Jeg ankom London med to kofferter, det var det. Tror jeg aldri har følt meg så liten, og fortapt. Jeg ankom London med et åpent sinn, og det er deilig å føle at man begynner med blanke ark. Ingen vet hvem du er, og du vet ikke hvem noen er. Den friheten av å bo i en så stor by er det ingenting som kan slå. Jeg føler meg mer hjemme der på en rar måte, jeg har en teori om at jeg har bodd der i et tidligere liv. Neida, men London er mer fantastisk når man blir kjent med byen, og ikke bare er på besøk i fire dager.


Jeg har bodd med elleve andre studenter dette året, vi hadde eget bad heldigvis. Jeg kan bekrefte at elleve mennesker og et kjøkken fungerte dårlig. Det var tider hvor jeg ikke lagde mat på en uke ettersom kjøkkenet var så grusomt. Vaskedamen kom på torsdager så da var rom for full matlaging. Jeg har sett frem til å flytte inn i en leilighet lenge, jeg syns å bo i "student halls" har vært lærerikt men det var ikke helt min greie. Misforstå meg rett, jeg har kost meg men det blir for mange mennesker og for lite privatliv.


SÅÅ!!! Nå har jeg og tre andre flyttet inn i en helt fantastisk leilighet i Putney. Når vi begynte og lete tenkte jeg at vi ikke kom til å finne noe som vi alle tenkte var beboelig, eller koselig. Engelsk standard er lavere, og den ene leiligheten vi så på, den var helt grusom. En uke bodde jeg i leiligheten , før jeg flydde hjem til Norge. Nitrist. Det er kjedelig her, men kommer nok fra kontrasten av å bo i en av verdens mest travle byer til å flytte hjem til bygden, hehe. Jeg får et mer rolig sinn når jeg er her, men det er nok med to uker, ikke tre måneder.


Det å lage mat på et fint og ryddig kjøkken et etterlengtet. En tur på IKEA og ikke minst skole. Jeg har lyst å få meg jobb dette året, så kanskje det blir en gøy liten deltidsjobb. Nå som jeg har etablert meg et liv i London og blogge oftere slik som jeg vil. Denne bloggen er mest for meg selv, slik at jeg får utløp for litt kreativitet men samtidig kan de hjemme (hei mamma og pappa) lese hva jeg gjør på.


Jeg håper jeg får tid til å dra ned til London igjen snart, neste sommer skal jeg forhåpentligvis bo I London og hjem på ferie til Norge. London er best om høsten, men sommeren skjer det mye. Det er så mange festivaler jeg går glipp av, så neste år blir det festivalsommer i London.Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - klikk her!

Likes

CommentsDet har vært et lærerikt år, hvor jeg har lært mye:


Dette året har jeg:


Farget håret rosa.


Gått altfor mye ut.


Fått mange nye venner.


Lært at å spy i en uber er dyrt (90 pund!!)


At knightsbridge er bedre å shoppe i en Oxford street ( mye mindre folk og samme butikkene)


Jeg har bodd i student halls, som var utfordrende på mange måter.


Blitt veldig flink på å gå med høyhelte sko :)Jeg har også blitt mer komfortabel med meg selv, og nå kan jeg klare alt jeg setter som mål.


Jeg har også lært hvor fantastisk det er å føle seg helt fri fra "fortiden", men at den egentlig ikke betyr noe uansett.


Jeg har også blitt bedre på å takle andre som har kjærlighetssorg, bor man med 5 andre jenter og alle har kjæreste (utenom meg) så ble det mye styr.


Jeg har lært at dersom man tar undergrunn litt for langt, ender man på andre siden av London :D


Det finnes ingen døgnrytme når man er student.


Jeg har lært at peggy porshen cakes er de beste kakene i verden, men de koster 70kr for et stykke (!!) men for god grunn.


Jeg har også lært at brannalarmen på universitetet går en gang i timen :D, neida men ofte gikk den, og jeg kan si at jeg ikke har opplevd en mer forferdelig lyd, ganske sikker på jeg har arr på trommehinnen.


Jeg har lært å bli kjent med andre kulturer på en helt annen måte enn det jeg ville gjort om jeg ikke bodde på campus.


Jeg har lært at Bhan Mi, er det beste som finnes. Det anbefales på det sterkeste, er du turist i London. Dra til Soho på KEU.

Funnet ut at jeg ikke kan synge, bekreftet av uber sjåfører, stakkars.


Jeg har også lært at å miste lommeboken var mer komplisert en jeg trodde.


Jeg har også funnet ut at folk sminker seg, tar på seg det fineste de har for å gå på biblioteket(!!)


Jeg har også funnet ut at alkohol hver dag er helt normalt, kanskje ikke det mest gunstige men briter drikker mye og ofte.


Det å bli venn med de som jobber på toalettene på utesteder lønner seg alltid, shoutout to Sandra <3 ( tape).


Jeg har også lært at å miste student nøkkelen til rommet sitt ikke er så gunstig.


Jeg har også lært at jeg liker mcdonalds mer en jeg trodde, nå bor vi rett ved siden av en, så jeg må skjerpe meg.


Jeg har lært meg mye om mote, og den urbane undergrunns kulturen i London er godt utbredt og mote er viktig.


Jeg har lært at folk flest er veldig hjelpsomme, og hjelper deg med det meste.


Jeg har også lært meg mye av britisk folkeskikk, noe som jeg syns alle samfunn burde ha.


Jeg har lært at busser terminerer ofte, og da må man vente på ny buss.


Jeg har også lært at apple store er helvete på jord her. Jeg ventet sikkert tre timer i kø :)


Jeg har også lært at å gjøre treading på øyenbrynene er det mest smertefulle man kan gjøre. Det blir fint da :D


Jeg har også lært meg hva som faktisk er billig og dyrt her, når jeg først flyttet var jo alt billig hehe.


Krispy Cream er det beste i verden.


Juletider er definitivt et høydepunkt, men da er byen overfylt at turister.


Likes

Comments

Topp: Hm                     Bukse: Monki           

Likes

Comments

For en perfekt dag. Det er nesten ingenting som får meg i bedre humør en en tur inn til Covent Garden. Det ligger noen minutter unna Trafalgar Square. Jeg vil si at dette er et av de mest sjarmerende områdene i central London, spessielt nå som det begynner og nærme seg jul (!!). Det er verken mangel på koselige restauranter, unike butikker og fine/koselige barer her. Det er også en haug av ting å se på som til min store fornøyelse er gratis. Altså vi fant den kuleste Vivienne Westwood butikken, tror vi gikk rundt og surret der i 20 minutter haha.Vi skulle egentlig inn her for å prøve ut en restaurant som serverer sunn økologisk mat. Vi fant fort ut at pizza fristet mer hehe, så pizza ble det. Pizza stedet het Homeslice. De hadde et skikkelig kult konsept, du får enten en stor pizza og da mener jeg stor, ellers må du kjøpe et stykke. Restauranten hadde en skikkelig vintage/ italiensk vibe. Det var rett og slett en skikkelig fin pizza restaurant. Vi var også innom en egen mummitroll butikk, noe som jeg hadde glemt eksisterte. Den butikken gjorde meg overaskende glad.Det er bare 7 dager igjen til julelysene i Oxford Street offesielt skal "tennes". Da tenker jeg julestemningen for meg begynner skikkelig. Det er jo trossalt bare 2 mnd til :) -Oda


Likes

Comments

En av mine tradisjoner når jeg har besøkt London har alltid vært å spise crepes. Ja det skriker kanskje litt turist, men det er noe spessielt med å spise noe så enkelt som crepes i verdens fineste by. Det faste stedet som vi alltid har gått tilbake til heter "Cafe Creperie". Det ligger sentralt i Oxford Street og jeg sverger at disse lager de beste pannekakene om jeg kan si det så fint. Så jeg annbefaler sterkt og dra på denne om dere skal ta dere en lunsj i Oxford Steet.

Jeg dro inn her med min mor og min bror som var på besøk i 3 dager. Det var godt å se dem igjen, og definetivt deilig og sove på hotel i stedet for å bo på dorms. Det er noe med det at man lever oppå mennesker hele tiden, og jeg hvertfall savner det å være på et kjøkken alene. Livet i London er ganske hektisk, det kommer vell med når man bor i en by som aldri sover. Det er så mye man vil utforske, samtidig som man bør ta seg tid til å virkelig slappe av.Skal prøve og bli flinkere på sistnevnte. En veninne fra Norge kommer på besøk på torsdag og det ser jeg frem til. Det blir så godt å se hun igjen, og det er bursdagen min(!!). En bedre bursdagsgave får man vell ikke? Ser frem til en fin uke med mye fart og spenning for min del hehe.

- Oda

Likes

Comments

Notting Hill ja, hvor skal jeg begynne? Det er noe helt spessielt med dette stedet. Jeg går rundt i gatene og kan ikke forstå at jeg faktisk er i London. Det å vandre nedover gatene å faktisk bare nyte synet av de fargerike husene er noe jeg skulle ønske jeg kunne gjøre på en daglig basis. Den fine engelske kulturen kommer så godt frem spessielt på søndager da de har marked (Portobello Road Market). Der er det mulig å finne vintage skatter for en billig penge, samtidig som man kan kjøpe med seg en crepe, med nutella hehe er ikke det typisk turist da. Dette er et marked som de lokale setter opp hver søndag, det er forsatt ganske mange boder på en normal hverdag men jeg vil definetivt annbefale og dra der på en søndag om man drar der for markedets skyld. Dersom man drar der for å beundre bygningene ville jeg dratt på en mindre travlere dag,


Jeg syns det er så fantastisk at de lokale setter frem boder med alt fra hjemmelaget mat til vintage klær. Det er et sted jeg har dratt til nesten hver gang jeg har besøkt London på weekend turer, og det er definetivt et av mine favorittplasser. Jeg glemmer litt den normale hverdagen, samtidig som du føler du har tatt deg en tur til en helt annen tids epoke. Så er det heller ikke å legge skjul på at jeg personlig syns at høsten i London er nesten det fineste i hele verden hehe neida. men vakkert er det spessielt i Notting Hill. 

Mamma og min lillebror kommer på besøk på mandag. Det blir godt å få besøk hjemmefra, jeg har jo trossalt bodd her i en måned. hehe. Jeg gleder meg veldig til å se de igjen. Nå skal jeg forsette med leksene mine, jeg er jo trossalt en student også haha. Har vært syk siden lørdag så har ikke fått gjort så mye produktivt annet enn å møte opp i timene, men nå er formen endelig bedre. - Oda

Likes

Comments

I skrivende stund sitter jeg på student hybelen, med en dairy milk sjokolade, chips og litt pizza fra igår hehe. Jeg har nå flyttet inn, alt er ordnet og livet mitt her nede begynner å ta form. Det er så rart at jeg har et helt nytt liv her nede. Helt blanke ark, noe som er sinnsykt befriende. Jeg satt på toget igår, med musikk i ørene og jeg tror det var da jeg innså at jeg faktisk skal bo her i tre år, haha et lite fint øyeblikk på toget. Det er så sinnsykt merkelig at jeg har to helt forskjellige liv, eller to hjem. Det er rart å ikke ha familie og venner rundt seg, men det er vell slik for alle som flytter ut. enten man flytter utenlands eller et sted nærmere hjem.

Det å gå helt alene på campus, er så sinnsykt befriende, og jeg har ingen andre enn meg selv. Det var jo egentlig ganske skremmende i begynnelsen, men nå begynner jeg å komme inn i rutiner og den normale hverdagen her nede. De som jeg skal bo med flyttet inn en uke etter meg så nå bor jeg ikke totalt alene lenger. Tenkte jeg skulle lage et innlegg senere hvordan student hybelen ser ut, den er jo bygget helt ny i år så, tror ikke jeg kunne vært mer heldig på akuratt hvordan det ser ut, plassen osv. Vi har tilogmed heis( det er ikke en selvfølge) da man bor på såkalte dorms. Ellers var det freshers week som var kjempegøy men veldig brutalt. Det var som å gjennoppleve russetiden i rekordfart. haha huff.


Ellers er livet egentlig veldig bra for øyeblikket. Skolen har begynt sakte men sikkert, og det er deilig å endelig fått begynt å studere. Det er så sinnsykt deilig å våkne opp i London hver dag, og dere som har vært i London på weekend ferie vet at man ofte stresser med steder man vil utforske, shopping osv. Det er deilig å faktisk bare ta det rolig, og tanken på at jeg har 3 år til her nede, om ikke flere gjør at smilebåndene tar fatt. Tanken på at dette er livet mitt nå er helt sinnsyk og ganske uvirkelig. Jeg vandrer nedover gatene og nyter det fine synet av skikkelige engelske tradisjonelle hus og føler meg helt fri. London eller England har jo alltid vært stedet jeg har "dratt tilbake" til. Nettopp fordi akuratt i denne byen føler jeg på en merkelig måte at jeg hører hjemme. Nå som jeg endelig sitter her med beina forsåvidt godt plantet på jorden, kunne jeg ikke vært mer fornøyd med avgjørelsen jeg har tatt. Jeg bor nå i byen jeg er hodestups forelsket i.


Idag dro jeg å en veninne inn til Richmond. Det var helt merkelig hvordan man faktisk er i en av verdens mest travle byer hvor rolig atmosfere det var. Jeg følte nesten (bare nesten) at jeg var tilbake i Norge på landsbygden haha. Det var utrolig deilig å vandre langs elven med litt vind og faktisk kunne høre lyden av høst. Noe så klisje. Jeg er vant til lyden av evig rush tid, så befriende med litt stillhet.

​Nå skal jeg legge meg, så er jeg forhåpentligvis klar for en ny dag imorgen. - Oda

Likes

Comments