Hei igjen!

I går kom jeg tilbake til Norge etter 16 dager fordelt på syv ulike steder i Europa. Framkomstmiddel var hovedsaklig tog, men vi tok fly ut og inn av Norge. Min gruppe besto av Ingvild fra Steinberg (Drammen), Jens fra Jæren (Stavanger) og Siv fra Haugesund. Praha, Verona, Milano, Bern, Colmar, Köln og Amsterdam er stedene vi var innom på turen.

Turen har vært helt fantastisk! Vi har blitt enda bedre kjent med hverandre, vi har ledd sammen, grått sammen, snakket masse og spist en stor dose med god mat. Vi har vært i både store byer og sett kjente severdigheter, men også mindre byer og blitt mer kjent med kulturen i landet. Vi har bodd på både hoteller, hosteller og i leiligheter.

Siden jeg ikke har pc på skolen blir det bare et kort innlegg denne gangen... Regner med det kommer et til om ca. 2 uker da jeg er hjemme igjen og har pc tilgjengelig.

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

Enda en akedag med reis! Denne gangen ble vi kjørt opp halvveis i Golsbakken, og akte ned igjen i slalombakken på diverse akebrett. Det var kjempegøy, og veldig deilig og komme seg litt ut da det endelig var så fint vær!

Likes

Comments

Reiselinja fikk idag velge mellom skøyter og trening som aktiviteter. Jeg, sammen med syv andre valgte skøyter. Vi dro ned og spilte hockey ca. 1 time. Det var kjempegøy! Sist jeg gikk på skøyter tror jeg er julen 2015 - altså et år siden. Resten av reis var inne i gymsalen og trente der.


Resten av dagen skal jeg slappe av litt og øve til programkveld. Vest oppe har nemlig programkveld på lørdag for både årets og fjorårets elever.


Ellers ønsker jeg alle en superfin dag videre!

Likes

Comments

Da er endelig 2017 i gang! Nå er det jo egentlig en del dager siden nyttårsaften, men jeg har verken hatt tid eller ork til å blogge i det siste.

Juleferien gikk veldig fint! Jeg var mye med familien, samt en del venner. Det var deilig å komme hjem igjen og få gode klemmer av både mamma og pappa, og selvsagt resten av familien! Mamma sier alltid til meg at det hjelper med en kos. Vi begynte med dette for noen år siden, og siden har det bare blitt en greie at hvis vi ser at den andre er litt sliten eller lei seg, så går vi bort og gir en klem samtidig som vi sier at det hjelper med en kos. Tro meg, det hjelper faktisk også!

Etter ferien har jeg stått en del på ski, både langrenn og slalom. Jeg har også begynt å lære meg og stå på snowboard, noe jeg syntes er veldig gøy!
Gikk ca. 1 mil på langrenn torsdag i forrige uke, og sto i Hemsedal både onsdag og i går.

Likes

Comments

Helga som var, var egentlig første hjemreisehelg. Jeg valgte å ikke dra hjem, men heller dra til Oslo sammen med ei venninne. Vi fikk bo i leiligheten til kusina hennes, og vi kjørte bilen min frem og tilbake. Dermed ble det ikke så dyr tur heller.

Fredag traff jeg søsteren min. Hun hadde bursdag, og hun studerer for øyeblikket i Oslo. Jeg dro til leiligheten hun leier og vi spiste taco og is før hun skulle hjem til Hamar igjen. Siden begge to har litt dårlig råd for tiden fikk hun ikke store gaven, men litt penger og to sjokoladeplater.

Lørdag dro vi og spiste lunsj med noen andre fra skolen som også var i Oslo i helga. Vi fikk veldig god mat, og det var fint å møte folk utenfor skolen også. Etter det møtte jeg og Sara venninnen min som bor i Oslo nå. Vi gikk Oslo city rundt, mens Sara kjøpte seg sminke. Koselig å møte henne igjen, siden sist gang var i høstferien. Resten av kvelden var vi i leiligheten og spiste Taco og så på TV. Deilig å bare slappe av og nyte stillheten. Like etter at vi la oss kom det masse brannmenn, politi og ambulanse i gata utenfor oss. Det viste seg at det hadde oppstått en liten brann i en leilighet på andre siden av gata. Det gikk veldig fint, og jeg tror ikke at noen personer var inne i leiligheten.

Søndag var slappe av dagen våres. Vi hadde ingen planer, men vi gikk til en liten kafe som heter Cocoa. Der selger de alle mulige typer kakao med ulik topping og smak. De selger også kaffe, kaker og smoothier. Anbefales på det sterkeste! Etter det gikk vi på et lite søndagsmarked i en park og kikka litt. Resten av dagen bare lå vi på sofaen og så på TV frem til halv fire da vi startet hjemturen til Skaga.

Ha en fin dag videre!

Likes

Comments

I dag hadde vi akedag med reisklassen. Det var utrolig gøy og det var deilig å komme seg litt ut i snøen som har lagt seg her.

Senere i dag skal jeg ut på skitur sammen med de andre som har valgt friluftsliv som valgfag. Det tror jeg blir veldig koselig, og jeg gleder meg til å komme i gang med skisesongen!

Likes

Comments

Første lørdagen etter Mallorca hadde vi foreldrekveld. Det var veldig koselig å møte mamma og pappa igjen, også var det hyggelig og møte foreldrene til de andre. Arrangementet begynte klokken 15:00 med litt mat, etterfulgt av en halvtimes presentasjon av linja til sin sønn eller datter. Videre hadde elevene på internat vest nede laget et program med ulike sketsjer. Vi hadde også et innslag med Skagakoret som består av alle elevene her på skolen. Jeg sang solo på et vers i Til Ungdommen. Det gikk veldig fint.


Mamma og pappa dro hjem igjen samme kveld, men det var noen foreldre som overnattet i området. Foreldrene til Sara var noen av dem. Søndag var jeg altså adoptivdatter i den familien sammen med ei som heter Solveig. Kjempehyggelige mennesker, og det var en veldig fin dag!


Legger til et gammelt bilde av familien Larsen nederst til høyre.

Likes

Comments

Da er vi tilbake på Skaga etter en fantastisk uke i Mallorca. Aktiviteter som cliff jumping, ridning, sea caving, dykking, fjelltur, sykkeltur og morgenyoga var på programmet.

Jeg var med på sea caving, dette ble til land caving fordi det var for urolig sjø til å gå inn i vanngrottene. Jeg var også med på ridning. Det var en utrolig fin tur. Vi red litt i skogen og litt langs stranda. Hestene var veldig skjønne og hvert fall jeg koste meg masse! Jeg var også med på en tur til en annen strand i området, hvor vi først syklet et stykke før vi gikk over en liten ås. Nydelig strand til tross for litt store bølger den dagen.


Alt i alt var det en kjempefin tur, og det var gøy at vi gjorde andre ting enn å bare ligge på stranda. Experience Mallorca var et veldig bra selskap og jeg anbefaler det på det sterkeste!

Likes

Comments

Uka før høstferien hadde vi temauke. Tema for uka var samarbeid, så vi ble delt i grupper på tvers av linjene. Mandag og tirsdag hadde vi samme lag. Jeg kom på "Besteforeldre laget", så vi hadde kostymer og brukte disse hele mandagen. De andre gruppene var: Emo, pirater, transer, meksikanere, gangstere og troll.

De første dagene hadde vi "mesternes mester" Skaga versjon, og flåtedag.

Mandag var det mesternes mester. Dette gikk ut på å gjøre og løse ulike aktiviteter, blandt annet miming, hjernetrim og eggkasting. Veldig morsomt!

Tirsdag var det flåtedag. Der skulle vi lage våre egne flåter av en presenning og kvister vi fant selv, samt et tau. Dette skulle vi bruke til å komme oss over en elv. Laget mitt lagde i utgangspunktet en bra flåte, men vi prøvde å få på så mange som mulig på første turen, så den varte ikke lenge før den sank...


Onsdag og torsdag hadde vi nye grupper, og skulle også ha helt andre oppgaver.

Onsdag skulle vi leke Lars Monsen på villspor. Så vi ble kjørt til et sted med blind for øynene, også skulle vi bruke kart og kompass for å finne veien tilbake selv. Det var noen poster vi skulle innom på turen. Disse postene kunne være kanopadling både med og uten bind for øynene, matlaging, finne ut hvor vi var på kartet osv.. I tillegg hadde vi to oppgaver til gjennom hele turen. Vi skulle lage en pinnefigur og ha en fortelling til denne pinnen, samt at turen skulle dokumenteres. Begge deler ble gjennomført, kanskje kommer en del av filmen ut senere.

Torsdag var det innedag med teater. Vi trakk tema, sted og sjanger. Min gruppe fikk kjærlighet, på fest og stumfilm. Interessant kombinasjon, men det var veldig gøy å finne opp en historie og formidle denne videre til de andre på skolen!


Alt i alt var det en veldig fin uke hvor vi lærte mer om oss selv, men også hverandre! :)


Nå skal jeg en uke til Mallorca, og der har jeg ikke tenkt til å blogge dessverre. Dermed blir det ingen nye innlegg før torsdag neste uke, men så skal jeg prøve å blogge litt oftere! 


Har du vært i Mallorca før, evt. har du noen forslag til hva man kan gjøre der? :) 

Likes

Comments

Da har det vært vaskedag på Skaga igjen. Hver fredag vasker alle sammen rommene sine. Vi rydder rommet, tørker støv, støvsuger og vasker gulvet. Det høres kanskje kjedelig ut, men egentlig er det ikke så ille! Det er alltid noen som har på musikk, og siden rommene er så små tar det ikke lang tid.


Her er noen tips til dere for å gjøre vasking mer morsomt:Musikk hjelper alltid på humøret. Sett på en spilleliste med mye fart i, så går vaskingen fort!
La alt ha en plass. Det er mye lettere å rydde dersom det har en fast plass å være!Rydd og vask med gode venner! Er man to eller flere blir vaskingen mye morsommere!


Ha en super helg videre!

Likes

Comments