Har varit ner till Göteborg i helgen på en OCR Instructor kurs. Åkte ner tillsammans med Henrik från Toughrace Sweden. En grym helg med ett gäng likasinnade freaks med varierande erfarenhet av OCR. Allt ifrån de som aldrig sprungit ett lopp till de som deltagit i internationella lopp och även lopp med VM status. Ett väldigt ödmjukt och trevligt gäng som faktiskt speglar hela OCRvärlden. Ser man till deltagarna på ett lopp så är det så det ser ut.

En sjukt (ja det är ett av mina favoritord) rolig helg med massor av träning, kunskapsmanglande om anatomi och hur kroppen fungerar som en enhet. Såriga händer, brännsår på vristerna, blåmärken och en 100årings kropp är resultatet av detta! Riktigt kul att testa på lite hinder som man aldrig testat, men shit va svårt!

Nu sitter jag hemma med huvudvärk och en frusen öm kropp och laddar för nattjobb. Vilar från träning idag :)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Nu för tiden känner man sig lite grann som Daniel-san i Karate Kid, ni vet där han börjar träna för Cobra Kai och smyger hem och smörjer in sig i den där helande salvan. Jag smyger inte men använder liniment och sover ibland i kompressionskläder för att lindra värkande muskler och leder. Bara en vecka till av denna intensitet sedan drar vi ner på träningen lite. Det är hur kul som helst att köra på. MMA igår och hinderbana och HITpass idag. Nästa vecka fortsätter vi, men avslutar med en tripp till Göteborg!!

Likes

Comments

​  I onsdags hände något som jag aldrig någonsin trodde skulle hända. I alla fall inte om man frågat mig för ett år sedan. Jag deltog i en löpargrupp. Fokus på löparteknik. Steg, fotisättning, hållning och en massa skoj med likasinnade. Har ju bestämt mig för att bli en bättre löpare och inser att man inte kan läsa sig till det utan att ha en bra grund att stå (springa) på. Runacademy blev mitt verktyg för denna utveckling och jag ångrar inget!

  Igår så tänkte jag ge mig ut på en kort vända för att nöta lite teknik. Då spåret där jag bor är väldigt kuperat så drog jag till Mellstas motionscenter där det finns elljusspår med flera olika sträckor. Jag valde 5km och gav mig av. Till min stora förtvivlan så var ju den slingan minst lika kuperad som spåret hemma. Teknikträning gick så där och mina vader kräver vila och liniment idag. I morgon kör vi igen, men kanske vi tar asfaltslöpning istället!

Likes

Comments

​Ung i sinnet men inget mer! 

En lång säsong börjar lida mot sitt slut trodde jag, men än finns det lopp att se fram emot. 8oktober är det Action Run i Västerås och sedan 29 oktober är det Run for your lives i Örebro. Det sistnämnda är inget ocrlopp utan 6km löpning där man ska se upp för zombies - hur nice lät inte det?! Tyvärr plågas jag av en låsning eller sträckning mellan skuldrorna som gör det besvärligt att träna riktigt. Kör nu mest löpning och rörlighetsträning. Känner att kroppen slits av mycket träning och så gott som ingen stretching. Benen stretchas men inte överkroppen trots att den jobbar minst lika mycket i hinder och på gym. Man är ju inte 20 längre....

Likes

Comments