Som jag antydde i föregĂ„ende inlĂ€gg sĂ„ har jag en ömmande hand! Min rehab har gĂ„tt bra och jag börjar Ă€ntligen pĂ„ att kĂ€nna positiva vibbar inför kommande sĂ€song. Men sĂ„ hĂ€nder det -  ett ödesdigert misstag pĂ„ ett hinder under inspelningarna pĂ„ invigningsdagen - jag landar snett och det knakar till i höger fot! Samma fot, samma ljud och samma smĂ€rta som förra hösten. Inte igen...frustrationen vĂ€xer och i ilskan drar jag nĂ€ven i traktordĂ€cket jag hoppade ner ifrĂ„n. Gör sjukt ont och jag inser att det inte bara Ă€r löpningen som skiter sig utan ocksĂ„ överkroppshindren. Handen svĂ€ller upp ordentligt och gör ont men jag genomlider dagen. Testar att klĂ€ttra lite nĂ€t men inser att jag inte ens kan greppa med höger hand. Invigningen kör igĂ„ng och jag hĂ„ller lĂ„g profil men visar Ă€ndĂ„ hur man tar vĂ€ggen. SmĂ€rta. 

Först pĂ„ tisdag (efter att ha varit i kontakt med VC) sĂ„ Ă„ker jag in till akuten tre dagar efter skadetillfĂ€llet. Handen röntgas och det konstateras fraktur pĂ„ höger lillfinger. SjukvĂ„rden kostar pĂ„ mig lite kardborreband. Min första fraktur nĂ„gonsin och jag fĂ„r inte ens gips. NĂ„ja, det positiva Ă€r att foten Ă€r bĂ€ttre Ă€n handen och jag kan löptrĂ€na och teorin om att kroppen kan bara registrera ett omrĂ„de med smĂ€rta kan stĂ€mma. Mr Mogen, ja det Ă€r mitt nya smeknamn. 

Inga traktordÀck skadades under inspelningen....

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

En underbar helg har passerat. Invigning av Sveriges största permanenta hinderbana med (och av) ToughRace Sweden och oss ambassadörer. Boende hyrt pĂ„ FrĂ€mby Udde resort fredag och lördag natt med detta hĂ€rliga göng. Lördagen bestod av inspelning av kommande reklamfilmer för anlĂ€ggningen, invigning och middag. En riktigt grym dag med massa skoj, trĂ€ning och god mat. SjĂ€lva invigningen var riktigt lyckad med massor av besökare och ocrsugna deltagare! Söndagen fortsatte med ett löpteknikpass och ett besök i Äventyrsgruvan. En riktigt grym resa i en hĂ€rlig miljö men blev tyvĂ€rr begrĂ€nsad av en ömmande hand (mer om det framöver).

Är sĂ„ sjukt nöjd att fĂ„ vara med i detta hĂ€rliga gĂ€ng med ambassadörer och sprida budskapet om ToughRaceSweden och OCR. HĂ€rliga mĂ€nniskor men det verkar vara sĂ„ inom OCR...testa vetja!

Likes

Comments

Ingen riktig runners high Ă€nnu men hög pĂ„ livet och frĂ€mst löptrĂ€ningen. Idag vilar jag, men helgen och mĂ„ndagen har varit otroligt givande nĂ€r det gĂ€ller min löptrĂ€ning. Sprang nĂ€stan 5km i lördags, körde backintervaller pĂ„ söndagen och 7km löpning igĂ„r (dĂ€r hĂ€lften var med hinder). KnĂ€t Ă€r med i matchen - fatta lyckan!! KĂ€nde mig dock lite sliten i benen efter nĂ„gon timme i soffan igĂ„r kvĂ€ll, men ingen smĂ€rta. Vilar idag och ett lugnt (och kortare) löppass i morgon. Till helgen blir det full fart med invigning av Dalsjö Hinderbana (dĂ€r bilden Ă€r tagen) dĂ€r lördagen blir spĂ€ckad med mingel, trĂ€ning och mys!

Likes

Comments

Hela min barndom har kantats av fjĂ€llvĂ€rlden. FrĂ€mst genom skidĂ„kning (slalom) vintertid och bad och fiske pĂ„ somrarna. Med mormor och morfar i SĂ€len och farmor i Vemdalen har det alltid funnits dĂ€r som en sjĂ€lvklarhet. Åren gĂ„r, nĂ€ra och kĂ€ra försvinner och besöken till fjĂ€llvĂ€rlden sker inte lika ofta. SkidĂ„kningen har bytts ut mot annat. Tankarna pĂ„ fjĂ€llvĂ€rldens underbara lugn (som SĂ€lenpatriot var man ju inte sĂ„ förtjust i 08-invasionen pĂ„ sportlovet, men somrarna) gnager mitt samvete nĂ€stan dagligen. LĂ€ngtan att fĂ„ komma tillbaka dit dĂ€r jag var sĂ„ lycklig som barn. De fĂ„ gĂ„ngerna jag hamnar pĂ„ dom destinationerna sĂ„ Ă€r det faktiskt med en tĂ„r i ögat jag lĂ€mnar dom. Förra Ă„ret tillbringade jag ett dygn i SĂ€lenfjĂ€llen, det gav mig energi för hela den kommande vintern...

Det som förr var slalom Àr nu löpning. Fastnat för traillöpningen förutom hinderbana sÄ klart. GÀrna lite lÀngre distanser men dÄ mÄste man förbereda sig rÀtt annars blir det inte bra. Idag slog det mig varför jag gillar traillöpning....fjÀllvÀrlden drar i min sjÀl...min rastlösa sjÀl! Det Àr dÀrför jag försvinner bort i drömmarnas vÀrld nÀr jag ser alla bilder pÄ instagram frÄn vÀrldens alla fjÀll (sÄ klart)! Det Àr faktiskt med tÄrar av saknad jag skriver detta inlÀgg...saknad av mina nÀra och kÀra samt lÀngtan till fjÀllen...

Har precis börjat utmana mig lite i löpningen igen efter mina knÀproblem men skyndar lÄngsamt. Det SKA bli en tripp till fjÀllen i höst, sÄ jag klarar vintern. NÀsta höst blir tuff, tre fjÀllmaror samma helg; Vemdalen, SÀlen och Idre...hur fan tÀnkte ni dÀr?


Likes

Comments

Detta Är blev ju inte riktigt som planerat! En impulsanmÀlan pÄ ett underbart lopp som man inte var förberedd pÄ resulterade i ett överanstrÀngt knÀ. All trÀningsglÀdje var puts vÀck!

Nu kör jag rehab och uppbyggnad av denna veka kropp inför nÀsta Är som ska bli det bÀsta - ett riktigt brutalt Är med tuffa utmaningar! Skyndar lÄngsamt med all trÀning för att kroppen ska hinna med att anpassa sig och vÀnja sig. Fokus pÄ benstyrka och rörlighet. Det Àr dock jÀvligt tufft att hitta glÀdjen. Dagens löptur i skrÀddarbackens elljusspÄr var som vanlig tungt med mycket backar. Toklugn nedjogg hemÄt och dÄ mötte jag den alltid hÄrt trÀnande Adam Steen som enarmsstakade uppför backen!! Denna gÄng skrÀmde han inte skiten ur mig Ätminstone :)

SkrÀddarbacken Àr en underbar trÀningsplats. ElljusspÄr och massor av stigar och leder i skogen och som namnet antyder - backar. Det Àr fan pest och pina varje gÄng man ger sig ut pÄ en löptur - men fan vilken glÀdje det Àr nÀr man springer pÄ flack mark och det bara flyger fram. Den första delen av meningen Àr nu, den senare delen nÀsta sÀsong...

Likes

Comments

Tog det slutgiltiga beslutet för nÄgra dagar sedan att inte springa Ultravasan 45!


Mitt knÀ Àr inte friskt och har inte sprungit sedan Toughrace Sweden Weekend. Ska till sjukgymnast denna vecka för att kolla upp det. Vill inte riskera allvarligare komplikationer. Har inte trÀnat sÄ mycket över huvud taget den senaste tiden. Försöker hitta alternativa sÀtt att trÀna men kÀnns sÄdÀr innan man exakt vet vad som Àr fel. Hoppas pÄ att fÄ rÀtt verktyg denna vecka och komma tillbaka starkare Àn nÄgonsin 2018!

Motivationen suger för all trÀning men dagens gympass kÀndes riktigt positivt och skönt. Rygg och axlar med lite rörlighetsövningar för höft gjorde min dag och gav mig en skön kÀnsla av trötta muskler. Laddar om för morgondagen...

Likes

Comments

​Jag har inspirerats till att börja jobba med hĂ€lsa. FrĂ€mst min egna hĂ€lsa. En god balans i livet handlar inte bara om att stĂ„ pĂ„ ett ben och peta nĂ€san med tungan utan Ă€r en resa som bör börja inifrĂ„n. GĂ„ frĂ„n baluns till balans Ă€r inte sĂ„ enkelt som det lĂ„ter. Dyrt, ja det Ă€r det ocksĂ„! Som trĂ€nande (trĂ€ningsnörd enligt mĂ„nga) sĂ„ vet man ju vad som gĂ€ller med kost, motion osv. Men hur mĂ„nga lever verkligen efter detta nĂ€r det kommer till kritan? Jag snackar inte bara kyckling, ris och broccoli utan ner pĂ„ cellnivĂ„. Hur mĂ„r vi egentligen? Allt var inte bĂ€ttre förr men kost och dĂ„ frĂ€mst nĂ€ringsdelen av kosten var bĂ€ttre förr. Allt gjordes frĂ„n grunden, köptes frĂ„n grannens gĂ„rd och E var bara en bokstav likvĂ€l som de andra och inte en ingrediens. Gjorde egna köttbullar för första gĂ„ngen hĂ€rom dagen och det gick super. MVG frĂ„n barnen och visst det blev en middag till oss fyra sĂ„ det var inga inplastade hyfsat perfekta köttbullar som luktar skit nĂ€r man öppnar förpackningen - dĂ€r borde ju en och annan varningsklocka ringa - men de var GODA och NYTTIGA! Det finns utvecklingspotential Ă€ven dĂ€r med att köpa köttfĂ€rs frĂ„n nĂ„gon bonde i trakten men det kommer. Bort med halvfabrikat med superhĂ„llbara produkter. SjĂ€lvklart handlar det inte om att brĂ€nna nĂ„got bĂ„l pĂ„ gĂ„rden med allt man har i kyl/frys och skafferi utan byt ut allt efter som. Är det vĂ€rt det.....hell yeah!!

Jag Àr sjÀlvklart ingen egoist! Jag delar gÀrna med mig av hÀlsan till andra och jag Àr en rookie sjÀlv och lÀr mig allt eftersom. Jag gör gÀrna resan tillsammans med fler...


Likes

Comments

Årets höjdpunkt - Toughrace Sweden Weekend - Ă€r över sedan nĂ„gon vecka tillbaka. Ett knĂ€ som behöver lite rehab inför nĂ€sta utmaning - Ultravasan45 - gör att löpningen fĂ„tt vila sen loppet. Surt som fan. Kört en del cykling och besökt hinderbanan men allt Ă€r bara tungt och jobbigt. Dagens besök i Dalsjö hade liknande kĂ€nsla, tungt, jobbigt och fullstĂ€ndigt omotiverad! KĂ€nns lite som att luften gĂ„tt ur mig nu nĂ€r Toughrace Ă€r över.

Riktigt jobbigt lÀge dÄ jag vill trÀna men kÀnner mig omotiverad nÀr jag inte kan ge mig ut pÄ en löptur...det ordnar sig sÀkert nÄgon dag framöver...

Likes

Comments

Om fredagen slutade med en bitterljuv smak i munnen sÄ började lördagen med blodsmak i munnen. Grabben startade kl 10 och en kvart senare var det min tur. Tog rygg pÄ en samling löpare men vid första hindret insÄg jag att de var löpvilliga men hinder var inte riktigt deras grej. Efter drog jag upp tempot och sprang om den tappra skaran. Det var hÀr jag började ana att benen var slitna sedan supersprinten. Lite löpning och nÄgra hinder senare ser jag skylten "3km kvar" och hÄller nÀstan pÄ att bryta ihop...har jag bara sprungit 1km...nÄja krigade vidare och sicksack hindret (7hopp över lerdiket) sög musten ur benen pÄ riktigt. I mÄl var det bara att ladda om för nÀsta lopp...vi drog till barnens bana för att de mindre skulle fÄ leka lite...Lite nya vÀnner hann grabben skaffa sig under dagen och originalloppet gick bÀttre Àn vÀntat trots att knÀt strejkade pÄ vÀg ner frÄn masten och kramp i vaderna. Men det gick!

KnÀt Àr nu ett rehabprojekt sÄ nu Àr det rörlighet och cykling som gÀller sÄ lÀnge. Ultravasan45 om 5 veckor börjar kÀnnas panikartad...Vilat frÄn löpning denna vecka som gÄtt och kommande vecka blir det ut och promenera lite lÀngre stunder för att vÀnja kroppen...

Likes

Comments

Äntligen dags för Ă„rets höjdpunkt. Toughrace Sweden Weekend 2017 har startat med Supersprint. Förra Ă„rets drabbning i Supersprint fick mig att börja snegla ultralopp dĂ„ jag kĂ€nde att korta snabba distanser inte riktigt Ă€r min grej. Exakt 1minut ifrĂ„n vidare avancemang 2016 och loppet kĂ€ndes som en lĂ„ng pina.

Idag var jag ynka 6sekunder ifrĂ„n kvartsfinal (som jag Ă„ andra sidan inte hade haft nĂ„got att hĂ€mta i) och blandade kĂ€nslor angĂ„ende avancemang. Jag hade sista kvartsfinalplatsen med nĂ„gra löpare kvar pĂ„ banan och vetskapen av att jag brukar prestera bĂ€ttre efter en genomkörare gjorde att jag faktiskt kĂ€nde mig taggad för ett varv till. Sista löparen slĂ„r min tid och det var över. En klar besvikelse kommer över mig men kĂ€nner samtidigt att trots omstĂ€ndigheterna med överanstrĂ€ngt knĂ€ sĂ„ Ă€r jag jĂ€vligt nöjd. Hemma igen sĂ„ frossar jag och barnen i tacos. 

NÄgra timmar senare Àr jag mer förbannad Àn nöjd faktiskt! SÄ nÀra men ÀndÄ sÄ lÄngt bort. NÀsta Är ska jag till kvartsfinal - det hÀr gav mig blodad tand!


Likes

Comments