Gav mig av ut till Dalsjö för lite hinderbanetrÀning idag. Första gÄngen pÄ vÀldigt (lÀs för) lÀnge dÄ det blev instÀllt för nÄgra veckor sen dÄ jag strÀckte lÄrmuskeln. Som vanligt var flÄset en katastrof men jag insÄg faktiskt en viktig sak. Sedan jag bestÀmde mig för att springa ultravasan 45 sÄ har mitt trÀningsfokus legat pÄ just det loppet. Jag insÄg ju att det Àr ju bara ett lopp av alla jag ska springa i sommar, Àven om det absolut Àr det tuffaste bÄde fysiskt och mentalt. Att harva runt pÄ löpband i 6:30min/km tempo kommer inte att hjÀlpa mig pÄ OCR loppen. Har nu bestÀmt mig för att lÀgga in ett hinderbanepass i veckan Àven under den kalla regnperioden dvs frÄn och med nu. I mars kör vi igÄng med försÀsongstrÀningen med Dala OCR och det ska bli sjukt spÀnnande. Kommer ÀndÄ att köra ett pass ute ocksÄ...

Likes

Comments

​Idag körde jag ett pass pĂ„ gymmet med grymma Sanna. Lite OCRlek stod pĂ„ schemat sĂ„ det blev en del repklĂ€ttring, chins, armgĂ„ng och lite handstĂ„ende. Blev mest lek och instruerande för min del. NĂ€r jag kom hem efter dagens alla Ă€renden sĂ„ kĂ€nde jag att jag var tvunget att trĂ€na mer. Hoppade i mina icebug och gav mig av pĂ„ en lĂ€tt och lugn jogg. Det fick bĂ€ra eller brista, orkar inte vara utan löpningen lĂ€ngre. Det kĂ€ndes sjukt bra, anade en lite kĂ€nning i muskelfĂ€stet de första minuterna men sedan försvann det. SĂ„ jĂ€kla skönt att Ă€ntligen springa igen. Kommer nog inte att utmana lĂ„ret med backintervaller osv pĂ„ ett tag men det var Ă€ndĂ„ en skön kĂ€nsla att ge sig ut. Trots en blygsam tur pĂ„ strax över 3km i 6:30 tempo sĂ„ var jag euforisk efterĂ„t. Lite sĂ„n dĂ€r runners high kĂ€nsla av total lycka. Kan helt klart sĂ€ga att den bĂ€sta drogen Ă€r laglig och hyfsat billig.

Likes

Comments

IgÄr surade jag över att jag strÀckte baksida lÄr pÄ mmasparringen i torsdags. VÀrsta smÀrtan ever och ja, jag har strÀckt mig otaliga gÄnger sedan början pÄ 90-talet i samband med sparkar/sparring. KÀnns sjukt mycket bÀttre idag Àven om jag kan glömma trÀning som involverar lÄret ett tag framöver. Tidigare i veckan har jag varit sjukt omotiverad att trÀna, speciellt löpning, nu nÀr jag inte kan vill jag inget annat! Och vÀdret sen...solsken och gnistrande snö, som gjort för en grym löptur i skogen *bedrövad suck*

PÄ kvÀllningen slog det mig att jag kan ju faktiskt trÀna överkroppen. Jag behöver ju inte ligga i soffan och sura. Idag drog jag ivÀg och körde ett överkroppspass med fokus pÄ dragövningar och hÀngande. Blev en hel del roliga övningar som chins, armgÄng och repklÀttring med bara armstyrka (hur fan jobbigt Àr inte det nÀr man vÀger 90kg). Kan bara sÀga att det mÀrktes av att man fokuserat pÄ löpning den senaste tiden...


Likes

Comments

Jag Àr oldschool. Dvs uppfostrad enligt gamla skolan med artighet och respekt mot mina medmÀnniskor. Jag har förmÄgan eller förbannelsen att inte förstÄ att nÄgon stöter (visar intresse för mig) pÄ mig.

Jag upplever (och mĂ„nga andra) att gammalt hederligt hyfs uppfattas som en flirt av den yngre generationen. Är det en generationsgrej? Är det sĂ„ i dagens samhĂ€lle att man inte uppvisar vĂ€nlighet mot nĂ„gon om man inte har nĂ„got intresse i den personen? För mig Ă€r det sjĂ€lvklart att sĂ€ga hej nĂ€r man möter en granne. Till mĂ€nsklighetens försvar sĂ„ brukar de flesta faktiskt svara, Ă€ven om deras ansiktsuttryck visar pĂ„ förvĂ„ning/chock. Och det gĂ€ller de yngre och framförallt unga tjejer. Kan kanske ha att göra med alla "fula gubbar" varningar som sprids i sociala medier dĂ„ och dĂ„ men Ă€ndĂ„.

Eller Ă€r det bara jag som Ă€r tvĂ€rtom, det jag tolkar som vĂ€nlighet i sjĂ€lva verket Ă€r flirt?! Vad tror ni kĂ€ra lĂ€sare? Är artighet nĂ„got som fortfarande existerar eller Ă€r det en myt?

OBS! Återigen finns ingen vetenskaplig analys av detta utan Ă€r helt baserat pĂ„ mina egna uppfattningar och funderingar ;)


Likes

Comments

​Har nu officiellt gett upp det hĂ€r med bara 4 pass i veckan Ă„ret ut. Vila fĂ„r man göra nĂ€r man fĂ„r enrummare med lock! NĂ„ja, kör igĂ„ng med seriös löptrĂ€ning nu med 3-4pass i veckan och mina 2 gympass. Ska försöka klĂ€mma in nĂ„gra hinderbane och MMA pass ocksĂ„ sĂ„ det lĂ€r ju rulla pĂ„. Veckans upplĂ€gg Ă€r 6km lĂ€tt löpning idag, gym imorgon, Tröskelpass pĂ„ onsdag, gym igen pĂ„ torsdag och ett lĂ„ngdistanspass (15km) pĂ„ fredag. 

Körde nĂ„gra lĂ€tta pass förra veckan ocksĂ„ men dĂ„ pĂ„ löpband. Dagens lĂ€tta 6km med tĂ€nkt tid 39-40 min (alltsĂ„ ca 6:30min/km) blev en större utmaning Ă€n jag trodde. Vet ni hur svĂ„rt det Ă€r att springa sĂ„ sakta??! Drog ivĂ€g lĂ€ngs cykelvĂ€garna pĂ„ plan mark (det var nog det som var problemet) och lyckades trots att jag stirrade mer pĂ„ klockan och hastigheten Ă€n pĂ„ vĂ€gen klara mĂ„ltiden. Riktigt skönt var det. En av de stora utmaningarna med trĂ€ningen fram till mĂ„let Ă€r att lĂ€ra sig att springa sakta. Trodde aldrig jag skulle sĂ€ga (öh, skriva) sĂ„ men man lĂ€r sĂ„ lĂ€nge man lever.

NÄgot som jag lÀrt mig nu under hösten med Runacademy Àr att variera löpningen. Inser att jag har kört nÄgon medeltida tortyrvariant av tröskeltrÀning sÄ gott som varje löppass jag kört genom alla Ären. Springer alltid sÄ fort jag kan oavsett strÀcka och anpassar farten nÀr jag blir trött men fortfarande strax under vad kroppen pallar. Tur man inte sprungit sÄ mycket dÄ för dÄ hade man sÀkerligen dragit pÄ sig nÄgon skada (stressfraktur eller dylikt). Nu varvas korta lÀtta pass med lÄnga lÄgtempolopp och backintervaller med tröskelpass... lovely!

Likes

Comments

Det kommer perioder i livet dĂ„ man ifrĂ„gasĂ€tter sina val. Perioder dĂ€r vĂ€gen mot sina mĂ„l kĂ€nns vĂ€ldigt lĂ„ng. Jag har medvetet gĂ„tt ner pĂ„ 4 trĂ€ningspass i veckan ett tag nu och det Ă€r sjukt svĂ„rt. Den hĂ€r veckan blev det tvĂ„ pass redan pĂ„ mĂ„ndagen. Ni förstĂ„r sĂ€kert resten. Avslutade dock veckan med ett femte pass dĂ„ jag faktiskt bara trĂ€nade tre pass veckan innan. Samtidigt vill jag öka dosen pĂ„ löpning och jag mĂ„ste det med tanke pĂ„ ultravasan, men vill ju köra mina pass pĂ„ gymmet ocksĂ„. Sedan har vi ju mmatrĂ€ningen som skulle ersĂ€tta hinderbanetrĂ€ningen. Det som Ă€r mest frustrerande med mmatrĂ€ningen Ă€r ju att man Ă€r dĂ€r sĂ„ sĂ€llan sĂ„ man kĂ€nner ju aldrig att man utvecklas nĂ„got. SĂ„ varför ska man dĂ„ trĂ€na det? Ska man köra fler pass för att fĂ„ ut nĂ„got? Jag skulle kunna lĂ€gga 30min varje morgon pĂ„ att köra lite slag och sparkar i kombinationer hemma för att fĂ„ rutin...men jag ska inte tĂ€vla i det sĂ„ Ă€r det vĂ€rt det? SjĂ€lva trĂ€ningspassen Ă€r fysiskt krĂ€vande och ger bĂ„de flĂ„s, styrka och motorik vilket Ă€r precis det jag behöver i min hinderbanetrĂ€ning. Det Ă€r dĂ€rför jag vill trĂ€na det. 

Finns det nÄgra trÀningsgenier som har nÄgra tips hÀr? Tidseffektivisering, prioritering och nytta. Ska försöka hÄlla 4 pass i veckan Äret ut sedan ökar jag till den dos jag hade under sommaren, 5-8 pass. NÀr tÀvlingssÀsongen sen drar igÄng igen sÄ fÄr vi dra ner pÄ trÀning igen. KÀnde att jag inte presterade sÄ bra denna sommar mot vad jag borde. Lite mer kvalitet istÀllet för kvantitet.

Kom gÀrna med tips och frÄgor kÀra lÀsare!

Likes

Comments

Försökte locka lite folk pÄ ett hinderbanepass en lördagförmiddag. Gick ju sÄ dÀr! Ensam pÄ plats och dÄ gÀller pannbenet, att köra sitt pass ÀndÄ. Frusen Äkermark Àr sjukt knölig och sÀkert hÀlften av stegen kÀndes i vristen. Brutalt att krypa pÄ ocksÄ. De bÀsta passen Àr de som blir av, en klyscha men ack sÄ sann. Blev tokslut efter andra varvet och valde att ge mig för att inte riskera snedtramp. Jobba mig sakta men sÀkert tillbaka Àr mÄlet.

Försökte fokusera pĂ„ löpteknik mellan hindren men nĂ€r farten öka, pulsen drar ivĂ€g som en F1 bil sĂ„ Ă€r överleva banan det man lĂ€gger fokus pĂ„ och inte tekniken...nĂ„ja pĂ„ de igen ba👊

Likes

Comments

  OCR-Ă„ret 2016 har varit sĂ„ jĂ€kla grymt. Toughrace Sweden weekend med sina tre lopp pĂ„ tvĂ„ dagar, Tough Viking pĂ„ Stadion, Gropen Extreme och Mudlife OCR. LĂ€gg dĂ€r till 2 strĂ€ckor pĂ„ Vasastafetten och zombieloppet Run for your lives. Killarna sprang ocksĂ„ Gropen Extremes barnbana och den Ă€ldsta sprang Toughrace Sprinten. Under juni mĂ„nad drog vi igĂ„ng DALA-OCR, en hinderbanesektion i OrnĂ€s IK dĂ€r vi har möjligheten att dela och lĂ€ra oss och andra glĂ€djen med hinderbana. Under hösten gick jag en OCR Instructor utbildning pĂ„ OCR/Ninjacenter i Göteborg. Och nĂ€r man trodde att det inte kunde bli bĂ€ttre sĂ„ fĂ„r man det Ă€rofyllda uppdraget att bli ambassadör för Toughrace Sweden!! SvĂ„rslaget men tillsammans ska vi lyckas!

Knappt har skorna hunnit torka innan förberedelserna för nĂ€sta sĂ€song har startat. FörsĂ€songstrĂ€ningen blev lite försenad av en stukning av foten men nu Ă€r jag igĂ„ng med löpningen igen...Med stor hjĂ€lp av Sveriges bĂ€sta PT Sara Haldosson och hennes upplĂ€gg med 3D functionalfitness sĂ„ ska jag bli bĂ€ttre Ă€n nĂ„gonsin till nĂ€sta sĂ€song. LĂ€ngtar...

Likes

Comments

I höstmörkret Àr allt tillÄtet för att mota bort depressionen. Jag kan stolt titulera mig OCR Instruktör efter godkÀnt teoretiskt och praktiskt prov. KÀnns hur underbart som helst. Ett spontanpass pÄ hinderbanan i Dalsjö idag med nÄgra tappra krigare som trotsade vÀdret och kÀmpade pÄ. SjÀlv fick man bara ge lite tips och uppleva den hÀrliga glöd som deltagarna visade. Synd att vi har uppehÄll nu men fler spontanpass ska vi nog ordna. Laddar för Run for your lives om en vecka, vristen fÄr bÀra eller brista!

Likes

Comments

​Idag Ă€r det första mĂ„ndagen pĂ„ lĂ€nge som det inte Ă€r nĂ„gon hinderbanetrĂ€ning. KĂ€nns lite konstigt. Det Ă€r ocksĂ„ en vecka sedan jag trampade snett pĂ„ sista passet. Helt sjukt vad man Ă€r frustrerad av inte kunna springa! Testade 3min pĂ„ löpband i lĂ„g fart igĂ„r, kĂ€nns idag i vristen sĂ„ det blir att vila en vecka till frĂ„n löpning. NĂ„ja, inne pĂ„ andra veckan nu med styrketrĂ€ning och inser att jag inte alls gillar det. Det Ă€r dock bra att stĂ€rka upp kroppen inför nĂ€sta sĂ€song sĂ„ det Ă€r bara att bita ihop. Promenader och gym is tha shit (tydligen)....

Likes

Comments