Glömde berätta 

I fredags fick vi äntligen resultatet på essyn som vi skickade in i Januari och jag fick godkänt - woopwoop.

Vår lärare som vi har på ena kursen nu som höll i magtarmkanal tentan i fredags hon rättade klart provet samma dag och jag kan meddela att Sara och jag fick VG! 👏🏽👏🏽👏🏽👏🏽

Lite skryt här på söndagen😂☝🏽️Har för tillfället inga omtentor eller kompletteringar att göra. Kan dock bli några nu när bebis kan komma närsomhelst - har en rapport & seminarium, 1 onlinetenta och 4 salstentor kvar.

Likes

Comments

Sunday funday 

God förmiddag ! 😊

Jag tror att rapporten gjorde mig låg i onsdags då jag inte föredrar skrivuppgifter. När jag fick fokusera på något annat - såsom prinsessan där uppe, så blev det bättre. När klockan slog 8.10 i torsdags lämnade jag över henne till veterinären. Jag var välkommen tillbaka 11.30 så för att jag inte skulle behöva åka fram och tillbaka åkte jag en sväng till Evelina för att kolla i hennes böcker!

När jag hämtade Stella så var hon groggy och när vi var hemma så ville hon ju börja promenera direkt, men hon ramlade bara runt stackarn. Efter 15.00 så började hon kunna använda benen och vi fick i henne mat. På eftermiddagen fokuserade jag på magtarmkanalen - svarade lite på instuderingsfrågor och läste inför tentamen vi hade online på fredagsmorgonen.

Vid 9:45 loggade jag upp sig på Skype och taggade inför par-onlinetentan som började kl. 10.15 ihop med Sara. Det var 7 frågor men massor med a) till f) frågor och 1,5 h gick snabbare förbi än vad man trodde det skulle göra. Vi lämnade in tentan nöjda i alla fall! Efter tentan så kände jag mig FRI!

Det var så otroligt fint väder så jag kunde inte låta bli så vi tog helg. Erik kom hem tidigt på torsdagen pga hosta och ont i halsen. Så på fredagen fick vi lite "sjuk kvalitetstid" tillsammans. Vi åkte till hans föräldrar och grillade korv. På kvällen så bjöd dem ut oss till en byagård där de serverad trerättersmiddag & vi avslutade kvällen med fångarna på fortet.

På lördagen var det full rulle. Erik fixade en köksstol som gick sönder i flytten, han sprayade vår nya hatthylla och tvättade min bil. Jag städade trappen, la in alla bebiskläder i garderoben, packat ned mer i BB väskan samt tvättat x antal maskiner. Vi åkte en sväng in till stan vid lunch och åt på Sunes som jag sist åt på för ett år sedan och fick magsjuka haha, verkar som vi klarade oss denna gång. Därefter åkte vi och handlade! Väl hemma ställde jag mig och bakade en fudgecake som vi bjöd på hos svärisarna efter att det igen bjöd på middag. 😂 Igår var jag helt slut så jag tror jag somnade i luften innan huvudet nuddad kudden.

Idag då? Söndagar brukar vara tvätt-handla-städdag, men vi har gjort 2 av 3 redan. Så en tur med dammsugaren blir det och laga till min morotsgrytsoppa. Sen tänkte jag friska upp mitt minne och gå igenom allt det jag gick igenom första skolveckan då vi har simulering och en praktisk tentamen den kommande veckan.

Nu hände det lite grejer i veckan. Inte alltid det gör det haha! Juste, det har varit fint väder varje dag och idag när vi inte ska göra någoting så snöar det - så jäkla skönt!

P.s har varit gravid i 37 veckor och går in i vecka 38. Ska besöka bm på tisdag och bebis kan komma närsomhelst. Förresten - Erik har smittat mig, snor och ont i halsen. Klarade mig nästan hela graviditeten!

Likes

Comments

Motivationen att studera är inte på topp. Vill helst fokusera på att packa BB väska och ordna saker i hemmet inför bebis ankomst än att sitta och leta efter äckel artiklar till en äckel rapport. Det leder till att jag inte lägger helhjärtat 100% på någonting istället. Det var länge sedan jag kände mig produktiv ... aja.

Imorgon blir det att vakna tidigt för 8.10 ska min lilla bebis (Stella) kastreras. Hon har varit i löpen typ varannan vecka och vi orkar inte med hennes mjauande längre. Sen tror vi att Lucifer ändå producerar NÅNTING (han är kastrerad) varje gång hon är i löpen och då ollar han sin äckliga odör överallt!! I alla fall så blir det kastrering för nu när vi har flyttat så finns det möjlighet att släppa ut katterna och vi vill inte ha några kattbebisar. Det är dock hemskt att skicka henne till en operation hon inte valt själv och när jag själv är gravid - tar bort hennes rätt att bli en mamma 😳🙈 Sen är hon så liten också..

Håller tummar och tår att allt går bra imorgon. Hon äter nu sen blir det att fasta tills imorgon! Hejhej! 

Likes

Comments

God eftermiddag

Hej mina vänner.

Förra veckan var seg. Smällen hängde kvar och energin var inte på topp. Under veckan blev jag i alla fall godkänd på en komplettering samt en läkemedelsuppgift.

På torsdagen var jag hos barnmorskan igen och pulsen ligger fortfarande stadigt på 148 slag per minut, SF måttet är på 34 cm och jag har nu gått upp de kilon som bm sa jag skulle ungefär gå upp - 14 kg! 😂

Är 78kg tung, men det är faktiskt mycket vätska (tror jag). Det kan tänkas att några kilon är ifrån kakor! Äter sjuktmycket kakor nu den senaste månaden. Inte bra alls och det ska bli förändring, men kanske inte just nu haha.

Jag börjar känna ett ökat tryck neråt. Jag upplevde bm lite osäker - huvudet var neråt och hade börjat sjunka, men var inte helt fixerat! Och tidigare förstod jag inte hur sammandragningarna skulle kännas, men de flesta upplever magen hård och känslan är lite diffus, "lite obehaglig". Jag har även börjat gå som en pingvin/anka och hur jag än sitter så är det obekvämt någonstans.

På fredagskvällen blev det lite Mr.Grey mys med vänner och därefter kilade vi ut för drinkar. Jag måste ju säga att jag föredrar nog alkoholfria alla dagar i veckan. Fy tusan så goda drinkar jag köpte - en var en mjölkdrink med typ apelsinjuice i! Jag var nog hemma ca 22.30 och resten av helgen var jag med Erik. Lördag och söndag bestod av uppackning av saker, vi tvättade, handlade mat m.m. På lördagen var vi även hos svärmor, middag blev en smarrig kycklingrulle och vi avslutade kvällen med mello.

Idag är en ny vecka och energin är inte hög idag heller. Förmodligen pga att vi var i gång i helgen, men ska försöka komma ikapp allt jag ligger liite efter med. Det är ändå "lugnare" än annars - studiemässigt, så än så länge går det ingen nöd på mig. 😊 Pusspuss

Likes

Comments

Hej igen - ny vecka får ett nytt inlägg.

Även om jag upplevde stress och inte kunde sluta gråta för jag var både glad, ledsen samt tyckte att allt var jobbigt i lördags haha så mådde jag ändå bra. Det var ländryggen som kändes av och fötterna när jag var igång, men annars så var allt okej..

Natten till söndagen var dock inte så bra - fick sura uppstötningar så fort jag la mig ner så fick sova vidare på soffan och vaknade varje gång jag ville vända på mig för att så fort jag rörde mig så gjorde det ont. Kroppen blev stel efter sömn. och på måndagen var jag helt jäkla död.

Försökte studera lite på morgonen, men runt 10.00 kom svärföräldrarna för att sätta en tröskel på golvet samt sätta upp alla gardinstänger och när jag blev ensam klockan 14.00 somnade jag som en stock på soffan i två timmar. När Erik väl kom hem efter jobb och gymmet så var jag helt jäkla borta. Jag orkade ingenting - handla och laga mat kändes som världens uppgift och jag kände mig sjuk -hängig som man gör när man har magsjuka, men minus illamåendet. Mina fötter hade även blivit trippel så stora och jag kunde säkert flyta på dem om jag ville - två mini båtar. Vätskan har ännu inte minskat så bör köpa ett par stödstrumpor..

Känslan och humöret har väl hållit i sig lite. Har inte gjort många tum. Jag plockar upp något varje dag, men väntar med det mesta till helgen. På dagarna när det är ljust så försöker jag studera och när det väl blir mörkt - ja då blir det verkligen mörkt för vi har inte så många lampor och då blir det bara netflix mys! Idag ska jag dock för första gången komma ut - vi ska storhandla på willys är tanken.

Nu ska jag återgå till mina studier och äta lite lunch. TJAO!

Likes

Comments

Nejmen tjenare, här händer det massor med saker och jag har massor med tankar! Konstigt att jag glömde bort min lilla bloggis som jag kan spy ut på. Jag får komma ikapp helt enkelt!

Hela förra veckan var det studier på för/eftermiddagen och på kvällen packa vi lite. Den där stressen jag pratade om att jag inte upplevde den kom som en jäkla vägg i fredags. Jag upplevde att vi inte hade packat någonting även om vi hade förberett mycket. Jag packade ner i alla fall kläder och sånt på fredagen och tidigt på lördagsmorgonen gjorde jag rent soffan medan Erik tog soffkuddarna på morgonen innan alla kom.

Sen vid 10:00 då jäklar kom hela släkten - svärmor och svägerskorna packade och städade, medan Erik, svärfar och två av bröderna började bära ner soffan, säng, matbord och alla andra skit saker jag har samlat på mig.

När vi hade tagit det mesta och klockan började närma sig lunchtid och alla började dra sig tillbaka för att äta hos svärföräldrarna då sprack det för mig. Jag kände mig så stressad. Jag kände mig typ hjälplös. Jag gjorde saker i den mån jag kunde, men jag ville hjälpa till mer och jag vet hur tungt allt är och alla andra fick bära min skit. De har ingen aning hur mycket jag uppskattar den hjälp vi fick. På eftermiddagen så donade vi lite i vår lägenhet - bäddade rent sängen och ställde upp saker i skåp i köket m.m.

I gamla lägenheten så hade vi några saker kvar och lämnade några skåp ostädade samt dammsugning och skurning sparade vi till dagen efter. På söndagen åkte Erik, svärmor och jag tillbaka och gjorde det sista vilket tog ca 2h och runt 12.00 åkte vi på en shopping runda. Det blev att inhandla nya gardinstänger, gardiner, hatthylla och lite av varje. Sen var det kaoset hemma i nya lägenheten, men tycker ändå vi har fått upp saker snabbt.

Likes

Comments

Tjenareeee !

Ligger för tillfället i soffan mätt av frukost och ska kila till stadsbiblioteket om ett par minuter. Dagens planer är att börja arbeta med en gruppuppgift och ska möta min kompanjor där!

På packningsfronten måste jag tala om att vi var rätt så effektiva igår. De var många svarta soppsäckar som är mammas som vi skeppade till hennes lgh. Därefter packade jag ner både glas, tallrikar, vaser plus gott och blandat!

Det jobbigaste att rensa är där det finns massa "plock" och viktiga papper. Jag hade en sån låda och Erik ett skåp så där blev det lite rensning. Jag kommer dock sitta och sortera i nya lägenheten för den tiden nu har jag inte. Vi slängde massor med saker också så jag tycker att vi är på god väg. Upplever inte lika mycket stress. Idag blir det nog lite plock igen och vi ska fråga om vi kan åka lite tidigt - ex på torsdag, och lämna saker i deras förråd.

Planen nu är att försöka flytta allt på lördag för att typ städa (om jag inte hinner göra det på lör) på söndag! :)

Likes

Comments

Behövde dela upp veckan lite haha

Igår - lördag, stod gravidfotografering på schemat! Vi blev utvalda att bli fotade i marknadsföringssyfte i utbyte av tre gratis bilder, men jag kan säga att det kommer bli fler! 😊 Av det lilla jag såg på kameran så blev det otroligt fina bilder! Idag eller imorgon kommer vi få se en redigerad bild innan alla andra bilder har hunnit bli det, så det ska bli spännande!

Därefter blev det en tur till nya lgh och skriva på kontrakt! Svängde även förbi svärföräldrarna och kollade läget. Sen var tanken att åka hem - men vi var godissugna så vi for in till stan för att handla på hemmakväll, dock ville Erik tvätta sin bil först haha.. 1 h senare så var det vår tur - en sjukt lång kö var det! Men efter biltvätten och godisshopping var vi påväg hem. Väl hemma så kunde vi inte låta bli att ta en pizza och jag har halva kvar idag - wiho! 😋

Sen var det twilight maraton för mig då filmerna har kommit ut på Netflix, men det är så hemskt att se de nu efter x antal år. Så pinsamt gjort tycker jag och jag är ändå ett "gammalt fan". Nä - böcker är alltid bäst.

Idag då? Ja söndag igen - tvättar har jag gjort från kl. 8.00 & snart blir det frukost! Erik sover fortfarande, men vill att han ska vakna haha.. Senare blir det städ, handla och vi SKA börja packa någonting idag för nästa helg gäller det! Puss

Likes

Comments

Denna vecka gick ju galet snabbt förbi - känns som jag skrev senaste blogginlägget igår(?) menmen, då blir det ännu en söndags uppdatering! 

Mellan mån-tors var det skola fylld med labbar och seminarium. Kan ju säga att ett seminarium gick bättre än det ena, samma gäller labbarna. Jag har dock inte fått någon komplettering på nått utav det ännu, får hoppas att jag slipper!

I fredags var det en onlinetenta och jag måste vara ärlig - jag hade knappt studerat till det. Jag gjorde ju instuderingsfrågorna som var till workshopen veckan innan som var ett "underlag" till tentan, men jag krigade endast igenom 40min av en 2h föreläsning & jag hann inte läsa så mycket i boken. Detta pga att jag har varit dödstrött efter skolan och jag har råkat somna i soffan efter maten.

Med det sagt kan jag ändå tala om att jag hamna på godkänd gräns; 27 av 34, amen to that! Då kan man fokusera på annat vilket är så skönt!

Hade ju lite pluggplaner efter tentan, men kände att jag behövde en paus i denna intensiva veckan! Det resulterade i att jag träffade en nyfunnen vän vid namn Emilie och hon är också gravid, ca 4 veckor efter mig! Det blev fika på stan - fralla, chocklad semla och världens godaste chailatte! Det blev lite skit snack och på kvällen gjorde jag inget speciellt.

Likes

Comments

Det är lätthänt att man stannar upp i vardagen och där å då upplever man att tiden står still/går sakta, men sen så kan man gå in på bloggen och märka att man inte har skrivit något på ca 4 dar - ibland kan det ha hunnit gå en vecka! 😊

En veckouppdatering då - har suttit och studerat hela dagar, men hittade på lite roligt i veckan ändå. I torsdags på kvällen blev det middag med vänner och Erik på Olearys. Jag valde en pulled pork hamburgare och fyfan vad god! Därefter blev det bio och jag som inte spelar något spel eller så kollade ändå på "Assassin's creed" och den var jättebra! 😊👏🏽

I lördags kl. 13.00 var jag och svärmor på ett inredningsparty och blev en vas rikare. Därefter åt vi middag ihop och mer studier när jag kom hem. Idag är det ju söndag så det var den vanliga tvätt-städ-handling dagen. Jag skulle börja packa ner lite grejerna ur skåpen, men skjuter fram det lite till.

Imorgon är jag i skolan. Föreläsning, labb och seminarium står på schemat och är inte hemma förens 17.30. Det kommer bli en lång dag - lång vecka, men förhoppningsvis kmr allt gå fort.

Idag gick vi även in i vecka 34 (33+0) - snart är bebis här! 😍😊

Likes

Comments