View tracker

Hallå !

Igår, tisdags så var tanken att börja läsa i skolböckerna. Planen var att läsa varje sida för att sedan skriva ner en liten sammanfattning. Jag kan ju säga att det var den värsta tänkbara planen. Dagen gick åt och dyrbar tid försvann. Det blev bara 2 kapitel som jag plöjde vilket är ingenting..

Idag däremot har jag plöjt igenom 6 kapitel och har börjat på det sjunde. Tanken var att läsa alla kapitel, men jag måste vila hjärnan lite. De sista raderna gick in i det ena örat och ut i det andra (jag läser högt) så nu tänkte jag studera till matte omtentan istället. Det är betydligt enklare att studera till.

Imorgon bitti mellan 8-10 så blir det frukost tillsammans med Malin på vårt favvo café kvartersbageriet där de har världens godaste chailatte!! Det blir lite skitsnack och sen hem igen för mer studier. Då blir det att läsa de 2,5 kapitel jag har kvar, de 2 artiklarna på ca 20 sidor på engelska och börja fundera på en frågeställning som ska skickas in senast på måndag och presentera på onsdag.

Tanken var att börja studera till omvårdnads-omtentan, men om jag blir klar med frågeställningen och presentationen så känns det som jag har mer tid för omvårdnaden i helgen!

Det är mycket studier nu, så det händer inget speciellt om dagarna. Jag känner att fler kilon läggs på fläsket, har fått bristningar på höfterna samt arslet. Dock inte jättetydliga, men det blir säkert fler då det är en lång bit till mars.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

 1. Ta examen som sjuksköterska
 2. Gå en vidareutbildning - specialisera mig.
 3. Köpa hus och inreda det som jag vill ha det.
 4. Komma i mitt livs form
 5. Börja med yoga och gruppträning.
 6. Åka till New York med Erik
 7. Besöka vänner och värdfamilj i Virginia igen.
 8. Unna mig ett frisörbesök eller fejknaglar, (måste få bort mitt nagelbitande beroende).
 9. Förlora min massage-oskuld. Aldrig besökt ett spa.
 10. Överraska Erik med en resa någonstans.
 11. Besöka ett medium.
 12. Åka till Disneyworld i Orlando Miami.
 13. Besöka Australien.
 14. Åka på kryssning i Karibien.
 15. Flyga första klass.
 16. Åka till flera länder i Europa.
 17. Utforska södra delen av Sverige, ex Göteborg.
 18. Ha en pool.
 19. Göra min första tatuering.
 20. Resa med min mamma och Eriks familj.
 21. Bli mer intresserad av att laga mat
 22. Tatuera ögonbrynen.
 23. Gå på en dyr restaurang och äta tre rättersmiddag.

Jag förtydligar att första punkten inte behöver ske först eller att jag vill bocka av den först. Allt får ta sin tid, men detta är vad jag vill just nu. Jag har seriöst aldrig tänkt eller gjort en bucketlist tidigare, men det är lite kul att ha en. Jag gillar ju annars att bocka av saker så det ska bli spännande att bocka av detta. Vissa saker kommer säkert ske fortare än andra, men vid något tillfälle så har jag säkert upplevt allt!

Likes

Comments

View tracker

Hej.

Alltså jag måste bara berätta om min värdelösa dag haha. Det var föreläsningar på skolan idag och det var det långtråkigaste jag varit med om. Åhörarpapprena skrev jag ut igår, vilket brukar vara en kopia av lärarnas power point. Jag vill helst ha deras föreläsning på papper om läraren skulle säga något viktigt utöver det som står på och så kan man lägga till det som sägs.

MEN - de pratade verkligen utifrån power pointen, inget var nytt och efter första halvan så började det bli smärtsamt att lyssna. Första lektionen klockan 8:15 var det mindre än 20 personer och i slutet var det kanske 7. Föreläsningarna var inte obligatoriska och det kan jag ju säga var bra. Den enda föreläsningen som kändes viktig var kursintrot.

Nej - istället för att vara i skolan tisdag till torsdags så blir det att stanna hemma i pyjamas och dricka te. Under veckan ska vi läsa 11 kapitel och 2 artiklar innan söndag, måndag ska vi skicka in en frågeställning och på onsdag har vi det första seminariumet. Jag har även matte och omvårdnads omtentorna ons-tors så känner att det blir bättre för alla att stanna hemma imorgon. Tråkigt för lärarna, men det är deras egna fel att inte ha inspelade föreläsningar!

Nu ska jag gå igenom rapporten för sista gången och skicka in bedömningen från praktiken! puss

Likes

Comments

Hej! Vilken vecka det har varit.

Jag avslutade som sagt min praktik i veckan, med både sorg och glädje. All personal på den hälsocentralen var så hjälpsamma och stöttande. I fredags var det två seminarium som jag fick godkänt i, därefter så var jag hemma och studerade matte till omtentan som är den 14 Dec.

I lördags så åt jag och Erik på oleary's och gick runt på stan. Handlade lite julklappar och saker till hemmet som behövdes. På eftermiddagen så var vi båda så trött så vi tog en lur hos hans föräldrar medan de lagade plankstek och på kvällen såg vi så mycket bättre tillsammans.

Idag har det varit full rulle. Klockan 8 tjöt alarmet och det var dags att tvätta, därefter så började lägenheten sakta men säkert bli ett renare och juligt hem. Det blev storstädning i form av byte av gardiner och dammsugning både i och under soffan. Vi förbereder mammas ankomst den 13 december, oftast blir det storstädning innan hon kommer, haha.

Imorgon börjar en psykologi kurs och måndag till torsdag är det föreläsningar på plats i skolan. Det är inte obligatoriskt, men på grund av att skolan är så nära så är det lika bra att ta till vara på klassrums tillfällena. För tillfället så skriver jag ut massa åhörarpapper och studiehandledningen. När jag är klar så ska jag förbereda inför morgondagen.

Förmodligen kommer denna kurs börja pang bom, men ska försöka få in lite omvårdnadshandlingar-studier då jag har omtenta i den kurs den 15 dec. Så det blir många bollar i luften nu. Något som är positivt är att när jag studerade matte i fredags så visade det sig att jag kommer ihåg det mesta och förstår. Så det viktigaste är att jag får mer kött på benen i den andra tentan då det känns att jag har matte-omtentan i handsken.

Förresten, i duschen idag så upptäckte jag att magen har blivit större på bara en vecka. Jag kan seriöst inte se min fifi längre haha, snart försvinner väl fötterna också! Jag får även lite svårt att sitta i soffan framåtlutad och efter städdagen idag så kommer jag nog inte kunna gå imorgon.

Likes

Comments

Hoppas ni får en mysig första december idag. Själv går jag på min sista praktikdag & kommer få sluta lite tidigare för att plugga inför seminariumet som är på fredag. Sen blir det förhoppningvis en lite paus i studierna över helgen, utbytt mot storstädning & lite julpyntning haha! Ha en bra fortsättning..

Likes

Comments

HEJ! Nu kom det tidsinställda inlägget.

Idag är det onsdag vilket menas 25 veckor + 3 dagar, då det är på söndagar jag går in i ny vecka. Mitt mående är bra. Jag har inga större besvär. Det som skulle kunna vara ett besvär är att jag är så trött hela tiden. Energin sjunker redan efter lunch på jobbet, men sen när man kommer upp i varv igen så ökar energin. Det är ju dock efter middagen som den verkligen tryter då jag kan somna för natten om jag skulle vilja.

Sen har jag märkt att vänstra sidan av höften börjar kännas av. Tidigare har det varit höger sida, men det gör ingenting om det fortsätter hoppa mellan varann. Om det skulle vara smärta i båda höfterna samtidigt så skulle jag inte kunna röra mig, haha.

I torsdags förra veckan var det besök hos barnmorskan. Tänkte uppdatera er om mina värden. Järnvärdet som kan sjunka vid en graviditet är fortfarande bra den har gått från 123-117-119. Jag har dock ätit järntabletter sen vecka 9 när mitt värde var 123 så utan tabletterna skulle det ha varit lägre.

Min invägningsvikt var 64 kg och i vecka 20 vägde jag 69,5 och nu i vecka 25/26 väger jag 72.9. Jag har seriöst gått upp 9 kg redan. Barnmorskan sa att jag kan öka med 14 kg, men det är endast 5 kg dit så det känns inte lovade. Det känns inte som att det kommer att stanna där. Inte när jag sitter och studerar i soffan tillsammans med te och godis.

Storleken på livmodern är 25 cm lång och det visar att bebis även växer som den ska. Hjärtljuden är detsammas som sist, 150 slag per minut. Mitt blodtrycket såg som vanligt bra ut. Jag tog även influensa vaccinet då jag inte känner för att få influensan under graviditeten. Sen frågade jag barnmorskan om stödstrumpor vilket hon sa att jag kan börja använda redan nu. Mina ben och fötter börjar sakta, men säkert svullna upp. Jag har även för mig att mina fingrar svullnade upp vid ett tillfälle förra veckan. Jag märkte det när jag tvättade händerna, de kändes ömma och stramade.


Taget på söndagen - snart är jag nere på tvåsiffrigt!

Likes

Comments

HEJ!

Bloggen är inte bortglömd! Jag tänker på den varje dag så det är synd att man inte kan publicera ett inlägg genom tankeöverföring, haha.

Efter varje arbetsdag/praktikdag så kommer jag hem, lagar middag och sen när jag ska ta tag i studier eller kolla på tv så somnar jag knall och fall. De flesta dagarna har jag somnat innan 20.00. Aldrig att jag har behövt sova i 10h, men jag antar att graviditeten har något att göra med det.

Imorgon går jag in i fjärde och sista praktik veckan. Idag lämnade jag in en observation-studie-rapport och imorgon ska klasskamrater byta arbete för att kritiskt granska varandras arbeten. Responsen får man tillbaka under onsdagen och så har man till måndagen att revidera rapporten.

Innan torsdag ska jag även ha hunnit göra en sammanfattning som ska presenteras under fredagen samt komma på något att reflektera om från praktiken; detta kommer vara jobbigt då jag ännu inte påbörjat med något av de och måste göra det efter praktiken. Det har inte gått att studera efter en arbetsdag de tidigare tre veckorna så det kommer vara jobbigt att verkligen behöva göra det denna vecka.

Jag måste tillägga att hela förra veckan gjorde jag flera goda maträtter - de två bästa var tacopaj och även lax med nån sås och pasta. Aldrig ätit lax och pasta, men det var så gott! Den kommande veckan blir det gulaschsoppa vilket jag aldrig gjort tidigare så det ska bli spännande!

När det kommer till magen så sparkar bebis för fullt, känner av sparkarna flera gånger om dagen. Måste uppdatera er om barnmorskebesöket jag gick på i torsdags! Sen så är det ju dags att börja julpynta, men det får ske nästa söndag!

Förmodligen blir det ingen större uppdatering i veckan då det kommer vara fullt upp, men ett tidsinställt inlägg om barnmorskebesöket ska komma upp i veckan! :)

Ser ni hur gått det ser ut? Ni ska bara veta hur det smakar! Det är blandat med halstrad, gravad och marinerad lax och lite soya med en stänk med wasabi i. Detta blev lördagens middag hemma hos svärmor kunde inte blivit bättre.

Likes

Comments

I ett tidigare inlägg berättade jag att det var svårt att kolla eller köpa puttinuttiga saker i början av graviditeten då jag inte visste hur det stod till med bebis. Det var dock något som jag tyckte var enklare att köpa ..

Det var babyskydd och barnvagn. Det är liksom stora materiella saker och inte söta bodysar eller strumpor. Jag började med ett babyskydd som jag hittade på rea. Det var under en tur till Luleå med svärmor och ena svägerskan och hon rådde mig att köpa den då hon hade en likadan och tyckte om den. Det var ett lite lägre pris då de sålde ut lagret och det viktigaste för oss är att den är godkänd, men den behöver inte vara det senaste märket. De blev en britax om jag inte minns fel, en som man bältar fast i bilen. Först ville jag ha med Isofix, men den möjligheten har jag inte i min bil.

Därefter under en annan shopping resa till Skellefteå några veckor senare med samma personer, så hittade jag min dröm barnvagn. Jag hade länge kollat på Emmaljunga, men det finns ju flera olika modeller samt att de barnvagnarna kostar en slant. Det finns ju chans att hitta barnvagnar i bra skick och inte kostar allt för mycket begagnat, men det är ju också påfrestande att vänta innan man hittar "the one".

Det var en tjej som ville sälja sin Emmaljunga mondial de luxe, årsmodell -15 svartvit, som hon hade använt i 1 år för 8000kr. Jag skrev till henne för att fråga lite om priset och hon kommenterade att på blocket så låg priset så högt. När jag gick in på blocket låg vagnen mellan 6000-8000 och det är ju klart att hon vill försöka sälja den för det högsta priset. Jag däremot tyckte det var för dyrt för en begagnad vagn och det var tur att jag släppte den, då vi hittade nästan en likadan (en bättre) i affär.

Det var en Emmaljunga mondial de luxe, årsmodell 2016 gråvit, med ligg/sitt-del & sol/mygg-skydd samt en skötväska för 8900kr. Den var på rea då den skulle göra plats för -17 årsmodellen och det var sista exemplet kvar!

SÅ även om den var dyr så var det typ det bästa köp jag någonsin har gjort! Jag älskar den och ser det som en investering även om värdet sjunker. Jag ska ta hand om vagnen så mycket som möjligt för då kan det tänkas att barn nr2 i framtiden kan använda den eller så säljer man den vidare för en slant.

Det vita tyget är fejk läder så den ser så dyr och stilren ut. Bästa köpet - love it!

Likes

Comments

När det kommer till bebis i magen så känns det bra. Räkan sparkar på för fullt och den enda kännbara krämpa jag har är att på kvällen så vill inte min höft samarbeta med mig. Det är som en blixtrande smärta när man ska vända på sig eller om man börjar gå efter ett tag sittandes, men det är hanterbart.

Det finns dock små saker jag tycker är jobbiga. Jag tycker jag har en vacker kropp och älskar magen, men det känns inte lika bra att sätta på sig kläder. Det är inte mycket som jag kan ha längre då det mesta är i storlek S, ej i stretchigt tyg eller så är det en magtröja haha. Jag la jeansen på hyllan redan i somras så det finns ingen chans att jag kommer in i de nu. Sen så har vi de kläder man ser varje dag -men inte använder för favoriterna går först, som man aldrig ger en chans och så har man redan hunnit tröttna. Jag vill ut med det gamla, in med det nya.

Efter graviditeten så ska jag köpa nya kläder för smaken förändras väldigt mycket och kläder som jag köpte förra året använder jag inte nu. Tidigare har jag helst shoppat lite finare toppar/blusar för det kändes mer värt pengarna än att köpa bas-kläder, men nu är det tvärtom. Nog kan man ha några finare toppar, men jag älskar ju sköna mjukisar och det kanske därför jag blir så nedstämd för majoriteten i garderoben är något fint som jag inte kan ha längre.

När det kommer till gravidkläderna så finns det blandat både bas och fint, men jag känner inte behovet att köpa. Jag studerar ju hemma och då funkar mjukisbyxorna och hoodien. Sen så har jag några klänningar som kan töjas ut lite mer som jag kan använda vid finare tillfällen, så det går ingen nöd på mig. Det enda som jag har behövt köpa är nya underkläder för den avdelningen var en katastrof. Jag har länge trott att jag har ett S arsle som verkligen inte stämmer för nog sitter L som en smäck!

Förresten - igår köpte jag två plastpåsar fullt med bebiskläder: byxor, body, koftor, pyjamas m.m. för 220 kr. Det är ju inga pengar då en pyjamas i butik går på 130 spänn. Bebis kommer växa så sjukt mycket i början och det kommer bli en del ombyten pga av olika olyckor så då älskar jag att folk säljer kläder vidare. Jag kan seriöst säga att jag inte kommer behöva några fler kläder i storlek 50/56 haha. Sen när bebis blir större ska jag shoppa galet mycket på Next! SÅ fina kläder och mönster, men vill helst köpa kläder därifrån som kan användas en längre tid. 

Jaha, ännu ett inlägg som behövs rundas av.

Likes

Comments

Tjena !

Jag hade rätt. Det blir omtenta på både matten och omvårdnad. Det gör ingenting faktiskt. Jag visste det så det är lugnt. Matten sved ju lite, men förhoppningsvis gör jag inget nytt slarv fel.

Veckorna går riktigt fort. I onsdags hade jag mittbedömning på praktiken och det gick bra. För att bli godkänd så behöver man uppnå G i målen och även om det var vissa som jag har precis börjat med så var jag innanför G gränsen. Alltså är jag säker och nu de sista 2 veckorna ska jag bara öka upp betyget.

Igår började jag även med min rapport, samt i torsdags gjorde jag en annan uppgift i verksamheten. Så det känns ändå som att jag har koll på skolan. Igår avslutade vi dagen med att äta ute tillsammans med en av Eriks bröder med respektive och hans föräldrar. Det var så otroligt god mat. Attans att man inte tog kort, men det vet ni ju att det är en brist på i bloggen.

Nu blir det att fortsätta med rapporten när man ändå tycker att det går relativt bra.

Likes

Comments