.. vila på sista tiden! 

Jadu, vet inte om ni såg mitt senaste inlägg - det var ju inte lite bittert. Sex dagar till har gått och jag har kommit fram till några insikter.

Den första är att jag hatar meningen "ja, men förstföderskor brukar väl gå över tiden?" Jo, det stämmer att 70% brukar gå över tiden, MEN! Det är ändå ett stort spann mellan 1 dag över tiden till 14-17 dagar över tiden. Själv hade jag en känsla att bebis skulle komma ut den 15 mars - alltså 4 dagar över tiden, men inte gjorde den det.

Idag har jag gått 12 dagar över. Igår var jag hos barnmorskan och jag fick lite mer "kött på benen". Om inget har hänt innan söndag, vilket är dag 15 (går in i v. 43 42+0 då) så ska jag besöka förlossningen för att bli uppkopplad till en ctg, kolla fostervattnet samt se om något har hänt därnere. Om allt ser bra ut, vilket inte skulle förvåna mig då allt har sett så jäkla bra ut hela tiden, så kommer jag få vänta ytterligare några dagar.

De kommer sätta igång mig senast onsdag den 29 mars, men jag ska fan ställa till en scen. I alla fall försöka för mamma har varit här sedan 7 Mars endast för att träffa bebis och hon måste åka hem på onsdag. Så vill helst bli igångsatt tidigare .. får se hur det blir.

Jag har varit så frustrerad efter rötägget jag träffade på specialistmödravården att jag frågade barnmorskan om hon inte kunde se om något hade hänt därnere och hon sa att hon kunde det. Det visade sig att livmodertappen som är i början 5 cm är 2 cm nu och den har tre stadier att gå igenom och den var på sista stadiet som kallas "center" och jag var även öppen 1,5 cm så något har hänt. Hon kunde även känna bebisens huvud! 👏🏽

Vi pratade även om hinnsvepning. Jag valde att inte göra det då jag blev sjuk i söndags - förkyld, slem i lungorna samt en hemsk tandvärk pga en visdomstand som hellre vill titta ut än bebis. Evidensen säger att om man börjar med hinnsvepning redan i vecka 38 så KAN det minska överburenheten, MEN att det oftast ger "pin" värkar som inte ger någonting. Det är ofta att folk åker in till förlossningen efter en hinnsvepning och tror att det är på gång, men det är mer ett falskt alarm och man får en sovdos och åker hem.

Jag som fortfarande är sjuk orkade inte få falska värkar och åka 6 mil för att behöva vända i dörren. Jag tror jag skulle gå sönder. Jag frågade barnmorskan om alla dessa "lyckade" hinnsvepningar som resulterade i bebis efter några timmar och enligt hennes erfarenhet menade hon att de som fick en bebis skulle förmodligen få det samma dag ändå utan hinnsvepning. Så det är lite bu eller bä. Kan tänkas att jag börjar göra hinnsvepning i vecka 38 vid nästa graviditet för att undvika överburenheten för nu börjar det faktiskt bli mentalt jobbigt.

Något som även har gjort det hela jobbigt är nog plugget. Jag har försökt ha ett öppetsinne och velat köra på så länge som möjligt och försöka fortsätta fram till sommaren, men nu har jag bestämt mig.

Jag vill inte förlora mig själv, tid med bebis eller göra ett halvhjärtat skolarbete så jag kommer ta 1 år uppehåll så vi kommer in i en rutin. Idag hade jag 4 salstentor som jag avanmälde mig ifrån och som jag ska göra i maj istället. Onlinetentan som var i måndags var den första jag kuggade på så den görs om vid samma tillfälle. När jag väl återgår till studierna i april 2018 så kommer jag vara i fas igen och då har vi 2 kurser fram till sommaren för att sedan på höstterminen ha 3 månaders praktik. Då är bebis ca 1,5 år och då blir det dagis. Jag vill tro att detta är det bästa för oss. Jag upplever redan en acceptans och en sten som lättar från axlarna genom detta beslut. Så det är skönt. Nu är det bara några dagar kvar till Erik och mitt nya liv blir mer livat, färgglatt och kärleksfullt! 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

KLIMAX

Jag har aldrig känt att bebben behövde titta ut innan beräknat datum, men nu har jag gått över med 6 dagar och jag har fortfarande inga känningar. Även om beräknat datum är en sorts riktlinje så är jag faktiskt trött på att vänta. Inte trött på att vara gravid, men trött på att vänta.

  • Jag vill veta vilket kön det är!
  • Jag är nyfiken hur bebis ser ut!
  • Jag vill ha bebis på utsidan - NU!

Det blir inte bättre att folk skriver eller ringer och frågar om bebis har kommit varje dag. Att gå över tiden med 6 dagar är kanske ingenting, men att gå över 17 dagar och vänta på igångsättning som vissa får göra - fyfan.

Kanske beror det på att jag gillar kontroll. Jag hade BF datumet som ett mål, men nu vet jag inte när bebis tänker titta ut och jag har ännu inget igångsättningdatum. Så vetskapen att INTE veta är hemskt. Jag tycker även det är så otroligt orättvist att de som hade BF datumet EFTER mig har fått deras bebis INNAN mig. 

Jag orkar inte vänta. Hatar att vänta. Hatar att bli påmind om att jag väntar. Världens bittraste inlägg. Blir till och med irriterad på att bebis verkar ha det så mysigt där inne.

Är även irriterad att jag träffade samma rötägg vid undersökningen igen i onsdags. Hon ville inte kolla om jag hade öppnat mig eller om jag hade mogen tapp.. hon var även emot hinnsvepning. Det är jobbigt att sedan läsa att det är så många som har fått svar på dessa frågor, samt fått hinnsvepning - vilket KAN resultera i ett lyckat eller icke lyckat resultat, men de har i alla fall fått testa. Det svaret jag fick var: vänta tills kroppen är redo ......... 

I denna väntan blir jag seriöst handlingsförlamad. Tycker synd om mig själv samt sitter och försöker analysera min kropp. Det blir inte mycket studier så får ångest över det också.. 

Bara så att ni vet så skriver jag till er personligen eller på Facebook när bebis har kommit. Om jag har skrivit till er personligen skulle jag uppskatta att ni inte skriver ut det på facebook. 

AH tack för mig. Återkommer när bebis har kommit till världen med ett gladare humör! 😊

Likes

Comments

... ännu ingen bebis

I söndags så var det den 12 Mars - min födelsedag, och det som stod på schemat var att städa, tvätta och fika tillsammans med allt folk som kom över för att fira lilla mig. Är så sjukt glad över det jag fick - allt från blommor, till en jättefin lykt-liknade grej (vet inte vad man kallar det) samt lite bidrag till egna nöjen.

Är så sugen att besöka både frisören och nagelteknologen. Frisören vill jag till pga att jag var där förra maj och det har snart gått ett år - det behövs en uppfräschning. Nagelteknologen vill jag till pga en otroligt dålig vana att bita på naglarna och varje gång jag har haft lösnaglar har det blivit en avvänjning hahah. Detta blir dock närmare sommaren, men mysigt att man kan gå och gör något för sig själv när som helst.

I måndags så var jag helt slut. Vi har gjort någonting varje dag sen mamsen kom förra tisdagen. Så vi tog det bara lugnt vilket var skönt. Idag däremot så behövde vi åka in till stan för att handla lite förnödenheter..

Själv tänkte jag börja studera imorgon, onsdag. Jag har ju faktiskt trott att det skulle sätta igång mellan 11-15 Mars, men än så länge har inget hänt. Så imorgon ska jag försöka ha tankar på annat håll och inte tänka på det vi alla väntar på och se om det hjälper.

Jag är så otålig. Har tidigare varit nervös inför den kommande smärtan, men nu vill jag att den kommer för då vet jag att det är på gång. För tillfället tröst äter jag ALLT! Fyfan, har verkligen gått all in de senaste dagarna. Jag beställde ju en tårta istället för att stå och göra en vilket var så skönt och den sista biten knep jag idag efter jag hade ätit citronfromage 😂 

Jag har både kakor, nutella, chips och lösgodis hemma. Blä. Det är ju egentligen till förlossningen, men inget kickar ju igång så äter tröstgodis innan. 😕 Ska försöka att ha en "nyttig dag" imorgon haha för det har blivit för mycket det senaste dagarna.

Nä ni. Nu blir det sängen och man får hoppas att något kickar igång under natten eller imorgon bitti. :) godnatt

Likes

Comments

Vad hittar vi på i väntan?

I torsdags så satt jag med min klasskamrat och pratade ihop oss om vår power point samt reflektera om de andra gruppernas rapporter. Någon gång efter 18.00 kom svägerskan och svågern förbi för att fixa vår dusch då den inte funkade 100%.

Igår hade jag en presentation mellan 8.15-12 och alla fick godkänt. Tycker vi inte fick så mycket synpunkter på vår rapport heller så det blir nog inte jättemycket att komplettera sen. Därefter åkte jag och mamma en sväng på stan och shoppade. Hittade en så snygg och skön lång bomberjacka för 70%. GALET för ynka 210kr!

Sen så har jag ju förträngt att jag fyller år på söndag så hade ingen tanke att folk tänkte komma förbi och fira mig. Fick lite panik - måste ju bjuda på någonting så då blev det en beställning på en tårta. Så lyxigt! Har alltid gjort tårtor själv, men fyfan vad skönt det är att låta någon annan göra det åt en och lite pengar emellan.

På kvällen blev det middag hos svärmor och som alltid var det himmelskt gott. Vi avslutade kvällen med lets dance och kladdkaka!

Idag har vi inte några större planer. Ta det lugnt och ikväll blir det mello mys. På söndag blir det i alla fall fIka .. om inte några andra krafter tar över 😂

Likes

Comments

Dagen är här..

.. enligt rutin ultraljudet som gjordes den 17 oktober. Mitt tidigare preventilmedel var "Natural cycles" och appen räknade ut beräknad födsel på min födelsedag den 12 Mars. Min barnmorska och hennes "karta" däremot visade att min BF var den 7 mars och när vi gick på RUL så flyttade den kvinnan fram mig till den 11 mars efter hon hade mätt bebisensmått.

Oavsett när bebis är färdig bakad så kan h*n komma närsomhelst, men det blev inte innan BF och jag tror inte att bebis väljer att komma idag eller imorgon heller så jag kmr nog gå över några dagar. Vilket börjar faktiskt bli lite tröttsamt.

Har hela tiden tyckt att det inte har varit jobbigt att vara gravid och otymplig, men nu när det är så nära så känner man "MEN SÄTT IGÅNG DÅ!". Vi vill ju träffa filuren som har varit i min mage sen i Juni!

Efter besöket hos mödravården i onsdags så upplever jag oftare och större flytningar att jag behöver seriöst använda binda nu, samt att bebis blev sjukt livlig på kvällen och kickade igång sammandragningar och mycket strålningar ner till fiffi. Det var inte så skönt och jag fick tanken att det kunde vara pågång, men nej. Det har inte blivit mycket rörelse sen dess ... 🙄

Likes

Comments

Onsdag den 8 mars - 3 dagar kvar.. 

Idag var det ett barnmorskebesök på agendan.. bebis hade 148 i puls per minut, SF - måttet är uppe i 37 cm och jag har gått upp ca 15 kg. Bebis ligger fortfarande nedåt och är fixerad - alltså kan en förlossning sättas igång när som helst. När jag väl var hos barnmorskan berättade jag att i måndags så uppfattade jag att det rann till/droppa och det var inte jag som inte knep igen. Vet skillnaden när buktrycket blir för högt och jag inte kan hålla igen, haha.

Ni alla brudar vet ju när vi känner när mensen rinner till typ och jag fick exakt samma känsla. Tänkte att ni skulle vara lite intresserad av vad som hände därefter. De sägs ju att om det är en tidig sipprande vattenavgång så får det helst inte gå mer än 3 dagar pga att det finns en infektionsrisk för bebis. Så min barnmorska tyckte jag skulle ringa förlossningen för att få en bedömning om mina droppar - är det vatten eller vattniga flytningar och inte de vanliga flytningarna. När jag väl pratade med en kvinna så bokade hon en tid på specialistmödravården för mig för att kolla upp det så kl. 14.00 åkte jag in dit.

När jag kom in så satt de upp en CTG kurva för att se bebisens hjärtljud samt läsa av sammandragningarna, därefter gjordes en gynundersökning där de använde ett speculum (sök på google - aj) och där efter ett ultraljud för att se hur mycket fostervatten det fanns runt bebis. Utlåtandet var att jag INTE hade en vattenavgång och att flytningarna bara har ändrat karaktär.

Och bara för det så har ju bebis varit SJUKT livlig efteråt haha, kanske satte igång något där? Nä, ärligt talat så tror jag att jag kommer gå över några dagar samt att när det väl sätts igång så kommer det bli som ett knäpp. Tror inte att jag kommer gå med smärta en längre tid och bebis kommer kring 15 Mars. Sen kommer jag väl ha helt fel, haha .. i alla fall så har 4 personer hittills haft fel.

6, 7 & 8 Mars så har ingen bebis kommit och Jennie, Sarah, Malin & Mamma har haft fel. Visst 8 Mars är ännu inte slut, men tror inte bebis hinner födas idag, haha. Får vi se hur det blir till helgen ..

Juste bilderna däruppe - åt vänster är det ett litet 50 set som jag fick av Rebecca på Babyshowern som följer med i BB väskan och på höger så är det en liten body som hör ihop med ett par vita byxor som också ska med. Jag har ju packat ned lite mer än det, men där har ni en liten sneakpeak. Bilden i mitten var middagen som åts idag när vi bjöd ut mammorna. Nu börjar det bli tid för sängen så att man kommer upp i lagom tid imorgon. VILAVILAVILA . Att man glömmer bort det.

Likes

Comments

Nämen tjena 👋🏽 ingen bebbe än!

Vill berätta att rapport-arbetet har gått utmärkt och idag skickade vi in den, en dag innan deadline. Idag sitter vi med power pointen till presentationen som vi har på fredag och vi blev nästan klar idag, så imorgon är vi i fas med allt!

I fredags så umgicks jag med Jennie & hennes söta dotter Lova. Vi åt tacos, kollade lite fångarna på fortet och snackade om hur vi träffade våra karlar. Vilket alltid resulterar i lite fnitter kalas. Helt sjukt hur det kändes och var i början på förhållandet och hur tryggt det är nu.

I lördags vaknade vi tidigt och åkte till Luleå. Köpte en jättefin mjukisdress till mig själv och en bomull filt till bebben. Erik uppdaterade sin mobil, vilket jag också bör fundera på att göra. Tele2 människorna berättade att Apple-folket säger att de förväntar sig att man byter telefon efter 2 år, alltså lever min på sitt sista halvår. Dessutom så har det ett supererbjudande nu så man skulle ju passa på, men iPhone 7 eller samsung 7? Det är frågan..

Vi åt lunch på donken - jag åt massor haha! En QP, en vanlig osthamburgare, pommes doppat i glass med chokladsås och chicken nuggets med currydip. Man måste passa på när man inte äter på donken så ofta. Sen hem, vila, plugg och avslutade dagen att äta hemmagjord pizza hos svärisarna. Mello och filmen pitch perfect stod även på schemat!

I söndags var det tvätt, plugg och handling. Vi gjorde även iordning hallen - klistrade dit sko-mattor, sen gjorde vi inte så mycket mer - la oss tidigt.

Imorgon bitti ska jag och klasskamraten göra det sista på presentationen och kl.13.30 hämtar jag upp mamsen på flygplatsen. 😊 Sen ska jag väl mjukstarta med tentorna och eventuell förlossning, hahah. BB-väskan är packad och jag tror allt jag vill ha med i matväg är köpt, såsom kexchoklad, festis, riskakor.. skulle dock vilja ha med en lösgodispåse från hemmakväll - får se om man hinner köpa en sån.

Här har vi en bild på det otroligt fint väder som vi hade över helgen och det har till och med hållit i sig tills idag, måndag. Får hoppas solen skiner hela veckan! 😊 Andra bilden är på min mjukisdress. Åh vad jag ska glida runt i den tsm med bebis! 😍

Likes

Comments

Första Mars Tvåtusensjutton

Ankomst månaden är äntligen här - min favvo månad. Säkert för att jag själv är född i Mars. När jag bodde i Stockholm så var månaden uppskattad pga att den sista delen av vintern började försvinna och sakta men säkert blev det fler soltimmar vilket bidrog till mer ljus och värme. Här uppe däremot har det snöat seriöst hela dagen och tillkommit minst 2-3 dm ute, om inte mer. Det är nackdelen med norrland - vintern kommer här på våren.. Kul för de som har sport - och påsklov.

Tänkte i alla fall passa på att uppdatera er lite. I lördags var det dop och det var jättemysigt, dock så blev jag sjukt trött när vi var på mottagningen där det serverades både smörgåstårta och massa fika så höll på att somna sittandes. Det tråkiga var väl att när klockan hade hunnit bli 15.00 så hade stan hunnit stänga ner. En lördag när man är lite uppklädd och det är otroligt fint väder då vill man ju passa på att göra saker, istället blev det ett eftermiddags nap och på kvällen umgicks vi med svärföräldrarna.

I söndags - oboy. Vilken buffé, vilken brunch. Jag har länge velat gå på nån lyxig brunch någonstans och till slut kollade jag upp att Stadshotellet i Piteå håller i en brunch sista söndagen varje månad så vi bokade bord i veckan. Jag tror jag tog mat ca 4-5 gånger och jag tycker det var värt alla pengar i veckan.

Bilderna på höger sida är ifrån brunchen. Ber om ursäkt för taskiga bilder då jag var för glupsk och glömde ta kort. Jag åt i alla fall en egengjord våffla med nutella, grädde och sylt. Gick över till kall-mat som sallad, rostbiff, röror, frukt och lite efterrätt i form av en toscakaka med grädde och hallon. MUMS!

Under dagen blev det en tur till svägerskan/svågern och fick hjälp att installera babyskyddet i bilen, därefter åkte vi och handla och så till middag blev det hemmagjord sushi! En toppen helg var det!

I måndags började jag och min klasskamrat med rapporten för att inse på tisdagsmorgonen att vi har valt helt fel artiklar. Det ska vara studieartiklar, så vi fick göra om och göra rätt. Det gick dock inte på räls så vi fick lov att be om hjälp av skolans bibliotekarie idag. Till slut hittade vi relevanta artiklar, men till ett så otroligt tråkigt ämne - tror vi är en av alla grupper som har valt förstoppning och omvårdnadshandlingen - ökat intag av fibrer. Trist, men men.

Imorgon blir det race att göra hälften klart och så får vi kanske använda helgen. Rapporten ska in den 7 mars kl.10.00 och så har vi en presentation av rapporten den 10 mars och då ska vi hinna med att göra rapporten presentations-aktig med en power point. Juste mamsen kommer upp den 7 mars och den 8 Mars har jag förmodligen mitt sista besök hos min barnmorska.

​​​​Hoppas jag hinner klart med allt detta innan bebis vill titta ut!

Likes

Comments

Bebismagen och Stella 

Tjenare!

Veckan började med att repetera inför skoldagarna. I onsdags så var det resurstid och simulering. Det sistnämnda var verkligen sjuktjobbigt haha. Det var en docka som en lärare "styrde" genom att prata genom den och man kunde ta blodtryck, mäta puls, ta saturation och räkna andetag. Vi blev indelade i team och fick ett fall och så skulle vi göra omvårdnadshandlingar, ringa läkaren och ge medicin m.m. Det var väldigt jobbigt och jag kände mig inte helt säker. I en verklig situation så blir man handled medan nu kändes som att den blinde ledde den blinda även om det var ett bra lärotillfälle.

I torsdag var det muntlig praktiska och vi blev lottade att få förklara infusion (dropp), sätta en perifer venkateter (en venport), suga luftvägarna eller ge syrgas i mask. Jag fick det förstnämnda och blev så glad. Jag var minst nervös inför infusionen och jag hade en sådan tur att få den läraren som jag fick! Jag blev i alla fall godkänd vilket jag tycker är sä otroligt skönt.

Och så kom fredagen. Dagen började med en workshop om autonoma systemet och som jag inte har sett några föreläsningar om eller svarat på instuderingsfrågor/fall. Detta område kommer blir en salstentamen och pga att jag tror att bebis kommer titta ut innan den 23 mars då tentatillfället är så är jag inte panikslagen. Antingen gör jag tentorna senare eller om det finns möjlighet att jag bockar av några av de 4 som ska göras.

Idag har det inte gått så bra. Jag kan verkligen bara vara igång i 2 dar i rad för att sedan den tredje dagen ligga på soffan och inte göra ett smack. Något som jag har fastnat för är serien bones - har kommit till säsong 4 på knappt en månad. Avsnittet byter av varann, men nu blir det sängen för mig.

Imorgon blir det dop & 14 dagar kvar till beräknadförlossning, 11 mars. :)

Likes

Comments

Glömde berätta 

I fredags fick vi äntligen resultatet på essyn som vi skickade in i Januari och jag fick godkänt - woopwoop.

Vår lärare som vi har på ena kursen nu som höll i magtarmkanal tentan i fredags hon rättade klart provet samma dag och jag kan meddela att Sara och jag fick VG! 👏🏽👏🏽👏🏽👏🏽

Lite skryt här på söndagen😂☝🏽️Har för tillfället inga omtentor eller kompletteringar att göra. Kan dock bli några nu när bebis kan komma närsomhelst - har en rapport & seminarium, 1 onlinetenta och 4 salstentor kvar.

Likes

Comments