HEJ!

Så idag var det tentamen och det känns inte så jäkla bra som jag skulle ha velat. Jag försökte räkna ut vart jag skulle kunna hamna och det var verkligen på gränsen. Jag ska dock ha i huvudet att det var en blandning av givmildhet och inte när jag poängsatte mig själv samt att det var en del saker som jag gissade mig till som stämde överens med andra klasskamrater så det kan finnas en chans att jag hamnar precis på mållinjen!

​Vi får se - det är inte hela världen om jag får omtenta. Man klarar ju den tillslut och det är ju bara positivt för då har ju infon satt sig bakom pannbenet! Nu är det bara att ladda om inför nästa kurs, men är inte så helt och hållet på topp. Känns som den mesta av energin försvann under dagarna som var! 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Jag måste meddela er om att min planering är för naiv och optimistisk haha. Imorgon är den sista dagen och jag är ännu inte klar med mina anteckningar, men om jag gör klart imorgon så har jag ändå gått igenom innehållet, det är ju en process att göra anteckningarna så det kan tänkas att lite saker har blivit uppsnappade. Dessutom så hinner jag nog läsa några varv av min bunt med anteckningar, men det blir säkert omtenta.

Måste bara kommentera en sak. Jag tappade hakan när jag såg det. Mina fötter är så otroligt svullna! Ni vet när man har något som har suttit för "hårt" runt foten -att det stasar, det hände mina fötter med ett par vanliga bomullstrumpor HAHA! De ser inte fagra ut. Kan tillägga att jag är i vecka 21 (20+2) och när jag var på barnmorska-besöket så hade jag gått upp från 64 kg till 69 och några hekton. Alltså 5-6 kg och bebis väger endast 290 gram, då kan man tänka sig hur mycket vätska som har ökat i kroppen.Utöver det så känner jag bebis varje dag i form av puffar/sparka - mysigt.

Aja - jag ska fortsätta en liten stund till, därefter sängen och nya tag imorgon!

Likes

Comments

Hej!

Idag var det tenta och det känns okej. Njurfysiologin var ett skämt - den var nästan rakt kopierat av en gammal tenta. Matten måste jag ha alla rätt på och det känns som jag har det, MEN jag har lätt för att göra slarvfel så skulle inte bli förvånad om det har blivit något fel. Den som jag inte känner 100% för är farmakologin. Det känns som att jag kommer vara under godkänd eller precis på poängen. Jätteosäker, men för att inte bli besviken så har jag inte höga förhoppningar. Det blir nog en omtenta på

En annan risk för omtenta är på omvårdnadshandlingar. Skämskudden på mig då jag kom hem innan tolv, men började studera efter tre. Jag diskade, åt mat och tog en tupplur. Energin var inte på topp. Har suttit därefter med mina anteckningar. Dock så har jag typ 2/3 kvar av anteckningarna.. så får känslan att jag kommer avsluta anteckningar för bara läsa ikapp.

Tisdag och onsdag kommer jag lägga i järnet. Varför energin inte var på topp idag beror nog på att jag var uppe för länge igår och gick upp väldigt tidigt idag. Erik går och lägger sig kl. 20-21 för att surfa lite på luren för att sedan somna så jag brukar oftast hänga på och vakna kring 7. Det blir mellan 8-10 timmar och man blir lätt van vid det. I alla fall, jag återkommer med uppdatering på torsdag efter tentan.

Likes

Comments

Herre! Helgen har gått i otroligt fart och anteckningar för måndagens tenta blev klara i fredags, men i lördags blev det inte så mycket plugg då en nära släkting till Erik inte mådde 100% så ville träffa personen och det visade sig att det var okej, men andra saker tog bort dagen ändå. Alltså har det endast blivit plugg idag, men det är dock jobbigt att läsa sina anteckningar om och om igen men tror mer än hälften sitter.

Tentorna tidigare år har varit mellan 6-10 frågor, och det är tre delar i en stor tenta. Så det kommer nog inte bli mer än 30 frågor. Jag hoppas bara att frågorna stämmer överens med de anteckningar jag har gjort - för risken finns ju att dem inte gör det.

Efter tentan då blir det hem igen och plugga inför omvårdnadshandlingar-tentan som är på torsdag. Det är inte många dagar jag har på mig så paniken är nära. Kanske kommer på någon flitigare studieteknik innan dess. Annars så ska jag försöka fixa anteckningarna innan onsdag så jag kan repetera på dem i 2 dagar i alla fall! Förlåt för dessa otroligt tråkiga studieinläggen - men detta fyller mitt huvudet till max just nu. Hoppas det går bra för mig och alla andra studenter imorgon! Hej ✌🏽️

Likes

Comments

Hallå !

Fredag igen och jag känner mig inte lika pep inför helgen. Tenta ide fortsätter - har pågått från i måndags och kommer hålla i sig till nästa vecka torsdag då jag har sista tentan. Alltså kommer bloggen förmodligen handla om skola fram till dess.

Känner mig relativt frisk, men börjar bli öm i halsen när jag sväljer samt öm när jag känner på höger sida. Vill verkligen inte bli sjuk - tänk att sitta helt förstörd på en tenta, skulle man ens fungera? Känns som man skulle hamna på en annan frekvens med mindre hjärnkapaciteten. Ska försöka förebygga mot det - dricka massa te och ta halstabletter.

Fast även om jag pluggar så händer det saker ändå. Mitt öppna plugg fönster är mellan 8-9 till 16-17. Sen så börjar det bli för mörkt och jag blir trött, kan även bero på att det blir mörkt i lägenheten och vi inte har tillräckligt med starka lampor för det blir alltid ett lite dimmigt ljus. Denna vecka har jag dock suttit lite extra med matten, men det känns som att det är betydligt enklare att plugga när man vet hur man ska göra. Så efter middagen har jag suttit med det till ca 21.00.

Igår dock så blev det inget extra plugg då en av Eriks bröder fyllde 29år och vi åkte dit för att gratta. Bjöd på tårta och kakor och när vi kom hem 19.30 så bestämde vi oss för att gå och lägga oss haha. Efter mycket surfande på mobilen så somnade jag väl efter 21.00.

En annan grej jag måste ta upp och som jag även kan göra ett inlägg om senare är om matlagning. Jag har väl inte så jättebra koll, men lär mig mer sakta med säkert. Vill bara dela med mig vad vi har ätit i veckan - av det jag kommer ihåg haha. I onsdags så blev det lövbiff med potatisgratäng och igår blev det broccoligratäng med bacon och purjolök - sååå gott och så enkelt! Tror jag börjar gilla att laga mat när det är både gott och enkelt! Någon dag framöver ska jag göra skavgryta - ska bli jättespännande då det är ett nytt recept.

Fan - nu blev det ett relativt långt inlägg samt att det innehöll x antal ämnen, men vill ge er någonting att läsa! Nu blir det att hoppa in i pluggvärlden igen. JIPPI! 

Likes

Comments

HEJ!

Att sitta och mata in i det sista när det kommer till studierna är dels min grej och även inte. Oftast så arbetar jag flitigast under press, men får lätt ångest och panik under tiden. Det är onsdag och jag försöker strukturera upp en någorlunda plan på studierna.

Läkemedelsberäkningen tentan måste man ha alla rätt på så matte blir det lite varje kväll fram till måndag. Dessvärre så hoppar jag från omvårdnad till farmakologin idag. Känner verkligen att jag kan 0% på farmakologin och den är uppdelad i 4 större delar, får se om jag blir nå klokare.

Utöver plugg så händer det inte så mycket. Erik arbetar, katterna är uttråkade och jag pluggar. I söndags var alla syskon -med respektive, bjuda på köttsoppa till middag hos svärmor och igår blev jag så sugen på mer. Det slutade med att vi åkte dit och det var så roligt för två/tre av Eriks bröder var där och tänkte samma sak typ.

En bebis uppdatering är att jag känner fler rörelser. När vi hörde hjärtljuden hos barnmorskan så hörde vi även bebbens kickboxning, kände dock inte dem så bebben sprattlar säkert för fullt där inne utan min vetskap.

Juste måste tillägga att det kommer bli så mycket bebisgos nu i höst. En nyvunnen vän har precis fått en liten flicka, sen så är det svägerskan - Eriks näst äldsta bror, som kommer få ännu en till bebis om nån månad. Sen så är det en klasskamrat som fick en liten pojke i augusti som är en kick ass mother som fortsätter studera. Denna lilla krabaten ska jag också snussa på när vi har innevecka samtidigt. Bebisgos

Likes

Comments

Nu när jag har börjat blogga så känns det som att man måste uppdatera tillsammans med bilder. Det blir ju en trevligare blogg och jag gillar att fotografera saker. Det tråkiga är att jag inte har en bra kamera och de bilder jag tar med mobilen blir grumliga, mörka och dåliga.

Jag har för nuvarande en iphone 6 med ett stötdämpnings skal som skyddar för fukt och dylikt för annars så skulle den inte överleva så länge. Under året den har funnits i min ägo så har jag tappat den x antal gånger och är tacksam att jag har haft skyddet. Det som då händer med skalet är att kameralinsen är jämt skitig och dessvärre är inte kameran bra.

Jag vill HA en riktig kamera så jäkla mycket! Min dröm är en olympus haha. En nätt lite kamera som är lätt att ta med och inte tar så mycket plats, men ändå möjlighet att zooma in och få skärpa. Skulle vara så kul att ta massa mag-och bebis bilder med denna. Dessvärre kostar den ca 5000 lax, så det kan tänkas att det blir en begagnad nikon eller canon istället, men de är ju bra de med. Får se hur det blir haha..

Jag ska försöka bli bättre på att lägga upp bilder, men när bilderna inte blir bra så vill man helst inte lägga upp dem.

Likes

Comments

Jag fortsätter droppa några inlägg om början av graviditeten för att komma ikapp till där vi är nu.

När vi väl hade bestämt oss för att skaffa familj så blev jag för besatt. Jag hade sedan sept -15 använt Natural cycles så den enda skillnaden var att vi bytte planen till bli gravid och första försöksmånaden tänkte jag på bebis 210%. Jag är väl en person som är go all in or go home, så när vi gjorde typ allt man kunde göra och det ändå inte blev något, så resulterade det att mitt bebistänk sjönk till 40%. Detta berodde dels på tankar som 'bara för att jag vill ha barn så mycket så kommer jag inte kunna få barn' och även 'min mamma hade svårt att få barn, ergo - jag kommer ha svårt'. Jag var så sjukt pessimistiskt och började undra om det var rätt tid och allt.

Jag måste flika in att det är inte lätt att bli med barn! Tänk er de som skyddar sig, men blir gravida ändå. Det är inte ofta det händer, men det är dem man oftast hör och man får bilden att det är så jäkla enkelt, men det är inte det. Det är dock väldigt lätt att glömma vilket jag också gjorde - depp på en gång. Det är i alla fall mycket som ska klaffa. MEN - jag behövde verkligen inte tjura för andra försöksmånaden när mitt bebistänk sjönk till 40% så gjorde vi det vi skulle, lite fusk några dagar och tänkte bara på sommar och jobb. Men i allt så blev det något, vilket jag inte trodde.

Jag hade beräknad mens en onsdag, men tog ett graviditetstest redan på måndagen som inte visade någonting. Då berättade jag för Erik att jag inte trodde det skulle bli något och han sa 'det kommer när det kommer'. Men mensen kom inte på onsdagen eller på torsdagen och jag är rätt så punktlig. På fredagsmorgon tog jag ett till och det testet jag tog hade en MAX väntetid på 10 min, men efter 5 minuter tyckte jag såg en antydan till ett streck, men kunde dock inte tro det. Finns ju så kallade 'spökstreck' så jag var rädd för att det var något sådant, men jag levde som en gravid den helgen ändå. Tror det var första helgen i Juli och jag skulle arbeta på Kiruna festivalen som Entré värd. Det blev inget extra koffein och inte heller någon alkohol efter arbetet var slut.

På måndagen när jag var hemma igen så tog jag ännu ett test och det var ett tydligt streck som kom väldigt fort. Då slog det mig att nu är jag tamefan gravid och fort gick det! Vi båda blev glatt överraskade!

Första bilden är mitt test efter 10 min på fredagsmorgonen och det andra testet är på måndagen och det strecket visade sig rätt fort. Tog ett extra test några veckor senare för att se om jag inbillade mig, men jag tog inget kort pga att det blev positivt på en gång!

Likes

Comments

Helt otrolig upplevelse att se det lilla knytet första gången! Jag ska skriva om känslan jag har haft fram till denna dag i ett annat inlägg, men ultraljudet gör så att allt går upp för en betydligt!

Vi fick inte till en jättefin profilbild, men man ser i alla fall att det är en liten filur där inne. Dessutom så kollade barnmorskan att allt stod rätt till och det visade det sig att det gjorde. Bebis låg tvärs över magen, med ryggen upp mot bröstet. Huvudet pekade ner på min högra sida och fossingarna låg neråt magen/ljumsken på vänstra sidan och det är där jag har känt de flesta knuffarna. :)

Vi bokade även barnmorska mötet efter ultraljudet så vi fick höra bebis hjärtljud på samma dag då Erik var ledig från jobbet och bebisens hjärta slog 150 slag per minut. Förresten, vi tog inte reda på kön då det viktigaste för oss är att räkan är frisk och mår bra, inte könet.

Det har varit hälften/hälften, men nu känns det som att det är fler som tror en pojke. Kan väl erkänna att det skulle vara enklare med pojke då vi har fler pojknamn än flicknamn, men den diskussionen kan man faktiskt ta efter bebis är här. Då får man ju se vad bebis passar i för något namn.. 

Denna dag kommer vi båda leva på länge.

Likes

Comments

Hej!

Veckorna går så sjukt fort - känns som att det är måndag, fredag och helg. Inte för att det gör något för tillfället. Allt som handlar om bebis får man snabbare uppleva, men det är studierna som går för fort fram.

Idag tänkte jag fokusera på njurfysiologi och lite matte. Sen imorgon blir det tvätt, däckbyte och träffa lite människor innan jag går i tenta-plugg-ide. Vet inte hur jag ska göra det, men ska försöka strukturera upp plugget så bra som möjligt.

För närvarande studerar vi farmakologi, läkemedelsberäkning och njurfysiologi i en kurs. I den andra kursen så är det omvårdnads handlingar som innehåller blodtryck, puls, venprovtagning, andning, evidens, förflyttningsteknik, nutrition, munhälsa, deskriptiv statistik och sår.. och den sistnämnda kursen har jag knappt suttit med då det har varit andra moment man har fokuserat på och tentat bort som ex. vätske och syra-bas balansen samt smärtfysiologi. Gjort även rapport i par, fältstudie frågor, fältstudiepresentation, seminarium i läkemedelshantering, hemtenta i grupp och några labbar på det. 

Det är sjukt mycket på så otroligt kort tid, men man får det att fungera ändå, haha. Nu ska jag återgå till mitt plugg för att sedan se fram emot myskväll med två vänner. Bakning står på schemat, kanske även en film! 

Likes

Comments