View tracker

Hej!

Efter två kursintro och en föreläsning så tog jag paus på måndagen. Igår så gjorde jag 3 duggor av 4 - vilket är som online "prov" som man måste klara 80% innan nästa vecka då jag har labbar.

Mitt erkännande ligger i att av 8 böcker som jag behöver till den FÖRSTA läsperioden så har jag endast 1 bok hemma och två böcker är hos en klasskamrat i Boden. Sen är det många böcker som fattas och det är för att denna kurs blev SVIN DYR. Om jag hade köpt alla på cdon så skulle de gå på 5000kr och jag känner inte för det. Det är många böcker som har varit på litteraturlistan och man har knappt öppnat dem.

I alla fall så har vi fått läsanvisningar till duggorna och något som jag är så otroligt glad över är att jag har lyckats klara hittills 3 av 4 genom att endast studera avsnitten på vårdhandboken. Sen hoppas jag att tid finns att ta igen och läsa de sidor som ska läsas (ex. låna en väns bok), men nu när det är panik så försöker jag klara mig med den infon jag har.

Nu på senare tid så har jag börjat sova sämre, eller inte sämre. Jag sover bra, men jag vaknar tidigt och oftare. Sen så får jag ju skylla mig själv att jag tittar på klockan och det slutar alltid med att jag scrollar lite i luren. Idag gick jag upp väldigt tidigt för att vara mig haha . Vaknade kring fem och gick upp efter en timme och åt frukost medan jag kollade på gravid vecka för vecka. Nu tänket jag börja med sista duggan och så får det bli ett nap på dan istället tänkte jag. Jag har mer saker jag vill hinna med att göra men jag ska försöka att inte stressa, det får bli som det blir! :)

Likes

Comments

Nämen tjena! Här kommer ännu ett "nattinlägg" - eller kvällsinlägg. vilket som.

Jag hann skicka in essän i fredagen, sen om innehållet var G material det vettetusan. Vi får hoppas! Fredagskvällen spenderades framför fångarna på fortet hos svärmor!

På lördagen blev det en tur in till stan tillsammans med Evelina och jag kom hem med en ny filt och kudde till soffan - ska bli kul att piffa upp lgh efter flytten och jag måste införskaffa mig nya gardiner och sånt. Så spännande! På kvällen blev det en tur till sväris igen där de flesta av Eriks bröder med respektive var där. Det bjöds på riktigt god mat och efterrätt, sen blev det hemgång. Jag började ju såklart se på skam haha, så jag har sett säsong 1 & 2 nu - 3an får vänta.

På söndagen blev det tvätt, städ, handling och så hämtade vi hem en sjuktfin bokhylla som var sprillans ny -ursprungligen från Ikea tror jag, men nån sålde den på en "köp och sälj" sida på fb. Tänkte till bebisens framtida böcker 😂 Funderade även på att måla den från brun till grå, med nått färginslag - kanske mintgrönt!

Sen var det en lugn kväll och idag var det första skoldagen på termin tre. 1år är avklarat, 2 år kvar! De kommande kurserna tillsammans gör det väldigt intensivt, men jag känner mig mer stabil än tidigare. Gjort ett preliminär schema för imorgon och tror jag kommer kunna fixa det! 😊 Vi får vänta tills imorgon för att se om jag planerade tillräckligt realistiskt.

Likes

Comments

Hejhej!

Ser för nuvarande ett avsnitt av bones och när det är slut blir det sängen. Tänkte bara göra en snabb uppdatering.

Bm besöket gick bra - trodde jag hade gått upp massor över julen, men det var knappt ett kg. Blodtrycket hade blivit lägre vilket var bra och livmodern har gått från 28 till 31 cm. När hon kände på magen så låg bebis med huvudet ner och fötterna upp, men hen kan ju snurra x antal varv innan hen har tänkt titta ut!

På eftermiddagen hämtade jag upp Malin på arbetet för att sedan äta middag på sushi och te, därefter blev det en sväng till nodo där jag bjöd födelsedagsbarnet på fika. Det blev en varmchoklad och tosca kaka! Jag kom hem innan kl. 21.00 och bestämde mig att gå och lägg mig "tidigt" - satt med luren ändå i 2h. Jag ska nog inför ett mobilförbud snart, vid ett bestämt klockslag ska de läggas undan.

Idag har studierna gått bättre. Har ingen låsning längre, inte i huvudet i alla fall, dock en i ryggen. Eller det är mer som kramp - vill skrika rakt ut när det blir olidligt. Jag sitter ju som en jäkla köttbulle hela dagarna och det spelar ingen roll om jag sitter vid köksbordet eller i soffan. Föredrar nog soffan då uppuffade kuddar under armar och rygg kan dämpa smärtan ett tag. Vettefan vad det beror på - är jag så otränad? Eller är det kramp? Eller ligger bebis och trycker? Kan få samma känsla på höger sida av magen under bröstet typ, men då kan det bränna. Det typiska var ju att jag glömde ta upp det med min barnmorska, men jag ska ju tillbaka redan den 26/1 så jag kan nog vänta i 2 veckor.

När det kommer till studierna så har jag en plan och förmodligen kommer den hållas! Det jobbiga idag var att jag ville gå upp runt 8, men jag var klar vaken kl. 5.30 och somnade om kl. 8 istället. Detta gjorde att det blev en uppstigning kl. 10-11 vilket är hemskt sent - dagen går så fort.

Juste - nu vet vi datum när vi flyttar och det är redan den 4-5 feb, vilket är mindre än en månad! Det kommer gå så fort och på söndagarna kommer vi behöva packa smått.

Ja, men dåså - en snabb uppdatering.


Likes

Comments

Igår var ingen rolig dag. Jag var liksom "taggad" att sätta igång med min essä på allvar. Den är ju egentligen inte så svår, men jag fastnade.

Majoriteten av dagen - om jag satt med essän i 12 h (okej luren var i närheten, nap på 1 h & så lagade jag även mat) så kanske jag var riktigt koncentrerad och produktiv 1 h.

Jag har så svårt att läsa något för att sedan omformulera och använda mina egna ord. Det känns som jag ändå kopierar boken och då fastnar jag och gör ingenting. Och att aktivt analysera ALLTING är också svårt och jobbigt. 😫

Åh när jag väl la mig efter 23 så kunde jag inte somna!! Jag antar att det var innan kl. två som jag somnade och då hamna jag aldrig i djupsömn. Min hjärna sätter käppar i hjulen på mig!

Idag under mina ärenden ska jag försöka inte tänka på skolan - ska tänka på det när jag väl sitter med plugget. 

Nu blir det besök hos barnmorskan - Tja! 

Likes

Comments

Igår var jag smidig - jag gick ner till tvättstugan för att se om den var upptagen och det var den inte så medan jag började med essän så körde jag en tvätt med påslakan och handdukar vilket gjorde att tvätten idag blev klar snabbare - hade endast 2 maskiner!

Sedan blev det frukost med Erik & så tog han en sväng om med dammsugaren medan jag diskade! Därefter plockade jag undan julen och mer därtill! Jag passade på och började packa ner ljus och dekorationer som är i vardagsrummet, så nu är det jättetomt! Det är sjukt att det är mindre än en månad tills vi flyttar så det är lika bra att börja någonstans!

Efter lite pyssel med flyttkartonger och sånt blev det en tur till Willys och sen hem för lunch. Nu vill jag helst vila, men plugget pikar på mig. Får se vad jag gör - arbetar nog effektivare efter ett nap. Den kommande veckan kommer jag i alla fall sitta fast klistrad med essän - så ni vet! 😊 Hej!

Ser ni på hyllorna och fönsterbänken - bara blommorna kvar! Föresten - magen i vecka 32. På tisdag har jag ett bm möte & på efterm blir det en middag tsm med Malin som fyller år :)

Likes

Comments

Det har känt som full rulle här hemma, fast egentligen har det nog bara varit i mitt huvud och därför har det inte blivit något inlägg!

Vette tusan vad jag har gjort i veckan. Jo, juste. Jag stressade inför seminariet/presentationen jag hade i onsdags, men jag klarade den galant! I onsdags och torsdags var tanken att börja med uppgift nr 2, men det var lättare sagt än gjort.

På tisdagen när Erik fyllde år så berättade hans pappa att hans kusin söker efter en "inneboende". De bor i ett hus där de finns en ytterdörr, men på en gång möter du en dörr till bottenvåningen och en till övervåningen. Tanken var att vi skulle ta övervåningen som hade för tillfället 4 rum och kök plus 2 toaletter. I tisdags kväll pratade vi med kusinen som sa att vi var välkomna på onsdagen.

Jag kunde inte göra något annat än att tänka på lägenheten. Vi har länge suktat efter något större, men boendet är i Roknäs där Erik är ifrån och lite längre bort från allt. Vi hade en plan i huset vi bor i - ett par letar hus och när deras 2a blev ledig skulle en kvinna flytta ner och vi skulle flytta in i kvinnans 3a, men man vet aldrig när det kommer ske. Paret har letat efter hus för fullt i 6 månader nu och alla hus som de har budat på har skjutit i höjden.

Vid första anblicken av lgh älskade jag den. Det var stort och rymligt, men nackdelarna var att tvättmaskinen fortfarande var i källaren, toaletterna var små och vi behövde nog riva den uppsatta väggen pga för stor soffa. Sen när man hade kommit hem så hade jag en press på mig för Erik var klar i sitt beslut. Enligt honom var det att flytta "hem" och det var rymligare - ni vet killar (E) är inte så kräsna.

Jag började tänka på vad vi hade! Jag älskar vår nuvarande 2a, även om jag är medveten om att vi behöver större! Jag har inte ens vetat var vi ska lägga alla bebisens saker, men vi har nyss möblerat om så det inte kändes lika instängt och det fanns potential att klara den första bebistiden här hemma. Dessutom älskar jag läget - älskar bergsviken. Nära till allt - både in till stan eller till Eriks släkt.

Jag behövde åka dit igen och fastställa att vi skulle vilja flytta in i lägenheten plus att ta bilder för jag hade glömt hur hälften såg ut - jag hade inte ens kollat hur mycket plats vi hade i köket! Denna gång tog vi även med Eriks föräldrar som hjälpte mig att komma över min värst ångest och se det positiva.

Men nu kommer vi till grunden av allt grubbleri! Vi får flytta in någon gång i februari när jag är höggravid och börjat studera på termin 3! Då ska man börja packa ner, rensa massa saker och städa. Sen i nya lägenhet så vill man hinna ordna inför bebisankomst plus sätta sin egen prägel på lgh - vilket tog typ 1 år i vår nuvarande! 

Alla säger att det löser sig och att vi hjälps åt, men jag känner att jag inte har någon kontroll över situationen! Bebis kan faktiskt titta ut tidigare och jag vet inte hur intensiva kurserna kommer vara. Kommer jag gå in i väggen innan bebis ens är född?

Det är vad som händer i vårt liv! I fredags började jag läsa boken till uppgift 2 och igår började jag med essän som ska in nu på fre! Idag är rutinen att tvätta, städa och börja packa bort julen, dock ingen ide att ta fram något. Vi brukar även handla så thats whats up i norrland!

Jag går även in i vecka 32 och har ca 62 dagar kvar! Puss

Likes

Comments

Hej, idag var det en lång dag och nu ömmar det överallt!

Jag började baka en pepparkakscheesecake och därefter gick jag över till att göra chokladsnittar och hallongrottor. När bakningen var klar blev det att dammsuga både soffan och lägenheten, samt ta en sväng om med disktrasan. En dusch senare och lite studier så kom Eriks släkt förbi.

Erik fyller 22 år idag och vi firade honom med gofika, men innan sprang jag runt som ett skållat troll! Det är mysigt att det är fint i alla fall och vi behåller julen en vecka till -den får packas ner nästa vecka.

Igår hade jag panik över plugget - hade artiklarna kvar att läsa och ingen frågeställning, men lyckades komma på en innan deadline. Därefter blev det bearbetning av den och idag fortsatte jag en stund, tror dock att jag måste lägga den på hyllan för att lägga mig tidigt för en gång skull. Det har blivit många sena nätter och dygnsrytmen bör återställas såsom den var innan jul. Jag har ju seminariet kl. 13 så jag bör nog hinna klart innan dess.

Tror jag ska säga godnatt nu - vill göra en kort resumé om året i ett senare inlägg när tid finns, så håll utikik!

Likes

Comments

Hej!

Igår blev det en tur till Ikea tillsammans med Erik och svärmor. Jag hittade allt som jag skulle köpa och är så glad att vi har nästan allt hemma. De är bara några få saker från apoteket samt babyvakt/andningslarm som är kvar att köpa. Något som behöver göras innan bebis kommer är att tvätta allt haha, och det är ju lite drygt. Förra söndagen tvättade jag alla bebiskläder i storlek 50/56 och det som är kvar är filtar, handdukar och påslakan, men känner inte samma stress när det kommer till bebis ankomst. Jag har skrivit ned vad som behövs i BB-väskan och den ska packas när allt är tvättat. Jag har även påbörjat förlossningsbrevet - läste olika brev samt mallar och då gick det lite fortare. Nu är det endast skolan som stressar mig och det är okej. Innan nästa termin måste jag köpa hem massor med böcker och tiden går för fort, vill ju helst hinna köpa begagnat!

Juste, jag som skulle läsa i bilen upp till Haparanda gick inte jättebra. Vi började åka kl. 8.00 och himlen var svart som natten och när vi var på väg hem igen kl. 14.00 så började det bli mörkt igen. Idag ska jag läsa lite i alla fall, dessutom så har jag ju hela nyårsafton på mig haha. Det finns tid och jag känner ännu ingen panik - det löser sig alltid.

Jag har däremot fixat och donat i spjälsängen idag - mysigt att ha den bäddad, men innan bebis kommer så ska allt tvättas i alla fall. Innan vi åkte hem från Ikea svängde vi förbi babyland och jag hittade en amningskudde som gick på 99kr (ord. ca 459kr) - så värt även om det är Laban på den haha.

Ikväll så är planerna - äta, läsa i boken och ta en dusch. Imorgon blir det tandläkaren kl. 10.00 & därefter ska jag hämta en ergonomisk kudde till bebis som är knappt använd och kostar 30kr, även det sjuktvärt!

I badrummet behövdes en hylla - vi har minimalt utrymme där så det blev en hängare till badrummet som hängs på två spikar över skötbordet. Där blir det att stoppa i massa blöjor och sånt - jättesmidigt. Jag köpte även lite "lådor" där vi lätt kan lägga leksaker, nappar m.m. längre fram.

Likes

Comments

Hejhej!

Jag har ju glömt att berätta om sista besöket hos barnmorskan den 19 dec. Livmodern hade växt från 25cm till 28cm och jag hade endast ökat 1 kg i vikt vilket jag blev chockad över då jag trodde det var mer. Resterande värden var bra. Jag fick även höra bebisen hjärtljud som hade sjunkit lite. Tidigare har det legat på 150slag/min, men nu var den nere på 148.

JAG ÄR SÅ DÅLIG. Jag får känslan att jag kanske är mest effektivast vid stress. I måndags skulle Erik och jag gå en sväng på stan, men efter frukost och en timme framför datorn så ångrade han sig. Det gör ju inte det lättare för mig att försöka gå på stan ensam så jag fortsatte ligga i soffan tills jag tog tummen ur röven vid 13.30. Svängen på stan resulterade i några rea fynd - en t-shirt och en tunika samt ett par trosor. Jag hittade även Eriks present som jag inte kan avslöja här, man vet aldrig om han tittar in här någon gång och efter stan så hände det inget speciellt.

Idag vaknade jag tidigt och började bläddra i luren, efter 1-2h somnade jag om haha och då går ju dagen lite för fort fram samt att onödig tid går förlorad. När jag väl vaknade började jag med maten som skulle bli middag, diskade och åt "frukost". Därefter var det bara att fixa sig för att börja arbeta kl. 15.00 och kom hemma igen efter nio.

Imorgon blir det en tur till Haparanda där Ikea finns - 2 timmar och 15 minuter i bilen, får hoppas att jag verkligen tar tag i studierna under bil resan för stressen börjar komma sakta men säkert! Min nuvarande plan är att jag ska läsa lite i psykologi-boken inför nästa seminarium som är om en vecka.

Under tors-ons har jag inget planerat, endast studier. Inga planer att fira nyår vilket är lite tråkigt. Erik tänker följa med en väns familj till deras "landställe" och vid tolvslaget ska de ta deras skotrar och åka upp på någon bergstopp.

1. Jag tänker inte åka på en skoter i mitt "tillstånd" upp till ett berg. 2. Dessutom så är det mitt i ingenstans, om något skulle hända skulle vi vara långt borta. 3. Jag sa att jag kunde följa med då jag kan se på massa filmer och ta med en bok istället, men då berättar Erik att de inte har en tv och att de har knappt någon el.

Nä då stannar jag hemma, men det är väldigt tråkigt att man inte har några planer och att E inte är hemma. Det blir nog filmer hela kvällen och kanske någon god efterrätt.

Likes

Comments

Det blev ingen lugn söndag.

Klockan åtta pep alarmet som vanligt och det var bara börja med tvätten. Idag var det också mycket tvätt då jag skulle tvätta bebiskläder. Det är helt sjukt, men det var en full IKEA kasse med kläder och endast i storlek 50/56. Det är mest begagnade kläder som jag både har köpt och fått, en liten del är nytt. De andra kläderna som är i större storlek tänkte jag tvätta senare, nästa tvätt kommer innehålla leksaker och filtar.

Under tiden tvätten pågick så möblerade vi om i lägenheten. Jag köpte ju ett skrivbord i våras som vi ställde i sovrummet och jag tänkte sälja det vidare för jag sitter ändå vid matbordet eller i soffan, men då bestämde Erik för att skaffa sig en dator. Så vi har nu ställt ut bordet i vardagsrummet och försökt pyssla ihop med katträden så det ser okej ut. I sovrummet så fick jag väldigt mycket plats och flyttade om min klädeshängare. Det är synd att jag inte tog före och efter bilder för man ser en skillnad.

Jag packade även upp alla delar till spjälsängen, men vi monterar upp den imorgon då man bör vara två. Dessutom var häftet med instruktioner en mindre novell så det är nog bäst att vi är två. I veckan ska vi kanske till Ikea och då tänkte jag köpa madrass, täcke, kudde .. kanske någon hylla. Det är lika bra att göra bort massa saker nu under "ledigheten" innan det blir allt för mycket stress igen.

Imorgon börjar ju även mellandagsrean och jag är ju lite nyfiken på den. Erik fyller ju år nästa tisdag, den 3/1, så jag brukar ju hitta fina saker. Sen så måste jag kolla lite i psykologiboken - det blev inget sist jag skrev, för på tisdag ska jag jobba ett lite kortare pass och så blir det ju kanske shopping så jag bör börja någonstans.

Hahah - det ser ut som att jag inte har någon häck, men det är någonting jag definitivt har fått!

Likes

Comments