Som rubriken låter så är hon i ”hennes” rum nu, men det är ju så klart en prövotid. Hon sover så bra från ca 20.00 till 1.00, men som igår natt så vaknade hon 1, 2.30, 3.30, 5.00 & när man inte kan söva om henne med hjälp av bröstet längre så är det vaggning som gäller och det är inte lätt med hennes 8 pannor. Jag har inte tränat sen 2015; det finns ingen biff här. Och varför vi behöver vagga henne är för hon prompt inte kommer till ro på annat sätt. :/

Jag vet inte varför hon vaknar på natten, man kan spekulera. 1) Hon är hungrig - nja, upplever att hon kan hålla sig mätt av gröten 19.00 till ca 7.30-9.00 på morgonen. 2) Hon saknar snuttet - Det kan stämma då hon fortfarande har ett tuttmål kring 4, men hon bökar som förmodligen beror på utebliven slurk (No breastmilk left) 3) Hon är törstig - det kan tänkas, för nu har jag börjat ge henne vatten på natten & hon klunkar i sig. 4) Lättväckt - jag kanske väcker henne genom att hosta, prata, snarka, röra mig i sängen. Jag vet inte.

Jag hoppas att genom flytta ut henne minskar chansen att hon vaknar upp pga att hon blir störd av något. Det får bli en recension av veckan sen.

Veckan har varit lugn, har inte hänt så mycket mer än gnäll från Mimmi pga tänder (kan också bero på uppvak). Hon har börjat få den översta vänstra framtanden, den gjorde ont i onsdags & det var även då allt skitande började. I fredags så var den dock igenom tandköttet.

Hälsade på svägerskan i fredags och såg på idolfinalen av svärmor, firade även svärmor på lördagen. Idag tvättade jag typ 6-7 maskiner och det finns massa kvar.

Du blire kudden, natt!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Det är första gången någonsin jag har världens julkänslan. Det kan bero på att Mimmi finns i vårt liv eller att jag vet att hela Eriks familj firar hos svärföräldrarna i år eller att jag ska fira med min mamma första gången efter typ 10 år. 

I fredags började jag redan julpynta och nu är de röda gardinerna upphängda, julstakarna är tända & stjärnorna lyser. Vi umgicks mest med Eriks föräldrar och i söndags fick vi hjälp att få upp massa saker. Jag har ju världens beslutångest och har svårt att välja själv var saker ska vara då jag inte har en vision i huvudet. Det blev dock väldigt bra, tavellister kom upp. Det blev en flytt på vårt armeringsnätet (ska pyntas med bilder) och så fick vi upp en hylla. Det enda som är kvar är ett hjärta som inte har en ladd dosa & eventuellt ska julgranen upp. 

Jag gillde ju inte tanken att flytta hit från förra lägenheten, då man skulle börja på noll med allt. Det är svårt att känna sig hemma när man inte har gjort allt som man vill göra i lägenheten och det beror delvis på att vi är ett par som är sjukt lata & okreativa. Å pengar som gör det lättare och gör det mer hemtrevligt; så som påslakan, gardiner, vardags pynt, de pengarna har vi inte till det. 

MEN, julen gör det så himla hemtrevligt och mysigt. Älskar hur lägenheten blir när led-slingor är överallt och ljus som är tända! 

Fytusan vad trött jag blev. Tror det blir en tidigt kväll. Ska ta upp tvätten & sen blir det nog sängen. Godnatt! 


Likes

Comments

Irriterad. Jag kände för att uppdatera läget igår, men sömnen tog över och så valde jag spara som utkast; men då började luren hålla på. Den liksom laddade & laddade, tillslut la jag bort mobilen. Så det påbörjade inlägget sparades aldrig. :/

Jag skrev något om tiden. Så jäkla fort dagarna går, känns som måndag och så svisch, måndag igen. Vet inte exakt vad vi har gjort de ca två veckor som jag inte har skrivit om.

Vi går ju fortfarande på måndagar på babysim, sista gången är nästa vecka. Det har varit jättetrevligt, kul att träffa andra mammor samt se Mimmis utveckling i vatten. Igår så fick hon slänga sig ut från kanten. Hon sitter på röret som finns nedanför kanten så säger man ”stopp” & räknar ner ”1, 2, 3, hopp” och då lutade hon sig framåt å hoppade ner. Å så tar jag emot henne. Hon är den som plaskar mest där haha, det är kul. I söndags åkte vi för att bada med henne så jag kunde visa vad hon kan och både pappa & farfar följde med.

Det var en lördag jag fick gå på stan själv vilket var skönt, gick även med svärmor utan barn i lördags. Så då hann man med både ÖB & rusta, så kunde man köpa fler juldekoration till fönstrena. Vi har ju några fler jämfört med förra lägenheten.

Hälften av julklapparna är klara, den andra hälften väntar vi på. Det är väl en julklapp vi inte vet vad det ska bli. Annars så känns allt spikat inför julen, har två klänningar att välja mellan & Mimmi har en känning. Hon kmr köra på förra julens utbud. Under hade vi tänkt en blusklänning med puffärmar. Vi får se om hon kan ha den då den den är i 62.

Mimsan blev 8 månader i söndags & vi hade hembesök. Hon är ca 71cm och väger lite under 8kg. Vår barnmorska säger att hon utvecklas bra, dock tycker hon inte att hon hade för mycket vilor. Vi försöker lista ut varför mimsan vaknar så mycket på natten, men förmodligen beror det på att hon vill ha mitt bröst som snutte vid den tiden. :/ och vi har ju fortfarande amningen då så hon vet ju att bröstet kmr någon gång under natten. Vi får arbeta bort det sista nattmålen också, men allt klarar jag inte på samma gång. Det blir jobbigt att natta om kl. 4-5 när man redan har nattat om kanske 2 ggr tidigare.

Likes

Comments

Tjenare!

I onsdags så var vi bara hemma, men i torsdags så åkte familjen tillsammans in till synoptik och kolla på de bågar som jag beställde. Trodde seriöst jag skulle välja bågarna jag såg i affären, men det blev de jag beställde hem, vilken tur! De är så snarlika att man knappt kan se någon skillnad, men de jag valde (pilgrim) kändes bättre på & de gjorde mig lite äldre. Bågar jag inte valde - peak performance, såg små ut i mitt ansikte pga att de skar in mer på sidorna.

Valde pilgrim-bågarna åt vänster, de andra är peak performance. Jag hade en omröstning på instagram och alla valde peak. De är ju en modern båge, liknar pilot. De bågarna jag valde kan se lite tantiga, men jag ville se lite äldre ut haha.

Därefter åkte vi och åt god lunch på svärmorsjobb. På fredagen blev det kalas hos Mimmis kusin som blev 1år. Masa gofika blev det!

Juste! I torsdags bestämde jag mig. Projekt sluta amma är på G. Det är bitterljuv. Vill inte, men vill. Vi har trappat ner väldigt mycket innan denna helg då det har liksom kommit i samband med ökningen av mat. Mimmi älskar mat så det har gått bra att gå över till det, men vi har ändå ammat vid alla tupplurer inomhus och under nätterna. Då blir det ingen bra sömn för mig eller för henne. Hon klagar inte så, men det gick inte längre för mig. Dels började hennes tänder skava mer på bröstet, men även så upplevde jag att hon böckade mer. Vaknade hela tiden för att hon kröp runt i sängen och letade efter bröstet.

Vår rutin nu ser ut så här. Hon vaknar 7-8, och efter ca 1timme så får hon gröt. Hon gnäller, men äter ändå en portion & pure. Närmare 10 söver jag henne i vagnen & hon sover till ca 11.30-12. Vid 13.00 får hon en hel burkmat. Vid 14.30-15.00 är hon trött igen och då går vi oftast på promenad. Då sover hon också 1,5-2timmar. Vid 17.00 blir det en hel burkmat till middag, sen vid ca 19.15 gröt. Hur stor portionen beror på hur hon har ätit under dagen och när middagen senast var.

Idag blev det godnatt redan vid 20.00 och istället för att ge bröstet så vaggar jag henne, detta tar ca 10-15min. Igår vaknade hon kl. 1 och vid den tiden tar det längre tid. Jag somnade om någon gång efter 2.00. Hon vaknade andra gången vid 5.00 och DÅ får hon bröstet. Det är det enda målet som finns kvar och därefter sover vi väl till 7.00 ungefär. Känner redan att brösten har ställt om sig, fick lätta lite på trycket i förrgår och igår, men idag slapp jag. Den känslan gör att jag vill sätta Mimmi vid bröstet igen en hel dag. Känner mig naken och vill bara mysa med henne igen.

Jag tycker dock jag har varit duktigt och Jag är väldigt glad att amning har fungerat i 8 månader! Dessutom så har hon ett mål mat kvar så jag ska låta henne få ha det ett tag till. Allt behöver inte förändras på en gång.

Avslutar inlägget med att säga att vi myste fredag hemma och på lördagen var jag ensam på stan mellan 11-14.30. Det blev lite shopping, farlig rea på stan! Därefter var vi hos svärföräldrar till innan det var dags för Mimmi att sova för natten. Det är skönt med rutiner och stt hon känner igen ”hemma”.

Idag promenerade vi till svärföräldrarna vid 10 och firade Farsdag, gick sedan hem vid 14.30 vilan!

Nu blir det sängen för lilla mig och peppar peppar, hon har ännu inte vaknat. Vi får se hur länge hon sover. Det känns som att hon sover längre och längre varje dag, men allt har sin process. God Natt

Likes

Comments

Full rulle till ingen alls.. 

Jag åkte överallt förra veckan måndag, men därefter tis till sön (med undantag av lördagen) var vi isolerade. Mimsan hade en lite lättare förkylning tis-ons, men som bröt ut på torsdagen. Det har ännu en gång kommit hosta, rossel, slem & snor i huset. Det har varit jobbiga nätter pga hosta och att hon vrider & vänder på sig hela tiden :/ i natt var hon hemsk, men dagen klarar man ändå.

I lördags var vi en sväng til svärföräldrarna och blev bjudna på plankstek, GOTT! 

Igår möblerade jag & Erik om i vårt sovrum då Mimmi började att stå på knäna & hänga över spjälsängsramen, samt att hon började krypa ner till fötterna när hon ligger i vår säng. Så nu har vi tagit ner hennes säng & flyttat den till fotändan. Känns lite ovant, i kväll när jag la ner henne i sängen så dängde jag in mitt huvud i andra sidan hahah.

Vid lunch tog jag en tur till Jennie, men Mimmi sov igenom det. Hon somna seriöst strax innan tolv och vaknade kl. 15. Erik jobbar kväll/natt skiftet denna vecka så jag trodde jag skulle få en ensam kväll, men då kom Evelina & Niklas över. Det var jättemysigt.

Idag åkte vi till Willys för att handla och hjälpte min moder att få in hennes däck i bilen. Det börjar bli rejält halt så hon behövde få på vinterdäcken nu. Efter hon hade åkt och fixat så kom hon över en stund och fick lunch. Sen så har det inte hänt något mer. 😊 vi tog en 2,5 h tupplur ihop och Mimmi höll sig sedan vaken till 21.00.

Vi får se vad morgonen utlovar, men ett par glasögonbågar jag har kollat på har kommit till synoptik så ska in dit en sväng för att testa. Kanske mamsen skulle haka på.

Ser ni hur sjuk hon blir, bild fr förra torsdagen ☹️

Likes

Comments

Hallå!! Förra veckan fram tills igår -måndag, har varit innehållsrikt. Vi fotograferade Mimmi & kusinen förra veckan och det blev jättefina kort. Jag har dock inte fört över bilderna till datorn ännu. Sen var Jennie & jag i Luleå en sväng på torsdagen. Det blev 3 par trosor, 2 omlottklänningar, 2 handskar, baddräkt och 1 baströja till mig samt en mortel till min mamma. Till Mimmi använde jag pengar från morfar för att köpa ett underställ samt en tub halsduk. Det var så otroligt mysigt och barnen var exemplariska.


På fredagen var det att åka till Luleå igen för att ställa upp sina saker på arcus loppisen. Sen på lördagen åkte jag dit själv med Mimmi & jag säger det : ALDRIG, att jag säljer igen. Inte där i alla fall. Lokalen är ju gigantisk, sålde bara för 1000kr & det är väl vad bensin och säljplats kostar ihop. Om det blir någon gång i framtiden så ska inte Mimmi med. VÄLDIGT stressigt och glömde bort priset på vissa kläder och på det viset förlorade massor med pengar. Jag & svärmor åkte till min mamma en sväng efter då hon fyllde år. Firade lite och på söndagen var det frukost buffé på kusthotellet. Fortsatte dagen hos svärföräldrarna & somnade i deras soffan i ca 2h.

Igår hade jag optikertid kl. 11, skulle hinna köpa en kabel & fråga om en klänning innan 12. Vid 12 skulle jag testa en fleece för bärsele hos en säljare & jag köpte den. Därefter hämtade jag mamma från bilverkstad (hon lämna in den) och vi åkte till babysimmet för att vänta till kl. 13.10. Kom hem efter 15 då vi åkte förbi Max en sväng efteråt.

Sen mös vi resten av dagen hemma. Har inga planer resten av veckan. Tja


Likes

Comments

Hej! Inlägget innan var jag lite bitter pga att Mimmi aldrig kom till ro, men nu de senaste dagarna har det ändå gått bättre. Detta beror på att hon får nu en hel matburk till middag vid 17-18 och innan hon lägger sig får hon typ en halv portion gröt & puré. Efter det blir det kvällsbestyr så som borstning av tänder och byta blöja. Hon får faktiskt båda brösten då vilket tar ca 20 min tills hon är sövd och då flyttar jag över henne till sin säng. Detta fungerar så bra!


Igår sövde jag henne innan 20, vid 22 så fick hon bröstet igen då hon pep till och så kom hon över till vår säng efter kl. 00.00. Brukar inte komma ihåg hur mycket hon äter/snuttar under natten, tror inte hon gör det faktiskt. Vid 6-7 börjar hon äta ”frukosten” och därefter går vi upp. Vi myser med leksaker och något barnprogram innan vilan vid 9, sen så sover hon oftast ca 1h. Efter vilan blir det gröt, men lunchen är fortfarande skev. Oftast brukar hon inte vilja ha tutte kring 13-14, men hon kan äta lite pure dock har hon inget speciellt intresse. Vid 15-17 blir det förhoppningvis en vila & så är det middag igen.

Likes

Comments

HEJ ! Det har hänt en del saker och kunde inte heller skriva ut då det var lite hemligt. Ps skulle aldrig tro att födelsedagsbarnet skulle få reda på det här, men better safe than sorry.

Jag fortsätter där jag slutade. Lördagen den 14 oktober var jag hos svärföräldrarna för att äta sushi samtidigt som svägerskan då grabbarna firade deras broder som skulle fylla år. På söndagen var det kalas för lilla Lova.

På måndagen umgicks jag med mamma och drog med henne runt på babysim haha . I tisdags och onsdags träffade jag Malin G för fika. I torsdags så blev vi bjudna ännu en gång på sushi innan vi följde med för att se hur man gör ett eget glas, en present från svärmor till hennes äldsta son som blev 30år den 20okt.

På fredagen träffade jag mamma igen. Vi strosade runt i affärer och åt på olearys. Mimmi var exemplarisk och var glad hela dagen. Den kvällen gick vi ut på Tages för att fortsätta firandet av svågern. Tråkigt nog var hans första upplevelse av Tages inte bra. Han beställde en entrecote som var sjuktseg. Han beställde en ny och även denna var seg och han kan kött! Det löste sig till slut och han fick en fin rabatt.

I lördags så skulle de bli fest för svågern så då var det första gången för mig att skaka av pälsjackan. Sminkat har jag gjort, men att föna, platta, göra volym i håret har jag inte gjort sen 2015 och det var kul. Vi lämnade även Mimmi till farmor, men jag förstod att det inte skulle gå mer än 4h. Hon hade sovit jättebra under dagen och vaknade vid 17 innan vi skulle lämna henne. Tänkte att hon skulle hålla ut till efter 20 och sova i ca 2h. Farmor ringde 21:45 att vi behövde komma hem för då brukar hon vilja ha tutte. I söndags och idag, måndag gjorde vi ingenting - vi tog det lugnt. ps vi var på babysim som gick jättebra.

Att natta Mimmi idag var inte lätt. När jag ska söva henne så har jag börjat med att söva henne sittandes i sängen så jag kan lätt flytta över henne till spjälsängen, MEN idag när jag gör det så blir hon störd och vaknar. Och när hon vaknar så gnäller hon och tidigare har jag aldrig blivit påverkad av bebisars gnäll, men när det gäller mimmis.. Öronen blöder. Så det var ju bara göra det igen, men då släpper hon bröstet om igen och kollar upp i taket och börjar typ prata. Det slutar med att jag måste likt förbannat liggamma henne i sängen och nu när hon har blivit så rörlig så vill jag inte lämna henne i vår stora säng. Vi bullar upp med kuddar under madrassen, men orkar inte göra det hela tiden. Det är lätt att göra under dagen, men att hålla koll under en hel kväll. Man blir paranoid för ibland säger hon ingenting när hon har vaknat. OCH vad händer när jag liggammar henne .. jo jag SOMNAR! Tamefan tredje gången gillt så ska sömnen ta mig och vad hade jag tänkt att göra 19:40 när jag började natta lilla mimmi. JO BAKA och hade ställt fram allting. JA det var ju bara att göra det kl. 23:15 när jag vaknade.

Vad händer 15 min senare, jo hon vaknar .. fick i alla fall henne sövd och lagd i spjälis denna gång, samt att min banansockerkaka är äntligen klar. MEN att smaka på den och kanske se ett avsnitt av modern family känner ju inte jag för att göra nu kl. 1. ÅH BITTER. Det var en sak att amma henne i början, men nu börjar jag bli så otroligt trött på det. Jag vill inte vara hennes number uno trygghet längre. men att åka iväg och lämna henne med erik i typ 3 nätter kommer typ inte heller gå. Han kommer inte ha något hår kvar och hon ingen röst. Vette fan hur vi ska göra..

Likes

Comments

Hej, i måndags blev det en promenad på morgonen med Jennie & Lova och efter lunchen var det babysim. Mimmi är så otroligt duktig och börjar förstå att man ska sprattla med benen och ”simma”. Det blev nog en sväng till svärmor då det var kockarnas kamp kl. 21.00.

Tisdag eller onsdag var jag med mamma. Jag & Mimmi blev bjudna på frukost, sen vart det en tur till Willys..

I torsdags? Vad gjorde jag då? Vette tusan. Snacka om ett minne som en fiskmås. Gjorde nog ingenting, bakade en till kanelbulle kladdkaka som inte blev lika god som den första.

Idag, fredag åkte hela familjen in till stan. Köpte en present till ett födelsedagsbarn och försökte skaffa bättre internet & tv-kanaler, men det gick dåligt. Vi bor så komplicerat till så den lösningen vi hade tänkt oss gick inte. Får se hur vi löser det. Vill ha egna KANALER! 

Därefter gick jag på promis med Jennie och efter promenaden kunde jag söva Mimmi i soffan medan jag såg den nya Hogwarts filmen, mys.

Idol-fredag ju så det blev en tur till svärföräldrarna, riktigt god mat och efterrätt. Hittade ett dröm vardagsrumsbord, men Erik tyckte det var sjuktfult. Yey! 

Godnatt .

Likes

Comments

Mammas lilla chillare 😂

I torsdags kom inte mamma och minnet sviker, vet inte vad vi gjorde. I fredags kom mamma förbi en sväng och på kvällen spenderades vi hos Eriks föräldrar, var ju idol.

I lördags hade jag typ den bästa dagen. Det blev stan med Jennie & Lova. Vi åt lunch på odod, gick lite i affärer & vi hann även med en fika! 😋 När vi väl var hemma igen så tog vi en tupplur, sen efter middag så kunde jag se 3 filmer medan Mimmi låg brevid i soffan. Erik var borta så då blev det lätt att välja film på Netflix haha.

Idag hjälpte vi mamma med att få upp en hatthylla samt slänga bort massa flytt skräp. Vi blev så sugna på chicken nuggets så det blev det till lunch. Efter det svängde vi förbi svägerskan på en kaffe & därefter till svärföräldrarna igen. Vi passade på då solen kom fram en stund. Nu den kommande veckan jobbar ju Erik kväll/natt, så då har vi bara mornarna tillsammans.

Nu har jag dock försökt söva Mimmi, går lite sådär. Igår var det lätt, idag är det svårt. Nu ska jag försöka smita ifrån henne, kanske man kan få på en ansiktsmask och måla tånaglarna. 😁

Likes

Comments