View tracker

Julens topp tre

Julmat

🌟 Mormors bröd
🌟 Gravad lax
🌟 Långkål (mvh delvis uppvuxen i Halland)

Juldryck

🌟 Julmust, såklart
🌟 Kaffe pga ALLTID kaffe
🌟 Saftglögg+mandlar

Julmusik

🌟 Julen är här (herregud vet verkligen inte vad det är med den låten men jag älskar den??)
🌟 Glee-versionen av Christmas wrapping
🌟 Hello Saferide - iPod Xmas

Julfilm

🌟 Love actually
🌟 Love actually
🌟 Love actually ❤❤❤❤

Julgodis

🌟 Allt med nougat
🌟 Fudge
🌟 Salt chokladkola

Juldoft

🌟 Clementiner
🌟 Julgranen
🌟 Kanel

Julpynt

🌟 Levande ljus
🌟 Ljusslingor
🌟 Adventsstjärnor

Julkalendrar

🌟 Greveholm (den gamla alltså)
🌟 Jul i Kapernaum
🌟 Historieätarna

Julmys

🌟 Adventsfika
🌟 Pyssel
🌟 Juldagslugnet

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

I förrgår hade jag mascara för första gången på flera veckor. Jag kunde andas ner i magen. Det tog inte halva dagen att duscha och ta mig utanför dörren. Jag mådde bra, och det var en så ovan känsla. Jag tänkte att det kanske kan vara enkelt och roligt att leva igen. Fattade också hur jävligt jag verkligen mår och har mått de senaste åren.

Och idag är jag där igen. Orkar inte, vill inte, tycker inte om den här växande kroppen. Tvingar mig ut för att inte fastna under filten i soffan för alltid.

Men jag hade en bra dag, och någon gång kanske de bra dagarna blir fler än de dåliga. Det måste bli så.

Likes

Comments

View tracker

Men RIMLIGT att läkaren säger till mig att höja dosen på medicinen imorgon bitti men glömmer skriva ut receptet? Herrrrrrregud orkar inte. Alla såna här grejer blir så stora just nu, det lägger dig som en stress i kroppen. Som om jag inte hade nog med ångeststressoro :)))))

Idag ska jag dessutom äta middag ensam. Har sån beslutsångest nu. Soppa? Veg-chilibitar? Paj? Varma mackor? VAD ÄTER MAN?

Likes

Comments

Alltså, att det ens GÅR att gå upp nästan ett kilo på en vecka? Va? Jag var absolut inte alls beredd på att det skulle vara så mycket när jag ställde mig på vågen på sjukhuset igår. Har känt mig så stor hela veckan och som att jag ätit alldeles för mycket, och siffrorna bekräftade det. Grät och ville bara ge upp.

Men när jag gick därifrån kändes det okej ändå, för världens bästa kurator fick det att kännas som att det var bra fastän jag känner mig så fel. Jag FATTAR ju att det är bra när jag går upp i vikt och att min kropp behöver det, men jag kan fortfarande inte KÄNNA det. Och då känner jag mig ännu sämre. VIRRHJÄRNA!

Likes

Comments

Migrän - fy vad vidrigt det är. Igår hade jag nog det värsta anfallet någonsin. Mådde så himla illa, kallsvettades, synen liksom darrade och det kändes som att jag skulle svimma. Hade dessutom inga tabletter med mig?? Det ligger ju annars alltid några stycken och skräpar längst ner i varenda väska jag äger, men inte när jag verkligen behövde dem såklart.

Vaknade i alla fall utan huvudvärk i morse, så det var ju skönt. Bara kroppsångesten från igår kväll kvar i bröstet. Kul.

Likes

Comments

Vill ni ha ett litet juligt tips?

Vaniljyoghurt+pepparkakskrydda.

Alltså... Kan jag få leva på det fram till julafton eller? Och clementiner.

(OBS fattar ju att jag inte kommit på något revolutionerande nytt eller så hehe, men nytt för mig!)

Likes

Comments

Jag har varit så duktig. Jag har ätit både luncher och middagar ute. Jag har ätit tillsammans med andra och samma mat som andra. Jag har ätit kladdkaka till efterrätt. Jag har följt planeringen och bara missat några mellanmålsmackor.

Och ändå - hundra gram mindre på vågen. Vet inte om jag är mest ledsen över att det inte gått framåt, eller över att jag känner mig nöjd med det.

Jävla jävla äckliga ätstörning. Ingenting annat har någonsin fått mig att känna mig så värdelös som den. Nu blir det tortellini till lunch bara för det. Med sås.

Likes

Comments

och vi som inte orkar?

ska vi gömma oss i månader?

ska vi sakta blekna bort?

Likes

Comments

Det blev en heltidssjukskrivning till slut. Panikångest, depression, störd kroppsuppfattning. Ny medicin och fler läkarbesök. Och ändå kan jag inte komma ifrån känslan av att jag bara hittar på. Jag luras, jag är inte sjuk.


Jag har ju bara lite svårt att äta, andas och skratta.

Likes

Comments

Idag stod jag vid flingorna på Ica Maxi i över en halvtimme. Jag jämförde och räknade och försökte välja det absolut bästa alternativet. Det får inte vara mer än x antal kalorier och de måste vara jättegoda. Vilka ska jag ta vilka ska jag ta VILKA SKA JAG TA?

Till slut gick jag vidare med ett paket i korgen. En minut senare stod det på hyllan igen och jag fick inte med mig någon mat alls hem.

Känner mig så jäkla konstig när det blir sådär? Det blir liksom så uppenbart att jag inte är som vanligt. Det är inte jag som står i affären och velar - det är rädslan, ångesten och kontrollbehovet.

Likes

Comments