"Hej jag kan inte komma idag för det känns som att ångesten ska slita isär mig och jag bara gråter" sa jag inte alls när jag ringde till jobbet i morse efter att ha vänt hem igen halvvägs dit. Feber är mer normalt.

Orkar inte. Är så värdelös och trött och ledsen just nu.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hej hjärnan. Jag undrar några saker:

Hur kan en enda extra fiskpinne/köttbulle/kycklingnugget kännas som flera kilo på min mage?

Måste jag verkligen kolla spisen och  dörren och kylskåpet sådär noga innan jag lägger mig?

Varför får min sambo äta Ben & Jerry's på en måndagskväll men inte jag?

När ska jag få lite lugn och ro?

Kommer du alltid att vara full av vikt, kalorier, kilometer och klockslag?

VA?

Likes

Comments

Jag längtar så himla mycket till julen nu! Allt börjar bli mörkt och kallt och vidrigt, jag behöver ljusslingor och adventsljusstakar och stjärnor i fönstren. ÄLSKAR när man får ta fram allt på första advent och bara vara i det juliga. Alltså åh kan inte vänta!

De senaste 2-3 jularna, eller kanske längre än så, har ätstörningen såklart kommit ivägen, men just runt julafton har det ändå känts okej. Det är som att några dagar hamnar utanför verkligheten och inte riktigt räknas. Det blir en paus, en chans att andas.

Jag undrar hur det blir i år. Jag vet inte alls hur jag kommer att må eller hur behandlingen kommer att se ut då. Jag hoppas bara att det blir i alla fall någon ångestfri dag, för jag vill att julen ska fortsätta vara fin.

Likes

Comments

Jag har börjat fundera på en sak som gör mig så ledsen ibland: barn.

Om jag skulle vilja ha barn nu skulle det inte gå, för jag har förstört min kropp. Ingen mens = inga barn. Inte för att jag vill precis just nu, men jag vill kunna. Vi är 25 och 27 år, klara med våra utbildningar, har jobb och en helt okej lägenhet - det skulle ju inte vara konstigt om det kom en liten bebis också. Men det går inte just nu, och det gör mig ledsen på riktigt.

En annan grej jag tänkt på, är hur hemskt det vore om mina barn ärver mitt och min familjs psyke. Tänk om de får mina ätstörningar? Min familjs depressioner, panikångest, sociala fobi? Det skulle vara mitt fel.

Likes

Comments

Fredagsångest. Hör ni hur fel det låter? Jag hatar det. Inte ens fredagarna är mina längre, det där som sliter i bröstet har hittat dit också.

Fredagsångesten är nästan våldsam, så påtaglig, går inte att gömma sig för. Jag vill springa snabbt. Skrika gråta göra illa. Förstöra och ha sönder.

Orkar inte vara i mig själv. Tänker "om jag går över vägen här utan att se mig för kanske jag blir påkörd av en bil eller en spårvagn, då kanske jag får känna något annat".

Och mitt i allt ska man bestämma vad man ska äta till lunch och helst äta den också.

Likes

Comments

Söndagseftermiddagsmellanmål: yoghurt, Atarax och huvudvärkstabletter.

Tur att Netflix och Glee finns, i alla fall.

Likes

Comments

Diagnoskod: F50.0 Anorexia nervosa

Det känns inte som att läkarintyget handlar om mig. Jag har inte anorexi. Jag läser nedstämd, hög ångestnivå, lågt BMI och jag fattar ingenting.

jag

fattar

ingenting

Hur kan det här vara mitt liv?

Likes

Comments

"Du, när det är kanelbulledagen, kan vi inte äta kanelbulle då?"

Eh jaha. Sa JAG det där? Föreslog jag just att vi ska fika bara sådär? På en helt vanlig vardag? Herregud känner redan hur bullen växer fast utanpå kroppen. Känner ångesten paniken trycket i bröstet.

Men nu är det sagt och bestämt för svaret blev "jo det gör vi!". Vet inte ens när jag åt en bulle senast? Då är det väl dags nu, i och för sig.

Ja. Det är väl ungefär två veckor kvar? Då hinner jag vänja mig vid tanken, ändra mig, ändra mig igen och bestämma mig på riktigt. Hur himla farlig kan en bulle vara, egentligen?!

(Jättefarlig och läskig, jag vet, men vi kan väl låtsas att vi glömt det?)

Likes

Comments

När jag väl insåg att jag behövde hjälp hade jag ingen aning om hur lång vägen tillbaka till livet skulle bli. Det är så jävla kämpigt. SÅ JÄVLA KÄMPIGT HELA TIDEN. Allt är en kamp, allt allt allt.

Jag har inte ens börjat min "riktiga" behandling på ätstörningsenheten och redan har jag kommit till en punkt där jag vill ge upp totalt. Om det är så här jobbigt nu, hur jobbigt kommer det inte att vara framöver?

Tänk att vägen tillbaka skulle vara så lång, att jag förstörde så mycket för mig själv. Och det är fortfarande så långt kvar. Jag ska klara det för jag vet ju egentligen att alternativet är hundra gånger värre, men just precis nu så vill jag bara inte mer.

Likes

Comments