För att jag ska kunna stanna i Barcelona längre än tre månader krävs det att jag ska kunna bevisa att jag inte är en börda för samhället, det vill säga ha en stadig inkomst. Så min jobbansökan har påbörjats och för ett par dagar sedan kollade jag runt vad de har för lediga platser just nu och i misstag råkade jag ansöka om en plats med ett helt tomt CV. Jag tänkte att dit for min chans för det jobbet men efter någon dag försökte de få tag på mig för att prata mera.

Till en början var det ju jättespännande att jag ändå ska få gå på intervju och kanske får fixat ett jobb så här snabbt. Men jag hann inte fundera länge innan jag bestämde mig för att jag inte kan arbeta just nu.

Jag sover fortfarande över 12 timmar varje natt. Jag vaknar ännu seg och trög och det tar mig timmar att stiga upp ur sängen. Här om dagen hade jag sovit 14 timmar på natten, när jag steg upp gick vi till butiken för att storhandla och när vi kom hem kände jag direkt att jag MÅSTE sova nu. Jag var helt genomslut. Så jag lade mig i sängen men eftersom jag även har stora problem med att somna så låg jag istället bara där resten av dagen tills jag klockan nio på kvällen tog en tablett melatonin och försökte ta natten.

De gånger jag av olika anledningar har sovit lite mindre, till exempel 8-9 timmar, känner jag mig sjuk. Jag kan få en feberkänsla i kroppen med svag värk. Då orkar jag ännu mindre.

De senaste dagarna har värken i höfterna kommit tillbaka. Jag har vaknat varje morgon med mycket stela höfter, och jag måste ofta svänga på mig när jag sover på grund av värk i höfterna. Det är lägesbehandling som gäller med kuddar från alla olika håll.


För övrigt går mina studier bra. Det är endast två kvällar i veckan så jag behöver inte känna någon stress över det. Annars gör jag inte så mycket om dagarna förutom att sitta i lägenhet som förövrigt är jättekall. Innan vi hittade ett litet, litet värmeelement så var det kring 18 grader här inne på morgonen. Max 20 grader på dagarna. Så det är nog stickade sockor som har gällt.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Gårdagens spanskalektion var alldeles för svår för mig, det märkte jag ganska fort. De hade i och för sig startat redan för tre veckor sedan medan jag nästan börjar från noll. Så idag var jag med i en grupp som startade förra veckan, alltså bara hunnit ha två lektioner tidigare, och inte var nivån mycket bättre för mig, utan även läraren. Han pratade mycket långsammare så man hängde med bättre och han gav sig tid åt alla elever.


Vi är bara en klass på sex stycken och det är en mycket bra storlek och vi elever är från alla möjliga håll i Europa.

Idag har vi även hunnit chillat vid stranden en stund. Även om solen inte alltid var framme så var det kring 20 grader hela dagen. Det är även Halloween idag och jag har sett både barn och vuxna gå runt iklädda maskeradkläder, igår och idag. Synd att jag själv inte har någon halloweenfest att gå till.


Likes

Comments

Resan ner till Barcelona blev ungefär 800 euro dyrare än planerat. Allt tack vare att vi glömde en hel jävla väska efter oss..

Vi körde bil ner till Helsingfors och när vi stiger ur bilen och packar ur väskorna märker jag att en är borta. Den väskan som innehåller mitt pass, mina papper jag ska lämna in, och alla mina tröjor. Vi hade inte så mycket andra val än att fixa en nytt tillfälligt pass åt mig, men, flyget åkte kl. 7 och polisen öppnade kl. 7. Toppen!

Vi släppte iväg Birk och Josef, med de väskor de kunde ta med sig så vi inte skulle behöva släpa runt på dem och här redan kom nästa strul. Även om vi betalat för bagage så var vi tvungna att betala mera här igen.

Tack och lov stannade Anne med mig för jag hade verkligen ingen ork alls att ta mig ur detta kaos själv. Vi fixade nya biljetter och här igen fick vi betala extra för en väska. Vi mellanlandade i Riga och nästa flyg var såklart försenat.

När vi äntligen kom fram fick vi nycklarna till lägenheten och gick ut för att äta. Jag somnade sedan före klockan nio på kvällen och vaknade efter klockan elva dagen efter.

Lägenheten vi nu hyr är helt okej. Den är väldigt överprisad och inte min stil inredningsmässigt. Vi kommer bara bo här en månad och söker under tiden en annan lägenhet. Här får vi inte heller ha katterna så de kommer hit först nästa månad.

Likes

Comments

...din personlighet

...dina mest betydande intressen

...din barndom

...dig själv på fyllan

...din kosthållning

...din klädstil

Likes

Comments

Jag minns inte när senast så många personer raggat på mig vid krogen som just denna kväll. Både kvinnor och män. Det var en medelålders man som frågade mig vilket kön jag är född som. Klädmässigt hade jag inte ändrat på så mycket eftersom jag till vardags ofta klär mig ganska maskulint. Jag sminkade mig lätt för en mer maskulin form på mitt ansikte, samt så klart skägget. I sista minuten fick jag även för mig att trycka ner några strumpor innanför byxorna.

Detta var första gången jag klätt ut mig till dragking och jag tror definitivt jag kommer göra det igen. Denna kväll var det seta-fest vid panorama. Kanske nästa gång vågar jag gå till Oliver's Inn så här?

p.s. mitt pronomen är fortfarande hon.

Likes

Comments

Eftersom Birk aldrig varit till Barcelona så åkte vi ner dit en sväng för att han skulle få se vart han kommer flytta. Jag hade bokat min flygbiljett vid ett tidigare tillfälle än de andra så jag åkte direkt vidare efter att vi mellanlandat i Amsterdam, medan Anne, Birk, och Josef stannade kvar där i några timmar och utforskade staden.

Inför denna visit hade vi bokat en hel lägenhet och planen var att jag skulle få nycklarna när jag kom dit, men så blev det inte. När jag kom dit strax efter klockan åtta på kvällen hittade jag inte en själ där. Jag hade heller inget telefonnummer jag kunde ringa, och Anne satt i ett flygplan och var okontaktbar. Efter att jag vandrat fram och tillbaka och väntat utanför fick jag nog och gick ut på stan en stund istället. När jag kom tillbaka var det fortfarande ingen personal på plats men grindarna hade stängts.

Anne försökte ringa till personalen sen när de äntligen landat men fick såklart inget svar. Så där var vi då, utan hotell och klockan började närma sig midnatt. Vi hade nu inget annat val än att söka ett nytt hotell, vilket inte var det lättaste heller. Efter några om och men hittade vi ett helt okej hotell där vi kunde stanna över natten. På tisdagen slapp vi in till vår lägenhet och den var perfekt.


Under vår vistelse besökte jag och Anne ett sexmuseum var vi såg verkligen konstiga och speciella saker minsann, och sista kvällen gick vi till en cocktailbar med live jazzmusik. Det låter verkligen inte som mig men det är nog någonting jag gärna gör regelbundet i framtiden.


Likes

Comments

När jag vaknade en eftermiddag gick jag som vanligt genom min telefon, sociala medier, appar, och min mejl. Jag läste då att jag hade fyra timmar på mig att skaffa ihop 1700 euro, annars skulle reserveringen på lägenheten tas bort och då skulle vi igen få börja från noll, och eftersom denna lägenhet var den bästa jag hittills sett, nästan för bra för att vara sann, så gjord jag det som jag långt tillbaka har satt på min anti bucket-list. Jag tog inte bara ett, utan hela tre snabblån.

Idag, en vecka senare, har jag betalat bort det ena lånet. Men jag fasar ännu för vad som kan hända om jag inte har möjlighet att betala bort de övriga. Det är ju en orsak till att snabblån är någonting jag aldrig skulle ens överväga.

Den lägenhet som vi nu ska bo i är hela 100m2 stort. Två sovrum, djurvänligt, väldigt nära La Rambla, OCH endast 850€ i hyra per månad. Det priset är mycket lägre än de övriga jag kollat så det känns lite för bra. Ännu har jag såklart möjlighet att avboka det och få alla pengar tillbaka, men klart man är lite orolig när det gäller ett helt annat land.

Ännu har jag inte varit ner till Barcelona för att kolla läget. Just nu väntar jag på nycklarna i posten och då åker vi alla tre ner en sväng.Likes

Comments

1. Are looks important in a relationship? Jo till en viss del
2. Are relationships ever worth it? såklart
3. Are you a virgin? nipenope
4. Are you in a relationship? ja
5. Are you in love? jodå
6. Are you single this year? tror jag hann vara singel en vecka detta år
7. Can you commit to one person? jo
8. Describe your crush Blond med de finaste blå ögonen ever
9. Describe your perfect mate. Äventyrlig, lite småknäpp, och flexibel med öppet sinne
10. Do you believe in love at first sight? jodå
11. Do you ever want to get married? jag tror nog de
12. Do you forgive betrayal? nej.
13. Do you get jealous easily? Kanske, liite
14. Do you have a crush on anyone? jag tror det är lite mer än crush vid det här laget nog
15. Do you have any piercings? jo
16. Do you have any tattoos jo
17. Do you like kissing in public? jag har inget emot det
20. Do you shower every day? nej
21. Do you think someone has feelings for you? jo
22. Do you think someone is thinking about you right now? tydligen nog, för fick ett medd nu
23. Do you think you can last in a relationship for 6 months and not cheat? såklart
24. Do you think you’ll be married in 5 years? hmm.. kanske de, får se
25. Do you want to be in a relationship this year? jamen ja
26. Has anyone told you they don’t want to ever lose you? jo
27. Has someone ever written a song or poem for you? eh, inte vad jag minns
28. Have you ever been cheated on? inte vad jag vet
29. Have you ever cheated on someone? nej
30. Have you ever considered plastic surgery? If so, what would you change about your body? Nej
31. Have you ever cried over a guy/girl? haha jo
32. Have you ever experienced unrequited love? jo
33. Have you ever had sex with a man? jaa
34. Have you ever had sex with a woman? jaaa
35. Have you ever kissed someone older than you? ja
36. Have you ever liked one of your best friends? ja
37. Have you ever liked someone who your friends hated? jaa
38. Have you ever liked someone you didn’t expect to? jo
39. Have you ever wanted someone you couldn’t have? jees
40. Have you ever written a song or poem for someone? jo
41. Have you had sex so far this year? jo
42. How long can you just kiss until your hands start to wander? hur länge som helst ;)
43. How long was your longest relationship? två år
44. How many boyfriends/girlfriends have you had? eriösa, kanske 3
45. How many people did you kiss in 2011? men herregud, ingen aning
46. How many times did you have sex last year? det kan faktiskt vara ganska lite, kring sex gången
47. How old are you? 22
48. If the person you like says they like someone else, what would you say? tror inte jag sku säga så mycket.. bli stum
49. If you have a boyfriend/girlfriend, what is your favorite thing about him/her? Oj, att hon är mysig och har inget emot närhet 24/7
50. If your first true love knocked on your door with apology and presents, would you accept? nej
51. Is there a boy/girl who you would do absolutely everything for? ja
52. Is there anyone you’ve given up on? Why? jo, för jag trodde jag kunde vara i ett heteroförhållande
53. Is there someone mad because you’re dating/talking to the person you are? det tror jag nog
54. Is there someone you will never forget? såklart
55. Share a relationship story. En gång var jag tillsammans med en kille i mindre än 24 timmar
56. State 8 facts about your body: mitt hår är en jätte obekväm längd just nu, jag har jätte sneda fingrar, mina ben är märkbart olika långa, jag har 3,3 mm långt överbett, mina ögonbryn är jättemörka och hårstråna tjocka som tandpetare, jag har en vacker "raggarrand" på magen, mina leder är överböjliga, jag har inte fått mina visdomständer ännu
57. Things you want to say to an ex: jag tänker alltid nu som då på dig
58. What are five ways to win your heart? humor, romantik, charm, omtanke, och gemensamma intressen
59. What do you look like? (Post a picture!) sätter in här nere, de blev en bild från när jag hade dreads ännu
60. What is the biggest age difference between you and any of your partners? 16 år
61. What is the first thing you notice in someone? håret
62. What is the sexiest thing someone could ever do for/to you? lapdance
63. What is your definition of “having sex”? röra någon annans könsorgan
64. What is your definition of cheating? beror på vad man har för överrenskommelser i förhållandet, men det där normala tycker jag är att hångla me nån annan
65. What is your favourite foreplay routine? mycket intensiva kyssar
66. What is your favourite roleplay? jag är herren din gud, du skall icke andra gudar hava.
67. What is your idea of the perfect date? nån överraskning
68. What is your sexual orientation? om vi ska riktigt rådda till det så sku jag kalla mig biromantisk homosexuell, tror jag
69. What turns you off? nån berusad
70. What turns you on? smekningar och nackkyssar
71. What was your kinkiest wet dream? oj jag vet inte
72. What words do you like to hear during sex? helst inga alls direkta till mig
73. What’s something sweet you’d like someone to do for you? send me 10k
74. What’s the most superficial characteristic you look for? håret säger nog mycket
75. What’s the sweetest thing anyone’s ever done for you? Anne överraskade mig med ett jättefint hotellrum i munchen
76. What’s the sweetest thing you’ve ever done for someone? Skrev massor med små lappar med orsaker till att jag älskade min partner och lade de i en glasburk och gav det som present
77. What’s your opinion on age differences in relationships? nog har jag väl någon limit, och såklart lägger man märke till det i förhållandet, men inget som stör mig. Så jag har inget emot det.
78. What’s your dirtiest secret? ooj, de säger jag inte här
79. When was the last time you felt jealous? Why? Idag säkert, när Anne pratat om nån, hehe
80. When was the last time you told someone you loved them? idag
81. Who are five people you find attractive? Amber Rose, Sarah Croce, Ruby Rose, Kristen Stewart, och så måst jag ju säga Anne såklart ;)
82. Who is the last person you hugged? Anne
83. Who was your first kiss with? Joni
84. Why did your last relationship fail? Våra personligheter var för olika helt enkelt
85. Would you ever date someone off of the Internet? inte innan jag träffat personen

Likes

Comments

Det här är verkligen en dream come true. Tidigare trodde jag aldrig jag var personen som skulle flytta utanför norden, men nu händer det, och jag är så taggad.

I början av september kommer jag flyga ner för att kolla på lägenheter men idag hittade jag den perfekta för oss. Vanligtvis är lägenheterna där småa, färgglada och lite halvruttna, iallafall de jag har sett på tidigare. Men denna lägenhet är ljus och stor och har ett helt rimligt pris, OCH den ligger strax bredvid Arc de triomf och parken jag älskar.

Kvällskursen i spanska som jag kommer ta börjar sista oktober och Birks studier börjar ungefär en vecka efter mina. Bilen kommer jag att besikta och sätta på ståförsäkring under tiden.


Likes

Comments

Det närmar sig. Katterna har nu fått pass och är vaccinerade. Vi säljer möbler och saker till höger och vänster för att få in så mycket pengar som möjligt innan flytten. En lägenhet i Barcelona är inte dirket billig. Vill man bo i en etta får man lugnt betala kring 900€ för 35m2. Däremot är det billigare att handla mat och sånt.

Vi har även rensat genom våra kläder. Nu äger jag inte så mycket kläder så jag fick bara ihop en påse, resten är alla Annes kläder. Kläderna donerade vi till en klädinsamling och vi kommer ännu gå igenom lakan och gardiner m.m. och troligen donera det med.

De saker vi väljer att behålla, som böckerna såklart, kommer vi att placera i ett förråd under tiden.

Mina kvällsstudier börjar 30.10 så i slutet av oktober flyttar jag. Sedan när Anne har fixat allt vad hon måste göra här så kommer hon också ner. Förhoppningsvis kommer även Birk med, då kan vi även bo bättre.

Likes

Comments