Jag har, verkligen, dom sjukaste sömnvanorna.

Som jag tidigare skrivit så är jag en nattmänniska. Alltså, jag föredrar sena kvällar än tidiga morgnar. Har lättare för att hålla mig vaken om jag är trött på kvällen, än att stiga upp och bli pigg på morgonen.

Inatt sov jag, tro det eller ej, 14 timmar. När jag talar om för människor om dessa vanor så blir dem väldigt.. förvånade, och undrar såklart hur fan jag kan sova så länge. Brukar skratta och säga att mitt rekord är 19 h.

Jag vet inte varför jag sover så länge eller hur jag ens är kapabel till det. Ibland tycker jag att det kan vara skönt att sova så länge, om det till exempel har varit hektiska dagar. Då brukar jag förstå att både min kropp och min själ behöver den vilan.

Men det kan såklart bli en ångestframkallande faktor. Att man sover bort sin dag. Och självklart har det hänt att jag vaknat och känt, jäääävlar i HELVETE.

Samtidigt som jag och min kropp både gillar och behöver sömnen, så blir jag väldigt förvirrad då jag märker att jag blir tröttade och segare i kroppen om jag sover i 7 timmar än om jag sover i 3 timmar.

Ska jag till jobbet exempelvis, så kan det hända att jag då gått och lagt mig sent (kvällsmänniska ni vet), alltså runt 01-, för att sedan gå upp vid 05.00. Är då hur pigg som helst och kommer igång hyfsat lätt.

Däremot när jag varit duktig, och lagt mig vid 22, och ska upp 05, så är jag verkligen hur trött som helst, och det tag verkligen tid för mig att komma igång.

Så, mina sömnvanor är lite knäppa, och i och med mina arbetstider så har jag svårt att få något rutin. Jobbar både tidiga morgnar och sena kvällar.

Idag har jag hur som helst varit ledig. Min dag har bestått utav kaffedrickande & outfit-provande.
Ser fram emot att bära bl.a denna i vår/sommar:

Jacka från Gina Tricot. Fyndades häromdagen av en slump. Varit på jakt efter en lite större, bylsigare skinnjacka. Så hittade jag denna & är verkligen supernöjd.

Tröja & Kjol från H&M. Tröjan ny medans kjolen har ett par år på nacken.

Skor från Zara, dock köpte i Madrid för några år sedan. Bland mina bästa fynd.

Väskan är Second Hand. Minns inte vilken butik, men skulle gissa på Erikshjälpen i Kungsbacka. Har faktiskt fyndat en del riktiga kap på Erikshjälpen. Dom har överkomliga priser & tar in bra kläder & accessoarer. Fyndat bl.a två par skor där och en grym jeansjacka. Och självklart då, denna väskan, som är med mig ungefär överallt.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Går ofta på nordstan när det är helt tomt, då har man tid att reflektera lite kring hur det egentligen ser ut.

Tar nordstan som genväg till min hållplats. Smått kusligt på morgonen & ganska behagligt på kvällen. Som lugnet efter stormen.

Likes

Comments

Påväg hem till Göteborg.

Dagen har varit helt härlig. Varit med Mathilda, suttit & filosoferat, spekulerat, diskuterat & planerat. Så himla förväntansfull & ser fram emot allt som väntar.

Senare på kvällen kom några av Mathildas vänner & vi åt fantastiskt goda halomiburgare. Skrattade oerhört mkt & det var verkligen jättetrevligt. Sånna kvällar som dessa uppskattar jag högt.

Vi kom in på samtalsämnen som handlade om hur man var & vad man gjorde, på grundskolan.

Det är så himla kul att prata om & höra om olika roliga historier. Hur man var, vad man gjorde & alla konstiga roliga situationer man varit med om, haha.

Ha nu en härligt kväll!Likes

Comments

Hej. Sitter just nu hos Mathilda. Väldigt uppskattat att dricka kaffe & filosofera.

Likes

Comments

Vad är framgång?

Är framgång att man besitter ett genuint intresse för litterära hantverk? Är framgång att man har ett arbete där man trivs med & kan leva med, ha en inkomst man in leva gott på och bo en stad man älskar? Är framgång individuellt eller är framgång en global stämpel? Är framgång lika med examination & utbildning?
Är framgång en vidgad syn av världen?
Är framgång något man känner eller något som bara syns? Vill man bli framgångsrik för sin egen skull, eller för andras?

Blir man framgångsrik eller är man framgångsrik?
Kan man ha varit framgångsrik och sen inte längre vara det?

Är det värt att offra psykisk ohälsa för framgång eller värt att leva med psykisk ohälsa för att nå framgång?

Vad är framgång?

Likes

Comments

Hej. Vaknade nyss. Är en obotlig nattmänniska så tyvärr tar jag inte så bra var på dagarna utan tar bättre vara på nätterna. Brukar skriva, teckna, kolla dokumentärer eller kortfilmer. SVT har många bra.

I vecka väntar jobb, möten, skrivningar och läsning. Sedan planering av min & Mathildas resa.

Likes

Comments

Det här med stress är något vi alla kan relatera till, tror jag. Just nu är jag i en tidpunkt i livet där jag bara borde njuta av tillvaron. Jag har precis flyttat till Göteborg, har ett jobb, har fina vänner och trivs allmänt bra. Men är så, så stressad. Och jag vet inte varför. Tror man lätt tänker på alla saker som ska göras i framtiden. Både saker som kommer hända om en vecka och om ett år. Förstår ni vad jag menar? Att det är som en inre röra.

Finns ett bra ordspråk som jag hörde för ett bra tag sedan. Brukar tänka så, när stressen eller oron är som värst. Går ungefär:

Att oroa sig är som att betala en faktura man inte behöver betala.

För så är det ju, egentligen. Att oroa sig (stressa) är egentligen helt jävla värdelöst. Det förändrar inget.
Bättre då, att bara försöka njuta av tillvaron. Sen ta dom eventuella problemen när dom väl kommer. Vilket dom oftast inte gör.

Likes

Comments

Hej!

Välkommen hit.

Likes

Comments