Everyday life, LTU

Igår hade vi en lunch med Räddningstjänsten Storgöteborg. Vad det innebär är att undergruppen Arbetsmarknad till BRINN (vår programförening) får olika företag att komma upp och besöka oss. Dessa besök kan ta lite olika form, ibland som en lunch och ibland som en middag. Just igår var det i form av en lunch. När vi kommer till salen som vi ska vara i får vi först lunchen vi ska äta och sedan brukar personen/personerna som har kommit upp håller en föreläsning. I denna föreläsning brukar de förklara sina arbetsuppgifter och vad just deras företag jobbar med och ibland nämner de projekt de jobbar i för tillfället också.

Ibland är det en middag istället, det är inte bara tiden som skiljer sig utan upplägget är lte annorlunda också. På kvällarna så brukar det börja med en föreläsning och sedan går man vidare (oftast till STUK) för att äta middag och mingla. Det är dom två olika uppläggen som finns. Dessa luncher/middagar brukar vi ha varannan månad ungefär så det blir ett par stycken per år.

Igår fick vi ceasarsallad.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Everyday life

Sent i våras så fick vi veta att dom ska bygga två nya hus precis bredvid oss. Sedan dess har det varit en massa ståhej här utanför fönstret. Av någon anledning använder de just detta område som avlastningsplats för en del virke och annat material. För någon vecka sen eller två har de smällt upp ett platskontor precis utanför också. Det låter väldigt mycket när dom är här utanför och håller på. Är det inte en traktor som kör så slänger och dänger dom med andra saker. Är det inte det så sätter dom dit platskontoret eller så det ständiga ljudet från presseningen som slår så fort det blåser lite. Det har ändå varit "relativt" okej eller vad man ska säga, man förstår ju att det kommer låta. Men nu så har dom börjat härga mera, dom är här vid kanske kl 06:00 och då så åker det bilar som slänger igen dörrar högt, eller traktorer som åker och vänder och har sig. Senast så är det att de står och vrålar till varandra, mer än nödvändigt tycker jag. Det känns inte som om dom tänker på att det är folk som bor här och kanske fortfarande sover vid 06-tiden.

Det blir bättre om man stänger fönstret men då blir det så varmt här inne (typ 23-26 grader) och då lider man av det istället. Man får inte den sömn man vill ha och om man ska sitta och plugga lite innan man åker till skolan på förmiddagen är det svårt då det låter så förfärligt. Aja nog om detta, dom verkar vara tystare just nu så ska väl läsa igenom det jag måste innan dom börjar härga igen!

Likes

Comments

Everyday life

Hej på er!

Imorse när jag vaknade vid 06:00 så sken solen riktigt starkt och jag blev bländad av den när den sken i grannhusets fönster. Det var länge sen jag tog mig upp så tidigt men hade ett mål med det idag och det var en promenad. Blev ca en timmes promenad i lugnare takt, fick dock skavsår.. Förstår inte riktigt hur men tror det var något knas med mina strumpor. Man tänker inte att man ska få skavsår av träningsstrumpor men tydligen så. När jag kom hem så plåstrade jag om mina hälar och kan nu gå som vanligt även om det känns lite så är det stooor skillnad!

Riktigt fint väder var det imorse, nu är det mulet och det regnar.

Efter promenaden tog jag mig hem, åt frukot och tog det bara lugnt. Hade en föreläsning 10:15 och var hemma till lunch. Tog även tag i att returnera kläder jag hade beställt som hade väldigt konstiga storlekar. Sedan dess har jag ätit en mumsig lunch, lax med ris som var rester från gårdagen. Efter lunchen har jag suttit och skrivit av lektionsanteckningar och ska även försöka hinna med att läsa ett dokument av kurslitteraturen. För att få allt gjort inom en rimlig tid får jag nog ta och fortsätta! Vi hörs senare

Hittade även lite hallon imorse och det var mumsigt! Var vid vändpunkten i promenaden och gav extra energi för att ta sig hem igen!

Likes

Comments

Everyday life

Har precis packat klart det sista jag behöver för min resa till Stockholm imorgon. Är där bara över en natt så behöver inte ha med mig så värst mycket. Får ner allt i en större handväska och det är inklusive lite skolsaker jag tänkte fördriva tiden på flygplatsen och planet. Det är framför allt idag jag tänkte få lite mera plugg gjort, flyger rätt sent imorgon så kanske inte orkar vi får se. Det är inget jätte ansträngande skolarbete jag har, mest läsa och sammanfatta kurslitteratur samt skriva ner anteckningarna från föreläsningarna. Vi får nämligen alla PowerPoints utlagda i Canvas så lägger all fokus på föreläsningarna att lyssna och skriva ned det som inte står i PowerPoint. Vad jag ska göra i Stockholm kommer ni få se! Ska försöka ta bilder då det finns möjlighet men det ska få ett eget inlägg hade jag tänkt.

Nu ska jag hitta något litet att mumsa på innan jag åker till flygplatsen för det blir en sen middag med mamma när jag har landat.

Som i bilden ovan kommer även morgondagen handla om min utbildning!

Likes

Comments

Cooking & baking

I helgen var det dags att plocka lite röda vinbär för att kunna göra saft på det. Då jag hade tillgång till en saftmaja så var det väldigt simpelt, la ner frukten och sockret som skulle vara i översta lagret och fyllde det nedersta lagret med massa vatten och sedan fick det stå och puttra i ungefär en timma. Sedan sterilierades några glasflaskor som saften sedan tappades upp i. Många undrar varför jag sparar diverse glasflaskor och glasburkar, men i just detta syfte sparar jag dom. Nu hade jag endast mörka glasflaskor och inga genomskinliga men men de får duga! De har fin form i alla fall. Plockade bara 1.5 kg vinbär så det blev ca 1.5 L och det kommer inte räcka så himla länge. Dock är det brist på plats i kylen men det kanske går att fixa på något vänster.

Ibland har det sina fördelar att alltid ha en extra hink i bakluckan på bilen. ;)

Likes

Comments

Everyday life, LTU

God kväll!

Nu har den första veckan för detta läsår gått och det har varit en bra start. Eftersom jag har lagt ex-jobbet på våren istället för nu under hösten (då den egentligen ligger) så läser jag endast en ny kurs och två kurser har jag omregistrerat mig på. Det finns två anledningar till att man omregistrerar sig på kurser man redan har läst (förutom det självklara att man inte har klarat dom då) och det är att man får tillgång till allt kursmaterial igen (vår skola bytte plattform för allt kursmaterial förra läsåret) samt att man vet att man får plats på föreläsningarna. Jag har valt att inte gå på alla föreläsningar (för en hel del krockar med min nya kurs) utan har valt ut de föreläsningar då de går igenom det som jag har svårt med, känns lite onödigt att gå på de föreläsningar då det går igenom det jag kan utan och innan.

För detta läsår har jag även tänkt använda mig av en Bullet Journal som jag tänker beskriva och förklara närmre hur jag ska använda mig av den i ett senare inlägg. Vad har jag annars gjort då, jo jag har närvarat på alla mina föreläsningar denna vecka, tränat 3 gånger samt börjat beta av och sammanfatta kurslitteraturen. Den nya kursen jag läser nu heter "Miljögeoteknik, förorenad mark" (min förkortning kommer vara miljögeo). Denna kurs går igenom, i stora drag, olika jordtyper samt hur olika föroreningar kan spridas i dessa jordtyper. Till något helt annat, jag vet inte hur länge jag har lovat en av er läsare att jag ska skriva om hur det är att plugga till brandingenjör. Nu när jag nästan läst alla kurser känns det ännu lättare att skriva detta inlägg så ska skriva upp det och faktiskt ta tag i det och leta fram bilder från alla åren!

Eftersom jag ska ta en snabb trip till Stockholm imorgon ska jag plocka fram lite av det jag ska ha med mig och diska och duscha så jag inte lämnar hemmet i ett helt kaos. Vi hörs senare!

Mina nuvarande naglar! En riktigt uppiggande färg!

Likes

Comments

Everyday life

För att jag ska få en bra start på dagen behöver jag en lugn och lång morgon. Att det innebär att jag måste gå upp kl 6 när jag börjar 8:15 gör mig inget. Jag sitter hellre med en kopp te och lyssnar på Morgonpasset i P3 i en timma än att stress iväg. Så hur ser en typisk morgon ut för mig? Jo jag ställer klockan 1.5-2 timmar innan jag ska vara i skolan (oftast där tider jag ska passa är). Jag vaknar till och snoozar inte på mitt alarm, jag hoppar inte upp ur sängen utan ligger kvar och går igenom mobilen. Kollar mejlen, Facebook och scrollar igenom Instagram och kanske spelar lite spel om jag känner för det. Jag vet att det inte är optimalt att börja dagen med mobilen i ansiktet men jag vaknar på det sättet och så har jag bockat av allt det där och kollar oftast inte fören vid lunch igen om jag inte vet att jag väntar på svar från någon. Oftast i och med att jag tar upp mobilen så startar jag SR appen och castar Morgonpasset i P3 till tv och lyssnar på dom samtidigt.

Därefter tar jag mig upp och virar in mig i min morgonrock och förbereder frukost. Den senaste tiden har min frukost sett rätt lika ut. Det har varit minst en kopp te med en skål med yoghurt med frukt och helst så ska jag ha flingor i också för att göra det lite mer mättande men det har jag inte orkat de senaste dagarna utan har maxat med blåbär då dom finns i skogen utanför dörren. Seadn tar jag mig till soffan och gosar ner mig under en filt och tar 10 minuter ägnat åt mindfullness för att stressa ner och få styr på min hjärna. Efter det har mitt te oftast svalnat till den temperatur att det går att dricka och så spenderar jag mellan 30-45 min med att äta frukost.

Frukost är nog den enda måltiden jag äter långsamt, allt annat kastar jag oftast i mig för jag alltid är så vrålhungrig. När jag äter frukost däremot så ligger mobilen oftast någon annanstans så jag får äta ifred. En annan anledning till att jag ger mig så mycket tid till att äta på morgonen är att jag just slippa kolla på klockan så jag slipper ha mobilen i närheten. När allt är uppätet och jag känner mig redo sminkar jag mig och klär oftast på mig precis innan jag ska gå för jag tycker om att gå runt i min morgonrock. Någon gång under morgonen brukar jag packa, men har tänkt börja packa på kvällen istället. Ett sätt att få bort alla pluggsaker från bordet till middagen.

Så ser mina morgonar ut och även likadant på helgerna men då har jag oftasst ingen tid att passa så går ju upp lite senare. Men nu ska jag hälla upp en kopp te till (bryggde en kanna imorse) och kolla på allt jag ska kunna till morgondagens tenta. Sedan har jag mini semester fram till tisdag och då ska jag se till att jag har allt för skolstarten. Alla block ska vara på rätt ställe och plocka undan det jag inte behöver kommande läsperiod så rätt böcker står på rätt rad på hyllan i garderoben (enda stället det fick plats...).

Hittade några hallon när jag var ute på upptäcksfärd med mamma och pappa när dom hälsade på och oj vad dom var goda!!

Likes

Comments

Everyday life

Hej på er!

Den senaste månaden har både mycket och lite hänt, var på en liten resa och så har även mina föräldrar varit här uppe en kort sväng. Utöver det har jag mest suttit och pluggat och dagarna har sett rätt lika ut helt enkelt. Ska skriva en tenta imorgon samt en tenta på torsdag så har lite att ligga i just nu. Var ute en sväng på STUK i lördags, såg alla nollor och även Rebecca och FIona. Var inte så jätte imponerad av Rebecca och Fiona, trodde dom skulle köra mera av deras låtar men det gjorde dom inte. STUK hade ett tält utomhus som spelade betydlligt bättre musik för när vi skulle gå in och kolla om Rebecca och Fiona hade börjat spela så sa vi alltid "bara den här låten, sen går vi in!" men vi kom nästan inte ifrån tältet..

Här har ni min standard frukost, oftast har jag flingor också men var inte sugen på det idag så blev extra blåbär. Ville äta upp blåbären innan dom blir dåliga! Plockar mina blåbär själv nu när det är säsong för det. Jag har ju turen att ha en himla massa blåbär precis bakom huset i ljusspåret runt berget här. På 30 min av att stå på samma kvadratmeter har jag blåbär så att jag klarar mig ca 3 frukostar. Mer än så tänker jag nog inte plocka för jag vet inte hur länge de håller men det verkar hålla så länge i alla fall. Ska även ta en sväng och plocka en del blåbär så man kan frysa in så man har till vintern om man blir sugen på en blåbärspaj eller liknande.

Nu har klockan blivit så pass mycket att det är dags att börja plugga.. Vi hörs senare!

Likes

Comments

Training, Goals

Som ni vet har jag dragit igång med träningen som än så länge rullar på bra och det känns lagom mycket i kroppen dagen efter. Jag har satt upp ett mål som jag ska nå om ett år. Det är faktiskt inte en viss vikt eller något dylikt utan det är att klara ett lopp i Luleås skärgård på Klubbviken och loppet heter Tuffa Timmen. Det är ett motionslopp i form av en hinderbana, de säger att om man tränar regelbundet och allsidigt ska man klara detta 10 km långa lopp. Jag har aldrig deltagit i ett sådant långt lopp men varför inte prova nu. Jag tror att det kan mentalt bli lättare att springa en hinderbana än ett vanligt lopp på 10 km. Anledningen till det är att man gör så många andra saker utöver att just springa i all oändlighet. Det som också är bra med detta lopp är att det är för välgörenhet på ett annat sätt än vad det gör om man ger pengar till, till exempel Rädda Barnen. För denna välgörenhet ger barnen i Etiopien chansren att prova på ett liknande pass som vi själva kör.

Här kommer ett klipp från Youtube dom har gjort för att man ska få en liten inblick i vad det är man får göra. Jag tycker det ser kul och utmanande ut! Därför ska jag idag ta mig ut på min första löprunda på jag vet inte hur många år, som tur är finns det en slinga som 1.5 km som jag tänkte börja med så jag överlever!

Likes

Comments

Everyday life, Cooking & baking

I helgen var det äntligen lite bättre väder, det har nämligen regnat här uppe varje dag i en vecka. Vissa dagar har det varit ösregn hela dagen eller så har det varit till och från hela dagen. I lördags var det alltså äntligen uppehåll och solen kikade fram på eftermiddagen och resten av kvällen. Eftersom vädret var så fint kunde man inte motstå att grilla och som vanligt när det ska grillas blir det inte bara en sak utan allt! Och då menar jag allt, vi hade fläskfilé, lax, revben, majskolvar och baconlindad haloumi. Vi hade tänkt äta bakpotatis till detta men vi insåg att vi hade så mycket mat redan att det skulle vara onödigt, men nu finns det potatis kvar tills resterna ska ätas som tur är. Kvällen slutade nere på stan med en öl på BIshops, dom mycket från Omnipollo vilket jag tycker om och många av deras suröler har dom också! Efter det stängde bar det av hemåt och så hängde vi hemma innan de begav sig hemåt inpå småtimmarna. En lyckad kväll helt enkelt!

Fläskfilén under tillagning
Det övriga ligger och väntar på att hamna på grillen
Allt har intagit sin plats på grillen men fläskfilén är inte riktigt färdig än så därför ligger han kvar i folien!
Fläskfilén är färdiglagad och ska nu få färg! Det andra är nära på att vara klart också!

Likes

Comments