Hej vad tiden går! Kan väl inte säga att det har hänt allt för mycket spännande sedan sist. Det är tentaperiod så det blir alldeles för mycket plugg i jämförelse med nöje.

Igår hade jag min första tenta på spanska och det gick väl som det gick. Jag gjorde mitt bästa i alla fall och blev glatt överraskad över hur få gånger jag behövde slå i ordboken. Imorgon är nästa tenta och inlämning av en uppsats (båda på spanska) och sedan har jag min sista tenta om en vecka. Bara att köra på!

Glada nyheter är att jag klarade båda mina engelska kurser med mycket goda resultat! Så nöjd över det.

​Något annat jag är nöjd över är min lilla bebis till fläkt! Han ser inte mycket ut för världen men jäklar så effektiv. Kan faktiskt sova om nätterna nu tack vare denna lilla rackare. 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Ja ni, jag var lite fundersam hur min födelsedag skulle bli här, och det överträffade alla förväntningar! Så mycket kärlek. Vaknade och hade fått en grattisvideo från familjen (inklusive Ruff) och ett par urgulliga meddelanden. Åt favoritfrullisen, hängde lite på balkongen med en tjej som också bor här, pluggade lite (tentatider...) och på kvällen gick jag och tre till till parken och hade lite häng. Jag fick en liten tårta/kaka också! så söta!

Igår var det mer drag kan man säga, för er som hann se min mystory på snap behöver jag väl inte förklara så mycket mer haha... Bra fest blev det i alla fall även om jag drog hem "tidigt" jämfört med mina kompisar som kom hem kl 10 imorse..

Sammanfattningsvis har jag i alla fall haft en fantastisk födelsedag och jag är så tacksam för min lilla Madrid-familj som verkligen får en att känna sig hur bra som helst! Och alla där hemma såklart! Men ni vet redan att ni är bäst.

Likes

Comments

​Jajamen, idag är min sista dag som 25-åring. Vilket år det blev! Kan skriva mer om det i ett annat inlägg kanske, nu ville jag mest langa lite bilder från förra årets firande! Herregud vad kul jag hade! Ska bli spännande att se hur det blir i år, detta är första året jag firar utan vänner och familj. Visserligen firar jag med mina Madrid-vänner så det kommer säkert bli hur bra som helst! Men känns ändå lite konstigt. Min födelsedag brukar bli startskottet på sommaren där hemma. Vi får helt enkelt hoppas att sommaren kommer ändå (och att jag har ett hälften så bra firande som på bilderna när jag väl kommer hem). Hur snygg var min outfit förresten?? Och min tegel-röda spraytan? hahaha...

Likes

Comments

​Skaplig värme på inkommande! Kallaste dagen är 27 grader?? Just nu saknar jag vår pool där hemma. Igår var jag på balkongen och solade lite men det blev olidligt så fick gå ner och svalka mig i mitt rum och ta en kalldusch. När det är omkring 30 grader behöver man verkligen vatten, typ en sjö eller en pool men det finns tyvärr inte gott om det här. Den kommande veckan behöver vi dock ta tag i sökandet efter en pool, jag behöver en bränna innan jag kommer hem! Haha pinsamt att ha bott i Spanien i 5 månader och inte fått färg ju.

Likes

Comments

Ja igår var det dags för min andra tenta, sociologi för lärare den här gången. Haha min kurs som jag läser (läste!) för att den är på engelska snarare än att den passar in i min statsvetar-examen. Hur som helst, extremt oklart hur det gick men vi tog tillfället i akt och firade oavsett. Vinlunch, shopping och sedan lite fest på kvällen. Tant som jag är drog jag dock hem vid 2-snåret. De andra kom väl hem någon gång efter 07. Ungdomar....

lärde Barb att man alltid måste vända flaskan på sin rätta enda som bevis att den är slut. (Lambo HEJ!)

Likes

Comments

Igår var det dags att säga hej då till den första av mina kompisar som lämnar Madrid. Fantastiska Benji! Det var han som fick mig att överleva grupparbetet i geografi-klassen och det är också han som jag har konversationer med på alla sociala medier samtidigt. Vi har så många internskämt, tex. när Arya Stark ska beställa på starbucks: "a girl has no name". Drog den igår och fick som tur var ett GoT-fan som kassör.. "But a man will need a name". Lol. En somrig outfit hade jag också! Inte varje dag jag går i shorts men när det inte är ett moln på himlen ja då slår man helt enkelt till!och JA det var värt att vänta 1,5h!!!

Likes

Comments

Idag är sista dagen med lektioner! Och vilken dag sedan... Hann med en tenta och två presentationer på 4h. Känns så skönt att ha det klart och bara kunna fokusera på tentaplugg nu, men samtidigt är det ju lite sorgligt också. Min termin på UCM närmar sig sitt slut. Hur snabbt har det inte gått?

​heheh gjorde denna emoji-lista igår när jag tentapluggade, därav current mood... Nu skulle jag snarare använda salsa-bruden! Game of Thrones med gänget och vino står på schemat!

Likes

Comments

I lördags var det final i Champions league och det var Madrid mot Madrid. Denna låten spelades i min byggnad hela dagen och självklart var vi tvungna att gå och se matchen på en av storbildsskärmarna i stan. Då jag har 0 intresse för fotboll låg fokus istället på vin. Låt oss säga att vin-Emelie 1-0... Slutade med att jag tappade bort min rumsnyckel och fick ta mig in i rummet via fönstret. Sjukt stabilt. Hann också äta 2 nattmål? Kära någon. Nåväl. Har hämtat mig nu, har en ny nyckel också. Och tenta imorgon! 

Likes

Comments

I torsdags kväll var det mingel på Svenska ambassaden här i Madrid. Det var främst för Spanska studenter som ska komma på Erasmus till Sverige, men även vi var välkomna för att kunna prata med spanjorerna om hur det är att leva och studera i Svea. Verkligen supermysig kväll med mina favoritsvenskar (som jag verkligen hoppas att jag kommer ha kontakt med där hemma också) och lärde känna lite nytt folk också. Bästa delen? (förutom gudomliga snittar?) Jag fick beröm för min spanska! Heeeey behövs inte mycket för att få mig på bra humör.

​Och igår var det strålande solsken så då passade jag på att sola lite på den nyfunna balkongen innan skolan. Inte tokigt alls att kunna kila upp där och njuta av solen samtidigt som man kommer undan från den relativt människotäta staden. Ensamtid och sol. Vad mer kan man behöva?

Likes

Comments