Nu har jag varit ilagd på lasarettet i lund ,avd27. När jag kom dit fick jag ett enkelrum, puh som tur var. Det var provtagning och information första dagen. Och efter 18 fick jag inte ta någon medicin förrän dagen efter då alla tester var gjorda. Denna natt låg jag vaken av smärta och kramper men visste ju att det bara skulle vara tills testerna var gjorda, kl 4 somna jag av utmattning..

Kl 6 vakna jag igen och börja den svåra utmaningen med att sköta morgonbestyren, som gick som i ultra. Men jag har ju lärt mig med åren hurj jag ska göra, bara jag får ta den tid jag behöver.

Sen kom sköterskan och hämta mig. Vi skulle gå till ett annat rum. Trodde inte vi skulle komma fram. Fick uppgifter som skulle göra.

Gå fram och tillbaka

Laga kaffe och bre macka med ost

Bädda säng

Och vissa andra rörelser.

Allt detta filmades

Sen fick jag en dos medicin, men den tog inte riktigt så jag fick en till, sen gjorde vi om alla saker under filmning igen. Så att de kunde jämnföra mina sätt att röra mig.

Mina blodprover visade att jag hade infektion i kroppen men de kunde inte fastställa vad.

Jag hade olika möte med olika personer som typ.

Arbetsterapeut , sjukymnast, kurator.

Mina gamla kurator hade kommit tillbaka och hon märkte att jag blivit sämre.

Läkarna tyckte det var intressant att jag blir bättre när jag kommer till istanbul. Så jag kommer att fortsätta med egen forskning efter svaret.

Har kommit i kontakt med en proffesor i turkiet.

Okan Dogu

Professor of Neurology

Department of Neurology

Mersin Univercity

School of Medicine

General Secretery

Turkish Parkinsons Disease Society

Enligt de uppgifter jag fått av honom är det 110 000 av 75 800 000 i turiet som har sjukdomen. 0,14 %.

(På det senaste 15 åren har ökningen varit 40 000)

Och vad jag hitta här ska det vara 20 000 av 9 453 000. 0,21% (sverige)

Så nu väntar jag på besked av min läkare om jag ska få behandling med pump. Han skulle diskutera och höra med sin kollega om vad han tycker. I detta ingår även en check för biverkningar.

Och nästa gång jag kommer till Istanbul skulle jag höra av mig till professorn.

Detta var lite info tills vidare,

Bonnie.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Ja det var längesen jag skrev något, men det är svårt att skriva med kramp i handen.

Det första jag måste säga är att jag höll på att gå miste om mina sjukpengar då läkaren inte återkommit med kompliterande uppgifter till försäkringskassan, två utskick innan han gjorde det . gissa om jag jaga honom.

Inte nog med det, jag började känna att jag fått mer biverkningar sen de byta ut mina tabletter, man hade tagit bort sinemet och azilect och satt till stalevo och quick mite. Nog för jag svettades lite av den första kombinationen men de svettningar jag fick från den nya var helt otroliga. Jag blev blöt över hela min kropp ,det rann i ansiktet och håret blev riktigt fuktigt. Blev varm i kroppen men kunde inte ta av mig då jag blir stel av nerkylning. Så ni kan ju gissa vad som hände när jag gick ut. Mina kramper ökade. Jag fick riktiga krampor så att jag inte kunde röra mina ben eller ta något med händerna, det kändes som att lungerna inte ville gå upp och ner, och till sist en känsla av att jag känner mig strypt.

Så förra veckan då jag hade telefontid med min läkare tog jag upp detta och han hade aldrig hört att stalevo skulle haft sådana biverkningar, och han tycker att det är konstigt att jag har blivit så väderkänslig. Det är så illa att jag kan inte gå på golvet här hemma med två par strumpor utan måste har mina fårhamstrar eller morgonskor. Skulle jag gå ut utan hanskar och bli kall på händerna räcker det för att jag ska få kramp i hela kroppen. Även halsen då jag har fått börja med att använda scarfs.

Dagen efter jag pratat med läkaren satt jag mig ner och fundera på mina mediciner och deras biverkningar, satte mig ner och började läsa igen varje bipacksedel. Jag är i vanliga fall inte den som studerar biverkningar då jag inte vill veta mitt öde. Men nu kändes det rätt att göra detta efter samtalet med läkaren.

När jag läste att vissa parkinson mediciner och venlafaxin som jag får för smärta och oro kunde ge en livshotande biverkning drog jag öronen mot mig. Jag har 4 av 5 symtomer och blir givetvis orolig. För att kolla om man har början till NMS-syndrom behövs bara ett blodprov för att kolla muskelenzymerna. Det stod även med extra fet text att om man misstänkte denna sjukdom skulle man omedelbart söka sin läkare eller en akutmottagning. Nu var det sent på eftermiddagen så jag tänke jag ringer min vårdcentral,

Men ack där var jag inte välkommen utan de tyckte att jag skulle vänta tills på måndag och ringa min läkare. Det spela ingen roll vad jag sa eller berätta om vad det stod i fass. Det var ett nej, och inget prov heller.

Jag ringde också och gjorde en koll med läkemedelsverket, som sa att det hade inte kommit in några ovanliga biverkningar på länge som hon kunde se, när jag berättade om NMS kollade hon upp och sa att det var jättesällsynt, men det garanterar ju inte mig att jag kunde få det med min vanliga otur.

På lördagen ringde jag både Helsingborgs och Lunds växel för att jag ville prata med dem på akuten , men blankt nej. Då fick jag åka dit då de ej kan rådfrågas, utan jag får ringa 1177 ,vilket jag gjorde. Men tro inte att jag fick gehör av denna dam heller. De tar bara emot akuta sjukdomar som inträffar samma dag. Nu ska ni veta att har man fått denna sjukdom som jag vill att de ska kolla är den livshotande,, även om man kommer i tid ,dör 10%.

Så jag gör mitt sista försök och åker in till lunds akut. Jag vill bara att de tar ett blodprov. Men nej de tar inga sådana blodprov och han anser att jag ska söka upp min läkare på måndag, jag berättar att i fass står det att man ska söka omedelbar hjälp vid misstanke till läkare eller akut. Men , nej och en bunke ursäkter. Han slår inte ens upp sjukdomen i datan för att kolla. Detta är att vara noncherlant . och det tillhör att jag hade kramp vid detta tillfälle också och kunde knappast gå. Innan jag gick vände jag mig om till honom och påpeka att:-Då menar du att patienter med neurologiska sjukdomar kan ej få akutvård. Sen gick jag.

Så idag har jag jagat neurologen och fick prata med min sjuksköterska, hon hade hört talats om att det förekommit biverkningar av Staleva hos kvinnor, och det hade varit precis som jag berätta innan, enorma svettningar.

Men hon kunde inte så mycket om NMS så hon bokade in mig hos min läkare på onsdag, kl, 10. Hon tror inte att läkaren kommer att ta provet eftersom det är en sällsynt biverkning.

Tack för att ni läst detta. Jag ville bara berätta ifall det skulle vara så att jag har oturen med mig, för då vet alla ni.

Kramiz Bonnie

Ge mig gärna era synpunkter!!!!

Likes

Comments

fyra dagar har gått och vädret har skiftat från dag1. 0-2 grader snö dag2. Grått -1 - 1grader isig vind dag3 sol 8-11 grader dag4. Regn 2-6 grader.

Har varit Ute medan sonen sov och promenerar i 40min. Beyazit till Sultanahmet. Lite domningar i arm och bröst men inga onda kramper.

Men ryggen gillar inte sängen alldeles för hård. Ska snart ut igen på ny promenad. Man får ju ta chansen att promenera när man kan. Jag njuter varje minut.

Bonnie

Likes

Comments

Nu har jag åkt ner till Turkiet igen. Dels för att jag känner mig svag. Att inte sova mer än 3-4 timmar/ natt börjar kännas efter 3 månader. Med mig har jag min son. Dagen innan vi skulle åka fick de snö och minusgrader och det hade jag inte räknar med. Så jag och min son har diskuterat hur vi ska göra om något går fel

torsdagen den 12-dec kl: 11.10 landar vi. Mehmet möter oss på flygplatsen ataturk. Tempen står 0-2 grader. Meningen var att vi skulle bo hos honom. Men jag våga inte gambla med kylan och hälsan.

Vi tar tåget till området där grand bazar ligger. det förvånar mig att jag inte har så ont som jag alltid får när kylan når de kroppsdelar som inte är skyddade.

sitter på ett café letar efter nått billigt boende Sen går vi dit. Denna promenad tar 20m. Vi slägnde upp väskorna och gick för att äta. De gator vi gått nu är i samma lutning typ hillesborgsbacken mot Glumslöv. Antingen upp eller ner. Första gången upp för denna lutning hade jag känningar i musklerna det domna men stanna vid det men ingen kramp som hemma. Och jag har sovit ordentligt 7-8 timmar/ natt

jag kan ju berätta att jag använder samma kläder och mägnd som hemma. Allt för att kunna göra en jämförelse. Nu har det gått 3 dagar mår bra. Känner mig lycklig jag är ute också går. Inga trippade tomte steg här.

I januari när jag ska läggas in och diskutera behandling ska jag ta upp mina resor med läkaren. Tyvärr kan jag inte få med några bilder nu. Men ni ska få se vid senare tillfälle.

Kram

Likes

Comments

idag hade jag telefontid med läkaren, fick berätta hur jag måde och hur jag tyckte den nya medecinen fungera. Så länge vädret är stabilt och vam utan kall vind ä det ok . Men morgonen är pest och pinna innan kroppen vaknar. Sjunker temperaturen tar jag extra dopaleva. Och jag har börjat få biverkninga som överrörlighet om jag får förmycket och ofta hinner jag ble stel och svårt att röra mig innan nästa dos.

Så nu har han ökat upp med 5 tabletter var 3-dje timme med stalevo istället. smärtstillande tar jag 3ggr om dan. Han har sjukskrivet mig 50% till januari, Och i Januari har vi kommit överrens om att jag ska läggas in för en kontoll på lasarettet i Lund. Och då ska vi gå igenom behandlingar "" hoppas pumpen kommer på tal då, det är mitt mål och jag hoppas att den fungerar i så fall.

Om ni vill förstå detta med pump kan jag rekommendera er tv4 play : dokumentären:att leva med parkinsons .Det är Suzzi Tapper och hennes slang från pumpen är inopererad till tunntarmen. den jag vill testa är som en insulinpump.

Bonnie

Likes

Comments

Hejsan vänner !!

Nu är jag här igen. Jag kan inte skriva när jag vill, vissa dagar om jag gjort förmycket eller råkar ut för kyla blir jag stel, ibland en sorts kramp. Det ä svårt att berätta riktigt hur det känns.

Kanske kan man säga så här;

I mitt fall är det höger kopps sida som är poblemet, Står jag på ett kallt golv, känner jag hur höger sida stelnar, det kommer inte pang bom, utan kryper sakta in i koppen och tar över bit för bit, armen blir svår att röra,liksom nacken, och över lungan blir det ett tryck. som om man sitter i en skruvstäd och nån skruva inåt, i handen / foten blir en krypande känsla, som om jag legat på dem hela natten. sen över går ett till en sorts kramp, jag blir själv irriterrad når jag inte kan röra mig riktigt och allt går i snigeltakt, haha jag kan höra mitt ena barnbarn sjunga " lilla snigel akta dig" ,-NU KOMMER FAMOR !!!. eller när stegen fastnar och jag börjar små trippa fram, det är då jag tappa balansen och går i backen med tomtarnas visa i huvudet" tipp, trapp, tripp, trapp trippar fram på tårna" .

Jag få olika ont när det krampar, man kan lära sig leva med smärta till en viss nivå, men ibland blir det så illa att man skulle kunna tömma alla piller på en gång eller som jag sa till min doctor när han inte tyckte jag var sjuk tillräckligt, skriv ut en kula på nästa recept , detta är inget värdigt liv.

Likes

Comments

varje morgon vaknar jag med hopp om en bättre dag. att slippa den eviga värken, krampen och stelheten. att kunna göra klart det man börjat på..

Men idag var det underbart att vakna , jag ska till naprapaten!!!! Hon är skitbra!!!!

hon hjälper mig att få mina cementhårda muskler på höger sida att mjukna. Hpn trycker på triggerpunkter. Och jag kan erkänna här DET GÖR SKITONT!!! jag känner mig mörbultad först , men sen blir det bättre. Så till helgen kommer belöningen. Jag ha lärt mig en andningsteknik, hur jag ska göra för att få hjärnan att slå av smärtan när det är som värst, annars hade jag inte stått ut.

Det är så jag gör när jag är hemma och kan ligga ner när krampen kommer, en typ av meditation , man går in i sitt inre, och stänger av allt.

Jag är tacksam för den hjälp jag får av jobb så att jag kan gå dit. jag hade inte klarat de själv.

KRAM BONNIE

Jag är tacksam för den hjälp jag får av jobb så att jag kan gå dit. jag hade inte klarat de själv.

KRAM BONNIE

Allmänt

Dela · Kommentera Gilla · ♥ 2

parkinson Landskrona #spotify#

Kommentera (1) Av Bonnie - 3 oktober 2013 21:03

Nu var det gjort, nu har jag varit och besökt parkinson Landskrona. med mig tror jag att vi ble en sådär 12 stycken som hittat dit. Ja jag var yngst !!

Men det gör inget, för jag kände mig riktigt välkommen. Jag trodde inte att jag skulle känna mig så beväm som jag gjorde. Och det kändes skönt att få höra andra berätta om sina upplevelser med Parkinson. Andra som förstår utan att jag behöver säga så mycket.

MEN SOM SUZZIE SJUNGER OM SITT MIRAKEL, HOPPAS JAG PÅ ETT MIRAKEL FÖR OSS.

KRAMIZ BONNIE

Allmänt

Dela · Kommentera (1) Gilla · ♥ 1

Att handla, en sån enkel sak kan ge problem

Kommentera Av Bonnie - 2 oktober 2013 00:32

Hejsan vänner !!

Nu är jag här igen. Jag kan inte skriva när jag vill, vissa dagar om jag gjort förmycket eller råkar ut för kyla blir jag stel, ibland en sorts kramp. Det ä svårt att berätta riktigt hur det känns.

Kanske kan man säga så här;

I mitt fall är det höger kopps sida som är poblemet, Står jag på ett kallt golv, känner jag hur höger sida stelnar, det kommer inte pang bom, utan kryper sakta in i koppen och tar över bit för bit, armen blir svår att röra,liksom nacken, och över lungan blir det ett tryck. som om man sitter i en skruvstäd och nån skruva inåt, i handen / foten blir en krypande känsla, som om jag legat på dem hela natten. sen över går ett till en sorts kramp, jag blir själv irriterrad når jag inte kan röra mig riktigt och allt går i snigeltakt, haha jag kan höra mitt ena barnbarn sjunga " lilla snigel akta dig" ,-NU KOMMER FAMOR !!!. eller när stegen fastnar och jag börjar små trippa fram, det är då jag tappa balansen och går i backen med tomtarnas visa i huvudet" tipp, trapp, tripp, trapp trippar fram på tårna" .

Jag få olika ont när det krampar, man kan lära sig leva med smärta till en viss nivå, men ibland blir det så illa att man skulle kunna tömma alla piller på en gång eller som jag sa till min doctor när han inte tyckte jag var sjuk tillräckligt, skriv ut en kula på nästa recept , detta är inget värdigt liv.

Jag vet och flera med mig att min smärtgräns är exstrem hög.men nu var det att handla jag skulle skriva om.

Jag kilade ner till City Gross, skulle handla kött, när jag gå in i butiken känner jag att detta kan bli i kallaste laget för mig. ju närmare grönsaks, kött och mejerivarorna jag kommer ju mer går allt över i kamp. Inte nog med det : INGEN FÄRS!!!!! Klockan är kvart i nio, jag frågar och får besked, -varorna kom precis , ta 15-20 min. och inte vill man åka hem och dit en gång till, så jag stod snällt och vänta. det tog minst 45min innan det kom. och att lyfta dessa förpackningar kändes som ett gym-pass. jag kände hur jag krampa i höger sida och idag har jag gått hela dan med den upp och ner, en kall il,drag eller vindpust !! då blir det 9/10 PÅ gör ont SKALAN, medan den kunde sjunka till 3-5/10 i vind/drag skydd och sol.

När smärtan är som värst, kan jag kanske märkas som ofocuserad,ej i ballans, konsentrationssvårigheter, men min hjärna är helt klar, alla ni kvinnor som fött barn vet hur mycket energi som gå åt för att klara hålla sig i ballans

när smärtan är som värst. Det är så jä...igt att det söker mig ,för att inte tala om hur kallsvettig jag blir, usch.. bara jag tänker på det blir det jobbigt.

Nu är det ny morgon och det är bara att hasa sig upp. medecintime eller som pågarna säger , godisburken(de flesta i olika färger )hahaha

så GOD MORGON PÅ ER!!! NYA FRISKA TAG !!! SYNS SEN!!!

BONNIE

M

Allmänt

Dela · Kommentera Gilla · ♥

Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Visa presentation

Fråga mig

Ställ en fråga till mig...

Skicka fråga

4 besvarade frågor

Kalender

Må Ti On To Fr Lö Sö

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

<<< Oktober 2013 >>>

Tidigare år

För tre år sedan

rädslan att bli ratad

Sök i bloggen

Sök

Senaste inläggen

"Kod för att importera min blogg till Nouw: 8421344955"

8421344955

"Kod för att importera min blogg till Nouw: 8421344955"

"Kod för att importera min blogg till Nouw: 8421344955"

bonnie

fyra dagar på lasarettet i lund

livskvalite vad är det ?

Det regnar i Istanbul idag

Det regnar i Istanbul idag

Turkiet i december. M kyla

Turkiet i december. M kyla

snacka med läkaren idag

vad ska jag ble

rädslan att bli ratad

hur ska detta sluta

Kategorier

Allmänt (31)

igalo-vän (1)

parkinsons (9)

Arkiv

2016

2014

2013

December (4)

November (2)

Oktober (6)

September (3)

Augusti (12)

Juli (2)

Juni (5)

RSS

Inlägg i RSS

Kommentarer i RSS

Besöksstatistik

Visa statistik

Följ bloggen

Följ parkinsonochjag med Blogkeen

Följ parkinsonochjag med Bloglovin'

Vill du synas här? Just nu gratis! Hajpa

Kika gärna in

New art

Obotlig sjuk, Men JAG SKA BLI FRISK!

Info om olika smink

adventskalendrar!

Tezz Segelbåtsboende

HEJ!

Kan vara ide att visa melonerna?

checka min blogg ;) UTOMLANDSRESA å annat m.m

Kortroman.

Lästid 2-3 timmar

mina sagor

Kika gärna in

New art

Fler bloggar Nyligen uppdaterade

swedenbitch

alskalivet

swedenbitch

alskalivet

Fler videoklipp Senaste klippen

vlogginlägg :-).

Efterlängtat antar jag

vlogginlägg :-).

Tränar med Maya, videosnutt

Bus på den lille också

Att man bara kan..

Barnbarnsbaciller..

Bortsprungen jänta.....

Bryta isär och bygga upp nytt

Specialssöksinstruktör

vlogginlägg :-).

Efterlängtat antar jag

#vågafråga #revy2 #arla #liverpool #vård #riplife #peterochdrakenelliott Skaffa en gratis blogg på www.bloggplatsen.se

Likes

Comments

Så var det dags idag. Jag har legat så gott som hela dagen, känt mig tung i huvudet. Fick ett samtal att det var regnigt mot Ystad Tomelilla hållet idag. Då svara jag lite kaxigt att vi hade lite kyligt ,inget regn, men molnigt.

Precis när jag själv ring en vän vid halvfem och svarat att jag mår som vanligt öppnar himlen sig, jag sitter ute på min balkong, i full mundering plus i filt och ett täcke. för att ta en cigg.

Varje led och muskel i kroppen bara får kamp, och då kommer första blixten, ajajaj detta är det västa jag vet. hur ska jag få rätt på mina doser när åskan och regn slår ut mig helt.

Varför kan min läkare inte fatta att jag blivit så väderkänslig. Just nu längtar jag bort, vill inte vara här. Inte nog att vara fången i sin kropp, nu måste jag konsentrera mig ännu mer för att kunna resa mig upp från soffan, eller en sån enkel sak som att torka sig på dass,( tänk på det nästa gång ni torkar er, att det finns dem som måste konsentrera sig på detta.) att ta på sig efterråt är en pärs. bara detta besök kan ta upp till 45min , beroende på hur jag mår. bra dag 5-10 min dålig dag 30-45min.

vem vill byta med mig, helst när folk står utanför och stressar.

fick en kommentar på planet för ett tag sen " somna du där inne eller"

SÅ NU FICK NI LITE SKITSNACK OCKSÅ

men problemen kvarstår för mig.

kram på er

Likes

Comments

JAG KÄNNER MIG DELAD SOM BILDEN

Hur ska detta sluta, hösten har bara börjat.

Igår var jag hos en homeopat som skulle ge mig ögondiagnostk, han kolla en i ögonen och berättar om hur olika organ i kroppen ser ut. Innan jag kom dit var jag skeptisk men med facit i handen hade han inte så fel, sköldkörteln fanns spår av svaghet " kvinnorna i mammas sida har detta problem så det köpe jag". Levern ha tagit stryk men den håller på att repa sig "klart att den har 7år med tramadohl" 2år sen jag sluta med dem. Behöver dricka mer vatten än jag gör för njurarna var lite sura på mig," har alltid varit dålig på att dricka. jag hade förlite av fosfor och zink i kroppen. fick med det hem, men jag ska först läsa och prata med min läkare så inget fel händer. Annars var mina organ starka, så jag kunde vara lugn.

men idag när jag vaknade hade jag ont i naken, gick upp tog en värmande dusch, tog mina morgon tabletter, väntade 20min och åt frukost. Jag försöker unvika poteine för de bryter ner medicinen. ska försöka äta grönsaker mest. endast protein intag efter 17,00. ( jag försöker i alla fall).

när klockan var nio kändes allt och jag stack till jobb, men efter att ha suttit i en kall bil och rört mig ute ett tag kände jag hur allt vände, smygande , muskel till muskel , som om man suger ut luften i en påse med mat som ska in i frysen, . musklerna befan sig snart på hela höger sida i kramp, den enda musklen som klara sig var vaden. Det kändes som man spänt ett gummiband under brösten och ett ovanför. Troligen musklerna mellan revbenen som var vakumpackade, det känns obehagligt men jag kan andas.

Nacke, hals är likadant, bara framsidan över strupen är ok. så tänk dig tycket av att någon håller runt halsen bakifrån men inte når runt i taget.

jag vet inte hur jag ska sitta , allt är besärligt i mig just nu, känner mig inte själv i detta läge . DETTA ÄR INTE JAG, KAN INGEN FÅ DET ATT SLUTA!!!!!!!!

Jag ångrar mig att jag åkte på jobb idag, men nu är jag här, kan inte köra tillbaka medan jag känner det så här, försöker ringa min son ,inget svar.

beslutar mig för att försöka jobba lite. Men fan alla tittar idag , min blick når golvet jag är i behov att konsentrera mig. jag har sparkcykel på jobb men det gör ont som fan, varje steg/spark jag tar. tittar rakt fram , intalar mig själv snart där, snart där, du klarar det.

möter en gammal förman till mig senare, uppe i korridoren på väg ner från lönekontoret. han stannar tittar förskräckt , vad har hänt, jag är rätt nere vet att jag idag ser ut som en mupp. går jättedåligt.

Jag tittar tillbaka och svarar , jag blev sjuk, obotbar. DET BÄNNER UNDER ÖGONLOCKEN, TÅRARNA ÄR NÄRA NU. Det börjar bli känligt när smärtan och krampen tar övehand , detta håller på till närmare 15-00 vilken kamp idag. jag har varit genomblöt av svett. och inte glömma Carina L. hon var nere en stund i dag, hennes goda ord gav mig mycket styrka TACK!! DITT HJÄRTA ÄR GOTT.

Bonnie

PS.ska se om vi kan filma , hur det ser ut när det är bra och dåligt, behöver bara lite mod.

Likes

Comments

Det värsta har börjat bli helger och ledighet. Att nästan alltid sitta hemma i sin lägenhet. Jag känner obehag för att gå ner på stan och ta mig en öl eller två. Rädslan att få ett skov bestående av att jag stelnar och får kramp. När folk tittar och tror att jag är packad, och om jag får svårigheter , kanske ramlar. Man vet ju hur de flesta beter sig. fnyser på näsan, och går.

Det spelar ingen roll om jag bär mitt kort på mig om ingen vågar hjälpa mig.

Tänk in er i min situation, tio år tillbaka, jag vandrade på skåneleden med mina barn, min bror och mor, det var ibland jobbigt. men jag längtar ut igen.

jag älska att hitta på bus, men det är slut nu, jag hoppas att min läkare vill ge mig ett försök med medicinpump som doserar små mängder hela tiden, precis som hjärnan hade gjort.

Jag undrar ibland hur män tänker när de får reda på att jag har Parkinson, hur e ställer sig ifrågan, om de skulle kunna ha sällskap med en,

Skulle de vara rädda för vad omgivningen skulle tycka?

Dagläget är ju så att det finns inget botmedel, bara bromsmediciner. de saktar ner på förloppet.

hoppas jag får några sva

Kamiz Bonnie

Likes

Comments