Header

Och dääääär blev jag klar med dagens träning.
Vaknade 3.30 och kunde verkligen inte sova, självklart är det så när jag inte börjar plugga förrän 10:30 - men men! Jag surar inte för det, utan gick upp och gjorde mig iordning för att sedan knalla till gymmet.

Jag har bytt träningssplit, och kör färre men intensivare pass än förut plus cardio efter varenda pass.

Såhär ser spliten ut:
Måndag: Rygg/Bröst - fokus Bänkpress och Kronlyft
Tisdag: Biceps/Triceps/Vader/Mage
Onsdag: Ben - fokus quads
Torsdag: Bröst/Axlar - fokus axelpressar
Fredag: Rygg/Hamstrings - fokus marklyft och lårcurl
Lördag: Bröst/Axlar - fokus bröstpressar och baksida axel
Söndag: total vila

Efter varje pass kör jag 20 minuter cardio, vilket känns som döden själv. Men man måste jobba hårt för att nå sina mål, svårare än så är det inte.

Jag har smygstartat min diet, meningen med det är att komma ner så mycket som möjligt i fett då det kommer leda till att tävlingsdieten blir lättare. Eftersom att jag aldrig varit under 13% i fett behöver jag ner för att tävlingsdieten ska bli så smärtfri som möjligt, dessutom är det ett bra sätt att se hur min kropp funkar och reagerar. Man kan se det som en experimentdiet.

Kalorierna är fortfarande höga, jag äter 6 gånger om dagen med en enorm andel kolhydrater och väldigt lågt i fett. Hittills verkar både jag och kroppen gilla det.
Fördelningen är som följande: 2315 kcal. 55% kolhydrater. 30% protein. 15% fett.

På söndag kommer ännu en PWO recension och eventuellt en formupdate.
Stay tuned
Kram

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Jag har kommit över en PWO, även kallat pre Workout, från PRO Supps.
Pro Supps är ett USA baserat tillskottsmärke vars profilering är att ha så lite fett och kolhydrater i sina produkter - för att ha så rent proteininnehåll som möjligt.

PWOn jag testat heter Mr. Hyde Cutz och är en uppdatering av Mr Hyde. Mellan dessa är skillnaden som sådan att Cutz innehåller termogena substanser för att öka kroppsvärmen och fettförbränningen.
Med andra ord är Cutz en PWO perfekt på diet medan den vanliga är en ren PWO.

Smaken jag provade var Blue Razz och pulvret var vitt men blev turkosblått så fort det blandades med vatten. Portionen (1 serving) är på 4 gram och blandas med 2-3 deciliter vatten och sedan skakas i en shaker.
Smaken var söt, utan att smaka vare sig för mycket eller för lite.
Efter att ha druckit upp hela kunde jag konstatera att 1) man får blå tunga, 2) den skummade sig inte och 3) smaken var precis som sådan jag efterfrågar på en PWO.

Effekten kom efter ungefär 15 minuter - men då ska man ha i åtanke att jag inte använt PWO på 10 månader och är alltså känsligare för sådana preparat än en person som använder dem kontinuerligt.
Dock var det inga stickningar i kroppen eller liknande, men man fick sig en bra koffein effekt.

Under själva träningspasset kände jag mig stark(are), uthålligare och tåligare för mjölksyra i musklerna. Pumpen kom som ett brev på posten och effekten höll i sig i ungefär 2 timmar - vilket känns lagom, då ett pass inte bör vara längre.

Sammanfattning:
Färg: 5 av 5 biceps
Smak: 4,5 av 5 biceps
Pump: 4 av 5 biceps
Effekt (svett, uthållighet, osv): 4,5 av 5 biceps

Totalt sätt: om jag skulle använda PWO är denna absolut mitt första hands val!

Likes

Comments

Well, som jag nämnde i förra inlägget var jag ju borta hela den gångna veckan och landade inte hemma i sängen förrän 04:30 inatt. Så med 3 timmar sömn i kroppen vaknade jag 7:30, varför kroppen, varför? Och har absolut inga planer alls, jag borde gå ut och gå - för att svettas ut lite av den vätska jag dragit på mig under resandet men har världens träningsvärk i vaderna. Den har jag dessutom haft sedan i tisdags.. Måste gjort något väldigt, väldigt annorlunda när jag tränade då - ingen aning om vad bara.

Men efter en vecka i alla fall var det lite intressant att väga, mäta och ta kort - för att se hur mycket som kan skilja vecka för vecka. Uppskattningsvis hamnade jag på 2500-2600 kcal per dag och i vanliga fall ligger jag på 2100-2300 kcal, så det är absolut en ökning men inte en markant sådan.

Vikt: +2,2 kilo. Antagligen mest vätska (hoppas jag hehe)
Mått: störst skillnad på midjan och höfterna, där mycket av mitt fett egentligen samlas.
Bilder: på bilderna så kan jag se färre konturer på magen, annars är det ingen större skillnad.

Förutom det utgår jag ifrån att jag kommer minska 0,5cm på hela kroppen i och med vätskan men också det faktum att jag svullnar av värme - leder och ligament blir gnälliga och uppskattar inte alls värmen lika mycket som jag. Men samtliga mått jämförde jag med de jag tog för ganska exakt ett halvår sedan (sjukt att slutet av februari/början av mars redan är ett halvår sedan) - vilket var väldigt... förvånande, men kul att se den abnorma skillnaden!

Februari/Mars. Vikt: 64kg. Längd: 167cm.
Fotled: 22,5 cm
Vad: 37 cm
Lår: 49 cm
Rumpa: 97,5 cm
Höft: 89 cm
Midja: 61 cm
Bröst: 79 cm
Biceps: 28 cm
Underarm: 25 cm

Och det i jämförelse med dagens mått blir då såhär:
30e juli. Vikt: 77kg. Längd: 167 (eventuellt en halv centimeter längre, lite oklart)
Fotled: 24 cm
Vad: 40 cm
Lår: 58 cm
Rumpa: 106 cm
Höft: 97 cm
Midja: 65 cm
Bröst: 89 cm
Biceps: 33 cm
Underarm: 28 cm

13 kilo gör rätt stor skillnad kan vi absolut säga, och helt ärligt känner jag inte av att jag blivit såå mycket större. Givetvis märker jag att jag är tyngre, men att bröstomfånget och höfterna blivit bredare? Nej, inte alls. Låren däremot är ju tydligare - jag har ett par byxor som passar, inga andra passar längre haha.

Det jag och Calle gör just nu är att försöka smälla på kroppen så mycket massa som möjligt med så lite fett som möjligt. Lite mer ingående om kommande viktnedgång och liknande hittar ni HÄR
M
en det klart att det även på mig sätter sig i huvudet. Den här nojigheten och osäkerheten - om man duger. Jag vet att jag duger, men duger jag till tävling? Är jag för liten rent muskelmässigt, har jag för mycket fett, kommer jag hinna gå ner allt jag behöver gå ner, kan jag bli hård nog, kommer kroppen hålla? Alla dessa frågor snurrar i huvudet, men jag tänker att jag kör på - så löser det sig i slutändan i alla fall.
Always trust the process.

Från vänster: idag.(rund och go, dubbelhaka on point hahah) förra veckan. (bästa siden hittills) Två veckor sedan (tom och platt, lågt med kolhydrater dagen innan)

Sisådär, hoppas det här var något givande, i alla fall lite grann - om inte annat så laddar jag upp ett inlägg om semesterträning här om någon/några dagar!

Ta hand om er,
Kram

Likes

Comments

Jag skulle inte påstå att jag dietar, jag följer ett kostschema - absolut, men det är varesig slaviskt eller outbytbart. Däremot äter jag ren, hälsosam mat - för att kvalité in i kroppen ger kvalité ut i musklerna.

Denna vecka har jag spenderat i Kroatien, Makarska för att vara exakt.
Jag visste redan premisserna innan jag åkte, jag kommer inte kunna hålla mig 100% till den mat och det schema jag annars har.
Först och främst för att jag äter 5-6 gånger om dagen i vanliga fall - här har det blivit 3 gånger/dag. Men också då maten jag lagar hemma görs till exempel utan fett i stekpannan eller utan olja i ugnen. Inte heller saltar jag maten, medan här nere är kryddor och stekfett något som är vanligare än vanligast.

Hur har jag då förhållit mig denna vecka?
- Jag har slappnat av väldigt mycket när det gäller kosten och inte räknat kalorier, däremot har jag:
Sett till att nå mitt proteinintag varje dag - för att inte bli katabol.
Valt bra mat framför processad/friterad mat - för att ändå ha någon form av näring i kroppen.
Ätit efterrätter/glass och liknande med måtta - till exempel valde jag att äta helt fritt i söndags, men resterande kvällar delat efterrätter med mitt sällskap.

På något sätt har jag ändå såpass bra koll att jag kan snabbt räkna i huvudet och kalkylera fram ett ungefär på min näringsfördelning och kaloriintag. Det jag framför allt gjort är att köra "iifym".

Alltså; if it fits your macros. Vilket på svenska är om det passar dina makronutrienter. Makros är samma sak som kolhydrater/protein/fett - alltså innebär iifym att man kan äta vad som helst så länge det passar ens kalorier och näringsfördelning.
Till exempel; ta en sked Nutella istället för 100 gram potatis eller liknande.
Det är vad jag främst utgått ifrån under veckan, men som jag nämnt - valt bra mat i första hand. Självklart älskar jag mat, och efterrätter. Men min kropp mår bättre av ren mat och likaså gör psyket. Då blir det helt enkelt bättre för mig om jag gör så; att jag uppskattar vad jag stoppar i mig och vet att jag inte tappar muskelmassa.
Det gör att även jag kan slappna av.

Fördelen med iifym är att man faktiskt kan unna sig men ändå se till att man inte spårar ur för mycket. Vill du till exempel ligga på kaloriunderskott men ska på semester anser jag att iifym är ett väldigt bra alternativ.
Det viktigaste är ju dock - att pricka proteinet. Protein är det som bygger dina muskler, behåller dina muskler men också det som motverkar nedbrytandet av muskelmassa. Alltså se till att du aldrig blir katabol.


Jag har också tränat under semestern, vilket var... trixigt. Men mer om det i ett annat inlägg!

Hoppas ni haft en fantastisk vecka, det har jag sannerligen!

Kram

Likes

Comments

Nej. Nej jag kan faktiskt inte "bara ta en vilodag". Jag kan inte hoppa över ett träningspass.

#norest #restdayispestday går varma på instagram och profil efter profil lägger ut träningsbilder när de tränar dag in, dag ut. De tränar flera dagar i rad, både löper, crossfitting, bänkar, kör dips och HiiT intervaller på trappmaskinen.

Många reagerar tvärtom, rörelsen som alltid ska höja den andra åsikten - oavsett om det gäller vila, #blacklivesmatter eller att äta sötningsmedel. Den här rörelsen som lägger ut bilder och skriver att det är viktigt att vila, att våga hoppa över gymmet en dag. Att du inte dör av att missa cardion eller att äta 7 kanelbullar. För att det är mänskligt och man måste leva.

Fast jag kan inte göra det. Jag har inte råd att missa ett gympass, missa en timme cardio eller äta den där kakan min mamma bakat. Jag har inte möjligheten att ligga på latsidan, att äta lite extra eller få lite sämre kondition.
Jag motsäger inte logiken i en balanserad och hälsosam livstil - givetvis inte. Det är bra att man vågar äta, vågar vila och framför allt - vågar leva.
Däremot kommer jag aldrig förstå logiken i att shamea de som inte vill, eller kan, "unna sig" eller "slappna av". Jag kan inte av den enkla anledningen att jag ska tävla. För tillfället är jag på mina sista off season veckor, det betyder att jag behöver ge 110% på gymmet. Jag ska lyfta tills svetten dryper och musklerna skakar, jag måste pusha mig till PB efter PB efter PB. Jag behöver den utvecklingen. Min kropp behöver belastas för att kunna växa, men den måste också få rätt näring. Jag ligger på överskott rent kalorimässigt men det innebär inte att jag äter skräp. Vill jag ha kvalité i kroppen och i tillväxten behöver jag också föda kroppen med kvalité.

Så nej. Jag har inte råd att slappna av, att hoppa över ett gympass för att jag är lat. Inte heller finns det tid för att festa loss, jag har för mycket som står på spel.

Betyder det här att jag har problem och kanske borde slappna av? Det beror på vem du frågar, men i mina ögon är jag målmedveten. Jag har gjort det aktiva valet att leva såhär, jag vet vad jag gör och varför.

Ett gympass kan förändra massor. En måltid kan vara skillnaden mellan tom och platt, vattenfylld och kolhydratssvullen eller hård och torr.
Det är i de små detaljerna, den lilla förändringen, som skillnaden kommer.

It's not about who shines when the will is there. It's about the ones who do it when there is no lust.

Likes

Comments

Hade formkoll igår, med Calle, det innebär att jag tar mina mått på kroppen, väger mig och tar foton samt poserar.
Måtten jag tar är: biceps, bröst, midja, höft, rumpa, lår och vad. På de måtten där jag har en höger och vänster tar jag alltid på samma - vilket blir höger då det är lättast för mig att mäta.
Väga sig är ju ganska enkelt - direkt på morgonen innan man druckit/ätit men efter att man gått på toa. Det ger rättvisast vikt då kroppen har svettats under natten men också smält och processat det du åt dagen innan.
Foton tas för att man lättare ska kunna jämföra med tidigare veckor. Till exempel kanske vågen visar 0,8 kg upp men du är ändå hårdare än förra veckan - då är det antagligen inte fett du gått upp i.

Jag är ju ganska tung, dels är det ju för att jag varit tjock förut men också för att jag dragit på mig vätska och en del fett. Det är dock en del av att vara så kallat off season. Att vara off betyder att målet inte är att ha sexpack, låg fettprocent och ribbor på benen. För att kunna gå upp i massa, alltså muskler, behöver kroppen att du är på ett överskott. När du är på överskott kommer du gå upp i vikt. Förhoppningsvis mest muskler, men vätska och fett ingår i paketet lägga på sig muskler. Däremot finns det de som har lättare för att hålla en "året runt form" än andra och som inte drar på sig särskilt mycket vätska - men det är jätte individuellt.

Men just nu är mitt mål att lägga på mig massa utan onödig fettmassa. Med det menas att man äter ren mat och sköter sin kost trots att man är på överskott. Också känt som clean bulk.

Inför tävling kommer jag hamna på kaloriunderskott. Detta för att gå ned i fett, att gå ned mycket i fett gör inte normala människor - utan det görs i sporter som kroppsbyggning. Att ligga på en jättelåg fettnivå är inte hälsosamt i det långa loppet - kom ihåg det.
Men hur som helst - jag vet att jag kommer behöva gå ner en hel del i vikt.
Eftersom att jag har svårt för att gå ned i vikt kommer jag inte rasa i vikt första veckorna som många andra gör, utan jag kommer antagligen ha en väldigt jämn viktnedgång fram tills de sista veckorna.
I och med att jag kommer dieta i 22 veckor räknar jag med att gå ner i runda slängar 18-21 kilo. Det är mycket, extremt mycket, på extremt kort tid. Fast det är många kilo som är vätska - det är helt naturligt att man bär på många kilo vätska, det gör en hälsosam kropp!

Alltså betyder det att jag kommer landa på ungefär 55 kilo på scen. Det är väldigt lätt för att vara jag. Senast jag var under 60 kilo är över 1,5 år sedan. Sist jag var under 70 kilo var ungefär 5-6 månader sedan.
Idag är jag relativt tung i "norm mått" mätt. Men jag har en kvalité i min vikt, förut hade jag knäproblem - idag kan jag springa utan att känna av knäna, trots vikten.
Att jag är tung är fakta. Det är inte fel, jag har inga problem med det. Förhoppningsvis (högst troligen) är det mest muskler under vätskan.

Summa summarum av det här inlägget - vikten definierar inte välmående. Vikten är inte viktig. Här har ni en update från mig om formen!

Likes

Comments

Ibland får jag feeling när jag tränar och mosar på fastän jag är "klar" och gör mer än vad som var tänkt från början.

Det gjorde jag igår, pump framsida lår och tung baksida var fokuset på.

Uppvärmnings övning: glute raises med viktplatta. 12-15 x 3.
Övning 1: Sumo deadlifts, fokus på tyngd. 3 x 5.
2: Fokus explosivitet: Knäböj. 3 x 5.
Övning 3: Raka mark med stång. Tunga. 8 x 1, 12 x 1, 16 x 1, 8 x 1, 5 x 1, 12 x 1.
4: Utfall i smith maskin. 6 x 2, 12 x 2 / ben
5: Hipthrusts i smith. Första seten: lättare vikt - mer kontakt: 12 x 3. Resten: Tungt - 12 x 3.
Övning 6: liggande lårcurl. 10 hela (alltså från botten till toppläge) 10 halva (direkt efter, toppläge ned till hälften är en halv) 10 i bottenläge x 2. Om mjölksyran inte sprutar ur öronen här har du för lätt vikt.
Övning 7: Benspark 1 ben i taget. 12 x 4. Båda benen: 10 x 5 tunga. 12 x 3 pump.
Övning 8: Benpress, bred stance, hög fotplacering - träffen hamnar mer på Hamstrings då. 12 x 4.
Övning 9: Benpress, fötterna långt ned - fokus framsida lår. 12 x 3.
Övning 10: Raka mark med hantlar 12 x 3. Tunga.
Övning 11: Sumoböj i smithmaskin. 60 x 1. Kontakt.

Övning 12: vadpress, 8 x 5. Explosiva.

Övning 13: Övning för sida mage i cable superset
Övning 14: övning för sida mage, viktplatta

Och där var passet klart. Även när det står lättare vikt ska du gå så tungt som du kan. Man kan oftast tyngre än man tror och utan tung belastning kommer muskeln inte växa. Det handlar om att chocka muskeln. Tänk dig ett glas - du kan peta på glaset tusen gånger utan att något händer - men pang, du smäller till glaset, en gång och hela glaset förändras. Så funkar muskeln. Chocka muskeln, tvinga den att växa.

Stay strong
Kram

Likes

Comments

Snart är veckans första vilodag slut, vilket faktiskt ska bli väldigt skönt. Egentligen tycker jag att det är svårt att verkligen vila - men för optimala resultat behövs optimal återhämtning.
Att påstå att vila är när man "kör lätt" på gymmet är (ursäkta) bullshit. Vila gör du när du som mest går en kortare PW eller promenad.
Att vila och återhämta sig är inte:
- att svettas ihjäl på trappan
- inte heller på crosstrainern
- eller löpbandet för den delen.
- att köra en annan muskel på gymmet
- att köra lätta vikter
- att göra något som gör att din puls och andning ökar mer än normalt.

Det finns väldigt många om och men om vilodagar. Men sanningen är den att utan vila kommer musklerna till slut inte orka återhämtas optimalt.
När det sker hamnar kroppen i ett tillstånd där den börjar med muskel nedbrytning. Muskel nedbrytning innebär att kroppen tar energi från lättaste stället som går att hitta - muskler kräver energi från kroppen, därför kan kroppen lättare förbruka en muskel - än att bränna fett.
Fett "gör inget" ur den synvinkeln, fett kräver inte energi för att "funka". Det gör muskeln.

Vila är alltså bra för att:
- återhämta kroppen
- men också psyket, man behöver landa ibland.
- bygga muskler. Utan återhämtning - inga gains

Dessutom är det ganska skönt att kunna göra lite vad som helst under en dag.
Idag till exempel har jag fixat lite matlådor, solat, svarat på mail och kollat på Harry Potter. Något som jag annars prioriterar ner.

När jag tar vilodagar vilar jag ordentligt - därför orkar jag också köra flera pass om dagen på mina träningsdagar. Det gör att motivationen inte tryter på samma sätt som om man kör 110% varje dag.

Ta hand om er,
Kram

Kär i flingor, och det faktum att de finns i min kost

Likes

Comments

Vilodagen igår inleddes med formbilder och vägning. Det gick över förväntan, minus 0,8 kg på en vecka. Bra känsla när det faktiskt händer något, däremot syns det tydligare nu än förr att min vänster skuldra är efter i utvecklingen i jämförelse med hela höger sidan.

Det får vi helt enkelt jobba ikapp!

Eftersom att veckan gått så bra fyllde jag på ordentligt med alltifrån kyckling - och halloumi burgare till havregryn med extra kasein och plopp, center och glass. Gott, men till slut blev det lite för mycket. Däremot känns det ändå bra, då jag inte kommer fylla på förrän jag åker till Kroatien - om cirka 1,5 vecka.

Idag blev det ben, i vanlig ordning. Vilket gick (ursäkta) riktigt snorBÄST! Kördes såhär:

7 set böj - samtliga utan bälte
8 set benpress - i cluster
9 set hacksquat - i pyramidset
3 set sittande lårcurl - med 1 drop
2 set liggande lårcurl - time under tension

Det avslutades med 200 reps mage, för att jag sedan skulle bege mig hemåt.

Har även fått nytt kostschema dagen till ära - nästsista inför den "riktiga" tävlingsdieten. Denna gången höjer vi kolhydraterna och jag hamnar på 2300 kcal/dag.
Blir bra - mer energi in, mer energi ut - tyngre vikter på gymmet.

Ta hand om er.
Kram

Likes

Comments

Ahahah det gick ju bra det där mer kontinuiteten.
Hade ändå vilodag igår, vilket betyder att mina dagar blir ganska tråkiga.

Dock funkar jag som så att jag går på repeat, en vilodag förstör helt för min motivation och bidrar bara till att jag vill lägga mig i sängen och aldrig gå upp igen.
Alltså har jag inte varit iväg till gymmet ännu, fastän jag borde. Egentligen vill jag träna, men lusten att åka en halvmil för att träna - sen en halvmil hem, är icke existerande.

Min syster är dessutom sjuk så jag har bakat nu under förmiddagen. Kladd(!!)kaka med centergodis i och hallon ovanpå. Den doftar väldigt gott och chokladigt, men jag har faktiskt inte smakat den. Borde inte. Så jag kommer nog låta bli faktiskt.

Ska försöka ta mig i kragen och ta mig till gymmet nu, annars gör jag det senare ikväll. Fredagar 15-17 är inte den bästa tiden att gymma, så försöker undvika att vara där då. I och med att de flesta slutar jobba då genererar det bara att det blir väldigt fullt och det mesta är upptaget.

Hoppas er dag blir toppen!

Likes

Comments

Postad i: Träning

Goddagens, pass ett av två är för tillfället avklarat och jag står på trappmaskinen och avlider lite smått.
Vet ni hur fort man tappar allt flås man har? Jättefort. Iallafall om man heter Olivia.

Första passet idag bestod av bröst och axlar. Jag satte nytt PB x3 i bänkpress, vilket var väldigt kul. En bra uppföljare på gårdagens x4 pb i böj.

När jag är klar på trappan blir det aminosyror, bastu och en matlåda innan jag kör nästa pass som är biceps och triceps. Eftersom att jag ska köra dubbelpass idag men försov mig så får jag lägga dem tätare än jag skulle vilja.

Jag sov 12 timmar. Helt sjukt. Förstår inte varför jag är så trött. Men men, kroppen behöver skönhetssömn - även om jag vaknar upp snygg som Shrek. Dessutom gör det inte särskilt mycket nu när jag är ledig och inte har några andra planer än att träna och äta.

They see me rollin' they hatin'. Lite foam innan trappan.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Postad i: Olivia

... no see, eller vad är det man säger? Har haft en del annat och prioriterat mig själv framför bloggen den senaste (månaden?) tiden.
Men nu är jag klarjobbad på Tegelbruket där jag jobbade full tid, perioden där var otroligt givande och spännande. Det bästa var dock personerna jag jobbade med, alla var väldigt olika men det spelade ingen större roll.

Jag har skapat min valplattform för Liberalerna där jag valt att kandidera inom kommunen, jag är väldigt nöjd men ska låta den ligga ett par dagar för att sedan kunna finputsa den. Sist jag jobbade med den sparade jag den, och sedan råkade jag radera hela plattformen - inklusive mitt egna inlogg. Vilket jag ändå måste påstå är en väldig prestige, hehe.

Träningen går bra, vi har bytt träningssplit och jag kör dubbelpass tre dagar i veckan. Det trivs jag väldigt bra med, speciellt nu när jag är ledig - då får jag något att roa mig med.
Kosten är likadan som innan, och inga förändringar görs där på ett tag heller.

Jag tänkte att jag kanske ska uppdatera lite mer ingående om vad jag gör och hur jag tränar, mått och vikt osv, för att göra det lite mer intressant. Det blir lite av en motivationsgrej för mig då med.

Hur som helst, it's good to be back. Ska försöka uppdatera mer frekvent nu.
Kram

Likes

Comments

Postad i: Olivia, Träning

Okej mitt förra inlägg försvann tydligen, så jag har inte glömt bloggen idag - lovar.

Att köra rygg och marka med världens sår i handflatan var absolut en ny upplevelse. Gick inte alltför bra men kunde köra 2,5 kilo tyngre än förra veckan. Så det gick inte jättedåligt i alla fall! Har redan ordentlig träningsvärk i framför allt övre ryggen och trapsen, härlig känsla. Då vet man att man gjort rätt.
Inga dubbla pass idag, det blir det imorgon istället. Först triceps/bröst och axlar därefter böjfest med Julia. Kul kul! Skönt med sällskap faktiskt, speciellt om det är ben.

Jag har verkligen blivit trött på att köra ben. Rygg är utan tvekan nummer 1! Därefter biceps, såklart.

Imorgon ska jag dessutom förbi tatueringsstudion där jag tatuerade mig i slutet av Mars. Först och främst ska jag kolla om jag behöver fylla i något men också diskutera min nästa tatuering! Det kommer bli en tatuering som symboliserar Irland och mitt "ursprung" vilket har blivit viktigare och viktigare för mig desto äldre jag blivit. It will be G R E A T !

Men nu ska jag duscha, göra mig vacker (ha ha) och sedan sova. Går officiellt på ledighet imorgon, har en avslutning att hålla i först.

Sov gott,
Kram

Likes

Comments

Postad i: Träning

Godmorgon/Godförmiddag!
Klockan ringde runt 06, men jag låg kvar i sängen i dryga timmen innan jag begav mig mot gymmet.

Bröst/axlar/triceps stod på schemat och det gick riktigt bra. Styrka på plats och motivation för engångsskull, yey!

Dock är det lite svårt med alla rörelser som involverar mina handflator, har på riktigt ett hål i handen efter gårdagens kronlyft.

Dagens schema är att äta på lite till och därefter ett pass med @JuliaElneborg. Oklart vad det blir, men troligtvis biceps, vader och mage.

Seize the day! Sol ute och bra väder.
Ta hand om er,
Kram

Likes

Comments

Postad i: Träning

Yo! Jag har haft världens bästa träningsdag. Alltså helt ärligt - världens bästa. Jag körde två pass, trots att jag imorse ville ligga och gömma mig under täcket och böla över hur jag åt igår. Men för att vara helt krass, jag behövde det. Mentalt i alla fall. Vi kan väl säga att det blev lite mycket glass och lite för lite protein, dock ångrar jag det inte i efterhand. Men imorse när jag vaknade var jag trött och surig - då brukar det mesta kännas jobbigt och hemskt.

Dagens första pass blev ben, och trots att jag i sååå många veckor (månader tror jag till och med) tyckt att ben varit ett plågsamt moment som bara måste avklaras gick det riktigt bra. Jag kände mig stark och böjde nytt personbästa utan bälte! Surprise surprise! Vilket var en ganska skön egoboost och därefter flöt hela passet på väldigt bra. Tunga pressar och utfallsgång blev plötsligt lite bättre, lite roligare. Tänk vad mycket ett PB kan göra med humöret.

Dagens andra pass bleeeeev rygg - nästan självklart så mycket som jag älskar det. Det passet hade jag dessutom ingen plan alls, mer än att jag visste att jag ville köra sittande rodd och kronlyft. Alltså gick det ut på att jag gick på känsla med både reps, set och övningar. Sjukt kul att kunna släppa kontrollen och köra på.
Däremot - dagens enda negativa grej, förutom att jag vaknade bitter som en gammal kärring - var att jag slet sönder insidan av handen när jag kronlyfte. Mitt mål är att kunna lyfta så tungt som möjligt utan straps eller mina gripstars och det resulterade i att min hand inte riktigt höll med mig om hur mycket jag klarade. Så jag är lite handikappad på höger handen, men plåster löser allt gott folk! Men jag surar inte för det, för det var det utan tvekan värt - kronlyften gick så otroligt himla bra att ord kan knappt förklara det. Jag använde bälte på 2 set, medan resterande 15-16 set (tror jag, tappade räkningen vid 12 hehe) kördes utan bälte!

Ryggpasset i kort:
Latsdrag - breda
Low rows i maskin
Latsdrag - tätt MAG-grip
Kronlyft
Sittande rodd med V-grip
Sittande enarms latsdrag i cable
Stående latpushdowns
Givetvis lite biceps på det också:
Stående curls i cable
Cablecurls med rep
Stång curls

Sådär ja! Nu ska jag ladda på med lite mat och kolla något avsnitt av Gossip Girl (kollar om serien för typ 4 gången...) och sedan blir det att dejta kudden. Imorgon väntar bröst/axlar och triceps!

Ha det bäst,
Kram

Likes

Comments