Header

Ny portal!

" Hej kompisar! Nu har jag bytt hemsida, vi ses på: o angermayr.webnode.se Kram! "

Late night thinking

" Kära vänner! Jag har en fundering. I veckan beslutade jag att satsa på att hamna högt upp på kommunlistan för Liberalerna i Örebro - vilke…"

Training updated

" Nej men hallå! Här är jag halv tre på natten haha. Jag har fått lite sömnsvårigheter - igen, och eftersom att jag ännu inte somnat är det …"

Hej kompisar!

Nu har jag bytt hemsida, vi ses på: oangermayr.webnode.se
Kram!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Kära vänner!

Jag har en fundering. I veckan beslutade jag att satsa på att hamna högt upp på kommunlistan för Liberalerna i Örebro - vilket jag också gjorde. Det är jag extremt tacksam för. Verkligen. Det värmer verkligen, och stödet jag fick på plats?! Helt galet. 77% av rösterna lades på mig till den plats jag nominerades för. Tack. Från botten av mitt hjärta.

Men i alla fall, i och med detta har jag tänkt starta en hemsida med 2 ”undersidor”. Denna ena med fokus på träning/fitness/hälsa och hela den biten och den andra med fokus på politik.
Det gör att den som vill slippa politik biten helt enkelt inte klickar på den fliken.
Hur smidigt vore inte det?
Dessutom skulle jag kunna få igång coachingen, kost - och träningsrådgivandet ordentligt i samband med det. Det är nämligen så att jag skriver kost - och tränings upplägg, både begränsad tid men också som coaching, för den som är intresserad. Det handlar om en hållbar livsstil, inte en crashdiet som inte kommer fungera.

Jag tar i alla fall helg nu - vilket är otroligt skönt. Imorgon blir det upp strax innan 06 för att träna, därefter åker jag med familjen till Mall of Scandinavia. Mysigt med en helt ledig helg, ska ta vara på tiden och äta massor med bars. Kan väl konstatera att det blev ett par stycken under Black Friday... Tur att jag fyller på imorgon!

Sov gott
Kram

Likes

Comments

Nej men hallå! Här är jag halv tre på natten haha. Jag har fått lite sömnsvårigheter - igen, och eftersom att jag ännu inte somnat är det snart dags att sätta igång min fredag istället.

Först är fasted cardio - alltså cardio på fastande mage. Det blir en Powerwalk på 45 minuter. Same procedur as always.
Därefter blir det frukost, och pre Workout mål, inför ett Bröst och axelpass. Påbörjade en ny träningsperiod med nytt träningsschema i onsdags, så det blir det tredje passet på nya schemat idag.
Främsta skillnaden är faktiskt att jag kör i 4 dagars split, så tre dagar träning - en vila, fyra träning - en vila, tre dagar träning - en vila, och så fortsätter det.
Dag 1: Rygg & baksida axlar
Dag 2: Hamstrings & pump quads
Dag 3: Bröst & Axlar
Dag 5: Rygg & biceps
Dag 6: Quads & pump hamstrings
Dag 7: Bröst & utsida axlar med triceps

Det ska bli väldigt skönt med ett nytt schema då jag körde på det förra alldeles för länge, i mitt tycke, jag tröttnar ganska fort.

Jag har haft en jobbig vecka med sömn och kost - medan träningen däremot varit bra. Dock har jag min första helt lediga lördag på ungefär 10 veckor imorgon vilket betyder att jag kan sova ut och göra så lite som möjligt.
Mina intentioner är följande: Att plugga, har två uppgifter jag behöver få klara. Därefter ett böjpass (ett frivilligt sådant).
Köpte nämligen nya lyftardojor i tisdags hos fantastiske MMSports och det ska bli riktigt kul att böja tungt med dem på. Det blir dessutom första gången jag böjer med ordentliga skor. Har bara kört tyngdlyft med lyftarskor. Böjen kör jag alltid utan skor, har gjort det i ett års tid nu. Kör aldrig med skor när jag tränar - bara cardio faktiskt. Jag känner mig bekvämast så, i och med att jag pronerar väldigt mycket är det svårt att hitta ett par skor med tunn sula som gör att man kommer ner ordentligt - då jag inte vill ha tjock sula för att träna då det förstör mycket av känslan och kontakten. Enligt mig, såklart.

Lovar att utvärdera!

Kramis

Likes

Comments

Hejjjj!

På dagens schema stod ben. Fokus framsida. För den som vill testa kommer dagens upplägg här;

Uppvärmnings böj med paus i bottenläget, tom stång: x 10.
Därefter valfri vikt: x 5 med paus i bottenläget på cirka 1-2 sek.
Höj. Gör samma sak x 5.
Höj igen. Gör samma sak x 5.
Höj igen, och gör samma sak x 5.
Höj igen men denna gången ska du inte pausa i bottenläget på grund av att det ska vara så tungt. x 5.
Höj igen - ingen paus - vanliga böj x 5. Behåll vikten, kör 5 reps till.
Sänk vikten 10 kg. Kör 7 reps. Sänk vikten 10 kg. Kör 10 reps. Sänk vikten 10 kg. Kör 15 reps.

Walking Lunges med skivstång ( utfallssteg)
10 steg/ben x 3. Tung, men hanterbar, vikt.

Frontböj - samma vikt. Noggrann med tekniken. Här är fokus på att verkligen koppla in framsidorna.
5 reps x 3 set - samma vikt.

Benpress: T U N G T. Fötterna höftbrett isär, tårna utåt.
5 reps (de ska vara jobbiga)
7 reps (ännu värre)
10 reps (heeeeemska)
12 reps (knappt genomförbara)

Liggande lårcurl:
12 reps x 4 set. Fokus kontakt.

Legextensions:
Pumpa ur, lätt vikt, många reps.
20, 18, 15, 12, 10 reps. Tänk dropset fast på samma vikt och med cirka 45-60 sek vila mellan repsen.

Därefter körde jag lite mage, men det är ju inte på grund av att jag körde ben - utan för att jag hade tid över.

Kram på er

Likes

Comments

Long time No see kan vi väl säga.

Jag minns knappt när jag skrev ens. Och än mindre vad jag skrev om.
Men nu känner jag att det är dags för en mini come back och inte minst berätta läget. Tankar, livet men framför allt träning - som faktiskt är syftet med min blogg. Vilket i och för sig är en liten överdrift då jag skapade den för att kunna reflektera och skriva om mig själv och livet. Och mitt liv är ju faktiskt mer än bara träning. Framför allt nu. Nu har jag mycket på gång, många bollar i luften som gör att saker både bär och brister. Men det är så livet ska funka. Allting kan inte gå spikrakt framåt och precis som man tänkt sig. Däremot kan man alltid göra det bästa av varje situation och vara lösningsfokuserad men först och främst också positivt inställd. Det hjälper. Oftast.

Hur som helst.
Här är jag igen. Rakt upp och ned.
Summering av dagsläget:
74.2 kg i söndagsmorse.
Skada i vänstervrist (FHL muskeln) vilket gör att cardion blir extremt lidande.
Är just nu på ledighet vilket innebär att jag jobbat. Massor. Imorgon jobbar jag för sjunde dagen i rad - men sen tar jag helg.
Tänkte köra tyngdlyftar KM på ÖKK (Örebro Kraftsport Klubb, min klubb och mitt gym) men på grund av foten klarar knäna inte den extra belastning som uppstår. Vilket såklart är oerhört synd.
Har en hel del på gång inom studierna. Sitter med en affärsplan och två C uppsatser som ska göras färdiga inom kort.
Jag har bytt kost - och träningsupplägg. Det känns bra och funkar bra, men i och med foten blir det lidande vilket också gör motivationen lidande. Men så fort foten är bra är jag back in business på alla plan! Framför allt det psykiska.

Dagen har idag bestått av jobb, nu ska jag baka inför halloween med min syster.
Fler inlägg kommer!

Kram på er

Likes

Comments

Long time no see kan vi verkligen säga.

Jag har verkligen haft fullt upp. Jag har varje minut planerad från det att jag går upp på morgonen tills dess att jag går och lägger mig - därför har jag fått prioritera min vakna tid för att få ut mesta möjliga av den. Ibland är det synd att dygnen bara är 24 timmar.. =)


Sist jag skrev här hade jag precis avslutat min episka cheatweekend. Därefter följde en 21 dagar lång glykogen tömning. Det innebär att man tömmer kroppen på mycket vätska, glykogen och socker samt ser till att kroppen inte binder på sig ny vätska genom att klippa sötningsmedel, salt och maltodextrin.

Så i 3 veckors tid levde jag på cirkus 1700 kalorier, körde 2 timmar cardio om dagen plus 1,5 timmes långa träningspass sex dagar i veckan.
I söndags var dessa veckor avslutade och jag tappade 5,4 kilo på de veckorna.

Tyvärr har jag också tappat stora delar av motivationen och varför jag tycker att det är kul att träna. Jag var trycklös, tom i huvudet och kände verkligen att jag tränade för att jag var tvungen - inte för att det var kul. Så vill jag inte känna, så just nu är mina träningspass upplagda med fokus på övningar som jag tycker är roliga och cardion är bara att genomlida.

There´s nothing to do about then to do it.

Jag vet att motivationen kommer tillbaka, det får ta den tid det tar. Så länge gör jag det bästa av situationen.


Mina dagar där jag inte är upptagen - ser just nu ut såhär;
Gå upp - 45 minuter PW
Frukost
Skola
Mål nummer 2
Lite mer skola
Pre workout måltid
Träna
Cardio
Måltid nummer 3
45 minuter kvälls PW
Måltid nummer 4
Saker som behöver göras
Måltid nummer 5
Sova

Jag ligger på 2100 kalorier per dag med mycket protein, något mindre kolhydrater och väldigt lite fett - det är en form av rebound efter tömningen för att få kroppen i ordentlig balans igen.
Ska göra mina försök till att uppdatera här lite oftare, men denna vecka kan det bli svårt då jag jobbar heldag både lördag och söndag plus måste fokusera på att tappa lite vätska - kan vara så att det spårade lite i måndags och det kilot måste jag ner.


Ta hand om er, så hörs vi.

Likes

Comments

Jag trodde aldrig att jag skulle vara den som ger upp ätandet. Men även solen (jag) har tydligen sina fläckar.

Som många av er säkerligen vet vid det här laget så följer jag ett kostschema, i veckan bestämde jag och Calle att vi kör igång en riktig diet på måndag - alltså imorgon. Inför det fick jag hela helgen fri.
Dum som jag är gick jag givetvis all in och har planerat hela veckan för min ätarhelg.

Här får ni följa med, måltid för måltid, och se vad jag valt att sätta i mig.

Jag startade lördagen med att cykla till gymmet och köra veckans sista pass - bröst och axlar. Därefter blev det en tur till ICA Maxi. Tanken var att köpa äpplen... men eftersom att jag är svag för rabatter blev det lite annat också.

Mål 1:

Magnum Cookie Crumble och Sandwich.

Därefter åkte jag hemåt, duschade och fixade den "riktiga" frukosten.

Givetvis havregryn med casein, och topping. Toppingen bestod av Peanutbutter Swirl, Proteinella, Jordnötssmör, Barebells Coconut Pudding, ChocoCoco Barebells proteinbar och Best Bar Crunchy Peanut.

Efter det målet var jag nåååågot mätt, helt ärligt. I och med det så tänkte jag att jag lugnar mig lite, kollar på ett par youtube videos så att jag orkar äta mer senare.
Sagt och gjort.
Vi, jag, pappa och Molly, åkte till mamma och tog med mat dit.
Hon opererade ut en tand i fredags och tycker lite synd om sig själv, så vi åt lunch ihop och höll henne sällskap ett tag.
Jag köpte en kycklingtallrik till lunch - ni vet kebabtallrik fast med kyckling istället. På vägen dit intogs även en bar och en proteinkaka från Pro Supps - de är fantastiska, man behöver verkligen inte "vanliga" kakor om man äter dem.

Det blev ingen bild på kycklingtallriken tyvärr, men ni får en bild på min färdkost istället... :)

Väl hemma igen var jag sugen på glass,

(såhär i efterhand undrar jag hur) och tog då Lohilos nyhet - Lohilo Protein IceCream Bar. Är, ärligt talat, lite besviken på den. Den smakade för lite glass och för mycket... choklad bar?

Senare på kvällen åkte jag upp på stan för att äta sushi med en vän som nyligen flyttade till Sverige. Även första gången han åt sushi - fruktansvärt roligt att se hans reaktioner till sushi. Highlight of the day. Jag tog i vanlig ordning vegetarisk sushi. Den bestod av 4 sjögräsbåtar och 4 rolls.
Som den turgumma jag är började det regna precis när jag tänkte cykla hem ifrån stan - och tänkte att "jag går in på ICA så har det säkert slutat regna när jag kommer därifrån." Inne på ICA hittade jag Barebells proteincrisp - har faktiskt aldrig testat dem. Så köpte de rosa och sedan var det REA på ProPud glassen, vilket innebar att jag köpte ännu en glass. När jag kom ut från affären hade det givetvis inte slutat att regna - utan endast börjat ösa mer. Surt, såklart. Men det var bara att trampa hemåt.


Väl hemma bjöds det på tacos, jag som i vanliga fall inte ens gillar tacos åt för glatta livet.
Efter tacosen blev det Propud glass, Barebells proteincrisp, Barebells Coconut pudding, My Cookie från Pro Supps och lite fazer choklad på det. Är mer än besviken på proteincrispen. För att vara 110% ärlig smakade de pappkartong med jordgubb runt om. Verkligen inte gott alls. Men de är fina, och gulliga.

Idag vaknade jag faktiskt i bättre form än vad jag trodde. Jag trodde att jag skulle vara väldigt uppblåst och svullen - men tycks ha klarat natten bra. Troligtvis på grund av att jag cyklade rätt mycket plus körde ett långt träningspass.


Frukosten idag bestod av vaniljkvarg, special K flingor, blåbär, proteinella och Delight Proteinbar från Body Science.

Förmiddagsmålet bestod av stekt ägg och rostat proteinbröd med Peanutbutter Swirl på. Vilket jag nu inser inte alls ser estetiskt ut, men men.
Resterande av dagen har mest bestått av att jag varit besviken på hur lite jag faktiskt klarar att äta - ni kanske tycker detta är mycket, men helt ärligt trodde jag att jag lätt skulle fixa cirkus 15 000 kalorier på båda dessa dagar. Jag har inte ens ätit upp det halva kilot lösgodis jag köpte - eller 3 av proteinbarsen. Besvikelsen är enorm.

Men i övrigt har jag ätit 3 frisco hamburgerbröd. Den ena med ost, den andra med BBQ Kvarg sås från Njie och den tredje med jordnötssmör.
Därefter Nocco Ice Pop. Tätt följt av några äpplen och ännu fler Pro Supps My Cookie.

Just nu mår jag väldigt, väldigt illa och ser faktiskt framemot kommande veckor där vi nollat både sötningsmedel och salt. Det ska bli skönt att äta rent. Även om jag verkligen gillar att äta vad jag vill så får man resultat därefter = svullen, mycket onödiga fetter och så vidare.

Totalt denna helg har jag ätit; 10850 kalorier. 850 gram kolhydrater. 650 gram protein. 400 gram fett. I vanliga fall äter jag 2300 kalorier. 330 gram kolhydrater. 175 gram protein. 40 gram fett.

I veckan kommer en form update också! Ha det bra så ska jag lägga mig i sängen och försöka överleva matkoman,
Kram

Likes

Comments

Contains affiliate links

I helgen var det Pride här i Örebro och jag skrev inte bara en, utan tre gånger om det.

Här nedan om varför man ska gå i Pride:

Idag fick jag frågan varför heterosexuella som accepterar HBTQ borde gå i Pride, i och med att personen ifråga då redan är okej med det - varför göra en stor grej av det?

Det handlar om att stå upp för de vars möjligheter är begränsade, för de som inte är lika accepterade, för de vars person ifrågasätts/hatas/smutskastas.
Det handlar inte om att "men jag är ju okej med det". Det handlar om att visa att kärleken är störst och att vi tillsammans är 1000x fler än de som förtrycker. Det handlar om att visa att din sexualitet inte ska spela någon roll - oavsett vem du är, var du är eller med vem du är. Det handlar om att visa att alla människor har ett värde och rätt till ett drägligt liv. Det handlar om kärlek. Pride är till för att ta ställning, vara tillsammans och faktiskt stå upp för ett otroligt viktigt budskap.

Jag står inte upp för det endast för att jag är liberal, utan för att jag är en medmänniska.
Jag står inte upp för det endast för att jag älskar kärleken, utan för att privilegierna jag har borde vara självklara för alla.
Jag står inte upp för det endast för att jag avskyr förtryckare, utan för att det borde vara en självklarhet att få älska, och vara, vem man vill.

Ta ställning för kärleken. Gör det ljudligt. Låt förtryckarna veta - att vi är 1000x fler.


Här om min upplevelse av Pride 2017:

Herregud, vad jag tycker om er. Vilka fantastiska förmågor, vilka talanger och tillgångar vi har i Örebro!

Jag blir så stolt att hjärtat blöder. 25 000 steg. Pride park. Pride parad. Medlemsvärvning. Liberalism. Kärlek. Bara kärlek, kärlek och glädje.

Vi går tillsammans i paraden, dansar till Guld och Gröna Skogar, skriksjunger Euphoria, vi skrattar och firar. Vi går tillsammans för kärleken. Vi går tillsammans för att vi som älskar är 1000x fler.

Putin, Trump och Dårar ger mig kalla, kalla kårar. Hetero eller bi, det skiter jag i. Du kan vara kristen eller muslim. Ja, jag ska dansa med alla(Dansa med Alla - Daff)

Och sist men inte minst en insändare i Nerikes Allehanda:
Pride Text. NA.


För mig är det en självklarhet att gå i Pride och engagera mig - men för alla är det inte det. Även om det här är en blogg med fokus på träning är det här en fråga och ett ställningstagande som är för viktigt för att inte skriva om.

Likes

Comments

Contains affiliate links

Nu ni mina vänner kommer - som utlovat - en recension på en Pre Workout som heter The Butcher från Swedish Supplements.

Smaken jag hade var cola smak, som jag faktiskt inte var särskilt imponerad av - men det kan vara för att jag inte gillar cola alls. Varesig drycken eller godis/liknande med smaken. Bortsett ifrån det faktum att jag inte gillar den smaken så hade säkert personer som gillar cola uppskattat den.
Effekten kom efter 20 minuter och det började sticka/klia överallt. Värst var det faktiskt i ansiktet, det kliade längs med käkbenen, på halsen. Väldigt obehagligt, lite stickningar kan jag ändå tycka är okej - men det här var verkligen loppor/brännässlor/myggbett/peta på sig själv med en penna-kliningar.
Dock fick jag en otrolig klarhet och ökad mjölksyre rubricering samt en liten energikick av koffeinet.

Sammanfattningsvis:
Smak: Helt okej om man gillar cola, den var väldigt lättblandad. 3 av 5 biceps.
Färg:
inga anmärkningar, cola you know. 4 av 5 biceps.
Pump:
absolut. 4 av 5 biceps.
Effekt (svettningar, uthållighet m.m): 4 av 5 biceps.
Stickningar:
Jättemycket, alltså 5 av 5 biceps. Dock uppskattade jag det inte alls.

Skulle inte köpa själv då jag verkligen inte gillade stickningarna, men för den som älskar sådan effekt i kombination med en enorm koffeinkick - köp köp köp!!

Likes

Comments

Och dääääär blev jag klar med dagens träning.
Vaknade 3.30 och kunde verkligen inte sova, självklart är det så när jag inte börjar plugga förrän 10:30 - men men! Jag surar inte för det, utan gick upp och gjorde mig iordning för att sedan knalla till gymmet.

Jag har bytt träningssplit, och kör färre men intensivare pass än förut plus cardio efter varenda pass.

Såhär ser spliten ut:
Måndag: Rygg/Bröst - fokus Bänkpress och Kronlyft
Tisdag: Biceps/Triceps/Vader/Mage
Onsdag: Ben - fokus quads
Torsdag: Bröst/Axlar - fokus axelpressar
Fredag: Rygg/Hamstrings - fokus marklyft och lårcurl
Lördag: Bröst/Axlar - fokus bröstpressar och baksida axel
Söndag: total vila

Efter varje pass kör jag 20 minuter cardio, vilket känns som döden själv. Men man måste jobba hårt för att nå sina mål, svårare än så är det inte.

Jag har smygstartat min diet, meningen med det är att komma ner så mycket som möjligt i fett då det kommer leda till att tävlingsdieten blir lättare. Eftersom att jag aldrig varit under 13% i fett behöver jag ner för att tävlingsdieten ska bli så smärtfri som möjligt, dessutom är det ett bra sätt att se hur min kropp funkar och reagerar. Man kan se det som en experimentdiet.

Kalorierna är fortfarande höga, jag äter 6 gånger om dagen med en enorm andel kolhydrater och väldigt lågt i fett. Hittills verkar både jag och kroppen gilla det.
Fördelningen är som följande: 2315 kcal. 55% kolhydrater. 30% protein. 15% fett.

På söndag kommer ännu en PWO recension och eventuellt en formupdate.
Stay tuned
Kram

Likes

Comments

Postad i: Träning

Jag har kommit över en PWO, även kallat pre Workout, från PRO Supps.
Pro Supps är ett USA baserat tillskottsmärke vars profilering är att ha så lite fett och kolhydrater i sina produkter - för att ha så rent proteininnehåll som möjligt.

PWOn jag testat heter Mr. Hyde Cutz och är en uppdatering av Mr Hyde. Mellan dessa är skillnaden som sådan att Cutz innehåller termogena substanser för att öka kroppsvärmen och fettförbränningen.
Med andra ord är Cutz en PWO perfekt på diet medan den vanliga är en ren PWO.

Smaken jag provade var Blue Razz och pulvret var vitt men blev turkosblått så fort det blandades med vatten. Portionen (1 serving) är på 4 gram och blandas med 2-3 deciliter vatten och sedan skakas i en shaker.
Smaken var söt, utan att smaka vare sig för mycket eller för lite.
Efter att ha druckit upp hela kunde jag konstatera att 1) man får blå tunga, 2) den skummade sig inte och 3) smaken var precis som sådan jag efterfrågar på en PWO.

Effekten kom efter ungefär 15 minuter - men då ska man ha i åtanke att jag inte använt PWO på 10 månader och är alltså känsligare för sådana preparat än en person som använder dem kontinuerligt.
Dock var det inga stickningar i kroppen eller liknande, men man fick sig en bra koffein effekt.

Under själva träningspasset kände jag mig stark(are), uthålligare och tåligare för mjölksyra i musklerna. Pumpen kom som ett brev på posten och effekten höll i sig i ungefär 2 timmar - vilket känns lagom, då ett pass inte bör vara längre.

Sammanfattning:
Färg: 5 av 5 biceps
Smak: 4,5 av 5 biceps
Pump: 4 av 5 biceps
Effekt (svett, uthållighet, osv): 4,5 av 5 biceps

Totalt sätt: om jag skulle använda PWO är denna absolut mitt första hands val!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Postad i: Träning

Well, som jag nämnde i förra inlägget var jag ju borta hela den gångna veckan och landade inte hemma i sängen förrän 04:30 inatt. Så med 3 timmar sömn i kroppen vaknade jag 7:30, varför kroppen, varför? Och har absolut inga planer alls, jag borde gå ut och gå - för att svettas ut lite av den vätska jag dragit på mig under resandet men har världens träningsvärk i vaderna. Den har jag dessutom haft sedan i tisdags.. Måste gjort något väldigt, väldigt annorlunda när jag tränade då - ingen aning om vad bara.

Men efter en vecka i alla fall var det lite intressant att väga, mäta och ta kort - för att se hur mycket som kan skilja vecka för vecka. Uppskattningsvis hamnade jag på 2500-2600 kcal per dag och i vanliga fall ligger jag på 2100-2300 kcal, så det är absolut en ökning men inte en markant sådan.

Vikt: +2,2 kilo. Antagligen mest vätska (hoppas jag hehe)
Mått: störst skillnad på midjan och höfterna, där mycket av mitt fett egentligen samlas.
Bilder: på bilderna så kan jag se färre konturer på magen, annars är det ingen större skillnad.

Förutom det utgår jag ifrån att jag kommer minska 0,5cm på hela kroppen i och med vätskan men också det faktum att jag svullnar av värme - leder och ligament blir gnälliga och uppskattar inte alls värmen lika mycket som jag. Men samtliga mått jämförde jag med de jag tog för ganska exakt ett halvår sedan (sjukt att slutet av februari/början av mars redan är ett halvår sedan) - vilket var väldigt... förvånande, men kul att se den abnorma skillnaden!

Februari/Mars. Vikt: 64kg. Längd: 167cm.
Fotled: 22,5 cm
Vad: 37 cm
Lår: 49 cm
Rumpa: 97,5 cm
Höft: 89 cm
Midja: 61 cm
Bröst: 79 cm
Biceps: 28 cm
Underarm: 25 cm

Och det i jämförelse med dagens mått blir då såhär:
30e juli. Vikt: 77kg. Längd: 167 (eventuellt en halv centimeter längre, lite oklart)
Fotled: 24 cm
Vad: 40 cm
Lår: 58 cm
Rumpa: 106 cm
Höft: 97 cm
Midja: 65 cm
Bröst: 89 cm
Biceps: 33 cm
Underarm: 28 cm

13 kilo gör rätt stor skillnad kan vi absolut säga, och helt ärligt känner jag inte av att jag blivit såå mycket större. Givetvis märker jag att jag är tyngre, men att bröstomfånget och höfterna blivit bredare? Nej, inte alls. Låren däremot är ju tydligare - jag har ett par byxor som passar, inga andra passar längre haha.

Det jag och Calle gör just nu är att försöka smälla på kroppen så mycket massa som möjligt med så lite fett som möjligt. Lite mer ingående om kommande viktnedgång och liknande hittar ni HÄR
M
en det klart att det även på mig sätter sig i huvudet. Den här nojigheten och osäkerheten - om man duger. Jag vet att jag duger, men duger jag till tävling? Är jag för liten rent muskelmässigt, har jag för mycket fett, kommer jag hinna gå ner allt jag behöver gå ner, kan jag bli hård nog, kommer kroppen hålla? Alla dessa frågor snurrar i huvudet, men jag tänker att jag kör på - så löser det sig i slutändan i alla fall.
Always trust the process.

Från vänster: idag.(rund och go, dubbelhaka on point hahah) förra veckan. (bästa siden hittills) Två veckor sedan (tom och platt, lågt med kolhydrater dagen innan)

Sisådär, hoppas det här var något givande, i alla fall lite grann - om inte annat så laddar jag upp ett inlägg om semesterträning här om någon/några dagar!

Ta hand om er,
Kram

Likes

Comments

Postad i: Mat, Träning

Jag skulle inte påstå att jag dietar, jag följer ett kostschema - absolut, men det är varesig slaviskt eller outbytbart. Däremot äter jag ren, hälsosam mat - för att kvalité in i kroppen ger kvalité ut i musklerna.

Denna vecka har jag spenderat i Kroatien, Makarska för att vara exakt.
Jag visste redan premisserna innan jag åkte, jag kommer inte kunna hålla mig 100% till den mat och det schema jag annars har.
Först och främst för att jag äter 5-6 gånger om dagen i vanliga fall - här har det blivit 3 gånger/dag. Men också då maten jag lagar hemma görs till exempel utan fett i stekpannan eller utan olja i ugnen. Inte heller saltar jag maten, medan här nere är kryddor och stekfett något som är vanligare än vanligast.

Hur har jag då förhållit mig denna vecka?
- Jag har slappnat av väldigt mycket när det gäller kosten och inte räknat kalorier, däremot har jag:
Sett till att nå mitt proteinintag varje dag - för att inte bli katabol.
Valt bra mat framför processad/friterad mat - för att ändå ha någon form av näring i kroppen.
Ätit efterrätter/glass och liknande med måtta - till exempel valde jag att äta helt fritt i söndags, men resterande kvällar delat efterrätter med mitt sällskap.

På något sätt har jag ändå såpass bra koll att jag kan snabbt räkna i huvudet och kalkylera fram ett ungefär på min näringsfördelning och kaloriintag. Det jag framför allt gjort är att köra "iifym".

Alltså; if it fits your macros. Vilket på svenska är om det passar dina makronutrienter. Makros är samma sak som kolhydrater/protein/fett - alltså innebär iifym att man kan äta vad som helst så länge det passar ens kalorier och näringsfördelning.
Till exempel; ta en sked Nutella istället för 100 gram potatis eller liknande.
Det är vad jag främst utgått ifrån under veckan, men som jag nämnt - valt bra mat i första hand. Självklart älskar jag mat, och efterrätter. Men min kropp mår bättre av ren mat och likaså gör psyket. Då blir det helt enkelt bättre för mig om jag gör så; att jag uppskattar vad jag stoppar i mig och vet att jag inte tappar muskelmassa.
Det gör att även jag kan slappna av.

Fördelen med iifym är att man faktiskt kan unna sig men ändå se till att man inte spårar ur för mycket. Vill du till exempel ligga på kaloriunderskott men ska på semester anser jag att iifym är ett väldigt bra alternativ.
Det viktigaste är ju dock - att pricka proteinet. Protein är det som bygger dina muskler, behåller dina muskler men också det som motverkar nedbrytandet av muskelmassa. Alltså se till att du aldrig blir katabol.


Jag har också tränat under semestern, vilket var... trixigt. Men mer om det i ett annat inlägg!

Hoppas ni haft en fantastisk vecka, det har jag sannerligen!

Kram

Likes

Comments

Postad i: Träning

Nej. Nej jag kan faktiskt inte "bara ta en vilodag". Jag kan inte hoppa över ett träningspass.

#norest #restdayispestday går varma på instagram och profil efter profil lägger ut träningsbilder när de tränar dag in, dag ut. De tränar flera dagar i rad, både löper, crossfitting, bänkar, kör dips och HiiT intervaller på trappmaskinen.

Många reagerar tvärtom, rörelsen som alltid ska höja den andra åsikten - oavsett om det gäller vila, #blacklivesmatter eller att äta sötningsmedel. Den här rörelsen som lägger ut bilder och skriver att det är viktigt att vila, att våga hoppa över gymmet en dag. Att du inte dör av att missa cardion eller att äta 7 kanelbullar. För att det är mänskligt och man måste leva.

Fast jag kan inte göra det. Jag har inte råd att missa ett gympass, missa en timme cardio eller äta den där kakan min mamma bakat. Jag har inte möjligheten att ligga på latsidan, att äta lite extra eller få lite sämre kondition.
Jag motsäger inte logiken i en balanserad och hälsosam livstil - givetvis inte. Det är bra att man vågar äta, vågar vila och framför allt - vågar leva.
Däremot kommer jag aldrig förstå logiken i att shamea de som inte vill, eller kan, "unna sig" eller "slappna av". Jag kan inte av den enkla anledningen att jag ska tävla. För tillfället är jag på mina sista off season veckor, det betyder att jag behöver ge 110% på gymmet. Jag ska lyfta tills svetten dryper och musklerna skakar, jag måste pusha mig till PB efter PB efter PB. Jag behöver den utvecklingen. Min kropp behöver belastas för att kunna växa, men den måste också få rätt näring. Jag ligger på överskott rent kalorimässigt men det innebär inte att jag äter skräp. Vill jag ha kvalité i kroppen och i tillväxten behöver jag också föda kroppen med kvalité.

Så nej. Jag har inte råd att slappna av, att hoppa över ett gympass för att jag är lat. Inte heller finns det tid för att festa loss, jag har för mycket som står på spel.

Betyder det här att jag har problem och kanske borde slappna av? Det beror på vem du frågar, men i mina ögon är jag målmedveten. Jag har gjort det aktiva valet att leva såhär, jag vet vad jag gör och varför.

Ett gympass kan förändra massor. En måltid kan vara skillnaden mellan tom och platt, vattenfylld och kolhydratssvullen eller hård och torr.
Det är i de små detaljerna, den lilla förändringen, som skillnaden kommer.

It's not about who shines when the will is there. It's about the ones who do it when there is no lust.

Likes

Comments

Postad i: Träning

Hade formkoll igår, med Calle, det innebär att jag tar mina mått på kroppen, väger mig och tar foton samt poserar.
Måtten jag tar är: biceps, bröst, midja, höft, rumpa, lår och vad. På de måtten där jag har en höger och vänster tar jag alltid på samma - vilket blir höger då det är lättast för mig att mäta.
Väga sig är ju ganska enkelt - direkt på morgonen innan man druckit/ätit men efter att man gått på toa. Det ger rättvisast vikt då kroppen har svettats under natten men också smält och processat det du åt dagen innan.
Foton tas för att man lättare ska kunna jämföra med tidigare veckor. Till exempel kanske vågen visar 0,8 kg upp men du är ändå hårdare än förra veckan - då är det antagligen inte fett du gått upp i.

Jag är ju ganska tung, dels är det ju för att jag varit tjock förut men också för att jag dragit på mig vätska och en del fett. Det är dock en del av att vara så kallat off season. Att vara off betyder att målet inte är att ha sexpack, låg fettprocent och ribbor på benen. För att kunna gå upp i massa, alltså muskler, behöver kroppen att du är på ett överskott. När du är på överskott kommer du gå upp i vikt. Förhoppningsvis mest muskler, men vätska och fett ingår i paketet lägga på sig muskler. Däremot finns det de som har lättare för att hålla en "året runt form" än andra och som inte drar på sig särskilt mycket vätska - men det är jätte individuellt.

Men just nu är mitt mål att lägga på mig massa utan onödig fettmassa. Med det menas att man äter ren mat och sköter sin kost trots att man är på överskott. Också känt som clean bulk.

Inför tävling kommer jag hamna på kaloriunderskott. Detta för att gå ned i fett, att gå ned mycket i fett gör inte normala människor - utan det görs i sporter som kroppsbyggning. Att ligga på en jättelåg fettnivå är inte hälsosamt i det långa loppet - kom ihåg det.
Men hur som helst - jag vet att jag kommer behöva gå ner en hel del i vikt.
Eftersom att jag har svårt för att gå ned i vikt kommer jag inte rasa i vikt första veckorna som många andra gör, utan jag kommer antagligen ha en väldigt jämn viktnedgång fram tills de sista veckorna.
I och med att jag kommer dieta i 22 veckor räknar jag med att gå ner i runda slängar 18-21 kilo. Det är mycket, extremt mycket, på extremt kort tid. Fast det är många kilo som är vätska - det är helt naturligt att man bär på många kilo vätska, det gör en hälsosam kropp!

Alltså betyder det att jag kommer landa på ungefär 55 kilo på scen. Det är väldigt lätt för att vara jag. Senast jag var under 60 kilo är över 1,5 år sedan. Sist jag var under 70 kilo var ungefär 5-6 månader sedan.
Idag är jag relativt tung i "norm mått" mätt. Men jag har en kvalité i min vikt, förut hade jag knäproblem - idag kan jag springa utan att känna av knäna, trots vikten.
Att jag är tung är fakta. Det är inte fel, jag har inga problem med det. Förhoppningsvis (högst troligen) är det mest muskler under vätskan.

Summa summarum av det här inlägget - vikten definierar inte välmående. Vikten är inte viktig. Här har ni en update från mig om formen!

Likes

Comments