Header
Postad i: Mat

Kort inlägg idag.
Jobb upp till hakan idag. Ni får en bild på min frukost istället. Hehe.

Vi hörs imorgon!

Och det kan ha blivit en Lohilo till frukost också, hur gott som helst!

Likes

Comments

Postad i: Olivia

Många har svårt att tro, acceptera eller helt enkelt bara komma överens med tanken. Tanken om att jag släppt hästar, trav och allt kring det. Jag får nästan dagligen glada tillrop om att jag borde komma tillbaks, att jag fattas och behövs.

Missförstå mig rätt. Det värmer otroligt mycket i hjärtat att så många vet vem jag är och minns mig med värme. Det är jättekul att många ser min karriär och avundas, för det betyder att jag gjort skillnad. Ingen markant, abnorm eller extrem, men någonstans har jag lyckats med något i alla fall.

Jag kan sammanfatta min "karriär" för er som inte följt mig så länge och inte vet vad jag gjort innan politik och träning tog över min själ, mitt liv och allt.
2014 anlände jordens gulligaste häst till mig. Min första alldeles alldeles egentränade. Hon hade aldrig tävlat förut, men det hade jag. Det var dags för mig att ta steget från travskola till egen häst.
Emmeros Dimma var en speciell häst och som jag kämpade, grät och var ilsken. Men som jag, och hon utvecklades, för varje timme jag gick runt i sörbyskogen med henne som en hund vid min sida spenderades minst en timme med att connecta. Så många timmar som jag bara satt i hennes hage, dels för att jag var blixt förälskad men också för bandet mellan oss. Även om vi bråkade, hon var tvär och ett riktigt PMS sto ibland - så var hon lyhörd och go.
När hon släpptes på bete i en stor stor hage, då kunde jag ställa mig vid öppningen, ropa "guuuummaaaan" och sekunden senare stod hon mitt framför mig med spetsade öron och gnäggade.
Året 2014 debuterade vi. Säsongen var sjuk. Aldrig någonsin har jag gråtit så mycket av glädje, hon levererade gång på gång och jag hade pokal, rosett och diverse priser med mig hem nästan varenda gång vi var iväg. Årets tränare 2014 i Örebro/Lindesberg och Årets häst 2014 i Örebro/Lindesberg fick jag motta som pris det året. Vi började året med kval på 3.42,8 (kval är ett sätt att visa att hästen är lämpad för att tävla). Första loppet gick Dimma 3.12,4 (tiden hästen travar en kilometer.) När året var slut gick hon 2.50,5.

Året 2015. Jag visste att jag skulle bli för gammal för Dimma (man får tävla en viss typ av häst tills man är en viss ålder). Men tänkte att jag gör det bästa av vårt sista år. Och som vi gjorde det. Sveriges segerrikaste montéponny 2015. Monté är när man rider på en travare, Isabella Legl-Bååth fick göra det och det gjorde hon med bravur! Seger 4 av 5 gånger och jag var så stolt. Eftersom att jag är lite känslosam av mig grät jag varje gång. Totalt det året blev det 7 segrar, 2 andra platser och 2 tredjeplatser. Hon gick dessutom 2.41,1 som snabbaste.
Som vi turnerade runt den säsongen. Från Rättvik, till Stockholm, Karlstad, Skara och Halmstad. Men det var värt det. Varenda minut.
Det året blev jag årets tränare 2015, Dimma årets häst, årets Montéponny och nominerad till stora travgalan.

Dimma såldes sedan till familjen Zetterström i Sundsvall. Ångesten och tårarna inför hennes flytt var fruktansvärd. Att skiljas från den man älskar mest, den man dedikerat varenda dag till - var riktigt riktigt jobbigt. Men hennes nya familj älskar henne så mycket och hon har det jättebra hos dem.

Men jag kände då att jag var klar. Jag har tävlat aktivt sedan 2010, jag utvecklades inte längre. Dessutom kände jag det att när jag kom hem, från en 104 mil lång resa, och min enda kommentar var "det var kul att vinna" då visste jag att jag var klar. För jag tyckte det var trist att träna, trist att tävla - jag såg bara glädjen i att jag vann. Annars hade jag lika gärna kunnat skippa det.
När den glädjen försvann - då visste jag att något var fel. När man inte längre tycker om resan till segern, då ska man inte hålla på. När du inte längre utvecklas eller gillar det du gör - då ska du inte hålla på.
Och jag kom dit.

Dessutom ser jag tillbaks idag och förstår inte hur jag orkade. Jag har aldrig blivit så ifrågasatt, fått så många påhopp eller pikar av vuxna människor som jag fick då. I en barn och ungdomssport la sig föräldrar i och skulle kommentera andra? Det var inte glada tillrop eller gratulationer - utan kalla blickar och viskningar bakom ryggen från vissa människor som helt enkelt inte kunde bete sig. Det var verkligen inte alla, absolut inte!! Jag har fått mer kärlek och glädje än något annat - men allt det negativa känns ändå.

Jag kände mig klar helt enkelt. I början var det tomt och jag visste inte riktigt vad jag skulle göra, travet blev min identitet. Förra sommaren såg jag mina gamla vänner tävla och vara ute med sina hästar och saknade känslan av att få tävla. Idag saknar jag det inte alls. Jag är tacksam för att jag fått chansen att göra allt jag fick göra, alla hästar jag fick köra och alla priser jag fått mottaga. Men om jag vill ha häst? Nej. Om jag vill tävla? Nej.
Jag känner mig fortfarande klar. Och jag är nöjd med det jag åstadkom.

Likes

Comments

Godkväll! Sen uppdatering, men jag jobbade i stort sett hela dagen därefter har jag suttit med skoluppgifter som ska lämnas in. Nu är de äntligen klara och jag kan andas ut.

Det blir vila idag då jag har sådan enorm träningsvärk i insida lår (vad jag nu gjort där??). Så kör jag på imorgon igen

Träning v.8:
Måndag: vila
Tisdag: pass 1: mage, triceps och bröst. pass 2: step, cykel
Onsdag: pass 1: rygg, biceps och step pass 2: axlar och hammies
Torsdag: mage, triceps och valfri cardio
Fredag: ben och biceps, step
Lördag: PW. (morgon) bröst, triceps och step (EM)
Söndag: PW (morgon) rygg, biceps och quads (EM)

Sisådär. Ett par dubbelpass, men jag är ledig resten av veckan - så då får man ta tillvara på tiden!

Hoppas er dag varit jättebra. Ny vecka innebär nya möjligheter. Ta hand om er! Kram.

Likes

Comments

Postad i: Träning, Mat

Godmorgon/Godförmiddag eller hej! Beror på när man vaknar kanske.
"Vanliga" jag är tillbaks. 06:30 vaknade jag och gick upp, gjorde mig i ordning och begav mig till gymmet. Träningsvärken i rumpan/låren/vaderna är ett faktum. Men jag kämpade mig igenom 45 minuter cardio, crosstrainer och stepmaskin fick den bestå av.

Därav valde jag att gå på marklyft. Jag vet ärligt inte hur länge sen det var jag markade seriöst. Det har inte känts så bra i det lyftet de senaste gångerna jag körde det - dessutom var jag trött på alla baslyft. Men idag stämde det verkligen!

7 x 5 med 4 höjningar kom upp och det kändes riktigt bra, jag kände mig stark.
Det följde jag upp med mage och axlar bestående av:

Cable crunches
Hängande legraises
Abdominal
Hängande crunches

Militärpress
Hantellyft
Flyes i cable
Facepulls med rep i cable

Kontakten nu när jag kör högreps är sinnes! Älskar den känslan så mycket.

Därefter var det frukostdags. Mysig söndagsfrukost med mamma och Molly.

Min frukost bestod av äggviteomelett, kvarg, valnötter och massor med kanel. Riktigt gott och rikt på både protein och bra fett.

Nu jobbdags - jobbar till stängning. Ikväll blir det bowling med familjen. Bra söndag!

Likes

Comments

Postad i: Träning, Mat

Hej gullungar! Har ni haft en toppen dag? Det har jag! Benpasset gick såååå bra. Jag är typ hög på endorfiner. Ni anar inte lyckan, glädjen och kraften jag hade. Jag ÄLSKAR högreps, att verkligen få svettas och kämpa. Hur den lättaste vikten kan bli snortung och kontakten verkligen infinner sig.
Mitt benpass idag var så himla bra. Det bästa på jättelänge. Bättre än mitt PB för några veckor sen.

Såhär gjorde jag:
Kickstartade med 60 minuter på stepmaskinen - ja, jag är knäpp. Men jag hade massor med energi och var överladdad.
Knäböj: 15 x 4 "vanliga" böj. 12 x 5 djupa böj. 12 x 3 paus böj.
Liggande Legcurl: 15 x 4 - höjde efter första & andra, sänkte efter tredje.
Hoist Benpress: 15 x 4 - höjde efter första. Därefter samma vikt med paus i negativt läge.
Sittande Legcurl: 15 x 2, 20 x 2, 15 x 1 - sänkning till 20orna - annars samma vikt.
Omvänd Hacksquat: 15 x 4, 10 x 1 - höjning på andra och tredje setet. Sänkning på det sista med fokus på att squuuuueeeeeeeza rumpan.
Stående vadpress: 15 x 5 - började tungt, sänkte därefter på varje set.
Enbens Legcurl, liggande: 10 x 3/ben - endast fokus på kontakt.
Legextensions: 15 x 3, 20 x 1 - sänkte på sista setet, där gällde det bara att pumpa på.
Totalt 100 minuter tog detta och det var ren och skär glädje igenom hela passet. Endorfiner har verkligen en enorm effekt.

Därefter haltade/knatade/släpade jag mig hemåt för en kväll i soffan med familjen. Vi kollade på Melodifestivalen - som för övrigt sög, men jag gillar inte själva konceptet med statligt finansierade program som egentligen inte fyller något syfte mer än "show off". För min del blev det massor med ägg och äggvita, mandlar och en bestbar.

Nu ska jag dejta kudden och kick some abs at the gym imorgon! Axlar, mage och lite cykel (eller PW, hmmm) står på morgondagens schema -> innan jobbet.

Vi hörs,
Godnatt och sov gott! Kram

Del av min frukost. 250 gr kokoskvarg. 1 helt ägg och 3 äggvitor stekta tillsammans - smack, massor med kanel på.

Likes

Comments