Header
  • Marklyft, sår, tatuering

    " Okej mitt förra inlägg försvann tydligen, så jag har inte glömt bloggen idag - lovar. Att köra ryg…"

  • Chestday

    " Godmorgon/Godförmiddag! Klockan ringde runt 06, men jag låg kvar i sängen i dryga timmen innan jag…"

  • Världens bästa

    " Yo! Jag har haft världens bästa träningsdag. Alltså helt ärligt - världens bästa. Jag körde två pa…"

Postad i: Olivia, Träning

Okej mitt förra inlägg försvann tydligen, så jag har inte glömt bloggen idag - lovar.

Att köra rygg och marka med världens sår i handflatan var absolut en ny upplevelse. Gick inte alltför bra men kunde köra 2,5 kilo tyngre än förra veckan. Så det gick inte jättedåligt i alla fall! Har redan ordentlig träningsvärk i framför allt övre ryggen och trapsen, härlig känsla. Då vet man att man gjort rätt.
Inga dubbla pass idag, det blir det imorgon istället. Först triceps/bröst och axlar därefter böjfest med Julia. Kul kul! Skönt med sällskap faktiskt, speciellt om det är ben.

Jag har verkligen blivit trött på att köra ben. Rygg är utan tvekan nummer 1! Därefter biceps, såklart.

Imorgon ska jag dessutom förbi tatueringsstudion där jag tatuerade mig i slutet av Mars. Först och främst ska jag kolla om jag behöver fylla i något men också diskutera min nästa tatuering! Det kommer bli en tatuering som symboliserar Irland och mitt "ursprung" vilket har blivit viktigare och viktigare för mig desto äldre jag blivit. It will be G R E A T !

Men nu ska jag duscha, göra mig vacker (ha ha) och sedan sova. Går officiellt på ledighet imorgon, har en avslutning att hålla i först.

Sov gott,
Kram

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Postad i: Träning

Godmorgon/Godförmiddag!
Klockan ringde runt 06, men jag låg kvar i sängen i dryga timmen innan jag begav mig mot gymmet.

Bröst/axlar/triceps stod på schemat och det gick riktigt bra. Styrka på plats och motivation för engångsskull, yey!

Dock är det lite svårt med alla rörelser som involverar mina handflator, har på riktigt ett hål i handen efter gårdagens kronlyft.

Dagens schema är att äta på lite till och därefter ett pass med @JuliaElneborg. Oklart vad det blir, men troligtvis biceps, vader och mage.

Seize the day! Sol ute och bra väder.
Ta hand om er,
Kram

Likes

Comments

Postad i: Träning

Yo! Jag har haft världens bästa träningsdag. Alltså helt ärligt - världens bästa. Jag körde två pass, trots att jag imorse ville ligga och gömma mig under täcket och böla över hur jag åt igår. Men för att vara helt krass, jag behövde det. Mentalt i alla fall. Vi kan väl säga att det blev lite mycket glass och lite för lite protein, dock ångrar jag det inte i efterhand. Men imorse när jag vaknade var jag trött och surig - då brukar det mesta kännas jobbigt och hemskt.

Dagens första pass blev ben, och trots att jag i sååå många veckor (månader tror jag till och med) tyckt att ben varit ett plågsamt moment som bara måste avklaras gick det riktigt bra. Jag kände mig stark och böjde nytt personbästa utan bälte! Surprise surprise! Vilket var en ganska skön egoboost och därefter flöt hela passet på väldigt bra. Tunga pressar och utfallsgång blev plötsligt lite bättre, lite roligare. Tänk vad mycket ett PB kan göra med humöret.

Dagens andra pass bleeeeev rygg - nästan självklart så mycket som jag älskar det. Det passet hade jag dessutom ingen plan alls, mer än att jag visste att jag ville köra sittande rodd och kronlyft. Alltså gick det ut på att jag gick på känsla med både reps, set och övningar. Sjukt kul att kunna släppa kontrollen och köra på.
Däremot - dagens enda negativa grej, förutom att jag vaknade bitter som en gammal kärring - var att jag slet sönder insidan av handen när jag kronlyfte. Mitt mål är att kunna lyfta så tungt som möjligt utan straps eller mina gripstars och det resulterade i att min hand inte riktigt höll med mig om hur mycket jag klarade. Så jag är lite handikappad på höger handen, men plåster löser allt gott folk! Men jag surar inte för det, för det var det utan tvekan värt - kronlyften gick så otroligt himla bra att ord kan knappt förklara det. Jag använde bälte på 2 set, medan resterande 15-16 set (tror jag, tappade räkningen vid 12 hehe) kördes utan bälte!

Ryggpasset i kort:
Latsdrag - breda
Low rows i maskin
Latsdrag - tätt MAG-grip
Kronlyft
Sittande rodd med V-grip
Sittande enarms latsdrag i cable
Stående latpushdowns
Givetvis lite biceps på det också:
Stående curls i cable
Cablecurls med rep
Stång curls

Sådär ja! Nu ska jag ladda på med lite mat och kolla något avsnitt av Gossip Girl (kollar om serien för typ 4 gången...) och sedan blir det att dejta kudden. Imorgon väntar bröst/axlar och triceps!

Ha det bäst,
Kram

Likes

Comments

Postad i: Olivia

Halloj! Jag sitter återigen på ett tåg, denna gången på väg ner till Skövde. Dock inget politiskt utan endast nöje faktiskt. Det ska bli kul, trots att vädret är diskutabelt - igen.

Ikväll väntar ett benpass på gymmet, jag valde att sova nu på morgonen istället för att stressa fram och tillbaka. Hamstrings, alltså baksida lår, ska få sig en genomkörare. Men helt ärligt känner jag verkligen att det är riktigt svårt att få kontakt i baksidan i allt förutom typ liggande lårcurl. Fast det varierar ju en del såklart, men resterande muskler känns det ändå som att jag lyckas träffa ganska lätt.

Igår genomförde jag min sista uppgift för denna termin, vilket kändes riktigt skönt och jag känner mig verkligen klar, haha. Uppgiften gick i alla fall jättebra och jag är väldigt nöjd. Det blev ärligt, värdigt och något jag är övertygad om. Ett tal om varför jag är politiskt engagerad, varför jag tror att jag som ung politiker kan göra skillnad och märka sådant äldre inte kan. Förhoppningsvis har jag visat något vettigt och framfört något som är värt att reflektera kring.

I veckan som kommer så ska jag fixa min personliga valplattform, där jag dels ska skriva vad mina mål är och varför, vad det är som gör mig lämpad och hur jag vill förändra. Det kommer bli kul, men klurigt.

Hmm, vad mer händer i livet då? Inte särskilt mycket mer än så. Träning, mat, politik är det livet kretsar kring för tillfället. Lite sömn också. Jag har börjat flaga förresten, vilket jag alltid gör när jag solat - observera att det inte varit sol här på typ 2 veckor... Men men! Bara att smörja in sig och hoppas på att solen kommer i retur.


Ha en toppen dag,
Kram

Likes

Comments

Hej på er!

Är i princip ledig idag med, vilket innebar att jag tog lite sovmorgon - välbehövligt och jätteskönt. Därefter blev det veckans andra och sista bröst/triceps/axel pass på gymmet. Axlar gick riktigt bra, hade riktigt trött men med världens träningsvärk i triccarna kan jag inte säga att jag var särskilt stark - men det gick bra i alla fall!

Var i skolan en stund, hehe, 25 minuter. Sitter just nu och skriver ett uttalande som LUF Örebro Kommun kommer göra och är väldigt nöjd. Laddar dessutom för ett benpass på gymmet, det blev inte av igår tyvärr. Men idag så! Funderar på hur jag ska lägga upp det, tänker nog köra någon form av mål. Typ lyfta x antal kilo på x antal minuter. Det kan bli kul.

Ikväll har vi sommaravslutning; styrelsen i LUF Örebro Kommun. Det ska bli riktigt mysigt, planen är bowling och middag. Uppskattningen till dem är oändlig, drivet de kommer med betyder allt. Att bära en hel kommun på sina axlar är inte lätt att göra själv, då är det otroligt skönt att veta vart man har sina medlemmar och framför allt sin styrelse. Nästa år kommer dessutom bli ett tufft år. Jag ska kandidera till L i Örebro Kommun, det är val och jag ska dessutom tävla. På toppen av det har jag sökt mig till försvarsmakten också. Det kommer utan tvekan bli fullt upp, men det kommer gå bra. Det vet jag. Jag är övertygad och jag vet att jag och vi kommer att komma långt.

Så, nu ska jag byta om och gå till gymmet. Kram på er! (Vi har fått bra väder igen!! Jag svettas till döds, men är SÅ glad)

Likes

Comments