​Ett par illasittande, urtvättade svarta jeans.

En vit stickad tröja. Sådan som jag än idag får ångest av att se på bild. Ihopdragen strax under midjan med presentsnöre för att den inte ska hänga rakt ner som en säck. 

En gul stickad / virkad tröja. 

Varje vecka i tre år.

Kläder är dyrt. Onödigt att klä upp sig. Jag växer säkert lite till.

Skäms.

Lovar mig själv att aldrig någonsin låta mina framtida barn gå i slitna eller enstaka klädesplagg i flera års tid. Aldrig någonsin.

Fint klädd behöver inte betyda dyrt.

Fint klädd behöver inte betyda splitternytt.

Fint klädd betyder variation, helt, rent och fräscht. Förnyelse då och då. Inget fel på second hand, miljötänk. Återigen: helt, rent pch fräscht.

Punkt.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Högstadiet. 

Inte ids vi fråga dig. Eremit. 

Tårarna bränner och hotar att visa sig. År av träning har gjort att jag står emot. Känner mig stolt att jag klarar av något.

Tänker: det är ok, jag vet ändå inte hur jag ska vara om jag får följa med på ditt och datt. Känner ingen annan än er, som jag bara går i skolan med och enstaka gånger hälsar på efter skolan. Jag blir bara vilsen om ni går ifrån mig för jag vet inte hur och om vad jag ska prata med andra. Har aldrig känt mig så dum som när jag smet ut och åkte till en fritidsgård. Alla var som hemma där. Önskade mig djupt nergrävd i någons trädgård.

Likes

Comments

​Jag har alltid önskat att jag fick gå på dagis. Fritids likaså. Bara en dag per vecka iallafall. Nej, jag blev hämtad till mitt rum. Man ska vara glad att man får vara hemma.

Ensam.

Lovar mig själv att jag ska ha mina framtida barn på dagis, förskola fritids vad som än finns. Förutom att se till att de är trygga hemma, aldrig ensamma om de inte vill det. Jag öppnar dörren till att de tar hem vänner. Många vänner. 

Likes

Comments

Vi vill inte att ni springer hos grannarna. Vi sköter oss själva. Annars blir det ett jävla springande här och de vill bara snoka hur vi har det. Men vi tycker om att inte ha alla bekvämligheter som de måste ha. Utedass duger alldeles utmärkt. Vi är hemma så mycket ändå och allt behöver inte vara som hemma. Deras barn har nog gått på dagis pch fritids, du hör ju hur de skriker hela dagarna.

Ensam.


Likes

Comments

​Säg hejdå till kompisarna så ses ni till hösten när skolan börjar igen.

Jag har alltid tyckt om sommaren,gör det fortfarande kan tilläggas. Skolavslutning med sommarvisor.

I alla år har jag fått höra den första meningen i det här inlägget. Den gången det fastnade var förmodligen i sjätte klass. Det var bara så orättvist att alla andra fick träffas och göra roliga saker som de sedan pratar om under kommande läsår. Själv fick jag ju vara på Stället. Jag heter ju ändå inte 'alla andra' och resten av familjen vill ju vara där varenda dag. 

När du blir arton och flyttar hemifrån får du bestämma själv.

Tolv år och längtar till arton.

Hur kan jag stänga av och bara låta tiden gå?

Likes

Comments

Jag har inga minnen.

Jag minns inte.

Tänkter och tänker, får ont i huvudet.

Jag minns bara enstaka händelser från min barndom. Från att man börjar minnas saker fram till jag blir myndig. Eller kanske längre. Vad har jag att berätta för någon? Jag har ju aldrig upplevt något annat än min variant av ensamhet. Aldrig.

Eremit.

Skum.

Fula kläder.

Hur kan man vilja vara barn på nytt. Hur? Varför?

Likes

Comments

Jag tjatar och tjatar. Jag vill så gärna vara med på idrottsdagen i skolan just denna dag.

Men vi vill ju åka bort och vi har tagit ledigt åt dig. Det är bara duktiga barn som får ledigt från skolan.

Jippiii.... Ledsen står jag i fönstret och tittar mot skolan. Jag går i andra eller tredje klass.

Det ringer på dörren och en bekant till familjen kommer. Va! Är det sant? Ingen hälsar på oss.

Snälla kan jag få vara med på idrotten som är just idag. Snälla, snälla jag kommer hem direkt efter när det är slut. Jag lovar, jag fikar inte ens. Jag vill bara få min medalj.

Verklig tid max två timmar.

Nej, nej. Så fort vår bekant går hem så åker vi. Direkt. Punkt. Vi vill inte behöva vänta.

Jag vet att det är meningslöst att försöka. Jag återgår till fönstret och tittar på när idrottsevenemanget startar, pågår och slutar. Jag ser hur mina klasskompisar belönas med medaljer. En sådan som jag så gärna ville ha.

Det var väl inte så farligt. Du får idrotta en annan gång.

Tårarna bränner bakom ögonlocken, klumpen i bröstet svider. Jag är ändå åtta år så jag vet bättre än att gråta inför mina föräldrar. Vi gör inte så.

Likes

Comments

​Tidig morgon, två av de snälla barnen är ute och leker med en vuxen. Jag vill också.

De där barnen, de går på dagis klockan 5 på morgonen och de ska snart gå in och äta lunch. 

Jag har inte ens fått frukost än för vi är ingen morgonpigg familj.

Jag vill också gå på dagis. Och äta lunch.

Vi går inte på dagis för alla ungar som går på dagis är skrikiga och skräniga och vill synas hela tiden. Vi äter inte lunch, det äter man bara i skolan.

Likes

Comments

Gå inte ut och lek. Vi ska åka bort i eftermiddag och då vill vi att du är klar. Vi vill inte vänta och vi vill inte behöva leta efter dig.

Jag står i fönstret och tittar på sandlådan och det enda barnet som leker där just nu. Vad gör det om jag smiter ut en liten, liten stund... Fast förnuftet kommer ikapp mig, jag är ändå 6 år och ska fylla 7 jag vet bättre än att smutsa ner mig i en lekpark. Dit vi ska åka, Stället, har ingen dusch så vi måste vara rena när vi kommer fram.

Likes

Comments

Oj vad de där barnen ser ut att ha roligt... Titta vad de leker tillsammans och sjunger....

Det är bäst att jag går in nu, jag får ändå inte gå dit för vi klarar minsann oss själva. Och dessutom, börjar vi springa hemma hos andra barn då förväntas ju vi bjuda in de andra barnen till oss.

Min cirka 4-5åriga hjärna kan inte förstå det där mantrat som kommer att spelas upp i hemmet så fort vi vill göra något med andra.

Likes

Comments