Det står en tjej utanför klassrummet och väntar på att lektionen ska börja. Då två tjejer kommer fram till henne och säger vad ful du är!
- Stick här ifrån jävla hora.
Hon kunde inte säga något, hon sprang till toaletten och grät utan att någon såg henne.

Har de två tjejerna tänkt på vad som kommer att hända med henne, hur kommer det att kännas?
Den tjejen kommer bara vilja vara ensam och kommer hata skolan och hon kommer tycka att skolan är ett helvete.

I alla skolor finns det alltid nån som blir mobbad och under den tiden är det många som blir utsatta för mobbning och sexuella trakasserier. Det kan leda till att många ungdomar får lägre betyg och hatar skolan.

Alla har rätt till att tycka och tänka som man vill, fast man måste tänka på vad man säger för att inte skada andras känslor. Ett ord kan förstöra någons liv och det kan hända vem som helst.

Varför kan det inte bli bättre? Varför kunde inte tjejen säga till någon vuxen istället, varför sa hon inte till en lärare?
Mobbning gör att många ungdomar vill vara ensamma och slutar vara med kompisar och deras självförtroende minskar. Varför kan inte alla vara snälla i t.ex skolan?
Så att alla kan trivas där. Vuxna behöver förklara för ungdomar i skolan vad som är rätt och vad som är fel och att lärare måste våga säga till när det är fel.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Vi är sex elever i klass 8A i Finspång ,och vi har jobbat med ett SO projekt.
Syftet med den här sidan är att ge ut information till andra och även lära oss själva ny information.
Vi valde ämnet för att det är en väldigt stor del i samhället och vi intresserar oss väldigt mycket i det.

Likes

Comments

Vad tycker du om Metoo kampanjen?Bra

18 st

Dåligt

2 st

Vet inte

  1 st

Vad tycker du straffet ska vara för våldtäkt?Dödstraff

3 st

Böter

0 st

Fängelse

12 st

Kastrering  

6 st
Hur vanligt tror du att det är i Sverige att människor blir utsatta för sexuella trakasserier dagligen?0-25%

4 st

26-50%

3 st

51-75%

10 st

76-100%  

4 st


21 personer deltog i undersökningen

Likes

Comments

Nätkampanjen metoo har blivit stor i världen under den senaste månaden. Det har lett till att fler och fler har vågat öppnat sig och berätta om sina händelser.

#metoo har uppmanat mer än 6,5 miljoner kvinnor och män att visa och berätta om sina trakasserier på framförallt sociala medier.
När fler och fler vågar berätta och inte hålla det inom sig så kommer många att må bättre.

För det första så har det lett till att man känner att man inte är ensam när man hör att andra också vart med om samma sak. När fler vågar berätta så blir dom som gör sexuellatrakaserier nog rädda att de ska bli påkomna. Därför kan nog #metoo leda till mindre sexuellarakaserier. Det skulle ju betyda mycket eftersom att fler då skulle känna sig trygga.

För det andra så gör #metoo att dom som berättar om sina händelser får stöd av t.ex. kommentarer. Och stöd kan nog betyda väldigt mycket när man har varit med om något så hemskt.

Likes

Comments

#metoo är en kampanj på sociala medier där för det mesta kvinnor berättar om sina upplevelser inom Sexuella trakasserier (8% är män).

Hela kampanjen startades genom att en en känd skådespelerska Alyssa Milano skrev en tweet där hon berättade om hur hon blev sexuellt trakasserad, med hashtaggen #metoo . I oktober 2017.
Hashtaggen har gjort att fler kvinnor och män har vågat komma ut med sina egna upplevelser av sexuella trakasserier. Mer än 6,5 miljoner har använts sig av #metoo, och över 11 500 inlägg om metoo har lags ut på twitter i Sverige.

Svenska medborgare samlades för ett tag sedan i Stockholm på Sergels Torg för att berätta om sina upplevelser. Artister uppträde, kvinnor delade med sig av sina upplevelser osv.
Me Too sprider sig nu över hela världen


Likes

Comments