Allt talar för att Neymars övergång till PSG snart är officiell.
Den brasilianske superstjärnan var på Barcelonas träningsanläggning i morse – men tränade inte.
Senare meddelade nyhetsbyrån AP att han berättade för sina lagkamrater att han kommer att lämna klubben.

”Neymar till PSG” har varit har varit huvudnumret i sommarens stora ryktescirkus och turerna har avlöst varandra – åt diametralt olika håll.

Det började med att PSG avsåg att aktivera hans utköpsklausul på motsvarande två miljarder kronor, vilket skapade en rejäl ryktesstorm om spelarens missnöje i Barcelona.

Blir tidernas dyraste
Men nu verkar sista kapitlet skrivits i den här historien och tidernas dyraste övergång i fotbollssammanhang är på väg att slutföras.

Neymar har sagt hej då till sina lagkamrater och, enligt katalanska radiokanalen RAC1, har han berättat att han flyttar till Paris för att spela i PSG.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

En familjevilla i centrala Härnösand brinner kraftigt. Tre styrkor från räddningstjänsten är på plats för att dämpa spridningen.
Larmet kom till SOS alarm strax innan klockan 9 på onsdagen och enligt larmet ska kraftig rök ha setts från en villa på Bondsjöhöjden i Härnösand.

– En större villa är helt övertänd. Vi har tre styrkor på plats, från Härnösand, Kramfors och Söråker, säger Thomas Berglund, inre befäl vid räddningstjänsten Höga Kusten-Ådalen.

– Just nu försöker vi att dämpa branden för att undvika spridning till närliggande byggnader, säger Thomas Berglund.

Vid 10:20-tiden kunde räddningstjänsten konstatera att det inte fanns någon risk för att branden sprider sig.

– Vi har kontroll över branden och ingen spridning till närliggande fastigheter. Men villan är totalförstörd.

Det är fortfarande oklart om vad som kan ha orsakat branden.

Familjen som bor i huset är på plats och ska inte vara skadade.

Likes

Comments

Två män, 31 respektive 34-år gamla greps på bar gärning vid klockan fyra under natten mot onsdagen i Kalmar misstänkta för stöld genom inbrott till en lägenhet.
En uppringare ringer strax innan klockan fyra under natten mot onsdagen och anmäler om ett misstänkt pågående inbrott i en lägenhet i centrala Kalmar.

– Enligt polisens rapport misstänks tjuvarna ha tagit sig in genom ett fönster till lägenheten som stod på glänt, men det är inledningsvis lite oklart, säger Kim Hild som är presstalesperson vid polisen i region syd.

Ingen person var hemma när tjuvarna tog sig in i lägenheten, de greps senare på bar gärning av polisen i lägenhetens trapphus och är nu misstänkta för stöld genom inbrott. Det är oklart om vad som stulits i samband med inbrottet.

Gärningsmännen kommer att förhöras under onsdagen. Polisens tekniker var på plats under förmiddagen för att genomföra en brottsplatsundersökning.

Likes

Comments

En kvinna ska av oklar anledning ha fattat eld på tisdagskvällen i Skara när hon skulle slänga sopor. Kvinnan har först med ambulans till sjukhus med allvarliga brännskador.
20.42 på tisdagen fick Samhällskyddet i mellersta Skaraborg in ett larm om en brinnande person i Skara. När räddningstjänsten kom till platsen brann inte kvinnan längre.

– Personen ska ha varit vaken och talbar för en kvart sedan, säger stabsbrandmästare Ola Jakobsson vid 21.15.

Det ska röra sig om en kvinna i 60-årsåldern som av någon anledning ska ha fått brännskador när hon skulle slänga sopor.

–Hur det har gått till kan jag inte svara på men ambulanspersonalen pratade om 30 procentiga skador, säger Ola Jakobsson.

Enligt räddningstjänstens uppgifter så ska kvinnan ska ha först med ambulans till sjukhus med skador på rygg rumpa och ben.

Händelsen ska ha skett utomhus enligt räddningstjänsten, men vad som har hänt är fortfarande oklart. Polisen är också på platsen.

– Det pratas om något sopkärl, säger Christer Fuxborg polisens presstalesperson på polisregion Väst.

– Vi intervjuar folk på platsen och försöker få en klar bild av vad som har hänt.

Polisen har inte kunnat prata med kvinnan.

– De vårdande instanserna får gå före där.

Likes

Comments

Först dödade 21-åringen Victoria Örnberg, 19. Sedan försökte mannen stycka kroppen. När det misslyckades tände 21-åringen eld på kroppen och lägenheten för att dölja brottet.
Nu döms 21-åringen till 14 års fängelse för styckmordet i Uppsala på luciadagen ifjol.
Den 13:e december förra året hittade polisen 19-åriga Victoria Örnberg mördad i en brinnande lägenhet i Luthagen i Uppsala.

Hennes 21-årige pojkvän dödade Victoria med 20 knivhugg, och när han försökt stycka kroppen och misslyckats tände han eld på lägenheten och flydde ut genom fönstret.

Efter en kort flykt kunde 21-åringen gripas av polis tack vare ett rådigt vittne som följt efter 21-åringen.

14 års fängelse för styckmordet
I dag föll domen mot den 21-årige styckmördaren.

Mannen döms för mordet på Victoria Örnberg, han döms också för brott mot griftefriden för försöket att stycka kroppen och han döms för mordbrand efter att ha försökt tända eld på lägenheten och dölja brottet.

Tingsrätten gick på åklagaren Anne Sjöbloms linje och dömer 21-åringen till 14 års fängelse. Han ska också betala 415.000 kronor i skadestånd till Victoria Örnbergs anhöriga och försäkringsbolag.

Inte sjuk enligt rättspsykiatrisk utredning
Enligt en rättspsykiatrisk undersökning led inte inte 21-åringen av någon allvarlig psykisk störning vid tidpunkten för brottet, och kan därför inte dömas till rättspsykiatrisk vård.

Bevisningen mot mannen har varit övertygande och åklagaren Anne Sjöblom yrkade på 14 års fängelse för brotten.

21-åringens advokat Magnus Nyström ansåg dock att 21-åringen borde fått ett lägre straff, och att 21-åringen borde ha dömts för dråp istället för mord eftersom advokaten menar att det framstår som att brottet har varit en impulshandling snarare än en överlagd gärning.

I nuläget är det oklart om åklagaren Anne Sjöblom eller advokaten Magnus Nyström kommer att överklaga domen till hovrätten.
”Skönt att cirkusen tar slut”
Victoria Örnbergs anhöriga har väntat på dagens dom.

– Det ska bli skönt att cirkusen liksom tar slut. Jag vill minnas henne och sörja henne. Jag vill inte tänka på händelsen, eller honom.

Likes

Comments

Vid sjutiden larmades polis och räddningstjänst till en Sandåkerskolan i Häljarp. Enligt initiala uppgifter rör det sig om en brand.
– Polis och räddningstjänst är på plats nu. Det brinner eller har brunnit på något sätt, säger Jerker Svensson på Räddningstjänsten Skåne Nordväst.

Strax före klockan åtta konstaterades det att det rör sig om en brand i en skolsal.

– Det har brunnit i en skolsal och det är viss rökspridning till andra delar. Vi håller just nu på att släcka och kontrollera så att det inte är någon mer spridning, säger Jerker Svensson.

Ytterligare omständigheter är fortfarande mycket oklara.

Likes

Comments

En villa i Fredrika fattade eld efter att blixten slagit ned i huset under tisdagen. Det syntes öppna lågor från taket och villan blev totalförstörd i branden. Villan användes som tillfällig bostad till 21 bärplockare som nu inte kunnat återvända till sitt tillfälliga hem.
En granne som precis gick ut med soporna vid 12.30-tiden såg hur blixten slog ned i villan och larmade räddningstjänsten. Samtidigt befann sig 21 thailändska bärplockare ute i skogen och plockade bär, vilket var tur då villan nämligen var deras tillfälliga hem.

– Det var tur i oturen att det här hände mitt på dagen då ingen befann sig i huset, så att det inte hände under natten, säger Johan Borg, vd för Ransäters Invest, företaget som hyr in bärplockarna.

Boendesituationen löste sig
Räddningstjänsten arbetade i flera timmar med att få branden under kontroll. Elden spred sig uppe på vinden och räddningstjänsten var tvungen att använda stora mängder vatten för att kunna släcka elden, vilket gjorde att villan totalförstördes. Men när SVT når Johan Borg under tisdagskvällen har boendesituationen för de 21 bärplockarna redan löst sig.

– Vi har ytterligare fastigheter i Fredrika, så vi har kunnat inhysa sju av bärplockarna i ett oanvänt rum i en annan fastighet och sedan har vi kontakt med ett boende som hyr ut rum till andra företag inom bärbranschen där de resterande 14 kan bo, säger han och påpekar att det blev en lycklig utgång.

– Det var verkligen tur att ingen var i villan då blixten slog ned och bärplockarna verkar okej. De vill så klart ha tillbaka sina tillhörigheter, men mest är nog även de glada att det inte hände när de var hemma.

Flera blixtnedslag under dagen
Åskovädret har under dagen orsakat fler bränder och blixtnedslag på sina håll i länet. Skellefteå Kraft drabbades av nära 4.000 strömlösa kunder på grund av åskan och i Åsele slog blixten ned två gånger i samma hus där ett barn i 6-årsåldern fick ström igenom kroppen.

Likes

Comments

En man har omkommit efter en trafikolycka på väg 668 mellan Värmskog och Grums vid 15.20-tiden på tisdagseftermiddagen.
Klockan var 14:53 när larmet kom till SOS om att en lastbil och personbil hade krockat. Flera personer skulle enligt larmet vara inblandade. Räddningstjänst, polis, ambulans och ambulanshelikopter tog sig till olycksplatsen på väg 668 mellan Grums och Värmskog.

Drygt tre timmar senare kan polisen konstatera att en man som färdats i personbilen avlidit efter trafikolyckan.

Enligt polisen inträffade olyckan då en däcket på en timmerbil exploderade.

– Däcket small, det exploderade. Det gjorde att lastbilen kom över på fel sida vägen och kolliderade med en personbil, säger Johan Wallenius, vakthavande polisbefäl.

Vid den våldsamma krocken hamnade både timmerbilen och personbilen i diket. Timmer från lastbilen låg också utspridd över vägen och hindrade trafiken från att kunna ta sig fram. Enligt Trafikverket kommer det att fortsätta vara problem att ta sig fram i trafiken på olycksplatsen under röjningsarbetet.

Likes

Comments

Strax efter lunch på tisdagen kom ett larm om brand i en källare på Ekhagen. Polisen undersöker om branden var anlagd.
— En person ska ha hört något slags ljud i samband med att branden startade, säger Hanna Andersson, som är vakthavande befäl på polisen i Jönköping.

Räddningstjänsten larmades till Ekhagen i Jönköping strax efter klockan 13.00 på tisdagen. En person ska ha upptäckt rök från en källare och det har även brunnit i några förråd.

Branden är släckt
Vid 15-tiden rapporterade räddningsstyrkan att branden var släckt och att eftersläckningen påbörjats.

Det har inte hittats någon direkt brandorsak utan polisen misstänker att branden kan vara anlagd. En anmälan om en misstänkt mordbrand har upprättats och man ska också göra en teknisk undersökning.

— Men än så länge är det för varmt så det kan bli tidigast i morgon, säger Hanna Andersson.

Likes

CommentsFlera barn ska ha skadats i en trafikolycka vid kyrkbyn i Pilbo utanför Tierp.
– Fem ambulanser är på platsen, enligt uppgifter från olycksplatsen är sex barn skadade, säger Helene Torsell, ambulansdirigent på Sjukvårdens larmcentral
Omständigheterna kring olyckan är i nuläget oklara.

– Några barn har förts till sjukhus. Skadorna är oklara, säger Christer Niordström, presstalesperson på Uppsalapolisen

Likes

Comments