Hej alla fina läsare!

Idag hade jag och mina föräldrar möte men mina behandlare och dietisten på Stockholm centrum för ätstörningar. Vägningen visade + 0,45 kg vilket gjorde mig vädligt glad! Vi pratade även en del om träning vilket jag över lag längtar väldigt mycket tillbaka till men den är fortfarande en bit bort. Men om jag slutade gå runt så mycket på kvällarna osv osv skule jag börja få gå på 2 st 15 minuters promenader med mina päron och hunden:) Promenader längtar jag väldigt mycket efter så detta gjorde mig otroligt glad! Vi pratade även lite om skolan och hur det blir med den. Mina behandlare föreslog 1-2 timmar i vecka vilket jag tycker verkar VÄLDIGT lite. Men det är mina föräldrar som bestämmer hur det blir med den saken så jag hoppas att det blir mer skola.

På mötet med dietisten pratade vi lite om att byta ut näringsshoterna mot näringsdrycker eftersom att de smakar så sjukt äckligt! Så från och med imorgon kommer jag att byta ut näringsshoterna mot 2 näringsdrycker/dag. Om det är någon av er som tar näringsdrucker från märket "Fortimel" hör gärna av er om vilken som är eran favorit!

Vi pratade även en del om mellanmålen och beslutade att öka dem. Så det blir mackor med jordnötssmör! Sjukt gott men väldigt läskigt. Även fast vi har ökat en del så känns det ändå hyfsat okej och jag är mer taggad på att bli frisk än någonsin! Nu ska anorexian bort och jag ska bli frisk!

Kram på er! Hoppas ni har en fortsatt trevlig vecka ;)

Likes

Comments

Hej,

Denna blogg har jag (Hanna) valt att starta för att kunna hjälpa andra, men även mig själv för ett friskare liv utan anorexia. Jag har inte varit sjuk i flera månader eller år men är ändå redan trött på den här skiten och hur den förstör och påverkar mitt liv.

Att vara sjuk i en ätstörning är knepigt. Ibland vill man bli frisk, ibland tar ätstörningen över och man gör allt i sin makt för att inte göra den besviken. Istället väljer man att svika sig själv, omedvetet eller medvetet.

En ätstörning är en sjukdom. Den är en typ av en psykisk ohälsa, dvs en sjukdom som finns i dina tankar och därför kan den vara jobbig att bota. Det finns ingen kirurg som kan göra en operation eller annat ingrepp. Det finns heller ingen medicin du kan ta för att döda viruset eller bakterien. MEN, det finns läkare, psykologer, familj och vänner som kan hjälpa dig på traven. Dock så kan inte endast deras stöd hjälpa dig att bli frisk.....

För att bli HELT frisk från en ätstörning finns det inget annat man kan göra än att bestämma sig, dvs bestämma sig för att ett friskt och sunt liv är något man vill ha. 

För att man ska kunna bestämma sig krävs det dock att man får i sig energi. För att om du inte får i dig den mängd energi som DU behöver, som din kropp behöver, så fungerar inte hjärnan helt klart. Den är helt enkelt för trött för att jobba. 

Så till alla er där ute som vill bli friska men inte vet hur. Det handlar bara om en sak och det är att vara jävligt bestämd! Lägg ner all den kraft och energi du tidigare lagt ner på att inte göra ätstörningen besviken, på att göra just det. Vänd på det och börja gå emot anorexin istället för att stryka den medhårs!

Det var allt för mig. Detta var mitt inlägg och hoppas att ni tyckte om det. Ge mig gärna lite feed back. Det här är ju trots allt första gången jag skriver en blogg så skulle vara kul att höra lite från ert håll!

Kram //Hanna :)


Likes

Comments