De senaste månaderna har jag arbetat hårt med att omvandla mig själv. Att våga se saker ur nya perspektiv, tänka mer positivt, våga släppa taget över vissa saker, släppa sådant jag inte kan förändra och försöka påverka desto mer det jag kan förändra. Detta var bland annat mitt fokus på när jag tog del av dagens föreläsning som jag gick på. Föreläsaren och livscoachen jag såg på idag heter Caroline Wiklund och hon började med att berätta om alla möjliga forskare som studerat just det här med lycka och en sak är tydlig.Många tror att livet blir bättre av pengar. Till och med postkodlotteriet har gjort en undersökning för att ta reda på detta och hur mycket det krävs för att en människa tror att den ska vara lycklig, svaret blev en miljon. En miljon. Varför för att man vill resa, man vill äta gott, kanske renovera huset osv. När man gjort allt detta då?

Hon tog även upp exemplet som jag bland annat hört Anthony Robbins, en världskänd livscoach ta upp, det att man tog kontokt med miljonärer och med människor som hade gått igenom livsomvälvande händelser exempelvis förlorat ett ben, en arm, en släkting med mera för att se hur lyckan jämfördes emellan de. När en miljonär exempelvis fått sin miljon var hen väldigt lycklig och när den andre personen råkat ut för sin händelsefanns där inte lika mycket lycka, snarare tvärtom. Tittar man däremot framåt i tiden, när miljonären redan gjort alla sina resor, byggt ut huset med mera och den som utsatts för händelsen kommit till insikt och acceptans inför sitt öde så likställs deras lycka med varandra. De är på samma plattform. Hur kan det komma sig? Har vi inte bilden av att med pengar så löses det mesta? Inte riktigt. För det är inte verkligheten.

Det verkliga är vad du har INOM dig. Vad utgår du ifrån? Vilka relationer har du kring människor runtom dig, med dina nära och kära och framförallt med dig själv? Vilka krav har du på dig? Tillåter du dig själv att misslyckas men även att lära dig av dina misstag? Lever du för stunden eller är ditt sinne fullt av brus av vad du bör göra, måste göra, ska göra idag imorgon, detta år?


En talare som bland annat forskat kring detta med vad som avgör lycka är Sonja Lyobomirsky som bland annat tar upp en ganska så viktig fråga som dykt upp baserat på forskning.

50% av vår lycka eller hur vi känner oss sägs ligga i våra gener

10% baseras kring våra livsöden, yttre omständigheter (dvs jobb, relationer etc)

40% av våra tankar och beteenden

50%, det låter mycket eller hur? Alltså kan våra gener påverka hur vi mår om vi ofta blir deprimerade eller inte. Det som är bra dock är att 40% står ju våra tankar och beteenden för och den biten är ju något som vi kan ha makten över, likaså de andra 10%. Är vi i en dålig relation och har styrt våra tankar och beteende till ett mer positivt sådant där vi faktiskt känner oss stolta och känner ett mervärde i oss själva så lär vi inte stanna kvar i det förhållandet så länge till eller hur?

Ed Diner, Ben Shahar var också namn som dök upp. Jag har tyvärr inte hunnit se vilka det är ännu så jag avvaktar med att rekommendera de :) Ni som redan vet vilka dessa är så släng gärna iväg ett mess till mig ifall det var något extra viktigt ni känner att det borde delas med utav.

I det stora hela kan jag säga att alla de föreläsningarna jag gått på har en sak gemensamt. Det är ytterst viktigt att tillåta sig själv att 20 min per dag ha en lugn stund där man sorterar bort bruset. Antingen genom meditation eller annan typ av avslappning. Ta ett bad, en vilostund där du kanske bara lägger dig på soffan och är. Var för stunden och ge dig själv tid. Det är minst lika vitkigt om ens VIKTIGARE än allt annat.

Carolines fem tips var dessa:

-- Fokusera på

- Avslappning

- Medveten andning (vi gör det av ren automatik men har du märkt hur skönt det känns när man andas djupa andetag, medvetna sådana?)

- Medveten träning - Här är det inte bara gymnastik eller träning i sig som är det viktiga. Vi är i behov av endorfiner. Det är till och med bevisat att man får en lugnare hjärtrytm vid kramar som i sin tur förbättrar vårt blodtryck genom att sänka det och bidra till att motverka hjärtsjukdomar. Ta på varandra, rör varandra. Ta vara på varandras sällskap. Träna på beröring.

- Medveten kost: Det är vitkigt att hitta vad som fungerar för dig. Att ge sig på varenda diet som finns därute är kanske inte det lämpligaste för din kropp. Känn efter, följ din magkänsla.

Medvetet tänkande- Du och ingen annan kan styra DINA tankar. Tänk bort sådant som tar onödig energi och fokusera på vad kan jag göra idag, nu för att ändra detta. Har det gått bra, njut, ge dig själv enklapp på axeln och lär dig själv att berömma dig själv. VI är så himla bra på att trycka ner oss själva. Ibland behöver vi fokusera mera på nuet och det som är bra.

Jag har insett att min hjärna måste jag ju träna lika mycket om ens mer än kroppen. Därför har jag valt att varje vecka se en föreläsning, lyssna på e-bok, ta in information som gör att jag faktiskt fokuserar på rätt saker framöver. Mitt sätt att ta hand om mitt välbefinnande. Mitt sinne, mina tankar är viktiga.


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Ända sedan jag var liten visste jag att jag en dag inte skulle bo kvar i Linköping. Inte bara för att jag känt behovet av att röra på mig utan också för att jag alltid har känt att en storstad känns mer öppen. Jag har gillat tanken att i stora städer vågar många vara sig själva därför att man inte fokuserar lika mycket på att jämföra sig med andra, just på grund av att det är så himla många som bor där.

Stockholm har för mig aldrig varit ett alternativ trots storstadskänslan mer för att jag inte gillar hets. Varje gång jag är i Stockholm har jag upplevt stress efter ett tag. Här vågar jag landa mer. Denna stad har för mig snabbt känts som hemma. Med alla dess småfik, roliga, intressanta restauranger, museum, kulturliv i allmänhet, håller jag mig sysselsatt. Den får mig att uppleva nya saker vilket jag alltid har tyckt om, nya erfarenheter.

För många år sedan hade jag en vilja att starta upp ett fik med brädspel, ett sätt att socialisera sig med andra och ha kul samtidigt. Men som många idéer så hamnade den i ett fack och jag prioriterade annat. Häromdagen fick jag chansen att med sambon besöka ett sådant fik. Här i Göteborg heter den Café taktik och den finns på wadmansgatan 16. Så otroligt mysigt fik, lagom stort/litet. Med en hemmakänsla tackvare deras hemmalagade rätter, bland annat den gröna ärtsoppan som var to die for. Ett stort plus är också att när du väl valt spel så förklarar personalen reglerna för dig på ett smidigt, pedagogiskt sätt vilket är mycket bättre än att sitta där med reglerna och läsa i flera minuter. Det kostar 50kr att spela och man får sitta där så länge man vill under öppettid såklart.

LÄNK TILL DERAS HEMSIDA


Vi spelade Forest Island som faktiskt är ett bra spel att spela ihop med sin partner då det går ut på att samarbeta. Spelet går ut på att hitta fyra skatter medan vattennivån på ön höjs. Med tiden så höjs vattennivån så pass att ön blir översvämmad och då ska man innan dess om man hittat skatterna bege sig till helikopterplattan och flyga iväg. Vi märkte att det hela gick jättebra tyvärr missade vi en del som gjorde att vi förlorade men det var sååå nära. Kul spel, rekommenderar.

Vi begav oss efter detta till en restaurang som fanns i närheten som hette Södra vägen. En massa korvbrickor, olika typer av korv i alla dess slag. Jag beställde en argentinsk gaucho med chimichurri som är en korianderröra. Så otroligt gott!

Något jag också kommit att älska i Göteborg är alla coola skyltfönster som man kan se runtom i stan. Bland annat dessa spegelmustachsnubbar :)

Trädgårdsföreningen och deras växthus är också att rekommendera. Finns ett helmysigt fik där med rosenbutik.

​Iallafall, jag kommer att fortsätta att visa er platser att besöka i Göteborg. Vet du redan nu en plats som borde finnas med så hör gärna av dig. Jag vill upptäcka så mycket som möjligt i stan :)

Likes

Comments

Igår såg jag en dokumentär från Aftonbladet som gjorde mig illa berörd. Ändå vet jag att man innerst inne vetat att de billiga tröjorna man köper i vissa butiker måste ha gjorts med en dålig betalning för dess skapare, textilarbetarna. Ändå väljer många att blunda för det. Det är viktigare för oss att ha många kläder, hitta "bra erbjudanden" och tjäna på det. Vad är det vi betalar för egentligen? Större delen av pengarna går till de stora företagen, inte de stackars arbetarna som aktivt arbetar för att göra klart varorna i tid.

Se denna dokumentär. Fråga dig sedan efteråt om du med ett öppet sinne och med moral, kan fortsätta att handla på H&M eller andra butiker som inte betalar dess textilarbetare ordentligt.Våga ta ställning. Tänk på vad som är viktigt för dig själv och andra. Våga maila h&m eller starta en namninsamling. Jag har spenderat tusentals kronor hos H&M och jag vet att min del kommer att spela roll. Jag tror inte det hjälper att bara sluta handla då det resulterar i mindre arbete för textilarbetarna men någonstans måste man börja. Jag tänker inte handla mer där förrän de lärt sig att det handlar om mänskliga rättigheter. 6 dollar om dagen är inte mänskligt. Speciellt inte när deras mat kostar ca 4 dollar. VI som konsumenter är de som måste våga säga ifrån. 


Likes

Comments

Hej bloggen!

Så vad har jag haft för mig efter min lilla tripp till akuten och min nära-döden-upplevelse?

Jag har haft besök av en utav mina bästa vänner, Helena som jag nu känt i 27 år. Inte många som har sådana vänner kvar och jag kan ju tycka att ibland är det förståeligt, man förändras som individer och människor. Ibland glider man ifrån varandra och andra gånger hinner man hitta ett slags samspel där man kan acceptera varandra för de man är även om man är olika. Trots det fortsätta vara vänner.

Jag är ganska så säker på att jag och Helena platsar in i den kategorien.

På fredagen när hon kom bestämde vi oss för att möta upp två andra av mina hyffsat nya vänner här i Gbg för en tur till Post Hotell för en härlig middag ihop följt av bowling. Bowlingen var kul de första 10 min för sen slutade vår bana att funka i ungefär en kvart innan vi fick en ny bana men som kompensation drog de av 150kr av vår kostnad vilket var bra. Även om Helena och Ida gjorde ett tappert försök i att få de att bjuda oss på öl som kompensation men som jag trodde, de får inte "muta" gästerna med sprit. Iallafall, tappert försök.

Starbowling hette de och de har ovanpå en bowling även en separat våning med massa kul att hitta på så som mekanisk tjur, cowboyskjutning, rally med riktiga småbilar på bana, shuffleboard (som jag och martin sagt att vi ska testa nästa vecka) biljard med mera. Rekommenderar trots att vår bana hade pajat :)

http://www.starbowling.se/


Den underbara kristallkronan på Post <3

Haha hilarious! Vi hade iallafall jättekul som ni ser :)

På lördagen fick man inte lite småpanik när man insett att "nej jag har ju inte bokat bord någonstans!". Att hitta ett ledigt bord på en lördagseftermiddag i Göteborg är inte så lätt. Jag ringde nog runt till sex olika och tittade runt en hel del på nätet innan jag fick napp. Jag hade fått infomail någon dag innan om Sky bar på Riverton Hotell här i Göteborg och bestämde mig för att se där. Ett bord ledigt, yay!

Jag rekommenderar verkligen stället. Vi fick riktigt bra service och maten var utomordentlig! Sen att en drink jag råkade beställa som jag trodde hette Summerchill i själva verket hette Summerchili, ja det var inte lika uppskattat av mina smaklökar. Jag kämpade mig igenom hettan till halva sedan ville jag inte ha mer. Man får som meny en padda att kolla igenom rätterna på. Vi trodde man kunde beställa rätterna via den också så vi var lite småförvirrade till en början, iallafall, antar att det sparar på miljön.

Den fina utsikten tagen från ena sidan av restaurangen. Den ena på eftermiddagen den andra på kvällen.

På lördagen innan vi begav oss till restaurangen hade vi gett oss av till Ölkompaniet för att hämta en glastunna som Helena hade köpt. På vägen hem därifrån gick vi förbi Kville saluhall, jag hade aldrig varit där förut och det var så himla mysigt ställe att köpa färsk fisk på. Helena köpte något varken hon eller jag testat förut, nämligen laxkrutonger doppade i champagne. Det smakade riktigt gott! Efteråt tog vi oss en lång promenad längs eriksberg vid vattnet och bara njöt. Stannade till på mitt favoritfik Leymans som har LCHF mackor och en massa gott och nyttigt. Plus att ägarinnan har ett galleri i samma byggnad. Otroligt fina tavlor, tänka sig att hon aldrig gått på konstskola!


Om ni inte varit i Eriksberg ännu, åk dit. Det är så avkopplande att ta en promenad längs ytterkanten av kajen. Plus att det finns en stor fiskebutik där som man kan köpa en massa gott på. Inhandlade lax, västerbottenpaj, vitlöksmarinerad rökt makrill och en massa strömming sist jag var där. 

Likes

Comments

Nu har jag inte bloggat på två veckor och många utav er vet varför. För er som inte vetat så fick jag en så pass stark allergisk chock att jag tuppat av och körts med ambulans till sjukhus där jag låg under observation.

För alla de som har allergi eller känner någon som har en stark sådan, snälla informera varandra om hur man ska göra om faran är nära. Att min sambo visste var vi hade mina kortisontabletter räddade mitt liv. Idag får jag leva med att gå runt med en adrenalinspruta i väskan tillsammans med mina tabletter ifall det skulle hända igen. Att använda en adrenalinspruta är inte svårt, du bara tar av locket och sedan trycker ner den i benet på personen (sprutan kan göras genom byxorna vid nödfall) och trycker. Detta görs när man märker att personen beter sig förvirrat, får mindre luft och är på väg att tappa medvetandet. Innan det ska man ge tabletterna. Har du gett sprutan ska du genast ringa 112.

Nu kommer jag att vara tusen gånger försiktigare när jag köper något då det tyvärr inte stod på "Dagens smoothie" att det innehöll kiwi utan snarare fanns på förpackningen med VÄLDIGT små bokstäver. Det stod att det innehöll 4 kiwis. Jag tål inte ens 1. Jag hann få i mig ett par tabletter innan jag tuppade av och min stackars sambo var alldeles upprörd och frustrerad av att jag nästan inte andades och ambulansen ovanpå det kört HELT FEL. Undra hur många som dött tack vare att ambulansförarna inte kunnat följa gps. De var helt uti helskotta, nere vid vattnet och inte nära oss. 

Vad gäller butiken som sålde smoothisen har jag varit i kontakt med och de har lovat att kompensera mig. Men, det viktigaste för mig idag är att jag lever och att jag har min rappa sambo att tacka detta för. Han är guld värd.


Likes

Comments

Min sambo och jag hade en diskussion om när vi ska ta handlingen som vanligt eftersom vi båda tycker det är jobbigt att behöva gå iväg och handla med tanke på att våra tider krockar en del när min sambo har tentaperiod. Så istället för att ha en vidare diskussion om detta bestämde vi oss för att testa något vi inte gjort förut. Nämligen att beställa matkasse på nätet.

Ingen vanlig ihopplockad matkasse utan vår egna. Första gången väljer man sina varor själv så det tar lite extra tid men efter det kan man spara sin inköpslista och nästa gång bara lägga till eller ta bort det som man vill och inte vill ha. Kostnaden för frakten är 49kr. Första gången bjuds man på frakten, iallafall på COOP där vi beställde. Om man tänker på det så kostar det faktiskt samma frakt att beställa pizza om man bara beställer en pizza och inte mer. Plus att när man handlar fem kassar mat och bor i en uppförsbacke längst ut på en klippa och man inte har bil själv så är det här himlen.

Vi märkte även fler positiva saker:

1. Du kan se alla rabatter på en gång och kan därför passa på fler av de erbjudanden som finns

2. Man impulshandlar inte alls lika mycket om ens något

3. Man slipper skriva inköpslista varje gång om det ändå finns en del standardvaror man alltid köper

4. Man slipper gå ner själv och handla och slipper bära tunga påsar själv

5. De kommer en tid som passar en och man betalar direkt på nätet om man så vill

Enda nackdelen jag kan se med detta är att man får den via bil = avgaser men jag anser att vi väger upp det med att handla ekologiskt och handla en gång bara istället för att behöva åka flera turer.

Sen packar de ner varorna åt dig precis innan de åker så att det ska vara så färskt som möjligt. Ska ärligheten fram så kan ju jag tycka att butikens personal väljer nog grönsakerna bättre än vad jag gör då de förhoppningsvis märker om det är tillräckligt moget eller inte. Det återstår att se iallafall :)

Hos coop ingår frakt som sagt, ica har jag sett har fraktfritt men, de har inte så många butiker som har hemleverans. Mer att man kan beställa och sedan bara hämta kassen i butik. Det funkar det med men som nu har vi inte tid att gå dit så hemleverans it is.

För er som inte testat, TESTA NU. Så smidigt och bra :) Feedback ges på tisdag när vi fått varorna.

Likes

Comments

När jag och min sambo blev ihop och jag skulle presentera mig för hans familj så hamnade vi i lite av en kulturell skillnad. Nu vet jag inte om ni alla tycker såhär och jag diskuterar gärna skillnaderna :) men jag vill berätta lite över hur det varit när ämnet dykt upp.

Jag har chilenskt ursprung pg a mina föräldrar och i min uppväxt har jag lärt mig att man ska våga stå för den man är och det man gjort. Medan här, ska man visserligen berätta om sig själv men, du ska inte få det att låta som något för bra. Dvs om du fått stipendium så räcker det med att säga att du fått det, inte säga: Jag fick ett stipendium för att jag bidrog med en uppsats om hur man kunde förbättra ungdomars position inom EU. De tyckte det var såpass bra, att jag tillsammans med fyra andra från Sverige valdes ut för att representera Sverige I Belgien, Bryssel och EU:s högkvarter. Ja, det blev tydligen lite för mycket info. När jag berättat mer utförligt är det inte för att trycka ner andra och skryta utan det är för att jag känner mig stolt över det jag fick göra och frågar man så berättar jag gärna om det. Jag anser som sagt att om man arbetat hårt för något ska man vara stolt över det. Då kom diskussionen upp bland vänner, är det ok att stå för det man gjort som faktiskt är bra? Det tyckte många men, den svenska avundssjukan dök ofta upp. Detta om att man ska minsann inte känna sig bättre än någon annan. Nej det ska man inte det håller jag med om för jag anser att vi alla är bra på våra vis MEN, det är en sak att säga något för att trycka ner andra och det är en sak att berätta om ens hårda arbete med STOLTHET :) .

Så när min då blivande svärmor frågade om vad jag hade gjort och vem jag var berättade jag vad jag ansåg jag var mest stolt över att berätta. Som barn till flyktingar har mitt fokus legat i att våga ta min plats här på jorden och våga bidra med gott för mig själv och andra. Jag tycker att jag gjort detta men min färd är inte slut, långt ifrån. Jag vill bidra med så mycket till vår värld. 

Om någon anser att du trycker ner andra och du inte berättar om alla dina bra erfarenheter med en nedlåtande ton utan med glädje och stolthet, strunta då i vad andra säger. Jag tycker att vi ALLA ska vara stolta över vad vi gjort som är bra i våra liv oavsett hur litet eller stort det är. För alla de saker tillsammans gör vår värld till en bättre plats, eller hur?

 Är vi lyckliga och stolta över oss själva så bidrar det endast till att vi kanske åstadkommer desto mer och vågar ta oss an fler utmaningar. Var inte rädd att begå misstag och fäst dig inte så mycket vid vad andra säger. För flera år sedan bröt jag med en stor bekantskapskrets för att det var människor som var negativa och som tyvärr sög mycket energi och tids nog insåg jag att jag började att bli någon som jag inte ville vara. Självisk, materialist, rädd för att ta steget ut. Nej, det känns inte bra helt enkelt. 

 Det är viktigt att för att kunna fortsätta vara en själv och känna positivitet i ens liv är det tusen gånger bättre att umgås med en positiv skara människor, som stöttar dig för den du är än att umgås med människor som gör tvärtom.

Så var stolt över dig själv. Våga höja dig själv men även andra. Våga stå för den DU är. Ingen är perfekt men de saker du gjort som är bra i ditt liv ska du banne mig vara glad över. Låt det sippra in i ditt liv så ska du se att de multiplicerar sig själva sedan.

Peace out.

Likes

Comments

Jag älskar våren, framförallt alla vackra färger som dyker fram. Fram kommer också min cykel, i full fart där jag åker lite varstans på äventyr. Därför ska jag i år verkligen sätta färg på min cykel, min egna lilla prägel som får varje tur att kännas lite mer speciell. Så, inför letandet efter inspiration delar jag nu med mig lite av det jag hittat och hoppas, att även ni kanske känner för att sätta färg på era cyklar :)


Jag kan tyvärr inte virka men för er som kan är ju de här sjukt fina! Dessa klarar sig konstigt nog jättebra i regn tro det eller ej och tvättar man de 1 gång i månaden så håller de hela våren och sommaren ut.

De här fåglarna var ju bara för söta! :)

Vad gäller korgen så kan man sy en liten "påse" för att sätta inuti om man vill sätta sin prägel på den och spraya går bra det med. Finns gott om sprayfärg i färgbutiker och på nätet till ett billigt pris. Bara att skriva ut ett bra mönster på skrivaren på tjockt papper, klippa och sen spraya över.

Har du en gammal, rostig cykel och hellre vill spraya hela den med en cool färg så går det bra det med. De kan se ut som nya efteråt om du tar dig tiden att spraya ett par omgångar :)

Cykelväskor har en tendens att vara onödigt dyra. Så varför inte köpa ett par starka kardborrband istället och sy fast de på baksidan av väskan? Du kan hitta sådana tex på:

DENNA LÄNK

Använd dig av en väska du redan har hemma och lägg hellre pengarna på att köpa ett par bra kvalitetskardborrband som du vet håller.

Har du en tråkig ringklocka finns sådana att köpa det och lite annat :


HÄR EXEMPELVIS

Eller så tar du fram ett par snygga permanenta pennor och målar valfritt mönster på den du har :)

Alla har väl platsblommor liggandes någonstans. Varför inte sätta fast de på korgen, det ser ju riktigt fint ut!

Eller varför inte köpa färglada däck..eller, kanske spraya de själv? :)

Ledslingor med färger går att köpa i de flesta cykelaffärerna idag. Det finns säkert ett billigare sätt att göra det själv bara ni kollar upp det på youtube.

Ringklocka och ljus i ett. Den låter som en fågel när du plingar och ger gott om ljust på vägen. Söt är den också! :) På ebay finns det gott om dessa.

Tyg är också något som går att sätta fast rakt på ramen. Bara att använda ett bra lim och gärna något lack ovanpå så att det tål regn och fukt.

Washitejp någon? :)

Hoppas ni också blivit lite inspirerade, vem vet, kanske möts våra upp-pimpade cyklar på vägen i sommar? :)

Likes

Comments

Alla familjer har sina traditioner och hos oss så är det tradition att sätta oss vid köksbordet hos min bror och pyssla med ägg som fort man kommit dit. Alla även de vuxna målar och sedan tar vi det årliga kortet på de. Det kan sluta med en hel del skratt med tanke på att pappa har en tendens att köra ganska så galna figurer. Själv målade jag en egen äggkopp med lite dalainspirat tema och sedan ett Frida Kahlo ägg :)


Sedan tar vi den klassiska skogspromenaden, redo att gömma äggen som mina brorsdöttrar ska hitta. Jag är iofs den som gömde ägg för alla då jag anser att alla ska ha lite kul med att leta. Gömde triss, biobiljett, fina handgjorda äggskrin och lite sura nappar här och var.

Flinga & Min älskling i sina nya Rayban solglasögon <3 Kommer helt klart sno de av honom i sommar haha

Mamma & Bror samt jag och bror

Bror & Moster Angela

Själv fick jag av min älskling ett ägg med trisslotter, god mörk choklad från Lindt och Anthon Berg. Mums. Samt den gulligaste kycklingen som lät om man tryckte på magen haha.

Maten tog jag inte kort på men herrejösses vad gott. Massa grönsaker och gott kött. Självklart åt vi upp äggen vi målat också.

Det bästa var självklart utomhusjacuzzin, så gimla härligt att ligga där i 36+ grader och avnjuta massagespruten i ryggen och lår.

​Hoppas ni hade en underbar påsk ni med :)

Likes

Comments

Nu är våren här, äntligen!

Det finaste med våren är självklart att det börjar bli varmare och att blommorna börjar att dyka fram. Därför är det kanske helt förståeligt att vårens frisyrer förväntas ha just blommor i sig.

Idag fick jag min moster som är frisör att göra en lång fläta på sidan av mitt huvud som sedan möts med mitt lösa hår på höger sida. Nu ska jag bara ut och leta efter lite blommor i dungen bredvid mina föräldrars lägenhet, för det fanns det gott om redan nu, speciellt tussilago ;)

Har du svårt att sätta upp blommorna kan du bara köpa en billig hårkam och sedan limma på blommorna du vill ha. När de vissnat sköljer du bara av allt i varmt vatten så att du kan limma på nästa omgång.

Är du nybörjare på frisyrer med blommor i är det bara att se nedanstående tutorial för att få lite inspo :)


Likes

Comments