Det bästa med julen är inte julpyntet tycker jag, utan det är all mysig belysning. När det är kallt och mörkt behöver vi verkligen ljus och värme.

Det är så enkelt att tända ett ljus och det gör sådan stor skillnad, men ändå gör vi det inte så ofta. På samma sätt är det med våra liv. Det är så lätt att le mot någon, det är så lätt att vara positiv och det är så lätt att vara tacksam, ändå är vi det allt för sällan. Något att fundera över...

Bilderna nedan är bilder från mitt rum.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej igen! Hoppas du haft ett fint slut på 2017 och en bra start på 2018!

Nyår är verkligen något som många har delade meningar om. Vissa firar jättemycket på nyårsafton och sätter upp massor av mål för det kommande året medan andra trycker att det hela är överdrivet och gör ingen stor affär av det.

Själv tycker jag att nyår är väldigt viktigt. Du får liksom sammanfatta det gamla året, tänka igenom det, lära dig av det och lämna det bakom dig. Sedan kan du med nytt mod och hopp gå in i det nya året.

För mig har det blivit en tradition att åka till Stockholm på nyår och fira nyår med mina vänner där. När vi är tillsammans på nyår hittar vi inte bara på massor av skoj utan vi tänker också igenom det gångna året och laddar tillsammans upp för det nya året. Vi sätter upp mål och kommer på önskningar vi vill ska uppfyllas under året och vi inspirerar varandra till att uppfylla dem. Det blir väldigt mycket prat men någon gång har vi också filmat en bit av våra samtal när vi pratar om mål för nästa år och då är det jätteroligt att kolla på det igen, nästa gång man ses.

En av det bästa sakerna med att fira nyår i Stockholm är alla fyrverkerier. De är så stora och så många. Det känns verkligen mäktigt att stå och kolla upp på dem, helt omsluten av fyrverkerier som exploderat och sakta singlar sig ner. Rekommenderar! Njut av videon jag delar här.

Likes

Comments

I november denna höst kom jag på något väldigt dumt, nämligen att jag skulle hålla mig undan alla onyttigheter fram till nyår. Detta innebär att jag inte kunnat äta någon gott under jul utan har istället fått titta på då de andra vräkt i sig. Inga pepparkakor, inga lussebullar, ingen knäck, ingen ”ris á la malta” osv. Men för att ändå få lite julkänsla har jag gjort nyttigare varianter på godsakerna.

De första bilderna i inlägget är bilder på pepparkaksbollar jag gjorde. Supergoda!!
Man mixar bara ihop:
-10-12 dadlar
-2 dl mandelmjöl
-4 msk solroskärnor
-4 msk pumpakärnor
-2 tsk pepparkakskrydda
-Lite vatten

Den sista bilden visar en plåt full av supergoda bars med smak av choklad och banan. På bilden jag tog hade jag inte skurit upp dem än. De är också superlätta och supergoda!
Då mixar man ihop:
-2 dl mandlar
-10 dadlar
-1/2 dl vatten
-1 msk kokosolja
-2 msk kakao
-4 dl havregryn
-1/2 dl krossade bananchips

Likes

Comments

Idag är det julafton! Vissa kanske tänker ”äntligen” och vissa kanske tänker ”inte nu igen”. Vare sig man tycker mer eller mindre om julen så vill ju alla ha en bra och meningsfull jul.

Så hur får man en meningsfull jul? Inte blir den mer meningsfull för att man får fler paket, har fler besökare, mer julpynt eller ett större julbord. Du kanske sitter hemma och inte har något av det, med det är lugnt, för en meningsfull jul börjar på insidan utifrån dina tankar. Tänkt positivt, var tacksam, visa kärlek och ta emot kärlek. Och viktigast av allt, ta med Gud i ditt julfirande. Då kommer din jul bli fantastisk.

Likes

Comments

På senaste tiden har jag reflekterat väldigt mycket över hur snabbt människor kan förändras. Nu går jag i trean på gymnasiet och vissa personer som jag kände innan är inte samma person idag och andra, som jag inte visste fanns för tre år sedan, står mig väldigt nära. Jag själv har självklart också förändrats väldigt mycket.

Men vad beror det på? Det beror på människor vi har runt omkring oss. Vi påverkas väldigt, väldigt mycket av dem vi umgås med, mer än vad vi själva märker. ”Du blir som du umgås.” Detta innebär att vi verkligen måste tänka på vilka människor vi omger oss med. Man vill ju förändras till det bättre och inte till det sämre.

Vem ska man då umgås med för att förändras till det bättre? Det är endast Gud. Tänk dig att få gudomliga egenskaper som tålamod, godhet och tacksamhet, bara genom att umgås med Gud. Jag har på slutet fått kommentarer, speciellt av lärare, att jag förändrats och blivit gladare. Att vara umgås med Gud är det bästa. Testa och se om det funkar.

Likes

Comments

I helgen var jag på Paradisbadet med min kompis 2,5 åriga dotter som jag brukar passa. Med mycket entusiasm begav vi oss ut i det stora badhuset, fullt av pooler och rutschkanor. Men istället för att åka alla dessa rutschkanor fastnade vi i den lilla barnpoolen. Jag försökte få med henne till någon av rutschkanorna eftersom jag vet att hon egentligen gillar dem men att hon bara glömt bort hur roligt de är. Tillslut lyckades jag övertala/avleda henne till den längsta och största rutschkanan. Hon tyckte då att det var superroligt och direkt när vi kom ner ropade hon ”igen igen”. Sedan åkte vi den rutschkanan den stora delen av kvällen.

När jag tänkte djupare över detta när jag kom hem insåg jag att det är så mycket som vi går miste om bara för att vi har fasta perspektiv och vill göra som vi alltid gjort, precis som hon skulle gjort om jag inte hade tvingat henne till rutschkanorna. Hon visste inte att det fanns något bättre än den lilla barnpoolen innan hon testade. På samma sätt tror vi att vi vet vad som är bäst för oss och hur vi ska leva vårt liv på bästa sätt men vi måste inse att det inte är så. Vi är bara små människor i en stor värld och vi har ännu inte så mycket erfarenheter.

Vi måste lära oss att tänka större, vidga våra perspektiv och testa sådant som vi inte trodde skulle passa oss. Då kommer vi finna massor av skatter. Behöver du hjälp med detta är Gud den bästa att ta hjälp av, han som kan se hela världen samtidigt och kan se från ett större perspektiv.

Likes

Comments

Jag slår vad om att alla som läser detta inlägg någon gång varit olyckligt kär och älskat någon som inte besvarat ens kärlek. Den känslan kan nog vara den värsta känslan som finns.

Men har du någon gång tänkt på att du orsakat andra till att vara olyckligt kär? Det finns någon som älskar dig till universums gräns och tillbaka. Varje dag visar han sin kärlek men du märker den inte och svarar inte på den. Det är Gud som har denna enorma kärlek till dig. Han är olyckligt kär i dig. Att vi visar kärlek tillbaka till Gud lättar Guds hjärta från tunga bördor. Kan du förstå hur de måste kännas för Gud?

Om du någon gång varit rädd för att visa kärlek till någon eftersom du inte vet om du kommer få samma kärlek tillbaka, så kan jag rekommendera dig att visa kärlek till Gud istället för då kommer du alltid få dubbelt så mycket tillbaka. Du kommer aldrig bli besviken på Guds kärlek. Den är långt mycket vidare och djupare än du någonsin kommer förstå.

Så om du har kärleksproblem så ska du veta att Gud varit med om exakt samma sak och vet exakt hur du känner. Be honom om hjälp och dra dig närmare honom så kommer det att lösa sig.

Likes

Comments

Jag oroar mig alldeles för ofta och alldeles för mycket. Jag kan ligga vaken och fundera över saker som löser sig enkelt av sig själv nästa dag. Oro är så onödigt och tar så mycket tid.

Att oro inte för med sig något gott och inte bygger upp har inte jag kommit på utan det står i bibeln, i Lukasevangeliet 12:25 står det.

En av anledningarna till att Gud är angelägen om att vi inte oroar oss tror jag beror att vi så ofta glömmer bort Gud när vi är oroliga, vi tänker bara på oss själva.

Hur roligt är det egentligen att vara med någon som bara tänker på sig själv och som endast pratar om sina problem, om och om igen? Vi undviker sådana personer i vårt dagliga liv men ofta beter vi oss precis lika dant inför Gud. När vi ber till Gud radar vi bara upp våra problem utan att prata med Gud och fråga honom saker.

Jag tror vi behöver se över detta i våra liv, oroa oss mindre och vara mindre självcentrerad.

Likes

Comments

Hej kära läsare!
I helgen var jag i Stockholm och tankade på med massa julkänsla. Vi var och kollade på julskyltningen i NK-gallerian och besökte julmarknaden på Skansen. Bilderna nedan är därifrån. Det var mycket folk och mycket god stämning. Jul är verkligen en vacker högtid full av traditioner, gemenskap och välvilja. Jag hoppas verkligen alla kan få uppleva det i år!

Likes

Comments

Inom oss är vi alla medveten om att vi är evighetsvarelser, att vi har ett större syfte än att bara leva några år här på jorden. Det måste finnas något bättre och vackrare syfte än att klättra i karriärstegen i skolan och på arbetet, följt av pension och äldreboende.

Vi är alla sökare och vi letar alla efter något mer, någon djupare tillfredställelse. Den djupa tillfredsställelsen är något som fysiska saker inte kan ge. Oavsett hur mycket pengar vi har och hur mycket framgång vi har så mår vi ändå dåligt. Det finns många sådana exempel, speciellt bland kända personer som vi upplever har allt man kan önska sig. Det är även många som mår dåligt trots att de har en stor och fin familj och massor vänner. Vad är det då som saknas? Det finns bara en sak som kan fylla det tomrummet och det är den eviga kärleken. Vi är evighetsvarelser och därför känns allt så meningslöst när vi bara fokuserar på det som finns här på jorden.

Likes

Comments