Contains affiliate links Privat

Obs inlägget innehåller annonslänkar!

När jag slutade blogga förra gången så var jag mitt uppe i dopförberedelserna så tänkte att ni skulle få se lite bilder därifrån.

Tårtan bakade Em´s bakery. Håret fixade jag hos Madde på Myran & Malcolm, min klänning kom från Filippa K och skorna är från Billi Bi.

Det blev en härlig dag, dock hade jag svårt att slappna av och njuta av dagen. I kyrkan var jag på helspänn att Eleonora skulle börja skrika och när vi satt och fikade var jag orolig över att inte gästerna skulle ha trevligt. Jag ångrar nästan att vi valde att göra det så stort med både vänner och familj. Om det blir en nästa gång bjuder jag nog bara den närmsta släkten.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Gröten är svept, Eleonora är påklädd och nu drar vi mot stan!

Jag ska lämna tillbaka lite saker på Lindex och sedan blir det nog lunch med en vän.

Likes

Comments

Contains affiliate links Fönstershopping

Så här på kvällarna när mannen kommit hem och Eleonora är nattad så brukar jag ägna någon timme till att surfa runt på nätet. Just ikväll är det baddräkter som står på min lista. Jag är så sjukt sugen på baddräkten från by malina. Just nu på rea på boozt. Den hade jag sedan matchat med en vit kaftan från filippa k.

En annan baddräkt som också faller mig i smaken är den blå från hunkydory. Den har jag inte lyckats hitta på rea. Skjortklänningen från samma märke hade varit så fin till.


Klickar ni på bilderna så kommer ni direkt till en nätshop som säljer plagget ni är sugen på.

Likes

Comments

Eleonora, Föräldraskap

Eleonora har varit så gnällig idag. Jag är van vid en bebis som sover som en katt. Det började redan på gymmet. Hon somnade i vagnen på väg dit men vaknade så fort jag rullade in henne i lokalen sedan skulle inte hon sova medan jag tränade. Påväg hem somnade hon i vagnen men sov endast en halvtimme. Efter det har hon varit så gnällig. Jag har försökt somna henne i sängen några gånger men det har inte gått, tillsist fick jag henne att somna i famnen. Så här sitter jag nu med en hand skriver jag på datorn och det enda jag vill är att duscha men om jag lägger ifrån mig henne nu är jag rädd att hon vaknar.

Säkert vardagsmat för många mammor men inte likt min Eleonora att inte kunna somna på egen hand.

Likes

Comments

Eleonora

Jag kan inte släppa det här med att blogga...

Jag vill så gärna få det att fungera. För några år sedan, innan barn och jobb när jag fortfarande pluggade, så bloggade jag ganska flitigt. Jag tycker det är kul så jag kan inte riktigt ge upp det, därför gör jag nu ett sista försök. Det har hänt en del sedan sist men helt omöjligt att sammanfatta 3 månader så jag tänker inte ens försöka. Istället vänder jag blad och börjar om från början.

Eleonora är nu 7 månader gammal. Hon äter tre portioner riktig mat varje dag och två portioner ersättning. Hon sover hela nätterna men vaknar tidigt. Idag slog hon upp ögonen 4.30, då är man inte så pigg speciellt inte när man själv inte kan somna förrän efter tolv på natten. Hursom ska jag försöka ignorera tröttheten och gå och träna med en kompis nu på förmiddagen.

Jag ska äta upp gröten, sedan blir det lite morgontvätt, efter det ett benpass på gymmet.

Likes

Comments

Lite stressigt just nu. Som vanligt väntar man till sista minuten med allt. Nu är iaf klänningen fixad! Nästa projekt blir att handla till dukningen.

Likes

Comments

Föräldraskap

God morgon! Idag blir det barnloppis med en av mammorna. Vi bor på samma gata och har båda fått flickor med några veckors mellanrum. Det är skoj att äntligen ha någon nära som är i samma situation som en själv.

Något som slog mig igår när vi satt i mammagruppen och fikade är hur olika våra barn är. Naturligtvis har ett barn en personlighet från start men jag kan ändå inte låta bli och fundera på den klassiska frågan arv och miljö. Vad är medfött och vad är ett resultat av vår uppfostran? Vissa saker tror jag är personlighet (arv) - som det faktum att vissa barn redan sitter i matstol eller kan rulla runt. Sådant tror jag inte man kan skynda på men ända sedan Eleonora kom så har vi fått höra att hon är så lugn och jag har väl mest tänkt att det är så här ett barn ska vara. Hon är harmonisk, Jag ser till att hennes behov är tillfredsställda och då blir hon lugn. Hon visar tydligt när något är fel och ju mer jag lär känna henne desto snabbare kan jag hjälpa henne och då behöver det inte alltid bli så högljutt.

En annan sak som slog mig är hur några av mammorna har valt att slå knut på sig själva. De tar ALLA nattningar - barnet suger sig till sömns och kan inte ens somna på dagen utan ett bröst i närheten. Hur orkar de? Redan två dagar efter hemkomst så introducerade jag napp. Mina bröst skulle vara mat ingen napp. Efter någon vecka provade vi ersättning så jag skulle kunna lämna hemmet själv vid behov. På natten sover hon brevid vår säng i ett bedside crib men redan efter en månad började jag träna henne på att sova i spjälsängen. Jag säger inte att mitt sätt är det rätta men nu har jag en bebis som somnar själv i spjälsängen på dagarna och som kan vara själv med pappa när jag vill ha egentid.

Men tillbaka till frågan om arv och miljö - hur hade Eleonora varit om hon vuxit upp med någon av de andra mammorna? Hade hon ändå varit en lugn bebis?

​Eleonora 3 dagar gammal testar sin säng

Likes

Comments

Har tillbringat de senaste timmarna utomhus. Eleonora har sovit i vagnen och jag har planerat för dopet. När vi bokade datumet kändes det som en evighet dit men nu är vi där. Om en vecka ska hon döpas.

Annars har jag haft en mysig dag med mammagruppen. Vi käkade lunch och snackade om allt mellan himmel och jord. Timmarna bara flög iväg.

Nu ska jag äta ugnspannkaka - inte den vanligaste fredagsmiddagen men så gott!
Ha en trevlig kväll så hörs vi imorgon.

Likes

Comments

Privat

Det blev en lång oplanerad paus från bloggandet. Jag har varit sugen på att blogga under denna tid men inte orkat/haft tid så jag tänker att jag ska ge det en chans till. Får jag till bloggen så blir det ju en dagbok över tiden hemma med Eleonora och det är ju något som är roligt att ha som minne senare.

Att jag inte bloggat beror på att jag tappade sugen helt på allt. Jag har inte tränat, inte promenerat, inte tagit hand om hemmet. Jag har känt mig lite nere och varit extremt trött. Nu har jag blivit förkyld så en del kan nog förklaras med det men jag tror inte det är hela sanningen. Jag har börjat känna att vi har för mycket aktiviteter och för lite tid hemma men allt är ju så skoj så jag vill inte sluta med någon.

Just nu sover Eleonora, när hon vaknar ska vi ut på promenad tillsammans med några andra mammor i föräldragruppen. Det är första gången vi mammor ses utanför BVCs regi och jag har sett fram emot träffen hela veckan.

I eftermiddag/kväll när jag kommit hem så ska jag sätta mig och skriva några inlägg till er. Dels uppdatera er om amningen, beta av några punkter på "listan" och berätta om Eleonoras första förkylningen. Låter inte det lockande så kan jag även avslöja att det är dop på G.


Likes

Comments