Header

Allmänt

Nu är rummet äntligen färdigt! I början var det svårt att föreställa sig hur resultatet skulle bli med tanke på att det i fredags inte ens gick att gå i rummet p.g.a. alla saker. Det tog många timmar för mig att plocka upp och ett tag kändes det som att det aldrig skulle ta slut. Det gick ganska fort att få undan allt i kartongerna (mestadels böcker och tidningar), men jag var tvungen att bygga ihop hurtsen innan jag kunde få undan alla småsaker. Gissa om jag byggde fel och fick göra om det två gångar 😰 Så går det när man först glömmer bort träplupparna och när ett hål till en skruv blivit för stort och inte går att skruva i ordentligt. Det blev en och annan svordom innan jag var färdig.

Jag trivs faktiskt ganska bra i mitt rum. Jag har gjort det så hemtrevligt jag kan på så liten yta. Det ultimata hade såklart varit en lägenhet med Mikael, men det här duger så länge. Nu ska jag försöka smälta allting innan skolan börjar på måndag!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Allmänt

En vecka har gått sedan jag skrev sist. Det har varit så mycket med flytten att jag inte har orkat skriva, men nu så!

Flytten gick bra. Vi klev upp tidigt i fredags för att hinna slänga i oss frukost innan vi tog bussen till bilfirman för att hämta hyrbilen. När vi hade fått nycklarna och skulle leta på den blev vi lite snopna då det i bokningen stod att vi skulle köra en Volvo V60, men där stod en Renault Talisman. I efterhand såg vi att det också stod "Volvo V60 eller motsvarande". Vi satte oss i bilen och satt där en ganska lång stund. Mikael är inte van vid att köra med automatisk växellåda, så vi fick läsa igenom manualen först innan vi kunde åka hem och packa in saker i bagaget. Väl hemma passade vi också på att äta lite rester innan vi begav oss för att hämta släpvagnen. Viktigt att äta ordentligt när man ska åka långt 🍎

Efter att vi hakat på släpvagnen svängde vi in på IKEA för att köpa möbler (skrivbord, bokhylla och hurts), handdukar, klädförvaring och lite köksattiraljer. Det blev en snabbis in på Biltema också för att köpa spännband innan vi åkte vidare till mamma och pappa för att hämta resten av mina saker. Jag och lillebrors flickvän bar ner sakerna från övervåningen och ut på gården medan Mikael och pappa lastade på allt på släpet. Det gick mycket fortare att lasta än vi trodde, men vi blev ändå sena till Göteborg. Enligt beräkningarna skulle vi vara framme strax efter kl.19, men p.g.a. den låga hastigheten till följd av släpet var vi inte på plats förrän kl.20:30. När vi parkerat på gatan möttes vi av den tidigare hyresgästen. Han gav oss en rundtur på ungefär 45 minuter. Huset är gigantiskt! Jag tänkte att jag aldrig kommer hitta, för alla utrymmen är utspridda. Förrådet ligger t.ex. två portar bort.

Efter rundturen erbjöd han sig att hjälpa oss bära de tunga sakerna, så han och Mikael bär upp sängen och kylskåpet. Jättesnällt. Jag hade aldrig orkat med mina dåliga knän och min skadade axel. Redan när jag bar upp första kartongen med böcker så kände jag hur det tog i knäna. Det är tur att det finns en bakdörr som gör att man inte behöver gå i lika många trappor jämfört med om man går in via huvudentrén 👍 På slutet, när vi nästan var klara, kom en granne och hans kompis och erbjöd sig att bära. Tack vare det hann vi i tid för att lämna in släpet, annars hade vi garanterat blivit sena. Vi hade lite saker kvar i bagaget när vi åkte, så vi fick bära upp det när vi var tillbaka.

Kring midnatt var sakerna äntligen uppe på rummet. Mikael skruvade ihop sängen medan jag duschade. Man blir minst sagt varm av att springa upp och ner i trappor i 2 timmar (bor på 4:e våningen utan hiss). Efter att vi båda duschat la vi oss i sängen för att kolla på tv-serier innan vi somnade. Vi släckte inte lampan förrän kl.01:35, så det blev en väldigt lång dag för vår del. Då kan man tänka sig att vi fick sova gott och länge, men icke! Runt kl.06 vaknade vi av att vi hörde en brandvarnare som tjöt. Vi försökte lokalisera vart det kom ifrån genom att gå ut på gården. Det tog oss kanske 15 minuter innan vi hittade vart ljudet kom ifrån: en container utanför mitt fönster. Någon hade alltså slängt en pipande brandvarnare i soporna! Eftersom sopcentralens telefon öppnar kl.10 på helger ringde jag polisen. De kunde inget göra, men de skrev en notis ifall fler i området skulle ringa. Det var bara för Mikael att dumpsterdiva. Han lyckades få tag i den och stänga av den efter kanske 15 minuter. Jag ska ringa hyresvärden imorgon då brandvarnaren hade deras logga på, så det är en student som kastat den. Fy fy.

Vi kunde såklart inte somna om efter detta. Det var bara att fortsätta med allt stök. Mikael började montera min bokhylla medan jag la in mina kläder i garderoben. När jag var klart med det hjälptes vi åt med bygget. Runt lunchtid tog vi en paus för att åka till Backaplan för att köpa gardinstång, duschstång, lakan och verktyg för att kunna montera skrivbordet. På vägen tillbaka handlade vi på Willys. A girl gotta have food 🍲

När vi kom tillbaka till rummet fortsatte Mikael montera skrivbordet medan jag packade in maten och plockade med småsaker. När han var klar bestämde vi att det fick vara nog för i helgen, för det som var kvar kunde jag ta hand om själv. Efter att ha pustat ut i sängen med lite tv-serier gick vi ner på stan för att äta. Vi gick runt ganska länge innan vi hittade en pizzeria i närheten av min bostad. Den var ingen höjdare. Vem har pizzakrydda på pizzan, egentligen? Jättekonstigt, tyckte vi. Lite efterrätt på det. Ben&Jerrys Caramel Sutra till ett avsnitt av Breaking Bad (Mikaels favoritserie) innan vi släckte lampan för att sova.

Idag klev vi upp runt kl.08. Mikael kände för att gå ut och äta frukost, så vi gick ner för berget för att försöka hitta någonstans att äta. Det var inte så lätt. Efter att ha letat i nästan 1 timme utan resultat gav vi upp och gick till Ica för att köpa nybakat bröd att äta på rummet till ett avsnitt av Breaking Bad. När avsnittet var slut la vi oss i sängen för att kramas en stund. Mikael fick trösta mig som var ledsen. Jag bröt ihop kort efter att vi klev upp då han skulle åka hem vid lunchtid. Det kändes bara så fel allting. Vi har bott ihop i 5.5 år och helt plötsligt flyttar jag ifrån honom, förvisso av en fantastisk anledning men det känns ändå fel. Att inte veta när vi ses nästa gång gör inte det hela bättre. En tröst är att Mikael har sagt upp sin lägenhet och så snart någon har tagit över den kommer han flytta in hos sin mamma tillfälligt tills vi har hittat någonting gemensamt (då har vi ett avstånd på 14 mil istället för 50 mil). Tills dess får jag påminna mig om varför jag gör det här och att det kommer lösa sig i slutändan. Snart är vi sambos igen ❤

Likes

Comments

Allmänt

Det har varit en händelserik dag, till skillnad från igår. Idag har jag plockat ihop min stationära dator och organiserat så att allt är lättillgängligt och inte står i vägen på fredag. Allting ska nämligen bäras ner från övervåningen i mina föräldrars villa, så det är viktigt att det finns tillräckligt med utrymme för att t.ex. bära ner sängen som ska bäras ner först. Härom dagen stod det massa påsar i vägen, men inte längre!

Efter att övervåningen blivit färdig åkte jag, mamma och pappa till pappas kusin för att hämta kylskåpet. Jag var beredd på att jag skulle behöva bära, men det slapp jag. Kylskåpet ställde vi in i garaget, där vi också kopplade i det för att se så att det fungerade. Det hade inte varit särskilt roligt att frakta det till Göteborg för att där upptäcka att de var trasigt. Det fungerade finfint 👍

Kort efter att vi kommit tillbaka till mamma och pappa var det dags att plocka fram inför avskedsfikat. Jag dukade bordet på altanen och ställde fram allt förutom saften och smörgåstårtan som mamma kom in med. Det bjöds på tigerkaka, delicatobollar, delicatobanankaka, dubbla chokladhavreflarn, smörgåstårta, läsk, saft och kaffe.

Farmor och farfar var de första som kom, vilket var trevligt för då fick jag möjlighet att prata med farfar en stund. Folk har annars en tendens att prata i munnen på varandra och det är då svårt att få en syl i vädret. Han satt dessutom på andra sidan bordet och man vill ju ogärna skrika från varsin ände. Fikat var trevligt och det kändes bra att få säga hejdå till alla. Det kommer nog dröja innan jag är på besök i Dalarna igen.

Gästerna åkte hem tidigare än jag hade räknat med och eftersom jag var färdig med allt inför fredag bestämde jag mig för att åka hem. Jag känner att jag vill spendera så mycket tid med Mikael som möjligt innan vi skils åt på lördag eftermiddag. Han blev glad och överraskad när jag berättade att jag skulle komma hem tidigare ❤ Vi hatar att vara ifrån varandra, om än för några dagar. Det kommer kännas väldigt tufft att vara ifrån varandra på obestämd tid, men som jag skrev i ett tidigare inlägg så blir det förhoppningsvis inte alltför länge.

Likes

Comments

Allmänt

Det har varit en väldigt lugn dag idag. Den började med att jag som vanligt vaknade tidigt (lider av insomni och får tyvärr inte så mycket sömn). Jag satte mig vid datorn en stund innan jag gick ner för att slänga in bröd i ugnen. Jag äter sällan mjukt bröd, vare sig det är vitt eller mörkt, men just den här morgonen var jag sugen på vitlöksbröd med ost.

Efter frukosten började jag stöka runt för att ta hand om det som inte hanns med igår: hyllan som mina torrvaror ska stå på behövde skruvas isär, kartongerna behövde ​organiseras så att alla vet vilken ordning det ska lastas på släpet och tvätten behövde ​hämtas från tvättstugan. Jag hade tänkt packa ner min stationära dator idag också, men det väntar jag med tills imorgon. Skrivaren har jag packat ner i alla fall då jag inte behöver skriva ut någonting innan fredag. Alla papper som ska med är redan fixade.

När pappa vaknat och fått piggna till lite följde jag med honom till farmor och farfar för att personligen bjuda in dem till morgondagens avskedsfika. Vi träffas så sällan och jag lovade farmor senast vi sågs att jag skulle säga hejdå innan jag eventuellt flyttar eftersom man aldrig vet när man träffas nästa gång, om det blir någon nästa gång. Man vet aldrig när man har gamla släktingar, så man får ta tillvara på den tid som finns.

Bara några minuter efter att vi kommit hem fick jag ett sms av min bästa kompis som sa att hon var på väg. Vi hade bestämt att hon skulle komma över på fika då det gick så dåligt med bussar för min del (jag skulle från början åkt till henne). De har ändrat bussförbindelserna här så att man måste ringa och förhandsboka på lördagar och det kändes så krångligt, så då bestämde vi att hon skulle komma till mig istället eftersom hon har bil. Vi gjorde väl egentligen inte så mycket. Vi satt mest på altanen och pratade, som vi brukar göra. Lika trevligt som alltid 😍 Resten av dagen har jag bara tagit det lugnt. Det känner jag att jag behöver efter allt stök.

Nu är det inte alls mycket kvar som ska göras innan fredag: avskedsfika, boka bil, packa lite småsaker hemma och lämna tillbaka jobbkläderna. Sen är jag redo att flytta!

Ni får ursäkta de dåliga mobilbilderna. Jag har en systemkamera, men jag orkar inte släpa med mig den överallt eftersom den är väldigt otymplig, så jag ska köpa en kompaktkamera inom kort.

Likes

Comments

Allmänt

Just nu är jag hos mina föräldrar och packar då jag har de mesta av mina saker här (lång historia varför). Jag har varit igång i kanske 5 timmar och på den tiden har jag faktiskt fått det mesta gjort. Det gick mycket fortare att packa än jag hade väntat mig, så imorgon kan jag fika med min bästa kompis i lugn och ro utan att behöva tänka på alla saker som måste göras. Nu är de bara tvätten, skräpkastning, försäljning av möbler och organisera alla kartonger och påsar kvar innan jag är klar! Det ska dock packas hemma också, men inte i närheten så mycket som här. Bara lite kläder, verktygslådan, badrumsvågen, nya laptopen och täckena och kudden.

Ja. Det ska bli spännande att se om allt går in i släpet. Jag bokade som tur är ett stort. Sängen, kylskåpet, omonterade ikea-möbler och cykeln ska få plats också 😂

Likes

Comments

Allmänt

Igår kväll fick jag lite bilder på mitt studentrum. Jag visste att det var litet och det gör mig ingenting med tanke på att jag ska bo där tillfälligt, men det är andra proportioner än jag hade räknat med så nu måste jag tänka om när det gäller möbleringen. Han som senast bodde i rummet har erbjudit sig att åka dit och mäta väggarna så att jag kan planera bättre. Jag vill inte behöva åka dit, mäta väggarna och sen åka till IKEA för att köpa möbler utan jag vill kunna åka till IKEA direkt. Det blir ett jäkla hattande fram och tillbaka annars och det vill vi undvika då vi inte har så lång tid på oss från det att vi kommit till Göteborg till släpvagnen ska vara inlämnad. Det måste kunna gå fort att packa upp.

Egen toalett finns på rummet (bredvid ytterdörren), men kök delas mellan nio personer. Jag kommer ha kylskåp på rummet då jag vill ha mina grejer ifred. Jag tror också att det kommer kännas mer hemtrevligt att ha det så, så att det inte känns som att jag delar hem med flera andra, att det här faktiskt är mitt eget. Kylskåp kommer jag få av pappas kusin, som ska hämtas på söndag innan avskedsfikat. 

Likes

Comments

Allmänt

I slutet av april började jag som timanställd i den lokala Konsumbutiken (övergick till semestervikariat i juni) och idag gjorde jag min sista dag. Det känns bra att få avsluta det här kapitlet och påbörja ett annat. Det är såklart tråkigt att behöva sluta eftersom det här är den första arbetsplatsen jag har trivts på, men samtidigt så är det skönt att jag äntligen ska få göra det jag verkligen vill göra. Det jag brinner för.

Arbetsdagen har varit som vilken annan arbetsdag som helst, bortsett från att jag har sagt hejdå till några stammisar och bjudit kollegorna på fika. Igår kände jag att jag ville ge dem någonting som tack för att de fick mig att känna mig som en i gänget, så jag slängde ihop en plåt med Kärleksmums ❤ Det gick dock inte så bra då jag hade glömt bort att en sats glasyr inte räcker för att täcka hela kakan. När jag insåg det försökte jag i panik blanda ihop en till och den blev såklart för tunn då jag hade i för mycket kaffe. Glasyren ville inte stelna riktigt på halva kakan, men jag hade inte tänkt ta med hela så det gjorde egentligen ingenting. Bara jag som är pedant och vill att det ska bli jämnt. Kakan blev lyckligtvis god och en succé på jobbet. Innan jag gick hem frågade jag chefen om jag skulle ta med och tvätta jobbkläderna och då svarade hon:"Gärna, men lämna kakorna!"

Chefen skojade med mig idag och frågade om jag inte vill göra karriär på Coop istället, men icke. Hon har varit väldigt nöjd med mig och hade gärna haft mig kvar. Hon sa t.o.m. härom veckan att det är synd att de inte kan dela ut fasta tjänster. Det kändes bra att höra, för då vet jag att jag har gjort ett bra jobb.

Likes

Comments

Allmänt

Mamma och lillebror har varit på besök hos oss idag för att fira att jag har kommit in på utbildningen. De passade samtidigt på att göra några ärenden både åt och med oss. Elias (lillebror) hämtade på vägen hit en plastblomma i Borlänge som jag hittade på en köp- och säljsida på Facebook och köpte en veckoplaneringstavla plus pennor på Biltema. Jag skulle inte ha hunnit med det innan flytten då jag har så mycket att göra, så han var snäll och gjorde det åt mig. Vi fick också skjuts till Rusta så att jag kunde köpa den matta jag har tänkt ha i studentrummet. En stor och fin ljusrosa matta med blommor på. Jag älskar shabby chic!

Efter en snabbis in på Rusta och Granngården, där vi köpte hö till våra två kaniner, åkte vi till min och Mikaels favoritpizzeria för att äta. Jag tog som vanligt en med räkor och ananas medan Mikael också körde på samma gamla vanliga, kebabpizza. Mamma och Elias delade på en med ägg, bacon och lök. Jag har aldrig sett ägg på pizza, så det var nytt för mig. Det såg inte särskilt gott ut, men ska tydligen vara det.

Vi satt och pratade ganska länge efter att vi hade ätit klart. Vi pratade mest om avskedsfikan nästa söndag och den kommande flytten. Inte så konstigt med tanke på att det är det enda jag tänker just nu. Det ska bli så spännande!

Idag har varit en bra dag.

Likes

Comments

Allmänt

Jag har fått förvånansvärt mycket gjort det senaste dygnet. Förutom att skriva på kontrakt för studentrum och beställt diverse saker som jag kommer behöva i skolan har jag också ansökt om bostadsbidrag, registrerat flyttanmälan hos Skatteverket och skrivit ut mig från Jobb- och utvecklingsgarantin. Det blev dock ett missförstånd på Arbetsförmedlingen, som gjorde att jag fick åka tillbaka igen. Handläggaren som först tog emot mig noterade mitt namn, personnummer och datum för skolstart på en lapp som han skulle vidarebefordra, istället för att ordna allt i systemet direkt. Efter att ha kommit hem och ringt kundtjänst för att dubbelkolla så att jag verkligen blev utskriven fick jag veta att utträde var planerat den 28/8, samma dag skolan börjar. Det var bara att åka dit igen och förklara att jag ville bli utskriven idag. Jag fick träffa en annan handläggare som la in allt i systemet, så nu är jag fri från Arbetsförmedlingen!

Det som behöver göras nu innan flytten är att ändra utdelningsadress för posten (gör det om 1.5 vecka), boka bil och släp, packa och ha avskedsfika. CSN ansökte jag om för några veckor sedan och fick det beviljat, så det är redan fixat. Skönt att ha det mesta gjort redan nu så har jag mindre att tänka på när det börjar närma sig nerresa.

Likes

Comments

Allmänt

Idag är en stor dag för mig. Idag har jag fått besked om att jag är antagen till den utbildning jag har drömt om att gå i 10 år: dietistprogrammet i Göteborg. Jag har fortfarande inte fattat det riktigt och det kommer nog ta några dagar innan det sjunker in.

Jag hade svårt att sova inatt p.g.a. nervositet. Vid första urvalet hade jag reservplats 3 och jag vågade inte riktigt hoppas på att jag skulle bli antagen fast oddsen var med mig, så när jag fick beskedet brast jag ut i gråt. Ren och skär lycka! Efter att ha torkat tårarna och berättat nyheten för nära och kära satte jag mig i soffan med laptopen i knät och beställde lite saker som jag kommer behöva i skolan: kurslitteratur, diktafon och en ny laptop då min nuvarande är gammal och skruttig. Jag skrev också under kontrakt på bostad, ett studentrum på 19 kvm. Vi har inte hittat någon gemensam bostad för mig och Mikael (min karl), så jag flyttar ner utan honom tills dess att vi hittar någonstans att bo tillsammans. Det känns konstigt att behöva lämna kvar honom i Dalarna då vi har bott ihop i 5,5 år, men har vi tur handlar det inte om alltför lång tid. 

En sån här händelse måste man ju fira, så Mikael bjöd ut mig på en av våra favoritrestauranger inne i stan. Jag provade en ny rätt som var ganska kryddstark (gillar inte stark mat). Den var god, men lite för mycket peppar för min smak. Efterrätten var som vanligt god i alla fall och lyckokakan jag fick innan vi skulle gå därifrån var ju klockren!

Nu ska jag försöka smälta beskedet innan jag börjar packa. Flytt beräknas 19/8.

Likes

Comments