Vi var der i fjor, og det var stor suksess. Jeg gjør det til en tradisjon med to dager på messa, og bestiller hotell i år også. Thon Hotell Arena, som er nærmeste nabo til Norges Varemesse.  Det er så innmari greit å kunne ta seg tid der inne, og ikke stresse for å rekke over alt. Men tre unger, så er det mye som skal testes, bygges og vinnes. Så det er veldig greit med ekstra tid. Jeg får heldigvis med meg snilleste Melissa også, så vi er to voksne. Jeg er så takknemmelig for den jenta, hun er virkelig som sendt fra himmelen.

I fjor var det stor legoworkshop, med både Lego Ninjago, Lego City, Lego Friends og mye mye mer. I år kommer det vist mer Lego, samt en masse annet gøy. LilleKris er jo også større nå, så har har nok mer utbytte av dette i år enn i fjor. Hvis du har lyst til å sjekke ut årets KidsExpo, kan du kjøpe billetter på Ticketmaster. Jeg skal selvfølgelig skrive om opplevelsen vår i etterkant.

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - klikk her!

Likes

Comments

Først vil jeg bare takke for alle fantastiske meldinger jeg fikk etter innlegget om ADHD på toget. Det varmet, veldig. Likevel har jeg hatt noen veldig vonde dager etterpå. Så jeg tenkte at jeg skulle skrive litt om det også. Det er terapi det, å skrive. Og for andre, for andre kan det kanskje være terapi å lese, og å få vite at de ikke er alene, for vi er ikke det, ingen av oss er det.

Nok et jordskjelv. Nok en tsunami. De tar meg med en enorm kraft, og blåser alt liv utav meg, all glede, smilet på leppene, gleden i øynene. Drømmene, gleden over å se frem til ting. Gleden over barna mine. Jeg faller utenfor. Ser, hører alt, men likevel utenfor. Ser og hører de bygge togbane på gulvet, ser at de er flinke, klapper og viser tommel opp, klistrer på meg smilet, for dem. Men, jeg sitter utenfor, det er en vegg mellom dem og meg. En glassvegg, som skiller deres bekymringsløse verden fra mine traumer.Jeg, er et tidligere mobbeoffer..

Tone Damli sin manager sa for noen år siden, at vi måtte forstå at det var tøft å leve med kommentarer om seg selv i flere mnd. Haha,husker jeg at jeg tenkte. Prøv å lev med det i 13 år du. Så skal jeg ta deg seriøst. Noen mnd er ingenting.

Jeg ble grovt hetset og mobbet gjennom alle mine år på skolen, til og med gjennom videregående (som jeg aldri klarte å fullføre). Det var både ord, slag, spytting, gymtøyet mitt ble tatt fra plassen min på skolen(jeg har fremdeles ikke fått det igjen). På barneskolen var til og med læreren min med på mobbingen. På ungdomsskolen ble jeg slått både på skolen og på vei til og fra. Alle aktiviteter måtte jeg bare avslutte, for de ventet på meg utenfor. Truet med voldtekt, løp etter meg, en hel guttegjeng. Jeg turte ikke å gå ut av huset. Jeg kunne ha nådd langt, men jeg kunne ikke gå ut. Kunne ikke ha vinduet mitt åpent en gang, for det skjedde at ting ble kastet inn på rommet mitt.

Jeg er så glad for at det ikke var mobiltelefoner da jeg gikk på skolen. Skadene hadde nok vært vesentlig verre da. Jeg fikk riktignok noen mld da jeg var rundt 15-16 der det stod Hore og lignende, men det er ingen bilder, ingen stygge instagram kontoer, ingen facebookhets. Heldigvis. Jeg opplevde et par ganger at folk stod utenfor huset mitt og ropte ukvemsord til meg, men jeg fikk det aldri direkte inn i stua. Heldigvis.. Det var vondt nok.For vondt. Jeg nektet å gå på skolen. Nektet plent, ble syk. Gav opp.Tapetkniven var en periode min beste venn. Arrene mine er fremdeles godt synlig, oppover begge armene. Med blodet og tårene fikk jeg renset ut. Jeg fikk kanalisert de psykiske smerten ut i fysisk smerte, og det kjentes deilig. For deilig. Livet var ikke verdt det. Verden ville bli mye bedre uten meg. Jeg var bare trøbbel, dømt til å mislykkes, dømt til å dra med meg alle rundt meg i min mislykkethet.

Siste halve året på ungdomsskolen var jeg på skolen i tilsammen 6 timer tror jeg, og det var for eksamen og andre prøver. Resten fikk jeg gjøre hjemme, i trygghet, uten friminutt, uten kommentarer, uten slag, uten blikk. Jeg sov, låste meg inne, kroppen var utkjørt, kreftene brukt opp, livet var et ork. Jeg pustet, ellers var jeg død..

15 år, 15 år og jeg blir fremdeles tidvis truffet av dissejordskjelvene, disse tsunamiene. Disse enorme kreftene, som får meg til å krypegråtende inn i et hjørne, og skjelve. Disse stygge kreftene som tar megtilbake, tilbake til da jeg ikke fikk gå i fred. Kommentarene hagler over meg,alle som jeg fikk iløpet av 13 år på 5 minutter. Jeg HØRER dem, mens jegtrykker kroppen lenger inn i hjørnet mitt, og forsøker å gjøre meg usynlig.

Du skjønner, selv om du ikke fysisk sier disse ordene til meg lenger, selv om du ikke fysisk slår meg, selv om jeg får gå i fred nå. Iallfall sånn halvveis (for det hender jeg møter på ja du vet.). Så har de SATT SEG FASTi meg, de sitter dønn fast, nekter å slippe taket. Den lille røde djevelen hopper frem innimellom for liksom bare å minne meg på hvor lite verdt jeg er,hvor mislykka, hvor stygg, feit, ekkel, umulig å elske, at jeg aldri kommer til å få meg noen kjæreste, at jeg fortjener å være alene, at ingen liker meg,ingen elsker meg, at jeg ikke kan noenting, ikke kommer til å lære noenting, at jeg er et null, en uviktig person, som INGEN hadde savnet, om jeg hadde valgt åstikke kjøkkenkniven i hjertet mitt i dag. Jeg har vært der, stått på kjøkkenet å sett på den, tenkt at jeg kan bruke den, tenkt at det vil gå fort, tenkt at da vil jeg slippe, at jeg ikke orker mer. 15 år. Men.. Ikke i dag heller..

Heller ikke i dag var jeg en av de som jordskjelvet ogTsunamien tok. Men jeg vet at de finnes. Kanskje det er deg. Kanskje du også har stått der. Kanskje du står der nå. Jeg vet ikke. Jeg bare vet at jeg ikke døde i dag heller. Nok en gang har jeg overlevd. Nok en gang kan jeg gi barna mine ett bad i kveld, før jeg kjærlig brer over de og kysser de god natt,synger nattasang. Nok en gang fløy naturkreftene forbi meg. Lot meg overleve,lot meg stå.

Jeg skal ikke gi deg noen sitater om at det er alltidmørkest før soloppgang, eller at det er i motbakke det går oppover. Jeg skalheller ikke si at for noen betyr du alt. For jeg VET at når du er lengst nedeså hjelper INGENTING av dette. Det betyr rett og slett ingenting. Den lillerøde djevelen klarer å fortelle deg det motsatte. Det jeg derimot skal si er omlivets triangel.

Ta tak i noe solid,og hold deg fast.

Og hvis ikke du har noe solid, så er jeg der. Ta tak i meg,skriv til meg. Jeg har overlevd så mange jordskjelv, tsunamier og tornardoer atjeg anser meg selv som et meget stødig reisverk. Så stødig, at jeg godt kanhjelpe andre å bygge også. Jeg vet hvilke materealer som fungerer best. Jeg ermin egen entrepenør, og jeg bygger min borg med de samme steinene som blekastet på meg.

Likes

Comments

Etter ett ekstra døgn i Sandessjøen, på grunn av togstreiken, reiste vi endelig hjemover i går ettermiddag. Heldigvis gikk alle toga våre både i natt og i dag tidlig, så turen hjem gikk radig, uten ekstra opphold. Ca klokka 07.00 var vi i Oslo, og jeg låste meg inn i huset hjemme ca 09.00. Det var fire slitne kropper som hoppa rett i seng og sov i noen timer. Ferie og så lang togtur tar på, selvom det er vakkert i Nord, er det deilig å komme hjem også. Men, jeg må si, at jeg savner den nydelige utsikten fra stua til søstern, når jeg ser ut av kjøkkenvinduet mitt. Forhåpentligvis er det ikke så altfor lenge til vi reiser tilbake.

Nok en drøm i oppfyllelse, nok et punkt krysset av Bucketlisten min. "Ta med barna til Nord-Norge". Jeg tror de har hatt en kjempefin tur. Til tross for lite søvn, så tror jeg virkelig de har storkosa seg. De har iallfall fått en opplevelse for livet. Noe de kommer til å huske og snakke om. Nord-Norge, der er det ikke alle som har vært. Det er jo så vakkert der oppe, det er umulig å ikke la seg trollbinde.

Likes

Comments

Ja, du ja. Du som skriker ut, at jeg burde skjemmes, fordet jeg har ei jente som ikke alltid klarer å oppføre seg slik som man burde, ute blant folk. Ja, du ja. Du som mente du ikke var sur, eller grinete, men at det var jeg, som i familievogna på NSB sitt tog fra Mosjøen til Trondhjem, ikke klarte å ta hensyn til andre. Fordet jeg ikke ville at jenta mi skulle kaste kjeks rundt, klatre rundt på lekerommet å gå i veien for DITT barnebarn, sprute brus i setet, eller sloss med brødrene sine. Du skjønner det, at jeg har ei jente som dessverre er født med skjulte handicap. Du kan ikke se det på henne, for deg ser hun helt normal ut. Så tidvis så kan jeg kanskje skjønne at du mener det er min skyld. Men likevel. Vær hyggelig, ALLTID, for du kjenner aldri andre menneskers historie eller vansker. Vet du for eksempel at min datter, den søte jenta, med det krøllete håret, som sikkert så sukkersøt ut for det, har sterk ADHD og Autisme, og derfor ikke helt forstår vanlig oppførsel? Vet du for eksempel at hun hadde er utrolig dårlig dag, da vi tilfeldigvis havnet i samme vogn som deg? Vet du egentlig hva en dårlig dag for ei med ADHD og Autisme fortoner seg som? Jeg kan selvfølgelig ikke si at du ikke vet, men jeg tror, etter din oppførsel mot meg på toget i dag, så kan jeg med 99% sikkerhet si at du ALDRI har opplevd disse diagnosene på kroppen selv.

Om jeg blir sint? Både ja og nei. jeg blir mest lei meg. Lei meg fordet jeg sitter i denne situasjonen. Lei meg fordet jeg sitter i den alene. Lei meg fordet hennes diagnoser gjør det utfordrende å reise på ferier, nettopp på grunn av mennesker som deg. Men mest av alt blir jeg lei meg fordet at du har rett, på en måte. "At ikke du skjemmes", sa du. Vet du, jeg gjør det. Og det er FAEN så vondt. Så vondt, at jeg tror aldri du vil forstå det. For svar meg på dette, forstår du hvor vondt det er å tidvis være flau over sin egen datter, sitt eget kjøtt og blod. MIN EGEN DATTER!!?? Jeg elsker henne jo så enormt høyt, Høyere enn noe annet i hele verden. Samtidig, er det så enormt vanskelig å være mamma til noen som er så krevende, som har så mange utfordringer.

Jeg skal være ekstra ærlig her nå, ærligere enn jeg noensinne har vært tidligere. For jeg hadde egentlig LOVET meg selv at jeg ALDRI skulle si noe av det hun sier og gjør, bare forklare at hun har UTFRODRINGER. Men, nå klarer jeg ikke mer. Jeg SKRIKER så hardt etter forståelse, at jeg MÅ si noe. Du skjønner det, kjære gamle dame,og datteren din for så vidt. Da vi møtte dere på toget, så hadde min datter sittet over en time på bussen fra Sandessjøen til Mosjøen, hun hadde løpt rundt i bussen, nektet å ta på seg beltet, slått brødrene sine, sparket meg, sparket bussen bedt meg "holde kjeft" en rekke ganger. Hun var faktisk så slitsom at vi var nær med å bli kastet av bussen. La med få understreke, uansett hva du og ditt snevre "alleerlike" hode skulle mene, at dette IKKE er min skyld. Så sant du da ikke også mener at ADHDen og Autismen er min skyld da. Same fuck hva du mener om det egentlig. Jeg har vært der også. Jeg skylder på meg selv hver eneste dag. Så ingenting av det du gjør eller sier, kan gjøre ting verre eller vanskeligere for meg.

Jeg skal prøve å ikke la deg ødelegge hele turen hjem for oss, for den er lang. Men, det er ikke så lett. For det skal dessverre ikke så mye til for å vippe meg av pinnen for tida. De siste tre årene har jeg vært gjennom en kolikkskrikende baby, en ADHD og Autismedatter som måtte bytte skole, en gutt som skulle starte i barnehage, et opløst ekteskap, politiavhør, måttet etablere meg på nytt på nytt sted, og ellers alt som man må igjennom ved et samlivsbrudd. Så jeg er langt langt nede fra før av, og din kommentar, fucka meg royaly up, for å si det rett ut. Det var kanskje ikke ment sånn, det er SÅ viktig å være hyggelig ALLTID. For du vet rett og slett ikke hva mennesket du går løs på sliter med. Men for å svare på spørsmålet ditt, hvis det i det i det hele tatt var ment som et spørsmål. Ja, jeg skjemmes. Skjemmes over at jeg ikke klarte å holde ekteskapet mitt flytende (for fuck, jeg klarer faen ikke å holde på et ekteskap en gang), skjemmes over at jeg har ei datter med ADHD og Autisme (som sikkert 50% av befolkningen i Norge mener er MIN skyld), skjemmes over livet mitt. Men mest av alt, mest av alt skjemmes jeg over at jeg skjemmes over alt dette.

Så min bønn til deg blir. Neste gang du ser noen som sliter. Hjelp til, send et beroligende smil til mammaen som prøver så godt hun kan. For tro meg, det smilet hjelper SÅ mye mer enn glefsing. Det smilet gir styrke, vilje, pågangsmot. Det eneste glefsing gjør, er å fjerne det lille ekstra av krefter den mammaen har igjen. Det fører til at jeg vil tenke meg om en ekstra gang før jeg tar med unga på ferie en gang til. Og guess what, de eneste det går utover, det er barna mine. Så gratulerer til deg. Neste gang du sitter i familievogna på NSB, så får kanskje barnebarnet ditt fritt turne rundt setene (en oppførsel jeg overhodet ikke godtatt fra mine barn by the way), du får kanskje ro til å telle antall masker på strikketøyet ditt (som jeg mener er an lost cause i familievogn men men..), men samtidig så vil jeg at du skal vite (jeg ærlighet kan kanskje virke slemt, men det er i det minste ærlig.) at du samtidig som du kan sitte der å nyte livet, så kan det hende at du har gitt mine tre barn en hjemmeferie. Ja, kjære deg, sånn er det å ha et barn med disse diagnosene.

Likes

Comments

Hvem trenger vel hotell, når man har denne utsikten fra leiligheten til søster, kaffe på senga, og nydelig vær fra tidlig morgen til sent på kveld. Dette har virkelig vært en magisk høstferie. Ungene har storkosa seg, og jeg har fått litt etterlengtet oppvartning. I går kveld var vi å leika på lekeplassen du ser på bildet over her. Unga storkosa seg i sjørøverskuta og leika Sabeltann så det hørtes over hele Sandesjøen.

I dag har vi vært godt over tre timer på Kulturbadet. det var desverre ikke lov til å ta bilder der inne, så jeg har ingen bilder fra innsiden. men vi kosa oss kjempemasse. Minsten er jo som en liten fisk i vannet, og er ikke redd for noenting. De to eldste var jo der i går også, men da testa de ut kinoen sammen med tante. Jeg tror filmen var bra, for de snakka nesten ikke om annet på turen gjennom handegata tidligere i dag.

På veien hjem fra Kulturbadet, tok vi turen innom butikken, for å kjøpe lørdagsgodt, og litt reisemat til i morra. Vi tok veien langs brygga, og jeg fikk knipsa noen bilder. Vel hjemme, ble det pannekaker (etter ønske fra mellomstor) til middag, og lørdagsgodt som lovet. Mens vi satt og kosa oss dukka det jaggu meg opp et ambulansehelikopter rett over huset her. Kanskje ikke så rart siden sykehuset er så og si nærmeste nabo til søster. Men det å se et helikopter både lande og ta av, var stort for unga. Spesielt for mellomstor. Han syns det var ekstra stas at det blåste godt fra helikopteret.

Likes

Comments

I går ettermiddag, etter nesten 24 timer på reisefot, ankom vi endelig Sandessjøen og Helgelandskysten. Og dette er virkelig drømmelandet. Jeg misunner søsteren min litt, som får lov til å bo her. Det er som å komme til et helt annet rike. Et sted du bare ser i drømmene dine. Høye fjell, som ligger majestetisk og vakkert bak høstens fargerike åskammer. Ensomme hus og gårder, med kilometer til nærmeste nabo. Gamle eventyraktige naust og småbåter på motsatt side. Sjøen som ligger der, rolig og magisk. Horisonten som liksom ser ut som om den skal vare evig. Malerivakkert landskap. Og jeg får nesten vondt i sjela.

Det finnes neppe noe vakrere land enn Norge, og det finnes neppe noen vakrere del av Norge enn den nordlige delen. Jeg tror barna mener det samme, de satt nemlig nesten helt i stillhet hele den 50 minutter lange bussturen fra Mosjøen til Sandessjøen. Dette er nok mer magisk for dem enn for meg. jeg har jo tross alt vært her før. Ingen av barna har vært lenger nord enn Lillehammer. Så dette er stort både for dem og meg. Dette er en drøm som går i oppfyllelse. Dette med å kunne ta med seg barna nordover. Det har jeg hatt lyst til siden Ingrid ble født for nesten ti år siden. Alle burde dra opp hit. Bare se. det finnes da ikke noe som gir mer sjelefred enn dette landskapet her.

Likes

Comments

I dag sier kalenderen at det er 05.10.2016, og det vil si at det er 22. gang verdens lærerdag blir markert. Helt siden 1994, har denne dagen blitt markert over hele varden. Jeg er oppvokst i en lærerfamilie, begge mine foreldre er lærere, og to av mine tanter er også lærere. Jeg har derfor fått et godt og solid innblikk i læreres hverdag gjennom oppveksten min. Og tro meg, når jeg sier, at de fortjener all den støtten og annerkjennelsen de kan få. De er svært dyktige individer, som jobber natt og dag, i ferier og på fridager, for at DITT barn skal få den beste skolegangen. Tro meg jeg vet, jeg har feriert med lærere i alle år, og er det en ting jeg har lært meg, så er det at en lærer sjelden har ferie.

Vi har vel alle den ene veldig spesielle læreren, som vi aldri kommer til å glemme. Og, selvfølgelig har vi også de lærerne vi helst vi glemme. Jeg har også de lærerne jeg kommer til å huske for alltid, de lærerne som gjorde en tøff skolehverdag litt lettere, de lærerne som jeg gledet meg til å ha time med. Jeg hatet skolen, omtrendt fra første dag. Jeg var et mobbeoffer (selvom jeg ikke liker ordet offer) gjennom hele grunnskolen (og da er 9 år (nå 10) fryktelig lenge). jeg var nok også tidvis en svært vanskelig elev, for jeg gadd ofte ikke å ta til meg lærdom. Mye av det var nok fordet jeg faktisk trodde at jeg var dum, sannheten var jo at jeg bare var uutholdelig sliten.

Men, så var det de lærerne da, de lærerne som jeg gledet meg til å møte, de lærerne som jeg ene og alene pinet meg gjennom hele skoledager for å få ha den ene timen med, på slutten av dagen. En av de lærerne var Ellen (jeg husker dessverre ikke hva hun heter til etternavn), hun var håndarbeidslærer på Ekeberg Barneskole i Holmestrand. Jeg kommer aldri til å glemme henne. Jeg vet ikke helt hva hun gjorde som var så spesielt, men hun hadde en unik evne til å få verden utenfor min pult til å forsvinne, i hennes timer. Derfor far det som en fritime for meg å regne. Så takk Ellen, for all ro du gav meg, det var sårt tiltrengte timer av sjelefred.

Også var det Livssynslæreren min på ungdomsskolen da (siden KRL ikke ble et fag før i 1998, og vi da allerede var en gruppe, så var mitt kull, det siste kullet som gikk ut av grunnskolen med Livssynsundervisning). Jeg har dessverre totalt glemt navnet hennes. Men, jeg er sikker på, at noen husker det, og minner meg på det. Denne læreren hadde også en helt unik evne til å låse alt ute, der var det bare undervisningen som gjaldt. Den eneste læreren noensinne, som har fått meg til å glede meg til en eksamen. Tenk det. Da er du ikke en god lærer, da er du en eksepsjonell lærer.

Tredjemann ut er nok en livssynslærer. En venn av min far faktisk, som spilte gitar i timene, og var en skikkelig bamsemums. Han hadde alltid en festlighet på lur, og fikk selv den kjedeligeste timen, til å bli morsom. Det er ikke så mye fra barneskolen som jeg husker (tror nok jeg har fortrengt 80% av de årene), men disse livssynstimene, de husker jeg. Denne læreren fikk oss til å tenke, han fikk oss til å se verden på nye måter, han fikk oss en gang til å skrive vår egen beretning om hvordan vi trodde jorden og verdensrommet ble til. jeg kan ikke ha vært mer enn 11 år, men jeg husker det som om det skulle ha vært i går. Jeg tror den oppgaven er en av de mest spennende jeg noensinne har fått, i skoletiden. Så takk, til deg, som lot meg få så fantastiske minner fra en stort sett beintøff skolehverdag.

Også hadde vi en fransklærer på folkehøyskolen, som virkelig kunne det å lære bort språk. Takket være han, så kan jeg faktisk kommunisere med Franskmenn, om jeg skulle møte noen. Så takk til deg også, du fikk Fransk til å virke som.. Ja, jeg vet ikke, du fikk det til å gå som en lek.

Også var det mattelæreren vår da jeg gikk Tegning Form & Farge i Tønsberg. Jeg vil aldri glemme det første han sa, da han møtte klassen vår. "Lekser, det gidder jeg ikke å gi dere, for dere kommer ikke til å gjøre dem uansett". Endelig en lærer som har skjønt tegninga. Så takk til deg også, med tanke på at jeg gikk Tegning Form & Farge i 2000, så var du forut for din tid.

Også er det mine foreldre da. Som på toppen av å ha krevende lærerjobber, likevel har klart å oppforstre tre flotte damer (om jeg må si det selv). Takk til dere, for alt dere har lært meg, for all veiledning, hjelp og støtte gjennom en svært vanskelig skolehverdag. Uten dere, så hadde jeg ikke vært der jeg er i dag. Dere er mine forbilder.

Og sist, men slettes ikke minst. Siden jeg hat hatt så dårlige erfaringer med skole, mobbing, læring etc. Så sier det selg selv, at jeg var svært nervøs, da min egen datter startet på skolen i 2013. Siden hun allerede da hadde en ADHD/Autisme diagnose, var jeg ekstra nervøs. Jeg var redd for at hun skulle bli holdt utenfor, for at ingen skulle være venn med henne, for at skolen skulle snu ryggen til det hele. redd for at hun aldri skulle bli invitert, for at ingen skulle komme til henne. Jeg var enkelt og greit bare redd, livredd for hele greia.

Men skolen har vist seg som helt fantastisk, ikke bare lærerne, men hele skolen, foreldre, samhold, skolebuss, kort fortalt ALT. Galleberg skole, burde være en mal for hvordan skolene i resten av Norge burde være. Min datter har fått fantastisk oppfølging fra dag en. Ig nå er hun mye mer inne i klassen enn tidligere, hun har fått mange venner, og samholdet i klassen er fantastisk. På Galleberg kommer du ikke bare til rektor om du har gjort noe galt, du kommer dit når du har gjort noe eksepsjonelt bra også. Da vanker det diplom, med underskrift og hele pakka. Snakk om motivasjonsopplegg da.

Og til deg Elisabeth, min datters aller første lærer, og mitt aller første møte med skole, etter mange mange år med bearbeidelse av vonde opplevelser i skolegården. Du var fantastisk, til å være ditt første år som nyutdannet lærer, kastet rett inn i en førsteklasse. Klarte du deg strålende. Du er hovedgrunnen til at min datter har det så bra på skolen som hun har, du er hovedgrunnen til at mine vonde minner om skolen forsvant, og ble erstattet med gode nye minner. Du er hovedgrunnen til at jeg roser Galleberg Skole opp i skyene ute blant venner, for du tok tak i ting fra første stund. Du gjorde som jeg bad lærere om i DETTE innlegget. Du lot min datter få lære i sitt eget tempo. For det er jeg evig takknemmelig. Det må du vite. Du vil for alltid bety veldig mye, for vår familie.

Gratulerer med dagen, alle lærere.

Dere gjør en formidabel jobb!

Har du en eller fler spesielle minner om lærere fra skoletiden, da syns jeg du skal benytte deg av verdens lærerdag, til å si det! (Siden jeg poster dette innlegget rimelig seint, så kan vi jo utvide lærerdagen til å gjelde i morra også)

Likes

Comments

For deg som faktisk har stått ved min bloggside fra starten i 2007-2008, så vet du jo at størstesnupp ikke er helsøster til gutta mine. Jeg hadde henne før jeg møtte han som ble far til gutta mine. Jeg visste jo at spørsmålene om opphavet hennes en dag ville dukke opp. Men, jeg var likevel ikke forberedt på det, når de kom. Kanskje fordet de kom et par år før jeg egentlig hadde regnet med. For hun ble litt utenfor da jeg flyttet fra x. Han har jo bare samvær med gutta, så hun har jo mistet den eneste farsfiguren hun hadde. Veldig hardt og brutalt mistet hun han, over natta. Og det er klart det gjør noe med en niåring.

Siden jeg allerede hadde en konto på Myheritage.no, så kjøpte jeg fullverdig medlemsskap, og begynte å søke. Desverre så var det svært lite info å hente, med mine rimelig mangelfulle opplysninger om han som er hennes biologiske far. Eneste jeg hadde var vel egentlig navn, mulig riktig fødselsår, og det faktum at han er født og oppvokst i Nederland. Og hva gjør du, når du ikke finner den infoen du vil ha på nettet? Jo, du tyr til google. Desverre kunne heller ikke de hjelpe meg noe særlig. Eneste infoen jeg fikk ut av dem, var hva han skattet i Norge i 2009, og info om at hans etternavn bare blir bært av ca 280 personer i hele Nederland. Når det kommer til søk etter personer, så finnes det vel egentlig bare ett søkeredskap igjen, når google er brukt opp, og det er facebook. Mitt håp var at jeg iallfall skulle finne NOE der.

Og det gjorde jeg. Jeg fant ikke bare en, men TO menn, som hadde samme etternavn og som lignet mistenkelig mye på han som er far til min førstefødte. Så jeg tok mot til meg, og sendte en PM. Etter to dager fikk jeg svar. At ja, de var i slekt, og han lurte på hvorfor jeg spurte. Så lørdag 27.08.2016 , sånn ca 14.30, mens jeg satt på McDonnalds i Karl Johansgate og spiste sen lunch/tidlig middag med unga, da fortalte jeg en mann i Amsterdam, som er født samme året som meg, at han hadde ei niese, på ni år, her i Norge. Jeg tror faktisk det er noe av det mest nervepirrende jeg har gjort i mitt liv. For, let´s face it, man kan aldri vite hvordan den mottakende part vil reagere på den type info. Og det er jo ekstremt mye å ta innover seg.

Heldigvis, reagerte han med glede, og stor entusiasme over å få vite at han hadde ei niese i Norge. Han skrev hyppige meldinger, og ville vite om henne. Han ønsket også å se bilder. Så jeg sendte det over her. Hans reaksjon var "she looks like her father!". Her hersker ingen tvil. Han kunne se at hun var hans blod. Støstesnupp fikk vite dette samme dagen, og det smilet hun gav meg, det kan ikke beskrives. Jeg vil nok heller aldri skjønne hva hun følte i det øyeblikket. Det kan nok ingen, som ikke har opplevd det selv skjønne. Det var nok et par biter som falt på plass den dagen. Etter den lørdagen, har det blitt mye mer prat. Vi har gått fra å ikke kjenner hverandre i det hele tatt, til å.. ja, bli glad i hverandre, for vi er jo familie. Han er onkelen til min datter. Størstesnupp har endelig funnet sin havn. Det har faktisk gått så langt, som at flybilletter og hotell er bestilt, og nyttårsaften 2016/2017 skal feires i Amsterdam. Vi gleder oss. Jeg tar med meg barnevakten min også, så dette blir både en besøks og en slappe av tur. Jeg håper Amsterdam svarer til forventningene, og at vi blir tatt godt imot der nede. Et nytt sted på kartet skal skrapes, og nye vennskap og familieforhold skal skapes.

​Livet tar ofte uventede vendinger. Noen ganger gode, andre ganger vonde. Denne vendingen her er fantastisk, og veier opp for mye vondt de siste årene. Jeg har endelig funnet den andre halvparten av jenta mi, dette vil gjøre henne hel. Og jeg er takknemmelig for at hennes onkel er den han er. 

Likes

Comments

Oslo Reptilpark, er som navnet tilsier, en reptildyrepark, midt i Oslo Sentrum. I nærhet til Oslo S, Karl Johansgate og Løkka, er dette et sted man burde besøke om man besøker hovedstaden med barn på slep. Vi sleit litt med å finne frem da, så jeg vil sterkt anbefale deg å IKKE trave opp hele Karl Johan, for da må du gå halve veien ned igjen for å komme til St. Olavsgate 2. Men, det er verdt å lete litt etter også. Min snart femåring, glemte alt om såre føtter da han endelig fikk komme inn å kikke på slanger og øgler. Selve parken ligger litt avsides til, til tross for at selve stedet er sentralt som fy, og selve fasaden gir deg ikke noen følelse av at du går inn i en dyrepark. Men, det er vel kanskje vanskelig å få til, når parken ligger så og si midt i bykjernen.,

De sier på hjemmesidene sine at du burde la barnevognen stå utenfor, men jeg syns ikke det var noe problem å få med seg vognen ned den lille trappa ned til garderoben. men så var det ikke så veldig mange der da vi besøkte parken heller. Om du har mulighet, så anbefaler jeg deg virkelig å besøke parken på formiddagen en ukedag, utenom skoleferier, da får du skikkelig topp personlig service, og vi fikk til og med holde en slange. Eller JEG fikk holde en slange, siden ingen av unga turte, de ville bare kjenne på slangen mens jeg holdt den. Men fy for en merkelig opplevelse. Og nok en ting jeg har hatt lyst til å oppleve.

Du kan også kikke på en stor Boa, samt en krokodille og mange andre rare, ekle og morsomme krypdyr. parken går over to etasjer, og det er mye å se på, min fireåring var veldig interessert i edderkoppene, og ville stadig tilbake opp i andre etasje for å se. De to andre ver mest opptatt av krokodillen, som lå farlig rolig i akvariet sitt. Der er også en gift shop, der du kan sikre deg kosedyr, smykker eller annet stæsj med krypdyrmotiv. Mine to gutter valgte seg hver sin bamse (en krokodille og en øgle), mens størstesnupp valgte seg et par nye øredobber, med skilpadde på.

​For info, priser, åpningstider og arrangementer, kan du følge Oslo Reptilpark både på facebook og Instagram

Likes

Comments

​Fra dagen jeg fikk vite at huset var mitt, bestemte jeg meg for at størstesnupp skulle få rommet i kjelleren. Det er utmerket for henne, på alle måter. Det ligger litt avskjermet til fra resten av huset, noe som er toppers for ei tweenjente, som både har masse venner på besøk og liker å hoppe og danse. Det er nemlig ganske lytt her, og hopping høres, for å si det sånn. Så teppe på gulvet, samt rom i kjelleren er nesten et must for henne. Og hun stortrives. Hennes rom hadde jeg så og si ferdig i hodet mitt allerede før jeg begynte å pusse opp, både plan A-B & C var klare, så innkjøpene ble unnagjort temmelig raskt, etter at malingen var på plass. Øverst her ser du rommet da jeg overtok. Og dette har jeg gledet meg helt utrolig til, for her kommer bildeserien av hvordan rommet ser ut nå.

Sengen fikk jeg gratis av min søster, med sengebunn og madrass, det er en Meldal dagseng fra IKEA (som desverre har utgått fra sortimentet). Sengehimmelen er Plommon (farge) av merket Funky Factory, og er kjøpt på Jollyroom. Dottene på veggen er fra Ferm Living, og er faktisk kjøpt gjennom Ellos. A-B-C bokstavene er selvlaget, og kan spesialbestilles fra nettbutikken min. De er rammet inn i RIBBA rammer fra IKEA. (bestiller du, vil du få ferdig innrammede selvvalgte bokstaver i valgfri farge) Enhjørninghodet henger over TV hennes, og er et symbol på henne selv egentlig. For hun er unik, en enhjørning. Min enhjørning. Hodet er fra Cloudberry Castle, og er kjøpt på Jollyroom. Katten er magnetwallsticker fra Groovy Magnets, og er kjøpt hos Lille Martine. Motivet er valgt av rommets eier. Tegnerullen under kommet i eget innlegg. Lysboksen er fra A Little Lovely Company, og er kjøpt hos Multitrend.

For mer oppussing, interiør og mer av huset vårt. Klikk deg inn på Facebook & Instagram (følg meg gjerne på snapchat også (nusie83))

Likes

Comments