​Den aller første tatoveringa mi skulle egentlig være en løvetannblomst, hvis frø blir til fugler som flyr fritt. Dessverre, så ble selve løvetannblomsten laget altfor tett, så det er nå noe som ligner mer på en baseball enn en løvetannblomst. Jeg skal ta coverup, men det koster jo litt, så jeg må vente en stund til. Selvom tatoveringen ble noe mislykket, så har den en veldig viktig mening bak seg. Derfor blir det ikke bare enkelt å velge en coverup, for jeg ønsker jo at tatoveringen skal beholde meningen sin.

Tatoveringen er tatt til minne om min kjære fetter, som dessverre gikk bort så altfor tidlig i 2013. Lasse tok alltid vare på meg, "he allways had my back." Derfor var plasseringen av denne tatoveringen minst like viktig som selve tatoveringen. Tatoveringen symboliserer hans liv på jorden, og at han nå flyr sterk og fri inn i evigheten, og at jeg har et håp om at vi en dag skal møtes igjen, i evigheten. Valget av tatovør hadde også en betydning, så jeg er egentlig veldig skuffet over at tatoveringen ble sånn som den ble, for tatovøren het også Lasse. Det eneste jeg kan se at kan fungere som en coverup, og fremdeles beholde meningen, er en mikrofon, den kan jeg også bygge videre på, om jeg skulle ønske det. Jeg vil jo gjerne ha det litt feminint også. For jeg er ikke sånn kjempefan av skulls og slike ting.

Har du tatoveringen du er misfornøyd med?

Følg meg gjerne på Facebook , Instagram og YouTube for flere oppdateringen

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

​Mariusmønster er noe av det fineste jeg vet. Jeg er helt forelska i det mønsteret, og tror det er ekte kjærlighet. Dessuten kan du putte inn nesten alt mulig i det mønsteret. jeg har strikket lue med både hjerter og traktorer på, og det er kjempegøy. Forskjellige hjertemønster kan du finne ved et kjapt google søk. 

Denne lua strikka jeg til størstesnupp, og den har blitt mye brukt. Denne typen mønster og plagg er veldig enkelt, og man kan derfor fint gjøre ferdig ei lue på ei helg, selv med barn i huset.

Legg opp 108 masker på rundpinne 3,5-4, strikk ca 8 omganger vrangbord (2rett, 2 vrang). Strikk deretter glattstrikk etter diagram. Etter at diagrammet er ferdig kan du fint strikke flere omganger glattstrikk for å oppnå ønsket lengde på lua.

FELLING:

1 omgang: Strikk ti masker rett, og 2 masker rett sammen, fortsett ut omgangen

2 omgang: Strikk en omgang uten felling

3 omgang: Strikk 9 masker rett, og 2 masker rett sammen, fortsett ut omgangen

4 omgang: Strikk en omgang uten felling

5 omgang: strikk 8 masker rett 2 masker rett sammen, fortsett ut omgangen

Slik fortsetter du, med en maske mindre mellom hver felling. Ønsker du en baggy lue (jeg strikka min baggy), kan du strikke to omganger uten felling istedenfor en.

Likes

Comments

Contains affiliate links

Warning, its addictive. Ja, jeg er hekta. Skikkelig hekta. Det er litt sånn, so many tattoo ideas, so little skin. For hver eneste gang jeg sitter i den stolen, så tenker jeg på hvilken, og hvor jeg skal ta neste gang. Det er nesten som dop, for du blir hekta. Dette er bare min fjerde, men jeg kjenner det allerede. Jeg skulle ha hatt mer penger.

Det ble foten denne gangen, jeg så nemlig ei med tatovering nederst på foten for en tid tilbake, og syns den var råkul, derfor bestemte jeg meg for dette stedet. Og ordtaket passer jo også der, for det er jo føttene som holder meg oppe. det er de jeg reiser meg opp med. Dette sitatet passer meg på mange måter. For jeg gir aldri opp, selvom jeg kanskje i noen tilfeller burde. Og uansett hvor mange ganger, eller hvor langt ned jeg faller, så reiser jeg meg alltid opp igjen. Ingen har noensinne klart å knuse meg, og det skal jeg heller aldri la skje.

Dette er som sagt min fjerde tatovering, fra før av har jeg en på høyre skulder, en på ribbeina på venstre side, og en på venstre arm. Alle har en helt spesiell mening for meg. Om jeg skal definere tatoveringene utfra smerte, så er det definitivt den på foten som har svidd mest. Men, vil ikke kalle det for spesielt vondt der heller. Men, for den pysete typen, så kan det kanskje være en ide å velge et annet sted til den første tatoveringen kanskje.

"Fall down seven times, stand up eight"

Har du noen tatoveringer?

Følg meg gjerne på Facebook , Instagram og YouTube for flere oppdateringer og annet gøy.

Likes

Comments

Halvparten av landet har vinterferie nå, og selvom det egentlig ikke er lov med godis i uka, så kan jeg vel likevel få lov til å friste med sukkersøt sjokoladebark. Kanskje noe å lage til lørdagskos, eller noe å ta med seg i sekken på skitur. Sjokoladebark har massevis av muligheter, her kan du lage med kjeks, lakris, mint, bær, nøtter, rosiner, alt mulig egentlig. Og det er veldig godt også.

DETTE TRENGER DU!

♥ To store sjokoladeplater (jeg valgte å bruke melkesjokolade til denne, slår jo aldri feil med melkesjokolade)

♥ Godteri, eller ønsket fyll.

♥ Langpanneform

♥ Bakepapir

SLIK GJØR DU!

♥ Smelt sjokoladen i vannbad og bre den tynt ut på et bakepapirkledd brett.

♥ Strø på ønsket fyll

♥ Avkjøl i kjøleskap

♥ Brekk eller skjær opp i passende biter

Barna kommer til å elske denne med godteri på. Vi voksne kan lage en egen, med lakris og bringebær for eksempel. Mulighetene er endeløse.

Følg meg gjerne på Instagram , Facebook og YouTube for flere og andre oppdateringer.

Likes

Comments

Dagens besteforeldre har som oftest alt de trenger. Hus, bil, hytte, ferier, møbler, penger, ja you name it. Så det er ikke alltid like enkelt å finne gaver som passer. Men, det er ting som alltid slår an hos besteforeldre, og det er gaver som barnebarna har laget selv (kanskje med noe hjelp fra foreldrene *kremt*). Som sagt tidligere, så er vi veldig kreative her i huset, så selvlagde gaver, produseres det haugevis av.

Porselensmaling er en helt genial ide, som har falt i smak hos både besteforeldre og tanter de to siste julene. Unga elsker også å holde på med dette, og de er alltid veldig stolte når gavene blir åpnet på julaften. Disse gavene kan man jo selvfølgelig også gi til bursdag, farsdag, morsdag etc også. men vi har valgt å gi det til jul.

Du får kjøpt sett med disse i mange butikker, selv har jeg valgt å kjøpe fra lekmer.no. Jeg har kjøpt både lysestaker, skåler og baderomstilbehør. Og alt du trenger er i pakken. Maling, pensler og helt hvitt porselen, klar for barnslig kreativitet til å slå ut i full blomst. Koselig inneaktivitet, og fantastiske gaver. Det er det jeg kaller for vinn vinn.

De settene som jeg har kjøpt på lekmer.no trenger heller ikke å herdes i ovnen, kun herdes i romtemperatur i 24 timer, før de pakkes inn. Da tåler de å vaskes av med fuktig klut, men de tåler dessverre ikke oppvaskmaskin.

Gir du selvlagde gaver?

Følg meg gjerne på Instagram , Facebook og YouTube for mer kreativitet.

Likes

Comments

Jeg tror faktisk alle tre barna mine har arvet min kreativitet. De elsker å klippe, lime, male, fargelegge, tegne og perle. Og jaggu ønsker ikke størstesnupp seg sin egen symaskin også, så her går det i arv fra mor til barn. Veldig gøy for meg da, siden det åpner et hav av aktivitetsmuligheter sammen med med barna. Huset vårt er fylt til randen av malesaker, tegnesaker, decoupage, perler, sy, hekle og strikketilbehør. You name it I´ve got it.

Er det noe unga er spesielt glade i, så er det å lage ting de kan leke med etterpå. Så da jeg kom over den geniale ideen med å lage egne tryllestaver, ja, da kasta jeg meg rundt og satte unga igang med maling. Det er egentlig veldig enkelt, og utrolig gøy. Du som voksen må gjøre noen forberedelser først, hvis ikke, kan du risikere å bli mast på, for hvor lang tid tar det egentlig før limet i en limpistol tørker?

DETTE TRENGER DU!

♥ Litt tykke trepinner. Jeg har kjøpt mine på Etsy, men regner med at du får tak i disse litt nærmere hjemme også.

♥ Flytende maling. Her finner du også mange farger på Eurporis

♥ Limpistol

Verre er det ikke.

SLIK GJØR DU!

♥ Bruk limpistol og fordel lim utover litt under halvparten av en trepinne. Du kan bruke så mye lim du vil. Lag streker og prikker med limpistolen. Viktig at det blir tekstur på limet, da vil tryllestaven bli mer "magisk"

♥ Vent til limet tørker. Greit å ha et tomt syltetøyglass eller lignende å ha pinnene oppi mens de tørker.

♥ Deretter er det bare å la barna få utfolde seg fritt med maling og pensler.

Følg meg gjerne på Facebook , Instagram og YouTube for mer kreativitet.

Likes

Comments

Et tema ingen vil snakke om, men som alle har sin helt personlige meninger om. En ting jeg syns det er viktig å ta opp. Selvom jeg overhodet ikke planlegger å dø med det første, så syns jeg det er viktig, at mine nærmeste vet hva mine ønsker er. Kanskje du vil synse jeg er morbid, at dette ikke passer inn på bloggen min. Vel, da anbefaler jeg at du slutter å lese med en gang. Jeg skal nemlig dele dette her nå. Jeg har opplevd å miste mennesker som har stått meg nær. Det å ikke kunne spørre dem hva deres siste ønsker for dette livet er.. Vel, det er vanskelig. For hva gjør du. Velger du å begrave en kiste eller velger du kremasjon? Velger du den kirkegården som er nærmest, eller den som avdøde hadde et spesielt forhold til? Velger du organdonasjon? Hvordan velger du kiste eller urne? Ønsket vedkommende å få spredt sin aske? Det er mange spørsmål, som aldri vil få et skikkelig svar, om ikke avdøde selv informerte om dette før sin bortgang.

Jeg har mine helt klare ønsker. Jeg ønsker å donere bort de organene som kan brukes (for køene blir bare lenger og lenger, og dessverre er det noen som dør mens de venter). Deretter ønsker jeg kremasjon. Det fylles opp på gravplasser rundt forbi, og urner kan lettere gravlegges eller eventuelt ikke gravlegges i det hele tatt. Men, jeg vil gjerne ha en gravplass likevel. En stein. Et sted de etterlatte kan gå til, for å snakke med meg, til meg. Et sted der de kan søke trøst, og huske alle gode ting. Steinen øverst i dette innlegget syns jeg er nydelig. Asken min ønsker jeg egentlig at skal fylle flere formål. Men først og fremst vil jeg fly, fri som fuglen. Så jeg vil spres utover. Men, du må gjerne beholde en del av meg hjemme i stua di også. Om du føler at du trenger det. Om det er mulig, så bruk gjerne en del av meg til å plante et tre eller noe også, slik kan jeg få evig liv, og i et tre kan jeg jo også få god overskikt, og hvem vet, kanskje noen en dag bygger en trehytte i meg.

Livet er skjørt. Vi er ikke uovervinnelige. Vi tåler egentlig veldig lite, vi mennesker. Og det kan skje. Ulykken kan ramme deg. Eller noen du kjenner. Så disse tingene er viktige ting å tenke over, og ikke minst viktige ting å dele med dine nærmeste. Det er en vanskelig samtale, ting vi ikke egentlig ønsker å snakke om, og det er iallfall ikke hyggelig kafeprat. Men minst like viktig. Har du tenkt over disse tingene?

Likes

Comments

Husker du oppskriften min på Michael Kors inspirert skjerf? Det er et kjempepopulært skjerf, som er mykt, varmt og trendy. En storfavoritt hos ungdommen. Absolutt en flott gave å gi. Eller en fin og ikke minst enkel og rask ting å strikke til seg selv. Her kommer fremgangsmåten for å få til frynsene.

Klipp av tråder i samme type garn som du strikket ca 30-35 cm lange. Jeg har aldri telt hvor mange, men ser at noen opererer med ca 92 stk. Hver frynse må festes for seg, så dette er møysommelig og tidkrevende arbeid. Men, resultatet blir nydelig, om du gjør det riktig. Tre tråden på en stor nål, og tre gjennom oppleggs og avfellingskanten, slik at tråden er ca like lang på hver side (du klipper til helt perfekt til slutt). Deretter knyter du bare en dobbelknute på tråden, slik at den sitter fast (mulig det er bedre løsninger på festing, men dobbelknute har fungert helt fint på mine skjerf).

Det ser veldig rart og merkelig ut i starten, men etterhvert som flere frynser kommer til, så ser du at det blir bra. Jeg satt med strikkehjertet mitt i halsen første gang jeg gjorde dette, for det så rett og slett helt feil ut, men resultatet ble strålende. Så her gjelder det å bare fortsette til du ser hvordan det blir.

Jeg elsker dette skjerfet, og det fungerer også fint uten frynser, men med frynser blir det helt perfekt, så jeg vil absolutt anbefale deg å ta deg tid til disse frynsene, om du velger å strikke dette skjerfet.

Følg meg gjerne på facebook , Instagram og YouTube for mer kreativitet.

Likes

Comments

Denne lille tingen her, egner seg supert som farsdagsgave, men fungerer også utmerket som julegave eller bursdagsgave til far, farfar, morfar eller andre som har en sentral og viktig rolle i barnas liv. Den er like lett å lage som den er fin, og den vil garantert bli godt tatt imot, grunnet sitt personlige preg.

Tegn først en trestamme på et papirark, og mal denne brun, med en litt tykk maling. Deretter snur du penselen, og lager små streker i malingen, slik at trestammen får tekstur. *vent til det tørker*

Så er det barnas tur til å klisse med maling, mal barnas hender grønne, deretter trykker du de lett mot papiret, slik at håndavtrykkene blir til bladene på treet. Bruk gjerne forskjellige nyanser på grønnfargen, slik at bildet blir mer levende. *vent til det tørker* (har du flere barn, kan du starte med det eldste barnet, og lage avtrykk oppå hverandre, husk bare å vent til malingen tørker mellom hver gang).

Nederst på arket, kan du skrive noen fine og hyggelige ord.

Likes

Comments

Da ble det vinterferie på mellomstor også. Bare drøye to uker etter at ørebetennelsen hadde sluppet taket, fikk vi en ny runde med sykdom og antibiotika. denne gangen ble det betennelse i neglefestet på storetåa, legevaktbesøk, grønnsåpebad og betennelsesdempende salve. Heldigvis fikk vi antibiotika som smaker og lukter jordbær denne gangen, så null problem å få det i han. Nå håper vi bare at medisinene gjør jobben sin, så vi slipper sykehusbesøk, med operasjon. Betennelse i tåa var vist ikke noe å spøke med.

I dag har vi hatt storfint besøk av morfar, vi har spist egg til lunch, spilt fotballspill og dansa til mellomstor sin favorittsang i stua. Er ingen sak å være syk, når man ikke har feber, og det bare er tåa som er syk. Litt kjedelig å ikke klare å ha på sko da, siden det var nydelig vær ute i dag. Men, vi har storkosa oss inne også vi. Jeg syns det er veldig gøy at fotballspillet jeg kjøpte blir så godt brukt.

Jeg tror han syns det er kjempedeilig med grønnsåpebad tre ganger om dagen, selvom han syns det er litt kjedelig å sitte stille i 15 minutter. Heldigvis har han Ipad å se på, så det går stort sett greit. Salven er det litt mer styr med, for jeg får jo egentlig ikke lov til å ta på tåa hans. Det skjlnner jeg egentlig, for den ser ganske vond ut. Jeg skjønner iallfall at han ikke vil ha på seg verken sko, sokker eller strømpebukser.

Favorittsangen

Likes

Comments