I lördags var jag på en tema fest, nämligen Hawaii fest. Jag tycker "Hawaii" är en av de roligaste teman om man har förberett sig innan... Resten av helgen har jag städat, sorterat och slängt massa häften, papper och annat men aldrig blivit klar!

Idag har jag varit i Stockholm för ett tråkigt ärende men jag gjorde dagen lite roligare med en god pizza och lite shopping.

Nu måste jag nog sova för att jag har viktiga saker att göra imorgon. God kväll sötisar!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Igår skrev jag mitt sista kemiprov och gjorde min sista matte redovisning och då var jag klar med ALLT! ÄNTLIGEN!! SÅ HIMLA SKÖNT! Efter det hade vi sångträning, utspring träning och mösspåtagning. Vi sköng studentsången, fotograferades klassvis och åt lunch tillsammans. Just det Strängnäs tidning var där och intervjuade några och jag jag var en av dem.Trevligt :)

Likes

Comments

I lördags fyllde Raneem år. Jag började dagen med att pranka henne då jag satte hennes present och rosor framför hennes dörr och skrev att det var från en anonym person så hon hade ringt folk och frågat, HAHA. Den dagen var det 27 grader varmt så jag, Raneem och Maya solade lite, åt middag och sedan drog till en förfest (eller två, faktiskt). Efteråt, var vi 9 pers som åkte till Vita Huset i Eskilstuna. Den var helt ok men Zatine i Strängnäs är helt klart bättre.

Idag har jag varit i skolan och skrivit ett engelska prov som jag tror gick bra. Annars har jag huvudvärk just nu och måste sova lite även fast jag har världens plugg...

Likes

Comments

Hej!

I fredags åkte jag till Hadil i Norrköping som jag inte hade träffat i 3-4 år. Jag åkte väldigt tidigt på morgonen för att ha hela dagen på mig då jag skippade skolan förstås. Jag var där runt 09:00 och jag förstår inte varför jag inte hade åkt dit i så många år. Jag hade sååå mycket att berätta till henne. Vi snackade utan paus i timmar och till slut kände jag att jag började få ont i halsen då jag blev tvungen att ta det lugnare. Så kul hade vi det redan innan kvällen.

Efter lunch började vi förbereda oss för balen och jag har aldrig någonsin lagt så mycket tid på att sminka mig (jag var ändå den som hade minst smink på sig) men det blev bra iaf (förutom att det förstördes ganska fort för att det var varmt). På balen träffade Hadils kompisar, åt god mat och njöt. Norrköping var jättefint... Det enda jag hade att klaga på var mina klackskor eller snarare min skadade fot. Det gjorde så ont och min fot började till och med skaka när det inte ens hade gått någon timme...

Jag besökte även min faster och hennes familj när jag ändå var där. Det var jättetrevligt där också. På lördag åkte jag tillbaka till Strängnäs och den dagen gjorde jag inget vettigt. Jag behövde vila. Dagen efter, Söndag, förberedde jag mig inför redovisningen på gymnasiearbetet som ska göras imorgon. 

Just nu sitter jag i skolan och väntar på sångträningen inför studenten. Sedan, ska jag åka hem och äta. Efter det har jag rep med blåsorkestern då vi ska bl. a. öva ett stycke som jag ska spela solo på. Jag måste även öva inför redovisningen imorgon men jag har ingen aning när jag ska hinna med det... Stressigt (som vanligt)!

Ha en trevlig dag. Kram.


Likes

Comments

Hej på er!

Igår var det examenkonsert för MAK elever (De som har musik som ett ämne i skolan) i paulinska aulan. Jag spelade med min flöjt lärare och en piano lärare ett stycke som heter Andante och Rondo av Doppler. ÄLSKAR. Jag kan länka både satserna nedan. Jag var på bra humör som ni kan se på bilderna, jag mådde bra och var nästan inte alls nervös. Därför gick det bra. Det var sjukt roligt att spela, jag kände att jag ägde scenen och publikens uppmärksamhet. Det jag fick höra var att publiken kände musiken med oss och gick in i vår "musik- värld". SÅ KUL.

Men, innan jag skulle på scenen, hade jag en liten tankestund med mig själv. Tänk om den här är sista gången jag spelar på paulinska aulan? Tänk om jag aldrig mer någonsin står här igen? Nej, men det är väl omöjligt! Jag kommer aldrig sluta spela och jag kommer säkert komma tillbaks till Strängnäs även om jag flyttar efter studenten... Sedan jag lämnade mitt hemland har jag lärt mig att inte tänka på sådant så mycket och inte känna sådana jobbiga känslor för att underlätta för mig själv. Jag tar det som det kommer och försöker uppskatta det jag har här och nu.

En jättefin sak som hände igår var att jag fick en present från min lärare. På pausen var jag överallt och var för livlig så jag spillde läsk och tappade grejer hela tiden. Mitt i all kaos kom min lärare och såg lite rörd ut och sa "här är en present till dig". Jag försökte se lite seriösare ut och öppnade den. Den var sååå speciell. Gissa vad? Ett flöjt stycke som hon hade skrivit just till mig. HUR FINT <3. Jag kommer verkligen sakna henne och alla andra lärare för att just kulturskolans lärare har en väldigt speciell plats i mitt hjärta. Jag älskar verkligen alla.

Just nu sitter jag i skolan och väntar på mattestugan men det verkar inte finnas någon lärare! Behövde verkligen hjälp med en matte uppgift som ska presenteras ganska snart (har ingen aning hur man löser det!)... Sedan, har jag redovisning på religion men har inte ens hunnit skriva någonting så jag ska bara kolla på andra. Sist, har jag NP på tyska. Efter skolan ska jag på en jobbintervju och på kvällen måste jag packa för att jag ska till Norrköping för en sjukt rolig grej imorgon bitti. Wohooo. Hoppas jag får lite tid till att jobba med gymnasiearbetet lite grann.

Ha en bra dag. Kram.


Likes

Comments

Hej hej!

Hörni! det är så lite kvar till studenten men har så mycket att göra. Fattar inte hur jag ska hinna och sedan kunna ta studenten ens! Kaos, kaos. Det var sååå länge sedan jag uppdaterade så jag ska försöka sammanfatta allt som har hänt.

Den 30de april hade jag min solokonsert med orkesterföreningen, vilket var så stort för mig. Det är det största jag gör i min "musik- karriär". Det var så kul, spännande och nervöst på en och samma gång. Det var en fantastisk upplevelse som var otroligt lärorikt. Jag var nöjd med min instats och det var många andra också.


Den 5te maj var jag på en OS- fest där vi skulle ha sport- kläder på oss eller skulle vara utklädda som en karaktär inom sportvärlden. Jag vet inte ens vad jag var men hade sportkläder på mig iaf haha.


Den 10de maj hade vi ”kampen om utspringet på thg” i skolan, där vann vår klass NaTe14 och då fick vi bestämma när vi ska springa ut på studenten. På kvällen var det fest för att fira vinsten, men alla var trötta och det var så lite folk så jag drog hem tidigt… Har inga bilder därifrån :/

I lördags (13de maj) hade jag konsert med blåsorkestern i stan. Det var soligt och skönt och ganska mycket folk men själva spelandet gick helt ok...

Samma dag på kvällen fyllde Sali 20 år och det firades med en fest.

​Hoppas ni får en bra vecka och hoppas på en produktiv vecka för mig själv, hihi.

Likes

Comments

Kära vänner!

Idag är det den 24 april, dagen som alla armenier brukar högtidlighålla årsminnet av folkmordet 1915. Därför skulle jag vilja citera min mammas ord. Min mamma har hört historien från hennes morfar och farfar,två ögonvittnen till folkmordet 1915.

Mamma berättar det som hennes morfar har berättat: "När de kom hem såg de att fem syskon, mamman och pappan hade mördats. Bara de, två bröderna, var kvar från den stora familjen Garabedyan, Johannes 16 år och Armenag 5 år. Armenag är min morfar.

De kunde överleva massakern och flydde tillsammans från östra Anatolien, där de bodde som många andra armenier eftersom det låg i det historiska armeniska riket tidigare. Efter en lång vandring mot den syriska öknen kunde de finna en fristad i en liten by i den norröstra Syrien.

Min farfar drabbade av samma öde. Ett öde som de kunde undvika om de övergav sin tro som kristna och det gjorde inte de.

Cirka 2 miljoner kristna (armenier men även andra folk som syrianer, assyrier, kakdéer och pontiska greker) medborgare dödades eller försvann spårlöst i det osmanska Turkiet i folkmordet 1915."

Fortfarande, till idag, efter all våld, orättvisa och allt omänskligt, blir vi tvungna att berätta till folk vår tragedi så kanske fler känner till och fler länder erkänner att en armenisk folkmord skedde 24 April 1915 av turkarna. Det minsta världen kan göra är att ERKÄNNA att det hände!...

"Jag skulle vilja se någon makt i världen förstöra denna ras, den här lilla folkstammen av oväsentliga människor, vars krig har blivit kämpat och förlorat, vars struktur är oläst, musik är ohörd och böner inte längre besvarade. Fortsätt, förstör Armenien. Se om du kan göra det. Skicka dem till öknen utan bröd eller vatten. Bränna deras hem och kyrkor. Se sedan om de inte kommer att skratta, sjunga och be igen. För när två av dem träffas någonstans i världen, se om de inte kommer att skapa en ny Armenien. ", så skriver den berömda amerikanska författaren av armenisk härkomst William Saroyan, då han tydligt förklarar att armenier kommer att fortsätta leva och dessutom som armenier oavsett vad.

I sådana situationer vet jag verkligen inte vad jag ska säga för att vad som jag än säger så är det för lite för att uttrycka mig rätt. Det som hände är för stor för att kunna berättas rättvist.

Nu efter hundratvå år, blir vi tvungna igen att lämna vårt andra hem Syrien på grund av en liknande tragedi. Vi börjar om här en gång till och fortsätter att kämpa.

Ondskan blir stor i världen och vi upplever det varje dag på många sätt. Ändå tappar vi inte hoppet och vi tror på att det ända sättet för att bekämpa ondskan är att sprida kärlek. Låt oss kämpa för en bättre värld där dominerar fred och rättvisa.


Den här videon har min fantastiskt begåvade armeniska barndomskompis Avig gjort. Besök hans hemsida http://www.avigphoto.com/  och följ honom på instagram för mer. Där heter han avigphoto.

Likes

Comments

Hej hej!

Det var så länge sedan men jag har verkligen inte gjort någonting speciellt. Som vanligt har jag pluggat och gymmat men är fortfarande inte klar med gymnasiearbetet... Hur som helst, häromdagen, gick jag på stan med min pappa för att handla och blev positivt överraskad av att se denna broschyr. Jag visste så klart om den men hade ingen aning att den var redan ute. Jag ska spela SOLO NÄSTA VECKA!! Dock, märkte jag att jag inte har spelat en enda ton i en HEL VECKA så jag kom hem och tog upp flöjten direkt. Tror ni det lät bra? Absolut inte. Men jag kommer att fixa det till nästa vecka och det kommer att gå bra. Jag har ändå en vecka på mig... Det ska iallafall bli jättekul att spela solo med Orkesterföreningen, där spelarna är äldre och har mycket erfarenhet. Så, det ser jag fram emot.

Annars, är det väldigt mycket på g just nu och jag hinner knappt med. Men hörni!! Det är inte alls mycket kvar till studenten!!! Den kommer komma så fort, känns det som...

Nu ska jag lägga mig i sängen, äta lite frukt och kolla på Skam <3. Säsong 4 finns på SVT play nu. Myyys. Ha en mysig kväll.

Likes

Comments

Här får ni en halv dålig bild från dagen trots att jag hade mycket högre förväntningar. Kanske spralliga och färgfyllda bilder!?


Glad påsk!

Jag har firat påsk med familjen och släkten (inte nära) hos min mormor. Vi som är yngre "lärde känna varandra" lite mer, åt lunch (riktig god och varierad) och spenderade dagen tillsammans. Det var trevligt...

Just nu känner jag mig sliten och det beror på att jag hade gymmat och jobbat innan lunch kanske! Det är också anledningen till varför jag inte hade tid för att ta bra bilder. Jag fick stressa (som jag oftast gör) för att vara där vid lunch. Å andra sidan är det bra att jag är trött så att jag kanske kan sova lite tidigt och vakna tidigt. Då får man en lång dag och får iallafall chansen till att vara produktiv.

Önskar att ni har haft en trevlig påsk och att att ni får en bra start på veckan... Sätt upp er mål och förbered er. Vi älskar ju måndagar.

Likes

Comments

Jag vet inte om man kan kalla den för smoothie för den är lite tjockare i konsistensen men den är god iallafall (enligt mig). Ingredienserna är banan, jordgubbar och några isbitar. Ge den ett försök.


Hej mina vänner!

Hoppas det är bra med er. Själv mår jag bra trots att det är ett stressigt läge...

Idag hade jag mitt sista prov innan lovet och det var ett tyska prov. För mig är tyska proven de lättaste och jag brukar få bäst betyg på det ämnet även fast jag anstränger mig inte mycket. ÄLSKAR tyska och språk överhuvudtaget.

Efter skolan drog jag ÄNTLIGEN till gymmet (körde axlar och mage) och det var länge sedan jag var där. Mitt muskelminne funkade sådär. Får ta dagens som en uppvärmning inför kommande dagarna. Senare, åt jag, handlade och satt med familjen i flera timmar (drack även smoothien som ni ser i bilden). Vi bakade massa bakelser (inför påsk) och gjorde annat i köket. Det var trevligt och välbehövligt för det var länge sedan man gjorde sådant.

Tillbaka till lovet. Det är nämligen så att jag har 2 huvudsaker att göra på lovet.

1: Gymma

2. bli klar med gymnasiearbetet

Nu när jag äntligen är ledig från kulturskolan kan jag koncentrera på annat. Sista månaderna har jag gymmat så lite att jag inte längre mår bra så jag ska ta tag i det. Mina rester (som jag ALLTID har och nästan i alla ämnen) har bara vuxit... För gymnasiearbetet är lovveckan SISTA chansen för den ska vara inlämnad efter lovet och jag får småpanik. Jag ska försöka hinna med en del rester också. Det löser sig till slut... Den här gången har jag lovat mig själv att inte slösa bort hela helgen med att vara lat och kolla på meningslösa serier...

Annars ska jag fira påsk med släkten, äta gott och ha det mysigt. Hoppas ni får ett fantastiskt lov och en glad påsk. Ha det bra och ta hand om varandra <3


Likes

Comments