Header

Hej hej!!

Gott nytt år!! När jag var på JB på Malta så köpte jag lite tyger med mig. Jag var där två gånger den ena gången så köpte jag fyra tyger, den stickade brun/röda, den svarta med blommorna, den är genomskinligt för övrigt. Jag köpte även den blå/guldiga och den vit/guldiga vid det tillfället. Av det svarta tyget så ska jag sy en cirkelskuren topp med polokrage som ska vara rynkad. Det stickade ska bli en kofta. Vid den andra gången köpte jag den lilarosa glansiga tyget och de två georgette tygerna (jag tror iaf att de är georgette). Jag ska göra ungefär likadant med det rosa tyget som med det svarta, jag ska bara ha knäppning där och med det rosa georgette tyget ska jag leka med lite på axlarna av toppen så vi får se hur det blir.

Det övriga tygerna köpte jag här i Sverige efter att jag kom tillbaka. Jag köpte det blommiga på skroten i Kinna i fredags och de andra köpte jag på Furulunds i Borås. Jag håller på att göra en blus i det röda tyget nu, ska börja sy idag. Det gröna och blåa ska jag göra en volangblus. Det är vad jag planerat än så länge och justi det blommiga ska jag göra byxor av, kostymliknande och med hög midja och veckad linning.

XOXO

nubiy

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej hej!

Snart jul nu då! Jag har gått 1 vecka och 4 dagar sedan vi åkte hem från Malta. Det har varit och är fortfarande lite deprimerande att vara tillbaka i Sverige. Det är mest för att jag kände att jag hörde hemma där nere på Malta lite och jag känner att jag blev lättare accepterad där nere för den jag är och för min stil. Hursomhelst så när jag var nere på Malta så besökte jag deras tygaffär (de har typ bara en tygaffär med budgetpriser), jag var där två gånger. Det var sååååååååå stort. Det var först en stor yta med mängder av tyger och sen var det en avdelning med inredningstyger och sen var det två till relativt stora rum med tyger och ett lite mindre. Det var så mycket tyger, de hade inte ens ett bord eller yta att klippa till tygerna på utan de klippte i gången (och då gick det knappt att gå förbi). Alltså det var så mycket att ta in på en och samma gång, det var så mycket färger, olika material och jo förresten det var en separat rum/avdelning för gardin- och sytillbehör. De hade tyger för olika högtider som vissa för halloween och vissa för jul.

Dock så skulle jag inte vilja jobba eller praktisera där eftersom det var liksom allt på varandra och det var inget bra tillklippningsställe och så mycket att ta in. Så jag skulle inte må så bra att vara där så länge och flera dagar i streck. Men spendera en förmiddag där och handla är alldeles perfekt.

XOXO

nubiy

Likes

Comments

Hej hej!

Oj! Oj! Oj! Nu var det ett tag sen, inte så egentligen. Det är söndag och imorgon börjar den näst sista vecka här på Malta, lite sorligt. Praktikplatsen är verkligen perfekt och kommer att sakna de fina personerna på skrädderiet. Hursomhelst har det skett mycket både bra och lite dåliga, jag har mått skit (men tack gud för mina fina lägenhetskamrater 🙏🏽 så underbara) och mått kalasas.
Vad har jag gjort då? På praktiken har jag fått hjälpa till med kunder, kolla på provning av plagg, jag har tagit anteckningar och lite annat smått.
De två roligaste sakerna som har hänt på praktikplatsen är att jag syr upp klänningen som jag designade. Nr två är att jag träffade den nuvarande designern på märket Emilio Schubert, som grundades av Emilio Schubert själv under början av italiensk haute couture. Jag hade lite problem med att förstå eftersom designern pratade på italienska, men med hjälp av min handläggare så kunde jag får ner lite anteckningar. Det var en så sjukt nice upplevelse och lite nyare kunskap till min vidare sömnad och design.
Klänningen går det bra med har sytt ihop tyllen och nästan broderat färdig och sen så ska jag börjar med klänningen som ska vara under tyllen.

På min lediga tid då ja, det är en del, två hop on och hop off buss turer en på Malta och en på Gozo och så shopping förstås. Och jag har ätit ute en hel del 🍝

XOXO
nubiy

(Ps jag skickar med lite bilder på Malta och Gozo😚😘)

Lite gatukonst hade de också 🖌

Lite från min praktik, mest om klänningen 😘

Likes

Comments

Hej!

Är påväg mot min praktik nu i Rabat. Idag kommer det brudar som ska kolla på bröllopsklänningar. Alla på praktikplatsen är så sjukt trevliga, om man är en praktikant och dessutom ny på ett ställe hemma i Sverige inte är personalen så trevliga och absolut inte så accepterande. Jag trivs jättebra på praktikplatsen, jag har däremot inte fått sytt så mycket (på maskin), jag har fått hjälpa till uppe i butiken med städning och visa modeller på brudnäbbsklänningar, sen har jag fått sytt för hand på en dockklänning (det ser ut som en klänning) som ska sitta på Jesus bebisen. Sen i måndags så fick jag en liten Challenge, jag fick två tyll en grön och en rosa, samt ett paljett tyg som ser ut som en blomäng och är gjorda både med stora och små paljetter. Jag skulle designa ett plagg och vi (eller dem) kanske kan sy upp plagget sen, det blev iaf en klänning.

Igår så var det så kallt och blåsigt och regnigt så jag gick till köpcentrumet the point och köpte en ny jacka eller en kappa för €20 (eller 200 SEK). Innan jag hann köpa kappan så märkte jag att rulltrapporna stod stilla och då tog jag av hörsnäckan med musik i och då hörde jag hur det pep som fan, så då vara alla tvungna att gå ut och vänta. Men det varade inte så länge och sen kunde jag gå in och handla kappan.

XOXO
nubiy

Likes

Comments

Hej!

Jag är i Malta nu och är klar med språkveckan på måndag börjar praktiken och den är på camelleriparismode, ett lyxigt skrädderi. De berättade för mig att de hade en som var där hon (jag tror det var en hon) hade gått klart högskolan, nu jobbar hon på Louis Vuitton. Så det är i den nivån som skrädderiet är på, de berättade också att de är bra på att lära upp personer så jag hoppas att min sömnadskvalité bli bättre. Jag var idag och köpte två kjolar på ett köpcentrum här i Sliema och så köpte jag en skjorta i Valletta. Kjolarna är omlott och slutar några decimeter under rumpan och är i vinröd och marinblå. Imorgon är det en sightseeing-tur runt södra Malta som står på schemat och sen ska jag kolla efter en skjorta som jag kan ha till en klänning, så att den inte se för festlig ut.

XOXO
nubiy

Likes

Comments

Hej!

H&M:s nya samarbete är med klädmärket KENZO och jag ska vara helt ärlig och säga att jag inte känner till märket. Men med detta samarbete så blir jag nyfiken att kolla in vidare på KENZOs kläder, för dessa kläder är fett nice 🙏🏽 Love IT! Dock så vet jag att jag inte kommer hinna och ha råd att köpa dessa, men inspiration är det. Jag kommer att göra min egen tolkning på klänningen för modellen är LOVELY ✨✨✨

XOXO
nubiy

ps Om ni vill köpa dessa så släpps dem den 3 nov kl 08.00 på webben och 09.00 i utvalda butiker. Jag kan säga säkert både från bekantas erfarenheter och en av H&Ms chefs designer att dessa försvinner troligen innan en timme efter att de släpps och att webbsidan kommer att kraschas.

Likes

Comments

Hej hej!

På söndag lämnar jag landet i 6 veckor. Jag ska praktisera på Malta, vart vet jag inte. Jag är den ende som inte ha en praktikplats än. Vad jag förstod så skulle praktikplatsen höra av sig till organisationen nere på Malta. Vi skypade med organisationen i onsdags och sa hon att platsen skulle de höra av sig till dem dagen efter, kan ha missuppfattat det för min engelska är väl lika bra som ett lejon är på att spela pingis, men ja om det var så hon sa så har de inte hört av sig eftersom vi inte fått nåt info än, jag tror väl att de letar efter en ny. Men det löser väl sig. Vilket fall som helst så har jag packat lite, typ halva, det jag ska ha med mig ner och ja, just nu vet jag väl inte vad jag har packat ner. Känner mig som en åsna som spelar trumpet nu. Jag har en lista, eller vad man nu ska kalla den. Jag är lite orolig för att jag packar för mycket, för jag kommer att shoppa där nere. Gud va jag kommer att shoppa, jag har en tendens att handla lite mycket. Jag är som en gris som rullar runt i lera, väldig glad, när jag är i ett shoppingcenter. Tur är väl det att jag är kräsen när det kommer till kläder, men det kommer nog att vara mer troligt att jag börjar motionera (och det gör jag när grisar kan flyga) än att jag inte kommer att vara i shoppingcentret typ varje dag. Får nog bromsa mig annars kommer det väl att bli som om en ko kör bil. Gud mina liknelser 😂 Hur som helst hoppas jag att jag få en praktikplats snart och att det kommer att gå bra.

XOXO
nubiy

Likes

Comments

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/18292097/?claim=87zwzmjh8pz">Följ min blogg med Bloglovin</a> ​

Likes

Comments

Hej hej!

Har inte sovit en blund inatt 😔 Kom på att jag har glömt att visa er min brodyr krage som jag köpte på Tradera förra veckan. Jag har i helgen lagat lite på en blus jag köpte på myrorna, för några dar sen.

XOXO
nubiy

Likes

Comments

Hej hej!

Jag har idag sytt en av de två kjolarna som jag skulle sy. Den är fler färgad och rutig, kjolen har motveckar och dragkedja där bak. Imorgon så syr jag blusen hade jag tänkt.

XOXO
nubiy

Likes

Comments