Billy är en Berner sennenhund som vår son med flickvän kom hem med i augusti. Har aldrig hört honom skälla än, han är ingen bra vakthund och han vill hälsa på alla när vi är ute och hår.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Ikväll har vi njutit utav ett gåsbröst som vi fått av en jägare. Till den har vi ätit brynta potatisar, ugnsbakade morötter i olika färger, champinjoner och en sherrysås. Ljuvligt god var såsen där grunden bestod av rotselleri, rödlök, äpple och så en skvätt sherry på det. Till det drack vi en Grimbergen.

Likes

Comments

Avslutar lördagkvällen med en cappuccino och en croissant. Vi är så nöjda med vår nya kaffemaskin, Sage by Heston Blumenthal. Det har tagit ett antal koppar för att hitta rätt mängd av allt men nu är vi nog framme. Kopparna smakar gott med bra styrka kaffe och den skummade mjölken blir riktigt bra. Croissanten såklart från Söderberg & Sara och fylld med hemmalagad hallonsylt, ljuvligt gott.

Likes

Comments

Efter en seg natt bestod lördagens sena frukost utav en skiva grovt bröd från St. Jakobs stenugnsbageri, färskrökt lax från Coop Stadion(29.90 för 200gr fyndpris) och 2 pocherade ägg. 3 minuter ger perfekt pocherade ägg.

Efter frukost besökte jag en butik i Malmö som säljer asiatisk mat, Soya Asian Market, för första gången. Där blev det lite inköp bla frysta buns, små rispapper mm så man kan träna mer på asiatisk mat.

Därefter blev det en tur till Söderberg & Sara på St Knut. Ett riktigt bra cafe med bra produkter. Dom säljer den bästa burratan jag provat än, Treccia, som tillverkas i Danmark. Det blev även köp av deras egen frysta pizzadeg, croissanter och ett Stockholms Levain. Besök gärna Söderber & Sara och prova deras produkter. Allt är tillverkat av obesprutat mjöl från trakten(bageriet finns i Ystad), allt pakas på surdeg, i stenugn och på riktigt smör i stenugn.Efter S:t Knut begav jag mig till Gessie potatis & gårdsbutik som ligger mellan Malmö och Vellinge. Vi köper alltid våra ägg hos dom och man hittar alltid något annat gott att köpa med hem som dom själv producerar. Idag blev det lite morötter i alla dess färger, tulpaner och Gunnarshögs rapsolja. Närproducerat och smakar riktigt gott.


Kvällens starter har blivit Arancini bollar, små friterade risbollar som vi gör på gårdagens överblivna risotto. Därför lagar man alltid dubbelsats risotto. Rulla små risbollar, rulla dom i ett vispat ägg och därefter i lite skorpmjöl/pankoströbröd. Fritera i Gunnarshögs rapsolja och lägg upp med lite riven parmesan och idag har jag hällt på lite tryffelolja när jag serverade dom. Så lätta att göra när risotton redan finns klar och man kan smaksätta dom med mycket, bara fantasin sätter gränser.

Likes

Comments

Contains affiliate links

På Ica Hansa i Malmö fynda jag en hink havskräftor med bfd 12/1, för 20 KRONOR. Så fredagsmaten bestod av en risotto med havskräftor, laxrom och bellaverde och till det plockade vi fram, vad vi trodde var ett rött vin men var väldigt vitt, ett vin från Vingården i Klagshamn, Terra Scania. Det passade grymt bra till maten. Till risotton använder vi alltid Saltå kvarns Arborioris, det bästa vi provat hittills. Vi gör dubbelt upp av risotton så vi har leftovers till dagen efter.

Risotton kokas enligt Saltå kvarns förpackning.

Havskräftorna delar du och häller lite olja och persilja på, in ett par minuter i ugnen på 200grader.

Bellaverden steker du i pannan med lite olja.

När allt ligger på tallriken riv ordentligt med parmesan på. Denna gång unnade vi oss lite laxrom att toppa rätten med eftersom havkräftorna var så billiga.

Njut!!!

Likes

Comments

Bring it on!!!

Vi startar året som vi gjort de senaste åren med en weekend på annan ort. I år blev det Paris igen. Vårt fina Paris som utsatts för mycket skit precis som många andra städer på denna planet fått erfara.

Vi har njutit av god mat och dryck, vandrat runt och sett nya gator som vi inte sett tidigare.

Vi bor i 6:e arrondissementet där vi trivs ypperligt. Letar små butiker och restauranger. Besöker gärna våra små guldkorn vi hittat under åren vi besökt Paris.

Cezembre, vår lilla favoritrestaurang med en ypperlig 5rätters chefs meny och tillhörande vinpaket för en lagom peng hade valt att stänga under jul, nyår och trettonhelgen så vi fick leta upp nya restauranger och prova på.

Likes

Comments