Utredningen

Eller, det gör jag nog, men jag tappade inspirationen ett tag. Ett långt tag. Men, nu har jag varit på tre möte sen sist. Och det första av dem där handlade mest om min rädsla för att jag inte skulle få fortsätta med utredningen, på grund av att jag hade avbokat/bytt tider ett antal gånger. Men, har jag ingen hundvakt så kan jag inte åka, så enkelt är det.

Jag fick veta detta via ett mejl... Det var riktigt jävla dumt av min psykolog, det innebar nämligen att jag i två veckor gick och var hysterisk och nervös. Nej, jag ringer inte upp henne och kollar, det föll mig aldrig in att ens göra det. Jag tänkte samtidigt att detta var kanske meningen, jag kanske inte har någon diagnos, jag kanske "bara" mår dåligt. Men efter ett par dagars funderande så insåg jag att det som min tidigare läkare sagt och även min psykolog, "Du har definitivt en diagnos, eller fler, vi ska bara komma fram till vilken/vilka", och då lugnade jag mig i det. Men jag var fortfarande inte lugn i att hon ansåg att vi skulle sluta med utredningen på grund av min frånvaro! Där var jag lika galen av oro som innan. Vad i helvete menar hon?? Är hon inte klok??! Läs mitt föregående inlägg om just detta här.


Möte nummer 7

Mötet kom och jag var mer nervös än någonsin, mådde illa och kunde knappt sitta i det där väntrummet, som väl var så var jag ensam. Hon hämtade mig, lika glad som alltid, och jag tänkte "HUR kan hon se GLAD ut!??". Jävla människa. Men, för att göra en lång historia kort, så visade det sig att jag fått i princip ALLT om bakfoten, missuppfattat ALLT. Som ALLTID. Jag är bara sån. Man måste vara förbannat tydlig, annars fattar jag inte. Och för helvete, skriv det INTE på mejl. Hon sa det "Att skriva det på mejl var ju dumt, det förstår jag nu när jag ser din reaktion". Hon var så himla snäll och rar, som vanligt igen. Allt la sig och jag kunde andas ut.

Jag hade skrivit en lista om vad jag skulle ta upp, med henne. Men den behövdes inte. Inte alls. Vi bokade in nya möten och jag kunde åka hem, lugn. Så lugn att jag knappt kunde stå upp. Nästan yr.

Möte nummer 8

Denna gång var jag på bra humör och lugn, vi skulle ju fortsätta så allt var bra. Denna gång handlade om tester. Tester som påminde om IQ tester på nätet, där man får se figurer i en viss följd och sedan ska man välja ut hur nummer 4 i ledet ska se ut. Och så vidare. Jag skulle även memorera siffror i en viss följd.

Detta kan låta enkelt. Men för mig gick det åt helvete. Jag klarade inte mycket alls av dessa tester. Det som gick bra var när jag skulle para ihop figurer via klossar. jag fick se en bild på papper, hur det skulle se ut, sen fick jag klossarna med olika färger på. Det var det enda som fungerade bra, men så är jag en praktisk människa, inte en teoretiker.. Men jisses.. Har andra lika svårt som jag? Men nej, det ville jag inte tänka på. Det var inte därför jag gjorde testerna, för att jämföra mig med andra.

Klar och vi bokade nya tider.

Möte nummer 9

Vi bokade dubbelmöten sist, för att få lite fart på utredningen men också för att jag just de dagarna kunde. Så den här dagen skulle jag dit klockan 11 och klockan 13. Så det blev en lunch mellan det. Det passar mig, mycket bra, då jag gillar när det går lite fort.

Den här gången handlade det om tester igen. På datorn. Det var ju dubbelpass den här dagen, så jag fick göra två tester. Men det gick bra.

Det första handlade om att jag skulle sitta vid datorn och trycka på mellanslagstangenten så fort en bokstav dök upp på skärmen. Skärmen var helt svart och bokstäverna vita. Men när X kom, skulle man inte trycka. Svårare än man tror... De kom i olika hastighet, jag reagerade sent på alla. Förutom de första 10, men sen hamnade jag i en egen värld och satt mest och gungande med kroppen fram och tillbaka. Skittråkigt.

Test nummer två efter lunch handlade om att man skulle se på en film där fyra personer var med och med jämna mellanrum var det pauser och man skulle svara på frågor. Om hur människorna reagerade och vad de tänkte. Ganska så enkelt, men samtidigt besvärligt. Jag utgick från mig själv, det var ganska så svårt att veta hur just DEN personen tänkte.


Men, dessa tester hade mycket med reaktionsförmåga, känslor och logiskt tänkande att göra. Även Intelligenstest. Så vi får se vad hon säger om det.

Nästa vecka är det dubbelpass igen, men jag har ingen aning om vad de handlar om.


Under den här tiden har jag mått väldigt upp och ner. Det svänger som en berg och dal bana, men på det stora hela har jag mått bra. Trivs i min ensamhet så jag har inte varit så sällskaplig. Umgås mest med hundarna och trivs med det. Planerar för framtiden som faktiskt ser ganska spännande ut ändå, hoppas att allt går igenom.... ;-) 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Alla inlägg

Skulle handla. Känner långt innan att det är något som växer inom mig. Kan inte vara still. Oro. Ångest. Stress. Måste handla. Till slut vankar jag fram och tillbaka. 1000 tankar! Tänk om Jax blir stulen? Tänk om han blir rädd? Tänk om? ? Känner att något tar överhanden inom mig. Kan inte kontrollera det. Måste stanna upp. Hålla i dörrposten. Andas. Rörigt i hjärnan! Något rusar inombords. Har inte tid. Affären stänger snart. Klär på mig och allt går i slowmotion. Segt. På med selen på Jax. Så han inte sliter sig. 


Ångest för att möta folk. Går ut, neråt,hör folk. Hjärtat dunkar. Måste vidare. Går förbi utan att titta, vill inte se. Går förbi affären en gång, ser folk. Tänk om de stjäl honom.. hjälp. Men måste in. Går ett varv. Binder Jax. Hårt.

Går in. Rafsar åt mig allt, 1000 tankar. Någon säger hej. Vet inte om jag svarar. Måste ut! Fram till kassan. Vaggar kroppen. En före. Skynda för helvete! Kastar fram mina saker. I med kortet. 52 kr. Sliter kortet ur apparaten. Kastar I varorna i påsen. Rusar ut!

Där sitter han. Jax. Tittar sött. Lugnet kommer sakta och jag börjar bli normal. Jävla Dr Jekyll/Mr Hyde.. promenerar sakta hemåt. Euforisk. Som drågad. Superskön feeling. Släpar mig uppför backen.. Hemma. Välter ner i soffan. Och där är jag fortfarande. Är helt normal nu.

Va fan... va detta? 

Likes

Comments

Utredningen

Detta med en utredning är inte alltid det enklaste, allra helst när det är flera aktörer inblandade. Arbetsförmedlingen, försäkringskassan och psykiatrin. Och så jag. Såklart. Jag fick ett mejl av min psykolog där det stod att min närvaro varit lite för låg för att detta ska fungera. I korta ordalag. Vid första mötet så talade honom om vikten av att närvara vid mötena och inte avboka. Och jag förstod. Men jag förstod nog inte att man inte "fick" avboka när man hade goda skäl att inte kunna närvara.

Jag har haft tvivel hela tiden, som man har, om jag har eventuella diagnoser eller inte, då många av symtomen även stämmer överens med utbrändhet och depression. Eller så har jag diagnoserna och är utbränd med depression i grunden. Ja vad vet jag.


När mejlet kom kände först PANIK. Vad fan skriver hon!!?? Kärring!! Hon vet hur jag kämpar med att få detta att gå ihop!! Och då menar jag hundvakt vid varje tillfälle.. Jag åker buss ca 6 mil enkel resa för att ta mig till ett samtal på 45 minuter, för att sedan ta mig samma väg hem. I runda slängar så går det åt en hel dag med att lämna och hämta hund, åka bussar och diverse väntetider, tills man är hemma igen. Och, det kostar mig pengar, bussbiljett och möte - i runda slängar 350 kr per gång. Det är oftast 2 möten per månad. Det är pengar jag tar av min matkassa. 


Detta har jag förklarat. Anledningen till att jag fått avboka vissa samtal/möten är just för att jag då inte har hundvakt. Inget annat. För detta vill jag. Detta är ett stort steg mot att må bättre och att till sist kunna få en sysselsättning, eventuellt ett arbete på lite längre sikt. 


Men, tanken blev då, detta är kanske meningen. Meningen att jag inte ska gå där. Har jag då lagt ett och ett halvt år på något jag ändå inte skulle göra från början? Något jag inte behövde från början? Utan det hade räckt med att en läkare konstaterat "Utbränd med depression"?


Eftersom jag efter panik alltid blir handlingskraftig, kryddat med förbannad, så tar jag tag i saker. Idag. Ringer försäkringskassan (FK), och där min barska men väldigt rara handläggare Agneta och Capio psykiatri. Jag tror jag landar på 11 samtal innan jag är klar. Fram och tillbaka mellan dessa personer. FK har väntat på svar från min läkare på Capio under en längre tid, vilket jag inte visste. Capio meddelar att min läkare har "hastigt" slutat på Capio och därav varför FK inget hört. Och så vidare.... En lätt suck här. Men jag är van vid den här typen av krångel, så jag ringer bara vidare. 


Efter alla samtal och bollande, så visar det sig i alla fall att jag inte får arbetsträna (dagens huvudsakliga fråga från början) utan att utredningen är klar. Och detta ska jag då ta upp med min psykolog vid mötet nästa vecka, då jag faktiskt har hundvakt. Hm.


Har ni orkat läsa så här långt, så vill jag bara säga att jag förstår de som inte orkar bråka och tjafsa, när det fungerar relativt dåligt i kontakter myndigheter i mellan... Men, det är mitt liv och min framtid, och deras skyldighet (de får trots allt lön för att göra detta) att faktiskt hjälpa mig.


Idag har jag också författat ett mejl med detta, till min psykolog, så hon är lite förberedd tills jag kommer. Kan hända att jag kryddat det mejlet lite också... av ilska. 


Spännande fortsättning följer nästa vecka... 

Likes

Comments

​Men tills vidare vill jag bara dela med mig denna låt som betyder oerhört mycket för mig...The Sound Of Silence"

Hello darkness, my old friend
I've come to talk with you again
Because a vision softly creeping
Left its seeds while I was sleeping
And the vision that was planted in my brain
Still remains
Within the sound of silence

In restless dreams I walked alone
Narrow streets of cobblestone
‘Neath the halo of a streetlamp
I turned my collar to the cold and damp
When my eyes were stabbed by the flash of a neon light
That split the night
And touched the sound of silence

And in the naked light I saw
Ten thousand people, maybe more
People talking without speaking
People hearing without listening
People writing songs that voices never share
No one dare
Disturb the sound of silence

“Fools” said I, “You do not know
Silence like a cancer grows
Hear my words that I might teach you
Take my arms that I might reach you”
But my words like silent raindrops fell
And echoed in the wells of silence

And the people bowed and prayed
To the neon god they made
And the sign flashed out its warning
In the words that it was forming
And the sign said “The words of the prophets
Are written on subway walls
And tenement halls
And whispered in the sounds of silence”

Likes

Comments

Alla inlägg

​Men mår lite bättre idag. Dessa svängningar bara kan ju ta kål på en.. Skitjobbigt. Det tillhör ju i att ha bipolär sjukdom och det är inget jag är glad över alls. Men ändå skönt att veta att det beror på något, att det inte egentligen är "jag". 

Idag ska jag till vårdcentralen för mer prover om min kropp som gör ont. Känns så lagom spännande, men vill väldigt gärna veta vad som är felet nu. 

Likes

Comments