Som rubriken lyder så gör det faktiskt det, i alla fall nu när jag går på diet så märker jag av det betydligt mer. Som jag skrev i mitt förra inlägg så är min diet som en berg och dalbana. Somliga dagar är bättre än andra, medan vissa dagar är sämre. Och jag känner det ganska tydligt när det kommer till maten, för ibland så sjunker maten ner som ingenting alls, medan ibland så känner jag "nej fyfan, det vill jag verkligen inte äta idag".

Men bara under 2 veckor har jag redan fått lära mig en massa tips från min coach om hur jag ska handskas med min diet lättare. Det är egentligen inte så svårt... utan ibland måste man bara tänka till, och därför är det bra att ha en extra hjärna (då min hjärna känns som en mosad potatis just nu), dvs coachens hjärna som hjälper en på traven.

Som jag också tidigare nämnt i något inlägg så är jag så grymt nöjd över att jag just valde henne som coach. Allt känns så tryggt med henne och jag vet att hon kan sin grej. Men det är inte bara att hon är duktig när det kommer till kost & träning utan hon är även en duktig lyssnare, vilket är en viktig grej för mig då detta är min första deff. Hon är väldigt omtänksam, hon lyssnar och hon vill verkligen ens bästa. Det känns riktigt bra att kunna vända sig till henne när det är som "jobbigast/svårast". Thumps up för henne!!👍😊

Men det jag egentligen ville komma till är att idag var en sån dag då jag verkligen inte ville äta min låda. Jag är ju som sagt vegetarian, och när man inte får använda sig utav smör, olja eller sås till maten så blir det snustorrt.
Men då kom den geniala idéen från min coach att jag kunde använda mig utav naturell kvarg & göra mig en sås. Och den blev faktiskt riktigt lyckad!😃

Dagens lunch bestod utav quorn-bitar, potatis & broccoli. Till det avnjöt jag en iskall Freeno!

Såsen är gjord på:
• 60g naturell kvarg
• Lök
• Salt, vitpeppar, svartpeppar & vitlökspulver
(Dock så får jag ta kvargen ur dagspotten men det är det helt klart värt, alla dagar i veckan!)😉

Fler tips och trix kommer upp på bloggen så stay tuned.

/Nille

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Bjuder på en liten update angående hur livet ser ut & hur min diet går.

Ja jo, jag kan ju börja med att säga att tiden bara springer iväg. Har nu gått på diet i snart 2 veckor & det går bättre än förväntat faktiskt. Känner inte direkt något sötsug eller efter någon speciell rätt så, förutom varma mackor typ haha😂
Dumt nog så någon vecka innan jag gick på min diet så fick jag värsta drille på just varma mackor, med extra mycket ost, fullproppad med rostad lök och där efter dränkt i ketchup. (Och ja, jag skriver med en brutal inlevelse då det rinner i käften på mig just nu!!) Men för övrigt så känner jag inget sug vilket är skönt!😊

Dagarna går som sagt, träningen rullar på som den ska & mentalt är jag med i matchen känner jag.
Man har verkligen kommit in i ett flow när det kommer till vilka tider man ska äta, vad man ska äta och hur mycket allt ska väga. Därav så försvinner en hel del stress och nervositet.

I början var det väl lite halvtungt och det är inget jag sticker under stolen med. Men detta är ju även nytt för mig, både när det kommer till maten och när man har en coach som bestämmer det mesta.

När det kommer till mitt humör så funkar det det, väl?!😂. Ibland känns det lite som en berg och dalbana men det är oftast när det blir stressigt och jag inte hinner med allt som jag hade tänkt göra. Men så kände jag även innan jag gick på min diet då jag är en tidsoptimist😄


Som ni alla vet så är det måndag idag, vilket betyder att det är bröst på schemat.
Och som grädde på moset är man även ledig, vilket betyder att man hinner äta både frukost & lunch i lugn o ro. Därefter är man kolhydratsladdad och när väl PWO:n är nere så är det game time!

​Fick till det absolut bästa passet än så länge under min diet! 

Just nu kör jag rätt mycket "mind muscle connection", där jag lägger stor del av min träning/övningar på kontakt och lite fler reps än vad jag brukar. Har jag energin till det så krigar jag på som vanligt, men försöker för det mesta få till grym kontakt då jag får sjukt bra pump och jag känner att det tar som jag vill att det ska. 

Dagens upplägg: 

• Incline dumbbell press
• Seated chest press
• Upper cable flyes
• Seated machine flyes 
• Hammer strength

Är nu 6 veckor från tävling, shortsen beställda, hotell bokat och några småsaker kvar som skall fixas. Är så redo för att verkligen ge allt. 

NU KÖR VI!

​/Nille

Likes

Comments

Äntligen har jag kört min första demo!

I torsdags & fredags förra veckan så stod jag och demade på Ica Maxi i Ängelholm för NJIE's produkter.
Mellan 11:45-19:15 stod jag båda dagarna och promotade våra grymma produkter, dvs våra goda ProPuds.

Med tanke på att det var första gången så var det lite nervöst och stressigt i början, men efter ett tag kom man in i ett flow och allt flöt på riktigt bra. Det var mycket folk, responsen på produkterna var god & allt kändes skitbra!

Ända nackdelen var väl att man går på diet & att man själv inte fick smaka...😔 #tycksyndommig

​/Nille

Likes

Comments

​Godmorgon, 

Idag är det äntligen lördag & helg. Känns så skönt att inte jobba denna helg då man bara vill komma in i sina rutiner snabbare. Dagarna hittills har gått bra, har direkt inte känt någon hunger sen i tisdags men det är väl en sak man fick räkna med. Nu äter man ju inte för att man är hungrig utan för att man måste, för att få resultat.

Men som sagt, det är helg och min första "cheat day" är kommen. Med tanke på att jag påbörjade min deff lite lite tidigare så hoppade jag in mitt i veckan, enbart för att få känna på det. Men nu är tanken att jag ska komma i takt till tävling och även tömningsveckan. 

Fick i order av coachen att efter 1600 kcal fick jag unna mig något gott, men tänker inte överdriva och slänga in en massa onödigt. Jag hade i alla fall tänkt ha vegetarisk pizza till kvällsmat & en ProPud som kvällsmål. Har en känsla av att jag bara kommer att få en sådan sjuk ångest om jag trycker i mig allt för mycket. 

Kl ringde 8.30 imorse, frukosten är nere och nu inväntar jag att klockan ska slå PWO så att man sedan kan dra ner och kötta rygg! 
Frukosten idag bestod utav: 
• 250g mager kvarg
• 2 ägg 
• 15g krossande linfrön 
• 30g Whey protein

STAY HUMBLE
/Nille

Likes

Comments

HEJ!!

Vet ni vad?! Det är nu 8 veckor kvar till min debut i Men's Physique... 8 VECKOR!!

Efter att jag fick mitt kostschema av min coach igår så kändes allt så verkligt.. Jag har liksom aldrig testat på någon diet och jag har heller aldrig testat på att deffa. Och som kanske många av er vet så har jag under ca 2-års tid velat tävla i just Men's Physique och nu är det verkligen dags att visa vad jag går för!

Waah... helt plötsligt så blev jag superstressad & samtidigt väldigt nervös. Visste knappt vad jag höll på med igår när jag skulle lägga upp kosten! (hör det till om man är ny inom detta eller?😂)

Har varit rätt stressad och nervös under en längre period då jag ska köra på ett vegetariskt kostschema (ja, jag äter mjölkprodukter & ägg.) och det har även gjort mig lite kluven om min coach skulle få ihopa det till mig eller ej.. Men rätt som det var så fick jag mig ett mail igår av min coach där det stod:
- Klart det kommer att funka. Vill att det ska bli den bästa upplevelsen nånsin för dig!
Och på något sätt så släppte allt & jag blev helt plötsligt mycket lugnare.
Känns så himla bra att jag har hittat en bra coach som kan hjälpa mig att uppfylla mina mål & drömmar.
Var rädd ett tag att jag var tvungen att ge upp allt bara för att jag har blivit vegetarian...

Fick även frågan om jag ville komponera ihop mina måltider själv eller om hon skulle göra det åt mig. Men med tanke på att jag själv vill lära mig mer när det kommer till kosten så såg jag ett tillfälle och klart jag tog den, jag är ju en del i detta projekt😉
Så hon skrev ner totalen av vad jag skulle ha i mig per dag, och så styr jag upp de olika måltiderna där efter.

Allt detta är väldigt nytt för mig, dvs när det kommer till att väga maten, vad jag ska äta och hur mycket.
Går som sagt på detta kostschema IMORGON (5/10) och jag har redan gjort min "food prep" för 3 dagar framåt.(Kommer att göra matlådor var 3e dag då jag inte tycker om mat som legat för länge i någon låda.)

Jag kör på ett upplägg där jag äter samma sak i 3 dagar & de andra 3 dagarna äter jag lite mer kolhydrater och annan mat.

Jag kommer att lägga upp mer vad jag äter om dagarna & hur mycket så håll utkik.
På bilden ser ni 6 matlådor & det räcker 3 dagar framöver från och med imorgon. (1 låda till lunch och 1 till kvällsmat)

Det är 250g Quorn och 150g ugnsbakad potatis. Till detta kommer jag att ha antingen spenatblad eller broccoli. Kommer att variera en hel del när det kommer till gröna salladsblad!😊

& jag vet inte riktigt hur aktiv jag kommer att vara när det kommer till "formbilder" m.m. Utan jag kommer nog att hålla en ganska låg profil till en början och sen får jag se hur kroppen reagerar och ser ut.

Men jag kommer i alla fall vara ganska aktiv på bloggen när det kommer till mat & träning. Träningen kommer att rulla på som den brukar, sen får jag nog slänga om lite och även lägga in lite cardio...😜

Här får ni en liten formkoll dagen innan jag påbörjar min diet!

Längd: 178cm
Vikt: 75kg
Kroppsfett: ca 10-11%

STAY HUMBLE
/Nille

Likes

Comments

Tjena moss!

Kände att det var dags för en liten beställning så klickade hem ett par nya produkter från bästa MMsports!😃

Med tanke på att jag gjorde en mindre beställning förra månaden där jag enbart köpte några kilo protein så fick det bli en massa andra godsaker denna gång.

Gör mig även lite smått redo inför den kommande deffen som kommer att påbörjas bara inom några dagar. Ca 9 veckor till tävling och jag är mer än taggad på att rocka scenen och verkligen ge allt! (Kan vara därför jag stackat upp med PWO😉)


• 2kg proteinpulver med smak utav Strawberry cheesecake & Päronsplitt.
​• 3 burkar av den nya PWO:n som sägs vara helgrym!! (recension kommer senare) Smak: War hammer peach.
​• BCAA med favoritsmaken Sura colanappar som övervinner ALLA andra smaker på marknaden.
​•Jacked Ursobol - Innehåller bland annat Ursolsyra som är bra för muskelbyggande samt fettförbränning.
​• Jacked Synephrine - Innehåller det verksamma ämnet synefrin, som finns i många PWO och som är bra för din fettförbränning.
​• Jacked ripped caps - En populär fettförbrännare.

& givetvis lär jag ju inte använda alla produkter samtidigt utan bunkrade bara upp med en massa smått & gott😁

STAY TUNED

/Nille


Likes

Comments

God dag kära ni!😊

Mycket har hänt den senaste tiden & många undrar kanske om jag slutat blogga eller ska. Men här kommer en liten "life update" om vad som hänt de senaste månaderna..

- Händelse nr ETT.

Det är nämligen såhär att detta året fram till sommaren har varit extremt tufft och samtidigt väldigt jobbigt. Och med tanke på att denna bloggen inte bara handlar om träning utan om att må bra och ge inspiration till andra som behöver så känns det mer än rätt att skriva av sig här.
& nu kommer jag att bli ganska djup inom ämnet "må bra", så tycker ni att det blir för "cheesy" så gör er själv en tjänst och klicka ner direkt.

I alla fall...

Min blogg har funkat lite som ett verktyg för mig när jag mått dåligt, och därför älskar jag att kunna blogga och skriva av mig och få stöd från andra som kanske mår dåligt eller kanske inte har det så lätt. Nu tror ni säkert att det har hänt något extremt men för mig är detta något som jag gärna vill dela med mig av då jag mått så pass dåligt utav detta så länge.

Har under 2016 försökt att gå över till att bli vegetarian/vegan men det har varit tufft då jag haft mina mål inom min träning. Jag har inbillat mig själv och på något sätt manipulerat min hjärna till att man "måste" äta kött, fisk eller fågel för att bli stor och stark och även få i sig alla nyttiga ämnen osv. Jag var även rädd att jag skulle tappa allt om jag gick över till att bli vegetarian då jag haft mina drömmar/mål om att någon gång tävla, vilket jag ska.

Mitt huvud har spökat något extremt och det har gått så pass långt att jag började tycka illa om mig själv. Det ledde ibland till att jag inte kunde sova, ville varken träna eller äta och på så sätt så mådde jag ännu sämre...

Har nu ätit vegetariskt/veganskt i ca 2 månader och jag mår så JÄVLA bra!
Känner mig inte dålig på något sätt längre, har ingen ångest att jag ätit ett dött djur och jag har heller inte fått dåligt samvete utan nu kan jag äntligen äta igen utan det minsta besvär.

Varför har jag då gått och blivit vegetarian/vegan?

Frågan är lätt att svara på, men vill inte gå för djupt in i diskussionen då jag vet att det finns folk som är så djävulskt anti vegetarianer/veganer och på så sätt så tänker inte jag ta den skiten från sådana personer, utan respektera att jag äter så som jag gör idag, tack!😊 Detta gynnar både djuren, världen & min egen kropp. Tänker heller inte stödja den hemska industrin. 

- Händelse nr TVÅ

Jag är antagen till DC (decembercupen) och ska göra min debut i Men's physique i år!!!
Känslan går inte att beskriva, det är verkligen en dröm som gått i uppfyllelse och jag är så jäkla glad att jag äntligen ska få testa på att tävla!

Svaret kom härom veckan & jag var så extremt nervös att jag inte skulle få någon plats då jag anmälde mig lite sent. Och med tanke på att det bara är 20 platser/klass och först till kvarn som gäller så gjorde ju inte det saken bättre haha..
Min coach är även medveten om att jag är vegetarian och på så sätt så får hon ju anpassa sig efter vad jag äter, och det kunde kanske bli ett litet problem mot slutet av min deff då jag behövde så magert protein som möjligt men vi får se vad hon slänger ihopa till mig. Hon är i alla fall helgrym!😊

- Händelse nr TRE

Jag har gått och blivit med... KAMERA!😄 
Min älskade lilla Sony A6000 kom förra fredagen och jag är såå nöjd över den. Har länge velat ha en kamera & nu så har jag äntligen köpt en. Den kommer att användas en hel del till min blogg, träning & även när jag ska utomlands vilket jag ska nästa år. Helt klart en grym investering! 

Kommer även att köpa ett bättre objektiv + ett trebent stativ till denna pärla. 

Med tanke på allt som hänt och som kommer att hända framöver så lovar jag, ännu en gång att jag ska bli bättre på att uppdatera min blogg. Nu ska jag ju tävla, vilket jag kommer dela med mig utav en hel del, jag har en grym kamera som kommer göra bloggen bättre och jag mår nu toppen. Är dundertaggad på att se vad jag har att ge och vad jag går för.

Nu siktar vi mot högre mål och hoppas på det bästa!

NU KÖR VI!

/Nille

Likes

Comments

Godkväll kära läsare!

Som rubriken lyder så kan jag nu STOLT presentera mig som en ambassadör för NJIE-Sverige.
Har under någon månads tid hållit det lite i "smyg", men nu när avtalet äntligen är påskrivet, kläderna och produkterna kommit så kan jag äntligen representera mig som en i NJIE-familjen!😊

Vad ska jag då göra och vad innebär det att vara en ambassadör?

Jo, jag ska helt enkelt åka rundor till affärer, mässor & event och stå och marknadsföra NJIEs G R Y M M A produkter. Det är även detta som kallas för att "dema" för er som undrar.

Väl när jag står och demar så kommer det att bjudas på allt ifrån kärlek, shot-tävlingar för er som känner er manade och trevligt snack i mängder, något jag ser fram emot, att träffa en massa underbara och härliga människor!😊

För er som inte vet vad NJIE är eller hört talas om så är det ett företag som jobbar hårt för en hälsosammare livsstil och för er som vill leva lite mer sunt. NJIE har ett brett sortiment med nyttiga drycker och livsmedel. Dem är även väldigt kända för deras kvalitet, deras funktionella mervärden och deras nya innovationer.

NJIEs produkter:


Aloe Vera drycken + DIET
- Törstsläckare

Denna dryck är sockerfri, innehåller 50% Aloe Vera och finns i 4 smaker. Original med smak utav vindruva/honung, gojibär, fläder/äpple & grönt te/citron.

Det finns också Aloe Vera drycken DIET som innehåller nästan detsamma fast helt utan kolhydrater. Finns i smakerna original, granatäpple, mango & ananas.

Aloe Vera drycken original finns även i 1,5 L & likaså DIET ananas.


Aloe Vera drycken - Energy
- För dig som vill boosta din träning

Detta är en kolsyrad energidryck utan fruktkött. Den är sockerfri, rik på vitaminer, BCAA & innehåller 180 mg koffein. Den innehåller även 1000 mg taurin och är helt utan kolhydrater. Finns i 2 smaker, original och jordgubb/vattenmelon.


ProPud
- För dina gains

Är en pudding som är laktosfri, har ett proteininnehåll på 20g/bägare & har ett lågt kolhydratsinnehåll. Den är väldigt krämig och fantastik god. Finns nu i 6 smaker, choklad, vanilj, karamell, blueberry muffin, lemon cheesecake & creamy hazelnut.


ProPud Milkshake
- För dina gains


Är en proteinmilkshake som är len, smakrik och är självklart laktosfri. Innehåller 20g protein/bägare och finns i 3 smaker, vit choklad/hallon, mango/vanilj och choklad.Freeno
- Törstsläckare

Är en kolsyrad läsk som innehåller vitaminer, antioxidanter och är självklart sockerfri. Finns i 4 smaker, ananas/kokosnöt, mango/apelsin, jordgubb/lime & färskt äpple.

​Är otroligt glad att jag fått denna möjligheten och kommer bli ett väldigt spännande samarbete. Ser duktigt fram emot alla demos runt om i Sverige så hoppas vi ses!
En bild på mina grymt snygga kläder kommer att komma upp på bloggen i ett annat inlägg så håll ett öga öppet. 

​GAME ON! 

/Niklas

Likes

Comments

God eftermiddag!

Ledig idag, vilket betyder att jag absolut inte har något att göra på "to do list" mer än att äta & träna.
Skönt att slippa allt som har med stress o göra, för vissa dagar är jobbigare än andra och då kan det vara skönt med en day off.

Dagarna då jag är ledig brukar sömnen också bli bättre och det medför att kosten blir ännu bättre. Ibland blir det att man bara slänger i sig något litet på morgonen innan jobb och sen går man där på jobbet.. med tom mage.

Min frukost brukar ofta variera, men nu de senaste veckorna har det varit ganska enformigt.
Gröt är det som gäller, med en drickkvarg. Det är något som jag kan hålla mig på ganska länge och som för övrigt är extremt gott och nyttigt. Förr (några veckor sedan😂) körde jag med Nutella, jordgubbssylt & mjölk på min gröt. Men nu när jag försöker vara mer clean så har jag bytt ut Nutellan mot NJIE's ProPud med smak utav choklad. Smakar nästan likadant och dessutom så det är ju mycket mycket nyttigare och mer proteinrikt.

Med tanke på att jag fortfarande bor hemma så anpassar jag mig även till vad som serveras här hemma. Ibland brukar jag göra min egna mat, ibland äter jag det som serveras. Och ibland får man tager vad man haver helt enkelt så idag såg det ut såhär:

Frukosten till vänster, lunchen till höger.

Frukost: Gröt med ProPud och hallon & även en proteinmilkshake/drickkvarg.
Lunch: Krögarpytt, bacon, 2 ägg, proteinmilkshake/drickkvarg + en freeno.

För er som inte vet vad Freeno är så är det NJIE's senaste tillskott. En kolsyrad läsk utan tillsatt socker och som även är rik på vitaminer och antioxidanter.

Såhär brukar jag ladda upp inför mitt kommande träningspass när jag är ledig, hur brukar du ladda upp?!😃

Ha en trevlig dag!

/Niklas

Likes

Comments

God eftermiddag!

Lyser med min frånvaro när det kommer till både bloggen & Instagram. Inte för att man måste vara aktiv dag in och dag ut, men nu har det väll gått några dagar/veckor för många.

Vart håller jag hus? Vad gör jag? Har jag slutat träna?
Med andra ord så chillar jag, fast på ett "annorlunda sätt". Träningen ser inte riktigt ut som den brukar, men det är väl bara bra för jag hatar när det är enformigt och tråkigt! 😁

I alla fall.. tro det eller ej men jag har faktiskt börjat köra cardio (kan tillägga att det är första gången, yolo?).
Ca 2-4 ggr/veckan har jag börjat springa/åka inlines. Mestadels är det löpträning/intervallträning och ibland kan jag slänga in lite inlines-åkning för skojs skull.

Träningspassen ser också annorlunda ut, dvs jag har börjat köra mer högintensiv träning OCH har också börjat cutta lite när det kommer till kosten/kalorierna. Försöker hålla mig lite mer clean på vardagar och försöker undvika all form utav skräpmat, godis, läsk mm.

Varför?
Jo, under alla mina år som jag tränat så har jag haft ett mål som jag alltid strävat efter, och det är att gå upp i vikt. Jag har haft mina "ups and downs" men för någon vecka sen låg jag på hela 79kg vilket jag ALDRIG gjort tidigare och lär nog inte göra det på ett tag framöver heller. Det kom alltså som en chock. Helt plötsligt kände jag mig jätte "stor" och tjock, och det var också då tanken slog mig, varför inte ändra lite på min träning/kost?

Och varför inte testa den mentala biten för första gången och bara känna på hur det känns? Har aldrig brytt mig om vad jag stoppat i mig, aldrig kört cardio på riktigt utan har mest bara försökt att gå upp i vikt och bygga på mig så mycket som möjligt.

Nu är det inte så många månader kvar tills jag går på min första deff, står på scen och testar på att tävla. Tänka sig att jag ska göra det, det där som "bara varit en dröm". Jag känner helt enkelt att jag bara vill testa på att pusha mig själv när det kommer till de "tråkiga sakerna", dvs cardio och lite mer clean kost så att jag är lite redo när jag går på min första deff.
Att pusha mig själv till att köra cardio var jobbigt första gången, men när jag väl kom in i rätt mood så var det bara att gå all in. Första gången pushade jag mig själv till att springa i 40 minuter. Hade en sjuhelsikes håll men jäklar vad gött det var. Känslan när man ville ge upp efter de första 3 minuterna men lyckades pusha sig själv till 40 är väl ändå ganska bra, kan jag tycka i alla fall haha😊

​Första veckan gick jag ner 1,5kg. Nu är jag inne på min andra vecka och det är faktiskt rätt så lugnt än så länge. 
Kommer direkt inte göra värsta deffen utan jag bara testar och tänker köra såhär i några veckor till. Vill helst inte komma under 73kg men vi får helt enkelt se vart jag landar. 

Sköt om er och lycka till med träningen! 

/Niklas

Likes

Comments