Många gånger har folk frågat mig "varför är du så nere" eller "varför gråter du", jag brukar hålla mig kort och svara med "du vet depression". Då får jag varje gång "jaha inget mer" eller "varför då". Depression klassas som en psykisk sjukdom och tas därför inte på allvar, även fast det är en utav de största döds orsakerna i hela världen.


Men du ler och skrattar hela tiden, hur kan du vara deprimerad, vad har du att vara ledsen över, du har ju ett perfekt liv. Hur kan någon som du ha depression. Alla dessa frågor får jag dagligen, men jag vet inte vad jag ska svara, jo men jag valde att bli deprimerad.

Det finns så klart olika nivåer av deprition det är nog också därför denna sjukdom har blivit undanskuffad, man kan få deprition när något traumatisk har hänt eller när du är utsliten. Det är kroppens sätt att reagera och varna dig om att du inte mår bra. Min depression började med att jag var utsliten men ingen förstod hur dåligt jag mådde. Jag sitter nu här med en grov depression bara på grund utav att ingen förstod. Jag kan inte prata för alla men för mig så finns det inte en hemsida eller bok som kan förklara hur jag mår eller hur jag ska bota det. Tänk dig att du aldrig vill vakna, för när du väl vaknar så fylls din kropp utav ångest och obehag. Du vill inte gå upp på morgonen och längtar tills du får gå och lägga dig. ja det här är den grova typen utav depression och det är svårt att tänka sig att man kan må så här. Jag som mått bra under hela mitt liv, varför ska jag må så här. Helt plötsligt så kraschas hela ditt liv, men det är ju bara psykiskt, eller hur? Det handlar inte längre om att kartlägga det som du mår dåligt över, det handlar just nu om hur du ska ta dig igenom dag efter dag.

När folk tycker att du är tråkig så handlar det inte om att du inte vill, det handlar om att vad du än gör så känns det tråkigt, du känner inte ens en lite smula av glädje. Så säg då inte, fan vad tråkig du är. För jag kan lova dig att om den här personen skulle kunna känna glädje eller att det ens fanns en lite möjlighet för det, så skulle den ge dig allt du har.

Så nästa gång du frågar någon hur de mår och får svaret depression, försök att leva dig in i den båten som personer sitter i, för ni fattar inte hur lätt det är att sjunka!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Dagens aktivitet blev en klättring i klätterhuset i Akalla, VÄLDIGT jobbigt var det i alla fall. Jag har tidigare klättrat en gång och det var för ungefär ett år sedan så man kan väl säga att jag inte var på top och är ganska trött i hela kroppen nu i efterhand och väldigt mör.När man klättrade så fanns det olika svårighetsgrader, själv så visste jag inte riktigt vilken jag skulle ha men eftersom vi var där med några erfarna kompisar så gick det bra.Efter detta jobbiga klätterpass så avslutade vi för middagen med lite mellandags buffé på o Learys.

Kanske inte det nyttigaste jag ätit men VÄLDIGT gott =)

Likes

Comments

Som ni tidigare kanske läst på den här bloggen så har jag en tendens att vara pinsam i ALLA möjliga olika situationer. Så med det sagt tänkte jag införskaffa en ny liten kategori här på bloggen, Mina pinsamheter. Jag har nämligen en lista för varje år där jag skriver upp mina top 10 pinsammaste sakerna som jag har gjort under året. Så idag kommer jag dela med mig av en utav de pinsammaste sakerna jag någonsin råkat ut för. Om ni tycker mitt andra inlägg var pinsamt så kan jag säga er att det är inget jämfört med det här, nu kör vi!

Så det var en helt vanlig sommardag och jag och min mamma hade bestämt oss för att åka ner till stranden, det var dock ganska mulet och inte särskilt varmt så vi förväntade oss inte att någon annan skulle vara där. Men vi åker i alla fall ner till stranden för som vanligt så ville jag bada även fast det var svinkallt. Nu vill jag inte vara sån men ja, lite pinsamt kanske det var från första början att åka ner till stranden och leka med sin mamma. ja jag vet nu är jag tonårs grining men så var det i det här fallet. Men vi kommer ner till stranden och inser att vi hade rätt att ingen var där, ingen som bada kanske något gammalt par som var ute och gick men inget mer än så. Stranden som vi var på låg ganska nära till allting, allt från fotbollsplaner till affärer men det är svårt att hitta den om man inte visste att den fanns.

Men jag tar i alla fall av mig kläderna och har redan på mig en bikini sen innan, eller rättare sagt en sport bh och ett par trosor. Jag går ut på bryggan och känner på vattnet, det var is kallt, men jag bestämmer mig för att jag ska hoppa i, det blir ju trots allt varmare efter ett tag. Men för att få upp värmen så bestämmer jag mig för att dansa lite, flasha med mina muskler, stå på händer, ni vet allt det där man kan göra när man är själv....., Efter ett tag så hör jag ett par högljudda skratt så jag vänder mig förvånat om in mot stranden och upptäcker till min förskräckelse, 2 hela hockeylag. Alla har satt sig på berget och kollar på min fina "uppvisning". Vi kan väll säga så här att det var inte bara snygga killar utan även min största crush. Så jag fick lättare sagt panik och hoppar i vattnet och gör ett magplask. Men nej mina vänner historien är inte över där, det visade sig att jag hade lyckats få på mig min vita sport top, VITA=genomskinlig. Jag kunde inte gå upp, det var 30 killar som satt och glodde på mig nu och jag vågade inte röra mig.

För att avsluta denna historien lite fint kan vi väll säga att jag gömde mig under bryggan tills jag hacka tänder och min mamma gick ut och leta efter mig i vattnet.

Asså jag skäms så mycket jag orkar inte med mig själv, Dans armhävningar, stå på händer, magplask jag säger bara tack och hej leverpastej.

Likes

Comments

Så då var det dagen efter julafton, vad ska man göra nu! Nästan allt är stängt och det som är öppet är det fullt med folk i. Så jag tänkte vad finns bättre än att blogga lite. Så jag tänkte dela med mig utav det jag fick i julklapp, inte för att skryta eller något i det sättet utan endast i meningen för att jag själv tycker det är väldigt kul att kolla på andras julklappar och kanske få olika present ider till olika födelsedags presenter. Så nu kör vi!


Det första är det här fina armbandet ifrån Pandora, det är alltså ett armband som man köper eller halsband och sedan så köper man till olika berlocker. Det här armbandet är faktiskt min systers men jag tyckte det var så fint så jag var bara tvungen att ta med det. Men som sagt kan man köpa till olika berlocker, det finns hundratals olika att välja mellan, kostar kanske 300-500 kr/st.

Den andra är den här fina ponchon som jag fick utav mina föräldrar, väldigt varm och fin och kan köpas någonstans i Uppsala =)

Sedan har vi dessa underbara och ur läckra tofflor. Jag är bara helt kär i dem här, fluffade både på insidan och utsidan och rosa och fina såklart. Men det ända jag undrar är hur det kommer lukta efter ett par timmar under kanske en lite för varm dag!. Dessa finns att köpa på en "må bra" butik.

De här strumporna, de tycker jag alla ska inför skaffa. Just dessa finns att köpa på "hampton republic" och är gööör mysiga att ha på sig en kall dag. Om ni undrar varför jag har så mycket varma grejer för fossingarna är det för att på vårat landställe är det typ minusgrader på golvet, haha.

Den här bilden är tyvärr inte så tydlig men jag hoppas man ser vad det är. Det är i alla fall en Levis hoddie som är köpt på en vanlig Levis butik, väldigt mysigt material. Den är dock inte särskilt varm, men jag kommer bara använda den för inomhus bruk.

Sist och kanske minst är det här nagellacket som jag bara måste tipsa om, det är ett guld glitter glitter nagellack från hm. Jag kommer nog att använda det när jag ska ha det över något annat nagellack, annars blir det lite för svagt. Men pimpar verkligen upp ett gammalt tråkigt nagellack.

Hoppas ni har hast en bra jul så ses vi snart igen, puss och kram skumbanan =)

Likes

Comments

Så god jul på er!

jag vet att alla kanske inte gillar julen utav olika anledningar, men jag, jag älskar julen. Eller jag har rättare sagt alltid älskat julen men kanske inte som högtid eller under alla år. Jag har alltid tyckt att vilar någon slags lugn över själva julen och att det säkert är därför jag längtar ditt. Sen så ska vi inte underskatta det här med julklappar. Jag kan inte säga att jag inte gillar att få julklappar, vem gör inte det, men roligast tycker jag det är att få ge något som man vet betyder mycket för någon annan. Det enda som jag kan tycka är jobbigt just nu och denna jul är väl för hur jag mår. Då jag i alla år varit den gladaste personen under jul och älskat allt med det, men när man har psykisk ohälsa så mår man inte bra varje dag och man kan inte bestämma när och var man ska ha sin bra och dåliga dagar. Så för mig blir denna jul på en dålig dag, vilket gör ont då jag vet hur mycket jag egentligen älskar de och vill bara bli frisk. Jag vet att alla har sitt, men detta är mitt som jag är säker att andra kan känna igen sig i.

Denna jul så är jag hemma oss min mormor och morfar, vilket jag tycker är extra härligt då man alltid får extra mycket jul känsla när man kommer hit. här är det alltid julpyntat och fint, kolla så skall ni få se.

Väldigt tjusigt om ni frågar mig, det finaste tycker jag själv är granen men det har jag alltid tyckt, men så klart så har de pyntat mer än det.

Bland annat så finns det den här fina kyrkan som jag själv tycker är ur läcker, men framför allt så är den mysig.

Men något annat som jag själv tycker är kul att göra är att duka, då man hela tiden kan göra olika teman med dukningen, men den här gången hade mormor fixat det =)

men ha ni nu alla en riktigt bra jul, eller så bra ni kan få den att bli :)

Likes

Comments

Jag har varit med om hemsk smärta som jag inte kan förklara med ord, den hemska fysiska smärtan. Men mot den kan jag ofta ta en Alvedon, morfin, någon kräm. Det finns saker som hjälper, men den smärtan som man inte kommer åt, den där smärtan som ingen Alvedon hjälper åt. Hur ska vi hantera den smärtan, varför finns det inge läkemedlen för den smärtan. Den psykiska smärtan kanske aldrig går över men det vet man att den fysiska gör. När det gör så ont i hela kroppen så man inte vet vad man ska ta sig åt. Alla kommer få smärta, men måste den göra så ont. Någon kär kanske dörr, en vänskap som gick i bitar, eller kanske ett break up. Om du har varit med om något sådant så känner du troligtvis igen dig i vad jag pratar om.

Så många gånger andra människor kan förstöra dig in ifrån och ut, det borde inte vara lagligt. Tiden läker alla sår är enligt mig bullshit. Vissa sår kommer aldrig att läka, vissa sår kommer alltid göra ont, men inte den smärtan som kom när såret skapades. Du kanske river upp såret om och om igen vilket gör att det aldrig kommer att läka, men där hjälper tiden. Tiden är som små nerv trådar som hjälper till att läka det på vägen, men inte ens i närheten av allt.

så varför gör det så ont och varför försvinner det inte, kan man få en lösning på det vill jag gärna ha det. Men livet är inte lätt och livet gör ont men ska det verkligen vara så. Jag skulle ta en fysiks smärta alla dagar i veckan än att leva så här. Så vad vill jag ha sagt med detta, alla ni som skadar människor på detta sätt tänk igenom vad du gör. För det gör så jävla ont.

Likes

Comments

Ï detta inlägg tänkte jag ta fram årets mitt i prick och årets dissar. Jag kommer alltså lätt sagt säga vad jag tycker om 2017 trender, saker vi kan ta med oss och saker vi kan glömma enligt mig. Hoppas ni gillar det!

Något som jag tycker satt mitt i prick var denna intressanta serie. jag vet att man brukar säga interessanta när man kanske inte gillar något men jag tycker att denna serie var riktigt bra. Den tog upp en viktig fråga men fick fortfarande dig att följa serien med spänning. Om ni inte har sett denna serie rekomenderar jag dig strakt att kolla på den, men kanske inte när du är ledsen. Då blir man bara ännu ledsnare. 8/10

Detta är något som har blivit väldigt populärt, att göra figurer eller att helt enkelt styla dina ögonbryn på ett speciellt sätt. Vem vet detta kanske blir en jätte stor sak i framtiden, de coolaste man kan ha. Men tråkiga svennen måste tyvärr säga att det är en diss från detta år. Ni som gör detta försätt, själv vågar jag inte så mycket. =)

något som jag själv tycker borde stanna kvar ett tag är trenden med alla dessa volanger. Själv har jag alltid gillat volanger men inte hittat något jag gillar som har det jag söker. Nu finns det volanger över allt och jag bara älskar det. mitt i prick från mig.

Detta är något som tyvärr blir en klar diss för mig, att sätta hår i näsborrarna. förstår inte riktigt vad som är fint med det.

Detta är en film som jag tycker alla ska se om de gillar serien solsidan. VÄLDIGT BRA! mitt i prick

vad tycker ni har varit bra och dåligt med 2017 och vad det har/ hade att erbjuda. komma ihåg att detta bara är vad jag tycker, om du gillar något av dessa som jag inte gör, strunta i mig och gör det ändå.

puss och kram skumbanan

Likes

Comments

Det finns ingen exakt förklaring för vad meningen men livet är eller varför vi lever på det sättet vi gör. Forskning har visat att alla någon gång i sitt liv kommer komma till tanken vad livet egentligen är till för. Människor har alltid velat ha svar som vi har hittat genom olika religioner, talesätt och gemenskap. Varje människa kommer drabbas av tanken, och varje människa kommer tackla den på olika sätt. Människor fungerar på olika sätt och kommer därför på olika förklaringar för att stilla sin hjärna så den inte går i högvarv.

Vissa tänker att det är vänner, nära och kära eller lycka. Meningen är olika för alla därför kan man inte ge något klart svar på det. Jag har tillexempel inte kommit till den insikten ännu, vad för mening mitt liv. Jag har lyckats hitta fantastiska vänner, familj, lycka, men jag kopplar inte något av det med mening. Tro mig jag skulle vilja få reda på vad meningen var, men jag söker varje dag och varje dag hittar jag något nytt att tro på.

Men många som har deprition precis som jag har ofta svår ångest, men det som brukar vara jobbigast det är meningen. Nu tänker ni säkert varför ska jag lyssna på 15 åriga Linnea som sitter vid datorn och leker filosof. Jag kan inte säga att det finns någon speciell anledning förutom att inte jag heller vet vad meningen är. Du är inte ensam i att tänka vad som är vad och du ska inte ta för hårt på dig om du inte vet vad meningen är. Vissa människor hittar aldrig någon mening medans andra hittar ny mening varje dag, genom kärlek, djur, pengar.

Men tills jag hittat vad min mening är så kommer jag leva på det som gör mig lycklig. Leva på saker som gör mig att le, vem vet kanske är det de som är meningen för mig.

Likes

Comments

Idag har det varit jul mys hela morgonen hemma oss Johanssons. Alla har varit delaktiga, även fast man bara åt upp allt granris. Så denna gång blev det lite apelsiner med nejlikor i så det luktar lite gott och en liten krans som man kan hänga på dörren.


Här har vi granris tjuven som inte bara e på hugget utan även blivit nyfriserad

Men något som jag tycket är lite tråkigt är att alla i familjen har bestämt att julgranen som står i vardagsrummet ska upp i helgen, vilket enligt mig är lite sent. Så förra året skämde jag bort mig själv och köpte en egen liten julgran som jag kan mysa med på rummet, fast den ville inte visa sig så fin på bild.

Likes

Comments

Asså jag skäms något så otroligt efter vad som hände på gymmet här om dagen. Alla ni som går på gym vet att det finns olika slags avdelningar och olika maskiner. Vid en avdelning så finns det stänger och olika kilon man ska sätta på. Det finns även som en slags ställning som man ska använda sig av och kunna lägga stången på i olika höjd.

Så igår så bestämde jag mig för att gå till den avdelningen och testa lite. Jag har under en längre tid styrketränat på olika maskiner och olika slags pass. Alla ni som går på gym vet hur lätt det är att göra fel på olika maskiner och hur rädd man är att köra för första gången. Så man sätter sig i maskinen försöker kolla lite halv coolt på bilderna som visar hur man ska göra. men helst inte så någon ser, man ska ju inte se oerfaren ut, eller hur. De sitter ju i våra hjärnor att man ska ju absolut inte göra fel och de hemskaste som kan hända är ju att man skämmer ut sig eller att någon tycker att du är annorlunda, svenskar. Men jag gick i alla fall till den nya avdelningen med massor av snygga killar och försökte se lite oberörd ut och lekte väldigt erfaren av hela det här gym saken. Så jag kollar i smyg lite på hur andra gör då till min förvåning inte fanns någon instruktion eller bilder. Men jag kunde ju inte gå där ifrån och inte göra något de skulle ju se jätte konstigt ut, tänkte smarta jag. Så jag satte på ett par fem kilos vikter på den redan tunga, tunga stången och gör ett fri lift (vet inte hur jag klara det)och sätter den på axlarna. Men då inser smarta jag att det är för tungt och jag visste ju inte hur man skulle använda den här ställningen som fanns där av en anledning, för att folk som jag inte ska klanta till det.

Men jag kan nu alltså inte röra mig för det är så tungt och kommer vilken minut som helst ramla ihop. Men så kommer plötsligt en kille springande och skriker behöver du hjälp (nu vill jag informera att ALLA hör och ser) så jag tackar generat ja medans alla kollar på och håller skrattet inne. Så det visar sig att den här killen var en PT som jobbade där och höll koll på alla gymmet. Men den här killen hjälper mig då att ta bort stången och frågar om det var första gången jag styrketräna och jag svarar generat nej. Han svarar med "jaha, för du står nämligen åt fel hål på fel avdelning för allt det här". Asså jag trodde jag skulle dö, jag skämdes något så otroligt just då och nu. Resten av det gympasset kommer jag inte ihåg så mycket av förutom att ALLA stirrade medans PT sa att jag inte kan göra så här att det är farligt och gärna skulle vilja hjälpa mig. Missförstå mig inte nu för jag vet inte vad jag skulle gjort om PT inte kom, men jag vet också någon som nu ska färga håret och byta gym.


Likes

Comments