View tracker

De nya modulerna hittar du på Din blogg / Design på Nouw

Ge dina inlägg en extra "puff" med Nouws nya smarta "puff"-moduler -finns i två varianter;

Bildpuffar

Bildpuff är en bild med text inuti bilden - du kan placera texten i överkant, centrerat eller i underkant. Bilder och texter uppdateras automatiskt när du bloggar!

Inläggspuffar

Inläggspuffar kan vara med eller utan bild och här ligger texten utanför bilden. Du kan välja att lägga texten under eller på en av sidorna.

Anpassa din puff

Som de flesta moduler på Nouw har även puffmodulerna inställningar - tryck på kugghjulet på modulen när den ligger i din design för att visa dem.

Anpassa innehållet, välj mellan 1,2 och 3 kolumner, flera rader och flera sidor. Visa och dölj enkelt de delar du vill ha med och inte. Det går att koppla innehållet till senaste inlägg, mest lästa inlägg eller inlägg från en viss kategori - smart om man väljer te x ut outfits eller inredningsinläggen som i exemplet nedan;

Likes

Comments

- Ny modul till bloggdesign - YouTube.

- Du kan nu ladda upp egen utvald bild och detta kan vara bra om inlägget inte innehåller en tillräckligt stor bild, eller om du till exempelvis laddat upp ett youtube-klipp, se bild nedan.

- Nu kan du äntligen importera bloggar från Blogspot (från fil).

- Nu kan du beskära din profilbild direkt i vårt verktyg när du laddar upp din bild, se nedan.

- Nya språk: Polska, Spanska, Italienska, Franska, Tyska.

- Nya "följ mig" widgets - bloggportalen + MyTaste.

- Spärra bilder så de inte syns på Google och andra sökmotorer. Gå in på Din blogg / Inställningar / Övriga inställningar, se bild nedan.

- Du kan nu välja upp till 6 st kategorier i blogginlägg (apparna uppdateras inom kort). Innan kunde du max välja 3 stycken!

- Slå ihop bloggkategorier (Din blogg / Inställningar / Dina kategorier). Detta är perfekt för dig som har många liknande kategorier.

Likes

Comments

Vi har gjort en större uppdatering av modulen "toppmeny" och har lagt in stöd för ikoner, bilder, design för undermenyerna samt förbättrat möjligheterna till att placera dina menyalternativ - vänster, höger och centrerat.

- Lägg in ikoner. Du kan placera dem vänster, centrerat och höger.

- Ikonerna kan du designa om själv. Textfärg, bakgrundsfärg, rundade hörn mm.

- Vill du ha med ditt namn/namnteckning eller någon annan bild går det bra med!

- Även undermenyer går numera att designa själv. Bakgrund, skuggor, typsnitt och färger.

Likes

Comments

Nu kan du enkelt få din animerade header att fylla hela skärmen när man kommer till din blogg. Inställningen hittar ni under kugghjulet på modulen "Animerad header" på design-sidan. Kryssa bara för "fullskärm".

(för fullskärm så skall bloggen även vara inställd på "full bredd")

Se nya headern på @moamattsson s blogg.

Likes

Comments

Nu har vi släppt en uppdatering av Nouw-appen för iOS med stöd för "hashtaggar" - ladda hem den redan nu! Det går också bra att skriva sina #taggar direkt i inlägget på datorn. Dina taggar länkas automatiskt när du publicerar ditt inlägg.

Ps. Uppdatering till Android kommer inom kort.


Likes

Comments

View tracker

Nu kan du enkelt spela in video direkt i Nouw-appen - utan att behöva krångla med youtube eller andra externa videotjänster. Gå till App Store och ladda hem Nouws nya app för iPhone för att få tillgång till videoinspelaren.

Så här gör du för att spela in video

Steg 1: Tryck på en innehållsruta och välj "video"

Steg 2: Spela in ditt klipp. Du kan enkelt klippa ihop flera klipp genom att trycka på inspelningsknappen i omgångar.

Steg 3: Välj filter och avsluta. Klart!

@elinskoglund och @pdotter har gjort en video och den kan ni se här!

Likes

Comments

Vi har gjort förändringar för förhandsgranskning av inlägg. Nu öppnas förhandsgranskningen på samma sida som du skriver inlägget - utan att du behöver gå till en ny sida och backa tillbaka. 

Detta är både smidigare och minskar risken för att det blir fel på inlägget.

Likes

Comments

Nya typsnitt

Vi har lagt till ett par nya typsnitt - Signerica och Nunito - perfekt till din bloggheader eller som rubriktypsnitt.

Nunito
Nunito fetstil
Signerica

Uppdaterade typsnitt

Nedanstående typsnitt har blivit uppdaterade och finns numera även i fetstil.

Cabin
Cabin Bold - nytt
Exo
Exo Bold - nytt
Open Sans
Open Sans - Bold - nytt
Playfair Display 
Playfair Display - Bold - nytt
Raleway
Raleway - Bold - nytt
Roboto
Roboto - Bold - nytt
Rufina
Rufina - Bold - nytt
Josefin Sans
Josefin Sans - Bold - nytt

Likes

Comments

Följ mig
Modulen har numera 4 olika utseenden. Klicka på kugghjulet på modulen när du är på designsidan så kan du enkelt välja mellan 4 varianter av modulen


Förhandsgranskning

Nu finns möjligheten att låta någon annan granska ditt inlägg innan du publicerar det - t ex en sponsor eller någon annan utomstående.

​Klicka på knappen "aktivera publik förhandsgranskning" när du förhandsgranskar inlägget så kan du enkelt dela det sedan.

Likes

Comments

Nu är det ännu enklare att skapa länkar som man kan få betalt för på Nouw - helt automatiskt. Detta med hjälp av Metapics omfattande samling med nätbutiker.

Läs mer här om du vill veta mer om tjäna pengar-funktionen.

Du får direkt när du publicerar inlägg möjlighet att byta ut länkar till betal-länkar.

Steg 1: Hitta ett plagg som du vill skriva om på din blogg. Här är ett par Over Knee Boots ifrån Nelly.com som jag väljer att spara ner.

Steg 2: Kopiera URL:en som står i adressfältet.

Steg 3: Logga in på ditt Nouw-konto, ladda upp bilden på skorna och skriv sedan en passande text under.

Steg 4: Markera ordet, tryck på kedjan och sedan "infoga/ändra länk".

Steg 5: Klistra in URL:en och sedan infoga. Då blir ditt ord klickbart och man kan då direkt komma till skorna om man klickar på ordet.

Steg 6: När du sedan publicerar kommer den automatiskt läsa av om plagget finns med i Metapics system och i detta fall var skorna det. Då får du en pop-up-ruta som frågar om du vill göra om det till betallänkar, välj då om du vill klicka ja eller nej.

Detta nya system gör att du lätt kan klistra, klippa och tjäna lätta pengar. För att kolla vilka butiker som är med i Metapics system kan du lättast gå in på deras hemsida metapic.se. Alla deras butiker stödjer dock inte automatkonvertering utan endast en del av dem. Framförallt de stora sajterna som Nelly.com stödjer detta verktyg!

Likes

Comments