View tracker

Jag tänkte att jag som är lite tråkig ibland skulle börja med en grej som jag "snott" från Seriedrottningen (kolla in hennes blogg!!) och det är att svara på 11 frågor om olika serier.

Visste inte hur jag skulle välja vilken serie jag skulle börja med dock så körde den gamla hederliga knepet och använde TVShowtime , blundande, drog med fingret över skärmen och sen den det stannade på blev det.

Först ut blev...

Centers on the adventures of a mother and her two adult daughters, both of whom unknowingly are their family's next generation of witches, who lead seemingly quiet, uneventful modern day lives in Long Island's secluded seaside town of North Hampton. When one of the daughters becomes engaged to a young, wealthy newcomer, a series of events forces her mother to admit to her daughters they are, in fact, powerful and immortal witches. - imdb.

Det var längesen jag såg och tänkte på den här serien (så vi får se hur det går med de här frågorna 😭), jag gillade den och tyckte det var tråkigt att den inte blev förnyad efter säsong 2.. och att den slutade med värsta cliffhangern gjorde det ju inte bättre.

Men iallafall, nu question time!

WITCHES OF EAST END

1. Den karaktär som jag blev kär i först.
Killian. I always fall for the mysterious ones.

2. Den karaktär som jag aldrig förväntade att älska så mycket som jag gör nu.
Hmm.. tror jag måste säga Frederick på den här (han dyker upp i säsong 2).

3. Den karaktär som alla älskar men som jag inte tycker om.
Vet faktiskt inte vilka karaktärer som var hatade och vilka som inte var det.. var inte så insatt i den här serien så jag hade koll på det. Den som jag kommer ihåg som jag inte gillade (efter lite googling, kommer faktiskt inte ihåg så mycket detaljer.. heh) så var det Eva men jag tror faktiskt inte att nån älskade henne?! kanske?

4. Den karaktär som alla hatar men som jag tycker om.
Kommer inte ihåg om det finns någon sån karaktär.

(Haha, kanske inte var en bra serie att börja med ändå med tanke på att det var så länge sen jag såg den. Sorry guys!)

5. Den karaktär som jag en gång älskade men inte längre.
Dash. Eller jag vet inte om jag direkt älskade honom, ett tag kanske jag gjorde det? don't remember.

6. Den karaktär som jag vill ”smoocha” (alltså kyssa)
Killian.

7. Den karaktär som jag själv skulle vilja vara.
Jag tänkte först säga Ingrid, kan nog relatera mer till henne. Men det skulle ju vara ganska tråkigt att vara någon som är lite lik mig själv redan så säger nog Wendy här. Hon är en spännande karaktär!

8. Den karaktär som jag vill slå till.
Dash.

9. Ett par jag älskar.
Killian & Freya ❤

10. Ett par som jag hatar.
Freya & Dash

11. När jag började titta på serien.
Jag började kolla på den när den kom! en av mina favoritserier och även en av de första serierna jag verkligen följde när jag var yngre var Förhäxad/Charmed och när det slutade så blev det ett tomrum och jag ville gärna ha nån ny häx-serie att kolla på så därför började jag kolla på denna!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

I måndags var jag äntligen iväg med Lina och kollade på Fantastic beasts and where to find them och jag ÄLSKADE den så mycket! den var helt fantastisk och magisk. Skulle vilja kolla om den 100 gånger till 😍

"The adventures of writer Newt Scamander in New York's secret community of witches and wizards seventy years before Harry Potter reads his book in school." - imdb.

Först och främst så måste jag ge dem cred för att inte ha avslöjat så mycket i sina trailers för trots att jag kollat på alla som kommit ut så blev jag överraskad! nu för tiden är de ju inte speciellt duktiga på det där med trailers, de avslöjar alltid på tok för mycket så det ibland nästan känns som man inte ens behöver kolla på själva filmen.. men så var det inte i det här fallet! det enda jag trodde att filmen skulle handla om var Newt och hans magiska vidunder som har rymt och att han skulle fånga dem och det var ju en del av handlingen men inte alls på det sättet som jag trott.

Filmen handlar alltså om Newt Scamander som anländer till New York med en väska full med olika magiska varelser, det är egentligen det enda jag vill avslöja för jag vill att ni ska bli lika överraskade som jag 😉

Inte nog att filmen var spännande och magisk, den var fantastisk rolig också! jag skrattade så jag grät flertal gånger. Underbara karaktärer, välgjord och med otroligt söta, fantasifulla och vältänkta varelser. Jag har helt ärligt ingenting negativt att säga, den nådde helt klart upp till mina förväntningar och jag tyckte den var väldigt underhållande och underbar. Rekommenderar er alla att se den!!

Likes

Comments

View tracker

Nu var det ett tag sen jag skrev igen, I guess it's my style. Haha, är inte direkt duktig på att uppdatera! men ibland så känner jag bara för att skriva och då kommer jag på att jag faktiskt har bloggen.

Jag skrev ju i tidigare inlägg om att jag hade 3 serier som jag kollade på i somras och verkligen börja älska. 2 av dem har jag ju skrivit om redan och det var Gilmore Girls och Stranger Things.. och nu är det dags för den tredje!

"What starts as a YouTube video going viral soon leads to problems for the teenagers of Lakewood and serves as the catalyst for a murder that opens up a window to the town's troubled past." -imdb.

Alltså, jag är egentligen världens mes och väldigt lättskrämd. Men efter jag kollade på Stranger Things så hände någonting med mig och jag kände ändå att jag tyckte ändå om känslan att vara lite rädd (det jag är mest rädd för egentligen är typ spöken o sånt) så efter det så har jag hamnat i en "mördar/slasher"- period 😂

De flesta av er har säkert sätt film serien Scream - vilket jag också hade gjort innan och även efter jag kollat klart serien, fick lite mersmak liksom haha. Själva bashandlingen är väl samma kan man säga, det är nån i mask som springer runt och mördar folk - det är det enklaste sättet att beskriva serien på, precis som filmen och om man jämför serien med filmerna så ser man helt klart likheterna. Men det är ändå mycket som skiljer dem åt och man behöver verkligen inte ha sett filmerna för att kolla på serien, det är ingen fortsättning på dem på något sätt utan det här är en helt egen story.

Trots själva huvudhandlingen som man kanske inte direkt skulle beskriva som rolig, så har den faktiskt en stor portion humor! Dessutom många älskvärda karaktärer och älskar att se hur deras band till varandra blir starkare under seriens gång.

Det som är extra roligt med serien är att de ofta driver med typiska skräckfilms-scenarion och stereotyper (och samtidigt sig själva) vilket verkligen är min humor. Det här inlägget skulle egentligen bara kunna innehålla massa bilder och gifs från roliga och minnesvärda scener (och de flesta skulle antagligen vara med sweet Noah).

Det här är en typisk sån serie som egentligen har en huvudkaraktär, i det här fallet är det Emma Duval, och som då såklart har en stor plats i serien men som ändå blir lite överskuggad av de andra karaktärerna som åtminstone jag fått ett starkare band till helt klart. Jag tycker om Emma, det gör jag men jag älskar inte alls henne som jag älskar vissa andra karaktärer. Mina favoriter är helt klart Brooke,Jake & Noah.

Så om ni vill kolla på en lite läskigare serie som är spännande och med humor så är det serien för er.
Bli inte avskräckta av själva huvudhandlingen, det är så mycket mer än bara en maskmördare som härjar runt!

Men jag måste varna er om att ni antagligen kommer få erat hjärta krossat och bli ärrad för livet, för du kommer till en början försöka att inte fästa dig vid nån karaktär (som man gör i Game of Thrones t.ex) men du kommer med största sannolikhet misslyckas och då är det kört - för ingen går säker och risken finns att din favorit kommer dö en plågsam död. Have fun with that. 💔

Likes

Comments

Okej, dags att skriva ett inlägg om nästa serie som jag kollade in i somras!
Alltså denna serie, helt fantastiskt bra - blev en aning besatt av den. När jag kollade på den själv första gången så tyckte jag den var ganska läskig (är lite av en mes) men så otroligt bra och spännande så jag kunde inte sluta kolla även fast jag låg under filten och gömde mig bara efter typ 10 minuter in 😂
Verkligen fast från första avsnittet till det sista.

Det har varit en stor snackis den här sommaren och jag har nästan bara sett massa positivt om den,
​så om ni inte har kollat på den än.. vad väntar ni på? gör det NU.

"When a young boy disappears, his mother, a police chief, and his friends must confront terrifying forces in order to get him back." -imdb.

Serien utspelar sig i en liten småstad på 1980-talet där en pojke vid namn Will Byers försvinner under mystiska omständigheter, serien kretsar kring hans försvinnande och vad hans vänner, familj och sheriffen får vara med om i letandet efter honom.

Jag älskade hela atmosfären i den här serien, är ju väldigt svag för serier och filmer som utspelar sig förr och det här var verkligen en nostalgitripp. Och ALLA skådespelare/skådespelerskor var helt fantastiska, de gjorde sina roller så otroligt bra - speciellt barnen! blev så glatt överraskad när det gällde allt.

Första säsongen är ju bara 8 avsnitt men jag tyckte faktiskt det var en perfekt längd, det kändes inte riktigt som en serie utan mer som en långfilm och det var en mysig känsla på något sätt.

OCH vet ni vad det bästa är? den har blivit förnyad så en säsong 2 kommer! wooho, känns verkligen som det finns så mycket mer att se så jag är super excited över det (dock inte chockad, för hade inte väntat mig något annat)

NETFLIX, YOU'VE DONE IT AGAIN. YOU GO.

PS. Jag älskar Steve. Fight me.

Likes

Comments

Tycker såna här listor är ganska roliga! den här "snodde" jag ifrån: FrökenTV 😊

1. Nämn en tv-serie där du sett alla avsnitt minst två gånger? Lost
2. Nämn en serie du aldrig skulle kunna missa ett avsnitt av? Ingen av de följer, men det finns ju vissa serier man verkligen måste kolla det nya avsnittet samma dag det kommit.. Game of Thrones är en sån serie till exempel.
3. Nämn en skådespelare som skulle kunna få dig att vilja titta på en tv-serie? Josh Holloway

4. Nämn en skådespelare som skulle kunna få dig att INTE vilja titta på en tv-serie? Tror ingen skådespelare skulle kunna avskräcka mig från att kolla in en serie.

5. Nämn en tv-serie som du kan citera från? Lost
6. Nämn en tv-serie som du gillar men som ingen annan tycker om? Tror faktiskt inte jag har någon sån serie faktiskt?
7. Nämn en tv-serie som du brukar nynna introsången till? Hmm nynna? vad är det? här sjunger vi för fulla muggar 😂😉
8. Nämn en tv-serie som du tycker att alla ska titta på? Grimm borde fler kolla in!
9. Nämn en tv-serie som du äger på dvd? Äger ganska många serier på dvd.. men ett exempel: Veronica Mars.
10. Nämn en skådespelare som startade sin karriär i ett annat forum och senare överraskade dig med sitt skådespeleri i en tv-serie? Hmm.. tror inte jag har någon sån jag följt i något annat forum innan jag såg dem i en tv-serie. Men det är ju ganska häftigt att Dylan O'brien var på youtube innan! men det har jag fått vetat i efterhand.

11. Nämn en tv-serie som du gärna vill börja titta på i framtiden? Friday Night Lights & Six Feet Under
12. Nämn en tv-serie som du fick sluta titta på för att det var så dåligt? Once upon a time in Wonderland, såg bara nått avsnitt av den sen gick det inte längre. Vet att man egentligen inte ska döma en serie så fort så kanske får ge den en andra chans nån dag!
13. Nämn en tv-serie som har fått dig att gråta flertalet gånger? Jag gråter till alla serier typ, är en riktig cry-baby. Så det är väl in princip alla serier jag kollar på det.
14. Nämn den senaste tv-serien som du tittade på? Har börjat kollat på Bates Motel.

15. Nämn din favoritgenre när det gäller tv? Det är väl en blandning mellan alla möjliga genre egentligen! drama,fantasy,sci-fi & action typ.
16. Nämn den första tv-serien som du blev besatt av? Lost
17. Nämn en tv-serie som du önskar att du aldrig tittat på? Kollar inte på saker jag inte tycker om så har nog inte direkt en sån önskan. Isåfall skulle det vara pga att jag gärna vill kolla på nån av mina bästa serier för första gången en gång till.
18. Nämn den konstigaste tv-serien som du tyckt om? The Magicians

19. Nämn den roligaste tv-serien som du tittat på? Kollar inte så mycket på komedi serier, men de flesta serier jag kollar på har helt klart sina roliga stunder.
20. Nämn den tv-serie som kan skrämma dig mest? Första gången jag kollade på Stranger Things så var jag ganska rädd, haha! men till mitt försvar så är jag ganska feg och det var mörkt och jag kollade själv. Annars brukar Supernatural kunna ha läskiga avsnitt ibland.

Likes

Comments

Någonting jag spenderade mycket tid på förut var att va inne på youtube och kolla massa fanvideos, men nu för tiden så är det mest vine som gäller! det är egentligen sjukt att ett klipp på bara få sekunder kan få en att känna så mycket eller så är det bara jag som är känslig 😉 jag gör tyvärr inga egna, har inte kommit så långt så jag fattar hur man gör typ haha! men jag revinar mycket, rekommenderar er alla att skaffa iallafall. It's wonderful ❤

För er som inte vet vad vine är så kan man kortfattat säga att det är en videodelningstjänst där användare kan dela 6 sekunder långa videoklipp.

Länk till min Vine-profil: Check it out ni kommer inte att ångra er.

 TIPS: De innehåller ofta spoilers!! så kolla aldrig på vine's från serier/filmer ni inte har sett/sett klart på om ni inte vill bli spoilade.

Likes

Comments

Nu under sommaren så har det ju varit ganska så lugnt när det gäller veckoserierna vilket faktiskt har varit ganska skönt (saknade dock teen wolf super duper mycket,kan inte fatta att säsong 6 är sista säsongen!! 😭💔 men förhoppnings så får den ett bra slut iallafall när de vet om att det är sista + att hellre att det slutar nu medans Tyler Posey, Dylan O'brien & Holland fortfarande är kvar) aja iallafall, det har ju gjort så man har kunnat kollat på lite vad man vill och ha lite maratonprojekt och liknade vilket är det bästa.

Och den här sommaren har verkligen levererat! det är speciellt 3 serier som jag kollat in som jag verkligen älskar nu.. först ut:

"A drama centering around the relationship between a thirtysomething single mother and her teen daughter living in Stars Hollow, Connecticut." -imdb.


Det första & det största maratonprojektet jag haft under sommaren är
Gilmore Girls. Förstår inte varför det har tagit så lång tid för mig att kolla på den för har alltid hört mycket bra om den och det har känts som en serie man verkligen måste se, vilket jag verkligen tycker nu stämmer bra för det är det! och jag vill gärna se den innan de nya avsnitten kommer till Netflix. Bästa sättet att beskriva GG med är: världens mys-serie.

Skönt med en sån serie som inte är fullproppad med massa spänning utan det är en avslappnad serie där karaktärerna är i fokus mest och det är karaktärer man kan relatera till. Lorelai & Rory har verkligen en fin och speciell relation till varandra och de är båda väldigt fina personer men samtidigt så blev jag ganska irriterad på dem ibland för de har helt klart sina brister vilket gör dem ännu mer likeable för vem har inte det liksom. Och de finns så många underbara karaktärer och deras förhållanden till varandra, speciellt Luke & Lorelai älskade jag från första stund

Men det som känns som den stora frågan i den här serien är Rory's lovelife, är man Team Dean,Jess eller Logan..?

Gillade väl Dean i början men efter ett tag tyckte jag mest att han var boring och jobbig så när Jess kom in i bilden så blev jag happy för han är intressant och jag gillar honom men han kommer inte i närheten av vad jag känner för Logan - kärlek vid första ögonkastet typ 😍 Finaste och Charmigaste killen, kommer bli så besviken om han & Rory inte är tillsammans i de nya avsnitten 😞 (om de inte är det så hoppas jag åtminstone att Logan träffat en fin tjej och är lycklig) som jag har förstått det så är väl Jess den som de flesta verkar heja på, men jag är Team Logan all the way och blev så chockad när jag insåg hur många som inte gillade honom?! förstår inte alls varför, han förtjänar inte alls det! can someone explain all the hate to me please??

Nu längtar jag iallafall jättemycket tills de nya avsnitten och jag rekommenderar alla som vill ha en mysig serie att se Gilmore Girls! det är den första av de tre serier jag kollat på, de andra två får ni reda på vid ett senare tillfälle.

Hoppas ni haft en bra sommar 😄

Likes

Comments

Hej everyone!! (om det fortfarande är någon kvar här som kikar in ibland!)

Som ni har märkt så är/har det varit ganska dött här inne ett tag nu. Är faktiskt ganska imponerad över mig själv för att jag faktiskt skrev så många inlägg som jag gjorde ändå,haha. Men nu har jag bestämt mig för att börja om på nytt och försöka igen! så förhoppningsvis så kanske det trillar in några inlägg framöver 😊Likes

Comments

OBS! SPOILER: SHADOWHUNTERS AVSNITT 12

Jag och bästa Mia kollade på senaste avsnittet av Shadowhunters tillsammans igår kväll och ingen av oss har nog någonsin skrikit så mycket! så himla fint var det, hela scenen - det var verkligen värt väntan! Ja, jag pratar såklart om Malec-kyssen 😍Jag vet egentligen inte ens vad jag ska skriva men kände att jag måste bara lägga ut någonting om det på bloggen.

DE ÄR JU SÅ FINA SÅ JAG VET INTE VAD JAG SKA TA VÄGEN, I'M NOT EVEN SORRY.
Åh har haft ett leende på läpparna hela dagen only because of this 😂

Har verkligen fastnat för Shadowhunters överhuvudtaget, i början var jag ju som sagt lite osäker men inte alls nu längre. Säsongsavslutningen är ju nästa vecka så känns skönt att man inte behöver fundera på om de kommer förnya eller inte - eftersom de redan har det 🙌

Likes

Comments

Game of Thrones; säsong 4 & 5
Har såklart de andra säsongerna också(de är väldigt fina så lägger upp dem i ett eget inlägg sen)! beställde först bara säsong 5 för jag trodde att jag redan hade säsong 4 men så var inte fallet, så var tvungen att beställa den i en egen order men efter jag skrev till cdon att jag hade missat det så var de snälla och skickade en kod så jag fick den fraktfritt 😊👍

Likes

Comments