YEAH! Hej vänner! 💗

Hur är det med er denna fantastiska morgon ? 😍

Eller är den lite sämre ? (man kan ju ha dåliga dagar också) . 😝

Hur som helst så för inte alldeles länge sen fick jag hem ett brev i bredvlådan ifrån Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Jag har fått en tid till smärt rehab mottagningen den 20e februari och ska ligga inne i 5 dagar exakt !

Det är nämligen så att jag ska få träffa ett multidiciplinärt team ( olika specialister ) som ska göra en ordentlig utredning av mina smärtor i underlivet .

Så jag ska fylla i ett formulär som dom skickade med i kallelsen och ett godkännande till att dom får ta del av mina journaler. Så det ska jag posta iväg idag.

Sen så ska jag ringa dom meddela att jag tackar ja till tiden.

Ska boka sjukresebuss och tvätta.

Sedan blir det även åka och handla lite ingredienser till bland annat hemmagjord pizza gjord på blomkål och rismjöl ( behöver även köpa en sån här silduk , man ska tydligen pressa ur vattnet från blomkålen innan man har i den i pizzadegen. )

Det var väl dagens planer, har ni några planer? 😘


Ha fantastiskt fin dag kära vänner! 💗🌹

Likes

CommentsHej allesammans !

Hoppas ni haft en bra jul och är nöjda med era julklappar.

Själv har jag ingen bra relation med släkten så har firat med en väninnan men båda har knapert ekonomiskt just nu så det fick bli lite julmat hos henne och massa härliga pratstunder.

Jag har drabbats av förkylning plus hjärnskakning efter misshandeln som ni kan läsa om i inlägget här ---> (klick)

Min kille som var boven till allt ihop hade kunnat förhindra det,men han gjorde ingenting.

Jag ringde nämligen upp honom samma dag som det hände då jag stötte på den här kvinnan på bussen som var bekant med min kille. Jag berättade att dom var med mig på bussen och att hon började bli otrevlig emot mig och förklarade för honom vad det handlade om. Han har skrikit inför dom en massa saker som inte stämmer men som dom tagit på allvar och sen när dom hörde mig prata om honom för jag behöver någon att prata med efter allt som har varit mellan oss. Så blev hon aggressiv och muntugga emot mig!

Jag bad honom berätta för henne att han redan visste om att jag och den här personen jag pratade med på bussen brukade prata och att han tidigare sagt att det varit okej.

Var på han säger att det absolut inte var det och att han inte ville ha någonting med mig att göra och att jag skulle lämna honom ifred. Det menar jag med att han kunnat förhindra detta genom att förklara för henne att allt är lugnt mellan oss och att jag mer än gärna fick prata med en nära vän om det vi gått igenom.

Inte för att lägga orden i mun på honom eller be honom ljuga för det skulle jag aldrig göra om inte jag visste att han inte menade någonting med det han vräker ur sig när han blir arg. Efter händelsen har jag fått en liten hjärnskakning och bett honom åka och handla och laga maten åt mig, men han har ej velat ställa upp på mig i den omfattning jag befordrat. Då han bland annat begärt att jag ska leva på diverse onyttiga och ohälsosamma alternativ för inte han velat anstränga sig och då har jag hellre tackat nej.

Enligt min åsikt är han inte ångerfull åtminstone visar han inte det för mig eller vad tycker ni?

Nog snackat om det här är min outfit jag tänkte ha på mig imorn, syns inte s¨mkt jag vet!

Men det är ett par leggings med en sån här sömn i mitten (likt ridbyxa) , en spetstop och en kavaj med volang nedtill och sedan en tiara och en ros i håret. OBS! Har lite fett hår på bilden, men ska duscha håret imorn när jag är lite piggare. Sedan har jag inte mkt hår kvar på huvudet sedan kvinnan slitit mig i håret i samband med misshandeln.

Har bokat tid på vårdcentralen för en ordentligt undersökning om jag fått några inre hjärnskador men sköterskan i telefonen var inte så samarbetsvillig då hon sett att jag redan vart hos en läkare dagen efter misshandeln, men jag hävdade att han då inget gjorde mer än noterade vad som hade hänt och tog lite bilder på dom blåmärken som jag åtrått mig.

Så jag berättar gärna mer om det efter jag varit där, sen på bilderna ser ni jag fotat på en nyårs tapas som jag köpte som hastigast. Då jag är förkyld och yr så orkar jag inte stå köket i flera timmar m ni förstår.

Men köpte ändå hälsosamma varar.

Hälsosamma knäckebröd som ni hittar här(klick) och här(klick) 💗

Hummus här(klick) och en vego pasta här(klick) 💛

Allt är inköpt på Ica Maxi i Borlänge. 👌💰


Gott nytt år alla!✨

💗💛💜💙💚❤

Likes

Comments

Tjena mors! Hur står det till i julruschen ? Själv åkte man på stryk precis lagomt till jul

Okej vi tar det från början..

Jag har varit i lag med samma man i 2 1/2 år.

Utan att gå in på detaljer för att värna om hans identitet så kan jag säga att han har levt ett helt annat liv än mig innan vi träffades så vi har helt skilda synsätt på saker och ting.

Han var till en början en som såg mig för den jag var bortom allt ytliga som plågar mig varje dag.

Det har inte någon annan gjort tidigare och jag kände att jag kunde vara mig själv med honom.

Eftersom jag kommer ifrån en dysfunktionell familj så har jag slitits i mina känslor i förhållande till min mor och far även lillebror inräknat. När jag träffar någon som honom eller rättare sagt som jag trodde han var.

Då är man rädd om den människan! Man gör allt för den personen och framför allt man ser upp till honom( åtminstone gjorde jag det). Men våra olika erfarenheter har krockats och han är den här personen som inte backar så det blev jag som fick backa trots att det kändes totalt jävla fel eftersom det gick helt emot mina värderingar! Eftersom jag inte villa förlora honom så gick jag med på det, men i det långa loppet håller inte det. Till slut kommer man till den punkten man känner frustration över att inte styra över sina tankar, känslor och värderingar. Det bröt ner mig psykiskt och jag började agera ut min frustration i form av att jag inte gav mig och fortsatta ringa, sms och gå hem till honom när han totalt ignorerade mig! Till slut blev han frustrerad och tog till våld. Men så kom stunder då han instämde att han hade burit sig illa åt och var införstådd med att han inte kan köra över mig att jag har faktiskt en egen vilja och ska bli respekterad. Men dom gångerna han lovade mig att bättra sig var till ingen ytta för sen fortsatte han bete sig precis lika hänsynslöst och denna gång om jag försökte säga emot tog han hjälp av sina kompisar, syskon och grannar. Han sa att jag bland annat tvingade mig på honom, att han inte ville vara tillsammans med mig att jag inte respekterade det o.s.v..

Detta pågick under den tiden vi var tillsammans trots att han kunde säga saker till mig i mellanåt som fick mig att smälta och förlåta honom. Men i onsdags kväll var det annorlunda då jag satt på en buss och berättade för en vän som då var busschaffören hur jobbigt jag har haft det med honom med olika saker.

Bakom mig satt ett par som nyligen sovit hos min pojkvän ett par nätter p.g.a att dom blivit vräkta och det var egentligen ett par kompisar till min killes kompis. Så egentligen kände han dom inte.

Kvinna hörde när jag satt och pratade med busschaffören/min vän om min kille och blev ursinnig började höja rösten, provocera men jag ignorerade tills jag vände mig om och sa åt henne på skarpen att om hon tycker jag gjorde en sån dålig grej som "skvallrade" på min pojkvän. Vad gjorde inte då hon och hennes pojkvän när dom sovde över där. Han var snäll och lät dom sova där men helt hänsynslöst lade dom sig hemma hos han och hade sex mitt framför min kille och hans kompis. Min pojkvän blev arg och slängde ut dom.

När jag påpekade det så skrattade hon och hennes pojkvän bara. Sedan sa jag åt henne upprepade gånger att inte lägga sig i att min pojkvän vet om att jag pratar med Elias om vårt förhållande och att han själv pratat om mig till andra. Jag ringde upp honom och berättade att jag träffade henne på bussen och att hon bråkade med mig om att jag skvallrade på honom. Han sa att han ej tyckte att det var okej och att han inte ville vara tillsammans med mig. Det var märkligt med tanken på att vi pratades vid flera ggr under dagen och att det då inte var fråga om att göra slut. Sen när den här kvinnan skulle kliva av bussen med sin pojkvän slog hon till mig på armen och jag blev kränk och slog tillbaka för att visa henne att det är inte okej att slå till mig. För att markera så slog tillbaka på hennes arm. Det var då hon vände sig om tog tag i mitt hår, jag tog i hennes och fråga mig inte hur men vi hamnade på golvet på bussen. Var av hon lyckades kliva upp och började slå och sparka mig medans jag låg ner på backen. Aldrig blivit slagen på det viset i hela mitt liv. Är helt chockad att en människa kan vara så sjuk och tar till våld på det vidriga sättet.


Hur som helst, jag var och handlade skisspennor och block på Dollarstore i veckan och även lite vegansk julmat.

Det var nötlimpa med aprikos och en tranbärssås sen ugnsrostade potatisar med granatäpple, brysselkål och hasselnötter. Mums säger jag bara!

Samma dag innan misshandeln gjorde jag inbakade flätor halvvägs på båda sidorna på sidorna.

Hoppas ni gillart.


Skiss på ett rådjur! 😍
Vegetariska julmaten! 😊Flätorna!💆

Likes

Comments

Som rubriken lyder så ska jag åka till Anestesimottagningen i morgon vitti på Falu lasarettet i Falun då min kirurg jag träffade i samband med min svullnad i ljumsken har skickat en remiss dit.

Jag förklarade min situation att mina underlivssmärtor inte tagits på allvar på kvinnokliniken och att det är ohållbart för mig att fortsätta leva som jag gör. Han tyckte synd om mig och ansåg att jag är alldeles för ung för att vara sjukskriven och inte kunna arbeta eller studera. Så han hjälpte mig att få en remiss dit och han har även remitterat mig till smärtkliniken på Akademiska i Uppsala. Har inte fått svar ifrån dom än, så vet inte när jag blir kallad.

Det jag kommer att ta upp med dom i morgon är dels hur jag upplever smärtorna men också behandlingar som jag blivit nekad ifrån gynmottagningen.

På Danderydssjukhus har man gjort en studie om att spruta in botox mot vestibulit och tanken slog mig att jag kanske borde få testa det jag med.

Som frustrerad patient gör man allt i sin makt för att hitta en lösning på sitt lidande när vården sviker, så jag har varit flitig och gjort en hel del research om mitt tillstånd och fått fram information om att andra patienter har fått botox med framgångsrika resultat. Så därför tycker jag det är viktigt att jag får prova.

Så det tänker jag ta upp med dom när jag kommer dit imorn och vad jag förstår så sysslar dom med bedövning mot smärta så om det inte är botox så tänker jag höra om dom kan testa någon annan slags bedövning på mig eller om dom kan kontakta Danderyd och höra om den gynekologen kan tänka sig att prova botox på dom nerver som försörjer det smärtade området.

NU ska jag kika på ett par avsnitt Desperate housewives innan det blir sängdags!


Natti natti 💓


Jag testade att ställa in slutartiden på kameran för att fånga rörelsen när lyktan pendlade fram och tillbaka. 📷

Likes

Comments

Likes

Comments

Hej mina vänner!

Nu har jag äntligen beställt mig en kompakt systemkamera.

Den har fått jätte mycket bra omdöme, den ska vara enkel att använda. En riktigt bra nybörjare kamera.

Just nu har Siba kampanj på den svarta modellen av Sony A5000, med hela 16-50 mm- objektiv (den runda linsen som du snurrar på)

Just nu är den sänk till 2990 kr (ordinarie pris 3690kr)

Siba har också olika betalningsalternativ, så du kan dela upp betalning räntefritt upp till 12 månader med en uppläggningsavgift på 195kr som är en engångsavgift och avin tillkommer också på 39kr annars inga övriga avgifter.

Du väljer enkelt betalningsalternativt i kassan när du fyller i dina uppgifter och med den första fakturan ska du betala in den summan som gäller för respektive betalningsperiod och andra månaden månadsbeloppet plus uppläggningsavgiften på 195 kr sen är det bara månadsbeloppet tiden ut.
Kameran hittar du här ----> (Klick)

Likes

Comments

Hej allesammans!

Fick precis löning i fredags och var ute på en shoppingrunda. 💰

Var även och käkade på Tacobar, eftersom jag numera är vegetarian så tog jag sojafärs istället för

nöt. 🍃

Denna vecka har vart fullt upp med en massa samtal , jag drar alltid ut på dom in i det sista p.g.a att jag inte har några bra erfarenheter av att prata med varken myndigheter eller läkare.

Jag har ringt runt som en tok på att få en ny läkartid för remiss till neurolog om min eventuella nervskada ifrån elolyckan jag var med om som jag skrev i inlägget ni kan läsa om här ----> klick

Men distriktsläkaren hänvisar tillbaka till min gynekolog och hävdar att jag har en tid inbokad till henne för att testa en blockad med lokalbedövning. Men det hon inte känner till är att den inte är långverkan och har egentligen inte en avgörande betydelse ifall det är en skada på nerven eller inte så jag hade oavsett velat ha en remiss till neurologen. Vet ni vad jag gjorde då? 😁💡 Jag loggade in på mina vårdkontakter och skrev en egenvårdsbegäran/remiss till neurologen i Falun. 😊 Så inväntar svar.

Jag ska nämligen till min gynekolog på torsdag och dom ska sticka in en nål på var dera sida om vulva och tanken är att lugna ner nerverna från överretlig till normal känsel på sikt genom att återupprepa proceduren. Men vi får se om det har lyckad resultat eller inte, jag har läst på svenska radio att dom nu utför en studie för vestibulit patienter om botox injektion på Danderyds sjukhus men eftersom jag inte har vestibulit så är jag tyvärr inte en kandidat för dom. Men jag har tagit upp frågan iaf med min gynekolog så ska se om inte jag kan få prova mot mina besvär. 💉👌 Mitt liv skulle bli sååå mycket bättre utan en ständigt pulserande/bultande könsorgan som driver mig till vansinne. 😱 Jag får ständig hålla på och onanera oavbrutet för att det ska lugna ner sig men tyvärr är inte det långvarigt fören det sätter i gång igen. Så det är ett ständigt distraktionsmoment.

Nog snackat om det. I fredags när jag fick pengar så drog jag ut med en killkompis på en shopping runda, först drog vi till Ica kvantum på Kupolen och köpte lite dricka och naturgodis. Mums<3😌

Sen drog vi upp till Tacobar och käkade en tacotallrik med tortillabröd, bönröra, sojafärs och gräddfil.

🍴🍶 Sedan drog vi in på Panduro och köpte kontaktplast, självhäftande dekorplast i svart marmor som ni kan hitta här--->Klick Sedan drog vi även in på Rusta en vända och köpte en taklampa som ni kan hitta här ---> Klick

På kvällen när jag kom hem började jag sätta i gång att markera ut och klippa remsor som jag klistrade på kaklet i köket hemma och det blev riktigt nice.

Sedan satte jag även upp lampan. OBS! Köp lampsladd och kronkontakt separat här ---->klick och här ----> klickLikes

Comments

Hej kära du som tar dig tid att läsa mina inlägg, du ska veta att du är betydelsefull.

jag skriver den här bloggen för att lätta mitt hjärta, skriva av mig och det ger så mycket att få feedback så kommentera mer än gärna mina inlägg. 😌

Nu till dagens ämne.

Jag tar det ifrån början. .

December 2013 en helt vanlig dag.. Jag stod hemma vid diskbänken och diskade.

Medan jag diskade fick jag en ide om att göra rent lysrörsarmaturen den lysröret sitter i ovanför diskbänken om ni vet? 💡 Jag vred den åt ena hållet så det klickade till (inget konstigt med det) sen la ifrån mig den och satte igång och gjorde rent runtomkring. Det är fören efteråt när jag var färdig och skulle till att sätta tillbaka den som jag krånglade till processen. Jag tänkte såhär: " hm, piggarna som sitter på var det sida om lysrröret ska in i vardera ände av armaturen och där strömmen kommer ut är det som en rund platt grej den som gör att man kan vrida röret ett halvt varv när man sätter dit och tar ut. Det sitter som en låt oss kalla den "skåra" för vet inte namnet men det låter rimligt eftersom piggarna ska föras in i den och när jag hade vridit den när jag tog loss röret så vred också skåran åt sidan. Så jag ville inte riskera att "piggarna" på röret gick av om jag försökte pricka i dom utan att skåran peka neråt så att dom lätt kunde föras in. Jag vet att det låter rörigt, det var så jag resonerade med mig själv 😂 och då fick ja den "strålande iden" jag tar en kniv och vrider tillbaka "skåran" så att jag lätt kan föra in piggarna till lysröret igen. *Pang* ⚡ sa det, jag hörde ljudet "strömmen som gick igång" som egentligen skulle gå igång då man vrider tillbaka röret och jag kände plötsligt att armen började darra och fortsatte igenom hela kroppen så stod jag där några sekunder innan jag sa högt " VAD ÄR DET SOM HÄNDER?" sedan slutade det och jag var i totalt chocktillstånd. Så ni som någon gång ska byta ut ett lysrör , gå och stäng av strömbrytaren alternativt dra ut proppen som sitter i säkringen ute i hallen. Sedan se till att själva lysknappen är av sen va inte så dum som jag va och pilla utan be hellre någon reparatör och om du gör själv så vrid bara tillbaka röret med piggarna som sitter på var der sida. Dom går inte av som jag tänkte 😂🙆 Aja nog tjatat om incidensen, poängen med den var att en tid efter si så där någon månad (för symtom kan komma hela 6 månader i efterhand) så bara för att det inte syns på utsidan kan man få skador. Så om ni råkar ut fär någon elolycka någon gång, nöj er inte med blodtryck och EKG på akuten be om blod och urinprover. Mins inte riktigt om jag gjorde dessa, vet bara att jag var angelägen om att få göra undersökningar och jag ställde frågor för att försäkra mig om att inget farligt inträffat men enligt dem så var det hjärtat dom fokuserade på men det är ju inte vare dag någon tar en kniv genom eluttag heller??

Iaf det som jag började märka av som jag berättat tidigare har jag fått obehagliga symtom i underlivet som jag tror är relaterat till incidensen och det har dom inte lyssnat på men jag har nu läst än en gång om vad som kan hända om man fått i sig ström och det kan påverka nerver och blodkärl. Mina symtom är obehagliga bultande pulserande fruktansvärt obehagligt och det är konstant. 😱


Ni som läser kanske tycker jag är konstigt som berättar om såna här pass personliga saker och att det är genant att prata om o.s.v men jag är rätt ensam i Sverige om att ha dom här typen av besvär och jag har ingenstans att leta kraft någonstans. Sjukvården lyssnar inte på mig, visst har fått gjort en massa undersökningar men det har inte lett någon vart. It's trial and error, känns som jag går runt i cirklar.

Tack än en gång för att ni orkar läsa om mina funderingar!🌹

Likes

Comments