Inte uppdaterat på länge p.g.a personliga själ samt så har jag bytt lägenhet med ett par, så har haft fullt upp med flytten både innan och efter.

Kommer med lite bilder, det är en hyresrätt eftersom jag inte har kapital att köpa en och för att jag är icke händig när det kommer till renovering så det får bli hyresrätt tills ekonomin blir bättre och lär känna folk som är duktig på renovering för att hyra hantverkare mm är inte billigt! Jag har haft problem med att få upp hyllor på väggarna , ingen har haft borr eller så har som bara inte velat hjälpa mig . Så är det ibland , men då får man bita ihop och ta det när man får hjälp helt enkelt . Det är lite tråkigt och sen pajade tv i och med flytten också så nu är man utan tv vilket är synd för jag känner att jag behöver hänga med och se vad som händer i världen.

Jag vart inte riktigt nöjd med mitt byta måste jag säga, visst det är en fräschare lägenhet än det förra då den här är nyrenoverad, lägre hyra och bra utsikt men det är alldeles för litet kök för min del. :( Hade gärna haft ett riktigt kök då det här är kokvrå och jag som älskar att experimentera med mat och bak. Suck och det är lång kötid att få tag i någon ny, sen är det inte det lättaste att få folk att hjälpa en att flytta. har inte såna vänner som ställer upp och min släkt och familj har jag inte någon kontakt med mer än min mamma.

Min största sorg är väl att min pappa alltid haft en dålig inställning till mig, det är ett stort tomrum. Ingen ska behöva vara utan familj och släkt. Jag har inte haft så tur med vänner heller. Känner mig väldigt ensam och det är väl lite därför som jag börjat blogga för att skriva av mig ha någonstans där jag kan skriva av mig alla mina tankar.

Är så enormt tacksam för varenda läsare och guld värt är dom som väljer att följa mig. Ni vet inte hur mkt det betyder, ni är bäst! Tack snälla för att ni stöttar mig!

Nog tjat om detta, här kommer bilder på nya lägenheten.
VardagsrumSovrum


Kokvrå som sitter ihop med vardagsrummet


Hallen


Toaletten

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

CommentsHej❕ 💁

Jag har länge letat efter hår produkter som inte innehåller skadliga onaturliga ämnen som tynger ner och sliter håret för en rimlig slant. Men nu har jag äntligen hittat det, dock vet jag ännu inte om det passar just min hår typ och har inte använt produkten så länge så svårt att säga om den gör skillnad. Allt shampoo verkar skapa tovor i mitt hår.

Jag googlade runt lite förut och läste en frisörs bloggare där hon skrev om problem med fet hårbotten då mitt hår blir fett efter en dag, så tvättar det varannan dag.

Men när jag läste vidare i ett av hennes inlägg om fet hårbotten så rekommenderade hon att tvätta med shampoo 2-3 ggr var av dom första 2 ggr ska man inte massera hårbotten utan kleta i , skölja som hastigast, samma procedur igen och 3e gången massera i ca 2 min sen låta det verka ytterligare 2 min.

Jag skrev till henne och frågade vad jag gjorde för fel och då sa hon att jag använde ett dåligt shampoo men efter att provat andra märken så har jag märkt att samma problem uppstår.

Så jag har börjat trappa ner på masserandet och bara shamponera in en gång men låta det verka en stund för att få bort smuts och fett.

om man inte använder så mycket produkter i håret så antar jag att det räcker med att massera in en gång och nu tvättar jag det också vart tredje dag coh det är rätt ofta.

att tvätta igenom håret 3 ggr är nog mer om man tvättar håret 1 gång per vecka och använder mycket produkter.

Så jag antar att hur man än försöker hålla sig till alla generella rekommendationer så får man inte bli naiv och strunta i sitt hårs signaler har jag kommit undefund med så mitt hår klarar helt enkelt inte av att tvätta flera ggr på rad och massera in som en tok för då uppstår tovor = det går av när jag borstar det efteråt.


Sen är det generella också att inte kamma/borsta det försen det är torrt vilket jag har en tendens till att göra då jag har självfall och om jag inte borstar det medan det är blött blir det svårare att få det rakt sen om man inte använder plattång så klart, men då kommer vi till det där med att inte slita på håret. Man frå helt enkelt om man vill ha bättre hårkvalité och iunte riskera att det går av ha is i magen och ha tålamod och låta bli.

Mitt hår är i dåligt skick dels för att jag plattat det, kammat när det varit blött och nu senast för att jag var så dum att jag blekte det.

Jag har alltid varit ljus blond men sedannågot år sen har mitt blivit mörkare varför vet jag inte någon som vet får ni gärna slänga iväg en kommentar?

För att inte tala om incidensen som hände förra året, då jag blev överfallen på bussen och blev bland annat luvad i håret ,en det är en annan historia bland annat därför jag klippt av mig så kort.


Åter igen, det här är en blogg som ska fungera som en mentor för er hälsotokiga och jag vill dela med mig av min resa när det gäller fysisk och psykisk hälsa. Kan inte få nog, bara älskar att inspirera och få andra människor att må bra!

💗Länk till produkten hittar ni här ---> (klick)


Ta hand om er, ni är världefulla precis som ni är glöm inte det!

Peace ✌

Likes

Comments

Måste bara få ur mig min frustration. Har legat uppe och gråtit för jag inte kan sova p.g.a hur en människa jag stått nära har misshandlat mig psykiskt , verkligen manipulativ person och hen har gjort saker emot mig som en människa aldrig ska behöva acceptera men jag gjorde det då jag mådde så dåligt över allting med min relation till min familj.
Till en början var denna person snäll , sa exakt dom orden jag ville höra, gav mig bekräftelse och det gjorde att jag började öppna mig för hen om saker jag varit med om och också om mina personliga svårigheter.
Det dröjde inte länge innan hen började använda mina svagheter till sin fördel , vände och vred på allt till slut tappade jag kontrollen. Kunde inte sära p vad som var normalt eller onormalt längre. Jag gick med på saker genom känslomässig övertalan och skällsord om att jag gjorde hen illa om jag inte gick med på o.s.v

Hur som helst har detta lett till att jag känt att mitt hem blivit skitigt sen personen har varit här och minsta lilla smuts jag ser är jag där med dammsugan. Jag får ångest om jag inte gör det, för personen har inte respekterat mina hygieniska principer , vägrat tagit reda på sig , sagt "det får väl du göra !" och att jag nog är lite för pedant. Men spelar roll då ? Det är väl jag som bor här och jag som håller ordning inte hen ! Och om är en känslig person då ska man väl inte plåga den personen och skapa ångest hos den ?Hur som helst så ska jag ringa och kolla med nya hyresvärlden idag om dom har en annan lägenhet ledig för känner verkligen att inte jag kan känna mig mig som hemma längre. Jag sover inte, jag går inte ut, jag har ständig huvudverk och ont i ögonen. Orkar helt enkelt inte och det sägs att fly inte är en lösning att problemen hinner ikapp en men jag tror på miljöombyte och att man ska ta sig ifrån den plats man varit med om ett trauma för att kunna gå vidare.

Ska ner i tvättstugan nu och hänga upp tvätt, missade det igår p.g.a att jag var helt slut och somnade av utmattning. Får bli att sova ikapp på dagen sen försöka att låta bli att störa sig på allt för man dör ju inte även om ångest kan kännas som att man håller på att dö.


Ha en fin dag alla. 🙆

Peace💗

Likes

Comments

Hej igen fina läsare!

Hade hemskt gärna velat ha med mig lite bilder ifrån min resa i Linköping, men dagen har gått i ett. Har inte direkt haft en lugn stund. Morgonen startade inte så bra, sömnlös natt p.g.a min OCD städade toaletten upprepade ggr minsta lilla damm prick så var jag där med golvmopp och dammsugaren. Det är så pass att det inkräktar på min sömn.😢

Inte nog med detta höll jag på att missa tåget i morse, hade 20 minuter på mig och en normal promenad ner ifrån mig tar vanligtvis 30-40 minuter så jag fick verkligen köra intervall springa , gå springa , gå och blev dygn svettig, trots att jag hade duschat typ 3-4 ggr på natten/morgonen haft deo och parfym, så det var verkligen ingen höjdare, men vad gör man inte för att hinna med tåget till sin livs avgörande läkartid? Plus jag hade fått tågbiljetter av beställningscentralen dit man ringer och bokar sjukresan dit man ska. Landstinget betalar resan om man kommer på remiss ifrån en läkare..

Väl när jag var där så fördrev jag tiden med att lyssna på poddradio "Den friska Wargen" med Viktor Frisk och Ida Warg.📺

Sen mins inte riktigt vad mer jag gjorde, men hade inte tillgång till internet på datorn så surfade runt på mobilen. och jag som hade velat kolla på film.

Tiden gick iaf fort och det var Sj intercity tåg till Sala sen fick byta i Sala vidare till Linköping vilket tog 2 h och 40 min.

När jag var framme letade jag på efter första toalett för kunde verkligen inte gå på toaletten på sj regionaltåg, blev stressad av att folk stod utanför och röck i dörren hela tiden så blev stressad och jag och stress inge bra kombination när jag ska göra mina behov vill jag intyga. Dom tog endast 5 kronor på toan där man köper bussbiljett så köpte en dygnsbiljett sen drog till tågstation där pressbyrån, restauranger, cafer ligger till men där var toaletterna med betalning med kort tillfälligt ur funktion så gick in på restaurangen och förklarade läget så var han snäll och lät mig gå gratis.

Dit jag senare också gick och käkade lunch , lasagne fanns inte så mkt annat gott på deras lunch buffe, tyckte inte maten var något vidare hälsosam måste jag säga. Aja , iaf sen tog jag bussen till sjukhuset , checkade in, blev guidad av behjälplig personal så att jag hittade till kvinnokliniken där Eva Uusdal gynekologen jag skulle träffa höll till.

Besöket gick över förväntningarna smidigt, behövde inte övertyga henne om nånting, lära henne av min erfarenhet, eller blev otrevligt bemött som jag brukar. Hon var väl påläst och förberedd, hade träffat patienter tidigare i samma situation, jag kände mig trygg med henne. 👏🙆Men hennes förslag var att hon undersökte mig idag, få ett återbesök i höst då hon skulle se till att jag fick träffa bäckenbotten fysioterapeut 💆 samtidigt som jag skulle få botox injektion 💉 på flera ställen inuti slidan för hennes bedömning var att jag var spänd speciellt i en muskel kalla bulbocavernosus som hon förklarade var intakt med klitoris och eftersom den var överspänd påverkade på så sätt syreomsättningen som ska cirkulera tillbaka ut i blodet inte gjorde och på så sätt resulterade till att den skapa muskel spasmer. 😰 Det är muskeln som rycker och i sin tur ger en känsla av att det är någonting som "bultar" i klitoris men det är egentligen ingen vanlig orgasm. 😳 Det här blev väldigt rörigt nu känner jag själv, mycket text för er att läsa och för er som inte läst å om bäckenets delar är det en hel vetenskap. Men om inte en muskel får syre , blir det syre stopp det går inte tillbaka och då börjar den rycka av sig själv helt enkelt av överansträngning. Ger upphopp till det tillståndet som kallas Persisten genital arousal disorder , men den sjukdomen har en hel del andra orsaker det här är bara en och i mitt fall.💗

Anlendningen till varför hon ville att jag skulle komma tillbaka var för att inte jag skulle få botoxinjektionen innan jag börjat med fysioterapin, för att botoxen går ut efter ett par tre månader och det ska hjälpa musklerna på traven att slappna av i kombination med manuell töjning , att tänja muskeln manuellt att slappna av och generera mindre smärta. Sen bokar hon operationssal , jag ska ej operera men det är där man sövs ner under tiden dom injicerar botoxen, för det är riktigt smärtsamt att sticka med nål inuti där.  💉  

Peace✌🍀

Likes

Comments

Hej alla goa glada människor där ute!

Idag är jag på väg med tåget mot Linköping för att träffa en känd gynekolog som ska spruta in botox i klitoris nerven kallat dorsal nerve of clitoris. Jag har lidit i 3 år och 4 månader av den ovanliga nerurologiska sjukdomen restles genital syndrome detta innebär för kvinnor att man får/har kronisk smärta i klitoris. En del har det som jag konstant andra i episoder ( d.v.s det kommer och går ) och smärtan ytrrar sig lite olika från person till person men jag har en vad jag uppfattar det som samma känsla som man har efter en orgasm ni vet den här bultande känslan som går över efter en stund. Det är som en spasm om ni förstår hur jag menar? Det är normalt men när det kommer utan att ha sex med partner eller sig själv och inte alls är upphetsad på något vis så är det en disorder alltså en störning. För lite läkare finns ännu i Sverige som har forskat i det men det finns läkare som känner till tillståndet och på nätet finns mycket information om forskning som har gjorts i andra länder.


Ja för övrigt så har jag inte sovit nånting inatt och tåget som jag böt till i Sala har ingen cafeteri och en toa och då tar resan 3 h drygt. Det har heler inte funnits tillgång till något internetkoppling så har tillgodo hållit mig med telefonen. Ändå tog jag med mig datorn. Onödigt, aja är strax framme nu och ska leta på en toa så man äntligen får kissa. Sen ska jag köpa mig någor i Presdbyrån och även bussbiljett en dygns biljett så jag kan ta mig till och från sjukhuset. Aldrig varit i Linköping förr så därför bäst att ta bussen och det är tydligen en halv timmes promenad. Kommer gå vilse om jag ska försöka hitta haha. 😶😜

Är lite nervös att nålen ska kännas ajajaj. 💉😱


Ha en bra dag så länge! 🙆

Peace ❤✌

Likes

Comments

Hej på er alla fina individer där ute.🌺

Hoppas allt är bra med er. 💗

Tänkte jag skulle gå in på varför jag har valt att lämna ut mig själv i bloggen.

Antar att det är några som häpnads över mina starka inlägg om min sjukdom och kanske t.o.m tror att det är ett skämt.

Vad vet jag vad ni tänker om mig? 👀

Men jag vill betona att det INTE ÄR ett skämt!

Jag hittar inte på och skriver detta för att väcka uppmärksamhet eller på något sätt verka märkvärdig. För då finns det andra sätt med värdig grund.

Anledningen till varför jag valt att berätta om min sjukdom är dels för att bearbeta och avreagera min frustration på omständigheter som sjukdomen bidragit till, men också för att sjukdomen ska få en bild och förståelse för dom drabbade. Sjukdomen är sällsynt och det är svårt för patienter i Sverige att få hjälp då ingen velat tagit itu med problemet p.g.a att mer vanliga och "allvarliga" sjukdomstillstånd prioriteras före.

Jag har också en vision om att komma i kontakt med fler drabbade i Sverige med samma problematik och tillsammans jobba som ett team med att nå ut till dom som bestämmer om att det här är ett stort problem för dom drabbade och att det borde prioriteras precis på samma sätt som vilket kroniskt smärttillstånd som helst. 🙆

När man lider i "tystnad" i det som är "tabu" att prata om och som är "mindre vanligt" så läggs en stor belastning på patienten och känslor kan uppkomma som skam, utanförskap, att känna sig annorlunda, besviken, arg, frustrerad och ledsen över att inte bli tagen på allvar. Att man inte räknas som individ, att man sluter sig, börjar dra sig undan, får svårt att lita på folk o.s.v Det jag nämnde ovan är ut ifrån mina egna tankar och känslor.

Jag kommer att fortsätta driva den här bloggen, dela med mig av min resa med min sjukdom och allt vad det innebär sås om läkarkontakter, hur jag hanterar den, strategier, men också av mitt stora intresse hälsa. 💪💃🏊

Tack för att just du kikade in och läste min blogg det betyder mycket. 🙏

Bara att någon läser och man får dela med sig till någon lättar mer än man tror.

Så får ni självklart skicka iväg en kommentar, om ni har några frågor eller så.

Apropå det här med att jag vill komma i kontakt med andra drabbade av PGAD så kan ni maila mig. Ni hittar kontaktuppgifter i den vänstra spalten "om mig". 📩

Ha en fin nationaldag alla och var rädda om er och dom ni bryr er om!🌹


Likes

Comments


Recipe 4 serves


FOR THE PASTRY

100g ground almond or almond flour

100g gram flour

50g corn flour

75g coconut oil

6 tablespoons of cold water


FOR THE FILLING

1 large red onions or 2 small

3 inches green leek or 3 scallion

Approximately 60-70g of fresh spinach

600-700g broccoli either fresh or frozen

140g blue cheese (Classical by Kvibille)

3 eggs

300 ml milk of choice

herbal salt and pepper

ground paprika


Method

Start by making the pastry. In a mixing bowl combine all the pastry ingredients with a wooden fork until all the ingredients have been finely divided. Then use your hands to knead the pastry in to a ball and place in the fridge for 30 minutes to cool.

Preheat the oven to 175C. Preper the fillings ingredients by peel and chop the onions and place in a bowl and set aside.

Rinse the fresh broccoli or cook tehe frozen for a 2 minutes with salt. Make sure to boil the water first before you have the broccoli to retain as much of the vitamins and minerals as possible. Pour out the water from the saucepan with help of a lid or pour the broccoli and water together into a strainer and place the broccoli aside in a bowl. Rinse the fresh spinash and place aside in a bowl.

Breaking the eggs in a mixing bowl (ensure that no shell remains) and start stir slightly with a whisk before pouring the milk. Stir again and flavoring with the spices. And add the blue cheese by crumble it and again stir.

When the pastry has cool, take it out from the fridge and then place it in a tart tin. You can either try by hands or roll the pastry flat between two baking sheets before press it down into the tart tin.

Now place the pastry for bake in the oven for 15-29 minutes until just starting to turn golden brown.

In the meanwhile fry the onion to turn golden brown, set asdie and continue fry the spinash until it shrunk a little bite

Place the broccoli, spinah and onions into the tin and cover with the milk and egg mixture. And let it cook in the oven for about 30 minutes in 175C.

Bon appétit!🍴 🍰Likes

Comments

Många kanske tror att jag är hemma och är sjukskriven och gör absolut ingenting.. Men jag brukar säga till dom att vara sjukskriven med en kronisk sällsynt diagnos är som ett arbete utan rast, du kämpar med smärta dag som natt. Där utöver samlar du mod och kraft att kunna övertyga läkare och doktorer om diverse behandlingsmetoder och undersökningar som rekommenderas enligt litteraturen som du suttit och läst igenom och förberett dig tills nästa möte med din vårdgivare. Det kan liknas som vid ett nationellt prov att du läser på så mycket som möjligt för att sedan redovisa vad du kommit fram till i din research som förmodligen din läkare aldrig hört talas om och låter blir du frustrerad och känner dig maktlös över att inte kunna få den hjälp du setat och gjort efterforskning i om ditt tillstånd och du går hem och känner dig ensammast i världen utan mänskliga rättigheter och ingen som tar dig på allvar och ingen som vill hjälpa dig att bli frisk eller bättre. Och då tänker ni säkert men läkaren har ju läst på högskolan i flera år innan dom blev läkare klart att dom vet bäst. Då brukar jag säga nej inte när det gäller mitt tillstånd då har dom ingen aning. Jag överdriver inte när jag säger att läkare blundar för sällsynta diagnoser och vill inte sätta sig in i det och forska vidare för att kunna hjälpa oss. Det här är min vardag min verklighet.

Likes

Comments

Tanken med den här bloggen skulle vara att jag förmedla en baksida av hur sjukvården fungerar, att det inte alltid är så bra som den kanske utger sig för att vara. Hur dom behandlar människor med sällsynta diagnoser och hur man tar sig fram trots alla motgångar man möter på. Jag hade också en tanken om att förmedla vad man kan göra för att stilla kronisk smärta men också lindra t.o.m bota många folkhälsosjukdomar genom att ändra sin livsstil i förhållande till hur vi sköte rom våra kroppar. Äter, sover, motionerar ordentligt men också hur man kan påverka psykiskt mående. Vissa komplexa sjukdomstillstånd och symtom kanske man inte kan bota med enbart ovanstående ,men jag kan garantera att det gör det enklare att hantera ditt mående. Hur som helst så tar min smärta upp all energi och livsglädje av mig att jag inte har någon motivation för nånting så har inte så mycket att berätta om i nuläget, men jag ska försöka! antar att ni är trött på mitt babbel om min sjukdom hit och dit vid det här lagret, men det är tyvärr en del av min vardag så har inte så mycket annat val och jag behöver få avreagera mig nånstans!


Peace✌❤
Likes

Comments

Alltså jag är seriöst "portad" ifrån sjukvården.

Vart jag än vänder mig och söker hjälp så hänvisar alla till gynkliniken eftersom mina problem anses vara ett gynekologisk problem fast dom redan uteslutit något gynekologiskt och när jag påpekar det till andra instanser så får man som svar:

- Jo, men då får dom remittera dig vidare. Dom är specialister inom området och om inte dom kan får dom ta hjälp av andra vårdgivare."


Alltså jag blir förbannad på riktigt, om dom hade gjort det hade jag väl inte sökt till någon annan !?

Och såhär håller det på ... Det är som en enda återvändsgräns kommer tillbaka till där jag började , jag står och trampar men kommer inte fram till utvägen .

Jag har läst lite nya artiklar nu och främst om "kärlmissbildning" som dom hittade på mina magnetkamera bilder för 2 år sen. Efter det så gjordes en enligt mig slarvig ultraljud med doppler och när jag skriver slarvig så menar jag att kvinnan som utfärdade undersökningen inte kollade blodkärlen vid underlivet utan svepte ultraljuds grejen på nedre mage och insida lår.Jag mins att jag nämnde det till kvinnan som gjorde den men då svarade hon att det inte behövdes för att kunna se att det var tillräckligt. Två år senare så läser jag och kollar på bilder som visar vilka ställen man kollat på på andra patienter och där framgår att man tagit omkring det området.

Den lilla detaljen kan vara avgörande för att fixa till kärlmissbildning går och PGAD-patienter brukar bli bra om det är orsaken till att man har dessa pulsationer i klitoris för kvinnor.

Jag ska försöka ringa till min vårdcentralen idag och be om att få en tid till en doktor som jag kan diskutera med men som jag skrev så brukar dom hänvisa tillbaks till gyn, men dom gör ingenting mer.

Likes

Comments