Recipe 4 serves


FOR THE PASTRY

100g ground almond or almond flour

100g gram flour

50g corn flour

75g coconut oil

6 tablespoons of cold water


FOR THE FILLING

1 large red onions or 2 small

3 inches green leek or 3 scallion

Approximately 60-70g of fresh spinach

600-700g broccoli either fresh or frozen

140g blue cheese (Classical by Kvibille)

3 eggs

300 ml milk of choice

herbal salt and pepper

ground paprika


Method

Start by making the pastry. In a mixing bowl combine all the pastry ingredients with a wooden fork until all the ingredients have been finely divided. Then use your hands to knead the pastry in to a ball and place in the fridge for 30 minutes to cool.

Preheat the oven to 175C. Preper the fillings ingredients by peel and chop the onions and place in a bowl and set aside.

Rinse the fresh broccoli or cook tehe frozen for a 2 minutes with salt. Make sure to boil the water first before you have the broccoli to retain as much of the vitamins and minerals as possible. Pour out the water from the saucepan with help of a lid or pour the broccoli and water together into a strainer and place the broccoli aside in a bowl. Rinse the fresh spinash and place aside in a bowl.

Breaking the eggs in a mixing bowl (ensure that no shell remains) and start stir slightly with a whisk before pouring the milk. Stir again and flavoring with the spices. And add the blue cheese by crumble it and again stir.

When the pastry has cool, take it out from the fridge and then place it in a tart tin. You can either try by hands or roll the pastry flat between two baking sheets before press it down into the tart tin.

Now place the pastry for bake in the oven for 15-29 minutes until just starting to turn golden brown.

In the meanwhile fry the onion to turn golden brown, set asdie and continue fry the spinash until it shrunk a little bite

Place the broccoli, spinah and onions into the tin and cover with the milk and egg mixture. And let it cook in the oven for about 30 minutes in 175C.

Bon appétit!🍴 🍰Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Många kanske tror att jag är hemma och är sjukskriven och gör absolut ingenting.. Men jag brukar säga till dom att vara sjukskriven med en kronisk sällsynt diagnos är som ett arbete utan rast, du kämpar med smärta dag som natt. Där utöver samlar du mod och kraft att kunna övertyga läkare och doktorer om diverse behandlingsmetoder och undersökningar som rekommenderas enligt litteraturen som du suttit och läst igenom och förberett dig tills nästa möte med din vårdgivare. Det kan liknas som vid ett nationellt prov att du läser på så mycket som möjligt för att sedan redovisa vad du kommit fram till i din research som förmodligen din läkare aldrig hört talas om och låter blir du frustrerad och känner dig maktlös över att inte kunna få den hjälp du setat och gjort efterforskning i om ditt tillstånd och du går hem och känner dig ensammast i världen utan mänskliga rättigheter och ingen som tar dig på allvar och ingen som vill hjälpa dig att bli frisk eller bättre. Och då tänker ni säkert men läkaren har ju läst på högskolan i flera år innan dom blev läkare klart att dom vet bäst. Då brukar jag säga nej inte när det gäller mitt tillstånd då har dom ingen aning. Jag överdriver inte när jag säger att läkare blundar för sällsynta diagnoser och vill inte sätta sig in i det och forska vidare för att kunna hjälpa oss. Det här är min vardag min verklighet.

Likes

Comments

Tanken med den här bloggen skulle vara att jag förmedla en baksida av hur sjukvården fungerar, att det inte alltid är så bra som den kanske utger sig för att vara. Hur dom behandlar människor med sällsynta diagnoser och hur man tar sig fram trots alla motgångar man möter på. Jag hade också en tanken om att förmedla vad man kan göra för att stilla kronisk smärta men också lindra t.o.m bota många folkhälsosjukdomar genom att ändra sin livsstil i förhållande till hur vi sköte rom våra kroppar. Äter, sover, motionerar ordentligt men också hur man kan påverka psykiskt mående. Vissa komplexa sjukdomstillstånd och symtom kanske man inte kan bota med enbart ovanstående ,men jag kan garantera att det gör det enklare att hantera ditt mående. Hur som helst så tar min smärta upp all energi och livsglädje av mig att jag inte har någon motivation för nånting så har inte så mycket att berätta om i nuläget, men jag ska försöka! antar att ni är trött på mitt babbel om min sjukdom hit och dit vid det här lagret, men det är tyvärr en del av min vardag så har inte så mycket annat val och jag behöver få avreagera mig nånstans!


Peace✌❤
Likes

Comments

Alltså jag är seriöst "portad" ifrån sjukvården.

Vart jag än vänder mig och söker hjälp så hänvisar alla till gynkliniken eftersom mina problem anses vara ett gynekologisk problem fast dom redan uteslutit något gynekologiskt och när jag påpekar det till andra instanser så får man som svar:

- Jo, men då får dom remittera dig vidare. Dom är specialister inom området och om inte dom kan får dom ta hjälp av andra vårdgivare."


Alltså jag blir förbannad på riktigt, om dom hade gjort det hade jag väl inte sökt till någon annan !?

Och såhär håller det på ... Det är som en enda återvändsgräns kommer tillbaka till där jag började , jag står och trampar men kommer inte fram till utvägen .

Jag har läst lite nya artiklar nu och främst om "kärlmissbildning" som dom hittade på mina magnetkamera bilder för 2 år sen. Efter det så gjordes en enligt mig slarvig ultraljud med doppler och när jag skriver slarvig så menar jag att kvinnan som utfärdade undersökningen inte kollade blodkärlen vid underlivet utan svepte ultraljuds grejen på nedre mage och insida lår.Jag mins att jag nämnde det till kvinnan som gjorde den men då svarade hon att det inte behövdes för att kunna se att det var tillräckligt. Två år senare så läser jag och kollar på bilder som visar vilka ställen man kollat på på andra patienter och där framgår att man tagit omkring det området.

Den lilla detaljen kan vara avgörande för att fixa till kärlmissbildning går och PGAD-patienter brukar bli bra om det är orsaken till att man har dessa pulsationer i klitoris för kvinnor.

Jag ska försöka ringa till min vårdcentralen idag och be om att få en tid till en doktor som jag kan diskutera med men som jag skrev så brukar dom hänvisa tillbaks till gyn, men dom gör ingenting mer.

Likes

Comments

YEAH! Hej vänner! 💗

Hur är det med er denna fantastiska morgon ? 😍

Eller är den lite sämre ? (man kan ju ha dåliga dagar också) . 😝

Hur som helst så för inte alldeles länge sen fick jag hem ett brev i bredvlådan ifrån Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Jag har fått en tid till smärt rehab mottagningen den 20e februari och ska ligga inne i 5 dagar exakt !

Det är nämligen så att jag ska få träffa ett multidiciplinärt team ( olika specialister ) som ska göra en ordentlig utredning av mina smärtor i underlivet .

Så jag ska fylla i ett formulär som dom skickade med i kallelsen och ett godkännande till att dom får ta del av mina journaler. Så det ska jag posta iväg idag.

Sen så ska jag ringa dom meddela att jag tackar ja till tiden.

Ska boka sjukresebuss och tvätta.

Sedan blir det även åka och handla lite ingredienser till bland annat hemmagjord pizza gjord på blomkål och rismjöl ( behöver även köpa en sån här silduk , man ska tydligen pressa ur vattnet från blomkålen innan man har i den i pizzadegen. )

Det var väl dagens planer, har ni några planer? 😘


Ha fantastiskt fin dag kära vänner! 💗🌹

Likes

CommentsHej allesammans !

Hoppas ni haft en bra jul och är nöjda med era julklappar.

Själv har jag ingen bra relation med släkten så har firat med en väninnan men båda har knapert ekonomiskt just nu så det fick bli lite julmat hos henne och massa härliga pratstunder.

Jag har drabbats av förkylning plus hjärnskakning efter misshandeln som ni kan läsa om i inlägget här ---> (klick)

Min kille som var boven till allt ihop hade kunnat förhindra det,men han gjorde ingenting.

Jag ringde nämligen upp honom samma dag som det hände då jag stötte på den här kvinnan på bussen som var bekant med min kille. Jag berättade att dom var med mig på bussen och att hon började bli otrevlig emot mig och förklarade för honom vad det handlade om. Han har skrikit inför dom en massa saker som inte stämmer men som dom tagit på allvar och sen när dom hörde mig prata om honom för jag behöver någon att prata med efter allt som har varit mellan oss. Så blev hon aggressiv och muntugga emot mig!

Jag bad honom berätta för henne att han redan visste om att jag och den här personen jag pratade med på bussen brukade prata och att han tidigare sagt att det varit okej.

Var på han säger att det absolut inte var det och att han inte ville ha någonting med mig att göra och att jag skulle lämna honom ifred. Det menar jag med att han kunnat förhindra detta genom att förklara för henne att allt är lugnt mellan oss och att jag mer än gärna fick prata med en nära vän om det vi gått igenom.

Inte för att lägga orden i mun på honom eller be honom ljuga för det skulle jag aldrig göra om inte jag visste att han inte menade någonting med det han vräker ur sig när han blir arg. Efter händelsen har jag fått en liten hjärnskakning och bett honom åka och handla och laga maten åt mig, men han har ej velat ställa upp på mig i den omfattning jag befordrat. Då han bland annat begärt att jag ska leva på diverse onyttiga och ohälsosamma alternativ för inte han velat anstränga sig och då har jag hellre tackat nej.

Enligt min åsikt är han inte ångerfull åtminstone visar han inte det för mig eller vad tycker ni?

Nog snackat om det här är min outfit jag tänkte ha på mig imorn, syns inte s¨mkt jag vet!

Men det är ett par leggings med en sån här sömn i mitten (likt ridbyxa) , en spetstop och en kavaj med volang nedtill och sedan en tiara och en ros i håret. OBS! Har lite fett hår på bilden, men ska duscha håret imorn när jag är lite piggare. Sedan har jag inte mkt hår kvar på huvudet sedan kvinnan slitit mig i håret i samband med misshandeln.

Har bokat tid på vårdcentralen för en ordentligt undersökning om jag fått några inre hjärnskador men sköterskan i telefonen var inte så samarbetsvillig då hon sett att jag redan vart hos en läkare dagen efter misshandeln, men jag hävdade att han då inget gjorde mer än noterade vad som hade hänt och tog lite bilder på dom blåmärken som jag åtrått mig.

Så jag berättar gärna mer om det efter jag varit där, sen på bilderna ser ni jag fotat på en nyårs tapas som jag köpte som hastigast. Då jag är förkyld och yr så orkar jag inte stå köket i flera timmar m ni förstår.

Men köpte ändå hälsosamma varar.

Hälsosamma knäckebröd som ni hittar här(klick) och här(klick) 💗

Hummus här(klick) och en vego pasta här(klick) 💛

Allt är inköpt på Ica Maxi i Borlänge. 👌💰


Gott nytt år alla!✨

💗💛💜💙💚❤

Likes

Comments

Tjena mors! Hur står det till i julruschen ? Själv åkte man på stryk precis lagomt till jul

Okej vi tar det från början..

Jag har varit i lag med samma man i 2 1/2 år.

Utan att gå in på detaljer för att värna om hans identitet så kan jag säga att han har levt ett helt annat liv än mig innan vi träffades så vi har helt skilda synsätt på saker och ting.

Han var till en början en som såg mig för den jag var bortom allt ytliga som plågar mig varje dag.

Det har inte någon annan gjort tidigare och jag kände att jag kunde vara mig själv med honom.

Eftersom jag kommer ifrån en dysfunktionell familj så har jag slitits i mina känslor i förhållande till min mor och far även lillebror inräknat. När jag träffar någon som honom eller rättare sagt som jag trodde han var.

Då är man rädd om den människan! Man gör allt för den personen och framför allt man ser upp till honom( åtminstone gjorde jag det). Men våra olika erfarenheter har krockats och han är den här personen som inte backar så det blev jag som fick backa trots att det kändes totalt jävla fel eftersom det gick helt emot mina värderingar! Eftersom jag inte villa förlora honom så gick jag med på det, men i det långa loppet håller inte det. Till slut kommer man till den punkten man känner frustration över att inte styra över sina tankar, känslor och värderingar. Det bröt ner mig psykiskt och jag började agera ut min frustration i form av att jag inte gav mig och fortsatta ringa, sms och gå hem till honom när han totalt ignorerade mig! Till slut blev han frustrerad och tog till våld. Men så kom stunder då han instämde att han hade burit sig illa åt och var införstådd med att han inte kan köra över mig att jag har faktiskt en egen vilja och ska bli respekterad. Men dom gångerna han lovade mig att bättra sig var till ingen ytta för sen fortsatte han bete sig precis lika hänsynslöst och denna gång om jag försökte säga emot tog han hjälp av sina kompisar, syskon och grannar. Han sa att jag bland annat tvingade mig på honom, att han inte ville vara tillsammans med mig att jag inte respekterade det o.s.v..

Detta pågick under den tiden vi var tillsammans trots att han kunde säga saker till mig i mellanåt som fick mig att smälta och förlåta honom. Men i onsdags kväll var det annorlunda då jag satt på en buss och berättade för en vän som då var busschaffören hur jobbigt jag har haft det med honom med olika saker.

Bakom mig satt ett par som nyligen sovit hos min pojkvän ett par nätter p.g.a att dom blivit vräkta och det var egentligen ett par kompisar till min killes kompis. Så egentligen kände han dom inte.

Kvinna hörde när jag satt och pratade med busschaffören/min vän om min kille och blev ursinnig började höja rösten, provocera men jag ignorerade tills jag vände mig om och sa åt henne på skarpen att om hon tycker jag gjorde en sån dålig grej som "skvallrade" på min pojkvän. Vad gjorde inte då hon och hennes pojkvän när dom sovde över där. Han var snäll och lät dom sova där men helt hänsynslöst lade dom sig hemma hos han och hade sex mitt framför min kille och hans kompis. Min pojkvän blev arg och slängde ut dom.

När jag påpekade det så skrattade hon och hennes pojkvän bara. Sedan sa jag åt henne upprepade gånger att inte lägga sig i att min pojkvän vet om att jag pratar med Elias om vårt förhållande och att han själv pratat om mig till andra. Jag ringde upp honom och berättade att jag träffade henne på bussen och att hon bråkade med mig om att jag skvallrade på honom. Han sa att han ej tyckte att det var okej och att han inte ville vara tillsammans med mig. Det var märkligt med tanken på att vi pratades vid flera ggr under dagen och att det då inte var fråga om att göra slut. Sen när den här kvinnan skulle kliva av bussen med sin pojkvän slog hon till mig på armen och jag blev kränk och slog tillbaka för att visa henne att det är inte okej att slå till mig. För att markera så slog tillbaka på hennes arm. Det var då hon vände sig om tog tag i mitt hår, jag tog i hennes och fråga mig inte hur men vi hamnade på golvet på bussen. Var av hon lyckades kliva upp och började slå och sparka mig medans jag låg ner på backen. Aldrig blivit slagen på det viset i hela mitt liv. Är helt chockad att en människa kan vara så sjuk och tar till våld på det vidriga sättet.


Hur som helst, jag var och handlade skisspennor och block på Dollarstore i veckan och även lite vegansk julmat.

Det var nötlimpa med aprikos och en tranbärssås sen ugnsrostade potatisar med granatäpple, brysselkål och hasselnötter. Mums säger jag bara!

Samma dag innan misshandeln gjorde jag inbakade flätor halvvägs på båda sidorna på sidorna.

Hoppas ni gillart.


Skiss på ett rådjur! 😍
Vegetariska julmaten! 😊Flätorna!💆

Likes

Comments

Som rubriken lyder så ska jag åka till Anestesimottagningen i morgon vitti på Falu lasarettet i Falun då min kirurg jag träffade i samband med min svullnad i ljumsken har skickat en remiss dit.

Jag förklarade min situation att mina underlivssmärtor inte tagits på allvar på kvinnokliniken och att det är ohållbart för mig att fortsätta leva som jag gör. Han tyckte synd om mig och ansåg att jag är alldeles för ung för att vara sjukskriven och inte kunna arbeta eller studera. Så han hjälpte mig att få en remiss dit och han har även remitterat mig till smärtkliniken på Akademiska i Uppsala. Har inte fått svar ifrån dom än, så vet inte när jag blir kallad.

Det jag kommer att ta upp med dom i morgon är dels hur jag upplever smärtorna men också behandlingar som jag blivit nekad ifrån gynmottagningen.

På Danderydssjukhus har man gjort en studie om att spruta in botox mot vestibulit och tanken slog mig att jag kanske borde få testa det jag med.

Som frustrerad patient gör man allt i sin makt för att hitta en lösning på sitt lidande när vården sviker, så jag har varit flitig och gjort en hel del research om mitt tillstånd och fått fram information om att andra patienter har fått botox med framgångsrika resultat. Så därför tycker jag det är viktigt att jag får prova.

Så det tänker jag ta upp med dom när jag kommer dit imorn och vad jag förstår så sysslar dom med bedövning mot smärta så om det inte är botox så tänker jag höra om dom kan testa någon annan slags bedövning på mig eller om dom kan kontakta Danderyd och höra om den gynekologen kan tänka sig att prova botox på dom nerver som försörjer det smärtade området.

NU ska jag kika på ett par avsnitt Desperate housewives innan det blir sängdags!


Natti natti 💓


Jag testade att ställa in slutartiden på kameran för att fånga rörelsen när lyktan pendlade fram och tillbaka. 📷

Likes

Comments