Jaha, då var det ett tag sen sist man skrev här. Säkert över en månad. Vad har hänt sen sist då?
Jo jag blev opererad den 21/8. Dom tog bort bäckenreservoaren och sydde igen min anal. Operationen skulle ta 4 h men den tig 11 h istället. Min läkare sa att det såg ut som ett bombnedslag därinne. Fick en ryggmärgsbedövning men det sattes först fel och sen slutade den fungera så dom satte om den 3 gånger. Låg på sjukhuset i 3 veckor och kom hem för snart 3 veckor sen. Käkar så himla mycket smärtstillande tabletter och allting sånt. Har ändå ont som fan ändå. Både i magen och i rumpan. Kan inte sitta ordentligt utan en sittkudde. Även om jag har sittkudden så gör det jävligt ont ändå. Försöker ta en dag i taget även om det är svårt.
Åkte i förra veckan på en ordentligt hjärnskakning så mår jävligt pissigt just nu plus att jag troligen har urinvägsinfektion också..

Alltid är det något..

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Såhär ser väskan ut som jag har när jag får näringsdroppet. Den håller näringsdroppet och maskinen i den. Den är väldigt tung för mig som är så svag på grund av alla komplikationer och infektioner. Den väger 5,2 kg när den är full.

Såhär ser insidan ut. Ena sidan håller påsen uppe och på andra sidan sitter maskinen till höger och batteriet till maskinen till vänster.

Detta är så jobbigt att få 4 gånger i veckan men snart är det operation så får hoppas att jag slipper näringsdroppet efteråt. Men man vet aldrig.

Likes

Comments

Då blev man utskriven idag. Smärtlindringen som dom satte in på Vrinnevi tog dom bort på US tyvärr. Fick inte få för mycket morfin i kroppen innan operationen. Är ju 3,5 vecka kvar innan nästa operation. Var på narkosbedömning i fredags. Ska få en EDA i ryggen som smärtlindring efter operationen och det kommer bli en starkare variant än vanligt. Ska även få starkare premedicinering precis innan jag åker ner till operationen. Så det känns skönt i alla fall.
Men vi får se jag kan ju bli struken igen som det hände förra gången i juni. Då blev jag struken dagen innan operationen. Hade till och med hunnit till sjukhuset. Blev då struken på grund av platsbrist.

Så vi får bara hoppas på det bästa.
Nu ska jag sova.
God natt underbara människor som läser min lilla blogg.😊

(Redigerad då jag råkade se att jag hade skrivit fel på veckorna. Händer lätt när man bloggar från mobilen. 😊)

Likes

Comments

Blev idag förflyttad till Universitetssjukhuset i Linköping från Vrinnevisjukhuset i Norrköping. Dom känner mig bättre i Linköping plus att jag har min läkare här. Så får se vad de gör med min smärta. Hoppas att jag får någon smärtlindring här i alla fall. Sen får vi se vad läkarna säger imorgon bitti på ronden. Fick åka ambulans mellan sjukhusen för jag hade så ont och behövde övervakning under tiden jag åkte.

Likes

Comments

Gud vad är förbannad på läkarna just nu. Sen jag blev inlagd igår har jag inte knappt fått nån smärtlindring. Fick lite morfin inatt men idag har jag bara fått tradolan och det har jag ätit innan och det funkar inte på min smärta.
Larmade vid 8.30 imorse att jag hade ont efter frukosten. Fick svaret att jag skulle vänta tills ronden var så läkarna fick bestämma min smärtlindring. Larmar 3 gånger till under 2,5 h på grund av smärtan och då får jag samma svar. Efter 2,5 h kommer sjuksköterskan in och ger mig 2 st tradolan. Samma dos som jag har ätit hemma som inte fungerar. Under tiden som jag har väntat på smärtlindringen har jag bitit mig i handen, bitit i kudden, skrikit i kudden och gråtit. Jag hade även svimmat av några gånger på grund av smärtan. Som tur var låg jag ju i sängen då det hände.

Allt för att inte störa min granne för mycket men fick ändå skit från henne att jag hade stört henne så mycket att hon inte kunde sova. Sa då att skylla på läkarna som inte ger mig rätt smärtlindring som fungerar.

Frågade sjuksköterskan när han kom in på tradolanet om man skulle behöva svimma av smärta, bita sig i handen och skrika i kudden för att inte ligga och skrika rakt ut. Han var i alla fall förstående och sa att "nej det ska du verkligen inte behöva göra. Men tyvärr får jag inte ge dig något morfin för läkarna har inte ordinerat det." Så nu ligger jag och väntar på att sjuksköterskan ska ringa till läkaren och se om jag kan få något morfin intravenöst. Detta är tortyr. Varför kan man inte lita på sjukvården längre? Varför kan man inte få hjälp längre?
Jag känner mig som himla liten och bortglömd här. Som om jag är till besvär varje gång jag larmar för att jag har ont.

Likes

Comments

Då fick man åka in med ambulans igen. Blev ju hemskickad med ickefungerande smärtlindring igår och därför har jag haft fruktansvärt ont hela kvällen igår, natten och hela dagen idag. Ringde upp till avdelningen och det enda de sa var att jag fick söka akuten. Jäkla idioter...

Så nu är jag på akuten igen på grund av smärtan. Får se vad som händer, om jag blir inlagd eller vad dom säger.

Likes

Comments

Jaha, då blir man utskriven från sjukhuset idag. Fick morfinplåster i lördags som vi skulle utvärdera idag. Morfinplåstret fungerar inte alls utan har fått morfin rakt in i blodet under tiden. Läkaren igår sa att vi skulle öka styrkan på plåstret om det inte funkade för mig. Men det tyckte inte läkaren idag. Han ville först inte skriva ut mig med några plåster alls utan han tyckte att min förra smärtlindring funkade. Det gör den bevisligen inte då jag har fått åka in för smärta flera gånger i månaden senaste halvåret.
Så istället blev jag utskriven med de plåstret jag har nu som inte fungerar. Och det enda läkaren säger när jag frågar om vad ska jag göra om jag får ont är att söka akuten igen. Jäkla idiotläkare. Så blir väl någon dag eller några dagar hemma innan jag får åka in till akuten igen.

Varför kan man bara inte ge ordentligt med smärtlindring till människor som har smärta. Så nu blir jag väl en pingisboll på akuten igen.
Vilket jävla liv man har egentligen...

Likes

Comments

Dagens kvällsmat på sjukhuset. Köttfärspaj, gurka, morötter och till efterätt glass med hallonsås.

Såg gott ut men smakade inte så gott. Felix köttfärspaj är mycket godare. Denna paj var tyvärr bränd och smakade bränt också. Ibland är sjukhusmaten riktigt dålig..

Likes

Comments

Så jäkla ont just nu. Fick morfin för en timme sedan men det har inte riktigt hjälpt. Vill inte larma igen men blir väl tvungen till det snart.

Likes

Comments

Då ligger man inlagd igen. Fick fruktansvärt ont i magen ikväll plus att mina flöden i stomin var över 3,5 liter på under 11 timmar. Kan skriva att en vanlig dag så har jag mellan 1 liter till 1,5 liter i stomin på 24 timmar. Så flöden var riktigt höga och smärtan i magen blev bara värre och mina egna värktabletter funkade inte på smärtan. Äter både tradolan, alvedon, Naproxen och lite andra olika morfinpreparat varje dag mot smärtan men inget hjälpte. Så sambon fick ringa ambulansen som kom och hämtade mig. Men hon som satt i ambulansen med mig var verkligen inte min favorit. Jag fick ingen smärtlindring alls fastän jag låg och skrek hela vägen till sjukhuset. Det är ungefär en körsträcka på 15-20 min med ambulans. Det enda hon sa var att jag skulle sluta skrika och andas istället. Blev så irriterad på henne att jag bara skrek ut till henne att "det är lätt för dig att säga, du har inte en smärta som ligger på 10 och smärtskalan". Då blev hon tyst.

Som tur var fick jag snabb hjälp på akuten. Fick träffa läkaren efter 5 min. Tyvärr var det en läkare som jag har träffat innan och då förstod han mig inte alls utan var väldigt nervärderande. Denna gång var han mycket trevligare och förstående. Han klämde på magen och jag skrek rakt ut så fort han ens nuddade magen. Han skulle ordna så jag fick smärtlindring snabbt och sedan skulle jag bli inlagd minst över natten för smärtans skull. Var uppe på avdelningen efter 30 min. Det är nog det snabbaste besöket på akuten för mig och då har jag åkt in till akuten med ambulans 40 gånger de senaste 1,5 åren.

Så nu ligger man på ensamt rum och har ganska ont men det verkade som om jag skulle få lite smärtlindring snart igen. Får se hur länge jag blir inlagd den här gången. Var ju senaste inlagd för 2 veckor sedan i 1 vecka. Börjar bli van med att veta att min kropp orkar typ bara 2 veckor i taget sen blir jag dålig igen.

Trött tjej med smärta

Likes

Comments