Header

Dine følelser er dit navigationssystem. De fortæller dig hvilken vej du skal gå.

Jeg har i lang tid været af den opfattelse at følelser skulle fordufte, for at man som menneske kan tænke “klart”. At følelser er en drevet tilstand af fysiske lyster, som ikke nødvendigvis er de rigtige at følge, gøre eller udleve i den situation man er i.

Jeg har i lang tid “følt” at man skulle lytte til sit rationelle jeg, der logisk og nærmest kalkulerende kunne forudse det “bedste” for dig. Det bedste der derpå aldrig er blevet defineret som noget konkret mål, men nærmere en neutral fornemmelse af ikke at være i følelsernes vold. De der følelser, der kan få det hele til at tippe til enten den ene eller den anden side.

Jeg tror derfor at det vil hjælpe mange hvis jeg fortæller, at det ikke er enten eller. For det er slet ikke nogen af delene.

Tværtimod. Så er det meget mere simpelt end jeg har gået og forestillet mig. Faktisk har jeg spændt ben for mig selv hele vejen igennem. For i stedet for at lytte til mit naturlige instinkt, har jeg valgt at “lytte” eller sætte mig op for alle de normer, regler og samfundsopfundne rammer, som vi mennesker er så gode til at presse hinanden ned i. Nok fordi vi er hamrende bange for at forstå hinandens helt naturlige adfærd, som vi har haft i årtusinder.

Hemmeligheden eller åbenlysheden er en simpel vægtning af hvad du tænker eller føler, bunder ud i. For man kan både føle og tænke en følelse, der i sin dybeste forstand stammer fra dig, dit sind eller sjæl om man vil. Ingen af delen er forkerte - det er hvad det stammer fra, der indikerer om du skal gå til højre eller venstre.

For vælger man at følge de bange anelser og give frygten en god portion næring ar mæske sig i, vælger man også at fravælge sig muligheden for kærlighed og glæde i sit liv. Frygten, der som mange ved er en altædende instans, er oftest grundlaget for valg i livet med konsekvenser i særklasse. Ved konsekvenser, mener jeg ikke at løbet er kørt for nogle. Konsekvenser er de steder man ender, som man i virkeligheden ikke ønskede at ende i.

Frygten leder intethedens tropper afsted imod det neutrale lavvande, hvor ingen rigtig føler sig trygge eller tilpasse. Og det leder til mere frygt.

Man kan i stedet prøve at gå den anden vej. Det forekommer os alle som det bedste - for alle har og er blevet elsket og har mærket hvordan kærlighed føles i kroppen. Det er den helt unikke tilstand af velvære, som så mange af os søger hver dag. Vi ved dog ikke, at vi ved at træffe beslutninger baseret på kærligheden faktisk kan leve i og med den hvert sekund. For vi vælger selv om kærligheden er vores base eller om den skal være det vi søger.

Hvis man vælger med kærlighed, og vælger med kærlighed til og for andre, vælger man en vej der umuligt - og her mener jeg helt umuligt - kan gøre nogen eller dig selv ondt. Kærlighed er vores arts helt igennem klokkeklare chance for at leve et liv vi elsker.

Elsker vi andre - elsker vi os selv - og så elsker vi det hele og mere til.

Nothing but sense, huh?

  • 13 Læsere

Likes

Comments