Hotels , Switzerland, Travels

Vill ni följa med på en dag i hotellet som vi bodde på? Klart ni vill! Föreställ dig att du vaknar i detta rum på Nendaz 4 vallées som ligger högt uppe i bergen och är ett klassiskt ski resort hotell, väldigt lyxigt och i ombonad alpstil. Rummen är helt inredda i furu men vad gör det, vi är ju i alperna!

Do you want to come along on a day in the hotel we stayed at? Of course you want to! Imagine waking up in this room at the Nendaz 4 vallées, which is located in the mountains, it's a classic ski resort hotel, very luxurious and in a classic Alpine style. The rooms are completely decorated in pine, but what are you gonna do, we are in the Alps!

När du vaknar först vid sex tiden och går ut på balkongen så möts du av en rosa himmel, men du går och sover i nån timme till för det är ju ändå semester. Vid sju tiden så har ljuset ändrat sig igen och det är dags att gå upp på riktigt!

When you wake up first at six o'clock and go out on the balcony you will meet a pink sky, but you'll sleep for another hour or so because you're on vacation. At seven o'clock the light has changed again and it's time to get up for real!

Vi traskar ner till restaurangen i våra vita fluffiga tofflor, du möts av doften av nybakta krispiga croissanter och enorma chokladmuffins. Plockar på dig yoghurt med smak av tomater (!) och oändligt med raclette såklart! Eftersom jag är med och äter så ska vi ju självklart ordna ett bord som är fyllt till bredden med godsaker. Ni ser ju hur perfekt till blir på bild, så bara en sån sak!

We walk down to the restaurant in our white fluffy slippers, you sense the smell of freshly baked crispy croissants and huge chocolate muffins. Picking up yogurt with tomato flavors (!) and lots of raclette of course! Because you're accompanied by me, we will of course arrange a table filled with lots of goodies.

Du blir helt till dig när du ser den stora makaron-buffen. Du smakar på alla smaker från choklad till pistage, och jag kan berätta att mina favoriter blev citron och vanilj!

You will be at your fingertips when you see the big macaron buffe. You taste all the flavors from chocolate to pistachios, and I tell you that my favorites are lemon and vanilla!

Efter den stora frukosten så vilar vi en stund. Tittar på bergen och försöker avgöra hur långt avståndet mellan varje bergstopp till en annan verkligen är. "Ser du korna som betar där på kullen?"

After the big breakfast, we will rest for a while. Looking at the mountains and trying to determine how far the distance between each mountain peak to another is really. "Do you see the cows there on the hill?"

Men nu är det således dags för ännu mer vila! För på hotellet så finns även en enorm spaavdelning, komplett med saunor i olika temperaturer, ångbastu och pooler. Efter att vi suttit i saunan så kyler vi av oss i snörummet, det är för blodcirkulationen förklarar jag.

But now it's time for even more rest! At the hotel there is also a huge spa area complete with saunas in different temperatures, steam room and pools. After we've been in the sauna, we cool down in the snw sauna, it is good for the blood circulation, I explain.

Vi spenderar timtals i poolområdet, simmar, vilar, blickar ut över bergen.

We spend a lot of time in the pool area, swimming, resting, looking out over the mountains

När vi blir hungriga så svidar vi snabbt om och beställer in mat från hotellets restaurang "The eagle", det får bli en tartar till dig och en...

When we get hungry, we quickly change our attire and order food from the hotel's restaurant "The eagle", we order a tartar for you and one ...

...sorbet gjord på olika grönsaker till mig (jag har inte fått nog av snö riktigt ännu!) Sorbeten består av gurka, tomat, morot och rödbeta. Glass till förrätt? Why not?

... sorbet made of different vegetables for me (I have not had enough of snow yet!) The sorbet consists of cucumber, tomato, carrot and beetroot. Ice cream for starters? Why not?

Vi går in i köket, där jobbar den unge huvudkocken Albert Maillot och hans medhjälpare Benjamin Quartier, idag så var dem bara i tre stycken i köket medans på vintern under högsäsong så är dem upp emot 15 kockar! Vi tackar så hjärtligt för den goda maten.

We enter the kitchen, where the headchef chef Albert Maillot and his assistant Benjamin Quartier are working today, today they were only three in the kitchen while in high season, they are up to 15 chefs! We thank so much for the good food.

Till dessert tar vi in baba rhum, sockerkaka indränkt i rom med vispad grädde till! Lagom starkt och värmande efter en heldag i alperna, imorgon blir det makaron frukost igen!

For dessert we order some baba rhum, spongecake soaked with whipped cream! Strong and warm after a whole day in the alps, tomorrow we will have macarons for breakfast again!

Likes

Comments

Switzerland, Travels

In collaboration with Switzerland tourism

Är du trött på att få sand mellan tårna, pool partyn som luktar klor och den oändligt brännande solens strålar? Då är Schweiz en perfekt sommar destination!
Här är mina bästa tips på vad man kan göra när man är i Valais regionen: häng med!

Are you fed up with sand stuck in every wrinkle of your body, chlorine pool parties and the burning sun? Look not further, Switzerland is the perfect summer destination for you!
Here are my best tips on what to do when you're in the Valais region: let's go!

1. Susa genom bergen på en stålhäst!
Hörni, alltså mountain bike, rekommenderar det till alla för det är så himla roligt! Jag har alltid älskat att cykla och brukar oftast föredra gamla damcyklarna, men wow moderna cyklar är något utöver det vanliga. Cyklarna vi cyklade med vägde cirka 5 kilo och gjorde nästan allt arbete själva. Man börjar på toppen av berget och sedan åker man nerför de steniga serpentinstigarna. Så främst var enda tekniken att man skulle bromsa väldigt kontinuerligt, ingen sorts förkunskap krävdes.

1. Fly through the mountains on a steel horse!
Guys, let's talk about mountain bikes, how awesome aren't they? I highly recommend it to everyone to try, because it's so much fun! I have always loved cycling and usually prefer old ladybikes, but wow modern bikes are something else. The bikes we rode weighed about 5 kilos and did almost do all the work themselves. You start at the top of the mountain and then you go down the rocky serpent trails. So the only technique was that you had to brake very continuously, no kind of prior knowledge was required.

Att cykla i bergen är ett utmärkt sätt att se allt på limiterad tid, det finns oändligt med olika bergsstigar och vissa fantaster cyklar i timmar bara för att se allt (och få cykla såklart!). Vår cykeltur tog cirka 1,5 timme och jag ramlade bara en gång!

Cycling in the mountains is a great way to see everything on a limited time, there are endless mountain trails and some enthusiasts bike for hours just to see everything (and just to bike of course!). Our bike ride took about 1.5 hours and I only fell once!

Oftast så fanns det inte ens stängsel vid sidan av de branta stigarna, detta var ett undantag - då det var ett stup rakt ner!

Mostly there wasn't even a fence next to the steep paths, this was an exception - because it was a just straight down from here!

2. Se när ett berg tillverkas
Eller choklad för den delen. Vi fick ju aldrig se toppen på Matterhorn då vädret var väldigt dimmigt alla dagar vi var där. Men det löste ju såklart den lokala choclatieren Fuchs, han lugnade oss och sa att han har ett ett helt lager fyllt av små Matterhorns! Ta verkligen chansen att uppleva ett schweiziskt konditori eller chokladtillverkare, det är som att besöka Mendls konditori från "The Grand Budapest" - fast utan alla instrument såklart!


2. Visit a chocolatier
Or chocolate for that matter. We never saw the top of Matterhorn because the weather was very foggy every day we were here. But, the local choclatier Fuchs, he calmed us down and said that he had his whole cellar full of little Matterhorns! Take a chance to experience a Swiss patisserie or chocolate maker, it's like visiting Mendl's pastry shop from "The Grand Budapest" - without any escape instrument of course!

Mini Matterhorns fyllda med nougat.
Mini Matterhorns filled with nougat.

3. Se hur Raclette tillverkas
När vi ändå är inne på att se hur saker tillverkas för hand och från grunden, så rekommenderar jag verkligen att se hur den lokala osten Raclette tillverkas. Gå upp i ottan, åk till en gård, och var med bonden i hela processen. Vi besökte gården Cabane de Balavaux. Det är en helt annan sak att vara med när osten tillverkas, man får uppleva hela ost-proteinets doft (den sitter kvar i flera dagar sen i kläderna så att man inte ska glömma!) se hur osten separeras, och smaka på vasslen.

3. See how Raclette is manufactured
When we are still looking at how things are manufactured by hand and from scratch, I really recommend to see how the local cheese Raclette is created. We visited the farm Cabane de Balavaux. Wake up at dawn, go to a farm, and stay with the farmer throughout the whole process. It's a whole different thing to be involved in, you will experience the smell of the whole cheese protein (the scent stays for several days in your clothes so you won't forget about it too quickly!) You will see how the cheese is separated and taste the rich whey.

Beroende på hur mycket man väljer att värma upp ostmassan så får man olika hårdhet på osten, den hårdaste varianten är den populäraste!

Depending on how much you choose to heat the cheese mass you get different hardness on the cheese, the hardest kind is the most popular!

4. Se hur Raclette smälts
Raclette kräver faktiskt två punkter på denna lista. Denna ost är närmast helig i ett annars inte så religiöst land. Den äts smält med potatis, och that's it! Inget mer, det är liksom allt man får till middag. Schweizarna är galna i denna nationalrätt, jag känner mest kan jag få något mer haha?

4. See how Raclette is melted
Raclette actually get two points on this list. This cheese is almost holy in an otherwise non-religious country. It is eaten melted with potatoes, and well that's it! No more, this is everything you get for dinner. The Swiss are crazy about this national dish, I mostly feel like: can I have something more to this haha?

Precis som när det bildas en krispig, saltig ostskorpa på lasagne - precis likadant smakar Raclette. Bild lånad av http://www.freedomtravel.se

Imagin when you get a crispy, salty cheese crust from the top of a lasagna - Raclette tastes just like that. Photo borrowed by Freedom Travel.

5. Gå i fotspåren efter en film eller bok
Ni vet ju hur jag är vid den gör tiden, jag älskar att leva mig in i en bok eller film så pass mycket nu så jag bara vill göra och uppleva samma sak som i mina favoritverk. Ett sådant är Heidi. Heidi som springer och leker med getter, har en farfar som bor i en alpstuga och plockar blommor dagarna i ända. Detta var ju såklart väldigt svårt att genomföra haha, en farfar fanns ej på plats och vi såg varken kor eller getter. För att inte tala om att det regnade om vartannat. Men tanken och platsen var ju det viktigaste ändå, och jag fick ju faktisk se allt med egna ögon. Det var inte längre bara föreställningar genom en bok utan riktiga upplevelser.

5. Walk in the footsteps a movie or a book
You probably know what I am like at this time, I love to relive a book or movie so much, so I just want to do and experience the same thing as in my favorite pieces. One of those is Heidi. Heidi runs and plays with goats, has a grandfather who lives in an alpine cottage and picks flowers all days long. Of course, this was very difficult to recreate haha, a grandfather was not at all available and we did not see neither cows or goats. Not to mention that it was raining non stop. But the story and the actual place were the most important, and I actually saw everything with my own eyes. It was no longer just imaginations through books, but actual real experiences.


En minut senare föll regnet ner. Och inom två minuter var det soligt igen.

A minute later the rain fell down. And within two minutes it was sunny again.

6. Tåg genom Valais
Att ta tåget genom Schweiz är en aktivitet för sig, varje ny kanton visar nya landskap. I Schweiz så är tågnätverk mycket utvecklat och det existerar till och med speciella "glaciär-tåg" som åker på väldigt höga höjder, ett sådant fanns i Valais. Vi fick Swiss pass utfärdade till oss som funkar att åka med på alla tåglinjer plus att gå in på alla museer i landet, ett riktigt guldkort med andra ord!


6. Train through Valais
Taking a train through Switzerland is an activity by itself, each new canton shows new landscapes. In Switzerland, the train networks are very developed and even there are special "glacier trains" that go at very high altitudes, such as in Valais. We got Swiss pass issued to us that works all the train lines plus they permit us to enter all the museums in the country, in other words: a golden card!

Jag var såklart mycket gladare än vad mitt ansikte utrönte *forever resting bitch face*.

Of course, I was much happier than my face expressed *forever resting bitch face *.

7. Zermatt
Så om du har kryckor, har svårigheter att andas på höga höjder eller bara avskyr att röra på dig i terräng? Då är lilla Zermatt stället för dig!
Zermatt har vanligtvis cirka 5000 invånare så ALLA känner alla (våra guider hälsade praktiskt taget på alla förbipasserande).
Staden är heeelt bilfri, det existerar endast elbilar och endast hotell eller restauranger/butiker har behörighet att äga en. Eltaxis existerar såklart! I Zermatt finns väldigt många restauranger och nästan inga turistfällor, allt är väldigt genuint. Till och med McDonalds i Zermatt befinner sig i ett hus i alpstil.

7. Zermatt
So if you have crutches, have difficulty breathing at high altitudes or just don't like to move in terrain? Then tiny Zermatt is the place for you!
Zermatt usually has about 5000 inhabitants, so everyone knows everyone (our guides practically greeted everyone we passed).
The city is completely car free, it only exists electric cars and only hotels or restaurants / shops have the right to own one. Taxis, of course, exists! In Zermatt there are lots of restaurants and almost no tourist traps, everything is very genuine. Even McDonalds in Zermatt is in a Alpine-styled house.

Glöm ej att besöka Fuchs bageri för att köpa små svartnosade får-kakor.

Don't fort get to visit Fuchs bakery to buy some blacknosed sheep cookies.

Likes

Comments

Travels , Switzerland

This post is in collaboration with Switzerland tourism

När schweiziska turistbyrån frågade om jag ville följa med på en resa genom alperna med ett gäng andra resebloggare så tackade jag väldigt fort ja! Jag har varit i Schweiz en gång tidigare, med skolan i Geneve, den resan bjöd inte på sådana sagolika vyer av berg och dalar som jag hade förväntat mig, så att få åka och bergsvandra i kantonen Valais lockade väldigt mycket. Detta är ett av flera inlägg om vår resa till Schweiz, vi var totalt sju bloggare (Freedomtravel med Peter och Helena, Sanna, Rania och Helena) inklusive vår charmiga guide Adrien från schweiziska ambassaden.


When the Swiss Tourist Office asked if I wanted to join on a trip through the Alps with a bunch of other travel bloggers, I said yes to this very quickly!
I have been to Switzerland once before, with my school in Geneva, that trip did not offer such fabulous views of the mountains and valleys that I had expected, so to get chance to hike and in the canton of
Valais was very high on my bucketlist.
This is one of several entries on our trip to Switzerland, we were a total of seven bloggers, including our charming guide Adrien from the Swiss Embassy.

Vår resa började i den lilla byn Nendaz. Här checkade vi in på spa hotellet Nendaz 4 Vallés. Vi möttes av en solig och vacker dalgång och just denna kväll så hade turistbyrån i staden organiserat en valaisisk kulturkväll!

Our trip began in the small village of Nendaz. Here we checked into the spa hotel Nendaz 4 Vallés. We were greeted by a sunny and beautiful valley and this evening, the tourist office in the city had organized a valaisian cultural appreciation evening!

Vi bjöds på den lokala favoriten - Raclette osten, som skulle komma att definiera hela vår resa. Osten tillverkas bara i denna kanton och i ett separat inlägg kommer jag visa hur den tillverkas på plats.

We were invited to try out the local favorite - Raclette cheese, which would define our entire trip. The cheese is only made in this canton and in a separate post I will show how it is made at a fabric.

En annan typisk valaisisk specialitet är aprikosen, den används flitigt i maten och vi fick faktiskt nästan bara aprikospaj till dessert vid varje måltid. Men absolut godast är den när den är färsk!

Another typical valaisian specialty is the apricot, it is used extensively in food and we actually got almost only apricot pie for dessert at each meal. I believe it tasted by far the best when it's uncooked!

Framför vårt hotell så hade alphorn musiker radat upp sig och framförde vackra stycken med instrumenten. Alphorn användes för att kommunicera herdar emellan och kan höras på ett avstånd som fem till tio kilometer! Vi fick möjlighet att prova blåsa och det var väldigt svårt att få fram en en ton kan jag säga.

In front of our hotel, the alphorn musicians were standing and performed beautiful pieces with the instruments. Alphorn was used by herds to communicat and can be heard at a distance of five to ten kilometers! We had the opportunity to try blowing and it was very difficult to even create a proper tune!

Rågbröd, aprikoser, Raclette ost och lokalt vitt vin - godare kan det inte bli på en alpkulle!

Rye bread, apricots, raclette cheese and local white wine - it just can't getter any better than this on an alp hill!

Jag blev så fånigt lycklig av att höra alphornen tuta, se de guldbeklädda bergen och njuta av den lokala maten. Jag kan väl inte vara den enda så blir så berörd av såna vardagliga ting?

I was so goofy happy to hear the alphorns, watch the golden mountains and enjoy the local food. I can not be the only one who becomes so touched by such everyday things?

Kolla bara! Som en liten Disney by!

Would you look at this! Like a little Disney village!

Likes

Comments


Tjänar du pengar på din instagram? Får du betalt för VARJE bild? HUR mycket får du betalt?

Jag får dessa frågor nästan dagligen skickade till mig på instagram, folk undrar hur det egentligen funkar och hur man börjar från att göra nånting i hobbysyfte till att faktiskt få betalt för sitt arbete (för det är vad det är - ett arbete).
Hur börjar man med att sälja in sig själv och sina tjänster på instagram? Vem vänder man sig till för hitta (betalande) kunder?

Nu hoppas jag ni läst del ett i den här guiden - och att likesen och engagemanget från ens följare har växt. Många företag väljer att sätta sin gräns på cirka 5000 följare minst, vilket jag tycker är rimligt (sjävklart så spelar engagemanget från följarna in väldigt mycket) men 5000 är en bra start siffra. Då kan man även börja sälja in sin produkt - produkten i detta fall är en själv och människorna man kan nåt ut till, influera. Ska vi börja? (English version further down)

1. Skriv din email i bion
First things first, skriv din email tydligt i din bio. Absolut inga hänvisningar till att man kan skriva i DM - många företag kollar upp profiler via internet och kan således inte skriv på insta meddelande. Detta förenklar det avsevärt för företag att nå ut till dig.


2. Signa upp dig på influencer plattformar
Det finns massvis med olika företag som sköter kontakten mellan influencers och företag - dem sköter kampanjförslag samt fakturahantering och betalar oftast ut ersättningen via PayPal eller som lön. När man är med i deras register så arbetar dessa företag aktivt med att hitta passande samarbeten för sina profiler.
Exempel på dessa är:
whalar.com interlaced.com

Det finns säkerligen många fler som man enkelt kan hitta genom att söka på "instagram influencer platform" på google.


3. Bestäm ett pris
Du måste själv aktivt veta ditt pris så att du kan vara först ut med prisförslag om ett samarbete kommer på tal. Enkelt sett så brukar man oftast ta (ungefär) 1kr/like per bild. Alltså, får du i snitt cirka 500 likes, så kan du ta 500kr per bild. Andra går efter antalet följare - per 10 000 följare så tar man cirka 1000kr. Sjävklart så är det fritt fram att sätta sina helt egna priser. Jag rekommenderar att börja lite lägre och sedan höja priset lite för varje nytt samarbete. Men gör ingen annans jobb gratis! Detta leder oss in på nästa punkt..


4. Lär dig förhandla
Stå fast vid ditt pris - du kommer aldrig tjäna pengar om du väljer att göra alla samarbeten via barter. Glöm aldrig att om man ger företag gratis exponering på sina kanaler, så är detta värt så mycket mer än nästan vilken gratis produkt som helst. I nästan alla fall (99%) så kostar det i princip ingenting att ge bort produkter, vare sig det är saker eller upplevelser. Företag lägger på en stor marginal på sina säljpriser så låt er inte luras när dem skriver "du får produkter till ett värde av.." - företaget har säkerligen bara betalat en bråkdel av priset på inköpet.

Om du får ett mejl med ett samarbets-förslag - var tydlig redan i början med att du vill ha betalt.
I många fall så kan man förhandla sig till ersättning. Titta vilka andra influencers företagen samarbetar med, om det är riktigt stora profiler så får dem definitiv betalt, varför skulle inte du få?

Om en ENDA kund köper det du har rekommenderat så har produkten dem skickat ut blivit "betald" för - tänk er om två eller tre kunder köper - då har företaget gjort en vinst!

Om du får ett nej eller kanske, är detta argument du kan ta till:

- jag har utvecklat min instagram såpass mycket så det är väldigt många som vill synas och blir omnämnda, därför tar jag från och med nu betalt.

- ett samarbete med en influencer är mer lönsamt än annonser i tv och tidningar - en influencer har ett konkret kontaktnät som får en direktlänk till er webshop/sida för att göra ett direktköp.

- om jag ska dela en rabattlänk i mitt namn till er, då har jag rätt till att få mellanskillnaden som betalning.

- varför ska ni kunna använda mina plattformar utan ersättning - skulle ni erbjuda en tidning som *svenska dagbladet* endast produkter i ersättning för en annons?

Om ett företag ändå inte vill betala - synd för dem, stå på dig och ta inte emot produkterna gratis, du kommer hitta andra kunder.


5. Skicka ut dina uppgifter till PR byråer
Om du inte berättar om dig själv så kommer ingen hitta dig, right?
Så sammanfatta dig själv och din statistik i ett media-kit (du kan göra ett enkelt och gratis på canva.com, bild exempel på mitt media-kit finns längre ner) och skicka ut till alla relevanta PR-byråer i din stad. Presentera dig, skriv vilka områden du är intresserad av och med vilka sorts kunder (är det mat, mode eller träning) du kan erbjuda dig att samarbeta med. Ha en bra dialog med dina PR byråer, dessa kan du vända dig till för stöd och ideer om hur man kan utveckla sin instagram.


6. Ta betalt rätt

Om du har möjlighet att ett AB eller enskild firma, gör det - då kan du enkelt skicka ut fakturor och få hjälp av skatteverket för att skatta dina inbetalningar korrekt. Annars så finns det fler olika sidor; så som frilansfinans eller coolcompany som fakturerar dina kunder när du inte har eget företag - dock så är min erfarenhet av dem att de tar ganska stora procenter för sina tjänster. Gå aldrig med på att få betalt svart - det gynnar inte dig i längden. Swish till ett privat nummer är inte korrekt betalning exempelvis.


7. Leta aktivt efter samarbeten
Sitt inte bara och vänta på att mejl ska komma in, ta en titt på ditt flöde, vilka produkter/upplevelser fotar du naturligt? Vem skulle DU kunna kontakta och skapa ett genuint samarbete med?

Fotar du mycket träning? kontakta något proteinpulver företag, skriv till ett gym/hotell och fråga om du kan komma och fota/recensera deras anläggning.

Fotar du mycket mat?
Kontakta företagen som finns på maten/produkterna du vanligtvis köper/fotar! Skriv till restauranger!

Fotar du mode? Kontakta olika klädesmärken, både internationella och nationella, var aktiv på modeveckorna och skaffa ett bredare kontaktnät.

Alla produkter, ja allt man använder varje dag har ett företag bakom sig som vill utvecklas och nåt ut till fler, du som influencer kan hjälpa och det enda du behöver göra att visa att du finns.

Skriv ett genuint mejl där du skriver varför just dina sida skulle passa för just det här företaget, vilken målgrupp kan du nå ut till osv - skicka inte ut massmejl skrivna på samma sätt - detta syns väldigt tydligt och brukar inte ge resultat. Och juste, se till att mejla den som är pressansvarig på företaget eller marketing manager.

Exempel på mitt media-kit / example of my media kit


Do you make money on your instagram? Are you getting paid for every picture? How much do you get paid?

I get these questions almost daily sent to me on instagram, people wonder how it really works and how to start from doing something as a hobby to actually getting paid for their work.

How do you start selling sponsored content on instagram? Where do you find (paying) customers?

Now I hope you read part one in this guide - and the likes and dedication of your followers have grown. Many companies choose to set their limit of approximately 5000 followers at least, which I think is reasonable, of course people with less followers also do business on instagram so thats all up to you. When you reached this magic number you can also begin to start selling your product - the product in this case is well, yourself and all the people you can reach out to, the ones that you can influence. Shall we begin?


1. Put your email in the bio

First things first, put your email clearly in your bio. Absolutely no references to writing in DM - Many companies look up profiles over the internet and thus can not write insta messages. This will make it easier for companies to reach you.


2. Sign up on various influencer platforms

There are a lot of different companies dealing with influencers and companies - they handle campaign proposals and invoice management and usually pay out the payment via PayPal or as a salary. When included in their records, these companies are actively working to find suitable collaborations for their profiles.

Examples of these are:

whalar.com

interlaced.com

There are certainly many more that you can easily find by searching the web for "instagram influencer platform".


3. Set a price

You must set your price in case a possible collaboration proposal will come. One price guideline is, that take (approximately) 1kr / like per picture. So if, on average you get about 500 likes, that means that you can charge 500kr per picture. Other guide lines depend on the number of followers - per 10,000 followers, you will receive approximately 1000kr. Of course, it's free to put your own prices. I recommend starting a bit lower and then raising the price a bit for each new collaboration. But don't do any job for free! This leads us to our next item..


4. Learn to negotiate

Stick to your price - you will never earn money if you choose to make all collaborations through barter or free. Never forget that giving companies free exposure on your channels, is worth so much more than almost any free product. In almost all cases (99%), it costs basically nothing to give away products, whether it's things or experiences. Companies put a big margin on their selling prices so do not be fooled when they write "you get this much value worth of products." - The company has certainly only paid a fraction of the price for the product.

If you get an email with a collaborative proposal - be clear at the beginning that you want to be paid.

In many cases, one can negotiate a compensation. Look at what other influencers the company is working with, if they are really big profiles they are definitively getting paid, why would'nt you be?

If a single customer buys the thing that you have recommended, then the product sent to you has been "paid for" - just think about it if two or three customers will buy - then the company has made a profit!

If you get a no or maybe about gettin paid, these are arguments you may use:

- I have developed my instagram so much, so there are so many who want to be mentioned, so I only do paid collaborations.

- Collaboration with an influencer is more profitable than television and newspaper ads - An influencer already has a trusted audience that will get a direct link to your webshop/page to make an instant purchase.

- If you wish to share a discount link in my name to your shop, then I have the right to receive the very difference as a payment.

- why should you be able to use my platforms without compensation - would you offer a newspaper like * basically any paper * only products in compensation for an advertisement?

If a company still does not want to pay - that's their loss, stand up for yourself and do not receive the products for free, you will find other collaborations.


5. Send out information about yourself to PR agencies

If you will not tell anyone about yourself, nobody will know about you, right?

So summarize yourself and your stats in a media kit (you can do it easily and for free at canva.com, picture examples of my media kit up) and send out to all relevant PR agencies in your city. Present yourself, write what areas you are interested in, and what kind of customers (food, fashion or workout) you can offer yourself to collaborate with. Have a standing dialogue with your PR agencies, you may turn to these for support and ideas on how to develop your instagram.


6. Get paid right

If you have the opportunity open up a company - with a proper company of your own you can easily send out invoices and get help from the tax office to properly tax your payments. Otherwise, there are companies that handle the invoice if you don't have a company of your own; such as freelance finance or coolcompany (in Sweden) that invoice your customers - however, my experience is that they take quite a large percentage for their services. Never agree to get paid black - it will not benefit you in the long run.


7. Search for new collaborations daily

Do not just wait for the emails to come, take a look at your feed, what products/experiences do you naturally photograph? Who could YOU contact and engage to create a genuine collaboration with?

Do you workout a lot? Contact any protein powder company, write to a gym/hotel and ask if you can come and photograph/review their facility.

Do you enjoy cooking/eating food?

Contact the companies that are on the food/groceries you usually buy/photograph! Write to restaurants and tell them you wish to try them!

Are you into fashion? Contact different clothing brands, both international and national, be active at the fashion week.

All products, yes, basically everything that you use every day has a company behind it that wants to develop and reach out to more people, you as an influencer can help and all you need to do is to show them that you exist.

Write a frank email where you tell them why your page would fit as an influencer for this company, what you uniquely have to offer - do not send out mass mails written in the same way - this is very see through and usually does not give any positive results. And, make sure to email the person responsible for the company's PR or the marketing manager.

Likes

Comments

Restaurants, Stockholm , Collaboration

In collaboration with Haymarket by Scandic

Ni tror väl att jag äter sötsaker hela tiden? Och det är väl delvis sant ändå haha. Men hur kan man stå emot ett helt rosa och skimrande ställe som Gretas på Haymarket?
Jag och mina vänner Oksana, Julia och Luba fick möjlighet i veckan att smaka på hela Gretas sagolika sortiment - bordet fylldes till bredden och liknande något ur Alice i underlandet.

You might think I'm eating sweets all the time? And well, partly it's true haha. But how could you resist a completely pink and shimmering place like Gretas at Haymarket?

Me and my friends Oksana, Julia and Luba were given the opportunity earlier this week to try out the whole fabulous menu at Gretas - so we filled the table with all kinds of sweets, to the very point that it started to look like the Mad hatters tea party

Det är verkligen nånting med detta ställe, blir helt överlycklig av inredning och allt rosa och guldiga - kommer definitivt vilja ha ett hem i samma stil! Hör Sinatra i bakgrunden, känn doften av söta macarons, slå dig ner i en pösig rottingsoffa med påfågel-mönstrade kuddar och se dig om för allt allt är pastellfärgat. Om jag vore ett cafe så skulle jag vara Gretas, utan tvekan!

There really is something about this place, I'm being completely overjoyed by the decor and everything pink and gold - I definitely want a home in the same style! Hear Sinatra in the background, smell the sweet macarons, settle down in a puffy rattan sofa with peacock-patterned pillows and discover that everything, yes everything is pastel colored. If I were a cafe, I would be Gretas, no doubt about it!

En marängbakelse med en hemlighet - den var nämligen fylld med tärnade jordgubbar!

A meringeue-pastry with a secret - it was filled with diced strawberries!

Tar varje möjlighet att känna mig som att jag är Grace Kelly i en 50-tals film, min succé (som har blivit som ett signatur-plagg för mig faktiskt) är från Valentino.

I'll take every opportunity to feel like I'm Grace Kelly in a 50's movie, my success-blouse (which has become a signature item for me actually) is from Valentino.

Macaronerna på detta ställe är högre i pris än på till och med Laduree. Vi tog in alla dagens macaroner för att avgöra om det var välförtjänt - och det var det!:

- Salt-lakrtis, smakade väldigt sött och krämigt. Jag som vanligtvis avskyr lakrits i nästan alla dess former, men i macarons så passar den väldigt bra!

- Salt karamell, självklart var även denna god, men då just smaken salt karamell blivit så otroligt överhypad (man kan ju nästan köpa vad som helt med smak av salt karamell!) så var jag lite trött på den haha.

- Jordgubbe, den största macaronen var en med smak av jordgubb, och den var solklart vår kvartetts överlägsna favorit! Den hade torkade jordgubbar i mitten vilket höjde smaken av just jordgubbe något enormt!


The macarons in this place are higher in price than at Laduree. We took in all the of today's macarons to determine if it was well justified - and it really was!:

- Salty licorice, tasted very sweet and creamy. I usually don't like licorice in almost all of its forms, but in a macarons it's very good! I could take two even!

- Salted caramel, of course, this one was very good too, but the taste of salty caramel has become so incredibly over hyped (you can almost buy anything with the taste of salty caramel!) so I personally have grown a little tired of it haha.

- Strawberry, the largest macaron had a strawberry flavour, and it our little quartet's big favorite! It had dried strawberries in the middle which richened the taste of strawberry a lot.

Skriver anteckningar medan Julia värmer sig med cappuccino. Det var verkligen så roligt att tillsammans med dessa duktiga tjejer fota, äta, skratta, utbyta ideer och komponera små scener. Precis sånt jag gör själv när tid finns över från jobb och studier, så vi kommer definitivt fortsätta göra saker tillsammans, håll utkik på våra sociala medier!

Writing notes while Julia is warming up with a big cappuccino. It was really fun to get along, together with these girls, eat, laugh, exchange ideas and compose small scenes. Just the way I do myself when there's time left after work and studies, so we'll definitely continue doing things together. Stay connected at our social media!


Likes

Comments

Restaurants, Stockholm

Tänkte visa er när jag äntligen fikade med Oksana (_miss_maleficient_ - på insta). Underbart att möta någon som fotar och sköter sin instagram på liknande vis som jag. Vi är båda lika drivna när det kommer till att få till den perfekta bilden och hon delar även mitt stora picknick intresse hehe.
Ska faktiskt möta upp henne och två andra tjejer redan imorrn för blogg-möte på Gretas!

I thought I'd show is the day when I finally got up catch up with Oksana (_miss_maleficient_ - on insta). It's great to meet someone who takes care of her instagram in a similar way as me. We are both equally driven when it comes to take the perfect picture and she shares my big picnic interest hehe.
I will actually meet her and two other girls already tomorrow for a blog meeting at Greta's!

Vi beslöt oss för att börja vår måndagsmorgon på Grand café. Det är beläget vid vattnet mittemot Grand Hotel och har endast öppet under sommaren. Caféet är sådär perfekt Wes Anderson inspirerat med små unika bakelser och pappersmuggar i olika pastellfärger. Jag tycker definitivt det är väldigt prisvärt att gå hit, då man faktiskt äter bakelser gjorda utav en av Stockholms bästa konditorier.

We decided to start our monday morning at the Grand Café. It is located by the water opposite of the Grand Hotel and is open only during summer. The cafe is so perfectly Wes Anderson inspired with small unique baked goods and cups in different pastel colors.

En väldigt fransk frukost - croissanter med cappuccino och lemonad + en rosmacaron-bakelse.
A very French breakfast - croissants with cappuccino and lemonade + a rose-macaron pastry.

Senare under kvällen så hade Niklas och jag plockat massa hallon, svartvinbär och jordgubbar och då det var så mycket bär så gjorde jag en tårta till familjen. Den är redan uppäten på endast 24 timmar kan jag tillägga!
In the evening, Niklas and I picked lots of raspberries, black currants and strawberries and then there were so many berries that I decided to made a cake for the family. It's already gone in only 24 hours I tell you!


Man tackar inte nej till detta!
You cannot turn down to this!


Tårta:
Sockerkaksbottnar
Marängbottnar
Vaniljkräm
Mosade bär med socker
Vispad grädde

Cake:
Spongecake tiers
Meringue tiers
Vanilla custard
Mashed berries with sugar
Whipped cream


Inga måttangivelser - för lite så bakar jag, går på känsla bara!

No measurements given - bee cause that's how I usually bake, I just go with the flow simply!

Likes

Comments

Tips , Lists, Motivation

Jag får ofta frågor om hur man växer och utvecklas på instagram - samt hur går jag tillväga för att även få betalt för mitt arbete?

Jag har instagrammat i snart 5 år, med både toppar och dalar, och bloggat i snart ett kvartal. Instagram är något jag är veteran inom, jag var helt enkelt med från början och minns till och med tiden när populära hashtags så som strawberries bara hade cirka tusen inlägg, det ni! Instagram har ju helt klart försvårat det att växa för konton - då dem byter algoritmer varje dag - vilket betyder att om man är genuint intresserad av någon profil så måste man själv aktivt likea och kommentera för att inte "förlora" dem i sitt flöde.

Denna guide är uppdelad i två delar och vänder sig till alla som redan har hittat sitt unika filter, sina favoritmotiv att fota och blogga om och är säkra i sitt bloggande - men enda frågan är: var är följarna och engagemanget, varför växer det inte mer? Här är första delen med hur man får mer likes och fler följare.


1. Tagga x 3

Tagga från tre olika fronter: tagga dels med hashtags (obviously) välj inte de allra största och banala taggarna (så som #love #food) utan ta taggar med cirka 50-300 000 inlägg, här är det inte lika skräpigt som i stora hashtags + att det mer troligt är riktiga människor som likear dessa bilder och inte automatiserade botar. Ha 30 färdiga taggar i dina anteckningar att bara kopiera in i inlägget när det väl ska upp. Ha lite olika taggar för exempelvis outfits, mat, resor.

Tagg nummer två: geotaggen! Se till att alltid geo tagga din locsion, restaurang, hotell eller stadsdel. Här kommer ännu fler riktiga människor hålla till, och det är ju dem man vill åt. Även om fotot bara är taget mitt i ingenstans, geotagga nånting iallafall.

Sista och mest användbara taggen (i min mening) är att tagga stora instagram-sidor, (profiler med mer än 50k följare) typ resesidor, flatlays, luxuryposts i sin bild. Folk går in och kollar vad dessa profiler blivit taggade i eller så kanske själva profilen likear eller till och med repostar, win win för din bild!. Undvik dock att tagga stora privata profiler, håll er till "communities", kids!


2. Engagera dig!

Glöm inte att likea och kommentera dem du följer DAGLIGEN. Om inte du stödjer dem så kan du inte förvänta dig stöd, så enkelt är det. Ta även dig tid att gå igenom "explorer page" börja med en bild och scrolla dig neråt, kommentera och likea alla bilder på vägen. Dessa är specifika bilder utvalda för just dig baserade på dina hashtags och sökningar. Instagrams syfte är att du ska engagera dig med dem, så halva jobbet är ju liksom redan gjort. Kommentera även de största profilernas bilder (typ bloggare med 100 000-300 000 följare) så fort de lagts upp för att på så vis göra dig själv synlig i kommentarerna, ju mer du syns i kommentarerna desto större chans att även deras följare får intresse för dig.


3. LB, CB, FB

Har du nånsin tänkt på varför folk kommenterar Kardashian klanens bilder med "first" eller "LB" ? Dessa förkortningar står för likeback, followback, commentback, och first innebär att man vill få en like på första bilden helt enkelt. Detta gör man för att få riktiga kommenterar och likes tillbaka. Antingen kan man skriva dessa kommentarer själv och vänta in likesen, eller så klickar man in sig på valfri Kardashian och går in på profilen som kommenterat LB eller CB och likear eller kommenterar. Självklart gäller det att hålla etiketten här och både ge och ta likes.


4. Följ rätt

Om man vill boosta sitt följarantal så bör man göra detta ytterst noggrannt, man kan självklart följa en massa killar från New Delhi och få 1000 nya följare på två dagar, men chansen är väldigt liten att dessa följare kommer vara intresserade av din nisch (såvida man inte driver en curry-sida). Det man vill åt är riktiga följare som man kan skapa en relation med, som är genuint intresserade och som man kan utbyta tankar och ideer med. Rikta istället in dig på någon du ser upp till och som har en liknande profil som du har - samma fotostil, liknande intressen. "Ta" grovt sett denna profils följare, börja följ dennes följare och hoppas på att dem följer tillbaka. Alternativt följ de konton som likear din idol-profils bilder. Du gör dig helt enkelt synlig till potentiella följare genom att följa dem, om inte du visar att du finns, hur ska dem då hitta dig?


5. Instagram-vänner

Lär känna dina instagram vänner IRL för att kunna stödja varandra, fota gemensamt era motiv - exempelvis matbilder, picknick eller resor. Om ni är flera konton som ständigt taggar varandra i era bilder så börjar allas följare sakta men säkert även följa de andra i gruppen.

Del två om hur man börjar tjäna pengar och komma i kontakt med rätt personer kommer upp i veckan!

I often get questions about growing and developing on instagram - and how do I start to get paid for my work? I have had instagram food for almost 5 years, with both peaks and valleys, and blogged for almost a quarter of year now. Instagram is something I'm a veteran in, I was there at the very beginning and I even remember when popular hashtags like strawberries only had about a thousand posts! Instagram has obviously made it difficult to grow - as they change algorithms every day - meaning that if you are genuinely interested in any profile, you must actively react and comment in order not to "lose" them in your feed. This guide is divided into two parts and addresses all who have already found their unique filter, their favorite motive to photograph and blog about and are confident in their blogging - but the only question is: where are the followers and the engagement, why doesnt it grow anymore? ? Here's the first part of how to get more likes and more followers.


1. Tag x 3

Tag from three different fronts: tagging with hashtags (obviously) and do not choose the largest and most lumpy tags (such as #love #food) but tag tags with about 50-300,000 posts, there is not as much spamming as in the big hashtags + it is more likely to be real people who like these pictures with unique tags and not automated bots. Have 30 tags in your notes to just copy into the post when it's up. Have different tags in store for outfits, food, trips, for example. Tag number two: the geo tag! Here there are even more real people, and that's the ones you want to engage. Thus, even if the photo is just taken in nowhere, geo tag the country at least. The last and most useful tag (in my opinion) is to tag large instagram pages in your photos, (profiles with more than 50k followers) like travel pages, flatlays, luxuryposts. People are looking into what these profiles have been tagged in or maybe the profile itself will repost you, its a win win for your picture !. However, avoid tagging big private profiles, stick to "communities", kids!


2. Engage

Do not forget to like and comment on those you follow DAILY. If you dont support them, you can not expect support, it's easy. Take your time to go through the explorer page, start with a picture and scroll down, comment and like along the way. These are specific pictures selected for you based on your hashtags and searches. Instagram's purpose is for you to get involved with them, so half of the job is already done. Also comment on the biggest profile photos (like bloggers with 100,000-300,000 followers) as soon as they post, in order to make yourself visible in the comments, the more you are seen in the comments, the greater the chance that their followers will be interested in you.



3. LB, CB, FB
Have you ever wondered why people comment on the Kardashian clan's pictures with "first" or "LB"? These abbreviations stand for likeback, followback, commentback and first means that you want to get a like on their first picture simply. This is done to get real comments and likes back. Either you can write these comments yourself and wait for the likes, or click on any Kardashian and enter the profile that commented on LB or CB and stat liking or commenting. Of course, it's important to both give and recieve likes.

4. Follow the right accounts

If you want to boost your followers, you should do this extremely carefully. You can of course follow a lots guys from like New Delhi and get 1000 new followers in two days, but the chance is very small that these followers will be interested in your niche (unless you run a curry page) and comment. What you want is true followers that you can create a relationship with, which are genuinely interested and that you can exchange thoughts and ideas with. Instead, target yourself with someone you look up to and who has a similar profile to yours- the same photo style, similar interests. "Grab" roughly the followers from this profile, start following his/hers followers and hope that they follow back. Alternatively, follow the accounts that are like your idol-profiles pictures. You need to make yourself visible to potential followers by following them, unless you dont show them that you are there, how will they find you?


5. Instagram friends

Get to know your Instagram friends IRL and start to support each other, share your photo motives, for example, food, picnics or trips. If you are several accounts that are constantly tagging each other in your pictures, everyone's followers slowly and surely will follow the others in the group.


Part two about how to make money and engage with clients will be posted this week!

Likes

Comments

Tips , Food, Lists

Gräset är så grönt det kan bli och solen precis så varm så att man inte får värmeslag, och därför kan jag inte undvika att spendera tiden ute på bland dungar och ängar. Här kommer därför mina fem bästa tips på hur man skapar sig en picknick i i mitt favorittema - engelskt 1800-tal - för alla vill väl befinna sig i en viktoriansk Austen roman lite då och då? @Taisaviz och jag tog sjävklart tag i saken och gjorde verklighet av tankarna!

The grass is as green as it could possibly be and therefore I cannot help spending time in meadows. Here are my five best tips on how to create a picnic in my favorite theme - English 19th century - because everyone wants to be in a Victorian Austen novel once in a while, right?

1. Långa klänningar och lockar
Glöm allt som har med jeans och byxor att göra - ta fram din mest fladdrande kjol och kombinera med andra skira tyger, släpp håret löst och locka det för att uppnå den rätta estetiken. Om det finns gentlemens med i sällskapet bör dessa pryda sig med sina finaste kravatter, eller flugor går också bra.

1. Long dresses and curls
Forget everything about jeans and pants - put on your most flattering skirt and combine with other light fabrics, loosen your hair and curl it to achieve the right aesthetic. If there are gentlemen in the company, they should adorn themselves with their finest necklace ties, bow ties works as well.

2. Ta bara med sötsaker!
Äta riktig mat kan ni göra sen, nu ska vi bara ta med créme de la créme. Slå på stort med frasiga croissanter, bär i överflöd och massa choklad såklart. Pluspoäng om man lyckas få med sig scones och macarons!

2. Only bring sweets!
Eating proper food is something you could do later, now we're just bringing the créme de la créme. Surprise everyone with large crispy croissants, berries in abundance and lots of chocolate of course. Plus points if you manage to bring scones and macarons!

3. PLOCKA BLOMMOR
Kan jag någonsin få nog av vilda blommor? När ni sitter och äter och njuter på gräset så är det viktigt med små bensträckare, plocka blommor är den perfekta inte så ansträngande och inte så livsnödvändiga sysslan - alltså perfekt för 1800-tals aristokratin! Plocka blommorna, titta på dem, lär dig deras namn, ta med dem hem.

3. PICK FLOWERS
Will I ever get enough of wild flowers? When you're sitting and eating, enjoying, it is utterly important to go on small quests - picking flowers is a perfect little activity - not so stressful and not a very necessary task - perfect for the 19th century aristocracy! Pick the flowers, look at them, learn their names, bring them home.

I never travel without my diary. One should always have something sensational to read.

4. Ta alltid med en bok
Den kan vara tom - för dig att fylla med tankar, listor över fiender, sketcher, att föra en penna över tomma vita blad i naturen är en terapi i sig. Eller så kan man ta med sig en redan fylld bok - av någon annan - en diktbok, en biblioteksbok eller fiendes dagbok.
Som citatet lyder: "Never trust anyone who hasn't brought a book with them"

4. Always bring a book
It can be empty - for you to fill with thoughts, lists of enemies, sketches - bringing a pen over empty white sheets in the nature is a therapy in itself. Or you can bring an already-filled in book - by someone else - a poem, a library book or an enemy's diary.
Always have this quote in mind: "Never trust anyone who has not brought a book with them"

5. Drick nånting tidsenligt - gammaldags läsk eller te
Att dricka pastellfärgade drycker bör göras oftare, speciellt när det har smak av blommor, det kan väl inte bli mer viktorianskt än så? Fentimans finns förutom i rossmak även med fläder och citron! Nästa gång ska jag även försöka få med mig en liten termos med te och små nätta tekoppar med fat, tycker sötsaker smakar bäst när man får dricka nåt varmt till. !

5. Drink some old-fashioned soda or tea
Drinking pastel drinks should be done more often, especially when it has the exquisite taste of flowers, could it be more Victorian than that?
Fentimans are available not only in rose flavor, but also with elder and lemon! Next time I will also try to bring a small thermos with tea and tiny dainty teacups. I believe sweets tastes even better when you drink something warm alongside.

(6. Föreviga allt med din smartphone)
Jag är helt säker på att om det fanns sociala medier på 1800-talet så skulle Oscar Wilde och hela den engelska societén vara dem mest frekventa användarna av dessa medier. Så glöm för allt i världen inte att fota allt för framtida generationer.

(6. Eternalize everything with your smartphone)
I am absolutely sure that if there was social media in the 19th century, Oscar Wilde and the entire English society would be the most frequent users of these medias. So for all the good in the world, do not forget to photograph everything for future generations.

Likes

Comments

Stockholm , Motivation, Throwback

Förra året då sommaren var lite mer somrig så var jag nyss hemkommen från Monaco och skulle träffa upp min instagram-vän sen flera år Marina. Hon var på genomresa i Europa och frågade om jag ville mötas och visa mitt Stockholm, självklart svarade jag!

Last year when summer was a bit more summery, I had just returned from Monaco and was about to meet my instagram friend Marina. She traveling through Europe and asked if I wanted to meet up and show her my Stockholm, of course I answered!

Vi gick till Gretas såklart, ett mer Milana passande ställe får man leta efter (dock så har jag inte satt min fot där sedan förra juli, varit helt galet upptagen) allt är i rosa och guld, maten är uppiffad med små detaljer och musiken skulle passa i en Wes Anderson film.

We went to Greta's, of course, I dare you to fin a more Milana suitable place (though I have not put my foot there since last July haha, I've been crazy busy) everything is in pink and gold, the food is upscale with little details and the music could fit in any Wes Anderson movie.

Marina trivdes, hon berättade allt om hur livet ser ut på andra sidan jorden i Brasilien - där hon bor.
Marina approved the venue, and she told everything about life on the other side of the earth: in Brazil - where she lives.

Kontentan av denna throwback är att:
1) tiden går fasligt fort, det känns som det var bara för nån vecka sen som vi pratade.
2) det är definitivt läge att besöka Gretas snart

The summary of this throwback is that:
1) Time flies awfully fast, it feels like it was only a week ago as we spoke.
2) It's definitely time to visit Gretas soon

Likes

Comments

Title

Instagram@norrskenet