¤ Inredning

Okej, nu tycker väl de flesta att furuväggar hör hemma i bastun, kanske i stugan eller så, men jag har fått helt dille på furuväggar. Och det bästa av allt är att jag har övertalat - eller kanske mer överbevisat - Jonas att furuväggar hade varit helt fantastiskt fint i det nya huset på övervåningen där vi skall ha vardagsrummet samt hallen då rummen lixom sitter ihop med trappen.

Vi kommer inte ha obehandlade furuväggar som de typiska stug o bastuväggarna, utan vi kommer att betsa dem mörkare (vilket kommer funka för rummet är enormt så man kan ha mörka väggar) . Sedan ska vi måla tak och lister vita, just nu är dem typisk 80 tal och mörka..


Lite som nedan är det tänkt.. så det blir ett mysigt ombonat vardagsrum, lite som vi har idag..

Likes

Comments

¤ Mammaliv

​Idag fick pappan i familjen sovmorgon och Valdemar och jag gick upp kl sex (!) redan, antar att dagis tiderna sitter i även på helgerna.. Annars ska vi nog mest vara ute idag om vädret tillåter, Jonas ska fixa lite med bilen och jag ska väl försöka plugga någon timme iallafall. 

Likes

Comments

​Igår hade Jonas och jag Fredagsmys med skräckfilm. Vi hade tänkt gå på skräckfilmsbion inne i Ånge (lights out) men med en liten kille som ska sova kl sju så gick det inte helt ihop så det sket sig. Istället stannade vi hemma med ost och kex och kikade på The Conjuring 2 i soffan. Vi har sett ettan förut i Norge och den tyckte vi va skitbra så vi hade höga förhoppningar och visst var tvåan bra också! Läskig och obehaglig som skräckisar ska vara, så den kan jag verkligen rekommendera!

Bildresultat för the conjuring 2

Likes

Comments

​Igår tog jag "ledigt" från allt som har med skola och göra och åkte in till Sundsvall istället för att gå runt i Birsta. Egentligen hatar jag Birsta och alla dess rondeller och bilar som aldrig blinkar och den irritation det medför haha, men tillslut hittade jag dit jag skulle. 

Jag besökte bl.a plantagen för att inhandla lite höst planteringar till huset. Hade en bild framför mig att ha två stora krukor med kinesisk en vid entren (bilderna på plantagen var skitfina - i verkligheten, not so much) 

Så fick skippa enarna och körde på två mindre smaragdtujor istället i rottingkrukor, sedan köpte jag en del ljung och någon annan silvrig växt som hängde lite - tänkte ha dem i balkonglådan på balkongen, och ljungen på en bänk på farstun. Blev lite pumpor också som dekoration till Oktober och sen en lykta för utomhusbruk från ikea. Kommer bli skit fint på farstun nästa fredag! längtar. 

Annars blev det en del praktiska saker som tak och väggfärg till kommande vardagsrum, tavelramar till mina bilder jag beställt samt galgar och någon ljusstake - krimskrams som enkelt följer med efter en tur på ikea.

Nästa gång det blir Sundsvall blir det nog att kika på kök!! :D

Likes

Comments

​Alltså förlåt, jag och blogg går tydligen inte ihop. Jag har lixom inte tiden till det. Sen skolan började igen har allt gått i ett. Valdemar började dagis och drog hem massa skit så jag låg ju däckad i 1.5 vecka, samtidigt började som sagt en väldigt tung kurs (medicin, geriatrik och kirurgi) och det är fortfarande 2 veckor kvar på den men jag är låååångt efter och lär kugga på tentan. Men det finns en omtenta.. hmm Sen har Jonas jobbat en massa för helt plötsligt så fick dem hur mycket jobb som helst och typ 4 deadlines och grejer så vi har ju knappt träffats. Bloggen har helt enkelt bortprioriterats.

MEN en fantastisk rolig jäkla sak har hänt också, vi har köpt ett hus! Och inte vilket hus som helst, utan vår drömhus. Helt sjukt, fortfarande svårt att tänka sig att det är vårt. På fredag får vi nycklarna, ska bli underbart!! Kommer att renovera lite dock för att få det som vi vill, mest kosmetiskt, tapet och målarfärg typ. Lovar att dokumentera allt! Kommer bli så jäkla bra!

Likes

Comments

View tracker

¤ Övrigt


Idag har vi varit ett par i fem år. Hur är det möjligt, hur kan tiden gå så fort? Vi har hunnit med otroligt mycket under dessa år, flyttat allt för många gånger inom Norges gränser, rest runt i stora delar av världen, jobbat onödigt mycket ibland, ätit alldeles för mycket pizza, sett Ankor Wat i soluppgången med flera hundra främmande människor, snorklat och sett en livs levande muräna slingrandes bland koraller, målat om så många rum att man aldrig vill se en pensel igen, lagat bilar för en hel livslängd, ägt skitbilar för en hel livslängd också för den delen, skaffat en otroligt go hund, gift oss, och fått oss en helt fantastisk liten kille, och så väldigt mycket mer. Jag älskar dig så obeskrivligt mycket.

Likes

Comments

¤ Övrigt

​Jag är inte den bästa på detta med att blogga.. Det glöms liksom bort. Men idag har vi iallafall varit på auktion nere i södra sillre. Fick inte med oss något hem men det fanns en hel del intressanta saker, men som vanligt skenar ju priserna iväg, en gammal köksassistans från kanske början av 2000 eller så gick för över 500? Kan det verkligen finnas ett värde i en sådan? Den måste ju vara för "ny"? Aja, hur som helst, vi tillbringade lite drygt 90 minuter där sen började det regna så vi gav oss. Istället åkte Jonas ut med Erik och paddla och jag och Valdemar städade huset och lekte i hans nya rum som äntligen är färdigt. Nu väntar jag på att Jonas ska höra av sig och ge mig "klartecken" att börja med middagen, ska bju Erik på mat också och sen får vi se vad kvällen har att erbjuda. Ha en fin lördag

Likes

Comments

¤ Mammaliv, ¤ Övrigt

​Helgen flög förbi och gick som vanligt för fort. Jag hann jobba extra både lördag och söndagskväll. Däremellan hann vi med att kika på ett nyproducerat hus ute på Åda i Trosa, träffat morfar, fira en 29 åring i Viksberg med lunch och tårta och allt vad det innebär, jag har sovit allt för lite då min lilla guldklimp håller på att få två nya tänder och jag har hunnit springa några varv i elljusspåret - lyckad och effektiv helg ändå och nu rullar veckan igång. Får se vad Valdemar och jag hittar på, ska jobba några kvällar och midsommarfirandet äger rum ute i Viksberg! 

Likes

Comments