Hela helgen har försvunnit i ett nafs.

Har ju haft turen att vara ledig både fredag, lördag och söndag, men helgen har gått lika fort ändå.. Så gott som hela fredagen tillbringade jag och Elin med förberedelser inför lördagens kräftskiva. Det var lekförberedelser, handling och pynt. Sen stack jag iväg på bvc med hilding vid tre tiden och där beslutade vi att testa gröt åt honom för att försöka minska antalet spytimmar stackaren har varje dag, och efter helgen kan vi konstatera att det fungerar! Som det är nu spyr han kanske max 4 gånger per dag, helt fantastiskt! Samt att han verkar uppskatta gröten - alltid kul.

Hur som helst, tillbaka till helgen. Lördagen var det som sagt kräftskiva, och den startade redan kl 13, så från det att man slog upp ögonen på lördag morgon så var det pajbakning och att sätta upp sista pyntet och ordna lekarna - så full rulle helt enkelt, precis som det skall vara.

Dagen började med tipspromenad i regn (som större delen av dagen bestod av..) följt av kräftlunch. Gud.så.gott.det.är.med.kräftor.

Glömmer det varje år, men det smakar ju magiskt! Efter en skapligt lång lunch hade vi 6 kamp som slutade 3 - 3 mellan lag sniglar och harar (tjejer vs killar) och sen var det mest en massa surr och massa ätande resten av kvällen, men lyckat var det iallafall!


Söndagen bestod ju sedan enbart av att röjja upp och handla veckans mat.. mer intressant än så var det inte..

Hoppas ni haft en fin helg, och välkommen till en ny vecka! Denna vecka ska vi ner till Trosa på onsdag, så det blir en kort skolvecka för mig och Hilding!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

¤ Mammaliv

​Blev en riktigt bra dag denna torsdag. Efter jag hämtade hem Valdemar gick vi över till våra grannar på en fika som slutade med att vi blev bjudna på middag - fantastisk skönt 

Adam var också där och jag fick lära mig ladda ner Snapchat sisådär 5 år efter alla andra.. men nu har jag det och det är ju skitkul, (Har nog aldrig haft sådan lyster i ansiktet innan..eller ögonfransar) lätt sak att roa sig med, så nu har jag fotobombat mina pojkar och skickat till deras far, haha! 

Hilding däremot erbjöd något helt annat.. Stackars pojk, han spyr något så kopiöst och idag var inget undantag, så efter drygt 2 timmar hos Erik och Petra hade han lyckats spy ner både mig och sig själv otaliga gånger, så med nerspydd stass gick vi hem strax efter kl 18. Imorgon väntar BVC och 4 mnd kontroll så hoppas att han gått upp som han ska.. lite orolig igen med alla spya, sist hade det gått OK men han är ju redan från början lite liten och har haft problem att få på sig hull så att säga.. aja jag får hålla tummarna. Hur som helst är det eventuell morgon dagens problem, ikväll hade jag mest tänkt se på Ernst och betala räkningar, kan ju vara kul det med..

Likes

Comments

Idag hade vi turen att enbart ha en gruppredovisning på morgonen innan veckoavslut i skolan. Det innebar ca 90 minuter i skolan innan vi tacksamt fick åka hem. Sprang snabbt in på banken och la in mina skattepengar som kom igår innan jag och Hilding åkte hem för att vila en kort stund. Natten har varit lång och båda pojkarna har sovit oroligt = trött mamma.

Sådana här veckor när Jonas är borta märker man hur mycket hjälp man har när man är två i vardagen. Man är lite bortskämd, och tacksam! All eloge till ensamstående mammor (och pappor) ni är helt fantastiska!


Resten av dagen skall jag ordna inför vår kräftskiva till helgen och vardagsplanera lite - matlista ska skrivas! något som underlättar vardagspusslet oerhört. Gäller bara att hitta lite fantasi så man inte kör i samma gamla matspår hela tiden..

Skriver ni matlistor? Eller något annat tips som underlättar vardagslivet?

Likes

Comments

Jag hade tänkt börja mitt första blogginlägg på ett traditionellt sätt, så som att skriva om mig själv. Vem är jag? Vad kommer jag skriva om, vad kommer ni att hitta när ni kikar in här?

Men det är kanske inte så jätteintressant egentligen att veta så här på första inlägget.. Istället tänkte jag berätta att klockan närmar sig nio på kvällen, trots en grå och trist dag med massa regn har vi nu blå himmel och solen syns fortfarande.

Min man sedan snart tre år är uppe i Kiruna och jobbar och jag är hemma med våra två söner. Ena pojken på 2 år (ett riktigt energiknippe) är fortfarande vaken trots otaliga försök till rim och reson om att han ska upp tidigt i morgon för att åka på dagis..

Min andra son, något yngre på fyra månader idag (Tiden går så fruktansvärt fort) ligger och sover i rummet intill.

Imorgon väntar en dag i skolbänken då jag utbildar mig till lokförare och min yngsta son hänger på. I januari är jag klar och skall ge mig ut på spåren själv - spännande.

Nu hade jag tänkt lämna introduktionen där, och istället slå mig ner framför ett avsnitt av Game of thrones med en kopp te och återigen försöka få min son att somna...

Välkomna

Likes

Comments