Tidigare i år gick jag med i RFSL Östersund. RFSL står för "Riksförbundet för homosexuella, bisexuella, transpersoner och queeras rättigheter". En jätteviktig organisation och just den här typen av verksamheter behövs över hela världen!

Just nu arrangerar vi Östersund Pride som äger rum den 16 september 2017.

Program för dagen:

11:00 - Pride Park öppnar i Badhusparken

12:00 - godisregn och ansiktsmålning

Storsjöodjuret Birger kommer att finnas på plats både i parken och paraden

13:00 - Uppställning av paraden

14:00 - Parad genom stadens gator för att sedan återvända till Badhusparken

15:00 - Olika tal och underhållning

16:00 - Avrundning i Pride Park

18:00-22:00 - Drogfri ungdomsfest

21:00-01:00 - Den officiella pridefesten på Scandic Plaza Östersund

Det här kommer att bli så fantastiskt bra och vi alla på RFSL Östersund gör allt som vi kan för att få till en så bra festival som möjligt! Just i en stad som Östersund som inte är så stor och där utvecklingen av ett hbtq-vänligt samhälle inte gått lika långt som i de större städerna. Därför är det här så viktigt att genomföra då vi låter hbtq vara i fokus och det ska vara en tillställning där alla får vara den de vill och uttrycka sig hur man vill!

Hoppas jag får se dig där!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Det som är så roligt med smink är att man kan göra så otroligt mycket med det. Jag gjorde den här sminkningen på mig själv för att visa vad jag kan göra och hur mycket jag kan förändra. Det var så roligt att göra och man blir chockad när man ser resultatet. Jag gjorde inte det här för att visa att man blir finare med smink för jag tycker att det naturliga är det vackra! Men som sagt, så roligt att testa och visa alla vad jag kan göra och att jag vågar bryta normen!

Likes

Comments

För att förklara så enkelt som möjligt så är en Drag Queen en individ som tänjer på gränserna mellan vad som är manligt och kvinnligt. Jag gör Drag Queen sminkningar väldigt sällan men jag tycker det är roligt! På bilden gjorde jag en spontansminkning då jag var ganska uttråkad. Peruken är en av mina favoriter, dock har jag bara två stycken.

Motsatsen till en Drag Queen är såklart en Drag King. Det handlar enligt mig mycket om att kvinnor ska bli tuffare och stå upp för sig själva mer. Det borde även vara motsatsen för män. Att de ska kunna bli lite mer känslosamma och mjukare. Där är heteronormativiteten som vi ständigt stöter på i vår vardag ett stort problem.

Att vara en Drag Queen kan vara ett yrke, en hobby och mycket mer! Det som är roligt och väldigt bra är att man kan vidga sina idéer och fantasier till max. Drag handlar om att kunna vara kreativ och vara den man vill vara.

Man ska helt enkelt känna sig trygg i den man är och kunna bli accepterad och respekterad av hela världen!

Likes

Comments