Ja jag börjar vara jävligt trött på våra grannar just nu.
Dem över oss för ett jävla liv på nätterna, hamrar å dånar å dunkar en jävla massa.
Sen har vi grannarna som röker vattenpipa, stinker satan inne i Neas rum.
Ibland tror jag nästan att de e Nea själv som röker iom att det stinker som det gör fast jag vet till 100 % att hon inte gör det.
Hennes kläder stinker av den söta sliskiga lukten, hennes rum stinker ja allt stinker.
Ibland kan vi tom känna stanken i vardagsrummet.

Pratade med VC om Nea och hennes hosta idag så hon ska in på utredning den 7/11 då hennes hosta låter precis som astma hosta som jag kallar den.
Kan ju vara så att hon har en allergi mot tex stanken från vattenpipan eller från våra djur, kan ju vara så att det är någon annan anledning till att hon har den hostan hon har så jag hoppas på en grundlig undersökning där dem kollar allt dem kan.
Nea har tyvärr gått å blivit sjuk igen, ikväll har hon haft feber och hon har väldigt ont i halsen.
Dessutom är hon svullen på hö sida av halsen och hon säger att det gör jätte ont just där så vi får se hur hon mår imorgon.

Till helgen så blir de å möblera om i lägenheten och vi kommer att byta rum på alla så Thuwa får Neas rum, Nea tar vårat rum å vi tar Thuwas rum.
Ska bli väldigt intressant å se hur det kommer att bli när allt blir klart 😊 tror nog att vi alla kommer att bli nöjda.
Sen gäller de ju bara å se till att det hålls iordning på rummen och att allt sköts som det ska.

Thuwa har blivit super duktig i skolan den sista tiden och jag hoppas att det håller i sig iom att hon jobbar så hårt som hon gör.
Hon har börjat gå på läxläsning 2 ggr/veckan vilket absolut har gett resultat 😊
Igår fick hon tillbaka ett SO prov som dem gjort o skolan och då hade hon får 28,5 av 35 så hon fick ett C på det provet men idag kom hennes lärare och talade om att hon räknat fel på provet så hon hade fått 30,5 istället och det gjorde att hon fick ett B på provet😊
Hoppas bara att det håller i sig och att hon fortsätter på detta sätt för då kommer hon att få jättebra betyg i högstadiet och kan då söka vilken utbildning hon vill.

I helgen har vi ett evenemang på jobbet men jag kommer inte att jobba som tur är iom att jag redan lovat bort mig så att säga 😊
Jag har lovat mina barn att vi ska vara hemma och mysa 😊
Dem har halloween disco på fredag så då är det sminkning och hår att fixa.

Norpan over and out 👅

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Ja det känns som om de vore en bra idé och göra om lite här hemma.
Vi behöver förnya oss lite känns det som så varför inte byta rum kanske 😊
Thuwa har pratat om att hon vill ha ett lite mindre rum och Nea vill ha ett större rum men hon vill inte ha Thuwas rum så då får vi väl byta då å ta Thuwas rum å Nea vårat rum.
Ska mäta lite och kolla så att det verkligen får plats, speciellt i Neas lilla lilla rum iom att vi köpt en bäddsoffa åt Thuwa som vi ska hämta på söndag 😊
Vi måste verkligen kolla så det inte slutar med att vi står med en massa saker i hela lägenheten och inget blir rätt.

Måste komma igång med min träning igen, känns verkligen i kroppen att jag inte tränat på länge.
Har ramlat tillbaka till det gamla mönstret med en massa små ätande och godis ätande.
Saknar faktiskt mina promenader som jag hade i skogen med Moffie innan vädret blev som det blev.
Ja jag vet "det finns inga dåliga väder bara dåliga kläder", ja jag kan alltid köpa in regnkläder å sånt iom att det regnar praktiskt taget varje dag nu men varför lägga ner en massa pengar på det?

Idag har jag varit så jäkla trött hela dagen så jag somnade på soffan när jag kom hem, så det lär ju inte bli lätt att sova inatt men måste försöka iaf annars lär de bli en ond cirkel av det hela igen.
Har redan varit i den cirkeln å försökt länge att komma ur den å nu när jag äntligen har ändrat det beteendet så vill jag inte trilla dit.

Norpan over and out 👅

Likes

Comments

Mer än jobb då.
Har jobbat väldigt mycket sista tiden, den här helgen har vi haft catering till folkets hus med ostpaj till 140 pers.
Detta är ett återkommande evenemang som vi gör lite då och då.
Det är ett kul uppdrag men det kan i många fall vara jobbigt för barnen iom att det går åt en hel helg då det är uppdelat på lördagar och söndagar.

Vi har börjat söka efter en bäddsoffa till Thuwas rum iom att hon har vänner som kommer och sover över och vi har inga extra madrasser förutom soffkuddarna å dem skulle det vara kul å få ha kvar i soffan 😊
Har hittat en som passar bra inne på hennes rum och den finns att köpa på Ikea så nu ska jag försöka se om vi kanske kan hitta en bättre begagnad 😊

Idag var vi på bio och kollade på Miss Peregrines hem för besynnerliga barn i 3D och det var faktiskt riktigt bra 😊
Vi försöker att ta en dag i helgen där vi umgås hela familjen och hittar på saker tillsammans.
Ska försöka övertala familjen om att åka å bowla nästa gång 😊

Träningen har legat på hyllan nu ett tag iom att kroppen har strejkat en längre tid men nu ska jag sätta igång igen ordentligt.
Skulle vilja ha lite träningssaker här hemma, tex ett löpband och diverse vikter å band men det kostar lite för mycket att köpa tycker jag.
Dessutom så har vi inte plats om vi inte skulle byta rum med Thuwa för då skulle vi få plats med både "kontor" och tränings hörna 😊.
Gubben skulle inte gå med på att byta rum med Thuwa.
Men vi får se vad som händer i framtiden, vi kanske flyttar till en större lgh iaf kvadrat mässigt sett å då kanske jag kan få ha en liten träningshörna 😊

Norpan over and out 👅

Likes

Comments

Precis så är det och nu kom grannarna hem och ett helvetes jävla liv satte igång direkt.
Fattar inte vad dem håller på med på nätterna, nu är klockan strax 03.00 och det skramlar å dånar som om dem bygger om där uppe, det är inte första gången dock.
Vid flera tillfällen har det hänt att dem har satt igång och hamra och då inte bara på helgerna utan även på veckodagarna.
Dem springer i trappen och tjattra samtidigt som dem skrapar i golvet och dunkar å dånar i taket.

Hela familjen +2 ligger å sover gött, bara jag och våra grannar vakna.
Nu har grannarna dessutom satt igång och föra ett jävla liv på gården med att skrika, gapa och tutat med bilar.
Fan så trött jag blir på denna jävla brist på respekt dessa grannar har, för helvete de e natt å då sover människor.
Jag tror inte att jag är ensam om att höra dessa föra ett jävla liv iaf dem som tjattrar på gården, grannarna ovanför oss är det nog bara vi som hör.

Jag måste sova för annars lär det bli skapligt jobbigt imorgon iom att vi har paj till 140 pers att göra 80 pers som ska serveras imorgon och 60 pers som ska serveras på söndag.
Vi är dessutom bjudna på fest i K-skoga men den kommer vi tyvärr inte att hinna med att åka på 😕
Ibland måste jag säga att jobbet tar allt för mycket tid men samtidigt så är det ju bara några få gånger per år det är så här så vi ska inte klaga.

Idag var vi inne i Lkpg med ungarna och deras kompisar, jag å Nea gick runt å kollade lite på kläder å sedan lite smycken.
Vi var in på Ur och Penn å pratade med dem om att ta hål i öronen på Nea vilket visade sig vara billigare än vad jag trodde så nästa gång vi åker in dit ska hon få ta hål i sina öron.
Dock hittade vi inga kläder som passade hennes smak men vi får kolla på nätet oxå å se om vi i te hittar något där 😊

Norpan over and out 👅

Likes

Comments

Nej faktiskt inte, denna årstid är i mina ögon ett helvete.
Psykiskt sätt är det här värsta årstiden för mig under hela året.
Det är nu alla tankar kommer, alla tankar jag klarar av att hantera under hela året men under den här årstiden är det precis som om skyddsnätet rämnar och allt kommer som skutet ur en kanon.
Nej nu menar jag inte självmordstankar eller dylikt utan nu är det andra tankar jag pratar om, oroligheten i kroppen, det kryper i hela kroppen och jag känner mig rastlös till 1000....
Jag vill ändra, jag vill göra om, jag vill fixa å dona.
Jag har miljoner tankar som snurrar allt från att jag vill göra om allt här hemma till att jag måste hålla mig igång hela tiden.
Det är nu som nätterna blir jobbiga iom att kroppen blir rastlös och tankarna snurrar.

Jag känner hur jag morferar in till morsan under den här årstiden, vara uppe på nätterna och håller på medan resten av familjen sover. Det är då det är som lättast att jobba och fixa här hemma.
Det är bara tur att jag inte har målarfärg och grejer hemma för då hade lägenheten sett totalt annorlunda ut kan jag lova.
Morsan var precis likadan när hon levde, hon kunde vara uppe hela nätterna och baka, fixa eller bara sitta å njuta av tystnaden medan vi andra låg och sov.

Det jobbiga i allt detta är att sortera tankarna och inte låta andra råka illa ut över mitt humör och mina humörsvängningar.
Jag är inte deprimerad även om jag kan känna att jag inte orkar med detta längre, jag äär inte ledsen även om jag ibland bara vill sätta mig ner å gråta hysteriskt ja som sagt svårt att förklara detta.
Det har alltid varit såhär så länge jag kan minnas men det har blivit värre sedan morsan gick bort för 8 år sedan.

Då mitt beteende är som det är just nu så sätter jag igång att städa på diverse ställen som egentligen inte brukar städas så ofta, som tex nu, idag efter jobbet rensade jag ur skafferiet och städade där, igår städade jag ur städskåpet. Ja jag städade städskåpet.

Nu till något helt annat, idag kom Thuwa och tyckte att vi skulle göra en tavla med hela veckan och olika sysslor till alla i familjen.
Så det satte vi igång med och nu sitter tavlan i köket så vi lär nog inte missa den.
Nu ska det bli intressant å se om detta kommer att följas överhuvudtaget eller om det faller tillbaka till det vanliga.

I slutet av månaden ska jag gå till badhuset å skaffa gymkort så jag kan sätta igång och gymma ordentligt så det kanske händer något snart för just nu har det varit stillestånd på allt vad motion å dylikt heter.

Idag fick jag reda på att vissa blir retade pga att dem umgås med Thuwa och Alicia, å skolan påstår att det inte pågår mobbing.
Thuwa får skit för att hon umgås med Alicia och Ninni.
Men men på onsdag ska jag å Thorda på möte igen på skolan så får vi se hur det slutar.
Jag tycker att det är bra att Thuwa umgås med Alicia iom att hon har börjat gå på läxläsning 2 dagar i veckan och hon sköter sig bättre å bättre hela tiden, kan inte fatta varför det ska vara så jävla svårt för skolan att flytta över henne till den andra klassen iom att det är där Alicia går och dem funkar så jävla bra ihop och gör läxor, pluggar till prov och sköter sig jävligt bra.
Ska ta upp det på mötet på onsdag men ska även tala om att skolinspektionen oxå blivit inkopplade i detta då jag anser att skolan jobbar emot oss och inte med oss.

Norpan over and out 👅

Likes

Comments

Dem sista dagarna har det varit mycket tankar, har hänt en del dem sista dagarna oxå.
I fredags råkade våran kompanjon ut för en trafik olycka och hamnade på sjukhus men klarade sig med lindriga skador.
Det äldre paret som oxå var med i olyckan behövde hjälp så naturligtvis ställde vi upp och gjorde det vi kunde så dem fick en hyrbil och kunde hämta saker ur sin krockade bil så dem kunde fortsätta sin resa neråt i landet.
När det lugnat ner sig kollar jag fb en sväng och upptäcker att kompisen oxå varit med om en bilolycka denna betydligt värre men hon hade verkligen änglavakt och klarade sig med mindre skador om man kan säga så.
På allt detta åker Thordas förra svärmor in på akuten och det är jävligt kritiskt men hon klarade sig igenom detta oxå, en krutgumma utan dess like måste jag säga.

I helgen har det varit huset fullt med ungar, Thuwa har haft en vän över hela helgen och Nea hade en kompis här mellan lördag och söndag.
I lördags så tog vi med oss alla ungar och Livia och drog in till Lkpg, ungarna hade jobbat ihop egna pengar så dem shoppade loss inne på Ikano.
Jag å Thorda gick in på Ikea och hittade lite grejer vi oxå 😊

Idag har det varit städ här hemma som alla andra söndagar.
Dock har tankarna snurrat värre än sjutton själv den här helgen.
Jag har egentligen ingen aning om varför, jag kan egentligen bara gissa mig till varför.
Det börjar närma sig årsdagen för morsan så då brukar det snurra och jag blir lättirriterad, förbannad och ledsen på en så samma gång.

Tänkte gå å lägga mig tidigt ikväll men det sket sig brutalt.
Satte igång och började plocka inne i badrummet bland våra hyllor och saker och kom på att jag skulle rensa ut Moffies saker hon har i hyllan i hallen så att jag får lite översikt på vad hon har och inte har.
Stort misstag kan jag lova 😕
Jag har ju inte tagit itu med Miltons saker sedan han dog för det har varit för känsligt och naturligtvis låg alla hans saker där oxå 😢
Hittade hans halsband, kläder, koppel m.m å fy faan det gjorde inte saken bättre kan jag lova.
Fy faan vad jag saknar honom, även om han var ett litet pucko och totalt tokig så var han mitt lilla pucko 😢
Vi fick inte ha honom så länge men han satte sina spår kan jag lova.

Jag har haft funderingar på att skaffa en nakenhund till men samtidigt så vet jag inte, Moffie verkar rätt nöjd med att vara själv i nuläget.
Jag har även haft funderingar på att skaffa en schäfer igen för jag saknar att ha schäfer så in i helvete men med vårat jobb och allt har vi inte tiden till att ha en valp just nu å ungarna är inte så intresserade att hjälpa till så det får nog vänta.

Har så mycket funderingar på saker jag vill göra om och fixa, måla om ja helt enkelt ändra på en massa saker här hemma för att få lite mer ordning och bli nöjd, tror dock inte att jag någonsin kommer att bli nöjd i den här lägenheten.
Vill göra om så mycket och fixa å trixa så det blir som jag vill ha det men det går inte iom att detta är en hyresrätt och inte en bostadsrätt.
Men men någongång blir det säkert som jag vill oxå....

Norpan over and out 👅

Likes

Comments

Nej det har jag verkligen inte men pga mina leder speciellt i vänster hand så har jag knappt kunnat hålla i en telefon än mindre skriva blogg.
Värken har påverkat mig så in i helvete att jag knappt kunnat sova på nätterna än mindre hålla i något men har man det jobbet jag har är det bara att bita i det sura äpplet och jobba.
Jag skulle aldrig komma på tanken att vara hemma från jobbet pga värk.
Dock måste jag uppsöka läkare pga domningarna, bristen på blodströmmning i fingrarna och att fingrarna känns som isbitar och har ingen värme alls.
Idag har det dock varit lite bättre men det tror jag beror på att det varit någon grad varmare ute.

Idag har vi haft möte på skolan med rektor, klassföreståndare, Thuwa, jag å Thorda, kuratorn och en handledare som hon nu ville bli kallad.
Vet inte riktigt vad jag ska tycka om mötet mer än att skolan är i sådan jävla förnekelse att de inte är klokt.
Det pågår ingen mobbing i klassen anser dem men att en elev får sina skor nerspottade, sin telefon sönderslagen, sina kläder snodda, kallad olika saker och utfryst det är inte mobbing då?????
Dessutom tycker dem att vi ska ge Thuwa ett belöningssystem för att få henne att gå till skolan och vara i skolan utan att ställa till med något när hon inte själv anser att hon har någon kompis i klassen att vara med.
Hur faan ska vi kunna motivera henne till att gå till skolan och en klass där hon känner sig utfryst och utan kompisar????
När vi påpekade detta för dem fick vi till svar att det spelar ingen roll för om hon går på alla lektioner och gör alla läxor, inte avviker från lektionerna så löser det sig.
Hur i helvete ska detta göra att hon får kompisar i klassen och att dem inte fryser ut henne eller kallar henne saker????
Det spelade ingen roll för det brydde dem sig inte om så länge hon går på alla lektioner och sköter sig.
Så jävla trött på alla strutsar som kör huvudet i sanden och tror att dem är skyddade i arslet men men vi får se hur det slutar.

Nea har varit hemma från skolan i 2 dagar pga feber och hennes jävla hosta hon nu har haft i snart 2 månader som bara inte ger sig.
Nu ikväll var hon feberfri men får vara hemma imorgon oxå för säkerhets skull.
Jag måste kontakta VC igen då hostan inte gett med sig och proverna dem tagit hittills inte visat något.
Fick tipset att kolla upp astma på henne av en som har astma för hon tyckte att det lät så på symtomen.

Nu till något helt annat 😊
Idag är det 14 år sedan jag sa ja till världens underbaraste man ( även om jag många gånger blir tokig på honom ).
Tänk att vi har stått ut med varandra i 14 år 😂😂😂😂 Hahahaha 😂😂😂😂
Vi har en tradition eller tävling kan man säga som går ut på att vara först med att ge blommor till den andra och igår kom Thorda och tyckte att vi kunde spara dem pengarna och sedan göra något i helgen istället och jag låtsades som om jag glömt bort våran bröllopsdag även om jag redan beställt blommor till honom så mitt under lunchen idag kom dem och levererade en bukett rosor till honom på restaurangen 😊⚘⚘⚘⚘⚘
Hahaha jag vann 😊😊😊😊

Vi håller på å renoverar hotellets rum just nu och har snart gjort klart det första rummet 😊 Det kommer att bli så jävla bra när det är klart.
Vi har målat och satt upp en fototapet så nu håller vi på och letar efter inredningen som saknas.
Vi behöver 2 sängbord och ett skrivbord som sitter fast på väggen.

Norpan over and out 👅

Likes

Comments

Som sagt idag blev det städning på schemat, dock har jag inte fixat garderoberna inne hos ungarna men det får komma nu i veckan.
Ungarna hjälpte till och städade jätte mycket idag medan jag fixade stora badrummet så nu är det kli sikt rent där inne (nästan), kom inte åt ordentligt bakom torktumlaren och tvättmaskinen.
Vi måste för den delen skaffa oss en ny torktumlare för den vi har idag låter något kopiöst mycket och det skulle vara skönare med en tystare.

Städade stora badrummet idag vilket resulterade i att jag plockade bort badkaret och voila ett helt nytt badrum och dessutom ett betydligt större badrum.
Behöver dock en list att ha på golvet så inte vattnet sprider sig över hela golvet och sedan måste vi ha mer avloppsrör till tvättmaskinen så att vi slipper ha röret genom duschen så att säga.
Visst kan det vara skönt att bada ibland men jag har ingen ro i kroppen för att bada om det inte gäller bubbelbad för då kan jag bada hur länge som helst.
Jag är som sagt supernöjd nu när badkaret är borta, önskar bara att jag kunde byta färg i badrummet så det inte var orange/rosa utan var mera stilrent.
Ska faktiskt kolla upp vad det kan kosta å fixa till det så som jag vill ha det och sedan kolla med boxholmshus om det är oki.

Då det varit ett fruktansvärt tråkigt väder idag så har vi inte gjort något annat än varit hemma.
Vi gick dock ner på samhället en snabb sväng för att fixa lite tills morgondagens lunch och sedan handlade vi hem lite käk.
När vi kom hem satte ungarna igång att spela monopol och iom att Alicia har sovit här hela helgen så var det dem tre som spelade medan jag plockade å fixade lite.

Norpan over and out 👅

Likes

Comments

Fan så trött jag blir på detta med å inte kunna somna på nätterna pga värk.
Iom att vädret är som det är och att det är den årstiden nu så är mina leder totalt jävla fel.
I 3 dagar nu har jag haft så jävla ont att jag knappt kunnat sova på nätterna, jag har haft så ont att jag har fått rysningar garaget över hela kroppen vilket är jäkligt obehagligt bara i sig själv.
Vänster handen är värst, gör så ont att hela handen stelnar till och jag inte kan röra den alls. Fingrarna "krampar" ihop och vill inte lyssna när jag försöker använda handen.
Känns som om jag har 100 knivar i lederna, men allt kommer i omgångar från och till hela tiden och det är det som gör att det blir så satans jobbigt.
Det är det som gör att det blir jävligt svårt att sova på nätterna.

Nu ikväll har vi spelat monopol hela familjen men en efter en gav dem upp tills det bara var jag å Nea kvar vilket gjorde att det blev stillestånd så då gav jag upp så Nea fick vinna.
Thuwa å Alicia hade redan gått och lagt sig å Thorda somnat i soffan.
Det var länge sedan vi gjorde något liknande tillsammans, vi måste bli bättre på detta än vad vi är.

När jag gick och la mig nu i natt så satte grannen igång och hamra å klockan var strax efter 1, är så jävla trött på att det alltid ska vara något när det kommer till grannarna.

Önskar att vi kunde köpa en lgh och flytta men det lär nog inte hända, det är så jävla dyrt å köpa lgh.
Skulle vara kul å köpa lgh å sedan inreda precis som vi själva vill utan att behöva ta hänsyn till hyresvärd och vad man får och inte får.

Imorgon så är det söndag så då är det dags å städa lgh och även sortera tvätten, måste sortera ungarnas kläder och märka upp dem så jag slipper gissa när jag ska sortera alla kläder.
Måste fixa ungarnas garderober ordentligt och sedan se till att det hålls efter ordentligt.
Det lär ju ta hela långa dagen gissar jag på 😕

Jag skulle vilja kasta ut vårat badkar oxå men har ingenstans att göra av det och har ingen duschkabin att sätta dit.
Måste fixa till badrummet så vi får plats och att det blir bra för just nu är jag absolut inte nöjd med det och det är skit svårt å städa så det blir bra, har dessutom en jättestor kattlåda som står under handfatet så det blir kattsand överallt under badkaret oxå.
Vi får se vad som händer imorgon man vet aldrig vad jag få för mig när jag håller.

Jag älskar vårat nya (gamla) köksbord, hämtade hem det igår.
Det följde dessutom med en ny taklampa till köket så nu är jag nöjd (nästan),  saknar fortfarande gardiner till rummen, har bara panelgardiner och hissgardiner och våra fönster är för stora för sådana.
Jag har julgardiner till hela lägenheten men inte andra gardiner och jag kan för mitt liv inte förstå var alla gardiner tagit vägen iom att vi haft en jättestor flyttlåda med gardiner.

Norpan over and out 👅

Likes

Comments

Det är bara att inse kroppen vann idag, har så in i helvete ont i mina leder på vä sida av kroppen att jag snart inte vet vad jag ska hitta på.
Så jag har legat i sängen sedan 7 ungefär och bara tar det lugnt.
Det gör tom ont att sitta med mobilen så den får nog vila from nu.

Imorgon är det träning som gäller igen men då är det ett fettförbränningspass det handlar om 😊
Det blir naturligtvis promenader oxå imorgon, ingen rast å ingen ro 😊
Jag tror att om jag bara sätter igång imorgon så ger säkerligen smärtan med sig.
Skönt är iaf att det är fredag så kan man ta det lugnt resten av helgen 😊

Norpan over and out 👅

Likes

Comments