SWEDEN / SWITZERLAND M. norling wilhelmina

I flera dagar har jag tänkte att skriva ett inlägg. Jag har varken känt någon lust eller ork. Förra veckan bestämde jag mig för att ta mig an en jobbig grej, nämligen att börja se efter mig själv. Hur jag mår och känner, påverkas av olika situationer och personer.

Jag är här nu, i Schweiz, flera hundra mil ifrån Sverige. Jag kan inte längre gå runt och fokusera på vad det är som händer hemma i Sverige hela tiden längre. Jag har varit här i över två månader nu men under ca 80% av tiden har mina tankar alltid fokuserat på Sverige, vilket gör att det inte är så hållbart om jag ska gå runt och tänka på det hela tiden.

Mitt beslut att börja ta hand om mig själv är något jag tänkt på länge men aldrig tagit saken i hand. Hur ska man våga stå på egna ben och bli mer självsäker i sig själv samt öka självförtroende om man aldrig låter sig själv göra det. Att bestämma sig för att bara ta hand om sig själv kan anses som själviskt enligt en del personer. Problemet är att jag har tagit hand om andra, lastat över deras problem på mig för att dem ska må bättre. Jag har gjort mycket för många som egentligen inte förtjänar det. Jag har inte alltid fått höra snälla saker av dem jag tagit hand om och blivit behandlat som en gammal trasa. På något vis vill dom att jag ska fortsätta ta deras tunga belastningar. Det är slut nu. Jag behöver också må bra, vilket gör att jag har stängt ut en del personer.

För att andas. Må bra. Fokusera endast på mig och mina problem.
Jag är också viktig.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

I tisdags packade vi in kidsen i bilen och åkte till Jucker Farm, en farm med pumpor överallt! Dom hade fixat iordning Asterix och Obelix av pumpor i alla olika färger. Superkul att se!

Igår fick jag ledigt och då valde jag att prata med mamma i ca två timmar på morgonen innan jag gjorde mig iordning för att åka till Ikea med Hanna på eftermiddagen! Vi åt svenska köttbullar med gräddsås, hur gott som helst. Jag handlade på mig en spegel och marabou med daim!! Vi avslutade med att bli tutade på när vi gick till McDonalds som hade en egen avdelning för fika och kunde göra iordning en riktig Latte mocha, så lyxigt!

På kvällen pratade jag med bästa kusinen Hanna, som jag saknar henne. Det samtalet behövdes verkligen! Hann även med att prata med Fortesa innan det blev huvudet mot kudden. xx

Likes

Comments

Åh har verkligen inte haft orken att uppdatera! Hela veckan i London var sjukt rolig, gick på natural history museum och såg på dinosaurie utställningen, science museum och kolla verkligen på alla små ting som fanns! Var inne på Kidzania en hel dag, verkligen värt att åka till om man har barn med sig till London, dom får gå runt och köpa uppdrag eller få pengar för uppdragen dom gör, allt ifrån att få vara brandman till att göra glass! Har man barn under 6 måste en vuxen följa med in. På fredagen åkte vi till Big Ben med barnen för att sedan droppa av familjen hos A2's jobb och därmed fick jag resterande fredagen ledig.

Gick runt hela London, när jag var halvvägs till London Eye insåg jag att Tower Bridge ligger åt helt andra hållet och började gå tillbaka. Kom fram till bron och gick över den för att sedan ta mig promenaden tillbaka mot London Eye. Tillslut hoppade jag på tunnelbanans tåg dit, hoppade av en station innan för kaffe och gick vidare till London Eye och Big Ben igen. Åkte till Piccadilly Circus för att gå upp mot Oxford street genom alla smågator och hörn som finns på sidan om den stora huvudgatan. Supermysigt att gå runt där och gott om matställen! Träffade på några norskar i en souvenir butik som jag senare gick ut med på The EGG, en ganska så himla stor club. Hade superkul och följde med på en himla lång efterfest. Ca 6 på morgonen var jag hemma i min säng igen, tur kom familjen tillbaka klockan fem på lördag kvällen. xx

Likes

Comments

God morgon alla solstrålar där ute! Idag vaknade jag upp av världens mysigaste (och klumpigaste) morgonmys, E och jag sover i samma rum. Vilket innebar att jag fick gå upp tio i sju idag! Prinsessan som aldrig vill gå upp tidigare än kvart över sju på skoldagar går alltså upp tidigare dom dagar hon är ledig..

Nu har jag fått i mig dagens första kaffe, dags att hoppa in i duschen och fixa mig lite. Idag ska vi gå till Natural History Museum & Science Museum! xx

Likes

Comments

Helt otroligt, jag tryckte i mig en hamburgare idag. Har aldrig hänt tidigare, chockande god hamburgare med avokado och bacon med friterad sötpotatis på sidan! Rena amerikanska drömmen.

Likes

Comments

I skrivande stund sitter jag på flygplatsen, vi ska snart boarda och flyga till London! Är så rädd för att flyga, vet inte hur mina öron kommer palla trycket. Jag får som en spänning i hela huvudet och käken när jag är på väg upp eller ner för landning.. Får se hur det går! xx

Likes

Comments

INSTAGRAM @mathildawnorling