SWEDEN / SWITZERLAND M. norling wilhelmina

Jag mår inte dåligt av att vara tillbaka i Schweiz, här trivs jag och det är mitt andra hem.

Men som rubriken lyder, jag mår dåligt. Just nu psykiskt.
När jag satt på planet hit började jag läsa Självkänsla nu av Mia Törnblom, mer som en pepp. Ungefär som ett nu jävlar sista rycket! Boken har verkligen fått mig att titta upp, hur mycket jag än tror att jag jobbat med mig själv och min självkänsla, ojoj vad mycket jag har kvar att jobba med. Ta mig igenom, känslor som sitter kvar, känslor kring de olika minnena. Låt mig tillägga att det är det svåraste jag gjort. Jag trodde jag hade arbetat klart på vissa områden, men jag har något bara gjort halva jobbet och lagt ner det i lådan igen. Vilket känns förjävligt. För nu sitter jag här och tänker igenom allt jag trodde var borta för gott.

Så jag mår skit. Jag har ju stoppat undan det här för att inte tänka på det något mer för att det just fick mig att må dåligt.

I boken har jag inte ens tagit mig förbi dem första frågorna. För jag är lite rädd för vad jag kommer svara på dem. Hur jag kommer reagera. Därför har jag slutat läsa boken. Och det är inte precis en bättre lösning på mitt problem. Istället för att ta mig igenom boken har jag börjat hitta mer och mer fel på mig själv. Jag har haft seriösa funderingar på att svälta mig själv eller börja med bantningspiller, jag har börjat kolla runt på olika tabletter eller serum för bröst, för JAA uppenbarligen tycker jag att det är något fel med dem. (Det här var två exempel av alla fel jag ser just nu). Eller snarare är det min självkänsla som säger detta. JAG DUGER INTE. JAG ÄR OTILLRÄCKLIG. Och det är så tufft och jobbigt att känna på det här sättet.

Sista veckan 2016, då sa jag till mig själv "fyfan vad jag är vacker" och jag menade det. Och nu vill jag knappt gå utanför huset eller förbi en spegel. Och jag är så fruktansvärt arg. Mer arg över att jag inte bearbetade saker ordentligt, arg för att boken fått mig att inse att jag mer eller mindre har varit en bluff för mig själv och andra. Jag har alltså trott mig ha bättre självkänsla än vad jag har, jag har gått runt så länge och trott att jag är okej. Och att jag mår okej.

allt jag vill göra är att gömma mig. jag tar mig inte förbi en fråga; Finns det något eller någon som du idag lägger mycket av din tid på som du helst sjulle välja bort.

Likes

Comments

idag faller snön ner från himlen. det är tisdag och kallt. känns inte som att jag kommer få så mycket gjort.

igår däremot var jag effektiv, hann med att göra en massa saker! Skrev en budget, vilket gör att jag kommer att ha sparat runt 16000kr när jag kommer tillbaka till Sverige i sommar! Och förhoppningsvis kan jag spara mer än så. Nu hoppas jag bara på mig själv, att jag kan klara av det. Man har ju fortfarande saker man vill ha! Men det får jag spara lite emellanåt. Och sedan av de resterande pengarna kan jag få använda hur jag vill, hoppas på mycket skidåkning, vandring mm. Och om jag inte gör det (använder dem, eller allt) så lägger jag undan dem med.

Likes

Comments

Min älskade vän, vad jag önskar att jag hade fått mer tid med dig!

Det känns som om det var igår vi hämtade upp dig istället för en garderob. Det var tolv år sen. Du var den pluffsigaste lilla valpen jag sett och hela familjen blev nog lite kära i dig. Det har gått så fort men oj vad jag är glad över alla år med dig. Du har alltid lyst upp tillvaron! Du finns föralltid i mitt hjärta och kommer alltid vara min prins.

Jag älskar och saknar dig, Snacks.
2017-01-05


Likes

Comments

2016

Ett år fyllt med känslor och händelser. Jag har fallit i tusen bitar, jag har gråtit mig till söms, jag har inte kunnat sova på flera nätter. 2016 fick mig att må dåligt psykiskt mer än 1 gång, mer än 2 gånger och mer än 30 gånger. 2016 har jag varit mer ledsen än glad. 2016 fick mig att ge upp hoppet. Jag bannar 2016 som fick mig att må så dåligt. Du har varit ett av dem tuffaste åren jag stått ut med och snart är du över.

Jag tackar dig 2016 för den nya kärleken jag fått i mitt liv. Dem dagar jag mådde bra, dem dagar öppnade jag mig för andra. Jag tackar 2016, jag fick min syster tillbaka, jag fick min kusin Hanna tillbaka, jag fick min familj tillbaka. På samma sätt om jag bannar dig tackar jag dig för att jag fick chansen att börja om på nytt. 2016 träffade jag min soulmate Fortesa, 2016 fick jag tillbaka min long lost friend Emelie. Jag fick också nya möten med så oroligt många människor som lyser upp min vardag. Och det bästa av allt, 2016, du gav mig en till familj, där jag trivs, kan älska och bli älskad, i ett annat land.

2016, 12 augusti tog jag mitt pick&pack och flyttade till Schweiz. 2016 du gav mig chansen att träffa nya människor och lägga det förflutna bakom mig. Jag står här idag, jag står här med en engelsktalande familj i mitt hjärta och med Hanna, Lena, Rebecka, Moa, Johanna, My och Helga. Och jag är stolt! Att jag tog min chans och öppnade mig för dessa helt fantastiska människor. Jag är glad för den här chansen. Jag har också testat på nya saker, nu visar det sig att jag älskar rött vin, alla dagar i veckan. Öl, avokado, ananas, crêpes, lamm, nudlar,

Likes

Comments

Nytt år, nya möjligheter, nytt löfte. För några veckor sen så bad jag min syster att hjälpa mig med mitt nyårslöfte, vi kom fram till; att fokusera på mig själv. Att må bra. Att vara mig själv.

Året är här och det är dags att börja. För att bara fokusera på mig själv menas ju med jag kanske behöver ett år off från boys, kanske inte hela året men jag vill ju inte hamna i något trassel. Det har jag ingen ork för!
Jag ska må bra, göra saker som gör mig glad. Jag har ju fått en spärr i huvudet när jag gör saker för att jag vet att en eller flera personer inte tycker om det. Så i många fall så har den spärren stoppat mig ifrån att göra massor av roliga saker.
Att vara mig själv, i alla situationer, jag ska inte längre gå runt och tänka på vad andra tycker. Vi människor är olika och det är bra.

Likes

Comments