Header
Vardag

Tänker på alla skolbarn som igår hade sin sista dag på sommarlovet. Då var det regn och eländigt. Idag, på uppropsdagen var det strålande sol och badväder. Så typiskt för dom! Minns hur man gick och frös sista veckorna av sommarlovet för att sedan börja skolan igen till högsommarvärme. Alltid klädde man sig för varmt. Svett och klassrum är lite som kaviar och sylt, inte bra alltså.

Nåja! Vi behövde i alla fall inte inställa oss på något upprop idag. Promenerade till Ålsten för att träffa Maja som fyller tjugofyra idag. Jag och Lotus tycker om att flukta på alla sjumiljonersvillor och låta drömmarna skena iväg. Vi köpte glass på "Gelato Scarfó", en glasskiosk deluxe med milslånga köer. Basilikaglass testade jag bland annat. Den var god men märklig fast ändå god! Man måste äta effektivt när man delar glass med Lotus, något fotande var det inte tal om.

Det började klia benen på Lotus efter glassen så vi hasade ner till stranden. Han älskar att bada. Man får nästan slita honom därifrån. Maja blev väldigt imponerad av hans grisimitationer och jag förstår henne! Han har sådan inlevelse! Vi låg där på filten ett tag alla tre och levde lite. När det var dags för hemfärd slocknade Lotus. Vaknade såklart när vi passerade lekparken och självklart blev det ett besök där. En krävande förmiddag med nedfläckad Polarn O Pyret och annat missnöje blev till en eftermiddag i fullständigt glittrande skimmer.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Tankar kring

Tja tja bloggen!

Nej det blir inget uni för mig den här gången. Det är extremt högt tryck på de utbildningar jag sökt och är man en medelmåtta som mig, då blir man reservplacerad. Det retar mig att jag aldrig kommer in. Jag har flera MVG och VG men det räcker inte. Högskoleprov har jag testat tre gånger och nä, jag gör inte om det.

Jag måste höja blicken lite. Det finns en annan värld än universitetsvärlden.. Högskolor till exempel. Man kan också skräddarsy en utbildning genom att plocka kurser lite här och där. Jag har stirrat mig blind på universitet och program. Jag har till och med sökt till omöjliga saker bara för att det låtit fint utan att egentligen reflektera över om det är något jag verkligen vill pyssla med. Jesus girl....

Bild på huvudpersonen. 18 år och aldrig känt sig så läcker som då.


Alla dom som i all välmening kommer med råd och tips på vad jag skulle kunna bli... Mon dieu vad jag önskar att jag kunde bli glad och tacksam över det men det går liksom inte. Egentligen vet jag vad jag vill bli. Problemet är delvis att jag inte vågat satsa och att jag inte kommit in.

Annars är det bara fint! Lotus blir ett år om en månad och som han har presterat denna sommar! Pratar om stjärnorna på Jespers tröja, går ett par steg själv och säger man gris då grymtar han, säger man dansa ja då dansar han! Håller på att planera en cirkus här hemma med honom. Han har verkligen talang min prins charmig!

Likes

Comments

Vardag

Ni är ändå ett par stycken som kikar in här ibland. Det gör mig lite glad faktiskt. Det är alltså inte bara en sten jag pratar med, faktiskt​ 29 stycken! Skoja.

Känner att det här med bloggandet får ligga på is nu ett tag. Över sommaren i alla fall. Just nu kretsar mitt liv endast kring Lotus och det känns för tjatigt att bara skriva om honom, dessutom vill jag låta honom vila lite från all publicitet, den lille minikändisen. Har dessutom två böcker som bara handlar om honom och det har blivit som så att allt jag skrivit där skriver jag även här. En jäkla massa Lotus alltså.

Just nu deppar jag över att föräldraledigheten snart är slut och därför ska varje ledig minut med min bebis utnyttjas väl! 13e juli får jag svar från universitetet och jag ber till gud att denna höst får bli min nystart. Jag har gått alldeles för länge i samma gamla cirklar.

Mes amis. Ha en magisk sommar nu! Själv ska jag besöka några sommarstugor, bland annat och njuta av att varken amma eller vara gravid under denna sommar. Allt känns helt amejzing, precis som Little Jinder.

Likes

Comments

Konstigt hur vissa dagar bara kan vara så outhärdligt jobbiga och andra är bara helt fantastiska. Dagar som egentligen ser  ungefär likadana ut. Idag var Lotus på sitt mest strålande humör! Skrattade åt ingenting, var glad under lunchen och tittade snällt på Alfons Åberg i babysittern medan jag käkade pasta. Han slog sig några gånger som vanligt men det utan större dramatik. Fler sådana dagar tack!

Detta skrev jag den 11 maj. Nu är det 18 maj! Så det kan gå! Idag kommer våran polare hit och ska på picknick med oss, om vädret tillåter. Imorgon väntar lek och bus med våra andra polare, Lotus bästis med sin bedårande mamma. Picknick därmed hoppas vi. Gårdagen spenderades tillsammans med min norska farmor och lite Syttende mai-party. Måndagen var riktigt kul för då var vi hemma hos våra nya kompisar, grannar kan man säga. En tjej från mammagruppen och hennes lilla jänta! Jag som tänkte gå ur mammagruppen, tur att jag stannade kvar för något bra fick jag ju ut av det! Det är så svårt att skaffa nya vänner nu som vuxen tycker jag. Därför är det så fantastiskt hur många vänner man lyckats knyta till sig när man fått barn! Tack min son. Du gav mig både personlighet, starka armar och nya kompisar!

Likes

Comments

Vardag

Det är idag exakt åtta månader sedan Lotus kom till världen. Snälla någon stoppa tiden!. Nej men det är ju fantastiskt att få äran att se denna lilla person växa till att en dag bli en vuxen MAN! Absurd tanke egentligen. Att min lilla plutt en dag kommer att tala med basröst och bära illaluktande strumpor. Han kommer i alla fall uppfostras till den snällaste och mest medvetna man som finns. Det ska jag se till. Just nu ligger han och sussar, laddar batterierna inför BVC och åttamånaderskontrollen. Jag tycker det är så spännande att gå dit och få veta vad han väger och hur mycket han har vuxit. Själv myser jag med smörgåsrån och vatten, framför Downton Abbey. Älskar den typen av serier. Poirot och House of Elliot har jag tyvärr tittat färdigt på.

Igår kom en kär gammal vän till mig förbi på fika. Hon och jag gick i samma högstadieskola och bor nu i samma stadsdel! Lotus blev väldigt förtjust i henne. Han skrattade varje gång det plingade om hennes örhängen. Trots att han var så trött att han ramlade omkull var han ändå väldigt glad! Det är otroligt skönt när ens barn går så bra ihop med ens vänner. Idag hade jag tänkt gå till Babycafét men som vanligt faller det något snöliknande från himlen. Kanske övre makter försöker säga till mig att Lotus egentligen börjar bli lite stor för Babycafét och istället bör gå till Öppna förskolan. Han blir ju som sagt 8 månader och kräver lite mer än att ligga på mattan.

Likes

Comments

Vardag

men vackra dagar som dessa blir även mina bilder outstanding! Lotus har börjat gå i keps, jag har lämnat amningsuniformen för gott och fontänen vid mindfulnesparken skvätter ner våra glada ansikten som aldrig förr. Livet leker, träden utanför fönstret har blivit gröna igen och våran älskling Felicia följer gladeligen med oss på alla våra upptåg. Tänk om det alltid fick vara så här enkelt och lustfyllt att leva. För alla!

I fredags när jag gick till ICA för att handla läsk och bearnaise, på glatt humör i telefon med Jesper möttes jag av ett pip. En liten fågelunge hade ramlat ner från trädet, ropade på sina föräldrar som ej hade för avsikt att hämta sin unge. Där sprack mitt nirvana.

Jag och en annan som noterat händelsen ringde viltjouren som sa att man tyvärr inget kan göra mer än att hoppas på att föräldrarna flyger ner till ungen. Circle of life typ. Gråtfärdig, nästan redo att adoptera fågeln hasade jag därifrån. Kändes omoraliskt men hade jag tagit hand om fågeln så hade den förmodligen aldrig klarat sig speciellt länge. Vem ska lära den att flyga? Lotus har tyvärr inga fjädrar, annars hade han blivit den mest perfekta fågelbrorsan.

I lördags fick vi besök av Lotus moster Frida. Hon är 13 år och väldigt engagerad i sin systerson. Hon gungade med honom, läste böcker och Lotus blev så till sig av förtjusning att han pussade på henne flera gånger om!

Nu sitter vi i bilen på väg till Jespers bror som fyllt år. Ska bli trevligt att träffa alla och låta Lotus briljera med sina kryp och ståmotalltkunskaper. Peace.

Likes

Comments

Vardag

Lotus älskar att krypa i gräset. Så härligt att se! Kepsen som alltid åker av fick vara på, men så fort han kommit i vagnen igen tog han av sig den. Han gapskrattar när han ser fontäner den lille skojaren. Ska fixa en schysst filt och dra med honom på picknick snart.Vi ska äta jordgubbar, klä våra huvuden i hattar och spela gitarr. Jag i 50-talsklänning och han i sjömanskostym. Absolutely divine kommer det bli!

Resten av eftermiddagen spenderades inomhus tillsammans med Monica Z vid melliset. Djungelmums och leverpastejsmackor fick Lotus, kaffe med mandelmjölk fick jag. Brottades lite i sängen och läste saga efter det. Väldigt trevligt har vi såhär mellan snytpauserna. Fick även upp en flyttkartong som stått och väntat på mig sedan februari. Bra dag.

Likes

Comments

Vardag

Jag älskar att leka med ord och lämna små avtryck. Just nu finns inte tid för sådant. När L fortsätter med sin "vägrasovakampanj" tar all ork och inspiration slut. Jag fascineras över alla andra bloggande föräldrar och undrar hur dom lyckas så bra? Så vansinnigt skönt är det att jag inte har några andra än min egna pyttelilla (men trogna) skara fans att leverera till. Hade aldrig pallat med något annat. Sitter i detta nu och lyssnar på Js monotona "aum...... aum....." Det får mig att falla till sömn men inte L den rackarn. Så nu har jag ju världens chans att skriva om våran spektakulära helg! Håll i hatten.

Vi ser så rysligt förnöjda ut på den här bilden. Det var vi ju också, solen strålade och det var halva priset på all GB-glass. Bakom denna fasad gömmer sig två utslitna föräldrar som natten innan befarat det värsta och en hostig liten tomte med floder av snor. 

Valborgsmässoaftonen skulle tillbringas hos min mamma men eftersom L fick feber ställde vi in och förberedde oss inför en lugn kväll hemma. Klockan 3 dunkade L huvudet i golvet. Tröstade och sedan var det bra. Vid middagen ville matglada L inte ha. Vi tänkte att det förmodligen berodde på hans tillstånd och tog med honom ut på en promenad.

När L satt i vagnen la vi märke till en rörelse som vi aldrig sett förut. Axlarna åkte upp till öronen och huvudet vilade samtidigt på sned. Vad konstig han är tänkte vi men reflekterade inte mer över det. Nattvällingen ville han heller inte ha och det var väldigt ovanligt men är man sjuk så kan det bli så. Det var när han stod i sin säng och gungade med överkroppen som vi återigen fick se axelrycket och kände att något inte står rätt till. På 1177s begäran åkte vi till barnakuten i Danderyd för att sedan bli upplysta om att det är barnakuten i Karolinska som är att rekommendera. Jag ville nästan klippa till läkaren/receptionisten där ett tag men hon tänkte bara på vårt bästa. Under hela bilresan till akuten studerade han mig ingående och han måste ha känt av stämningen hans oroliga föräldrar skapat. Somnade inte förrän vi kommit fram till Karolinska och blev självklart ledsen när det var hans tur att undersökas.

Läkaren blåste såpbubblor och bar en prasslande rock och det uppskattades! "Titta vilka fina blommor flickan har," sa den trötta mamman om såpbubblorna och rabblade upp sitt eget personnummer istället för huvudpersonens. Alltså! Jag har ännu inte vant mig vid att det inte är mig allt kretsar kring längre. Jag tänkte hela tiden," nu kommer alla tro att det är vi som har varit vårdslösa med honom eftersom det är Valborg". Det kom självklart inga sådana anklagelser från någon. Istället fick vi höra att L var normal och att ryckningarna möjligen var ett tecken på obehag men inget allvarligt. Jag som hade föreställt mig att han skulle komma hem i rullstol blev mycket lättad. Vid 00 var vi hemma och L somnade bums. För att sedan vakna bums...Repetion, repetion. Det var Lotus första Valborg det. Nu räknar vi ner till Kristi himmelsfärd och mer familjemys men inget mera sjukhus tack.

Likes

Comments

Vardag

Det är frågan. Får man chansen att äta ostkaka med sprutgrädde utan att ett par mänskliga hundvalpsögon tittar frågande på en, då tar man den! Samtidigt vet man aldrig hur länge lillen kommer att sussa eller hur krävande han kommer att vara efteråt. Får man möjligheten att sova bör man ta den med andra ord! Det är bara så himla deppigt att enbart följa sin bebis mönster. Det blir ju noll social utveckling eller kreativt soffhäng för min del då. Idag valde jag ostkakan och svtplay. Tyvärr var jag för ivrig att äta upp läckerbiten så no fancy pics for you! Bara spexiga jag och en elefantarm.

Idag har vi varit på mammaträff. L är äldst av alla barnen i gruppen. Medan dom ligger på rygg och jollrar kryper han omkring som ett yrväder. Han tycker de andra barnens huvud är ganska mysiga att klappa på och nappvägrare som han är försöker han ändå plocka den ur munnen på dom. Skön snubbe. Jag har funderat på att gå ur gruppen eftersom han verkat så rastlös under träffarna. Svettig blir man av att försöka underhålla honom på den lilla mattan och samtidigt föra konversationer med de andra mamsingarna. Är på jakt efter fler mammakompisar så därför vill jag ändå ge gruppen en chans ändå. Finns flera härliga damer där!

Lite roligt att L är äldst av barnen och jag är yngst av mammorna. Hatar att mitt dåliga självförtroende lyser igenom när jag ska berätta om vad jag gör annars. Mitt jobb är ju minst lika viktigt som deras men det är något med att vara under 25, ha barn och vara outbildad. Fast över 25, ha barn och vara outbildad är ju inte bättre direkt. Ja ni fattar vad jag menar. Nu lägger jag själv en massa onödiga värderingar i allting. Trams. Ush och fy. Det är fler än jag som väljer barn före karriär. Och fått det att gå ihop. Med lite jävlar anamma kan man göra allt.

 Nu har Lotus sovit väldigt länge. Han måste vara i växtperiod. Herregud hur mycket mer tänker han växa ifrån mig egentligen? Han är ju typ fem minuter gammal. Bäst jag reser mig från soffan och tar tag i disken som väntar på mig. Vill ju inte att det ska se ut som att jag softat hela dagen.

Likes

Comments

Tankar kring

Tänk vad mycket bilder, vissa sötare än andra som skulle finnas tillgängliga på mig idag! För hela världen! Jag tror att jag hade uppskattat dokumentationen, om den var smakligt framtagen. Är det inte galet hur enkelt det kommer vara för våra barn att läsa om sig själva på Internet? Många kommer att uppskatta bilderna och texterna, någon kommer kanske känna sig ofrivilligt exploaterad men de allra flesta kommer nog inte reflektera så mycket över det.  Innan L var född hade jag bestämt mig för att inte lägga ut bilder på honom. Mitt barn ska inte riskera att hamna i synfältet på någon sjuk person, lite så resonerade jag.

Det blev en statusuppdatering med honom ändå. Som följdes av flera uppdateringar med bilder. Hur kan man inte vilja visa upp sin juvel och speciellt när intresset finns bland så många i ens närhet? Sociala medier är ju underbart på det viset. Jag använder mig mest av Instagram när jag delar bilder på L. Känns mer privat även om det går att göra en screenshot för den som vill. Tycker inte det är något fel med föräldrar som visar upp sina barn. Är ju själv en sådan. Tror inte barnen lider av det heller (barn till föräldrar med sunt förnuft d.v.s) men jag känner ändå ett litet motstånd till att visa för mycket av mitt barn.

När jag startade den här bloggen var planen att inte visa honom alls. Jag tänkte knappt prata om honom men eftersom jag är föräldraledig och bara är hemma så hade det blivit ganska innehållslösa inlägg. Dessutom är han så jäkla rolig att prata om så det går ju inte att låta bli. Snygg är han dessutom och livar upp både mig och vardagen. Därför har jag valt att visa honom. För det är mig bloggen handlar om och L mitt liv kretsar kring, jag är ju honom till viss del! Känslan av att jag ändå gör något utan hans samtycke finns ju hela tiden där. Jag döpte honom också, tvingar honom att sova när han vill vara vaken och även det utan hans samtycke. Kanske är det inte så farligt ändå.


Likes

Comments