Header
Vardag

Rubriken är inspirerad av en låt komponerad av franska Noir désir och betyder ungefär, "medans i september..." Fyndigt ja!

Förresten. Vilken spännande tid jag lever i nu. Varje dag får jag hänga med sprudlande brudar, lära mig en massa vettiga saker och varje kväll får jag kramas med världens goaste kramare. Livet kan knappast bli bättre även om jag ibland har mina svaga stunder. Tvekar stundtals på min förmåga men ger jag mig själv lite tid så klarar jag det mesta. Inser att jag är en långsam tänkare och måste tillåta mig själv att få vara en sådan. Tar man ansvar och planerar så löser sig det mesta i slutänden. 

Jag går ju som sagt på personalvetarprogrammet och trivs bra! Det är mycket arbetsliv och samhälle vi läser om nu och jag är oerhört tacksam över att alla de åren som jag jobbat i butik faktiskt gav mer än bara min lön. En förståelse för arbetslivet och de strukturer som präglar den. Sådan erfarenhet kan man inte bara läsa sig till, den måste man uppleva!

Kan inte sluta fråga mig själv hur tusan jag kunde vägra ryggsäck under högstadiet och gymnasiet?! Det är ju världens skönaste uppfinning och det finns ju betydligt mer fashionabla än den jag har dessutom. Har aldrig känt mig så vuxen och preppad som nu.

Det har hänt flera grejer i lajf of Nori än just ryggsäcken. Lotus har fyllt 1 år! Det firades med två rejäla kalas på lördagen den nionde. Ett kalas klockan tolv och ett till klockan två. Det blev väldigt lyckat, om än trångt. De viga fick sitta på golvet och tårtan serverades stående. Lotus var på strålande humör nästan hela dagen, han välkomnade alla gäster med att stolt visa upp våra lampor som hänger i taket. Jag tror att ballonger, tårta och presenter är lite hans grej. Dagen innan den stora tillställningen bestämde han sig också för att börja gå. Alltså på riktigt GÅ.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Vardag

Hallå alla fans. Nu är hösten här på allvar och barfotalekar i sandlådan är ett avslutat kapitel. Jag minns för ett år sedan, då jag väntade på att Lotus skulle ploppa, att det var högsommarvärme den här tiden. Ointressant information men ändå. Helt otroligt är det att vi klarat oss igenom hela sommaren på (förutom t-shirtar och sånt) endast en kofta. Jag upprepar, EN kofta har han haft som ytterplagg. Nej, vi är inte snåla eller fattiga men han har liksom inte behövt fler eftersom han inte drällt så mycket och vi är ju ganska återkommande besökare av tvättstugan.... Han har ju förvisso använt sin jeansjacka en del. Slog det mig precis.

Köpte lite nytt till höstgarderoben. Så nöjd över att vi hittade en gul kofta och en stjärnmössa!

 Lite fånigt av mig kanske men sedan jag fick Lotus så har jag utvecklat en mild besatthet av färgen rosa. Jag har aldrig älskat färgen men det har blivit så oerhört viktigt att han ska få tillgång till sådant som inte anses "pojkigt". Precis som att min dotter ska erbjudas... Öh, färglösa saker? Nej men ni fattar. Det roliga är att Lotus själv tycks föredra en rosa strumpa framför en blå. eftersom den tilltalar honom mer. Nu är plaggen på bilden ironiskt nog av mer färglöst slag men se vad ärtigt det blir när man adderar en rosa mössa till en mörk och "tråkig" outfit. Jag är ingen fashionista men uppskattar verkligen färglada detaljer.

Likes

Comments

Personligt, Skolan

Som en blixt från klar himmel blev jag student!

Det var förra måndagen, på Js födelsedag faktiskt som det plingade till på telefonen och en grön text som sa ANTAGEN uppenbarade sig. Hela jag hamnade i chocktillstånd, visste knappt om jag blev glad. Det borde jag ha blivit eftersom det var mitt förstahandsval jag kommit in på. Alla dessa år av sökande, misslyckade högskoleprov och travande högar av besvikelser. I ett svep var alla dom åren som bortblåsta och där stod jag med mitt antagningsbesked, en fot i mammaledigheten och en fot påväg mot okänd mark.

Alla som kommit in på en utbildning som reserv kan relatera till känslan av förvirring, avsaknad av kontroll och tveksamhet. Det ska registreras, tas bilder och låna (köpa) böcker, hitta salar, loggas in på studiewebb, göras gott intryck, få polare, tas en massa moget ansvar, vara påläst och en massa annat. Bara det att åka tunnelbana igen utan barnvagn skapade förvirring i min identitet.

Jag hade en dag på mig att tacka ja till platsen och samma dag skulle jag meddela mitt jobb om äventyret. Det gick hur bra som helst men nog fanken är det jobbigt att vara den som vänder upp och ned på allt. Alla som känner mig vet hur länge jag velat plugga och tro mig, det är bland det bästa som hänt mig men allt det nya gjorde mig liten och "separationen" från Lotus (som för övrigt lever loppan med sin pappa om dagarna och det kommande året) påverkade mig starkt. Han är inte ledsen över att jag är borta, tvärtom nästan. Det är ju fantastiskt att han är så trygg med sin pappa, en annan var ju inte det men nog blir man snopen. Tror ändå att det är sunt att Lotus frigör sig lite från sin mamma. Leker jag riktigt hardcore med honom när jag kommit hem och är den där roliga mamman som jag faktiskt kan vara, då visar det sig att jag fortfarande är en av hans största kärlekar, Såklart.

Nu har jag böcker för ett tag framöver, Lotus är glad, J är glad, jag har raggat upp lite klassisar och tycker att begreppet psykosocial arbetsmiljö är bland det hetaste som finns. Så vad är det jag ska bli nu då? Kanske din blivande personalchef. Lite lagom kaxig så här på kvällskvisten.

Likes

Comments

Vardag

Av någon anledning sover Lotus alltid problematiskt de nätter man planerat att göra något roligt dagen efter. Därför var jag nära på att ställa in lekdejten i måndags. Jag kom ändå fram till att det är ganska ansträngande att underhålla någon på en yta av 47 kvadrat samtidigt som man själv mår som en zombie. Så, jag tvingade bebben att sova en stund efter morgonproceduren och drog på mig en soft klänning. Letade frenetiskt efter regnbyxorna jag lånat av min babymamakompis men hittade dom lagom till att det var dags att knalla till bussen. En utvilad Lotus klädd i gult och en pepp mamma med värdelösa solglasögon som mest bars för syns skull, så välkomnade vi dagen!

Min kompis har en liten kille som är fem veckor yngre än Lotus. Han har precis lärt sig gå! När hon först berättade om det tänkte jag mig att han gick på samma vis som Lotus, typ "4 zombiesteg, duns och apkryp resten av vägen" men så fel jag hade! Barnen blir mer och mer kärleksfulla mot varandra, kramar och pussar, men kivas fortfarande om leksakerna. Att dela med sig och "klappa fint" har dom inte riktigt greppat än, men det kommer dom att göra så småningom.

Så jäkla skönt när det kliver på föräldrar på bussen med lite krävande barn. Dom blir så roliga att titta på då tycker Lotus. Skönt för då slipper jag vara clown för ett tag.

Vi åt fruktsallad och lekte en stund tills Lotus blev pangtjongtrött. Han grät å sånt. Jo jag tackar, efter en sådan natt förstod jag honom. Vi tackade för oss och började den långa färden hemåt. Ganska trevligt ändå, att han sov hela vägen till odenplan. Jag hann lyssna på Lasse W OCH planera morgondagens aktiviteter. Jag är så glad över att Lotus blivit större. Jag minns med fasa hur jag satt och ammade under min jacka på pendeltåget i november, det var första gången vi hade lekdejt i Bålsta.

Det var ändå inte så länge sedan men vi hade ett helt annat liv då. Mars känns inte heller så länge sedan. Då låg Lotus och hans kompis på mage, Lotus skrattandes åt kompisens hickningar. Så mycket som hänt sen dess, dom små liven blir bara större och större.

Likes

Comments

Vardag

Jag vet inte om det har med månen att göra eller stjärnornas placering men ibland så händer det att Lotus vaknar genom att bara sätta sig upp. Rätt upp och ner, utan ett ljud. Jag lägger honom ner igen men han ställer sig upp som en soldat och när jag inte orkar mer får han komma till våran säng. Oftast somnar han om. Ofta gör han det inte alls, som i natt. Upp och ner, i med nappen, dricka vatten, ligga på min mage, peta mig i munnen, upp och ner igen.... Timmarna går. Kanske är han varm, puffig blöja, hungrig? Nej. Trotsar sömnen ett par timmar till men under tystnad. Är han ens vid medvetande kan man undra, förr skrek han ju när han inte ville sova.

Konstpaus...

J testade att göra cold brew coffee i söndags. Det är som iskaffe fast utan is och ska vila i kylskåpet i 18-24 timmar. Ja, min dude gillar att krångla till det men gott blev det och duktig är han! Vi kom på nu i kväll att vi hade glömt att dricka kaffet igår så det blev ju en perfekt boost efter ett dygn av trötthet.

Fortsättning.

När Lotus äntligen varvat ner och lagt sig som Pippi med fötterna på huvudkudden då lyfter jag över honom i sin säng igen. Som att lägga ner en tickande bomb ungefär. Upprymd över segern petar jag på J och meddelar att han kan flytta sig från sängkanten nu och återta förfogandet över kudden, ja då börjar bomben ticka igen. Flera mysiga timmar av upp och ner, i med nappen, dricka vatten, ligga på min mage, peta mig i munnen, håret, näsan.... Det är jobbigt men jag vet att han inte orkar hålla på hur länge som helst, och sova finns det tid för under förmiddagen. Det är en tröst när vansinnet sakta tränger sig på. Man kan ju tro att han blir trött efter en intensiv natt som denna. Att han skulle sova lite längre, gryningstiger som han är. Icke. Energiknippet var uppe med tuppen i vanlig ordning och på strålande humör!

Likes

Comments

Vardag

Tänker på alla skolbarn som igår hade sin sista dag på sommarlovet. Då var det regn och eländigt. Idag, på uppropsdagen var det strålande sol och badväder. Så typiskt för dom! Minns hur man gick och frös sista veckorna av sommarlovet för att sedan börja skolan igen till högsommarvärme. Alltid klädde man sig för varmt. Svett och klassrum är lite som kaviar och sylt, inte bra alltså.

Nåja! Vi behövde i alla fall inte inställa oss på något upprop idag. Promenerade till Ålsten för att träffa Maja som fyller tjugofyra idag. Jag och Lotus tycker om att flukta på alla sjumiljonersvillor och låta drömmarna skena iväg. Vi köpte glass på "Gelato Scarfó", en glasskiosk deluxe med milslånga köer. Basilikaglass testade jag bland annat. Den var god men märklig fast ändå god! Man måste äta effektivt när man delar glass med Lotus, något fotande var det inte tal om.

Det började klia benen på Lotus efter glassen så vi hasade ner till stranden. Han älskar att bada. Man får nästan slita honom därifrån. Maja blev väldigt imponerad av hans grisimitationer och jag förstår henne! Han har sådan inlevelse! Vi låg där på filten ett tag alla tre och levde lite. När det var dags för hemfärd slocknade Lotus. Vaknade såklart när vi passerade lekparken och självklart blev det ett besök där. En krävande förmiddag med nedfläckad Polarn O Pyret och annat missnöje blev till en eftermiddag i fullständigt glittrande skimmer.

Likes

Comments

Personligt

Tja tja bloggen!

Nej det blir inget uni för mig den här gången. Det är extremt högt tryck på de utbildningar jag sökt och är man en medelmåtta som mig, då blir man reservplacerad. Det retar mig att jag aldrig kommer in. Jag har flera MVG och VG men det räcker inte. Högskoleprov har jag testat tre gånger och nä, jag gör inte om det.

Jag måste höja blicken lite. Det finns en annan värld än universitetsvärlden.. Högskolor till exempel. Man kan också skräddarsy en utbildning genom att plocka kurser lite här och där. Jag har stirrat mig blind på universitet och program. Jag har till och med sökt till omöjliga saker bara för att det låtit fint utan att egentligen reflektera över om det är något jag verkligen vill pyssla med. Jesus girl....

Bild på huvudpersonen. 18 år och aldrig känt sig så läcker som då.


Alla dom som i all välmening kommer med råd och tips på vad jag skulle kunna bli... Mon dieu vad jag önskar att jag kunde bli glad och tacksam över det men det går liksom inte. Egentligen vet jag vad jag vill bli. Problemet är delvis att jag inte vågat satsa och att jag inte kommit in.

Annars är det bara fint! Lotus blir ett år om en månad och som han har presterat denna sommar! Pratar om stjärnorna på Jespers tröja, går ett par steg själv och säger man gris då grymtar han, säger man dansa ja då dansar han! Håller på att planera en cirkus här hemma med honom. Han har verkligen talang min prins charmig!

Likes

Comments

Vardag

Ni är ändå ett par stycken som kikar in här ibland. Det gör mig lite glad faktiskt. Det är alltså inte bara en sten jag pratar med, faktiskt​ 29 stycken! Skoja.

Känner att det här med bloggandet får ligga på is nu ett tag. Över sommaren i alla fall. Just nu kretsar mitt liv endast kring Lotus och det känns för tjatigt att bara skriva om honom, dessutom vill jag låta honom vila lite från all publicitet, den lille minikändisen. Har dessutom två böcker som bara handlar om honom och det har blivit som så att allt jag skrivit där skriver jag även här. En jäkla massa Lotus alltså.

Just nu deppar jag över att föräldraledigheten snart är slut och därför ska varje ledig minut med min bebis utnyttjas väl! 13e juli får jag svar från universitetet och jag ber till gud att denna höst får bli min nystart. Jag har gått alldeles för länge i samma gamla cirklar.

Mes amis. Ha en magisk sommar nu! Själv ska jag besöka några sommarstugor, bland annat och njuta av att varken amma eller vara gravid under denna sommar. Allt känns helt amejzing, precis som Little Jinder.

Likes

Comments

Konstigt hur vissa dagar bara kan vara så outhärdligt jobbiga och andra är bara helt fantastiska. Dagar som egentligen ser  ungefär likadana ut. Idag var Lotus på sitt mest strålande humör! Skrattade åt ingenting, var glad under lunchen och tittade snällt på Alfons Åberg i babysittern medan jag käkade pasta. Han slog sig några gånger som vanligt men det utan större dramatik. Fler sådana dagar tack!

Detta skrev jag den 11 maj. Nu är det 18 maj! Så det kan gå! Idag kommer våran polare hit och ska på picknick med oss, om vädret tillåter. Imorgon väntar lek och bus med våra andra polare, Lotus bästis med sin bedårande mamma. Picknick därmed hoppas vi. Gårdagen spenderades tillsammans med min norska farmor och lite Syttende mai-party. Måndagen var riktigt kul för då var vi hemma hos våra nya kompisar, grannar kan man säga. En tjej från mammagruppen och hennes lilla jänta! Jag som tänkte gå ur mammagruppen, tur att jag stannade kvar för något bra fick jag ju ut av det! Det är så svårt att skaffa nya vänner nu som vuxen tycker jag. Därför är det så fantastiskt hur många vänner man lyckats knyta till sig när man fått barn! Tack min son. Du gav mig både personlighet, starka armar och nya kompisar!

Likes

Comments

Vardag

Det är idag exakt åtta månader sedan Lotus kom till världen. Snälla någon stoppa tiden!. Nej men det är ju fantastiskt att få äran att se denna lilla person växa till att en dag bli en vuxen MAN! Absurd tanke egentligen. Att min lilla plutt en dag kommer att tala med basröst och bära illaluktande strumpor. Han kommer i alla fall uppfostras till den snällaste och mest medvetna man som finns. Det ska jag se till. Just nu ligger han och sussar, laddar batterierna inför BVC och åttamånaderskontrollen. Jag tycker det är så spännande att gå dit och få veta vad han väger och hur mycket han har vuxit. Själv myser jag med smörgåsrån och vatten, framför Downton Abbey. Älskar den typen av serier. Poirot och House of Elliot har jag tyvärr tittat färdigt på.

Igår kom en kär gammal vän till mig förbi på fika. Hon och jag gick i samma högstadieskola och bor nu i samma stadsdel! Lotus blev väldigt förtjust i henne. Han skrattade varje gång det plingade om hennes örhängen. Trots att han var så trött att han ramlade omkull var han ändå väldigt glad! Det är otroligt skönt när ens barn går så bra ihop med ens vänner. Idag hade jag tänkt gå till Babycafét men som vanligt faller det något snöliknande från himlen. Kanske övre makter försöker säga till mig att Lotus egentligen börjar bli lite stor för Babycafét och istället bör gå till Öppna förskolan. Han blir ju som sagt 8 månader och kräver lite mer än att ligga på mattan.

Likes

Comments