Hej på er! Länge sen! Kände att det var dags att dra igång det här igen. Sommaren är här och massa roliga saker ska göras. Kan vara värt att skriva om haha! Nej men skämt och sido så har jag proriterat bort bloggen nu de senaste veckorna med tanke på att jag haft så otroligt mycket att göra. Det är slutspurten nu på 1:an och som den perfektionisten jag är vill jag gå ut med flaggan i toppen = ingen tid för blogg.

Vad har då hänt senaste månaden? Haha nu när jag tänker efter har det inte ens nånting speciellt faktiskt. Lite fester hit och dit, mina föräldrar var en sväng till London (och jag fick inte följa med :( ) och sommaren har fortfarande inte kommit så det är ju lite sad.

Idag är det torsdag, sista dagen på den här skolveckan för mig. Imorgon är jag ledig eftersom alla studenter på min skolan går ut, så istället för att fira det ska jag faktiskt jobba. I helgen ska jag träffa kompisar och bara njuta av att jag har några få dagar tills jag också får sommarlov. Även om jag längtar som fan är det också lite sorligt eftersom jag inte kommer tillbaka till den här klassen. Om ca 90 dagar åker jag. HUR SJUKT?!

Aja, nu babblar jag på om hel onödiga saker! Puss och kram på er hurrni! Vi hörs sen

Likes

Comments

Godmorgon på er! Söndag idag och efter en tröttisdag igår som spenderades hemma hos Hope efter att vi varit ute och träffat kompisar på fredagkväll, så ska jag spendera någon timme på gymmet innan jag ikväll ska äta middag med familjen och mormor och morfar på resturang ikväll för att fira min 17års dag. Fyller ju egentligen år imorgon men har Svenska nationella tisdag morgon så vill vara riktigt utvilad inför det så därför läggs resturang middagen ikväll.

Idag iallafall ska jag träna. Fick mitt SATS kort igår så idag är det lite premiär. Ska bli skönt att börja träna igen! Happy! Men nu sitter jag i pyjamas och dricker kaffe framför Nyhetsmorgon. Tydligen ska dom snacka om skönhetsideal om några minuter så det är ganska intressant att lyssna på!

Hoppas ni får en mysig söndag även fast vädret är ganska säääämst

Likes

Comments

Det har inte varit mitt fel att bloggen legat nere idag. Faktum är att jag inte kunnat komma in på NOUW på hela dagen. Snacka om seegt! Men nu fungerar det iallafall så det är ju alltid något!

Onsdag idag! Ett prov av 3 totalt är klart och jag kan med handen på hjärtat säga att ett matteprov aldrig gått så bra som idag! *Applåder*
Men nu sitter jag och pluggar lite SO innan jag faktiskt ska somna tidigt. Tänker krypa ner i sängen nu och bara läsa igenom SO boken en gång innan jag släcker. Så får det bli! Kan dessutom glatt meddela att jag fortfarande är med i killergame! Alltså, jag har inte blivit dödad och jag är riktigt stolt över mig själv. Känner mig lite som en ninja när jag går runt i korridorerna och stalkar folk för att kunna döda dom! Känns ju sådär haha men kul är det iallafall!

Taggad som fan på helg. Jag snackade precis med mamma och sa att om jag överlever den här veckan överlever jag allt och det är verkligen så. Det här veckan har varit heeelt sjuk men den är snart över och då kan jag fira. För att vara mer exakt ska vi träffa lite kompisar på fredag och pre fira min födelsedag lite. Fyller ju år på måndag så det är ju naaajs!

Hoppas ni haft en bra dag! Nu ska jag gå och lägg mig :) Puss

Likes

Comments

O.P.I nagellack färgen "​Suzi Shops & Island Hops"

Likes

Comments

Som många vet går jag 1:an på gymnasiet. Jag har själv valt linje och min inriktning, internationell ekonomi, intresserar mig väldigt mycket. Dessutom har jag fått välja vilka extrakurser jag vill ta i 2:an och 3:an. Något jag däremot inte fått välja är om jag vill ha idrott eller inte. Intressant det där kan jag tycka. Jag har kunnat välja bort alla estetiska ämnen som bild, musik och teater men skolans idrott tycks hänga kvar som en blodigel. Låt mig förklara hur jag ser på det här.

Jag är en sådan person som ser skolan som ett jobb. Jag går till skolan, gör uppgifter, får betyg efter hur bra jag gjort mina uppgifter och jag ser ingen framtid för mig själv om jag inte gör bra ifrån mig i skolan. Har jag en presentation i skolan ser jag till att ha på mig kläder som jag tycker ser professionellt ut. Jag beter mig trevligt mot lärare och jag vill se fräsch ut. Jag tror inte jag är den enda. Jag vill helt enkelt se representabelut. Det kan ju inte vara så svårt att förstå? Tänk er bara hur man ser ut på ett kontor. Inga mjukisbyxor här inte.

Jag funderar på hur det är ute i arbetslivet. Jag vet att i många företag får du möjligheten att gå och träna på lunchen för att slippa göra det på kvällen. Smart upplägg kan jag tycka men det finns en stor skillnad mellan att träna på gym och att träna på idrottslektionen i skolan. När jag går på idrotten gör jag det endast för mitt betyg. Hade jag sluppit springa runt i en svettig idrottssal hade jag gjort det. Det handlar inte om att jag inte gillar att träna eller att röra på mig. Jag ÄLSKAR att träna, men som sagt, det finns skillnader mellan att träna på idrotten och på gym. Jag säger bara ett ord: "Duscharna". Hur många av mina läsares skolor har duschdraperier i era omklädningsrum? Går ni på Danderyds Gymnasium är ni iallafall inte någon av de som har duschdraperier. Så till min nästa fråga: Skulle ni kunna tänka er att duscha, utan duschdraperi, inför inte bara tjejerna i din klass utan även tjejerna från andra klasser. Tjejer som är både yngre och äldre än dig själv? För mig är svaret på den frågan ett fet NEJ. Här har vi ett problem. För som jag ser det har du som har idrott i skolan idag 3 val. 1. Antingen "lullar" du runt på idrotten, slipper bli svettig men får antagligen nöja dig med ett E som betyg. 2: Du kör slut på dig själv och duschar inför andra i äckliga duschar . Eller 3. Du kör slut på dig själv och sprayar parfym över hela kroppen och hoppas på att det räcker. Jag ska berätta en sak för dig, det räcker INTE.

Jag kan förstå att man vill ge en förståelse för träning till elever. Tyvärr kan jag inte se det positiva då nackdelarna är så mycket större. Dels känner sig många osäker på idrotten för att alla hela tiden ska jämföra varandras resultat. Alla har inte samma förutsättningar och att gå på idrotten gynnar inte direkt din självkänsla då. Sen kan jag också tycka att idag, för att få ett A i idrott krävs det att du springer X antal km på X antal minuter. Det handlar alltså inte om hur bra du förbättrar dig. Sen har vi också det älskade problemet med duscharna som jag redan nämt. Jag kan förstå att ni tycker att om jag, en 17 årig tjej, inte har större problem än att duscharna är äckliga i skolan, borde vakna ur min rosa lilla bubbla. Kul att ni tycker det. För som jag ser det, blir det inte bara ett problem för mig som behöver känna lukten av svett i hela skolan, utan dessutom, enligt undersökningar som gjorts, döms människor mycket efter utseende och hur man representerar sig själv. Jag tror inte lärarna i skolan uppskattar att du kommer blöt i håret eller stinker svett till deras lektioner. Snygga kläder, en naturlig sminkning och glansigt hår på tjejer är mer ett bättre sätt att representera och marknadsföra sig själv än blött hår, mjukisbyxor och inget smink, enligt mig. Snygga killar får fler tjejer än fula killar. Man kan disskutera om detta är rätt eller fel men i dagens samhälle är det ett faktum. Det är inte bara jag som måste lukta på personera som inte vill duscha efter idrotten. Det handlar också om att DU antagligen inte heller vill lukta svett. Träna kan man göra efter skolan, antingen på gym eller utomhus. När du är 17 år är du antagligen mogen nog att inse att det är bra att träna och röra på sig. Jag tycker inte vi behöver att gymnasiet berättar för oss att vi måste träna. Så låt mig slippa lukta svett, låt mig se representabel ut och jag kan lova dig att det första jag gör efter skolan är att gå till gymmet.

Bildkälla: http://www.svt.se/cachable_image/1413302551/nyheter/regionalt/vasterbottensnytt/article2398323.svt/alternates/large/dusch-jpg

Likes

Comments

Hej på er! Min klocka ringde 6 imorse så efter 5 timmars stadig sömn känner jag mig riktigt pigg. Haha eller inte men som tur är har jag bara lektioner fram till lunch. Efter lunch, när jag egentligen har SO kan man plugga hemma så jag ska åka hem och försöka på lite SO gjort innan min studdybuddy kommer vid 5.

Annars då? Möte med SATS är bokat imorgon så det är ju nice. Vi ska kolla lite olika PT alternativ och fixa medlemskapet. Men ska börja göra mig i ordning nu till skolan och ta bussen som går kvart över 7 haha! Känns inte lika jobbigt när det är ljust ute. I vintras va det hemskt att vakna så tidigt!

Aja puss på er!


Likes

Comments

Yes hurrni! Jag överlevde första dagen av killergames. I och för sig dödade jag ingen men jag blev inte dödad heller så yes, applåder tack!

Haha hej på er föresten. Måndagen är snart över och jag är nöjd med mig själv. Fick mycket gjort på lektionerna under dagen så även om jag har mycket plugg inför proven behöver jag inte plugga på någonting annat. Dessutom tror jag att jag hoppar över att plugga matte idag och fokuserar på SO`n som är MYCKET roligare.

Mamma har pratat med SATS idag ang. min träning så ska ha en utfrågning med henne nu om vad dom sa! Fett taggad :)

Alltid trogen pluggkompis​

Likes

Comments

Godmorgon på er!
Jag har precis vaknat och bara hämtat lite frukost (läs kaffe och Juice) som jag dricker medans jag gör mig i ordning för att gå till skolan. Hade så otroligt svårt att somna igår så vaknade upp med huvudvärk idag. För lite sömn för ett huvud som går på högvarv haha!

Vi hörs senare

Likes

Comments