Header

Tio: Då var det måndag igen. För mig kändes det faktiskt skönt att gå upp imorse. Jag car inte ens tillräckligt trött för att somna innan tio igår vilket *chocker* typ aldrig händer. Gick upp, drack iskaffe! Haha men japp trots det kyliga vädret så var det riktigt gott och uppfriskande. Tog på mig kläderna jag lagt fram i söndags och skippade sminket eftersom jag lyckligt nog hade en bra huddag, yey. Alla indikationer för en bra start.
I skolan så var nästan allt bra. Det enda som gnager litegrann är en uppgift i religion.. inte min starka sida, men vi får se hur jag tar mig igenom den. Annars så var det mest plugg till biologi prov och rolig matte.
Idag är jag tacksam för ett allmänt bra och positivt humör. För att jag kände mig confident. För att jag hade ett bra samtal på sms med pappa. För att jag och mamma inte bara hade en organiserad handling då vi planerade några rätter, var av en vi åt idag. Risotto med både torkade kantareller och färsk portobellosvamp toppad med mycket parmesan ost...mmm så gott det blev. För att Polly delade med sig om hur exalterad hon är över sims 4 hundar och katter tillägget som snart släpps över FaceTime . Och till sist för en superfin, guldig höstsolnedgång.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

365 dagar av tacksamhet

Sju, åtta & nio: Äntligen en stund då inget känns jobbigt. Helgerna är guld värda för mig just nu. Kunna återhämta sig på riktigt genom att vila, men också samtidigt ha fritiden till att göra något som matar ens inre glädje. Det tar mig definitivt lite tid att komma tillbaka till en plats av inre frid, både kroppsligt och mentalt. Men när jag väll gör det så är jag så tacksam för det. Att kunna lita på att jag alltid kommer komma dit igen är en av de mest betydelsefulla insikterna i min väg till ett mindre ångestfyllt liv. Ofta när jag jag befinner mig i obekväma positioner eller situationer så har jag väldigt lätt för att se bortom dem, för i en stund av mycket ångest tappar man verkligen det realistiska perspektivet. Jag gör det i alla fall. Exempelvis; jag har haft en relativt bra vecka ångest vist, men så en eller två dagar så blir det av någon anledning super jobbigt, och då i det momentet så kanske jag får för mig att det kommer vara såhär resten av månaden, vilket till 99,99% av gångerna inte stämmer. Men ibland så blir det bara så och då får man försöka hålla lugnet och upprepa för sig själv att allt snart kommer ordna sig. Inget liv är toppen hela tiden, så var inte ledsen för de mindre bra perioderna. Acceptans av det nuvarande är det första steget till utveckling.

Anyways, dagens budord åsido, min helg har varit bra. Säger jag nu när jag äntligen lugnat ner mig... Men jo det tycker jag väll ändå. Hade kunnat göra mycket mer tillsammans med Adrias mamma och syster än bara umgås hemma, men som sagt, att kunna vila ut på helgen är så viktigt för mig så jag valde att ta det lugnt istället för att ta chansen att följa med till Göteborg. Men jag tror också att dom tre tyckte det var skönt att inte behöva ta hänsyn till mig, vilket jag förstår eftersom jag tyvärr lätt påverkar alla i gruppens beslut så mycket beroende på mitt mående. Ett faktum jag inte är så stolt över, men jobbar på.

Vad jag faktiskt lyckades men var att bli bjuden på en mysig mini kräftskiva hos pappa. Mm så gott det var. Älskar mat som man inte äter så ofta så man verkligen njuter när man väll äter det. Väldigt trevligt att prata med pappa också. Vi pratade lite om framtiden och om hur skolan varit, och det kändes så upplyftande att naturligt hålla sig till lättsamma ämnen. Att något som simpelt som det kan göra mig så glad, men det är sanningen.

Just nu så sitter jag i soffan och lyssnar på bra "höstmusik" efter att precis ha kollat klart på ännu en spännande serie. Absolut en jag kommer nämna som månadens favoriter. Men jag hoppas att ni haft en trevlig helg där du kunnat hämta krafter för en ny vecka.

Likes

Comments

365 dagar av tacksamhet

Idag var bara en sån dag som jag går och lägger mig i sängen klockan sju. Inget specifikt som får mig att känna så, but just not feeling it. Kanske lite huvudvärk och eftermiddagsfeber som plussar på min vanliga trötthet får mig att känna mig extra meh, men det är inget jag inte är van vid. Idag kom också Adrias mamma och syster som ska stanna över helgen, och jag känner mig inte särskilt social. Vill helst stänga in mig i mitt rum och kolla på netflix. Så rolig är jag att umgås med ibland. Men om det är det som jag måste göra för att känna mig okej, så har jag alla anledningar till att låta mig själv göra det utan skuldkänslor.

sex: tacksam för att mammas bil äntligen är lagad. För att jag börjat spela candy crush igen (någon där ute som är med i över 1000 squadet lol). För att det är fredag imorgon. För att en av mina favoritserier har kommit ut med en säsong två idag! Och just precis nu för att min säng är så extremt mysig. Godnatt<3

Likes

Comments

365 dagar av tacksamhet, Psykisk hälsa

fem: Idag har bara varit en vanlig dag. Inget särskilt att hylla eller bua för mer än kanske lite extra trötthet mitt på dagen, som jag enkelt vilade upp när jag kom hem från skolan. Tacksam för en lugn dag.

Men faktiskt, idag är egentligen inte vilken dag som helst. Den 10 oktober,. uppmärksammas över hela världen ett ämne jag känner väldigt starkt för, psykisk hälsa.

Alla har vi någon slags relation till detta ämnet, vare sig vi är medvetna om det eller inte. Var och en av oss har någonting, och det är superviktigt att veta. För tyvärr så är psykisk ohälsa i det samhället som vi lever i idag fortfarande inte som att prata som vilket problem som helst. Omringningen av stigmat är fortfarande väldigt verkligt, vilket gör att så många inte lyckas nå tillräckligt mycket kunskap för att kunna ha en bra uppfattning av vad det faktiskt betyder och innebär. Och som med alla andra ämnen som saknar information, så börjar folk att skapa sin egen, i många fall skeva, bild vilket oftast bara bygger på den redan existerande skammen som faktiskt finns. Tråkigt jag vet, men det är därför denna dagen är så viktig. Inte bara för att sprida medvetenhet men kanske också för att förtydliggöra oklarheter. Idag skapar då ett lite mer socialt accepterat tillfälle för personer som känner sig, eller till och med vet om att dom är träffade som kanske är lite mer erfarna och bekväma inom ämnet för att dela med sig om deras tankar. Jag är stolt en av dem.

Min relation till psykisk ohälsa är formad från många olika perspektiv. För många för att jag idag skulle orka förklara dem så utförligt jag hade önskat. Men bara för att nämna några; Jag själv har kämpat med både ångest, depression och ätstörda beteenden från och till sen 12års ålder och är också dotter till en bipolär mamma. Dn allmänna hälsan och det nuvarande tillståndet i huvet är en vardaglig konversation för oss här hemma, så därför är jag idag såpass här bekväm med att prata om det öppet, och det har jag bestämt mig för att försöka utnyttja det eftersom jag vet att det inte är fallet hos många.

Men det här är inte inlägget som jag kommer gå till detalj. Jag vill bara att du som läser ska veta att du inte är ensam, att det är helt okej att inte vara okej och att det hur töntigt det än kanske låter är så viktigt att våga ta hjälp. Vare sig det handlar om att prata med sin mamma, en psykolog, en vän eller om du kanske bara börjar med att våga skriva ner det i din dagbok som ingen läser.... det betyder mycket. Du är inte fåning, varje kamp är giltig.

Hjärta, hjärta, hjärta till alla er som bara försöker överleva med psykisk ohälsa. Det är ett jävla heltidsjobb utan någon ledighet alls ibland. I feel you... Men vad jag lärt mig är att om jag bara håller ut och försöker mitt bästa, så kommer saker förr eller senare att bli bättre. TRO mig.

Likes

Comments

365 dagar av tacksamhet

På tisdagar så har jag min enda sovmorgon i veckan, och den kunde inte sitta bättre ärligt talat. Men jag är sådär konstig att jag gillar att ändå gå upp vid typ samma tid, för att annars så tycker inte jag att man känner av att man börjar senare. Gillar liksom att sitta länge och äta frukost, spendera lite extra tid på att sminka mig, bestämma outfit eller kanske till och med kolla över något arbete. Är jag den enda? Kanske, men det gör faktiskt stor skillnad för mitt humör att verkligen kunna ta sin tid på morgonen istället för att stressa iväg. Speciellt idag också eftersom det fortfarande var lite rörigt från igår med dom extrema mängderna med material till Pollys intravenösa medicin. Sprutor, slangar, glasflaskor, pumpar... Haha det är svårt att fatta hur mycket medicinsk utrustning vi faktiskt behöver hemma för att få Pollys, mammas och min kropp att fungera. Vi skulle egentligen behöva ett helt skafferi till för att kunna hålla det organiserat utan att det tog 1/3 av vårt utrymme i köket, men för nu så får våra skåp förbli proppfulla.

Kom till skolan idag och det första jag blir bemött av var beskedet att två av mina fem lektioner var inställda, så det blev 2h håltimme, två lektioner och sen hem. Lite häpet men skönt ändå för då kunde jag plugga på det som jag behövde så jag känner mig verkligen inte stressad över något skolrelaterat just nu, lite för bra för att vara sant med andra ord. :)

Det enda som strulade sig lite idag var ju just hemresan. Mammas bil är på lagning (men ska supposebly vara färdig imrogon omg yey) så som den lata personen jag är så har jag två alternativ, ringa någon eller ta bussen. Men om man då glömmer sitt plånbok hemma.. haha. Men som tur är så löste det sig genom att min granne kunde stjutsa mig.

Hemma har jag bara suttit i soffan, kollat på ph och youtube, ätit middag och myst tillsammans med Dora och Polly. Det vanliga.

Fyra: Idag är jag tacksam för en kort men ändå produktiv dag i skolan. Väldigt skönt att inte vara efteri någonting tackvare att jag pluggade på håltimman. Tacksam för att min granne kunde sjutsa mig hem. För att mormor handlade god mat åt oss. För att det gick mycket smidigare med hemtjänsten idag än igår. För att jag känner mig lugn och haft en relativt ångestfri dag. Och för att jag hela eftermiddagen haft dom här två sötisarna vid min sida<3

Likes

Comments

Där ser man

" Här sitter jag efter att ha varit borta i princip hela dagen, fortfarnade med energi. *Winning Som sagt så var det cf mottagning idag, och…"

Veckans händelser

" Idag så har jag ÄNTLIGEN pratat med min psykolog igen på kanske tre månader, och det är egentligen meningen att vi ska ses en gång i vecka…"

Ett brev till västbus

skolan

"Idag sätter sig alla ned igen vid det stora bordet i expeditionen. Det ska diskuteras, om mig. Mitt mående, min skolgång och vad som är näs…"