Header

Vi fick ett samtal igår från han som har Paulina och då berättade han att Paulina var betäckt! Eller hon hade gått in i brunsten i torsdag och därefter blivit betäckt två gånger som jag förstod det (har inte så bra koll). Egentligen brukar man testa brunsten ut vilket är ungefär sex dagar men redan igår var Paulina sur mot hingsten igen så konstigt nog måste hon ha gått ur den på bara två dagar. Både vi och hinsthållaren tyckte att det var märkligt så vi får se vad ultraljudet säger om sjutton dagar. Om hon är tom är det bara att testa igen så det är inte kört i alla fall.
Så idag for vi och hämtade hem henne, som vi har längtat! När vi körde in på gården stod Paulina i en hage alldeles intill tillsammans med ett annat sto och hon reagerade inte, men det gjorde Paulina! Hon hade högt huvud och spetsade öron och när vi fick imot henne började hon gnägga för fullt! Jag blev så rörd att det till och med kom tårar, för jag trodde nämligen inte att hon skulle bry sig men det gjorde hon verkligen!
Så nu går hon tillsammans med våra får igen, som det ska vara. Hingsthållaren varnade för att hon kunde vara väldigt pigg så vi får väl se vad vi hittar på imorgon.

Ser ni vad smal (som hon ska vara) hon har blivit? Men som de har härjat i hagen så kanske det inte är så konstigt.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

I tisdags förra veckan, alltså den 7 juni, for Paulina på betäckning! Hon ska vara borta i minst 2 veckor, vilket känns tråkigt, men det är ju värt det. Hingsten hon ska betäckas med heter Bark 2022 som är en ganska nätt och liten hingst. Han finns inte så långt härifrån och vi känner han som är hingsthållare så det är ju bra.

När Paulina kom dit var hon förvånansvärt lugn, med tanke på att allt var nytt och att hon varken har träffat andra hästar eller åkt hästtransport på nästan 1 1/2 år. Hon fick träffa Bark inne i stallet först och där var hon lugn, inte förrän hon kom ut i hagen där det gick fyra andra ston blev det fart på henne. Ett av stona var hennes syster och före detta stallkompis Paloma som Paulina har gått med ända sedan hon föddes. Det var kul att se att de klickade så bra, som om de kände igen varandra! Paulina galopperade och for runt som en galning och man såg hur glad hon var. Det tog på en att behöva lämna henne men man fick intala sig själv att hon kommer tillbaka.

Idag pratade min mamma med hingsthållaren och han berättade att hon ännu inte hade visat några tecken på brunst så hon blir kvar där ett tag till. Han berömde även Paulina över hur snäll hon är, vilket var kul att höra för man är ju lite orolig över hur det går.

Så troligtvis blir det ett föl här i maj nästa år. Vi har inga direkta planer över fölet men vi skulle i alla fall vilja börja köra in och rida in den och sedan sälja fölet, beroende på om det är en hingst eller ett sto och hur mycket tid vi har. Men som sagt så är ingenting bestämt så vi får väl se hur det känns nästa år!

Här är Bark. Som ni ser är han inte särskilt grov, vilket är bra enligt mig eftersom det passar bättre som ridhäst. Foto: Susanne Jonsson

​Foto: Anna-Caisa Lindbäck

Likes

Comments

I onsdags tog jag och mamma en liknande tur som i tisdags, men denna gång hörde vi nått som vi verkligen inte hörde i tisdags! Det var så att när vi nästan hade kommit ner till älven, som ligger ungefär 2 kilometer nedanför oss, började Paulina trippa på tå och blev allmänt orolig. Det tog inte lång stund innan vi fick se två kvinnor som kom och sprang med hundar. Paulina ju van vid hundar så hon reagerade inte särskilt mycket på dem. Men sedan när de hade sprungit förbi och vi började gå vidare mot älven så gnäggade Paulina till en gång. Det tog inte lång stund innan hon fick svar, av HÄSTAR! De var på andra sidan älven som inte var särskilt långt bort och eftersom Paulina inte har sett hästar på nästan 1 och 1/2 år blev det ett himla liv på henne. Vi vände hemåt och de första 100 metrarna var hon omöjlig att få med. Hon ville stå still och svara hästarna som forsatte att gnägga och när jag väl drev på henne ville hon bara rusa mot dem. Tillslut fick vi med henne men hon slutade inte gnäggar för det utan fortsatte nästan hela vägen hem. Väl hemma blev hon lugn igen och verkade inte det minsta bekymrad över att hon var själv med fåren igen.
Paulina har aldrig verkat bekymrad över att gå själv med får, inte ens de första dagarna. Hon har alltid gillat dem och de gillar henne. Däremot så tror jag att en hästkompis inte vore helt fel, det fick vi ju höra i onsdags... Men jag tror också att hon klarar sig utan för det har hon ju alltid gjort och även efter att hon fick höra hästarna. Men vi får väl se, det kanske blir ett föl istället, vem vet...

Likes

Comments

I förrgår, alltså i måndags, testade vi fär första gången att harva med Paulina. Harven vi har är inte den bästa men det var kul att prova iaf och hon skötte sig riktigt bra!
Igår däremot så red vi ner i skogen och även där skötte hon sig riktigt bra. Hon testade mig bara några enstaka gånger, mest när vi red nere i grusgropen och jag skulle testa att rida själv. Vi travade ingenting pga att hon har tappat en sko och vi kände att det var lika bra att ta en lugn tur.

Likes

Comments

Det är maj och alla har vårkänslor nu, särskilt Paulina som man märkte det tydligt på! Vi skulle ta en längre tur ut i skogen och trava lite. Jag märkte redan i början att det här skulle bli en fartfylld tur och jag fick minst sagt rätt. Hon bockade, taktade, slängde med huvudet, vände om hemåt och hade helt enkelt överskottsenergi. Vi försökte att trötta ut henne genom att rida i en sandgrop och trava en del och det gav resultat sista kilometern, då var hon lugn och svettig.

Men trots att hon var nära på att slänga av mig några gånger så tycker jag ändå att det var en rolig ridtur. Jag kan även berätta att vi såg björnbajs på vägen, vilket kanske kan ha bidragit till Paulinas humör idag...

Bilden är tagen för några veckor sedan så hon har mindre vinterpäls nu än vad hon har här.

Likes

Comments

Efter körturen idag blev Paulina väldigt svettig och eftersom det är så varmt ute så passade vi på att duscha henne. Hon gillar inte vatttensprutan så vi använde en svamp istället. I början var hon skeptisk eftersom det är bland dom första gångerna hon blir duschad men man såg på henne att hon tyckte att det var skönt.
Efteråt fick hon komma ut i nya hagen och där stortrivdes hon!

Likes

Comments