Header

För att Paulina inte ska behöva vara själv i stallet får fåren Edith och Juni (hon föddes i juni) följa med in på kvällarna. De står i boxen bredvid Paulina. Idag har även kaninen Fluffis fått flytta in och delar nu box med fåren. Men vi har satt kompostgaller emellan (se nedan). Så på dagarna när fåren och Paulina går ut i hagen öppnar vi upp där och låter Fluffis vara i hela boxen. Känns hur mysigt som helst och nu längtar man till att gå ut till stallet och pyssla på!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Idag var min vän Kajsa (http://nouw.com/kajsalind) här och fotade mig och Paulina! Är så otroligt tacksam över det! Som vanligt tyckte inte Paulina att det var särskilt roligt att stå still och bli fotad men trots det blev det många bra bilder och några får ni se här nedan. Min favorit är den längst ner!

Alla bilder här ovan är alltså fotade av Kajsa Lind!

Likes

Comments

Idag hann jag köra en del NH med Paulina och oj vad bra det gick! Såklart använde jag morötter men ändå, jag blev förvånad att hon förstod mig så bra! Vi började med att hon skulle backa när jag gick emot henne och det var inga problem alls. Sedan skulle hon följa efter mig när jag gick och stanna när jag stannade och även det gick som en dans. Vi började i skritt men övergick sedan till trav, alltså att hon skulle trava efter mig och stanna när jag stannade. Det gick bra det också men ivrig som jag var ville jag försöka i galopp och där förstod hon inte riktigt vad jag menade så det måste vi träna mer på.
Ett annat trick som jag skulle vilja lära henne är att lyfta upp framhoven när jag petar på den. Vi började att träna på det idag och jag tror att det kommer att gå om vi jobbar mer på det.
Känns jättekul att hon är så samarbetsvillig och det här med NH är inte så dumt ändå, måste börja att jobba mer med det. Både för att hon ser ut att gilla det och för att det är otroligt bra träning och lägger en bra grund för all hästhållning. Jag får ta och läsa till mig fler övningar som skulle passa henne för det skulle nog kunna hjälpa mig i inridningen också.

Men nu säger jag och Paulina godnatt och sen ses vi imorgon!

Likes

Comments

Igår hälsade jag på en kompis till mamma som har hästar för att få lära mig mer om NH. Hon visade några övningar på sin häst som är en korsning mellan PRE och frieser. Det hon gick efter var "De sju lekarna" som är olika horsemanship-övningar. Där ingår bland annat "Vänskapsleken", "Jojoleken" och "Cirkelleken". Först visade hon hur man gjorde och sedan fick jag prova och oj vad roligt det var! Hennes häst var väldigt duktig men man fick ändå jobba för att det skulle funka och det var ju bra för annars lär man sig inte. Det bästa var ändå att jag fick så mycket inspiration till att börja med NH med Paulina. Och eftersom Paulina inte alls är bufflig och att hon backar bara av att man går rakt emot henne så har vi en bra grund för det är nämligen det som man ska börja med att träna på. Redan idag hade jag tänkt att testa några övningar ifall jag hinner så vi får se hur det går!

Och ja, man skulle huka sig ner när man ville att hästen skulle stanna...

Likes

Comments

Oj, oj, oj... Nu var det verkligen längesen sist! Fem månader sen?! Kan lugnt säga att det har hänt en del sen sist men ska försöka att vara kortfattad.
Till en början så är ju Paulina som ni vet dräktig och det verkar gå bra. Det sägs att magen kan börja att växa redan nu så förhoppningsvis stämmer det och kan förklara en liten fel av Paulinas tjockhet.
Vi har även fått låna islandshästen Goggur i ungefär två månader men han såldes igår och åkte till sin nya ägare så nu är Paulina själv igen. Vi lånade honom av några kompisar och tanken var att ha honom tills han blev såld så jag visste ju att han inte skulle stanna här men trots det kändes det väldigt tråkigt. Han är en 18-årig valack som gick på min före detta ridskola för några års sedan. Just därför är han en väldigt trygg häst som man kunde lita på till 100% i både ridning och hantering. Det bästa med att vi fick låna honom var just att jag kunde rida honom själv för det hade jag saknat massor. Men han såldes som sagt och jag har redan börjat sakna honom... Men, men, vi får väl se hur det går med Paulina, vem vet, om vi jobbar hårt med henne nu framöver så kanske det löser sig med ridningen ändå.
Paulina har även fått flytta in i stallet för nu är det (nästan) färdigt! Med sig har hon två får som sällskap. Det känns väldigt skönt då man får mer daglig kontakt med henne än om hon står på lösdrift.
Förutom det är det väl inte så mycket mer som har hänt. Jag har varit på en sak idag som har fått mig att tänka till men det tänkte jag berätta mer om imorgon så vi ses väl då?

Likes

Comments

Vi fick ett samtal igår från han som har Paulina och då berättade han att Paulina var betäckt! Eller hon hade gått in i brunsten i torsdag och därefter blivit betäckt två gånger som jag förstod det (har inte så bra koll). Egentligen brukar man testa brunsten ut vilket är ungefär sex dagar men redan igår var Paulina sur mot hingsten igen så konstigt nog måste hon ha gått ur den på bara två dagar. Både vi och hinsthållaren tyckte att det var märkligt så vi får se vad ultraljudet säger om sjutton dagar. Om hon är tom är det bara att testa igen så det är inte kört i alla fall.
Så idag for vi och hämtade hem henne, som vi har längtat! När vi körde in på gården stod Paulina i en hage alldeles intill tillsammans med ett annat sto och hon reagerade inte, men det gjorde Paulina! Hon hade högt huvud och spetsade öron och när vi fick imot henne började hon gnägga för fullt! Jag blev så rörd att det till och med kom tårar, för jag trodde nämligen inte att hon skulle bry sig men det gjorde hon verkligen!
Så nu går hon tillsammans med våra får igen, som det ska vara. Hingsthållaren varnade för att hon kunde vara väldigt pigg så vi får väl se vad vi hittar på imorgon.

Ser ni vad smal (som hon ska vara) hon har blivit? Men som de har härjat i hagen så kanske det inte är så konstigt.

Likes

Comments