Idag fick vi en utmaning där vi fick ett chokladägg och ett äpple som vi skulle byta mot saker och försöka få så bra saker som möjligt och det gick faktist bra och var roligt!

Vi gick först in på ett apotek och de böt vårt ägg mot en solkräm!

Sedan bytte vi en ballong mot en solros

Och vi slutade upp med ett kaffefilter i porslin och massa annat, vi hade faktist jätteroligt och fick se lite av Mölln som var en söt liten stad! OCH JAG KÖPTE POMMES vilket var lite av höjdpunkten idag.

Vi pratade även lite om vad man kan göra på fritiden här och jag fick faktist många bra förslag som jag ska se över i min stad även om den är väldigt liten.

Var även på jakt efter en butik och gick efter Google Maps i sammanlagt 40 minuter med min nya norska kompis (hon låter som Eva i SKAM) för att köpa corny och salta pinnar. Här har de ingen kall dricka på affärerna vilket var väldigt jobbigt i värmen och de tar heller inte kort om man inte storhandlar så vi tackar Gud för Swish, eller vips som de säger i Norge haha.

Nu är det dags för ännu en brödmiddag, tur att det är gott bröd iallafall! HEJDÅ!!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hej! Nu är andra dagen snart slut och jag ska strax gå och lägga mig. Dagen har varit ganska intensiv med flera pass om både politik, skola och olika regler. Man blir väldigt trött här eftersom jag hela tiden måste försöka fånga upp de ord jag förstår för att kunna hänga med, 24 timmars hörövning ungefär. Idag skulle vi också presentera oss själva med lite fakta på tyska och jag var så nervös men det gick helt okej och jag var stolt efteråt. Bara att vänja sig vid sånt nu antar jag!

Idag fick jag det skrämmande beskedet att man bara äter ETT (1!!!) varmt mål om dagen här. På morgonen har vi ätit frukost som bestod av supergott bröd med olika pålägg (nutella) och lite tillbehör. Till lunch (som kallas mittag, förvirrande för oss svenskar) åt vi pasta och sedan när jag trodde att vår riktiga middag (Abend essen) skulle serveras var det ungefär som frukosten fast med lite mer korv. Jag blev så förvånad och en volontär förklarade att de oftast bara äter ett "varmt mål" om dagen. Hoppas att jag kommer att vänja mig snabbt för just nu är jag vrålhungrig!

Idag har vi som sagt snackat lite om Tysklands politik eftersom det är valår här och det var faktist väldigt intressant men lite svårt att förstå alla orden. Sedan hade vi samling där vi sjöng lite sånger (99 Luftballon blandannat) och det var faktist riktigt mysigt. Nu måste jag nog sova ett par timmar så att min hjärna kommer orka dubba år mig även imorgon...

Sov gott Sverige!

Vi fick sätta utan prickar på vart vi var ifrån på en världskarta. Representerar Stockholm åt er hemma ;)

​Godnattsång med lite hjälp.

Likes

Comments

Imorse åkte vi mot Arlanda med tre oroväckande tunga väskor, har kanske precis slagit världsrekord i tyngsta kånken. Fick lösa det genom att ha på extra lager kläder genom spärren... varmt men värt ändå!

Sedan kom sista hejdåt till familjen, tråkigt men hann knappt fundera på det just i stunden. Sedan gick jag på planet mot Nederländerna för mellanlandning och lite lunch, utsikten var förresten så fin från flyget att jag nästan ville stanna här i några dagar. Hade förresten tur som köpt en tidning eftersom det inte fanns något wi-fi på flyget :(

Efter ett tag var jag äntligen framme och mötte en tysk volontär som skulle hämta mig på flyget, han verkade trevlig men pratade väldigt snabbt men jag försökte hänga med så gott det gick iallafall!

Nu är jag påväg mot lägret i Mölln och rivstartade med en riktigt tysk middag. Håller tummarna för lite mer middag när vi är framme. Det var hela min första dag, nu hoppas jag på att snart få sova lite!

Gonatt!

Likes

Comments

Hej! Nu är det 7 dagar tills jag åker och jag har har precis sagt hejdå till två av mina bästa vänner. Känns så konstigt att säga hejdå för ett år. Känns fortfarande som att vi kommer att ses igen redan imorgon men egentligen är det väll rätt skönt att vi känner så. Vi spenderade iallafall sista kvällen med en fin utsikt (och lite klättring på köpet eftersom Tilly envisades med att gå enligt google maps). 

Nästa gång vi hörs kanske jag redan är framme i Hamburg där vi utbytisar ska vara första veckan och förhoppningsvis värma upp tyskan lite och upptäcka staden tillsammans. Vi vet egentligen inte så mycket mer om första veckan än att vi ska bli upphämtade på flygplatsen och ha någon slags introduktionsvecka. Där kommer vi få lära oss lite tips som kommer vara hjälpsamt i familjen och skolan. Håller iallafall tummarna för en rolig vecka!

Satt på skinnarviksberget och kastade godis

Världens finaste Andrea

Kommer sakna er så mycket <33

Likes

Comments