barnrum

Här ser ni före & efter när ett kök förvandlades till tre barnrum.

Detta rummet som placerades i "skafferiet & kylen" tillhör en åttaåring som älskar att läsa, pyssla och tar det ganska lugnt när han är på sitt rum.

Planen var att skapa ett rum som är en egen plats för vila och kunna få rå sig själv när leken inte lockar i resten av huset. Barn är ju oftast över allt annars än i sina rum... Så en skön säng, lite förvaring och ett skrivbord med utsikt genom ett litet fönster uppfyllde behoven.

Väggarna målades i en ljus grå kulör som heter Vit poesi. Den är jättefin mot mintgröna toner och trärena ytor.

Ribbstolen , väggdetaljerna, sängkläderna och lampan är nyköpta men alla möbler är second hand. Byrån och skrivbordet är målade i Soft mint, en fräsch färg som passar barnrum för alla åldrar.

Generellt sätt så använder jag mig gärna av dova färgskalor, utan att för den sakens skull vara färglös. Jag tycker att det blir mer harmoniskt så och sedan tror jag inte man tröttnar lika snabbt som på en knallig kulör. Istället kan man använda sig av accentfärger som till exempel gult eller blått på detaljer som kan bytas ut när man känner för en förändring.

Likes

Comments

kök

Det är spännande vad man kan göra med färg i ett rum. Här ser ni samma vägg målad i tre olika kulörer.

Den första är en dov rosa som heter Rörelse. En pigg färg som tar mycket fokus i rummet. Vacker mot ljust trä och grå/vita toner.

Här fick köket en helt annan känsla när väggen måladesi en mörk brungrå kulör som heter Band Stone. Ger ett murrigare intryck och är vacker med gröna växter och bruna detaljer.

På dessa två första bilder är övriga väggar målade i kulören Morgondis.

Den tredje kulören heter Froströk och är en ljus gråbeige färg. Jag älskar den! Så vacker mot rosa accenter och ger en fräsch, nordisk känsla utan att ta över. Här får detaljerna tala istället för väggfärgen. Att skapa balans i ett rum genom att jobba med motsatser ger en harmoni och en helhet som gör att du trivs i ditt hem.

Likes

Comments

re-make

Två exempel på hur en möbel som inte direkt drar uppmärksamheten till sig kunde bli till något helt annat.

Skrivbordet köpte jag billigt på loppis och med lite färg och nya beslag som jag gjort av läderband blev det en perfekt plats för en åttaåring att göra läxor och pyssla vid. En möbel i gediget trä som håller många år till och bara blir snygg med lite nötningar av livet.

Skrivbordsstolen är ett blocketfynd.

Ibland känner jag mig som en livräddare när möbler som denna bruna 70-talskloss åker med hem i bagaget. Både byrån och skrivordet är målade i kulören Soft Mint.

Man ska aldrig stirra sig blind på färgen på en gammal möbel. Jag tittar efter fina former och rejäla material. Både miljövänligare och mer ekonomiskt än att köpa nyproducerat.

Likes

Comments

barnrum

Det första jag gör när jag inreder ett barnrum är att förhöra mig om barnets personlighet. Vilka funktioner behövs i rummet, är barnet aktivt eller lugnare, vilka prylar gillar den att greja med och finns det någon färgskala som lockar särskilt mycket.

Därefter undersöker jag vilka möbler som finns att tillgå och ser om de kan förändras till något nytt? Då jag alltid vill ha med hållbarhetsaspekten i mina inredningar är just återbruk en stående punkt.

Här valde jag att inreda med en snickarbänk istället för skrivbord. En kreativ yta som tåls att sågas, spikas och jobba på. Snickarbänken är second hand och hade en underbar patina som ger rummet karaktär.

Verktygstavlan gjorde jag av en bit hålad masonite, några reglar och verktygshållare från Jula. Skrivbordslampan och alla verktyg är loppisfynd.

Alfabetsposter som ger den rätta "gammal skola känslan" är från svenska Knaada design .

För att skapa en ombonad känsla valde jag att sätta en gardin/draperi i en skena från taket längs hela kortsidan. Gardinen dras åt sidan med ett vackert näverband som är en gammal brickhållare jag hittat på loppis.

Tyget heter Aquatic och kommer från svenska Littlephant . Min favoritformgivare när det gäller inredningstyger. Det blir nästan som att sova i ett hav av fina fiskar och vattendjur.

Alla väggarna målades i kulören Soft Mint. En lekfull kulör som ändå känns sober och kan växa med barnet.

Som förvaring har jag använt två IVAR skåp från Ikea som jag byggt ihop till ett högskåp. Luckorna har sedan handmålats i ett fiskfjällsmönster. Nedtill satte jag benen Hillevi från svenska Prettypegs som jag samarbetar mycket med. Ett enkelt sätt att skapa en helt unik möbel som ingen annan har.

Likes

Comments

re-make

Ett urgammalt grovhugget väggskåp som satt i en vedbod och en bortglömd sekretär. När jag såg dem slog tanken mig att bygga ihop en helt ny möbel av dessa två!

Väggskåpet åkte upp på sekretären och sedan målade jag hela alltet i kulören Minty Breeze. Resultatet blev ett unikt högskåp som nu tronar i ett vackert 30-talshus i Hörnefors.

Likes

Comments