Header

Jag tänkte att jag skulle berätta lite för er om min senaste tatuering. Kommer inte gå in på detaljer för det är alldeles för känslosamt. 

En del av er tänker säkerligen "Åh Cindy lauper är så bra" Visst så får ni tänka så, men jag vill bara klargöra att det var inte den låten jag hade i åtanke när jag gjorde denna tatuering. 

Såhär är det.

I vissa perioder av mitt liv har jag haft det väldigt tufft och kämpigt av olika anledningar.  Vissa gånger har jag bara velat ge upp för det känns som den enklaste utvägen.  Men då har min underbara karl funnits där i ur och skur och fått mig att orka kämpa vidare. Han har alltid kommit med uppmuntrande ord och fått mig på rätt väg igen. 

Jag har alltid sagt till honom att ingenting går upp mot honom , att han är min klippa. Utan honom så skulle jag inte vara den jag är idag.

Sen har vi då det här fantastiska bandet Santa cruz som betyder väldigt mycket för mig. Så sköna snubbar och grymma musiker i mina ögon och öron.

Deras låt Nothing compares to you har en speciell plats i mitt hjärta av många olika anledningar. Men den får mig att tänka på Micke och hur mycket jag faktiskt älskar honom.

Så min tatuering är en hyllning till Micke och det fantastiska bandet Santa cruz.

Det är inte hela anledningen till att jag gjorde tatueringen.. Kommer nog aldrig skriva ut offentligt hela "historien" men nu har jag delat med mig lite av det iaf😊

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Jag pratade med en vän igår om att jag aldrig tvekar på att sträcka ut en hjälpande hand. Att jag alltid ställer upp för folk och bryr mig kanske lite för mycket om andra.  Det bästa vore om jag la all den fokusen på mig själv och ser till att jag själv mår bra. Det var min vän som påpekade detta❤

Men jag vill alltid att personer i min närhet ska må bra.  Jag kan även ta på mig att finnas där för personer jag inte känner överhuvudtaget. 

Ett exempel är att jag läser ett blogginlägg om psykisk ohälsa,  då är jag genast där och lämnar en peppade kommentar i hopp om att personen får ett leende på läpparna istället för rinnande tårar längs sina kinder.

Det är en egenskap hos mig som jag faktiskt är stolt över. Jag gillar att finnas för andra och försöka hjälpa dem.

Men även detta har en baksida som med allt annat. Kan jag inte hjälpa någon så hänger jag mig upp på det och blir ledsen.  Kan grubbla över det i flera timmar innan jag släpper det.

Men jag har alltid sagt "Kan man så ska man" och det gäller allt. 

Kan du sträcka ut en hjälpande hand så gör det.

Likes

Comments

Godmorgon!
Slog upp ögonen för en liten stund sedan och det första jag känner är ångest och en känsla av oro och ensamhet. Det har varit såhär i ett par dagar nu. . Varför vet jag inte riktigt. Jag är trött på att gilla läget.  Kan det vara för att det är höst?  Ingen idé att försöka hitta en anledning när det är såhär i stort sett varje dag.

Mn psykolog skulle dock inte hålla med, hon skulle tycka att jag ska göra kedjeanalys hit och dit. Men jag har inte ens orken för det. Är väldigt orkeslös och det känns som att mina dagar går per automatik.  

Jag skulle vilja slippa alla dessa tomhetskänslor och all ångest.  Det är svårt att hantera för jag förstår mig inte riktigt på mig själv just nu heller.

Jag vet att jag inte är ensam. Jag har folk omkring mig hela tiden.

Ändå känner jag mig riktigt jävla ensam. 

Likes

Comments

Som rubriken lyder. . Vad är Borderline?  Idag tänkte jag skriva lite om diagnosen och hur jag hanterar sen, och de problemen jag tampas med dagligen.  För det är olika för alla som har denna diagnos.  Alla har inte samma problematik. 

Vad är borderline?
Borderline är en emotionell instabil personlighetsstörning vilket innebär att man har svårt att kontrollera sina känslor. Detta kan bland annat leda till självskadebeteende, relationsproblem och att man saknar en identitetskänsla.

Även impulsivitet, dålig självbild, intensitet och tomhetskänslor är vanliga symptom för den som har borderline.
Rädd för att avsluta relationer
Personer med borderline är också ofta väldigt rädda för att bli övergivna. De gör därför stora ansträngningar för att undvika verkliga eller inbillade separationer.

Varför vissa personer får borderline är fortfarande okänt. Men en teori är dock att de personer som lider av borderline har en medfödd känslomässig sårbarhet samtidigt som de utsatts för ett trauma under uppväxten.
Hur detta trauma ser ut kan variera kraftigt, så som dödsfall, våld eller att bara inte fått tillräckligt med bekräftelse.

Min problematik är självskadebeteende. Jag har så starka känslor inför allt . Älskar någon/något jag så älskar jag innerligt. Hatar jag någonting så är hatet fruktansvärt starkt. 

Känner ofta tomhetskänslor och att jag är ensam. 

Rädd för att bli lämnad.  När jag var yngre så gjorde jag allt för att inte bli utesluten ur något eller att alltid få vara med. Numera så har jag lärt mig att kontrollera detta.

Jag är extremt impulsiv jag agerar innan jag tänker efter och det orsakar vissa problem ibland. Allt från stora till små. 

Jag kan bli extremt förbannad för småsaker , det kan vara så illa att jag kastar grejer omkring mig.

När jag vet någons svaghet så kan jag vara ganska duktig på att trycka på det och göra det endast för att jag vet att det sårar. Detta gjorde jag mer när jag var yngre. Oftast skedde det omedvetet.  Idag står jag emot impulsen att göra så.

Jag har ångest varje dag och känner mig deprimerad nästan jämt.  Men oftast är.det hanterbart och jag hinner oftast hindra en panikångest attack. 


Jag går ju i DBT för att kunna reglera mina känslor och självskadebeteende.  Det hjälper faktiskt mer än vad man tror.

Men jag ska inte sticka under stol med att det är ett helvete ibland. Men sen vill jag även tillägga att jag kommit väldigt långt.  Jag är stolt över mig själv . Men jag har långt kvar på terapin.  Ett helt år till för att vara exakt

Jag ser fram emot att utvecklas och bli mitt bästa jag. 

Likes

Comments

Hej.😊
Nu har jag och Micke varit förlovade i 4 månader,  och traditionen säger ju att man ska gifta sig inom 1 år. Men jag har nämnt tidigare att vi inte tänker följa den.  Giftemål kommer senare. När? Ingen aning.  Men den senaste tiden har jag faktiskt tänkt på hur jag skulle vilja ha bröllopet.  Vilka som jag vill ha där, mat,  musik etc. Men det jag lagt ner mycket tänkande på är den där förbaskade bröllops valsen. Varken Micke eller jag kan dansa så det vore kul att ta lite danslektioner 😊 Men är inte helt säker på att jag vill dansa den traditionella valsen. Som sagt det ät långt kvar tills det är dags.

Det kanske är typiskt tjejigt att tänka på sånt här? De flesta har ju någon form av vision om hur de vill ha det när de gifter sig. Det är ju ändå en stor grej.

Jag vet vilken låt jag skulle vilja dansa till, det kanske hinner ändra sig. Jag är duktig på att ändra mig. Men igår lyssnade jag på Avril Lavigne. . Hennes låt "Fly " är så fin och jag skulle jag vilja dansa till den😊

Jag vet att den är skriven speciellt för de olympiska spelen men vad gör det? Jag älskar låten. Och kom nu inte och säg att en rock tjej som jag inte kan lyssna på Avril Lavigne 😂

Som sagt så är det långt kvar tills det är dags att gå mot altaret. 

Men det är aldrig fel att planera sin stora dag😊

Tror ni att killar tänker lika mycket kring detta som vi tjejer gör?

Likes

Comments

Varför snurrar tankarna alltid runt i huvudet på mig under kvällarna.  Jag tänker mycket på framtiden. . Jag är stressad,  vad ska det bli av mig?  Kommer det alltid vara såhär? Jag hoppas verkligen inte det.

Jag har sjukt svårt att kontrollera mina känslor,  det är svårt att hålla dem i schack.  För två dagar sedan bröt jag ihop totalt och ångesten tog över helt. Jag lät den vinna den dagen. Vet ni vad det värsta är?  När jag kommit till sans och slutat gråta så började jag genast skämmas över min ångest.  Det ska man absolut inte göra.

Vi som lider av depression och ångest har absolut ingenting att skämmas över och vi som lever med Borderline ska inte skämmas över våra svårigheter.  Visste ni föresten  att de "bytt" namn på diagnosen? Det låter så jäkla illa med  "Emotionellt instabil personlighetsstörning" . Just personlighets störning?  Låter hemskt. Så jag kommer fortsätta använda borderline.

Jag tänkte göra ett enskilt inlägg om diagnosen och de saker jag tampas med. Skulle ni vilja läsa det? Jag tänkte ordna med det snarast möjligt hursomhelst 😊

Likes

Comments

Hej på er!
Den här årstiden kommer varje år och jag blir lika irriterad varje år.  Inte pga kylan .. Utan mina leder pajar och jag får eksem lite överallt.  Det är otroligt påfrestande,  ibland har jag så ont i lederna att jag knappt kommer upp ut sängen.  Men det är bara att gilla läget.  Det är snart sommar igen och då slipper jag både eksem och ledvärk ☺ Man måste försöka tänka positivt även om det är svårt😊

De senaste dagarna så har jag mest tagit det lugnt. Mitt psykiska mående har inte varit på topp heller, men jag gör vad jag kan för att inte sjunka till botten. Sen har jag fint med stöd från vänner och familj😊

Den här helgen kommer bli lika lugn som veckan varit. Har ni planer för helgen? Just det, den är snart slut. Redan lördag 😂

Likes

Comments

Hej.😊
Jag har varit väldigt frånvarande här känner jag. Trots att jag har hur mycket som helst att skriva om så har jag helt enkelt inte haft lust. Så är det ibland. Jag siktar ju inte speciellt högt på bloggen heller,skriver för att det är roligt och ett sjukt bra tidsfördriv!

Den senaste tiden så har jag suttit och skrivit noveller och små berättelser på datorn, vilket är skit kul. Sen om det blir något av det, ja det får tiden utvisa. 

Jag fick för övrigt världens jäkla chock igår.. Kollade min snapchat och såg att det är 70 Pers som lagt till mig med någon snapchat kod? Vad är det ens?  Jag hänger inte med i utvecklingen känner jag😂

Hur har eran helg varit?

Likes

Comments

Godmorgon!
Vaknade för en liten stund sedan.  Är e tremt trött idag, förstår inte riktigt varför. Jag har inga speciella planer för dagen, eller jag håller på att tvätta. Kanske tar tag i städningen också för det kan verkligen behövas. Måste bara finns orken 😂

Har ni några planer för helgen?

Likes

Comments

Jag har börjat Snapchatta mer och mer. Underbar App.  Har ni snapchat? 

Vore roligt om ni ville följa mig på snapchat! 

Samt instagram😚

Tjingeling😚

Likes

Comments