Header

Då var det slut på allt det mysiga, roliga och kärleksfulla med julen. Dags att packa ner alla tomtar, granen och alla andra juldekorationer som just nu gnistrar en sista gång för ett bra tag framöver. Samtidigt som det är lite vemodigt så är det skönt, att blicka framåt...särskilt när det kommer till mitt jobb som VM på KappAhl. Liksom oj vad jag har blivit överlycklig av att få fram lite vårnyheter nu i butiken, att kunna skylta med lite gladare färger och mönster och inte bara det annars så mörka samt murriga vintermodet. Förutom att rean fortfarande är kvar på sina hörn i butiken så har äntligen våren flyttat in. Så jag tänker dela med mig lite av vårstylingen på KappAhl som jag självklart står bakom.


Njut av lite vår och spana särskilt in det ursöta/gulliga skyltfönstret på barn samt baby kläder från KappAhls märke Newbie. Hur roligt som helst att göra sitt jobb som VM när det är sådana här stylingar som står på schemat.

Så nu hoppas jag att ni blivit inspirerade till att besöka KappAhl för att förnya vårgarderoben lite, kommer in så mycket nytt och snyggt.

Jag känner att 2017 kommer bli ett väldigt bra år, så gott nytt på er allihopa!

Ha det bra så hörs vi snart igen

//norbrant


Likes

Comments

Igår kväll blev det underhållning med skönsång på den numera traditionella julshowen Christmas Night, detta året med Magnus Carlsson och Jessica Andersson. Denna gången inspirerades showen av jullåtar från filmens värld, vilket blev den röda tråden genom hela konserten. Så vad händer när man tar två av Sveriges absoluta bästa artister och slänger upp de på scen....jo det blir en fantastisk show med allt ifrån roliga upptåg till smäktande skönsång i stora ballader. Alltså en helt underbar kompott av allt det julen ska innehålla i musikväg. Det är med andra ord ett säkert kort att välja om du ska se en julkonsert.

Denna gången följde min kära mamma med och det tackar jag för. Allt blir nämligen mycket bättre om man har trevligt sällskap. Så tillsammans fick vi 100 % julstämning inför julen, så bock på den. Nedanför får ni lov att uppleva kvällen i bilder och vill ni ha ljud samt rörelse så rekommenderar jag att ni går på konserten.

Favoriten är och kommer alltid vara Magnus Carlsson inom musik.

Ha det bra så länge så hörs vi snart igen, tiden bara springer ju iväg.

//norbrant

Likes

Comments

Nu har det städats från grunden; dammats, dammsugats och tvättats golv. Allt för att välkomna julen in till lägenheten... Jag ÄLSKAR verkligen julen och ser framemot allt julmys hemma, på julmarknader och julafton traditionsenligt hos mamma. Så idag har det bytts ut en hel del här hemma för att julen ska få plats, bort med de "vanliga" inredningsdetaljerna och in med juldekorationerna. Vår tolkning av julen i lägenheten skulle jag beskriva som stilren, enkel och modern, alltså det klassiska med ett nytänk.

Sen är jag även den som sätter upp julgranen redan nu till första advent, så vi på så sätt kan njuta av den en längre tid. För vem tycker inte julgranen är den som sätter pricken över julen?!

Tänkte bjuda på lite bilder från hur jag har inrett lägenheten med lite jul, som vanligt är det bara utvalda delar så få jag se om jag framåt julafton delar med mig av fler bilder. Så njut av lite julkänsla:

Med det önskar jag er en fortsatt trevlig första advent, så hörs vi snart igen.

Ha det bra

//norbrant

Likes

Comments

Nu har den första perioden av jul börjat på KappAhl, vilket innebär att jag som Visual Merchandiser har massor att göra. För mig som verkligen ÄLSKAR julen så är det bara roligt att få göra sådär närmare 70 paket och piffa hela butiken i julanda. Som vanligt kommer jag bjuda på lite bilder från jobbet och nu lite på julen såklart. Snart är det även dags att julpynta här hemma...hur roligt kommer inte det bli, har införskaffat mig nya inredningsdetaljer som kommer sätta ännu mer guldkant på julen.

Så snart kommer ni även kunna läsa om hur vi har det här hemma nu under jul, för självklart kommer det rapporter om det här lagom till första advent.

Men först en lite bilder:

Denna helgen ska jag vara helt ledig, sååå skönt, det ska bara slappas...så att nya krafter samlas tills på måndag.

Ha det bra så hörs vis snart igen

//norbrant

Likes

Comments

Snacka om att tiden bara rinner iväg och allt går som på räls. Eftersom jag endast är Visual Merchandiser på deltid på KappAhl har det blivit så att jag behöver extraknäcka lite när jag kan för att få in lite mer pengar. Vilket har resulterat i att idag är en av få dagar som jag haft ledigt nu den senaste tiden, jag arbetar både vardagar och helger. Sedan när jag väl är ledig då jobbar jag här hemma istället, måste ju sköta om hemmet också.

Men jag klagar inte utan jag trivs med att vara i full gång hela tiden, hela tiden utmanas och utvecklas. Att bara sitta hemma i soffan och slappa är inget för mig, utan fart och fläkt så att jag har något att göra. Veckorna som har gått sedan senast har varit välfyllda med jobb så jag tänkte bjuda på bildbomb återigen från mitt liv på KappAhl. Så här kommer lite bilder från några av mina projekt jag har hållt på med.


Då jag tar kort med mobilen blir aldrig verkligheten till rättvisa, varken ljus eller färg men men hellre bilder än inga alls.

Det roligaste med Visual Merchandising på KappAhl är variationen mellan att följa konceptet på alla större ytor och sedan kunna använda sina egna kunskaper samt kreativitet till garderobshäng på övriga ytor. Nästa gång vi hörs har julen gjort entré på KappAhl så det ska bli jätteroligt, jag längtar tills jag kan sätta fram alla julsaker :D

Ha det bra så hörs vi

//norbrant

Likes

Comments

Tänk dig att kunna gå till jobbet varje dag, känna att du på något sätt är ledig och då får göra precis det du vill... Så har jag det just nu, efter att jag blivit anställd som Visual Merchandiser (VM) på deltid hos KappAhl i Ronneby. Redan efter en vecka känner jag hur roligt, lärorikt och spännande mitt yrke är, fantastiskt att ha hittat rätt i livet. Även om inredning är lite roligare än mode så är det för mig jättekul att testa på något nytt och därmed utvecklas.

Under denna första vecka har jag blivit direkt inkastad i jobbet som VM, det har gjorts skyltfönster, frontyta och fokusytor samt allt däremellan. Fast att det är så mycket att ta in när det är en ny arbetsplats har veckan absolut rullat på bra och jag känner mig välkommen. Sedan att det kommer ta lite tid att lära sig butiken utan och innan samt att planera och strukturera allt är något jag vet kommer med tiden.

Tänkte dela med mig av lite bilder på de projekt jag har gjort, det är bilder från skyltfönstret, frontytan och en fokusyta. Den stora kampanjen som vi på KappAhl lanserade nu heter "Feeling strong in autumn knits", därav temat med mycket stickat genom hela butiken. Ni får skylla på min mobil när det kommer till bildkvaliteten.


​Det som jag tycker är extra skönt att luta sig mot nu när jag inte har någon direkt erfarenhet av VM är att KappAhl jobbar efter koncept, så jag har en viss mall att utgå ifrån genom hela butiken. Även om den inte går att följa slaviskt så är det alltid en utgångspunkt som sparar mycket tid hos mig att inte behöva lösa allt med min egen kreativitet.

Så det ska bli roligt att utvecklas inom KappAhl och jag lovar att dela med mig av mycket mer vartefter tiden går. Tjänsten är först ett vikariat på 6 månader, för att sedan kunna förlängas till 1 år och därefter även en fast tjänst. Bara tiden kan avgöra hur detta nya underbara äventyr slutar.

Ha det bra så hörs vi snart igen

//norbrant 

Likes

Comments

Ja vad ska man säga...inte mycket i alla fall, jag är inte och kommer nog inte bli någon flitig bloggerska, utan jag skriver när jag känner för det helt enkelt. Take it or leave it!

För ett tag sedan så fyllde min älskade sambo 25 år, vilket resulterade i att han fick lite presenter utöver det vanliga. En av dessa presenter öppnade han igår. Det var nämligen så att han fått en upplevelse från sin familj, vilken var klippklättring. Där vi skulle fira ner oss från en 30 meter hög klippa och sedan klättra upp...lättare sagt än gjort om jag säger så.

Först skulle det ju provas ut utrustning i alla dess former så att allt skulle bli bombsäker, vilket jag är glad för. Bland annat fick vi prova ut ett varsitt par skor som har oerhört bra friktion mot berg så man får jättebra fäste.

Det roligaste enligt mig var att får fira ner sig från berget, det går snabbt och jag kände att jag va bra på det. När det sedan kom till klättringen blev det betydligt jobbigare och svårare. Jag som inte är särskilt lång kroppsmässigt kunde knappt nå upp på vissa ställen, vilket komplicerade allt mycket mer. För sambon var det dock lätt som en plätt, han fyllkomligt flög upp för berget och va en riktig fena på att klippklättra.

Medan den ena klättrade så fick den andra säkra personen från marken. Det var relativt enkelt men det kanske är för att ingen trillade från berget så vi slapp få det motståndet i repet. Men det var roligt att vi hela tiden fick arbeta tillsammans för att klara det, mycket pushande från marknivå hjälpte uppe på klippan kan jag säga. Vi hade dessutom världens bästa instruktör, Mats, som fick oss att känna oss bekväma och ta oss igenom uppgiften.

Totalt klättrade vi upp för klippan tre gånger vardera och vi firade även ner oss tre gånger. Det hela avslutades med en liten enkel fika på toppen av klippan, fint i solnedgången. En jättelyckad kväll.

​Får vi ser när vi hörs här näst!

Ha det bra så länge

//norbrant

Likes

Comments