Header
View tracker

Nu har det städats från grunden; dammats, dammsugats och tvättats golv. Allt för att välkomna julen in till lägenheten... Jag ÄLSKAR verkligen julen och ser framemot allt julmys hemma, på julmarknader och julafton traditionsenligt hos mamma. Så idag har det bytts ut en hel del här hemma för att julen ska få plats, bort med de "vanliga" inredningsdetaljerna och in med juldekorationerna. Vår tolkning av julen i lägenheten skulle jag beskriva som stilren, enkel och modern, alltså det klassiska med ett nytänk.

Sen är jag även den som sätter upp julgranen redan nu till första advent, så vi på så sätt kan njuta av den en längre tid. För vem tycker inte julgranen är den som sätter pricken över julen?!

Tänkte bjuda på lite bilder från hur jag har inrett lägenheten med lite jul, som vanligt är det bara utvalda delar så få jag se om jag framåt julafton delar med mig av fler bilder. Så njut av lite julkänsla:

Med det önskar jag er en fortsatt trevlig första advent, så hörs vi snart igen.

Ha det bra

//norbrant

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Nu har den första perioden av jul börjat på KappAhl, vilket innebär att jag som Visual Merchandiser har massor att göra. För mig som verkligen ÄLSKAR julen så är det bara roligt att få göra sådär närmare 70 paket och piffa hela butiken i julanda. Som vanligt kommer jag bjuda på lite bilder från jobbet och nu lite på julen såklart. Snart är det även dags att julpynta här hemma...hur roligt kommer inte det bli, har införskaffat mig nya inredningsdetaljer som kommer sätta ännu mer guldkant på julen.

Så snart kommer ni även kunna läsa om hur vi har det här hemma nu under jul, för självklart kommer det rapporter om det här lagom till första advent.

Men först en lite bilder:

Denna helgen ska jag vara helt ledig, sååå skönt, det ska bara slappas...så att nya krafter samlas tills på måndag.

Ha det bra så hörs vis snart igen

//norbrant

Likes

Comments

View tracker

Snacka om att tiden bara rinner iväg och allt går som på räls. Eftersom jag endast är Visual Merchandiser på deltid på KappAhl har det blivit så att jag behöver extraknäcka lite när jag kan för att få in lite mer pengar. Vilket har resulterat i att idag är en av få dagar som jag haft ledigt nu den senaste tiden, jag arbetar både vardagar och helger. Sedan när jag väl är ledig då jobbar jag här hemma istället, måste ju sköta om hemmet också.

Men jag klagar inte utan jag trivs med att vara i full gång hela tiden, hela tiden utmanas och utvecklas. Att bara sitta hemma i soffan och slappa är inget för mig, utan fart och fläkt så att jag har något att göra. Veckorna som har gått sedan senast har varit välfyllda med jobb så jag tänkte bjuda på bildbomb återigen från mitt liv på KappAhl. Så här kommer lite bilder från några av mina projekt jag har hållt på med.


Då jag tar kort med mobilen blir aldrig verkligheten till rättvisa, varken ljus eller färg men men hellre bilder än inga alls.

Det roligaste med Visual Merchandising på KappAhl är variationen mellan att följa konceptet på alla större ytor och sedan kunna använda sina egna kunskaper samt kreativitet till garderobshäng på övriga ytor. Nästa gång vi hörs har julen gjort entré på KappAhl så det ska bli jätteroligt, jag längtar tills jag kan sätta fram alla julsaker :D

Ha det bra så hörs vi

//norbrant

Likes

Comments

Tänk dig att kunna gå till jobbet varje dag, känna att du på något sätt är ledig och då får göra precis det du vill... Så har jag det just nu, efter att jag blivit anställd som Visual Merchandiser (VM) på deltid hos KappAhl i Ronneby. Redan efter en vecka känner jag hur roligt, lärorikt och spännande mitt yrke är, fantastiskt att ha hittat rätt i livet. Även om inredning är lite roligare än mode så är det för mig jättekul att testa på något nytt och därmed utvecklas.

Under denna första vecka har jag blivit direkt inkastad i jobbet som VM, det har gjorts skyltfönster, frontyta och fokusytor samt allt däremellan. Fast att det är så mycket att ta in när det är en ny arbetsplats har veckan absolut rullat på bra och jag känner mig välkommen. Sedan att det kommer ta lite tid att lära sig butiken utan och innan samt att planera och strukturera allt är något jag vet kommer med tiden.

Tänkte dela med mig av lite bilder på de projekt jag har gjort, det är bilder från skyltfönstret, frontytan och en fokusyta. Den stora kampanjen som vi på KappAhl lanserade nu heter "Feeling strong in autumn knits", därav temat med mycket stickat genom hela butiken. Ni får skylla på min mobil när det kommer till bildkvaliteten.


​Det som jag tycker är extra skönt att luta sig mot nu när jag inte har någon direkt erfarenhet av VM är att KappAhl jobbar efter koncept, så jag har en viss mall att utgå ifrån genom hela butiken. Även om den inte går att följa slaviskt så är det alltid en utgångspunkt som sparar mycket tid hos mig att inte behöva lösa allt med min egen kreativitet.

Så det ska bli roligt att utvecklas inom KappAhl och jag lovar att dela med mig av mycket mer vartefter tiden går. Tjänsten är först ett vikariat på 6 månader, för att sedan kunna förlängas till 1 år och därefter även en fast tjänst. Bara tiden kan avgöra hur detta nya underbara äventyr slutar.

Ha det bra så hörs vi snart igen

//norbrant 

Likes

Comments

Ja vad ska man säga...inte mycket i alla fall, jag är inte och kommer nog inte bli någon flitig bloggerska, utan jag skriver när jag känner för det helt enkelt. Take it or leave it!

För ett tag sedan så fyllde min älskade sambo 25 år, vilket resulterade i att han fick lite presenter utöver det vanliga. En av dessa presenter öppnade han igår. Det var nämligen så att han fått en upplevelse från sin familj, vilken var klippklättring. Där vi skulle fira ner oss från en 30 meter hög klippa och sedan klättra upp...lättare sagt än gjort om jag säger så.

Först skulle det ju provas ut utrustning i alla dess former så att allt skulle bli bombsäker, vilket jag är glad för. Bland annat fick vi prova ut ett varsitt par skor som har oerhört bra friktion mot berg så man får jättebra fäste.

Det roligaste enligt mig var att får fira ner sig från berget, det går snabbt och jag kände att jag va bra på det. När det sedan kom till klättringen blev det betydligt jobbigare och svårare. Jag som inte är särskilt lång kroppsmässigt kunde knappt nå upp på vissa ställen, vilket komplicerade allt mycket mer. För sambon var det dock lätt som en plätt, han fyllkomligt flög upp för berget och va en riktig fena på att klippklättra.

Medan den ena klättrade så fick den andra säkra personen från marken. Det var relativt enkelt men det kanske är för att ingen trillade från berget så vi slapp få det motståndet i repet. Men det var roligt att vi hela tiden fick arbeta tillsammans för att klara det, mycket pushande från marknivå hjälpte uppe på klippan kan jag säga. Vi hade dessutom världens bästa instruktör, Mats, som fick oss att känna oss bekväma och ta oss igenom uppgiften.

Totalt klättrade vi upp för klippan tre gånger vardera och vi firade även ner oss tre gånger. Det hela avslutades med en liten enkel fika på toppen av klippan, fint i solnedgången. En jättelyckad kväll.

​Får vi ser när vi hörs här näst!

Ha det bra så länge

//norbrant

Likes

Comments

Nu är det dags att presentera lite ytterligare av vår lägenhet här i Karlskrona tycker jag. Denna gången vill jag visa upp några av mina favoritdetaljer, alltså de små sakerna som lyfter hela lägenheten. Jag som person tänker mycket på helheten hur den ska se ut och då in i minsta detalj hur det kan uppfyllas.

Jag kan börja berätta att vi igår fick hem kökshandtag som vi beställt nya till köket. Det var en av sakerna som jag kom på att vi faktiskt kunde ändra i lägenheten trots att det är en hyresrätt och jag tycker att handtagen i ett kök gör helheten. Så först ser ni en bild på hur det såg ut innan bytet och därefter följer två bilder från de nya handtagen.

De väldigt tråkiga och vanliga trähandtagen enligt mig var något som absolut behövdes fräschas till. Så beställningen blevm på smideshandtag som utstrålar lite antikt.

Vilket gav ett mycket modernare och stilrenare uttryck, synd dock att det inte går att byta ut köksbänkarna i trä, men men...

Sen vill jag bara snabbt visa upp mina just nu små favoritdetaljer i lägenheten, allt från cementpallen i hallen, trähästen, till den egendesignade golvlampan och EU-pallarna som ett TV-bord. Njut av denna bildbomb!

​Hoppas ni gillade denna lilla inblick i vår lägenhet. 

Ha det bra så hörs vi snart igen

//norbrant

Likes

Comments

Ja då har jag återigen blivit inspirerad till att skriva ett nytt blogginlägg, känns som det går i vågor allteftersom vad som händer i vardagen. Denna gång ska jag berätta lite om min kväll tillsammans med pojkvännen, min syster och hennes pojkvän på utomhusshowen Diggiloo.

Så i fredags kväll var vi alltså på årets upplaga av Diggiloo som vi sedan i höstas bokat biljetter till. Med fint väder kunde vi verkligen njuta av kvällens show i Ronneby Brunnspark och redan innan visste vi att det skulle finnas något för alla. Detta eftersom Diggiloo är väldigt brett både när det gäller artister och låtar. Årets startfält med artister såg ut som följande:

Medina, Linda Bengtzing, Lasse Holm, Jessica Andersson, Thomas Di Leva, Magnus Johansson, Linda Pritchard, Per Andersson, Ace Wilder, Magnus Carlsson och Oscar Zia.

Så det kändes redan på förhand att det skulle bli en mycket underhållande, glittrig och fartfylld kväll. Innan showen började träffade jag enligt min åsikt startfältets bästa artist, Magnus Carlsson, trevligt som alltid.

Under kvällens 3,5 timmes show bjöds det på mycket skratt, överraskningar och förväntade hitlåtar från artisterna. Alltid extra kul när artisterna bjuder på sig själva och gör något utöver det vanliga. Exempelvis tyckte jag att en av kvällens absoluta höjdpunkter var när Thomas Di Leva levererade en oerhört bra version av David Bowies Life on Mars, perfekt!

Vidare kan jag meddela att det även var nästintill omöjligt att inte skratta till Per Anderssons upptåg, det var alltidfrån kastrullock på huvudet till endast iklädd kalsonger, helt crazy som vanligt var han.

Sammanfattningsvis så är Diggiloo och kommer alltid vara sommarens bästa show att gå på, det är alltid varierat och underhållande, kan varmt rekommenderas. Så detta året var inte mitt första Diggiloo och det kommer heller inte bli det sista, jag längtar redan tills de ska presentera vilka artister som ska vara med nästa år och då firar Diggiloo även 15 år, så kommer det bli något extra då? Spännande...

​Ha det bra så länge så hörs vi snart igen har jag en känsla av :)

//norbrant

Likes

Comments