Header

Tänk dig att kunna gå till jobbet varje dag, känna att du på något sätt är ledig och då får göra precis det du vill... Så har jag det just nu, efter att jag blivit anställd som Visual Merchandiser (VM) på deltid hos KappAhl i Ronneby. Redan efter en vecka känner jag hur roligt, lärorikt och spännande mitt yrke är, fantastiskt att ha hittat rätt i livet. Även om inredning är lite roligare än mode så är det för mig jättekul att testa på något nytt och därmed utvecklas.

Under denna första vecka har jag blivit direkt inkastad i jobbet som VM, det har gjorts skyltfönster, frontyta och fokusytor samt allt däremellan. Fast att det är så mycket att ta in när det är en ny arbetsplats har veckan absolut rullat på bra och jag känner mig välkommen. Sedan att det kommer ta lite tid att lära sig butiken utan och innan samt att planera och strukturera allt är något jag vet kommer med tiden.

Tänkte dela med mig av lite bilder på de projekt jag har gjort, det är bilder från skyltfönstret, frontytan och en fokusyta. Den stora kampanjen som vi på KappAhl lanserade nu heter "Feeling strong in autumn knits", därav temat med mycket stickat genom hela butiken. Ni får skylla på min mobil när det kommer till bildkvaliteten.


​Det som jag tycker är extra skönt att luta sig mot nu när jag inte har någon direkt erfarenhet av VM är att KappAhl jobbar efter koncept, så jag har en viss mall att utgå ifrån genom hela butiken. Även om den inte går att följa slaviskt så är det alltid en utgångspunkt som sparar mycket tid hos mig att inte behöva lösa allt med min egen kreativitet.

Så det ska bli roligt att utvecklas inom KappAhl och jag lovar att dela med mig av mycket mer vartefter tiden går. Tjänsten är först ett vikariat på 6 månader, för att sedan kunna förlängas till 1 år och därefter även en fast tjänst. Bara tiden kan avgöra hur detta nya underbara äventyr slutar.

Ha det bra så hörs vi snart igen

//norbrant 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Ja vad ska man säga...inte mycket i alla fall, jag är inte och kommer nog inte bli någon flitig bloggerska, utan jag skriver när jag känner för det helt enkelt. Take it or leave it!

För ett tag sedan så fyllde min älskade sambo 25 år, vilket resulterade i att han fick lite presenter utöver det vanliga. En av dessa presenter öppnade han igår. Det var nämligen så att han fått en upplevelse från sin familj, vilken var klippklättring. Där vi skulle fira ner oss från en 30 meter hög klippa och sedan klättra upp...lättare sagt än gjort om jag säger så.

Först skulle det ju provas ut utrustning i alla dess former så att allt skulle bli bombsäker, vilket jag är glad för. Bland annat fick vi prova ut ett varsitt par skor som har oerhört bra friktion mot berg så man får jättebra fäste.

Det roligaste enligt mig var att får fira ner sig från berget, det går snabbt och jag kände att jag va bra på det. När det sedan kom till klättringen blev det betydligt jobbigare och svårare. Jag som inte är särskilt lång kroppsmässigt kunde knappt nå upp på vissa ställen, vilket komplicerade allt mycket mer. För sambon var det dock lätt som en plätt, han fyllkomligt flög upp för berget och va en riktig fena på att klippklättra.

Medan den ena klättrade så fick den andra säkra personen från marken. Det var relativt enkelt men det kanske är för att ingen trillade från berget så vi slapp få det motståndet i repet. Men det var roligt att vi hela tiden fick arbeta tillsammans för att klara det, mycket pushande från marknivå hjälpte uppe på klippan kan jag säga. Vi hade dessutom världens bästa instruktör, Mats, som fick oss att känna oss bekväma och ta oss igenom uppgiften.

Totalt klättrade vi upp för klippan tre gånger vardera och vi firade även ner oss tre gånger. Det hela avslutades med en liten enkel fika på toppen av klippan, fint i solnedgången. En jättelyckad kväll.

​Får vi ser när vi hörs här näst!

Ha det bra så länge

//norbrant

Likes

Comments

Nu är det dags att presentera lite ytterligare av vår lägenhet här i Karlskrona tycker jag. Denna gången vill jag visa upp några av mina favoritdetaljer, alltså de små sakerna som lyfter hela lägenheten. Jag som person tänker mycket på helheten hur den ska se ut och då in i minsta detalj hur det kan uppfyllas.

Jag kan börja berätta att vi igår fick hem kökshandtag som vi beställt nya till köket. Det var en av sakerna som jag kom på att vi faktiskt kunde ändra i lägenheten trots att det är en hyresrätt och jag tycker att handtagen i ett kök gör helheten. Så först ser ni en bild på hur det såg ut innan bytet och därefter följer två bilder från de nya handtagen.

De väldigt tråkiga och vanliga trähandtagen enligt mig var något som absolut behövdes fräschas till. Så beställningen blevm på smideshandtag som utstrålar lite antikt.

Vilket gav ett mycket modernare och stilrenare uttryck, synd dock att det inte går att byta ut köksbänkarna i trä, men men...

Sen vill jag bara snabbt visa upp mina just nu små favoritdetaljer i lägenheten, allt från cementpallen i hallen, trähästen, till den egendesignade golvlampan och EU-pallarna som ett TV-bord. Njut av denna bildbomb!

​Hoppas ni gillade denna lilla inblick i vår lägenhet. 

Ha det bra så hörs vi snart igen

//norbrant

Likes

Comments

Ja då har jag återigen blivit inspirerad till att skriva ett nytt blogginlägg, känns som det går i vågor allteftersom vad som händer i vardagen. Denna gång ska jag berätta lite om min kväll tillsammans med pojkvännen, min syster och hennes pojkvän på utomhusshowen Diggiloo.

Så i fredags kväll var vi alltså på årets upplaga av Diggiloo som vi sedan i höstas bokat biljetter till. Med fint väder kunde vi verkligen njuta av kvällens show i Ronneby Brunnspark och redan innan visste vi att det skulle finnas något för alla. Detta eftersom Diggiloo är väldigt brett både när det gäller artister och låtar. Årets startfält med artister såg ut som följande:

Medina, Linda Bengtzing, Lasse Holm, Jessica Andersson, Thomas Di Leva, Magnus Johansson, Linda Pritchard, Per Andersson, Ace Wilder, Magnus Carlsson och Oscar Zia.

Så det kändes redan på förhand att det skulle bli en mycket underhållande, glittrig och fartfylld kväll. Innan showen började träffade jag enligt min åsikt startfältets bästa artist, Magnus Carlsson, trevligt som alltid.

Under kvällens 3,5 timmes show bjöds det på mycket skratt, överraskningar och förväntade hitlåtar från artisterna. Alltid extra kul när artisterna bjuder på sig själva och gör något utöver det vanliga. Exempelvis tyckte jag att en av kvällens absoluta höjdpunkter var när Thomas Di Leva levererade en oerhört bra version av David Bowies Life on Mars, perfekt!

Vidare kan jag meddela att det även var nästintill omöjligt att inte skratta till Per Anderssons upptåg, det var alltidfrån kastrullock på huvudet till endast iklädd kalsonger, helt crazy som vanligt var han.

Sammanfattningsvis så är Diggiloo och kommer alltid vara sommarens bästa show att gå på, det är alltid varierat och underhållande, kan varmt rekommenderas. Så detta året var inte mitt första Diggiloo och det kommer heller inte bli det sista, jag längtar redan tills de ska presentera vilka artister som ska vara med nästa år och då firar Diggiloo även 15 år, så kommer det bli något extra då? Spännande...

​Ha det bra så länge så hörs vi snart igen har jag en känsla av :)

//norbrant

Likes

Comments

Mina två lediga dagar denna vecka har jag spenderat i söder om Karlskrona, främst i Danmark, Köpenhamn. Där jag, sambon och två kompisar sedan ett halvår tillbaka köpt biljetter till en av Coldplays konserter på Parken i Köpenhamn. Så i onsdags var dagen äntligen kommen. Jag kan redan nu säga att jag personligen inte tycker Coldplay är något som sticker ut i mängden, som jag lyssnar på, men jag såg ändå fram emot dagen och kvällen.

Dagen började tidigt på morgonen med att jag och sambon tog tåget till Malmö, för att där möta upp med vårt resesällskap för att köra bil över till Köpenhamn. Väl i Danmark var det först Ströget och shopping på schemat, kan inte säga att det blev mycket handlat men i alla fall två tröjor från favoritklädesbutiken, Monki. Sedan var det dags för Coldplay:

För att recensera vad jag tyckte om konserten kan jag säga följande. Coldplays energi och engagemang, särskilt sångaren Chris Martin, var i toppklass, det var ingen tvekan om att de gav allt fullt ut och ville ge publiken det bästa. Däremot anser jag inte att deras låtar är något som faller mig i smaken fullt ut, visst det går absolut att lyssna på då det inte är någon svårsmält musik men jag kan tycka att det är lite "deppig" ton i vissa låtar och väldigt platt. Men ett av det smartaste dragen de hade gjort med sin show var att alla i publiken hade fått ett armband som lös i olika färger och i takt med musiken samt att showen var fylld med massor av konfetti, pyro och ballonger. Så en riktig färgbomb som bara exploderade, underbart, ett stort plus för min del som verkligen njöt av allt som hände runtomkring.

Favoritögonblicken under showen var deras klassiska hits som till och med jag kunde sjunga med i; Viva la vida och Fix you, bra låtar som gjordes härligt live. Bilden här ovanför är från när de gjorde Fix You, där alla armband i publiken lyser och blinkar i gult sken. Jag tyckte även det va roligt att testa min systemkamera och se vilken kapacitet den kunde ta, för vem vet inte hur svårt det är att få bra bilder under en konsert när det är så mycket olika ljus, rök från pyro och så vidare. Men jag är supernöjd med resultatet, är snarare svårare att välja bort bilder som blev överflödiga sen när det var dags för rensning, haha.

​Avslutningsvis får Coldplays konsert och show 3 av 5 av mig. Härlig show som verkligen fångade alla världens färger. Riktigt färgsprakande men för min smak nådde de inte enda fram till högsta betyg då låtarna inte är i min smak och det drog ner en hel del. Men det var nyttigt att följa med på en konsert där huvudbandet inte är någon jag är stort fan till, roligt att se lite annat och framförallt se hur mitt sällskap fullkomligt exploderade av lycka. 

Ha det bra så hörs vi snart igen!

//norbrant 

Likes

Comments

Usch va tiden går...särskilt när det är fullt ös hela dagarna. Jag har jobbat i ett sedan midsommar, vilket är fantastiskt roligt men det har gjort att jag inte tagit mig tid att göra ett inlägg här. I förra inlägget sa jag att vi ses efter midsommar och vi kan väl säga som så, att här kommer lite försenad rapport samt försenade bilder därifrån.

Det bjöds naturligtvis på den obligatoriska grillningen och därefter jordgubbarna. Detta i kombination av nubbe och flera olika snapsvisor. Alla var på glatt humör och vi bara njöt av den svenska sommaren, som bjöd på fin fint väder under midsommaraftonen.

Mellan allt ätande och drickande gjordes det flera olika aktiviteter; kubb, tipsrunda och pilkastning. Här undertill ser ni hela mitt sällskap under midsommar samlade vid piltavlan. Kan väl inte säga att jag är en fena på pilkastning men det är roligt som omväxling mellan det nästan uttjatade kubbspelet.

Boone var väldigt nöjd över dagen han också, det fanns ju flertalet personer som var möjliga lekkompisar eller kelgrisar.

​Så, här fick ni en liten försenad rapport av min midsommarafton. Vi hörs snart igen för en lite mer unik händelse i vardagen, mer om vad i nästa blogginlägg.

Ha det bra så länge

//norbrant

Likes

Comments

Ja nu när jag är färdigutbildad Visual Merchandiser kan jag bara njuta och fullt ut fokusera på jobb. Så tänkte dela med mig av lite mer förvandlingar jag gjort på Karlskrona Möbler. Jag kunde inte fått ett bättre sommarjobb, härliga arbetskamrater och massor av montrar att förbättra, love it!

Först kommer två bilder på mindre montrar jag gjort om, där jag tyvärr glömt att ta bilder före jag gjorde om, men det har bland annat spacklats, målats och moderniserats.

Arbetskamraterna skojar ständigt om att jag mer är en målare och tapetserare än Visual Merchandiser eftersom det är det som tar längst tid att utföra. Haha, men det är kul att verkligen få jobba från grunden att ändra allt från väggar till den minsta inredningsdetaljen.

Nedanför ser ni en retromonter som jag totalförvandlat, den första bilden här undertill är hur det såg ut innan förvandlingen för att därefter följas av en efterbild.

Till sist vill jag visa min senaste förvandling i varuhuset, min nyaste pärla helt enkelt. Fantastiskt hur exempelvis en ny tapet kan höja en monter och skapa en känsla. Det är egentligen inte särskilt svårt att göra produkter mer attraktiva ut mot kunden, gäller bara att satsa och lägga energi samt engagemang för att skapa en lockande visuell omgivning. Först ser ni en bild före och sedan efterföljs det med flera bilder av resultatet.

Hoppas allt är bra med er och att ni gillar mina inlägg.

Härnäst är det midsommar och det kommer rapportering därefter, ses då!

Ha det bra

//norbrant

Likes

Comments