Nu tänkte jag berätta om förlossningen från min sida. I början tänkte jag mig att det inte skulle vara några större problem i och med att jag är undersköterska i botten och kände mig ganska lugn faktiskt, såg nästan fram emot det faktiskt men kunde inte riktigt föreställa mig hur allt skulle bli och så kände jag ända fram tills vi skulle åka in, tror många killar känner så.

Den 24 juli gick jag på semester och då kom verkligheten ifatt mig lite faktiskt och det blev mer verkligt, jag ska bli pappa innan jag börjar jobba igen. Natten den 24 till 25 åkte vi in klockan halv 2, och då började jag bli ganska nervös och hypad typ. Jag jade bett Sandras bror att sova här då jag inte hade klarat mitt körkort än och Sandra ville inte att jag skulle köra ner, hon kunde inte köra såklart. Värkarna började komma här hemma och då blev allt starkare och starkare så vi började att ta tiden mellan värkarna som man ska göra men dom blev inte så tajta som dom skulle, så jag ringde förlossningen och ljög hur tajta dom va så vi fick åka ner. När vi kom ner så kollade dom allt och beslöt sig för att vi fick stanna kvar för det var snart dags. Vi kom in på salen där vi skulle ligga och jag tror inte att det hann gå 1h förän jag frågade om det var okej att jag gick upp på jobb en snabb runda för jag började bli så nervös, så jag gick upp och fick lite peppning.

På morgonen började jag bli riktigt trött och känslorna började komma och gå, allt som jag vet Sandra tyckte var jobbigt kändes lila jobbigt för mig, även hennes värkar. Jag försökte peppa henne så gott jag kunde men när hon fick droppet för att starta värkarna blev det jobbigt för oss båda och jag grät första gången under förlossningen då för att jag såg hur ont Sandra hade.

Tyvärr så hjälpte inte bara lustgasen som hon hade utan dom fick sätta en epidural på henne, vilket är en nål i ryggen som man får smärtstillande från. Sandra är jätte rädd för nålar och bli stucken så då bröt jag ihop igen när dom höll på och sätta den, jag har nog aldrig gråtit så mycket som under denna dagen.

Vid den här tiden punkten på morgonen var jag riktigt trött av all energi som gått åt och att jag inte sovit på hela natten. Men morgonen gick och jag satt bara och peppade Sandra så gott jag kunde och längtade efter mitt barn, som vi inte visste könet på.

Klockan slog 12 och Sandra satt på en pilates boll för att Milla skulle komma längre ner och för att hon skulle öppna sig mer. Klockan 12:37 så föddes vår underbara lilla dotter och samtidigt som detta sker så bryter jag ihop igen och stor gråter verkligen, jag ser inget så mycket tårar där rinner och då frågar mig om vi ser vad det är för kön och jag svarar gråtandes, nej det gör jag inte medans Sandra svarar, ja det är en flicka. Jag fortsätter att gråta och säger att hon ska heta Milla för jag vet att Sandra gillade det namnet och det passade in på henne tyckte jag.

Jag fick frågan om jag ville klippa navelsträngen men jag gjorde aldrig det då jag fortfarande grät, dom tvinga mig nästan men jag var bestämd på att jag inte ville det fast Sandra sa jag skulle ångra mig. Dom börjar torka av Milla och jag börjar lugna ner mig för att sedan få sätta på den första blöjan Milla skulle ha i sitt liv, satta den bak och fram, var fortfarande väldigt uppriven av allt som hänt men var väldigt glad nu, för nu var jag pappa.

Detta var den längsta dagen i mitt liv då vi åkte in på BB efter vi fått vår fika som man får på förlossningen. Sen var jag med Sandra hela dagen och kvällen till klockan 22 då jag cyklade hem väldigt lycklig men väldigt trött. När jag kom hem så var jag för pigg för att gå och lägga mig så jag satte mig vid datan och spelade till klockan var 01 ca och firade med en öl att jag var pappa.

Det var nog den mest känslosamma dagen i mitt liv och jag kommer aldrig att glömma den för det var den var både tuff men också den lyckligaste dagen då jag fick träffa min egen dotter Milla.

Jag tror att det är mogna killar som reagerar såhär då det är en väldigt känslosam dag och det är jobbigt att se sin parterna som man älskar ha så ont men man kan inte göra något åt saken, man är maktlös. Jag som jobbar inom vården är ändå van att se folk ha ont men jag kan hjälpa dom så dom inte har så ont. Nu i efterhand så säger Sandra att det var stärkande att se mig så känslosam och det hjälpte henne mycket.

När man pratar om förlossning i samhället så pratar man väldigt sällan om mannens upplevelse av allt och gör man det så blir det inte så mycket utan han säger bara att det har gått bra. I början så kände jag mig jätte mesig som bröt ihop 3 gånger under min sambos förlossning, men nu i efterhand så är jag bara jävligt stolt för att det betyder att jag har känslor och jag är inte rädd för att visa dom för någon jag älskar över hela världen. Jag tror att det har fört mig och Sandra ännu närmare i vårt förhållande ön vad vi redan var. Hon skrev i sitt förlossningsbrev att dom inte skulle glömma bort mig, hon kanske hade en aning om att det skulle ske.

Detta är min berättelse om hur jag fick barn med någon jag älskar över allt på denna jord och jag älskar min familj över allt annat i denna värld. Nu ska jag snart sova och det kommer ett nytt inlägg imorgon efter Millas BVC besök godnatt med er alla och sov så gott med er alla.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Idag har jag varit ledig vilket innebär att det är fullt ös på familjelivet idag. Vi börjar från början, för så börja vi vara ute i stallet där jag hjälpte Sandra och mocka osv, det gör jag mest för att vara snäll mot den jag älskar och stötta henne i hennes intresse. Jag har inte större häst intresse, jag är mer rädd för dom. Jag har faktiskt suttit på Sandras häst och jag var skit rädd hela tiden. Jag har aldrig varit med om någon häst olycka eller så men jag är bara allmänt rädd men det har blivit bättre nu faktiskt.

Efter stallet så åkte vi till linneaträgården och ät lunch vilket var jätte gott, vi åt torsk och potatis. Linneaträgården är väldigt fint då det känns som att man sitter i ett växthus och äter eller fikar, priset är inte så farligt vi betalde 200kr för oss båda 2 vilket jag inte tycker är så farligt.

Efter lunchen så åkte vi hem och jag gick ut och gick en runda med Milla på ca 1,5h vilket var jätte skönt. Jag har börjat vara ute och gå väldigt mycket faktiskt och det är skönt och komma ut en runda på dagen eller på kvällen man blir mycket piggare känner jag så det rekommenderar jag till er alla med eller utan barn. När jag kom hem så förberedde vi det sista inför visningen som varit ikväll mellan 16 och 17 vilket mäklaren sa gick bra.

Medans det var vi på babysim med Milla vilket vi alla 3 tycker är jätte kul. Dom 2 senaste gångerna har hon dock varit lite gnällig och pippig men vi ska prova och åka själva en gång för och testa lite själva med henne. Jag rekommenderar verkligen att när man får barn så ska man börja på babysim just för att dom ska vänja sig vid vatten och inte bli rädda för det men respektera det. Både jag och Sandra tycker att det är kul med bad land så vi vill ta med Milla när hon blir lite äldre såklart och åka vattenrutschbana.

Jag tycker att det är väldigt viktigt att man visar barnen tidigt vad man ska a respekt för och vara rädd för. Det är stor skillnad på att vara rädd för något eller bara ha respekt för det.

Vi kör just nu på mycket mat till henne, gröt till frukost, klämmisar till lunch, sen kör vi 1 ersättning om dagen bara för att vi ska försöka att inte vänja henne för mycket vid att mat kommer från just flaskan utan att man ska äta. Vi matar även henne med hemmagjord mat så som potatis, palsternacka och morot blandat men vi gör även fruktblandningar som hon ska ha på gröten. Den ända blandningen vi köper färdig är katrinplommon då det är väldigt bra för att hålla magen i god form så att dom inte blir förstoppad, en förstoppad bebis kan bli väldigt dålig av det så det krävs sjukhusvård.

Nu sitter vi bara i soffan och tar det lungt och har precis ätit kvällsmat, det blev en liten fuling till kvällsmat, hämt mat. I andliga fall brukar vi vara ganska flitiga på att laga mat men idag har det varit mycket och göra och vi var trötta och hungriga så det fick bli något snabbt.

Ha en bra kväll så kommer mitt sista inlägg för dagen efter vi nattat den lilla prinsessan.

Likes

Comments

Hej mina vänner hoppas ni har en bra dag än så länge. Igår var en jätte stressig dag då jag inte hann blogga alls tyvärr. Jag har ju ett mål om att jag ska blogga 2 gånger om dagen, men som satt igår va ingen bra dag. Min morgon började konstigt då jag försov mig på morgonen till jobbet, vaknade kl 7 och jag börjar jobba 06:45. När jag sen kom till jobbet kl kvart i 8 så var jag redan så stressad över hela min dag. Jag hade ganska mycket och göra på jobbet också så det var inte så roligt, lagom är bäst. Vid lunch tid så skulle jag gå och äta och då visar det sig att någon slängt min mat på jobbet, jag blev ganska irriterad över det så jag strunta i och äta något överhuvudtaget. Efter jobbet så åkte jag och Sandra ut till stallet och var där i kanske 1,5h och pillade lite, när vi sen kom hem så var det nattning för Milla, när vi nattat henne så kom en kompis över på besök och vi satt och snackade skit mellan 8 till halv 12 så det var trevligt. Men idag ska jag försöka hinna med 3 inlägg istället för 2, får kompensera lite för jag missade igår.

Nu är vi i alla fall på väg ut till stallet och efter det så kanske vi ska äta lunch med en kompis men vi får se. Ikväll så står visning och babysim på schemat så det blir en ganska full dag idag med men av roliga saker så ska inte vara några problem att hinna med bloggandet idag. Ikväll så tänkte jag skriva om vår förlossning sett från min sida och det kommer bli det sista inlägget för dagen.

Nu är vi framme i stallet och ska börja här, hoppas ni får en trevlig dag så kommer där ett inte inlägg i eftermiddag. Ha en bra dag så länge.

Likes

Comments

Hejsan alla glada själar hoppas att ni har haft en trevlig dag denna fina söndag. Jag har haft en väldigt trevlig dag känner jag med morgon promenad och pappa dotter tid och sen ett kvälls skift på jobbet. Vi har haft en väldigt bra dag idag på jobbet dvs med inte så mycket att göra.

Jag har tittat igenom mina inlägg lite hör nu på bloggen och fått lite feedback från min sambo som också bloggar och vi båda känner att jag är ganska rörig i mina inlägg och är det något ni också känner så får ni gärna komma med förslag på hur jag ska tänka eller skriva min inlägg så berätta gärna för mig så jag lär mig. Annars tycker jag det är väldigt kul och blogga om vad jag och min familj hittar på i våra liv, hoppas ni tycker det är lika kul och läsa om det.

Jag valde att ta upp mitt bloggande igen nu då jag tycker det är väldigt skönt att skriva av sig lite och att dela med mig av mitt liv till andra. Jag ser mitt bloggande just nu lite som ett fritidsintresse och hoppas att folk uppskattar det jag skriver om och delar med mig av. Jag skriver lite om det jag känner för just då och det är kanske inte alltid jätte genomtänkt men det är så jag vill ha det här för det är det som gör just min blogg speciell. Jag kommer också att ta tag i och göra egen musik nu i vår som DJ, då kommer det att kumma upp lite klipp och musik snuttar av detta. Jag ska gå en kurs och lära mig att bli DJ här i Helsingborg.

Jag pratade om att jag skulle skriva om mo. förlossnings historia och det kommer jag göra på torsdag och det kommer bli ett långt inlägg om känslor och allt kring detta.

Det ända som återstår ikväll är att slappa och gå och lägga sig snart för jag ska upp och jobba kvart i sju imorgon bitti, så imorgon blir det inget morgon inlägg utan det blir nog ett större kvälls inlägg tänker jag just nu, men vi får se vad jag orkar imorgon kl 05:30. Ni får sova så gott när ni ska göra detta och jag önskar er en underbar dag imorgon.

Likes

Comments

God morgon gott folk, hoppas ni har haft en fin söndags morgon för det har jag haft. Idag på morgonen så har jag varit ute och gått en promenad på ca 1,5h med en kompis som också har barn. Det var ganska kallt idag men det var ändå skönt och komma ut och gå en runda faktiskt. Jag brukar vara ute och gå ca mellan 3 - 5 dagar i veckan beroende på hur jag jobbar vilket jag tycker att jag blir piggare av och sover bättre.

Idag så står det jobb på schemat igen vilket är ganska bra ändå men man hade ju hellre varit hemma hos sin underbara familj och umgåtts med dom men tyvärr så måste man ju jobba. När man går till jobbet så känner jag ändå att man får en lite paus hemifrån så jag kan förstå ni tjejer som är mamma lediga så därför tycker jag att det är viktigt att man avlastar sin sambo med att hjälpas åt med barnet/barnen oavsett hur gamla dom blir för man behöver lite egentid också. Idag så har min sambo varit själv i stallet så det blir lite som ensamtid för henna och kunna slappna av lite från mamma livet.

Idag när jag var ute och gick så träffade jag en gammal kompis som jag inte sett sen gymnasiet vilket innebär ca 10 år sen och vi stig och pratade ett tag om Milla då och så, sen berättade han att han fått barn också, tvillingar. Jag måste säga att jag är så fruktansvärt glad för att vi bara fick en bebis för som han förklarade det så har dom jätte mycket jobb med båda men samtidigt har dom mycket nytta av varandra. Nu i efterhand så börjar jag inse att jag börjar bli gammal då många av dom folken som är i mon ålder har just barn idag. Det är inte så farligt menar jag men just känslan av att åldras är lite små jobbig ändå måste jag säga faktiskt.

Nu ska jag göra mig redo för jobbet där kommer ett inlägg ikväll igen efter jobbet ha en underbar dag på er!

Likes

Comments

Nu är det äntligen kväll och jag sitter hemma i soffan och ska kolla på en film med min underbara flickvän.

Sandra har varit iväg med Milla idag på kvällen så det fick bli en lite senare nattning än vanligt då vi kom precis hem och hon hämtade mig på jobbet. Vi brukar natta Milla samma tid varje kväll just för att vi tror det är viktigt med rutiner för Milla och för att vi ska kunna ha lite mys på kvällarna när hon gått och lagt sig. Vi nattar henne kl halv 8 på kvällarna just så man kan hinna se en film eller hinna göra något annat man vill innan man ska sova.

Många folk säger att inte bebisar har rutiner i sitt liv eller har svårt för att få in det i sina liv men jag tror bara det handlar om att man ska göra samma sak varje kväll med dom vid samma tid så vet dom vad dom ska göra. Vi har aldrig några problem att natta Milla och hon sover som sagt hela nätter vilket säkert är lite tur men jag tror väldigt mycket på det vi gör.

Livet som pappa är väldigt roligt och det blev inte alls som jag trodde. Jag trodde man skulle få många sömnlösa kvällar till och börja med men vi har inte haft en ända faktiskt, sen ska jag erkänna att jag visste nog inte riktigt vad jag gav mig in på när vi skaffade barn då jag inte har varit så barn kär och när nog inte det nu heller mer än mot Milla. Jag tror att mlnga pappor fattar nog inte grejen riktigt för än barnet är ute och man kan ta på det, medans mamma förstår ganska fort så det är hon som bär på barnet såklart.

Jag tänkte dela med mig av min förlossnings historia och mina känslor både före, under och efter förlossningen i ett senare inlägg som bara handlar om detta. Jag tror att det är många pappor som inte talar om hur dom egentligen känner eller så för sin sambo eller fru då det är känsligt för män att visa för mycket känslor, men kommer skriva mer om detta som sagt.

Nu ska vi kolla lite film och mysa här på kvällen. Ni får ha en underbar kväll så kommer där ett inlägg imorgon bitti.

Likes

Comments

God middag på er alla! Verkligen hemskt mycket om ursäkt för det sen inlägget men det har varit en stressig morgon med städning och allt möjligt.

Nu ska jag i alla fall iväg till jobbet. Jag jobbar som undersköterska på Helsingborgs lasarett på ortopeden och har gjort nu i ca 9 år. Jag tycker mitt jobb är väldigt roligt och givande. Det är både jobbigt och roligt att jobba med människor men såklart för det mesta roligt.

Den här dagen har inte hänt så jätte mycket med Milla då vi har haft fullt upp men hon tog verkligen sov morgon idag då hon sov till nästa. 9 innan vi väckte henne. Annars har vi haft lite pappa dotter mys på dagen och hon har sovit på mig.

Nu ska jag jobba i alla fall kommer ett inlägg ikväll igen! Ha en bra dag

Likes

Comments

Idag har vi haft en städ dag inför visningen imorgon av lägenheten och är fortfarande inte klara än då vi vill att allt ska vara perfekt verkligen, så vi ska fortsätta imorgon igen.

Jag börjar faktiskt bli lite nervös inför imorgon vad folk ska tycka om vårat boende och om folk vill köpa det. Vi har lagt ut vår bostad för 995 000 och det är en trea på 75kvm som är hyfsat nyrenoverad. Kan lägga till en länk i inlägget så ni får se hur den sen ut. Här är länken till lägenheten!

Man märker väldigt tydligt på vår lilla tjej när man har varit hemma en hel dag med henne att hon blir lite rastlös och gärna vill hitta på något, den ända gången hon kan vara poppig är i dessa situationer när hon blir rastlös annars är hon väldigt lätt att ha och göra med.

Tänkte berätta lite rolig fakta om Milla, hon har sovit hela nätter sen hon föddes vilket vi tycker är helt fantastiskt för det var inte vad vi väntat oss när vi skaffade barn. Hon har ärvt från mig att hon nyser varje morgon när det blir ljust i rummet när man väcker henne, vilket jag och gör eller om jag tittar upp på solen så nyser jag också.

Det var lite rolig fakta om henne och där kommer mer inlägg om detta men vill inte skriva om för mycket nu utan spara något till senare. Nu ska vi fira lite kväll och ta det lungt inför imorgon. Ha en underbar kväll på er!

Likes

Comments

Godmorgon på er alla. Jag och Milla har varit vakna sen kl 9 imorse och ätit frukost ihop. Milla äter semperagröt för 6 månaders barn, vi brukar blanda ut den med frukt puré som tex katrinplommon, äpple eller någon annan sort. Imorse så blev det äpple och kanel på gröten vilket är en av hennes favoriter.

Efter vi ätit frukost så la vi oss på soffan och kollade lite på babblarna och vi båda 2 råkade somna men vilket är så mysigt och sova bredvid varandra.

Nu står det städning på schemat inför visning imorgon av lägenheten så det kommer nog att ta lite tid här hemma innan vi är klara. När man har visning på en lägenhet så vill gärna mäklaren att alla rum ska vara så tomma som möjligt förutom möblerna då såklart. Jag tycker det känns så konstigt att man ska behöva röja så pass mycket inför en visning.

Nu ska vi i alla fall börja städa här hemma så kommer där ett inlägg ikväll igen om hur allt har gått och litteratur bilder. Ha en bra dag.

Likes

Comments

Hej och välkommen till min blogg. Jag ska försöka komma igång med min blogg nu igen och den kommer att handla till mesta dels om mon familj och vad vi hittar på för kul saker.

Jag tänkte berätta lite om mig själv och om min familj. Jag och min flickvän Sandra har varit tillsammans i 5 år nu och hon är den bästa flickvännen man kan tänka sig i hela världen. I somras fick vi barn, en fantastisk lite dotter som heter Milla och är 6 månader nu den 25 januari. Vi bor i en trea i Helsingborg som vi just nu håller på att sälja då vi är på äg ut till Höganäs där vi båda kommer ifrån och vill att Milla ska växa upp. Vi har köpt en 4a i höganäs så vi får plats hela familjen.

Mina intresse är att träna på gymmet, vilket inte har hänt sen vi fick barn dock men tanken är att jag ska försöka komma tillbaka till det med nu i samband med att jag börjat blogga nu igen, annars på min fritid så umgås jag med min familj eller spelar data/tv-spel.

Jag har bloggat lite förut men det är ca 1,5 år sen nu så ni får ha lite överseende med att jag inte är så bra på detta än, men ska försöka bli bra på detta. Min blogg handlade om träning förr och kost, ska försöka få in detta igen här så det blir en lite tränings inriktad blogg också. Jag kommer även att lägga in personliga åsikter jag har om barn och hur jag tycker man ska göra på bästa sätt.

Jag ska försöka uppdatera min blogg 2 gånger om dagen till en början vilket kommee bli på morgonen och på kvällen så att dagen blir sammanfattad.

Ni får ha en underbar kväll och sova så gott så kommer där ett inlägg imorgon bitti om vad vi ska göra imorgon.

Likes

Comments