Knitted favorites

Hei dere! Håper alle har en fin start på lørdagen så langt? Selv våknet jeg for ikke så lenge siden, både jeg og Marius må ha sovet over alle alarmene for planen var egentlig å starte dagen relativt tidlig da vi har en ganske hektisk dag foran oss. Planen i dag er å få flyttet ut så mye som mulig av leiligheten da den må stå tom før tirsdag. Jeg kan jo dessverre ikke hjelpe til så mye med bæring, så heldigvis har vi gode venner som stiller opp. Jeg får gjøre litt roligere ting som å vaske klær og pakke ned alt i flytteesker.

Ellers tenkte jeg bare å vise frem litt nye klær jeg fikk på døren i starten av uken. Elsker disse små strikkede settene i rosa og hvit og jeg tror de blir veldig behaglige for mini å bruke de første månedene.

Nå skal jeg få i meg litt mat før jeg fortsetter denne flytteprosessen. Gleder meg til å være klar!

Ha en fortsatt fin lørdag.

-N

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments

Babyen

Hun er nå ca 28 cm lang og veier 565 gram i starten av uken og 665 i slutten. Hadde hun blitt født nå er det en liten sjanse for at hun hadde overlevd. Men vi satser på at hun vil være i magen frem til uke 40!

Gravidsymptomer

Det klør mer enn noen gang og jeg har en del kloremerker på kroppen. Dette kan også ha en sammenheng med at jeg har vært ganske trøtt i det siste og med en gang kroppen min er sliten så blir også kløen verre.

Ukens must haves

Gravidstrømpebukse! Verdens beste oppfinnelse. Den er bare så behagelig og passer perfekt til magen. Jeg har enda ikke funnet meg noen fine gravidbukser så jeg styler nesten alle outfits med disse.

Innkjøp

I det siste har det tatt litt av på babyklær og jeg klarer ikke å styre meg så fort jeg finner noe fint på nett eller når jeg er ute å shopper. Det er så mye søtt og det er så uvirkelig å tenke på at hun skal passe inn i disse små outfitene.

Kropp og forandringer

Magen blir større for hver eneste uke som går og jeg merker jeg begynner å føle meg ganske tung i kroppen. Det går opp for meg at jeg aldri vil bli overvektig for fy så slitsomt det er å drasse på denne kroppen i trapper, oppoverbakker og generelt ut av sengen!


Energi

Den er veldig frem og tilbake denne energien, for litt siden følte jeg meg utrolig opplagt og jeg hadde masse energi til overs, men nå i det siste har det dessverre snudd litt igjen. Trøtt om kveldene har jeg derimot vært siden dag 1, vil helst være til sengs prikk klokken 21.

Navnevalg

Jeg har begynt å titte litt på navn igjen, men jeg syns helt ærlig det er utrolig vanskelig å velge. Jeg tror vi bør lage oss en liste med de vi syns er fine også får vi se hva det blir til når hun kommer.

Hva jeg gleder meg til

Det er mye jeg gleder meg til, først og fremst jul og ferie, men også det å flytte og komme oss på plass i vår nye leilighet!

-N

Likes

Comments

1. Ha mye egentid.

Jeg føler at jeg er relativt flink til å ta vare på meg selv, men i det siste har dagene mest gått til jobb, trening, lage middag å vaske leiligheten. Jeg merker jeg begynner å bli ganske så utslitt og føler jeg kan bli hakket flinkere på å slappe mer av, ha litt egenspa å legge meg tidligere i hverdagene.

2. Ta fine bilder av magen.

Før jeg ble gravid så jeg for meg at jeg skulle ha masse bilder av magen min fra dag èn, men når jeg tross alt fant ut at jeg var gravid i uke 10 så gikk ikke dette helt etter planen. Jeg har vært ganske så flink i det siste på å ta en del bilder, men jeg må bare holde det gående slik at jeg kan se tilbake på graviditeten fra uke til uke. Selv om det ikke er sånn kjempe gøy akkurat nå så vet jeg at det er noe jeg kommer til å sette pris på at jeg gjorde når babyen først kommer.

3. Dra på flere kinobesøk.

Jeg og Marius var på kino og så Solsidan the movie her forleden og det gikk opp for meg hvor utrolig koselig det faktisk er. 2017 har vært et dårlig filmår og jeg har vel bare vært på kino 2(?) ganger, så jeg satser på at 2018 blir et bedre år sånn sett da det er en fin "gravidaktivitet".

4. Sove til jeg våkner av meg selv i helgene.

I det siste har det vært ganske hektisk i helgene da det har vært mye å gjøre nå i desember. Så nå har jeg som et mål å sove mer i helgene når jeg faktisk burde bruke den ledige tiden min til å slappe mer av slik at jeg orker hverdagene. Er jo ikke til å legge skjul på at det vil bli brist på søvn når babyen først kommer, så det er bare å utnytte tiden godt.

5. Innrede et babyhjørne i den nye leiligheten vår.

Åh dette gleder jeg meg så mye til! Vi har to soverom i vår nye leilighet, men i starten kommer hun til å sove inne hos oss. Derfor skal jeg fikse et lite babyhjørne der hun skal få ha sengen sin og i mellomtiden blir det andre soverommet brukt som et gjesterom.

6. Ta meg mer tid til å henge med venninnene mine.

Nå har det vært hektisk i det siste, og jeg har vært utrolig sliten og lite opplagt etter jobb og trening + at de har hatt en lang eksamensperiode. Derfor har vi ikke rukket å møte hverandre like mye, men det håper jeg vi kan bli flinkere på igjen i 2018.

7. Trene mer.

På grunn av at jeg har vært i litt dårlig form i det siste har jeg nedprioritert treningen og jeg merker det dessverre gir motsatt effekt da jeg blir enda mer sliten av det. Derfor skal jeg fortsette den gode rutinen jeg hadde for 2-3 uker siden og fortsette med kondisjonstreningen min.

8. Få bilder av jenta vår med 3D-ultralyd.

Det sies at den beste tiden for å ta 3D-ultralyd er mellom uke 28 og 32, og det har jeg og Marius snakket lenge om å få til. Har hørt at det skal være ganske så heftig opplevelse da vi tross alt får se alt av detaljer på både kropp og ansikt.

9. Dra på spa.

Åh dette hadde vært drømmen akkurat nå, selv om jeg ikke kan få ryggmassasje så hadde det vært så godt med en ansiktsmassasje eller fotmassasje og en hel dag i et varmt basseng der jeg kan koble av.

10. Lage et album.

Jeg har lenge hatt lyst til å lage et album der jeg legger inn bilder jeg har tatt i løpet av de siste to årene. Det er jo så gøy å se tilbake på i tillegg til at dette er noe jeg burde bli flinkere på nå som vi skal få barn.


Ikke glem at jeg har en konkurranse ut uken, du finner den her!


Likes

Comments

Januar

Januar var en innholdsrik måned og start på det nye året. Jeg og Marius tok toget fra Trondheim og flyttet inn i vår nye leilighet rett etter nyttårsaften. Vi hadde nesten ingen møbler og var nødt til å spise alle måltidene våre på en pappeske. Denne måneden ble brukt til å bo seg inn i leiligheten og ikke minst venne seg til en ny stor by! Jeg søkte forøvrig mye jobber denne måneden og vimset rundt overalt med Google Maps og ruterappen som min aller beste venn.

Februar

I februar hadde vi endelig fått litt orden i leiligheten og den så litt mer hjemmekoselig ut. Jeg var også på mange arbeidsintervjuer og brukte mye av fritiden min på å trene.

Mars

I starten av mars var jeg lei av å gå arbeidsledig (jeg hadde fått meg en ny jobb, men det var oppstart i midten av måneden) så jeg tok flyet og dro en tur til Trondheim for å besøke familien. Denne måneden trente jeg utrolig mye og når jeg ser tilbake på bilder av meg selv så blir jeg helt ærlig imponert.

April

April var en bra måned! Jeg trivdes i jobben min og det begynte endelig å bli vår i Oslo. Jeg og Marius dro en tur til Nord-Norge i påskeferien for å besøke familien hannes og vi hadde en kjempe koselig tur.

Mai 

I mai var det faktisk blitt sommer her i hovedstaden og jeg tilbrakte mye tid ute på balkongen hvor jeg solte meg og fikk masse farge. Jeg hadde også bursdag og familien min kom på besøk over en langhelg noe som var veldig koselig!

Juni

I juni dro vi helt til Mo i Rana for å være med på navnedag til søskenbarnet til Marius. Jeg fikk også besøk av lillesøsteren min Hedda over en langhelg hvor vi koste oss på Aker brygge, shoppet, var ute å festet og dro en tur til Bygdøy hvor vi fikk masse farge. Denne måneden dro også Maria til Ungarn for å studere medisin så jeg hengte mye med henne inn i det siste da seperasjonsangsten tok meg ganske kraftig.

Juli

I juli fikk Marius sommerferie og da dro til sverige for å besøke familien min og hadde 10 koselige dager der. Vi hadde litt uflaks med været, men fikk likevel mange fine dager og ikke minst 50 årsfeiringen til faren min!

August

I august var vi tilbake til Oslo igjen og jeg skulle starte i enda en ny jobb i midten av måneden. Derfor ble det mange cafèturer under denne perioden. Jeg begynte vel å bli litt lei av å ha fri og følte meg utrolig rastløs disse dagene, men heldigvis hadde jeg selskap av Nicole som også hadde mye tid til overs!

September

September er en måned jeg husker utrolig lite av. Det var i denne måneden jeg fant ut at jeg var gravid og jeg følte kroppen min var i et evig langt sjokk som aldri ville gå over. Jeg var også utrolig mye syk og kvalm i denne perioden og trengte derfor å bruke tiden til meg selv. Denne måneden ble derfor bloggen veldig nedprioritert.

Oktober 

I oktober hadde sjokket gått litt mer over og jeg begynte å venne meg til tanken på at jeg var gravid. Jeg hadde også fortalt om graviditeten til mine nærmeste og tok derfor en tur til Trondheim for å møte familien min igjen og feire 20 årsdagen til Hedda. Det var utrolig godt å komme seg litt vekk fra alt hysteriet og bare være en langhelg hos mamma som alltid tar så godt vare på meg, god timing var det også med tanke på at familien min hadde fått en helt ny valp kaldt Inez!

November

I november delte jeg nyheten vår mer og mer på sosiale medier og det var godt å endelig fortelle det. Jeg hadde lenge gått å lengtet etter dette så det var en stor befrielse å endelig vite at alt var som det skulle, vite hvilket kjønn det var og ikke minst få alle koselige og hyggelige tilbakemeldinger. Det gjorde meg lykkelig og takknemlig på mange måter! En stor glede med å få vite kjønn var jo også det å kunne kjøpe inn klær. Så nå er det godt vi snart flytter, for denne jenta trenger en garderobe i sitt nye rom.

Desember

Og nå er vi her i desember, igjen. Det er kun 2 uker igjen til juleaften og bare 7 dager til jeg reiser på juleferie. Jeg er nesten litt speachless når jeg ser tilbake på dette året. Først og fremst hvor utrolig fort det har gått, men også hvor mye som har skjedd. Jeg har gitt 2017 mye tanker i det siste og jeg kan vel konkludere med å si at det har snudd livet mitt på hodet. Jeg har møtt mange nye mennesker som jeg allerede har blitt utrolig glad i, jeg har kommet meg tilbake på norsk jord og føler endelig at ting er på stell som jobb, leilighet, vennekrets og alt det som hører til. Men med det sagt så tok det veldig lang tid! Var nok ikke før etter sommer at jeg faktisk begynte å trives bedre her i Oslo.

Desember er og blir en innholdsrik måned det også, spesielt nå som vi må flytte ut alt av leiligheten vår før vi reiser på juleferie da nye leieboere skal ta over og deretter flytte inn i vår nye mot slutten av måneden. Men stress hører vel til i desember tross alt? En ting er sikkert og visst, og det er at jeg ser utrolig frem til 2018 nå som vi har så mye godt i vente. ❤️

-N

Likes

Comments

The best time of the year 

På lørdag var jeg og Marius en tur i byen da vi måtte handle inn de siste julegavene. Nedover Karl John hadde jeg hørt rykter om at det skal være et julemarked som jeg lenge har hatt lyst til å se - med det sagt var det ca 2 millioner mennesker ute å handlet samtidig som oss så det var lettere sagt enn gjort å komme seg frem i butikkene. Til slutt fikk vi litt nok og dro til dette markedet og det er jeg så glad for! Så utrolig fint og koselig og for å ikke snakke om alle de fine tingene de solgte. Vi fant masse fint som er litt mer unikt og hjemmelagd og som i hvert fall jeg setter utrolig stor pris på å få. Det luktet også så nydelig da de solgte brente mandler i bodene og jeg ble mildt sagt skrubbsulten av å gå der, så det endte opp med en elgburger noe jeg aldri har prøvd før, men dette må ha vært en av de bedre burgerne jeg har smakt, så fantastisk godt!

Åh nå er jeg så i julestemning, verdens beste følelse ❤️

I skrivende stund sitter jeg og venter på å få komme inn hos fastlegen for å ta noen blodprøver og ta en siste sjekk før jeg tar juleferie. Bare en uke igjen på jobb nå så er jeg heldigvis ferdig og det kunne ikke passet bedre.

Ønsker dere alle en fin mandag!

-N

Likes

Comments

I samarbeid med caseapp har jeg bestilt et nytt design til både macen og iphonen min. Jeg har hatt et samarbeid med dem før og jeg elsker hvor fint det blir! De har uendelig med forskjellige designs og skins for alle type mobiler og pc'er, i tillegg til at du enkelt kan lage ditt helt egne design inne på nettsiden noe som gjør det mer personlig. Sist gang jeg bestilte så passet jeg på å skrive navnet mitt bak på skallet da jeg er verdens største rotekopp og ofte risikerer å miste mobilen min. Dette reddet meg faktisk en gang inne på Zara da en hyggelig ansatt søkte meg opp!

Nå som vi nærmer oss jul er jo dette en fantastisk fin julegave å gi til noen du er glad i. Derfor har jeg nå fått lov til å ha en giwaway der vinnereren kan få et gavekort på 300 kr å bestille for. Det eneste du trenger å gjøre er å kommentere innlegget mitt nedenfor å fortelle hvem du kunne tenkt å gi denne gaven til!

Jeg avslutter konkurransen i løpet av uken og plukker ut en tilfeldig vinner.

-N

Likes

Comments

Uke 23 (22 + 0) 

Termin

16. April 2018

Symptomer og kroppslige plager

Som jeg har nevnt tidligere sliter jeg med såkalt graviditetskløde, så jeg tar fortsatt allergipiller slik at jeg får den søvnen jeg trenger - med det sagt er faktisk ikke det heller så lett fortiden da det er utrolig vanskelig å finne en behagelig liggestilling. Magen er rett og slett i veien og jeg har lest at man helst ikke skal sove så mye på rygg noe som er et lite dilemma for meg som elsker å sove på rygg.. Jeg må derfor pakke meg inn med puter som magen kan støtte seg på når jeg ligger på siden + en jeg kan ha mellom beina. Ellers er det ikke så mye annet å klage på sett bort ifra en utrolig tett nese noe som gjør meg veldig tungpustet.


Babyen

Hun veier nå ca 465 gram i starten av uken og 550 gram i slutten og er omtrent 27 cm lang. Hun beveger seg så mye noen ganger at jeg faktisk kan få litt vondt så det er ingen tvil om at vi har fått en aktiv baby som hater å ligge i ro. Det koselige med det er jo at Marius også kan kjenne hun utrolig godt noe som er veldig gøy, noen ganger ender vi opp i latterkrampe begge to da det er så fascinerende og nesten litt creepy når det kjennes ut som at hun gjør hodekråke der inne i magen.

Cravings

Vel jeg har fortsatt ikke noen syke cravings enda, men jeg tenker mye over det bare for å ha et gøy svar på akkurat denne kategorien. Jeg har egentlig veldig likt matinntak som jeg hadde før jeg ble gravid, jeg spiser liksom litt av alt og er generelt sett glad i all type mat.

Hva jeg gleder meg til

Akkurat nå gleder jeg meg til å dra på juleferie og få se moren min og resten av familien igjen. Skal bli så utrolig godt å komme seg ut på landet og kjenne frisk og ren luft omringet med masse snø og skog.

-N

Likes

Comments

Det er mange som spør meg hvordan jeg håndterer dette med å ikke kunne drikke eller snuse lengre og det spørsmålet stilte jeg meg ofte selv før jeg ble gravid. Hvordan jeg som har snuset siden jeg var 15 år noen gang skulle klare å slutte? Faktum er at jeg sluttet å snuse ca 1 uke før jeg fant ut at jeg var gravid takket være kvalmen. Jeg hadde rett og slett ikke lyst på snus og tanken fikk meg nesten til å kaste opp. Det skal sies at jeg har gjennomgått de verste fyllesykene og følt at jeg har vært døden nær enkelte ganger, men likevel bestandig hatt lyst på snus, så det er ganske utrolig å tenke på at graviditeten ubevisst fikk meg til å slutte.

Når det kommer til alkohol så er det faktisk ikke noe jeg tenker over. Jeg var ikke den som drakk så mye før jeg ble gravid, så her føler jeg ikke at noe "mangler" i hverdagen. Nå er jeg vel og merke utrolig takknemlig for at jeg går gravid under vintersesosongen da sommeren helt klart påvirker alkoholsuget mye mer. Så det hadde nok vært noe annet å gått gravid om sommeren. Ellers har jeg også vært med på drikkekvelder og blir fortsatt invitert på vorspiel selv om de andre skal ut og for min del går det overraskende bra. Jeg har det fortsatt gøy og koser meg i selskapet selv om jeg ikke får i meg en dråpe alkohol.

Så jeg kan vel konkludere med at det går helt fint. Graviditeten gjør det alt verdt og det tror jeg er en helt normal og naturlig følelse hos de aller fleste! Det skal derimot bli spennende å se hvordan jeg reagerer på alkohol igjen når alt er over, om jeg i det hele tatt kommer til å like det. Snus har jeg forøvrig ingen planer om å starte med igjen da det er unødvendig og en pengesluker uten like.

-N

Likes

Comments

At man må gå på do hele tiden og da gjerne flere ganger om natten.

At det mest slitsomme i hele verden er å ta på seg sokker og sko siden magen er i veien.

At joggebukse føles ut som verdens beste oppfinnelse og at man helst av alt vil gå i den hele tiden.

At saltbehovet mitt har blitt en million ganger verre enn det allerede var. Elsker salt.

At det mest slitsomme med hele graviditeten skulle være å gå opp i vekt, er jo liksom en selvfølge at man gjør det.

At man blir latterlig følsom.

At et spark eller en bevegelse føles ut som en sprellende fisk på innsiden av magen.

At hukommelsen svikter.

At man kan sove hvor som helst, når som helst. Enten det er på jobb, på bussen, i sofaen, på jentekveld, eller på et fly.

Hvor mye mer man setter pris på de som alltid stiller opp og er der for deg.

Hvor ufattelig rastløs man kan bli og hele tiden må gjøre et eller annet for å bli mest mulig stimulert slik at tiden går fortere.

At man er så varm hele tiden.

Hvor sint og irritert man kan bli over småting og spesielt på andre mennesker.

Hvor redd og beskyttende man blir for den lille allerede i magen.

Hvor mye mer avhengig man blir av nære og kjære, hadde aldri klart å gått i gjennom dette alene.

Hvor fort andpusten man blir, enten det er å gå opp en trapp, bli ivrig i en samtale, eller å kle av seg et trangt klesplagg.

At det å velge et navn er verdens vanskeligste oppgave.

Likes

Comments

This week 

Nå går året mot sin slutt og jeg føler det er så mye jeg må rekke. Alltid når det er hektisk å mye å gjøre er jeg ekspert på å stresse meg selv opp og må alltid skrive ned lister på alt jeg må huske. Som jeg har nevnt tidligere er hukommelsen min på lik linje som en med alzheimers nå som jeg er gravid, så lister er høyst nødvendig!

Først og fremst må jeg gå til innkjøp av julegaver. I år skal jeg og Marius gi felles julegaver til hverandres familier, så nå blir det dobbelt opp med gaver og ideer. Jeg har heldigvis lagd en ferdiglagd liste her også, så jeg vet hva jeg må gå til innkjøp av når helgen kommer slik at ting går litt fortere.


Nå som venninnene mine snart er ferdig med eksamen og reiser hjem til trondheim må jeg rekke å møte de før de drar. Derfor har vi snakket om å få til en middag til uken da dette har blitt som en årlig tradisjon for oss. I fjor ble det et skikkelig vellykket julebord der alle for en gangs skyld ble samlet, og det er virkelig lettere sagt enn gjort når vi har bodd så spredd ut over landet i løpet av de siste årene.

Jeg må gå til innkjøp på en del ting til meg selv. Nå er det så og si ingen bukser som passer meg lengre, så nå må jeg faktisk bare komme meg til den ellers kjipe gravidavdelingen og finne noe mer behagelig jeg kan gå med.

Jeg må fikse en time til fastlegen før jeg drar! Er det en ting jeg sliter med så er det å ha kontroll på når jeg skal dra til legekontoret. I starten var det enklere å forholde seg da legen var litt mer bestemt på tid og tidspunkt. Mens sist jeg var der fikk jeg beskjed om at jeg kunne komme tilbake en gang i løpet av måneden og da mister jeg totalt tellingen på dager, dette er en slik situasjon der jeg skulle ønske jeg tok notater på det legen sa, for her sitter jeg nå og føler meg som en idiot.

Forrige uke ble en dårlig treningsuke og jeg føler meg skikkelig lat nå i ettertid. Jeg sover dårligere og får mindre energi til overs når jeg dropper trening, så denne uken er det back on track og jeg gleder meg! Dessuten har jeg lest at gravide skal mosjonere minst 30 minutter hver eneste dag for både egen helse, men også for babyens. Så den ellers dårlige samvittigheten man får når man ikke trener forsterkes kraftig nå som jeg har et annet liv å tenke på.

Det var ukens planer så langt! Ønsker dere en ellers fin dag videre.

-N

Likes

Comments