View tracker

Livet, Resa

Under söndagen, efter att vi hade besökt Montmartre och Sacre Coeur, fortsatte vi gå runt och kolla lite grann och sedan tog vi tunnelbanan in till stan igen och till Champs Elysées. Vi var hungriga och valde att ta varsin crêpe med champinjoner. Gott men dyrt som vanligt!

Sedan ville jag gärna gå upp i Triumfbågen, men tyvärr gick det inte att båda gick upp då jag hade bagaget med mig, så Debbi var snäll och väntade på mig medan jag gick upp och fick se denna fantastiska utsikt! Det var verkligen så fint och man såg hela Paris i princip. Jag tror dock att det hade varit ännu finare om det inte hade varit så dimmigt.

Paris var fint men i ärlighetens namn fångade staden mig inte så som jag trodde den skulle göra. Jag blev smått besviken, men vet inte riktigt varför. Jag vill ge Paris en chans på våren i stället, jag tror att det kan vara mycket mysigare!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Livet, Resa

Under lördagen i Paris gick vi mestadels på stan för att försöka hitta något att ha på oss (eller jag försökte) på kvällen då vi skulle ut. Därav ganska stor bildbrist från lördagen. Men under söndagen blev vi turistiga igen och begav oss till Montmartre och Sacre Coeur. Montmartre var ett sådant otroligt mysigt område, och utsikten när man stod högst upp var svårslagen!

Likes

Comments

View tracker

Luxemburg, Livet

I torsdags gick jag och Emma på en champagne-afterwork på hotell Le Royal! Det var verkligen supermysigt och fint uppstyrt. Vi drack två champagneglas var och delade på två cocktails, ett stort plus var att det ingick snacks och tillbehör, och de kom och fyllde på kontinuerligt. Efter ett tag kom även Emilia och några till och anslöt sig.

Efter Le Royal gick vi förbi Hitch ett litet tag. Jag hade aldrig varit där men det verkade trevligt, utifrån det lilla jag såg av det. Sammantaget var det en väldigt bra torsdagskväll.

Måste bara poängtera hur glad jag är över människorna jag träffat här i Luxemburg! Kunde aldrig tro att det skulle bli så bra och att jag skulle träffa så underbara personer.

Idag ska jag och min värdsyster gå och shoppa lite i stan, det ska bli mysigt. À bientôt!

Likes

Comments

Evelina var hemma i Sverige under tre veckor när hennes värdfamilj var bortrest, och i söndags kom hon äntligen "hem" igen!! Eftersom hon är ca den enda personen som får mig att bli taggad på träning (lol) sållade vi Tabata både igår och idag. Och det ska vi fortsätta med tre gånger i veckan i tre månader! Plus att vi har simkort vilket vi självklart ska utnyttja. Det är verkligen skönt att gå och simma på kvällarna och nu när hon är tillbaks ska vi fortsätta göra det!

Är så exalterad också över i morgon, att det är första december och att julkalendern börjar. ÄLSKAR verkligen julen. Och i morgon är det bara 22 dagar kvar i Lux tills jag åker hem. Tiden går snabbt.

  • 29 readers

Likes

Comments

Livet, Resa

Deborah är den av mina närmaste vänner jag känt allra längst. Vi känner varandra sedan dagis, och hon är den person som känner mig utan och innan! Vet inte vad jag skulle göra utan denna person i mitt liv. Debbi är också au pair detta år men i Paris, så därför ville jag både passa på att besöka staden jag länge velat åka till och dessutom hälsa på Deborah. Jag kom dit på torsdag kväll och då gick vi bara ut och åt lite toast med goda ostar. Sedan åkte vi hem till henne och sov.

På fredagen däremot var det dags att vara lite turistig. Vårt första stopp var Louvren! Hade världens tur, det var inte alls mycket människor så jag kom fram till Mona Lisa på en gång och slapp stå i någon kö.

Sedan gick vi vidare till Sainte-Chapelle och Notre Dame. Bild från Sainte-Chapelle ser ni ovan, men har bättre bilder från båda attraktionerna på mobilen så kanske får göra ett separat mobilinlägg.

Till lunch åt vi falafel i Marais. Jag hade läst om det stället innan, och ja, det var VÄRLDENS kö men det var verkligen värt det. Aldrig ätit så goda falafel... Mobilbilder kommer hehe.

Sedan gick vi vidare och bara kollade runt lite, och till slut blev vi sugna på crêpes så vi valde ett crêperie och tog varsin varm choklad. Väldigt mysigt men det var lite överpris.

Mot kvällen var det dags att dra sig hemåt och vi skulle sitta barnvakt till hennes värdbarn. Kvällen spenderades med att kolla på Swe-Frankrikematchen och sedan baka kladdkaka. Helt ok va?

Likes

Comments

Livet, Resa

En fördel med Luxemburg är ju att det är otroligt nära till de flesta av Europas länder. Jag ser Luxemburg lite som centrum i Europa, inte för att det är viktigt eller speciellt på det sättet utan på grund av avståndet till allt. Jag, Evelina, Julina och Julia utnyttjade det för några veckor sedan och drog iväg till Bryssel! Rolig stad att se och besöka, det är väl ett måste, men det var inte så att jag kände att jag absolut måste tillbaka igen. Det är väl i så fall på grund av chokladen eller de riktiga belgiska våfflorna som vi aldrig hann prova. Ovan ser ni bilder från vår första middag i Bryssel (med undantag från lasagnen som var från lunch, riktigt torr och tog en och en halv timme att få. Bottennapp)! Middagen var väldigt mysig dock, och restaurangen var kanske ungefär max 50 meter ifrån vårt hotell - stort plus.

Vi stannade fredag förmiddag - söndag morgon, och lördagen utnyttjade vi till lite sightseeing då i princip hela fredagen spenderades på Primark ungefär... Bra jobbat. Men i alla fall - sightseeingen fick vi avbockat på lördagen och vi stannade för lunch på ett mysigt ställe. Minns inte vad det heter men det kändes nästan lite amerikanskt. Vi fick även avbockat att ha sett den berömda statyn på den pissande pojken. Det blev dock en liten besvikelse då vi trodde att den skulle vara större. Men kul att ha sett!

Vid ett tillfälle hamnade vi också inne på en mysig chokladbutik där vi stod och pratade med ägaren i vad som kändes en evighet, fast på ett positivt sätt. Vi blev bjudna på praliner och köpte även ett par själva ;)

Något annat underbart i chokladväg som vi hittade var Godiva - här ser ni Julias reaktion när hon ser skylten. Vi köpte självklart med oss chokladdoppade jordgubbar och lite fler praliner.

Julina har en förkärlek till choklad ;)

Väldigt fina våfflor, undrar om de var lika goda som de ser ut.

Alltså titta bara!! Blir man inte helt glad av dessa två? Såklart skulle de slicka på mig på sista bilden men älskar er ändå. Pour de fucking quoi? Vet ärligt talat inte men jag gör det bara.

Ooooch slutligen var det dags för lördagsmiddagen och sedan var det inte så mycket mer att se... Förrförra helgen var jag i Paris, uppdatering kommer snart ;)

Kram på er <3

Likes

Comments