Header

Självklart är ju inte själva Paris trist. Gillar ju den staden supermest. Det känns bara oerhört tungt att sitta här i Amsterdam och höra ett gammalt par prata franska mittemot mig medan meddelanden från lillebror och vänner rullar in från Sverige. Det tar väl helt enkelt lite tid att ställa om sig igen.

Dessa kalla veckor har gått alldeles för fort, som de alltid gör. Har träffat mina vänner, varit på landet, varit hemma, varit glad, varit ledsen, varit väldigt tacksam och nu tagit farväl ännu en gång. Är så tacksam för dessa fina minnen som skapats under lovet, med överraskingsmiddag, skridskoåk, spadag, fyrhjuling, naprapat, julbak, myskväll med varm choklad, ensamtid med bästisar, osv osv osv. Ni fattar ;)) Har turen att ha väldigt fina människor i mitt liv.

Nu ska jag försöka samla mig och finna ett sätt att fördriva tiden på. Planet är en timme försenat, jag har glömt hörlurarna back in Sweden och mobilen är döende. Kul! Ses i Paris.

Likes

Comments

Godkväll gänget och välkommen till en ny vecka! För min del innebär den riktigt mycket plugg med Anna och så mycket kaffe som möjligt för att göra helgen så fri som det bara går. Helgen som precis var var nästan pluggfri men inte helt utan konsekvenser om vi säger så. Har fortfarande svårt att greppa att jag är hemma om 30 dagar, hemma hos lussekatter, mina tjejer, mina beztizar, mormor, frisk luft, snö, osv osv osv. Ska bli helt grymt.

Idag var vi på Louvren med skolan vilket var tröttsamt för fötterna med trots allt bra mycket bättre än realia-och fransklektion. Efter detta kom jag hem till världens sötaste (och då menar jag verkligen världens sötaste) värdmamma som berättade om tårtan som fanns i kylen och allmänt chillade innan jag och Anna satte oss ner och pluggade ett tag. Väl hemma åt jag middag, bondade med min mellersta värdsyrra och ska nu sätta mig med lite matte och fysik, helt manageable fakiskt trots att jag mest av allt vill sova. Ska bli grymt skänt det med. Och sovmorgon imorgon. Godnatt gänget.

Le Louvre, Jardin des Tuileries. Métro: 1:an mot Ch. de Vincennes, gå av vid Palais Royal eller Tuileries. Går bokstavligen inte att missa ;)

Likes

Comments

Trött, kall, nöjd och redo för en helg som aldrig tar slut. Idag var helt enkelt en torsdag här i livet med lektioner, fika med Emelie på hålan, en effektiv mattelektion (!! for once haha) och promenader i vacker belysning med Anna efter skolan för att fixa med massor ärenden (och såklart lite mer fika). Min vsyrra fyllde år också och blev uppriktigt superglad över min present, vilket känns skönt då jag gör allt för att fjäska till mig lite vänner i huset. De är supermysiga hela bunten och mina vsystrar verkar superhärliga de med.

Det är galet fint på Champs-Elysées för tillfället!! Har verkligen börjat tänka mer på att jag måste ut i Paris och kolla runt ordentligt, se till att verkligen ta in allt och "profiter" som bara den. Jag blir ju lika förtrollad varje gång.
Inför helgen är planerna att hänga med kompisar, försöka dra någon muséerunda och klara av en till av skolan planerad promenad och plugga plugga. Längtar verkligen tillbaka till augustis kravlösa “skoldagar” men snart är det ändå jul och med fin belysning, mysiga vänner och skämt från Alla kanske vi samtliga klarar oss ändå. Bisous.

Likes

Comments

Onsdag idag, halva veckan är alltså över och boy är jag glad för det. Just denna veckan stod provschemat hyfsat tomt men vi har så grymt mycket läxor och inlämningar istället- man får liksom ingen ordning? Fick dessutom precis reda på att min värdsyrra fyller år imorgon så ska fixa något till henne på håltimman haha, men det blir nog bra.

Helgen blev extralång tack vare Armistice, årsdagen för Första Världskrigets första fredsavtal, vilket ledde till att Gabi och jag åkte till Montparanasse där vi åt middag. Den veg. pizzan var den absolut goooodaste jag ätit i hela mitt liv!! Hett tips, och som student fick man även rabatt visade det sig! Lycka. Sen promenerade vi lite och sov sedan hos mig. På fredagen tog jag det mest lugnt, skypeade med Filip, pluggade lite osv men på kvällen mötte jag upp Sofia och spenderade den med henne i Bastille vilket var riktigt härligt. Brunch med Katedralare och exklusiv secondhandshopping stod på schemat på lördagen med det sistnämnda blev inte av då kön till eventet sträckte sig nerför tre gator... No thanks. På kvällen visade det sig att mina värdsystrar hade en liten soirée som jag bjöds med på, det var så sjukt trevligt att bara sitta och snacka franska med andra unga under så otvingade omständigheter. Alla möten genom skolan är såklart väldigt lärorika med men det kan bli så uppstyrt och opersonligt- detta var alltså en välkommen kontrast. Hela söndagen råpluggade jag kemi inför provet som väntade 8:10 följande morgon.

Helgen blev inte riktigt så slapp som jag hade hoppats i och med plugget, men sånt får man leva med. Livet kan inte alltid vara en dans på rosor trots att Paris hjälper en bra bit på traven ;))

Pizza Pino: 57 Boulevard du Montparnasse. Métro: 12:an mot Mairie d'Issy, gå av vid Montparnasse-Bienvenue.

Likes

Comments

Sitter på tåget från Amsterdam till Paris för tillfället, vilket markerar slutet på ett höstlov som har varit grymt skönt. Från fredagen till tisdagen var mamma här och vi passade på att äta och fota i Marais, åka till Disneyland, turista i innerstaden, shoppa och bara mysa sönder. Var så kul att få visa upp alla mina favoritsaker med staden för henne och även upptäcka massor nytt! I torsdags tog jag tåget till Holland för att spendera en långhelg md pappa och träffa lite kompisar. Vi shoppade lite i Haag, köpte en ny gitarr som jag har med mig hem (kan man ens kalla det hem?? Haha aja till Paris), hade Netflix-maraton i matchande Onepieces och idag har vi varit i Amsterdam och gått på Haschmuséet och ätit sushibuffé. Detta lov var så sjukt välbehövligt och kunde absolut inte ha kommit mer lägligt.

Sen när jag kommit hem (?? once again) är det back to reality med plugg, Paris, värdfamilj och oförglömliga minnen med kompisar. Snart är det säkert jullov också. Bisous.

Likes

Comments