View tracker

Har fortsättningsvis lite bloggtorka och har funderat lite på vad jag ska börja skriva för inlägg, hur jag ska designa om bloggen, för det har jag tänkt göra i alla fall. Har ingen kamera dock så alla bilder tas via mobil, och även de flesta blogginlägg skrivs via mobilen. Det är liksom närmare till hands, men nu när jag inte har vetat vad jag ska blogga om... då har jag inte ens haft nerladdat appen, inte läst några bloggar eller någonting, vilket är helt fel. Har märkt det att om jag inte läser andras bloggar då är chansen liten att jag själv bloggar också. Det där har jag skrivit om i ett annat blogginlägg så jag tänker inte dra ut på det destu mera.


Men sådär annars har jag en liten fråga till er som har blogg här på Nouw, vad funkar bättre? Att blogga via mobil eller dator? Vill gärna höra era åsikter :)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Hästar, Livet, Skolan, Hur jag mår

Hej nu igen efter ett hopp och typ 17 missade bloggdagar. Det är Torsdag morgon, sitter i bussen och riktigt känner hur lycklig jag är just nu.
Under nästan en månads tid så har skolan legat och tryckt på, pressat ner och lagt tyngd på mina axlar. Men nu, alla prov för period 1 är över, vi har bytt period och det betyder att nu i åtminstone en tre veckors tid, inte har något speciellt. Känn min lycka!!Har nu speciellt den här veckan varit på så himla bra humör och känt att det här blir bra.

Annars så red jag Danttis igår på lektion, dyrhästen l e v e r e r a d e STORT! Vi hade ingen direkt tur på underlaget så ingen galopp, men skänkelvikningar och rejäla volter osv. En vanlig lätt dressyrlektion. Planerna är att försöka åka ut i terräng imorgon, ska bara höra mig lite för😊

Två inte så charmerande bilder på en annars charmig häst💜

Likes

Comments

View tracker

Hästar, Livet, Skolan

Hej på er!  Har idag haft en jätte lång dag, alltså verkligen. Har egentligeb suttit framför datorn och gjort en massa grejer till skolan. Det är verkligen fullt nu, som jag nämnt tidigare... Hade planerat att gå och lägga mig tidigare, för en gångsskull är jag veerkligen trött och ser fram emot att sova. Så det känns ändå skönt att fast jag inte gjort något alls fysiskt så har jag blivit trött av det där att inte göra nånting.

Blev faktiskt riktigt irriterad idag när jag satt och skrev på den allra sista historia sammanfattningen, fatta känslan när man kommit typ halvvägs på sista uppgiften och datorn buggar upp sig så att den slutar koppla till internet eller något sånt. Fatta, sista uppgiften och det slutar funka. Visst det ska vara klart på fredag innan 00:00, men jag var ju nästan klar, det skulle ha varit så skönt att ha det ur världen. Har dock lite lättare nu då jag faktiskt gjort det jobbigaste idag, så jag har det lite enklare nu resten av veckan. Hoppas jag...

Ja, nog har man ju ändrats lite sedan sommarn 2013, då de här bildna är tagna på ett ridläger😊. Snart fyra år sedan jag tog upp ridningen på nytt, tagga fira?😜

Likes

Comments

Annat, Skolan

Efter mycket om och men, har jag äntligen funnit lite tid till att blogga! (Snarare så har jag tappat humöret för att plugga hela min söndag, förlåt alla lärare men jag orkar inte med 4 prov, en bokrecensions inlämning och på det en massa sammanfattningar som ska inlämnas. -Nej tack!)

Vet inte hur det är med er, men till mig sa de att åttan skulle vara chill, mittpunkten av högstadiet då man inte skulle behöva fundera på så mycket extra. Inte behöva stressa över kommande beslut om vart man ska söka efter nian.

Åtminstone jag hinner inte på något vis med stall, hund, ridning, träning, och andra hobbyer i mindre form på sidan om skolan och skolarbetet. De flesta lärare säger att skolan kommer först och visst gör den det, vi har ju inget annat val, men hur gör man sedan när hobbyerna, stallet, hunden och kompisarna är orsaken till att man ens orkar med att stiga upp ur sängen? Så är det åtminstone för mig, mina hobbyer ger mig kraft, ork och vilja till att ens vakna på morgonen vissa gånger. När de här två sakerna sedan kolliderar, skolan och fritidsintressen, då tar det rent psykiskt på mig! Jag har lätt prestationsångest från och till och när det här behovet sedan ökar blir jag väldigt trött. Kämpar och försöker få timmarna att räcka till. Då är det lätt hänt att det är sömnen som får lida. Så nu, när perioden börjar närma sig sitt slut, det är då jag är i botten, lusten till allting lider, vilket gör att jag kanske inte vill åka till stallet eller göra annat jag egentligen älskar, vilket sedan leder till att jag helst bara ligger hemma. Men jag vet också att när period bytet är över, då blir det lugnt i minst en månad. Så någonstans i det här mörkret, jag ser kanske inte ljuset ännu, men jag vet att det finns och att det snart kommer värma upp min vardag lite. Det är bara att kämpa en vecka till. En vecka kvar...

Likes

Comments

Annat, Livet, Vänner

I helg firade jag och två andra kompisar en gemensam vän! Grattis ännu en gång Vicki!  Vi testade då att sova med sugrör i håret. Vi hade sett att man kunde göra så på bl.a YouTube(Sök på t.ex sugrörs lockar/sugrör i hårer) och instagram. Så vi kände väl mest att varför inte, hade planerat göra det ganska länge så Sanna hade då köpt med sig tre st 50 sugrörs påsar. Sanna, jag och Vicki gjorde det här, Jennie testade väl kanske en eller två stycken bara under en liten tid, och det gav genast effekt!

Vi gjorde inte dehär "tållorna" på oss själva utan Vicki och Sanna gjorde på mig och sen switchade vi.
Först tog vi en slinga hår, sprayade vatten på och "tvinade" lite gran nära hårfästet så att de skulle hållas bättre. Sen snurrade vi helt enkelt håret runt sugrören knöt ihop! Det tog ett litet tag innan vi fick igång tekniken(eller, så var det för mig i alla fall) men sen när man gjort några stycken kunde man det ganska bra. Vi "tållade" hela håret och hade i dem hela kvällen, det gick ganska bra och ingenting var egentligen jobbigt eller i vägen. Sedan kom eldprovet, vi skulle ju sova i dethär också! Det gick faktiskt ganska bra och det höll sig också bra på plats om man knytit dubbel knut. Jag hade väl en lock som kommit upp under natten kanske, Sanna hade också en.
Nu skulle vi då ta ut det här, vilket jag själv tyckte var roligast!

Låt mig tillägga! Bli inte rädd om det ser helt knäppt ut i början. Sedan ska man sära på lockarna enligt behag, för en mera naturlig look och mera volym. Ja, volym fick jag nog! Sedan friserade vi och stylade så det började se bra ut, eller också räddade situationen och la upp allt i hästsvans😉

Resultatet(de tre övre bilderna) blev väääldigt lockigt hår för min del, volym fick jag också(fick kommentaren att jag var en pudel). Och lockarna höll verkligen jätte länge! Var i stallet i nästan sex timmar och ledde lektioner, var inne i stallet och sprang omkring och gjorde saker mest hela tiden, men det såg nästan exakt likadant ut!
Försökte inte ens kamma mitt hår första dagen utan sov med det som det var och borstade det värsta på måndag morgon och gick till skolan. Tyckte det var helt okej och ganska så mysigt med mycket volym i håret.

Hahaha, denhär bilden är tagen av Nora(cred till dig) på maten, hade inget annat val än att lägga upp den här på bloggen för det är ända bilden jag har sparat från igår då mitt hår var sådär mysigt

Sedan när jag kom hem från skolan borstade jag igenom hela håret och gick och la mig.
Morgonen därpå(idag) borstade jag ut håret och det var inget mer med det. Lite mera volym än vanligt men annars var det helt normalt.

Så, jag tyckte det här var väldigt kul och ganska sött faktiskt. Tänker absolut göra om det här någon gång, när jag inte har så bråttomt. Dessutom är sugrörslagret hemma hos oss inte särskilt stort, så jag får vänta ett litet tag till. Men ändå, här kommer före och efter bilderna bredvid varandra!

Det är två dagar mellan den första bilden och den sista. Har då verkligen inte gjort mycket med mitt hår, så för mig sparades nog en del tid in(för en av mina kompisar blev det inte något annat än konstigt enligt henne själv). Enligt mig själv passade det här nog mitt hår ganska bra, lite variation och ganska enkelt att göra, tar inte särskilt länge att sätta dit sugrör och ännu mindre att ta bort. Testa gärna det här och om.ni vill ha en bättre förklaring kan ni t.ex söka på YouYube😊 Ha det bra💜

Likes

Comments

Annat, Skolan, Vänner

Hej! Idag har jag från klockan 10 varit i skriftskolan, inte direkt så en toppenhelg ser ut, men ska det göras ska det göras.

Men nu när klockan slår 17:00, då drar jag iväg mot en kompis, vi ska fira hennes födelsedag, Jennie, Sanna och jag. Vi ska fira Vicki!😊 Den nyblivna 14 åringen har nu firat födelsedagen i seinäjoki och är på väg hem. Sanna och Jennie har varit i Vasa och köpt nå presenter/present. Har faktiskt inte någon aning om vad de köpt ännu. Vet bara att det jag har till Vicki har jag faktiskt spenerat lite tid på. Ska lägga upp lite bilder senare när Vicki fått presenten, vill ju inte råka spoila något för henne ifall hon skulle läsa det här😝

Ska sova där nu inatt. Söndag, då ska jag spendera några timmar i stallet, ska hjälpa till på de två första lektionerna och sen ska jag med Funny på träning, en deal mamma och jag kommit överens om. Så taggad på helgen har jag varit hela veckan nu, och visst är det skönt nu när den äntligen är här!😊

Likes

Comments

Hundar, Hästar, Livet, Skolan

Det finns saker jag vill göra efter nian, och har tänkt ganska mycket på bad jag vill göra just efter nian, direkt efter nian eller också flera år senare. Så här kommer top tre saker jag vill göra efter nian!

1. Hästutbildnig! Högst upp på listan av en orsak, vad mer kan jag säga? Det säger väl sig självt ganska bra, hästar SKA vara en del av mitt liv, punkt!

2. Ha ett "tredje hem"! Jag bor ju hos mina föräldrar, mamma och pappa skilt dock. Och visst älskar jag dem, men ärligt talat, vissa gånger vill man bara ha eget. Speciellt om man är självständig, vilket jag (enligt egen åsikt) är.

3. Utvecklas inom mina alla hobbyer! Hästar, hundar, rita, skriva, måla, sjunga, läsa you name it!


Likes

Comments

Annat, Hästar

Sitter hemma och äter mat. Taggar och peppar inför ridlektion ikväll. Det blir hoppträning och om allt går som jag önskar får jag rida Mello efter en tidspaus då hon varit halt. Mamma ska rida på min lektion idag och det ser jag också lite fram emot, vill väl visa att jag faktiskt kan rida😉

Likes

Comments

Annat, Livet, Skolan

Hej! Idag spenderas min dag här hemma, vi har dagsverksdag i skolan och bestämde mig då för att vara här hemma. Jobba lite eget men också hjälpa till med det som behövs. Har än så länge inte gjort mycket, klistrat lite lappar på potatispåsar och öagt igång lite tvätt. Har sen tänkt städa mitt rum, lite grann åtminstone, det ser it som stryk där... Och sen när kölden försvinner så ska jag räffsa runt buskar och sånt.

Igår var jag rastlös, alltså verkligen! Fick tvinga ut mig på en pw för att bli av med lite stress. Spenderade då kvällen med KAJs nya album, Kom ti byin! Fick i alla fall av med lite extra energi, det var nästan så att jag trivdes lite där i kylan.
Igår natt hände dock något lite roligt som inte brukar hända mig! Jag hade knäppt på en film att titta på i sängen, det var bara det att jag bar så himla trött så jag somnade inom en halv timme, med hörlurar och datorn bredvid mig. Vaknade först 04:25 av att jag hade det obekvämt och insåg då vad som hänt. Fick helt enkelt stiga upp då och plocka undan efter mig...
Men tyckte det var ganska skönt att ha somnat mitt under en film, speciellt då jag annars brukar kunna ha svårt att hitta sömnen och släppa in Johb Blund😉

Likes

Comments

Vissa låtar fastnar i mitt huvud, går på repeat på Youtube och finns med minst tio gånger i en Spotify-lista. Vissa låtar som är flera år gamla, som man inte hört på flera år, eller som man helt har missat. De dyker ibland upp där under rekommenderade fliken, och helt plötsligt är guldet hittat, dagen fixad och veckan åter bra! Det finns en hel guldgruva där ute med bra låtar som man hittar bara man flyttar undan lite tunga stenar. Lätta på hjärtat lite och sjung med! Än sen om det är falskt, inte låter bra eller texten något helt utanför gränserna. För ärligt talat, när det kommer till musik vet vi alla att det inte finns några gränser.
Vissa låtar är liksom bara menade att dyka upp där en dag och få dig att tänka på hela din framtid, att få dig att ta några djupa andetag och få dig att inse att du fasiken har hela livet framför dig. Inte är jag långa vegar färdig! Allt för mycket finns kvar att ge!

Likes

Comments