Annat, Livet, Vänner

I helg firade jag och två andra kompisar en gemensam vän! Grattis ännu en gång Vicki!  Vi testade då att sova med sugrör i håret. Vi hade sett att man kunde göra så på bl.a YouTube(Sök på t.ex sugrörs lockar/sugrör i hårer) och instagram. Så vi kände väl mest att varför inte, hade planerat göra det ganska länge så Sanna hade då köpt med sig tre st 50 sugrörs påsar. Sanna, jag och Vicki gjorde det här, Jennie testade väl kanske en eller två stycken bara under en liten tid, och det gav genast effekt!

Vi gjorde inte dehär "tållorna" på oss själva utan Vicki och Sanna gjorde på mig och sen switchade vi.
Först tog vi en slinga hår, sprayade vatten på och "tvinade" lite gran nära hårfästet så att de skulle hållas bättre. Sen snurrade vi helt enkelt håret runt sugrören knöt ihop! Det tog ett litet tag innan vi fick igång tekniken(eller, så var det för mig i alla fall) men sen när man gjort några stycken kunde man det ganska bra. Vi "tållade" hela håret och hade i dem hela kvällen, det gick ganska bra och ingenting var egentligen jobbigt eller i vägen. Sedan kom eldprovet, vi skulle ju sova i dethär också! Det gick faktiskt ganska bra och det höll sig också bra på plats om man knytit dubbel knut. Jag hade väl en lock som kommit upp under natten kanske, Sanna hade också en.
Nu skulle vi då ta ut det här, vilket jag själv tyckte var roligast!

Låt mig tillägga! Bli inte rädd om det ser helt knäppt ut i början. Sedan ska man sära på lockarna enligt behag, för en mera naturlig look och mera volym. Ja, volym fick jag nog! Sedan friserade vi och stylade så det började se bra ut, eller också räddade situationen och la upp allt i hästsvans😉

Resultatet(de tre övre bilderna) blev väääldigt lockigt hår för min del, volym fick jag också(fick kommentaren att jag var en pudel). Och lockarna höll verkligen jätte länge! Var i stallet i nästan sex timmar och ledde lektioner, var inne i stallet och sprang omkring och gjorde saker mest hela tiden, men det såg nästan exakt likadant ut!
Försökte inte ens kamma mitt hår första dagen utan sov med det som det var och borstade det värsta på måndag morgon och gick till skolan. Tyckte det var helt okej och ganska så mysigt med mycket volym i håret.

Hahaha, denhär bilden är tagen av Nora(cred till dig) på maten, hade inget annat val än att lägga upp den här på bloggen för det är ända bilden jag har sparat från igår då mitt hår var sådär mysigt

Sedan när jag kom hem från skolan borstade jag igenom hela håret och gick och la mig.
Morgonen därpå(idag) borstade jag ut håret och det var inget mer med det. Lite mera volym än vanligt men annars var det helt normalt.

Så, jag tyckte det här var väldigt kul och ganska sött faktiskt. Tänker absolut göra om det här någon gång, när jag inte har så bråttomt. Dessutom är sugrörslagret hemma hos oss inte särskilt stort, så jag får vänta ett litet tag till. Men ändå, här kommer före och efter bilderna bredvid varandra!

Det är två dagar mellan den första bilden och den sista. Har då verkligen inte gjort mycket med mitt hår, så för mig sparades nog en del tid in(för en av mina kompisar blev det inte något annat än konstigt enligt henne själv). Enligt mig själv passade det här nog mitt hår ganska bra, lite variation och ganska enkelt att göra, tar inte särskilt länge att sätta dit sugrör och ännu mindre att ta bort. Testa gärna det här och om.ni vill ha en bättre förklaring kan ni t.ex söka på YouYube😊 Ha det bra💜

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Annat, Skolan, Vänner

Hej! Idag har jag från klockan 10 varit i skriftskolan, inte direkt så en toppenhelg ser ut, men ska det göras ska det göras.

Men nu när klockan slår 17:00, då drar jag iväg mot en kompis, vi ska fira hennes födelsedag, Jennie, Sanna och jag. Vi ska fira Vicki!😊 Den nyblivna 14 åringen har nu firat födelsedagen i seinäjoki och är på väg hem. Sanna och Jennie har varit i Vasa och köpt nå presenter/present. Har faktiskt inte någon aning om vad de köpt ännu. Vet bara att det jag har till Vicki har jag faktiskt spenerat lite tid på. Ska lägga upp lite bilder senare när Vicki fått presenten, vill ju inte råka spoila något för henne ifall hon skulle läsa det här😝

Ska sova där nu inatt. Söndag, då ska jag spendera några timmar i stallet, ska hjälpa till på de två första lektionerna och sen ska jag med Funny på träning, en deal mamma och jag kommit överens om. Så taggad på helgen har jag varit hela veckan nu, och visst är det skönt nu när den äntligen är här!😊

Likes

Comments

Hundar, Hästar, Livet, Skolan

Det finns saker jag vill göra efter nian, och har tänkt ganska mycket på bad jag vill göra just efter nian, direkt efter nian eller också flera år senare. Så här kommer top tre saker jag vill göra efter nian!

1. Hästutbildnig! Högst upp på listan av en orsak, vad mer kan jag säga? Det säger väl sig självt ganska bra, hästar SKA vara en del av mitt liv, punkt!

2. Ha ett "tredje hem"! Jag bor ju hos mina föräldrar, mamma och pappa skilt dock. Och visst älskar jag dem, men ärligt talat, vissa gånger vill man bara ha eget. Speciellt om man är självständig, vilket jag (enligt egen åsikt) är.

3. Utvecklas inom mina alla hobbyer! Hästar, hundar, rita, skriva, måla, sjunga, läsa you name it!


Likes

Comments

Annat, Hästar

Sitter hemma och äter mat. Taggar och peppar inför ridlektion ikväll. Det blir hoppträning och om allt går som jag önskar får jag rida Mello efter en tidspaus då hon varit halt. Mamma ska rida på min lektion idag och det ser jag också lite fram emot, vill väl visa att jag faktiskt kan rida😉

Likes

Comments

Annat, Livet, Skolan

Hej! Idag spenderas min dag här hemma, vi har dagsverksdag i skolan och bestämde mig då för att vara här hemma. Jobba lite eget men också hjälpa till med det som behövs. Har än så länge inte gjort mycket, klistrat lite lappar på potatispåsar och öagt igång lite tvätt. Har sen tänkt städa mitt rum, lite grann åtminstone, det ser it som stryk där... Och sen när kölden försvinner så ska jag räffsa runt buskar och sånt.

Igår var jag rastlös, alltså verkligen! Fick tvinga ut mig på en pw för att bli av med lite stress. Spenderade då kvällen med KAJs nya album, Kom ti byin! Fick i alla fall av med lite extra energi, det var nästan så att jag trivdes lite där i kylan.
Igår natt hände dock något lite roligt som inte brukar hända mig! Jag hade knäppt på en film att titta på i sängen, det var bara det att jag bar så himla trött så jag somnade inom en halv timme, med hörlurar och datorn bredvid mig. Vaknade först 04:25 av att jag hade det obekvämt och insåg då vad som hänt. Fick helt enkelt stiga upp då och plocka undan efter mig...
Men tyckte det var ganska skönt att ha somnat mitt under en film, speciellt då jag annars brukar kunna ha svårt att hitta sömnen och släppa in Johb Blund😉

Likes

Comments

Vissa låtar fastnar i mitt huvud, går på repeat på Youtube och finns med minst tio gånger i en Spotify-lista. Vissa låtar som är flera år gamla, som man inte hört på flera år, eller som man helt har missat. De dyker ibland upp där under rekommenderade fliken, och helt plötsligt är guldet hittat, dagen fixad och veckan åter bra! Det finns en hel guldgruva där ute med bra låtar som man hittar bara man flyttar undan lite tunga stenar. Lätta på hjärtat lite och sjung med! Än sen om det är falskt, inte låter bra eller texten något helt utanför gränserna. För ärligt talat, när det kommer till musik vet vi alla att det inte finns några gränser.
Vissa låtar är liksom bara menade att dyka upp där en dag och få dig att tänka på hela din framtid, att få dig att ta några djupa andetag och få dig att inse att du fasiken har hela livet framför dig. Inte är jag långa vegar färdig! Allt för mycket finns kvar att ge!

Likes

Comments

Hästar

Gårdagens bilder!

På grund av obetande ifall jag hinner uppdatera senare ikväll slänger jag in dehär två bilderna från igår då jag red Danttis på lektion. Hade i alla fall svinkul och tycker alltid att det är lätt häftigt att rida en häst som annars inte går på lektion alls. Cool kille de där😊

Likes

Comments

"Hur många timmar per dag spenderar du på skolan?". Det var en fråga jag fick på ask för några dagar sedan, men tänkte att hellre skriver jag ett blogginlägg om det här, eftersom att det är rätt invecklat för min del.

Tänker då räkna med allt jag gör på grund av skolan där hemma så som läxor, när ag stiger upp osv.. Eftersom att jag nudå bor på två ställen och tidsschemat lite varierar tänker jag bara berätta om ett. När jag är hos mamma ser min vardag ut såhär!

06:35

Dags att vakna! Stiger upp 06:35 senast varje morgon!

07:28

Sprknger verkligen till bussen varje morgon, ingen skillnad fast jag stiger upp klockan 06:00 eller 07:00, alltid sen till bussen!

08:17

Ungefär den här tiden är bussen framme vid högstadiet och skolan börjar 08:30

14:25

Skoldagen är äntligen slut, men tro inte att det tar fem minuter hem, nejdå sån lyx har jag inte

14:39

Bussen kommer ungefär samma tid varje dag, plus minus några minuter

15:35

Vilken tid bussen är framme på det stället jag ska av varierar stort, men vi lägger på ett ungefär här nudå

15:40
Nu är jag hemma efter att ha gått från busshållplatsen!

Läxorna: Läxorna varierar ju stort både på vilken dag, hur mycket man får till ifall det är en provperiod... Men jag lägger i genomsnitt en 45 min på mina läxor, minus en halv timme, plus en timme ungefär. Så, det är en hel del...

Jag lägger mellan 10 och 11 timmar på skolan varje vardag. Då sover jag(eller försäker) ungefär 9 timmar per natt. Ifall vi då räknar med att jag en dag har haft mycket läxor oxh faktiskt lagt ner elva timmar på skolan, då vet jag också att då är jag trött och vill sova 9 timmar.   Hejj och hå, 20 timmar av mitt dygn har gått nu, på resterande timmar lägger jag ut tid på bloggen, skriva, kompisar, läsa, rita/måla, stallet, Funny, hundkurser, matlagning, träning och allmänna saker som duscha, tvätta, städa osv... Visserligen är alla dessa saker utspridda fem skoldagar, men när man räknar så här... Inte undra på att det ibland känns som att dygnet har för få timmar...

Puss på er💜

Likes

Comments

instagram, Viktig info

Nu har bloggen en helt egen instagram sida, där jag uppdaterar när nya inlägg dyker upp. Varför har jag valt att göra ett instagram konto för bloggen? Jo, vet att det är många som läser min blogg som inte har nouw, och därför inte kan följa mig på samma sätt som ett Nouw-konto skulle. Så på instagramen: norasmilez_blogg dyker alla sorters uppdateringar upp, följ gärna båda mina konton för bäst koll på mig, men just bloggens konto är ganska viktig för de som läser min blogg 😊

Likes

Comments

Vet ni vad jag älskar? Jo Spotify! Man kan säga att Spotify lätt förgyller mitt liv. Har en spellista på spotify som är fylld med härliga låtar som piggar upp min vardag, pepp låtar. Har också en del (läs:allt för många) helt random spellistor, jag menar blir man less på några låtar man har i spellistan, vem orkar då ta bort dem ur listan, inte jag i alla fall. Eftersom att detta då händer mig ofta så finns det en risk för överdosering av en och samma låt i en lista...

Marcus & Martinus klarar jag verkligen inte av att lyssna någon annan gång än när jag har en himla bra dag, orkar liksom inte med spralliga och glada killar när jag är på dåligt humör.

Likes

Comments