Hästar, Livet, Vänner

Förberedelserna till ridlägret fortsätter!
Nu i helg är det midsommar, jag, V och J firade fredag-lördag natten hemma hos S. Vicki och jag sov bredvid varandra, sista gången vi gör det på ett tag, båda två var trötta i början av kvällen och tidig natt. Sedan slog det slint för oss, vi skrattade för ingenting😂. Nåja till sist skärpte vi oss och somnade.
Idag har inte mycket blivit gjort, vikt stallkläder och hade egentligen tänkt gå igenom allting... men jag är alldeles för trött... Tog hem ett par benskydd för att få en omgång i tvättmaskinen, ska vänta tills de är klara ännu innan jag går vidare till John Blunds värld...

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Jag vill ha mera personliga inlägg på min blogg, inlägg som jag gillar att skriva, inlägg som jag ser fram emot att skriva. Min blogg går i vågor, har alltid gjort och kommer säkerligen alltid att ha en del ups and downs.
Idag, ikväll, just nu... känner jag för att dra till med riktigt personliga inlägg. Så här kommer ett, här kommer en text jag skrev för någon vecka sedan, en text som handlar om att bli nerdragen till jorden, till sig själv, återigen...

Livet tar olika vändningar ibland, oftast, varje dag, alltid. När det känns som att man inte har kontroll själv, då är det bäst att hitta den där ena personen som kan hålla tillbaka, hålla dig nere på jorden.
Helium är lättare än luft, så mycket har jag lärt mig i skolan, det som är lättare än luft åker uppåt, även det har skolan lyckats lära mig.
När jag har för mycket information om människor, när jag
tagit in för mycket, då blir jag lättare än helium, jag tappar massa, jag tappar värde. För att inte flyga iväg krävs det ett rep, ett rep för någon att hålla i, så att jag inte svävar iväg.
Varför jag pratar om helium och att sväva runt är för den simpla anledningen att jag till viss mån, i några delar av livet inte har någon som håller i det där förbaskade snöret. För varje gång jag försöker hålla fast mig med egen styrka, egen kraft är det som att repet blir kortare och kortare. Ett kortare snöre betyder att någon måste hålla mig nära för att jag inte ska sväva iväg, fly.

När jag inte har någon som håller i oss, utan bara någon som står där och tittar på... Då svävar vi mera och mera iväg och alla de som står och tittar på nerifrån syns mindre och mindre. När allt som håller dig kvar på jorden blir mindre och jordens dragningskraft allt svagare, då skulle det vara den enklaste, mest stillsamma lösningen att bara släppa taget, bara vara en av dem som "åker med". En av de som står och ser på livet uppifrån istället för att skapa sitt. Det skulle vara det enklaste, skönaste alternativet, att ge upp kampen.
Livet funkar dock inte så, tyvärr eller inte, det får var och en bestämma. För någon dag när det är som vackrast att titta ner ut över alla de andra, alla andras problem, högst troligen efter det att du gett upp och accepterat den "enkla" livsstilen. Då kommer någon se upp mot alla heliumballonger, för tro mig de är många. Någon dag kommer någon med öga för människor se dig bland alla tusentals andra och denne kommer att
välja dig!

Likes

Comments

Elva dagar, tio beroende på hur man räknar. Elva dagar har jag på mig att packa precis allt, elva dagar måste jag försöka hålla nerverna i styr.

(Föresten så tog konfirmationen förra veckan🌹)

Måndagen den 3:dje Juli börjar mitt ridläger i Nykarleby, men eftersom att jag ska ta Mello med mig så åker vi redan på Söndagkväll. Vilket i princip leder till att jag har exakt tio dagar på mig att packa.
Igår inför stallet raffsade jag ihop en lista till J, så att hon skulle få se och fylla i saker vart efter, listan hänger nu uppe i stallet så att vi verkligen inte ska glömma något. Tog hem ett flecetäcke för tvätt, det är ju ingen panik ännu men bättre vara väl förberedd än inte alls.
Red Mello i Mexikansknosgrimma igår på lektion, hon gick verkligen sviinfiint på den! Har en video på min instagram då vi hoppar med det på. Jätte kul lektion hade vi igår, trots att mina knän fick käka grus, räknade ut att jag fallit av en gång i månaden sedan November... ("jaa, int ere lätt") Bättre hemma på egen ridplan dock än på ridlägrets terrängbana😬

Planerna för idag är väl att fundera vidare på vad som ska packas ner, söka fram och TVÄTTA mina grejer som jag redan nu vet ska vara med. Flecetäcket hängde jag upp i morse, men funderar på att dra det en gång till genom tvättmaskinen, vi får se...

Likes

Comments

Vänner, Livet, Annat

Hej hallå från hålan! Sitter för tillfället framför en film, på ett rippiläger, ett läger som startade på Måndag, ett läger som håller på till Söndag.
När jag tänker nu förstår jag att det egentligen är ett stort under, att jag introvert Nora är här, på ett läger med en massa andra 02:or där vi inte har en lugn stund. Skämtar inte när jag säger att jag sov på ett golv inatt, inte i eget rum utan i ett annat, sov på golvet med endast en filt och kudde.

Nåja, introvert som jag är, här jag mina ups and downs nu. Är farligt trött hela tiden, för när jag blir trött går jag på extra reserver, blir väldigt speedad och sedan när den där reserven är slut bryter jag i stället ihop. Nu idag har jag insett att mina reserver gett upp med endast fyra timmars sömn. De här människorna här, som jag egentligen gillar, sparkar mig i ryggen känns det som, fast de bara vill umgås... Vill låsa in mig på rummet och typ inte komma fram förräns det är Söndag morgon, wish me luck!

Likes

Comments

Hundar

Gäsp! God morgon! Efter 26 timmar är alla valparna ute ur mammas mage!

Första valpen kom 26 Maj 12:55, en mörk hane, sen kom det tre till innan 16:00. Sen tog det stopp, vilket var lite underligt för vi kände allihopa att det fanns fler valpar i magen, nåja vi väntade till 20:00 och fick sedan börja ringa veterinär...

Vi lämnade veterinären något efter 21:30, hinner 4 km från jourhavande och vips kommer den andra hanen ut, i bilen! Mera hinner vi inte tänka på förrän andra bilfödseln kommer, en tik!

När vi kom hem kom sjunde valpen ut, ännu en tik och sedan tog det stopp igen. Mamma och jag satt uppe till halv 3 inatt, sedan gick jag och la mig och vaknade vid... Då hade de två sista kommit vid 7😍

Så vi tackar och bockar för en lååång dag i valplådan, resultatet blev två hanar och sju tikar 💗

Likes

Comments

Hundar, Hästar, Livet, Vänner

Hej! Har varit ledig idag och guud vad skönt det har varit, var uppe länge onsdagkväll och vaknade sent torsdagmorgon, drog iväg till stallet för en terrängtur på Mello :)

Hon ser ut som en noshörning nör man flätat pannlugg och man, speciellt då hon blir låg, lång och tung och tuffar på som ett ånglok som hon gjorde idag😂😅💗

Hade en himla skön terrängtur med fart och fläkt, invigde en runda flr i år och Mello drog på som tusan i galoppen, halftom halft stack iväg... Svinkul var det för oss allihopa men när andra ryttaren är gravid kanske det inte är den smartaste idén att dra på så pass som Mello och jag gjorde. Nåja, imgen skada skedd och vi kom alla tillbaka väldigt nöjda, både hästar och ryttare :)

Kom hem efter box mockning, ställde mig i köket och gjorde den godaste omeletten på länge, lyckan alltså! Duschade och tog det väldigt lugnt fram tills halv sju då vi, ett gäng på fyra satte oss ner vid Abc och åt godis, en ledigtorsdag kväll, varför inte?  Satt där ett tag tills det börja krypa i bena och vi for tillbaka till mitt och satte oss på "stutsmatton" med Funny tuggandes på ett ben nedanför, och ibland mitt ibland oss. Hon älskar trotsallt studsmattan...

När flickorna drog sig hemåt vid nio satte jag igång med städningen jag lovat mamma skulle göras. Två hundrum skurade och rena (Väntar valpar vilken dag som helst nu!💗), nedranvåningen så gott som helt fläckfri(läs: två rum), eget rum små plockat i, två hundar rastade i koppel, påbörjat en tavla och nu skrivit ett blogginlägg... En härlig dag🔥

Likes

Comments

Vissa dagar är sådär dödstråkiga ibland. Idag var en sådan dag... Inget att göra, eller jo att göra fanns det men det fanns inget mood för det. Eller? Eh. Ibland har man dagar när det är svårt att komma sig för att göra saker.
Idag, ingenting... och när jag gör ingenting en eftermiddag och kväll, då går jag på speed senare om natten. Nu har jag t.ex packat och städat inför "flytten" till mammas imorgon. Ingen flytt, men ska vara där och har dagar lediga som jag ska tillbringa där och riktigt låta inspirationen slå till där. Förhoppningsvis...

Likes

Comments