Annat

Söndagskvällar...
Söndag kväll, sista natten innan Måndag, en kväll fylld av stress, tårar och ilska...
Varje Söndagkväll ser ut så för mig nu, har sett ut enda sedan jag började i åttan...

Varje Fredag tänker jag att jag ska göra viktiga saker, jag ska ta itu med gamla grejjer som ska bort, rensa garderoben, rensa gamla hyllor, träna Funny, träna egen kropp, göra läxorna, åka till stallet, ta tag i underskrifterna till konfirmationen... Vissa helger gör jag några få av dessa saker, men sen när jag gjort det så stressar jag över andra saker i stället, vissa dagar är bara sånna.
   Som igår t.ex, jag gick igenom min bokhylla, sorterade bort 98 böcker och tre påsar kläder som typ har legat längst undangömd i mitt skåp sedan typ 1789. Nittioåtta böcker, 98, nio åtta, 9 8. Jag sorterade bort 98 böcker hos pappa, där jag har minst böcker... Har typ tre dubbelt så mycket med mammas, som jag började stressa över då efter att ha sorterat ur hos pappa, helst skulle jag bara ha velat ringa till mamma och be henna komma och hämta mig så jag skulle ha fått rensa där också. För jag hade ju ändå ett flow, ett flyt.

   Nu står de där 98 böckerna i en hög på golvet, mitt i rummet, precis utanför garderobsdörren...

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hästar, Livet


Lördagmorgon...
Hej på er! Har sovit såå bra inatt, förta helgen efter sportlov alltså, kändes väldigt tungt där på måndagsmorgonen då man nästan tänkte vägra gå upp ur sängen, men nu så!
Igår hade vi trippelkalas hemma, firade både lillebrodern, halvlillebrodern och mig själv. Skramlade ihop lite pengar (eller snarare prasslade det mera än vad det skramlade. Ha ha. Funny points till mig? Nej.) och boken som Malala skrivit som jag ska sträck läsa efter att den nuvarande boken tar slut. Pengarna jag fick igår ska jag gömma undan i någon burk av nått slag och låsa in samt skriva med stor röd text på "Häst/Hund!". Ska till Tammerfors Hästmässan i april, så då kommer det väl försvinna en del pengar... Kanske... Möjligen... Troligen...
När almanackan visar 03 04 2017, då ska jag flytta ner en våning hos mammas, känner att det rummet jag har nu är väldigt litet och inte alls i min smak längre, och bara den anledningen att det är nästan i mitten av huset skulle vara anledning nog för mig att flytta ner, men nu har vi flera olika faktorer.
Shit, tänkte ju nästan glömma, det är mindre än två veckor kvar tills vi åker till Gran Canaria, taggad som attan!!

Likes

Comments

Livet

Hej bloggvärlden! Ge mig en varm kram för att jag är tillbaka just idag och en käftsmäll för att jag varit borta så länge... Orsaker och bortförklaringar till varför det varit ekande tomt här kan jag inte ens försöka hitta på. Mitt liv har, som de flesta andra tonåringar och ungdomar(och människor överlag), varit en helvetes bergochdalbana.

Sämre perioder har vi alla nu som då, men nu börjar jag bli väldigt trött på mitt mående, även fast jag har fått mer än vad jag önskat mig, så fuckar min sömn upp allt... Mina återkommande stressdrömmar är ett faktum! Mina återkommande sömnlösa nätter är pest och pina, för att nästa vecka ha sovit 14 h tre nätter idag, ren utmattning? Javisst.


Jag är hopplös när det kommer till motivation för skolan just nu, försöker kämpa på så gott det går, men känslan av att sitta fast är konstant!

Nåja, periodbytet borde göra det lättare, jag klarar inte av samma tråkiga vardag i tre månader, samma lektioner, samma lärare, samma klass, samma sittplatser. Det kryper myror i mig så fort det gått mer än en månad och jag kan rutinerna! Därför trivs jag mycket mera själv, när jag själv får variera min vardag i stället för att varje vecka sitta i mitt rum minst två kvällar och höra bankande på min halv lillebrors dörr när han inte kan sova. En vardag som begränsar mig är den värsta slags vardagen!

Likes

Comments

Hundar, Livet

Godkväll på er! *Puh* vad jag jobbat idag, vi börjar närma oss periodbyte nu i skolan, vilket betyder att det nu framöver kommer vara fullt med förhör, prov och andra uppsatser att göra klart och lämna in. Har trots detta(och det faktum att det är måndag) jobbat på bra idag! Skrivit två stycken sammanfattningar, en historia uppgift, gjort klart instuderingsfrågor, övat på två prov och hör och häpna, Målat klart en till tavla(!!) IIIH. Jag har kanske ingen talang inom målning eller annars inom konst, men nog attans tycker jag det är kul att sätta mig ner och måla, eller annars bara rita. Så en tavla är färdig målad, uppdaterat och checkat genom målen för 2017, det flyter på bra hittills!

Lyssnat på en del inspirations texter och videor på YouTube, duschat och planerat morgondagens träning med Funny💜 Vi ska  repetera targetklossen, ta lite on jump(om mamma får med sig ett hinder till hallen) och bara ha det kul, repetera lite grejer och se vad vi får för kommentarer och åsikter av mamma. Sedan ska vi vara med på en hundkurs där det faktiskt är andra människor och hundar med också, valpkurs fortsättning, vilken väg man nu vill sätta det fortsättning valpukrs låter väl inte så mycket bättre det heller...

Nästan så jag blir rädd för att vara så här lycklig, visst mitt humör går verkligen upp pch ner, skolan hatar jag så in i h*lv*te nu igen, men allt utanför skolan är verkligen bra nu! Kompisarna ligger på efterkälken nu igen dock, lika så underskrifterna till skriftskolan *åhå*, men nog hinner man ännu. Finns gott om tid 😊

Likes

Comments

Hundar, Hästar, Livet

Godkväll på er! Har så himla mycket att berätta nu igen😊 Idag hade jag noll planer, eller jag hade tänkt åka till kyrkan men det gjorde jag inte eftersom att min säng var så skön och inbjudande. Tittade på morgonen om favoritserien Reign, fjärde säsongen började sändas den här veckan men känner att jag vill titta om serien innan jag tittar på fjärde.
  Åkte på e.m med mammas vän till Jakobstad för att gå som störningsperson och störningshund med Funny på min mammas hundkurs. Fun uppförde sig mycket bättre än förväntat! Skällde på mosters valp då hon var så nyfiken, visst, men inga utfall eller "utestängningar". Känns skit bra!
  Mamma har ju hall som hon hyr i Jeppis så vi gick dit och plockade undan efteråt. Bestämde att jag kommer med på kurs på Tisdag, hon håller endast en kurs då och det betyder att vi kan träna själva före, eller efter den kursen!
Köpte godis, och åkte hemåt. Tittade ett halft avsnitt Reign och åt godis, sen kom småsyskonen och vi tittade på hästbilder, videor, semesterbilder och annat som de tyckte var väldigt intressant. Hade lekt med dem nu sen klockan sju ungefär.

V: ny bild på Funny
H: bild från i somras då vi också hade ganska bra flyt

På hästfronten då? Joo, var i stallet i Ons som vanligt, det som inte var som vanligt var dock att jag och Mello gick omkull, i trav... Vi klarade oss fint och ingen av oss fick något annat än en liten chock och Mello ett skrapsår på högerbog. Hann bli närvös eftersom att jag slagit i huvudet, och eftersom att jag inte riktigt kom ihåg vad jag oratade om med Jessica efteråt. Insåg dock snabbt att anledningen till min lilla "minnesförlust" var pga chocken, för när chocken släppt kom jag ihåg allt. Anledningen till att vi gick omkull var väl egentligen att vi skulle vända in mot mitten efter galoppen för att undvika kollison med andra hästen, berömde henne eftersom att galoppen gått bra och Mellos bakben låg typ fem meter efter henne(hon slutar lätt lägga bakbenen under sig när hon börjar bli trött och antagligen var det lite det som hände). Broddarna hjälpte inte, och vips slog mitt huvud i och Mello ligger bredvid mig, Mello  snabbt upp igen medan jag satt där i halvt chocktillstånd, jag hade inte ens kännt att vi var påväg omkull, så snabbt gick det.

Var i stallet i tors också, joggade Kassi, mockade en box och var med när de red Sickan(Sickan är under inridning). Borstade och skötte sen om Mello, och det var egentligen det jag hann med innan klockan var 20 över sju... Förlåt mamma för att jag kom hem sent igen...

Trots att det är tredje gången på fyra månader jag ramlar av, vilket är mycket för min del(!) känns det som att jag utvecklats väldigt mycket mentalt inom ridningen nu igen. Om man ser tillbaka till lilla Nora som storgrät som sexåring när hon satte sig på en häst över 120cm, då inser man ju nog att man utvecklats. Nu har jag ramlat av 170cm häst, gått omkull med en häst och inte en tår, visst tamejfan gör det ont vissa gånger men tårarna har slutat komma, i stället svär jag över mig själv att jag inte var beredd på att hästen skulle göra något, men självklart finns det andra gånger då jag gråter i stället. För snart två veckor var det första gången jag vågade svara ärligt på en fråga om när jag gråter. Jessica frågade mig när jag brukar gråta då det gäller hästar. Svaret jag sa var "- jag gråter inte när jag rider, jag gråter inte i stallet. Det är på vägen hem som mina tårar alltid kommer, ibland innan jag ens hunnit ut på utfarten. Ifall det känns som att jag inte ridit så bra som jag borde"... Om det känns som att allt är dåligt och jag har gått ner en nivå, det är då jag storgråter, påväg hem...

Likes

Comments

Hästar, Info, Livet

Sitter i bussen på väg hem, taggar upp för ridlektion ikväll.  Det har visserligen varit kallt de senaste dagarna och vanligtvis brukar kylan ta kål på min positiva energi, men det har varit så fint ute att det inte spelat någon roll...

Annars då? Jaa, jag ska vara medryttare på Mello två månader i sommar! Jag sk till Gran Canaria i slutet av mars! Jag ska på ridläger i Juli, eventuellt tar jag med Mello dit, beroende på om hon behövs på ridlektionerna eller ej.  Har rippiläger första veckan av sommarlovet. Något annat? Möjligtvis har vi valpar i sommar x2, beror helt på...

Pang, pang, pang! Info på info, sak på sak, rakt på sak med allting, ut med de planer som är planerade för 2017 så här långt!

Så... Nu vet ni en del om vad som kommer ske i år, och ett kort svintråkigt inlägg sådär annars, för att fylla ut dehär glappen från dag till dag då bloggen står tom.

Ha det bra!💗

Likes

Comments

Godmorgon! *wow, förata gången på länge som jag säger godmorgon och verkligen menar det, på väääldigt länge*

Här sitter jag vid ett stökigt bord, i ett stökigt hus och är fortfarande halvsjuk, men ändå himla glad! Jag sitter och är glad åt det kommande året, den kommande våren, den kommande sommaren osv. Min mamma, av alla personer, började på Torsdagkväll prata om saker jag redan "bestämt" att inte kommer gå. Först avvärjade jag henne, sa att det var försent och jag litade inte riktigt på det hon sa, men ju mera jag tänker på det, ju mer vill jag det! Vi hade igår en liten diskussion om datum och annat intressant som var väldigt mycket över vad jag hade förväntat. Det är dock bara lätt funderat på, eller snarare lätt planerat att vi ska gå vidar till nästa person som behöver få veta och ge råd, för att gå vidare till högsta huvudet och se om det ens går att ordna. Så vi har minst två personer att diskutera med, första personen ska mamma och jag förhoppningsvis redan nu i eftermiddag höra av oss till...

Förhoppningar, lycka, tvivel...

Nu är grejen den här, ingen av mina vänner har fått höra allt det här som snurrar runt i mina tankar ännu, jag har tänkt skriva och berätta för en av dem. Får se om jag gör det sist och slutligen. Nåja, det roliga är att mina vänner som en grupp vet, två av dem fick reda på det här redan tors kväll "bara av farten". De flesta vet en av de här sakerna jag är exalterad över, men det är just den här nya som jag tänker vänta och se innan jag tänker berätta någonting till dem, bara för att dra ut på det goda för mig själv. När jag skriver ut de här sakerna på bloggen vet jag inte, när det är godkänt, genomgått och planerat av alla de här personerna som nått med det här att göra. Så jag vet inte, kanske blir det i bästa fall idag vi får ett godkänt men det kan ju lika väl vara att vi får ett nej eller att personen ber om betänketid. Sedan ska allt skrivas in på papper, i kalendrar, i mappar, häften.

(bara för att förklara en extra gång, det är jag som kommer skriva och klottra det här överallt, vi ska inte köpa något djur och signa papper etc)

Likes

Comments

Livet

Jag har aldrig varit en av de personerna som satsat på skolan till 100%, inte en enda gång i mitt liv vill jag minnas att jag satsat, tänkt att jag ska börja göra, ja visst, men aldrig riktigt satsat. På något sätt har jag ändå lyckats i skolan, mitt medelvitsord är över 8 och det har jag alltid varit nöjd över. Även fast en liten del av mig har velat höja på det, så har jag aldrig orkat ta tag i det eller tyckt att det skulle vara värt det. Inte har jag planerat att jag ska göra det nu heller.

Läxorna gör jag typ aldrig, eller snarare så gör jag de läxor jag tycker är viktiga och faller mig i smaken, det går i perioder helt enkelt. En annan sak som går i perioder är hur mycket kommentarer jag får angående mina vitsord. Till mig har människor oftast varit positiva och ofta har det varit komplimanger, men allt närmare periodbyte, provperioder eller skolslutet börjar väggarna i högstadiet fyllas med pikar och blickar på de med bättre betyg och uteslutning ur gruppen för att man är "för tråkig" händer ofta i mina ögon, inte till mig specifikt, utan till många andra. Högstadiet har sakta men säkert börjat fyllas med återvinning av "plugghäst" ord och negativa kommentarer.

Om man inte har kommit lika långt som sin kompis -jamen kalla hen då för "jävla plugghäst" och sätt på dig den coola masken ge hen ett elakt flin!


Personligen har jag ingen skillnad på vad personer får för vitsord, det sticker inte i mina ögon om någon hinner klart med en uppgift före mig, än sen? Inte bryr jag mig heller om en person har underkänt i vissa ämnen, jag "placerar" ingen efter deras betyg, för ärligt talat finns det lika många smarta personer med bra betyg och tvärtom som det finns smarta personer med "dåliga" betyg som det finns idioter med "bra" betyg. Betygen lägger ingen i fack!

Nu ska jag inte vara för en pessimist heller, de med bra betyg blir ju inte direkt mobbade, med det finns ibland de som har förutbestämda meningar ifall beroende på om man har "bra" eller "dåliga" betyg.

Bara för att jag har "bra" betyg i skolan betyder inte det att " do kan jo **n it va na kul att umgås me, fö do pluggar så j*vla myki! (Det här har jag fått slängt i mitt ansikte redan i lågstadiet, av en kille som är tre år yngre än mig... Tänk på det en stund...)

Nu vill jag ju självklart inte att alla ska sluta engagera sig i skolan, för det är inte det jag försöker komma fram till. Inte vill jag heller försöka printa in i någons huvud att betygen och skolan är onödigt. Med den här lilla texten vill jag bara pointera ut att dina betyg, ditt medeltal eller vitsord på senaste provet inte rankar dig på något vis. Eller jo, det rankar dig i skolan, men ställ dig själv frågorna:

-Är jag endast en elev?

-Är jag mig själv i skolan?

-Hur pass mycket av skolan tar jag med mig ut i min fritid?

Till sist, som exempel och för att en sista gång försöka förmedla mina tankar...

Om du möter en ny person och ni "enligt regelboken" skakar hand och du börjar presentera dig själv... Hur många gånger har du presenterat dig med :

-"Hej jag heter Nora, går i 8:an, fick 10 i senaste provet och har en blank tia som medelvitsord, vem är du?"

Tänkte väl det

Likes

Comments

Annat

Hej på er! Bloggen har stått tom nu igen och återigen ska jag försöka förklara mig. Jaa, var ska jag börja. Jag är trött, känner mig instängd i vardagen och har svårt att hitta något jag kan njuta av till 100% Eller tja, snarare har jag inte kunnat njuta till 100% på det jag annars brukat kunna. Känner mig stressad fast jag inte egentligen har något att vara stressad över. Helgerna är en pina, veckodagarna lika så.
    Har redan hunnit berätta för några av kompisarna att jag är rädd att jag kommer gå in någon slags uteslutning igen. Jag finns med, jag befinner mig i skolan, jag lyssnar till vad lärarna säger och jag gör det som för stunden är viktigast.
   Glädjen saknas dock, hundarna och hästarna är ljuset för tillfället och jag drömmer och planerar dagligen vad jag ska göra, men gör det aldrig...

Usch, deppinlägg 2.0 här tycker jag! Ryck upp dig gumman, du har ju för tusan livet framför dig och lär nog hinna med allt och lite till innan det är dags att lämna livet!

Skulle annars skriva några sammanfattningar idag till Historian, men råkade kraffsa ihop ett inlägg som borde komma ut i morgon i stället. Det ska renskrivas och redigeras bara 😊 Ber er i förväg att ta det med en nypa salt och tänka två gånger innan ni skriver något i kommentarerna.

Likes

Comments