Postad i: Hästar, Livet

Fullbokad!

" Det är underligt det här med min blogg, jag tycks bara hitta hit när det är dags att plugga Jaa.. Hur ska jag förklara det här nu... Jag ä…"

Postad i: Hästar, Livet

Kort och gott

" Tisdag, dagen innan ridlektion! På tisdagar taggar jag oftast till när det gäller ridningen. Funderar på att ta och hyra en häst på torsda…"

Hästar, Livet

Det är underligt det här med min blogg, jag tycks bara hitta hit när det är dags att plugga

Jaa.. Hur ska jag förklara det här nu... Jag är en av luciakandidaterna! Hur det här gick till? Hm, det började med att pappa blev uppringd och sedan var jag liksom bara med. Att ställa upp som lucia var ingenting jag någonsin ens funderat på, har nog alltid följt med men inte på det sättet tänkt på att ställa upp. Nåja, där är jag ju nu på bilderna i alla fall. Vi får se då, släkten var i extas åtminstone!

Hade i oktober min första praovecka, tillsammans med Nora, vi tillbringade närmare 32 och en halv timme i stallet på de fem dagarna. Tungt arbete jooo tack, och vi var nog kanske inte de snabbaste heller på at mocka så mycket som vi flamsade oss runt där innan 12 på dagen😂 Longerade unghäst, longerade ponny, rakade Mello som blev svincool i sitt ”suer M” märke, red min egen vanliga ridlektion under min egen praotid, städade sadelkammaren, red extra på Kassi och en kort terrängtur på Grips. Nora sov hemma hos mig tre nätter, man skulle kanske tro att vi var uppe länge på nätterna, men det var vi verkligen inte! Tror inte att min säng någonsin varit så skön som de fyra nätterna efter att ha haft stalltjänst

Har hållit på en hel del till skolan, det är planering inför julfesten, planering inför självständigheten, vänelevsplaneringar hit och dit, studiebesök till skolor, prov och förhör i mängder, uppsatser till höger och vänster och en hel del utöver det. Vardagarna har varit så förbannat fullbokade så jag fick börja boka om en del möten och avboka ridlektionen för några veckor sedan..(€@”&&) Nåja det är tur jag trivs med att göra saker i alla fall! Bra går det ju också, om man bortser från ett halvdåligt matteprov och ett fysikprov som kan dra dit pepparn växer... Om man skulle ha tid för lite extra stall och ridning skulle livet nästan vara på topp! Ska försöka dra ner lite på stressen bara, sömnen har börjat krångla till det för mig vissa nätter igen...

Bjuder på den!

Bloggen fick sitt första inlägg i November i alla fall, får se då om det blir det enda... Har lite kunnat börja se fram emot julen nu, nästan så man skulle behöva ta och sätta igång med julstädningen. Strunt i finska rektionerna som ska inläras! Det är klart man kan möblera om i rummet istället!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hästar, Livet

Tisdag, dagen innan ridlektion! På tisdagar taggar jag oftast till när det gäller ridningen. Funderar på att ta och hyra en häst på torsdag också, skulle behöva det, två dagar i veckan är egentligen mera än vad jag har tid för tyvärr, men det är två gånger för få enligt hjärtat...

Vad mera? Ska fira Sanna i helg som fyller 17 idag, grattis vännen❤️ Möjligtvis Nätet på fredag om jag slipper dit. Vi får se vart denhär veckan tar mig, ska ju få in någon familje- och hundtid. Usch, tidspress... men vad vet jag, egentligen?

Likes

Comments

Annat

Haha, jag känner mig så genuint glad idag! Anledningen till att jag är glad har väl dels att göra med den mentala inställningen, åt en banan i morse! Haha! Nu i efterhand skrattar jag ganska ordentligt, ni kan inte förstå någonting. Jag läste i alla fall för några dagar sedan att man blir mera lycklig av att äta banan, vet inte var eller hur det dök upp, det var någonting om någon undersökning och vetenskapligtbevisat och att banan innehåller något ämne och jadajada. Jag gillar inte banan sådär värst mycket, men jag tänkte att jag skulle testa att äta banan till frukost några dagar framöver, bara för att se liksom. Tror själv att det kanske inte har någon jätte stor betydelse, har man en skit dag så har man det, men bara det att man tror har ju en stor mental förändring. Det finns det ju också undersökningar om.
Tar det som en kul grej så får vi se sen, har i alla fall haft en skön dag med gott humör👍

Likes

Comments

Det är söndag och jag har en hel skolvecka framför mig, inga ”undanflykter” alls inplanerade än så länge. Ser jag fram emot en full skolvecka? Nej. Kommer jag klara mig genom den? Ja!
Satt och gjorde min samhällsläxa och insåg återigen att det inte är själva uppgifterna som är det svåra, det svåra är att söka fram alla böcker och pennor som krävs för att göra den där 20 minuters uppgiften.

Angående något helt annat så drog sig en våg av inspiration över mig i sisådär en halv timme. Det här är resultatet efter en halvtimme☝🏼

Likes

Comments

Är det bara jag som screenar när jag får en bild på mig själv som är extra ful eller rolig? Ja, jag kan ju erkänna att när jag har tråkigt så kollar jag genom bilder på mig själv och mår oftast mycket bättre efteråt. Hybris? Självklart

Likes

Comments

Vad tusan ska man göra med sitt liv?
Känner mig inspirerad ikväll, trött, sönderkörd i ryggen och en summa på zero tålamod. Det blir så här för mig ibland, jag känner att, ja jag vill, men sedan är det som att hela min ork bara ger upp... Har inte en allt för bra kväll helt enkelt.

Höstlovet tog slut igår. Suck på den också, vill ha helg, ny period och nytt schema. Går sönder mina skor direkt om man säger så, en allt för händelselös skolvecka(snarare en händelselös dag) är allt som krävs för att jag ska vilja skapa protester mot skolan. Samtidigt försöker jag vara ödmjuk, jag har knappast någon tung skolgång med mycket läxor, och gratis är den ju, i-lands problem ni vet.

Nämnde tidigare ryggont, har aldrig i hela mitt liv haft det problemet, men antar att det kom nu pga för lite rörelse förra veckan då jag i princip var sjuk och inte gjorde annat än låg i sängen så fort jag hade en chans, och sedan en ganska ordentlig rivstart igen när jag kände nig bättre. Lyfta en massa lådor och bar in ved, suck... Hoppas ni har en bättre fredagkväll.. nej just det, det är ju bara torsdag. Suck

Likes

Comments

Hästar, Livet

Goda! Vad gör ni idag? Själv är jag hemma och firar höstlovets sista dag med ont i korsryggen. Hade ont redan igår men det blev värre efter en natt på luftmadrass. Sov nämligen över hos V inatt. Firade hennes 15 årsdag och spelade massa kort, det blev kanske inte ett så högljutt festande, vi var alla väldigt sega så det enda vi gjorde var att titta film och spela kort. Chill...

Igår höll jag ridlektion!
Fick möjligheten av en familjekompis att hålla lektion för hennes dotter. Tackade självklart ja och hoppade på cykeln medan jag tog mig en funderar över vad vi skulle göra. Lite bommar, ett hinder och galopp på schemat. Slutresultatet: en nöjd shettis och en ännu nöjdare tjej som fick galoppera riktigt ordentligt, så det kändes bra, en liten extra peng på det.

Ikväll är det ridlektion för min del. Taggar, känns som att jag inte alls har varit i stallet den senaste månaden... (spyr på mitt tidsschema och upplägg) Min klasskompis kommer till stallet ikväll också för att få underskrift på sina praopapper, vi ska nämligen vara på prao vid stallet. Så om vädret tillåter sedan så kommer hon också att kolla något på min lektion, och om det inte har hunnit bli helt kolmörkt kanske fota någon bild eller så. Så det ser vi fram emot.

Nu ska jag försöka städa och tvätta lite, putsa ridgrejer och packa, skolan börjar igen imorgon och jag åker direkt till pappas efter stallet. Så det blir att släpa med sig en massa grejer till stallet idag. Skolgrejerna kommer väl lukta häst igen, men... No regrets!

Likes

Comments