• Postad i: Hästar

  Julpaket i Januari

  "Igår blåste det i mina hemtrakter, ingen har väl missat det idag blåser det, skillnaden på idag och…"

 • Postad i: Hästar, Info, Livet

  Sovit dåligt, igen...

  "Bloggen har legat på is nu några dagar, den enkla och korta versionen är att jag har problem med mi…"

 • Postad i: Annat, Livet

  Bussinlägg

  "Sitter i bussen för tillfället och tänker alla de tankar lilla jag kan göra. Troligtvis väntar en t…"

View tracker

Hästar

Igår blåste det i mina hemtrakter, ingen har väl missat det idag blåser det, skillnaden på idag och igår är dock att jag idag går omkring med ett paket!

Vad mer kan jag berätta än att jag ramlade av Kassi igår och konstigt nog tog emot mig med vänster hand, vilket jag aldrig gör annars när jag faller av. Har annars alltid landat på svanskotan eller fötterna när jag ramlat. Nu även då jag rammlat av "ett antal" gånger tyckte jag att jag fått in en vana av "hur" jag ramlar av, men ingenting inom ridsport går väl att få in exakta rutiner, det är ju livslevande varelser vi sysslar med!

Likes

Comments

Hästar, Info, Livet

Bloggen har legat på is nu några dagar, den enkla och korta versionen är att jag har problem med min sömn igen. Sober alldeles för lite och lilla Nora utan sömn är inte kul...
Nåja, jag var hemma fredag förra veckan för jag hade inte fått den minsta blund sömn, fick därför då vara hemma från skolan och somnade jag på morgonen någon gång och sov några timmar. Sovit dåligt hela helgen och nästan inte gjort något alls. Var till kyrkan igår på högmässa och tog mig själv i kragen, tvingade ut mig dit och var duktig!
Idag var det femte skoldagen för mig, usch och fy. Skoltrött så in i tusan! Vill bara ha sommarlov!

Åh, nästan så man saknar blont hår när man ser den här bilden...

Annars då?
Jaa, håller på att förbereda mig mentalt för en liten diskussion med papp nu igen, gällande min sommar och en viss svart häst ni sett och läst om på bloggen några gånger💗😝 Allt bara lätta funderingar och ingenting bestämt eller diskuterat annat än lite på ytan, men hoppas kunna gräva mig in lite och se hur mina chanser ligger till!

Alla bilder i dagens inlägg är gamla, jag vet. Men eftersom bloggen legat på is så har jag inte heller velat fota något under dessa dagar. 😊

Likes

Comments

Annat, Livet

Sitter i bussen för tillfället och tänker alla de tankar lilla jag kan göra.
Troligtvis väntar en tråkig promenad hem och sen snabbstäda rummet innan S och V kommer, de frågade mig om de fick komma(?) idag på morgonen. Ingen aning om vad de har på hjärtat men troligtvis blir det ett djupare snack, saker ska redas ut och förklaras. Mycket kan berättas om så lite, speciellt då man är tonåring.
Har läst lite bloggar och fått inspiration av flera blogginlägg, så förhoppningsvis kommer ännu ett inlägg innan det hinner bli fredag 😊

Är det förresten bara jag som känner lugn av att sitta för mig själv i bussen, får reda ut tankar och slappnar oftast av. Att det sedan råkar bli så att jag skriver ett blogginlägg innan bussen stannar vid den busshållplats jag ska av, det är ju också ett plus!😊📝

Likes

Comments

Hästar, Info, Livet

Har varit i stallet idag, red busungen Mello igen. Alltså herregud va den hästen har börjat testa mina gränser nu igen. Red henna barbacka och på svagare bettet idag. J sa till först jag skulle ta bettlöst på henne idag, sedan pratade hon lite för sig själv och konstaterade att sidvärtes inte går på Mello bettlöst. Sist och slutligen gjorde vi inga sidvärtes, men mycket annat! Tur var väl dock att jag inte tog bettlöst barbacka i alla fall för himmel amalia va hon var pigg, inte i början, då uppförde hon sig som en ängel, tuggade på bettet och lyssnade hur bra som helst!
Det var sen när vi kom mot sista halvtimmen då jag började komma mycket framåt(magmusklerna var det ja) lutad och benen började flaxa(händer mig alltid när jag sitter framåtlutad).
Det var ju svinhalt och isigt på ridplan, men tro inte att det stoppade Mello, nej då! Hon började galoppera med ett av benen i smyg när jag inte hade riktigt lika bra koll som innan. Drog ner huvudet och började nääästan nääästan bocka nere på ridplan gjorde vi också! Himla skoj hade jag i alla fall och Mello lika så, känslan när hästen är nöjd och man själv är nöjd fast det gick kakka egentligen, den känslan bevisar väl bara hur arma mycket den där busen har tagit sig in i mitt hjärta?
Blev även erbjuden att åka till Nurk på hoppträning/lektion på Mello på Söndag, meen det var nog bara så att jag fick tacka nej, har varken pengarna eller tiden nu för tillfället. Ligger himla mycket efter i skriftskolan med underskrifterna... *Bläh*

Sitter i sängen nu med Funny bredvid, känner att natten kommer bli jobbig, mamma sover i vasa och ska upp tidigt i morgon för att ha ut hundarna.
Tänker för tillfället på den ogjorda matteläxan, den ska göras ännu ikväll, började nämligen på nytt kapitel i matten idag, gamla grejer med nya och svårare övningar, saker och allt vad man nu kallar det... Känner ändå att jag förstår, och ärligt känns allting ändå ganska okej, men gud vad jag redan är skoltrött, det här är inte kul! Vill varken vara i skolan eller ligga hemma hela dagarna. Vill ut i världen, ändra rutinerna, utvecklas! Har fått ett så jädrans behov av att utvecklas och förbättra saker nu igen!

Fördelen med att vilja förbättra saker!
Ofta kämpar jag då på bättre och satser mera, vilket ofta leder till att jag faktiskt utvecklas!
När jag väl får det serverat på ett fat att jag utvecklats blir det som en liten morot till mig själv, jag har ju uppnåt ett mål!

Nackdelar
Jag får genast några nackdelar av att vilja förbättra saker.
Stress! Stressen tar över min kropp om jag sätter för stor press och för höga mål inom en kort tid!
Jag blir en såå mycket känsligare människa, alltså verkligen, ingen får kommentera N Å G O T!
Jag blir S K I T ledsen när jag kämpat mycket och sedan ändå inte får den där "du har utvecklats" meningen eller annat som tyder på det, helt plötsligt känns det som att allt står still och ingeting gå fram, fast jag egentligen utvecklas men har satt för höga krav på mig själv...

Ja vad som hände med det här blogginlägget vet jag inte😂 Tänkte ärligt talt nästan "glömma" blogga, inte för något annat men jag gick och la mig, men fick stiga upp igen för jag kunde verkligen inte sova, så får väl testa snart igen...
Hoppas ni sover bättre än jag Gonatt!💗

Likes

Comments

Annat, Livet

Fick idag ett betyg på en av mina berättelser slash uppsats kind of.
Himmel vad jag varit orolig över att få veta vitsordet, hade nämligen inte på något vis läst igenom berättelsen, var inte nöjd, kände mig halvfärdig och "låg". Hade haft sån skrivkramp när jag skrev berättelsen så det är inte sant. Något jag nu har kommit till insikt med nu, är i alla fall att jag knappast behöver vara orolig över mina Modersmåls betyg, allra minst det här med skrivande...

-"Vänt va?! Ja fick ti'i!!" *pang*. Jag hade när jag läst klart lärarens kommentar och kollat in vitsordet, smällt mobilen rakt i soffan och ganska chockat pekat på den tia som stod under den lilla ramsa jag fått...

    Vad mer kan jag säga än att jag är lite chockad, men ändå ganska stolt, för jag vet att jag kan skriva bättre än så!
    Så låt mig skryta lite idag va?😊😏

Likes

Comments

MÅL

Blogga tre gånger i veckan så långt det bara går!

Sitta mindre stilla!

Ät mindre skräpmat!

Ha inspiration så ofta du kan!

Hoppa 1m!

Tre avrammlingar!

Deltagit i sju stycken tävlingsklasser

Vinn en tävlingsklass

Utvecklas

Spendera mera tid i stallet

Spendera mera tid med Funny

Städa oftare/hålla bättre ordning

Håll betygen uppe(slöa inte ner dig i år Nora!)

Ljug mindre

Berätta vad du känner

Ta tid och umgås med familjen

Dela framtidsplanerna till familj, fler vänner och bloggen?

Läsa flera nya böcker

Skriva mera!

Fortsätt kämpa!


Bucketlist

Resa utomlands två gånger

Höj ett betyg

Gå två kurser med Funny

Sommarjobba

Köpa ridstövlar

Ge bort två tavlor

Simma utomhus 20 gånger

Mocka/arbeta fram 50 sträck

Åka ut med båt

Ta tag i framtidsplanering(Bara för att jag äälskar att planera ;) )

Posta 100 inlägg på bloggen

Fyll ett häfte med tankar, planering och annat(ej skola)

Läs 10 böckerLikes

Comments

Hundar, Hästar

Sitter för tillfället intryckt i en bil på väg till Härmä, fammo fyller år och har bestämt sig att bjuda hela tjocka släkten på middag i Härmä. 

tal om någonting helt annat så var jag i stallet både på fredagkväll och lördag eftermiddag. Fredagkväll, då hade jag med mig Funny till stallet och mockade utestallet (två boxar). Hade blivit erbjuden att rida också, men det är bara att inse att Funny är allt för nervig ännu för att lämnas ensam på så skrämmande platser.

Hon har nämligen skitsvårt för hästar, hon kan nog bra vara i stallet, men då ska stallet vara tomt. Hagarna kan man nog gå förbi och titta bra, men när man står på stallplan och hästarna gör något väldigt läskigt då börjar vi markera, hon gör ju aldrig något, har aldrig bitit någon och är ganska låg i rang. Rösten använder hon dock ofta när hon blir rädd och morrar och reser ragg, men aldrig har hon bitit, ärligt talat så är hon en riktig fegis. Hon är t o m rädd och soringer undan för gitarren när man spelar på den.

Lördageftermiddag åkte jag och mamma för att motionera varsin häst, och så mockade vi hela stallet också. Red Mello, alltså fatta min lycka när både skänkelvikning och öppna gick att göra till vänster hur bra som helst, inga konstigheter alls. Till höger var en helt annan femma, hon hade inte blivit riden på ett tag så jag förstår nog att det är jobbigt, speciellt dåskänkelvikning till höger har varit svårare nu några gånger. Hon stretade emot till höger och orkade inte alls arbeta till höger första gångerna. Arbetade då lite extra till höger och till sist blev hon lite mer villig och stretade inte lika mycket emot.
Travade en hel del, volter, serpentiner, ökningar och böjningar. Sedan galopperade vi av oss ordebtligt också, och tjoho vad hon hade skoj, bockningar i ren glädje i båda varven. Duktig dam det där💗

Bild fotad i sommar på Mello och migjag skrittade av henne åt Jennie💗😊

Likes

Comments

Annat

Bloggen har stått tom sedan i tisdags, planen var dock att jag på något vis skulle ha haft tid att blogga, både på onsdag och torsdag, vart den tiden tog vägen vet jag inte...
Lycklig är jag dock över att jag tagit tid att blogga idag, brodern fyller år idag och vi har verkligen "spurtstädat" här hemma inför kalaset senare i eftermiddag. Nu sitter jag i alla fall här med lite tid över, en hund i knät och en annan som vaktar nedanför soffan.
Shoppingturen vi var på för två dagar sedan blev verkligen över förväntan. Banta plånkkan lite va? Införskaffade mig de där ridstövlarna jag stått och dreglat över i snart ett år, och alltså, jag kunde inte ha fått  bättre stövlar känns det som!
De hade rea på horze och agrimarket så mamma blev helt galen och sponsrade med nya chaps, ridhandskar, tunnridjacka och tre par ridbyxor varav ett par är så snygga att jag bara vill slänga mig ner och gråta av lycka. Lite annat gott kom nog hem också, b l a från H&M. Känns ganska uppfriskande med nya grejer, men lär få vänta länge till nästa gång 😂

Ridstövlarna är från hööks

Likes

Comments

Annat
Jag kommer vara pank imorgon!

Mamma och jag har länge nu planerat att dra iväg mot Seinäjoki och shoppa, har nämligen ett par ridstövlar jag behöver införskaffa! Alltså helt på riktigt är jag i behov av dem just nu, ridskorna har flera hål än en stickad tröja... Visserligen har jag vinterstövlarna som jag kan lita på ännu, men de har varit för varma och de känns allmänt klumpigare och svårare att rida i dem, så de har jag försökt hålla mig till när det verkligen är kallt. Det här har ju då självklart gett mig lite problem när det har varit plusgrader och vått.... Tänk er själva lilla Nora som går till stallet för att det är för halt för cykeln och hon ouppmärksam som hon är stiger rakt ner i vattenpölen, med hål i ridskorna, självklart...

Nåja, nu är det i alla fall spikat och klart, vi åker till Seinäjoki imorgon, jag, min mamma samt mammas vän som känner till butikerna väl ;)

Har fått 100 e att spendera valfritt till jul, samt ett kort till h&m för 80 e. Känn min materiella lycka! <3

Så planerna för i morgon är att komma hem, utan pengar i alla fall och hem med ett par stövlar som jag tänker inviga på kvällen i stallet bara det inte är för kallt :)

Likes

Comments

Annat, Info

Alla vi som bloggar har säkert någon gång haft bloggtorka, vi kommer inte på vad vi ska skriva, har ingen inspiration eller ens några idéer. Allt för ofta ser jag listor som bloggare skrivit om vad man kan blogga om, det är de där samma inläggen "...saker du inte visste om mig", "...saker som gör mig glad/arg", "...saker jag vill innan..." osv. För att förklara mig, jag gillar att i viss mån läsa sådana inlägg, men inte hela tiden, inte varje gång man har bloggtorka!

Därför tänker jag nu göra en lista på saker jag vill läsa om.

En lista, som inte tipsar om att skriva listor, utan en lista på blogginlägg, diskussioner och härliga ämnen som jag gärna skulle läsa om :)

Söker ju nu också bloggar att följa, så skriv nere i kommentarerna, länka till bloggar, inlägg och sidor ifall ni vet något som är i den stilen som på denna lista.

Ungdomars/tonåringars tankar kring gymnasieval/yrkesutbildning

Hästutbildningar! Allt som har med det att göra, jag slukar det direkt!

Att jobba med djur! Häst, hund, eget företag, allt!

Klickerträning, alla sorters djur, diskussioner eller annars bara belöningsbaserad träning

Finlandssvenska ungdomars bloggar!

HögstadietankarNi märker var tankarna går, jag söker bloggar och inlägg som jag kan känna igen mig i, bloggar som kan inspirera min framtid, ge mig tröst eller ge höga igenkänningsfaktorer. Djur, finlandssvenskar, högstadiet, jobba med djur, gymnasieval/yrkesutbildning och tankar kring det, hästutbildningar och människor som bloggar under den tiden, jaa mycket olika inom samma radie.

Märker nu att det blir lite flummigt och att det ena ledde till det andra, men länka era inlägg, bloggar, bloggare och sidor.

Jag vill läsa allt!

Likes

Comments